Prise d Eau Jeugd Open 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prise d Eau Jeugd Open 2015"

Transcriptie

1 Prise d Eau Jeugd Open 2015 Voorbereidingen: Na maanden voorbereiden worden op vrijdag 8 mei 2015 de laatste grote voorbereidingen getroffen voor de grote dag. Terwijl er in het clubhuis hard wordt gewerkt aan het gereed maken van alle startbewijzen e.d. wordt er buiten hard gewerkt aan het opzetten van de boarding, beachflags, tribunes en het wisselen van de vlaggen op de greens en het aangeven van de pin posities. Uiteindelijk is het rond de klok van uur en lijkt iedereen er zo goed als klaar voor. Ook zien wij de gehele dag al vele deelnemers hun voorronde spelen om zaterdag zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. De wedstrijddag: Rond de klok van uur verschijnen de eerste commissieleden en vrijwilligers in het clubhuis en rond uur arriveren de eerste spelers met hun ouders/familie op Prise d eau golf. Onze gastvrouwen ontvangen iedereen in de hal van het clubhuis en verwijzen de deelnemers door naar de wedstrijdtafel, waar zij zich aan mogen melden en o.a. hun startbewijs, lunchpakket, birdie guide en wat gadgets ontvangen, zoals een mooie map om het caddie boekje in te bewaren, welke is aangeboden door Top 4 golf. De dames die deelnemen ontvangen nog een armbandje van Vanilla & Vintage en er staat nog een leuke goodiebag van Rituals voor hen klaar. De ouders ontvangen een coupon om bij de gastvrouw en gastheer aan het koffie buffet een kopje koffie of thee te halen met een lekkernij.

2 Terwijl er meer en meer deelnemers arriveren, verzamelen zich ook donkere wolken boven de baan. De wind is pittig, ZW kracht 4 en we hopen allemaal dat er toch niet teveel uit deze donkere wolken zal vallen! Om klokslag uur is het zo ver, onze starters staan gereed op hole 1 van de Blaak om de eerste flight van categorie II (hcp 10 tot 18 ) de baan in te sturen. Op de tribune zitten de eerste supporters, die zich niet zomaar naar binnen laten sturen door de wind. Wanneer de eerste flight goed is vertrokken, iedere speler ligt keurig speelbaar na de drive te hebben geslagen, loopt het keurig op tijd door. Ook de eerste dames flight van cat II gaat van start en de overige deelnemers in deze categorie volgen op gepaste afstand, keurig op tijd. De starters zijn er scherp op dat we alles volgens schema laten verlopen! Rond de klok van uur zijn alle 39 deelnemers van categorie II de baan in en we hebben het tot nu toe nog steeds droog gehouden. Sterker nog, het zonnetje probeert af en toe heel voorzichtig even wat zonnestralen door de wolken heen te schijnen.

3 Om uur gaat de eerste flight van start van categorie I (hcp 9.9 en <) In deze categorie gaan er 81 deelnemers/deelneemsters van start. Er starten 22 heren flights en 5 dames flights, allen in een 3-bal flight. In de eerste heren flight van deze categorie gaan Bram Posma, Ole Sassen en Dennis Glimmerveen van start. Bram had net de dag ervoor te horen gekregen dat hij van start mocht in categorie I, omdat zijn handicap zo gezakt was, dat deze te laag was om nog in categorie II mee te doen. Reuze spannend, want nu moest hij ook van de back tees spelen. Toch een ander spel van de back tees, maar daar liet Bram zich niet door weerhouden en ging vol goede zin de baan in. Top! Om uur vertrekt de 1 e dames flight in deze categorie. Deze bestond uit Fleur Kokenberg, Kaylee de Jonge en Lotte Hoekstra. Aansluitend werden alle andere flights de baan in gestuurd, iedere keer met een tussentijd van 8 minuten. Als laatste gaan Dario Antonisse, oud winnaar Simon Simonse en Stan Kraai de baan in, het is inmiddels uur. Tot die tijd hebben wij het op een paar spettertjes na nog droog gehouden. Maar de voorspellingen voor de middag zijn niet zo goed, dus we blijven hopen met zijn allen!

4 Terwijl iedereen in de baan is, kunnen de ouders, familie en vrienden op gepaste afstand meelopen door de baan, achter de flights aan. Een aantal doen dit, maar een deel kiest er toch ook voor om op de tribune de blijven of lekker in het clubhuis, uit de wind en weg van de soms dreigende luchten, onder het genot van een drankje en/of een hapje. Maar, daarmee hoeft niets gemist te worden wat er afspeelt in de baan. Want we hebben ook dit jaar weer live scoring. Na iedere 3 holes geven de spelers hun scores door aan één van de vrijwilligers die hen hier opwacht. Deze scores worden vervolgens ingevoerd en zijn daarna zichtbaar op het grote LED scherm, die tegenover het clubhuis en terras staat. Behalve de scores, zijn hier ook regelmatig live beelden te zien van de teebox van hole 1 op de Blaak en van de green op hole 9 van de Blaak. Nieuw dit jaar is dat iedereen ook de app live golf scoring op zijn smartphone kan downloaden en na het invoeren van de code PJO2015, via deze app de live score kan volgen. Dus mochten fans vandaag niet mee kunnen naar Prise d eau, kunnen er zo toch vanaf iedere andere locatie de spelers live worden gevolgd. Super! Nadat er helaas toch wat regen is gevallen, lukt het de organisatie alsnog om de prijsuitreiking voor Cat II buiten op het podium te houden. In Cat II is er goed gescoord! Voor deze categorie is de winnaar de speler/speelster met de laagste netto score. En het is spannend. Op de 3 e en 4 e plaats is een netto score behaald van 71. Nadat er gekeken wordt naar de beste score op de laatste 9 holes wordt Jens Houtepen 4 e en is de 3 e plaats voor Maaike de Waard. Op de 1 e en 2 e plaats is ook een zelfde score genoteerd. Beide hebben een netto score van 68! Een flinke verbetering van de handicap. Ook hier wordt gekeken naar de beste score op de laatste 9 holes en dan eindigt Sam Boonen op een mooie 2 e plaats en is de winnares Sanne Wendt met een betere score op de laatste 9 holes. Van harte gefeliciteerd allemaal.

5 De voorzitter van golfvereniging Prise d eau reikt vandaag wederom de prijzen uit aan alle prijswinnaars. De prijzen bestaan uit waarde cheques van Club dé golf en hockey specialist uit Tilburg. De spelers zijn enthousiast over de baan. Hij ligt er goed bij. Fairways, rough, het ziet er al goed uit voor de tijd van het jaar. Over de greens zijn de meningen verschillend. De één vindt ze te snel, de ander te traag, het gaat zoals het gaat. De greens zijn altijd een onderdeel van de baan waar iedereen wel een eigen mening over heeft. Over één ding is een ieder het over het algemeen wel eens, de greens zijn groot! Hieronder volgen nog wat plaatjes van de baan, welke gedurende de wedstrijddag zijn geschoten.

6 Tijdens de wedstrijd stonden er op 12 van de 18 holes een spotter in de baan. Al deze vrijwilligers gaven d.m.v. een vlaggetje aan of de bal wel of niet gezien/gevonden was nadat er door de spelers werd afgeslagen. Op verschillende holes waar een spotter stond, stond op de teebox ook een vrijwilliger die d.m.v. een houten aanwijspijl de richting aangaf waar de bal naar vertrok. Verder stonden er op 3 punten in de baan fruittafels voor alle deelnemers, waar een appeltje voor de dorst of een banaantje voor de koolhydraten gepakt kon worden. En op hole 10 stond er een vrijwilligster klaar met warme, Brabantse worstenbroodjes. En op de starthole stonden naast de starters ook 2 vrijwilligers met een stilte bordje, zodat men op de tribune en voor het clubhuis goed kon zien wanneer er werd afgeslagen door de deelnemers. Aan het einde van de middag/begin van de vroege avond, kwamen de laatste flights binnen. Een aantal van hen hadden kort voor binnenkomst nog een flinke bui over zich heen gekregen, terwijl op een ander deel van de baan geen druppel was gevallen. Dit was letterlijk een zeer plaatselijke stortbui. In Cat I is de winnaar degene die met de laagste bruto score binnen komt. Nadat alle dames binnen zijn, wordt duidelijk wie er bij hen de nummer 1, 2 en 3 (gedeelde plek) zouden worden. In de laatste flight die binnen komt zitten de nummers 1 en 3. Dus nummer 2 heeft een tijd moeten wachten, voordat zij wist of ze wel of niet de winnaar zou zijn. Uiteindelijk is er een gedeelde 3 e plaats voor Sophie van Wijngaarden en Amber Bruins met een bruto score van 79. Op de 2 e plaats eindigt Mayka Hoogenboom, ook met een bruto score van 79, echter heeft zij een betere score over de laatste 9 holes. En winnares en titel verdedigster is Jennifer Sepers met een bruto score van 75! Dames, van harte gefeliciteerd! Ondanks dat het weer in de middag nog iets zwaarder was als in de ochtend, is 75 een mooie score! De prijzen worden uitgereikt door voorzitter van de vereniging, Huib Braamse, samen met commissielid Ilse Kraai.

7 Bij de heren bleef het spannend tot in de laatste flight. Er waren inmiddels 2 heren binnen met een bruto score van 74. Dit waren Jorden Bing Jurriëns en Paul Berkhout. In de laatste flight staan 2 spelers nog mee te spelen voor de titel. Na hole 17 staat Stan Kraai op +2 en Simon Simonse op +3. Beide spelers kunnen dus nog het verschil maken. Als Simon een birdie kan maken, speelt hij mee in de play off, maakt hij een eagle, kan hij het toernooi voor de 2 e keer op zijn naam zetten. Stan moet een birdie maken om ervoor te zorgen dat er geen play off komt, als Simon geen eagle maakt. Maakt Stan een par, kunnen er 4 spelers in een play off het uit gaan vechten. Het is druk met toeschouwers rond de 18 e green, wanneer deze flight aan komt lopen. Simon heeft een lange eagle pitch. Hij maakt een prachtige pitch, deze valt op ongeveer 1,5 tot 2 meter stil voor de cup. Stan chipt, maar raakt de bal niet goed. Deze gaat rechts, downhill, weg van de vlag. Stan putt, maar putt te kort en houdt ook nog een putt van 1 tot 1,5 meter over voor par. Simon moet eerst putten en maakt de birdie. Yes roept Simon en daarmee hebben wij al 3 spelers in de play off. Stan moet nu putten voor par en daarmee zichzelf als 4 e speler in de play off plaatsen. Hij leest zijn lijn, gaat staan en putt..helaas, hij mist. Het is duidelijk, er wordt een play off gespeeld met 3 heren; Paul Berkhout, Simon Simonse en Jorden Bing Jurriëns. Play off: De play off wordt gespeeld op hole 1 van de Blaak. Komt hier geen winnaar uit, dan gaan we door naar hole 9. Indien hier ook geen winnaar uit komt, gaan wij terug naar hole 1, hole 9, hole 1 enz, enz. De eerste hole wordt gespeeld en alle 3 de heren liggen op de fairway of in de semi rough. Paul speelt als eerste naar de green en speelt hem over de green heen. Jorden speelt zijn bal als 2 e en legt de bal rechts achterop de green, terwijl de vlag helemaal links op de green staat. Simon ligt op een kleine 70 meter van de green en speelt zijn bal binnen 5 meter van de vlag. Vervolgens chipt Paul een prachtige bal en de bal ligt op een 40 cm van de vlag. Jorden chipt ook zijn bal vanaf de green en een mooi flop-shot zorgt dat de bal binnen 80 cm van de cup blijft liggen. Simon mag putten voor de birdie en dus voor de winst. Hij putt, te lang. Vervolgens moet Simon nog een keer putten. Hij mist wederom en maakt een tap-in voor bogey. Jorden putt vervolgens zijn bal en maakt par. Nu mag Paul nog putten om in de wedstrijd te blijven voor de titel. Hij putt en deze valt. Simon doet niet meer mee voor de play off en we gaan met 2 spelers door naar hole 9. Beide hebben een goede drive. Paul

8 mag als eerste zijn slag naar de green maken. Hij raakt de bal goed, maar blijft te kort en ligt net voor de green stil. Voordeel Jorden? Jorden pakt zijn club en gaat staan. Hij slaat en de bal gaat iets te ver op links. Hij ligt pin high, maar moet een chip maken naar de vlag, welke een kleine 1,5 meter hoger ligt als zijn bal. Paul mag eerst chippen. Hij maakt een prima chip en de bal blijft op een kleine meter van de vlag liggen. Jorden is aan zet. Hij chipt en de bal schiet iets te ver door. Hij houdt een putt van een kleine 2,5 meter over. Deze putt mist hij net en hij maakt een bogey. Het is nu aan Paul. Met een grote menigte rondom de green ligt de druk op hem. Hij leest zijn lijn, doet zijn vaste routine en gaat vervolgens staan om te putten. Terwijl hij deze putt maakt, verschijnt er rechts van hem een regenboog in de lucht. Mooi plaatje! Paul putt en ja, hij valt. De kampioen bij de heren voor 2015 is nu ook bekend, Paul Berkhout. Heren, allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Ook hier verzorgt onze voorzitter samen met commissielid Ilse Kraai de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking worden de commissieleden letterlijk nog even in het zonnetje gezet en ontvangen vanuit de vereniging een mooie bos bloemen. De dag wordt afgesloten na een dankwoord van de voorzitter. Hierbij willen wij iedereen bedanken die eraan hebben mee gewerkt om dit toernooi wederom tot een succes te maken. Maar in het bijzonder de deelnemers, want hoe goed wij met zijn allen ons best ook doen om een mooi toernooi neer te zetten, zonder deelnemers is het toernooi helemaal niets waard. Dus dank jullie wel voor jullie deelname en heel graag tot 2016, wanneer wij voor de 4 e keer het Prise d Eau Jeugd Open zullen organiseren!

Spelen wij vandaag op ons best?

Spelen wij vandaag op ons best? Spelen wij vandaag op ons best? Om iets voor 08.00 uur komen wij aan op de baan waar wij vandaag spelen, Toxandria. Een mooie bosbaan, klassiek clubhuis, altijd een genot om op te mogen spelen. Terwijl

Nadere informatie

Golf Uitleg Overzicht Dia

Golf Uitleg Overzicht Dia Golf Basis Golf Uitleg Overzicht Dia o Dia 3: Het doel van Golf & par o Dia 4: Golf course plattegrond & telling o Dia 5: Golf telling bepalen o Dia 6: Handicap & Amateur golf score voorbeeld 1 o Dia 7:

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

Doel Winnen door 10 punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes.

Doel Winnen door 10 punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes. - punten spel Winnen door punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes. Plaats een bal op van de hole. Putt totdat de bal in de hole is (, 2, of putts). Houd bij hoe vaak u nodig heeft voordat de

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Datum Tijd Aantal holes Wedstrijdvorm Omschrijving Kosten Inschrijven tot 25 3 2017 13:30 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd: Golfleden: 5,00 24 3 2017

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch 10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch Zaterdag 28 juni vierden we het heugelijke feit dat onze Vrumona Heineken Golfvereniging 10 jaar bestaat. Om ons Lustrum een bijzonder tintje te geven had het bestuur

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2019. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

brabantse 2018 disabled open

brabantse 2018 disabled open brabantse 2018 disabled open Voor het derde jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Voor de wedstrijd in september 2018 verwachten wij wederom enkele

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Het was een Best(e) dag

Het was een Best(e) dag Het was een Best(e) dag Eindelijk! Nadat wij zaterdag nog wat laatste voorbereidingen hebben gedaan door o.a. nog 9 holes grote baan en/of 9 holes kleine baan te hebben gespeeld of wat getraind op de driving

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

brabantse 2017 disabled open

brabantse 2017 disabled open brabantse 2017 disabled open Voor het tweede jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Al 8 jaar vond op GC Overburg ons eigen kampioenschap voor

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Spektakel op Spaarnwoude Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Onder een grote publieke belangstelling werd zondagmiddag de traditionele shootout gespeeld. Dit jaar voor het eerst volgens een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0)

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0) Win jij ook slagen met goed course management? Golfers zijn altijd op zoek naar het magische geheim van lagere scores. Voor mij zijn er een aantal onfeilbare manieren die alle golfers kunnen helpen lagere

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2018. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap Junioren Delft, 5 november 2017.

Nationaal Kampioenschap Junioren Delft, 5 november 2017. Nationaal Kampioenschap Junioren 2017. Delft, 5 november 2017. Vandaag was de dag waar een hoop jongvolwassenen naar toe hadden geleefd en gewerkt, er waren voor het NK Junioren Kegelen toch echt 60 kwalificatieballen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 ALGEMEEN Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en volgens de (tijdelijke) Plaatselijke Regels

Nadere informatie

Putting The Game Within The Game

Putting The Game Within The Game Putting The Game Within The Game Door: Th. IJland - PGA Professional - Golf Academy EGC Papendal Ongeveer 43% van alle slagen op de baan zijn putts maar desondanks wordt dit onderdeel te weinig systematisch

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011 ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY Tornooireglement Uitgave januari 2011 1. Algemene principes De Antwerp Senior Golf Trophy, ASGT, is een jaarlijks tornooi tussen de senioren van Cleydael Golf & Country Club,

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. 2. Plaatselijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY REGLEMENT

WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY REGLEMENT WINTERINTERCLUB JUNIOREN MATCH PLAY 2016-2017 REGLEMENT DEELNEMINGSVOORWAARDEN : - Jongens en meisjes geboren na 1995 en lid zijn van één van de vermelde golfclubs. o Millenium Golf Club o Brabantse Golf

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB.

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB. Deelnemen De wedstrijden die door de Commissie georganiseerd worden kennen een onderscheidenlijk karakter. Er zijn qualifying wedstrijden (met een Q* status) en wedstrijden welke niet-qualifying zijn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps Nieuwsbrief 10, 12 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Spa Francorchamps Spa Francorchamps is een van de lievelingscircuits van Kevin. De ligging is prachtig, 7 kilometer door de natuur en mooie vloeiende bochten

Nadere informatie

Young Executive Network Program

Young Executive Network Program Young Executive Network Program Young Executive Network Program Je bent jong, ambitieus en je wilt jezelf graag ontwikkelen in je persoonlijke en maatschappelijke carrière. Het is daarbij belangrijk dat

Nadere informatie

NATIONAAL MILITAIR KAMPIOENSCHAP GOLF

NATIONAAL MILITAIR KAMPIOENSCHAP GOLF 1 De Sportcommissie van de Koninklijke Landmacht organiseert namens het Bureau Internationale Militaire Sport het NATIONAAL MILITAIR KAMPIOENSCHAP GOLF 18 MEI 2017 Inhoudsopgave 2 1. Organisatie 4 a) BIMS/Sportcommissie

Nadere informatie

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB)

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB) HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Clubhandicap 54 (GVB) in 5 stappen verdeeld; bij elke stap hoort een te behalen taslabel/pasje. Hieronder zijn voor

Nadere informatie

Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet

Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet Chippen Putt als het kan, chip als putten niet meer kan, en pitch alleen als het moet Auteur: Th. IJland - PGA Professional - Golf Academy EGC Papendal Chippen Clubgolfers holen 80% vanaf een meter in

Nadere informatie

Toelichting scores eclectic wedstrijden

Toelichting scores eclectic wedstrijden Toelichting scores eclectic wedstrijden Tot nu toe speelden wij bij Veldzijde de eclectic wedstrijden met een verrekening op de totaal score van 18 holes. Het (bruto) resultaat werd verminderd met de playing

Nadere informatie

DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE

DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE Een spelvorm gericht op laagdrempeligheid, teamsport, succesbeleving, en familie 2 DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE 3 DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE INTRODUCTIE De PGA Junior League

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2017

Wedstrijdreglement 2017 Wedstrijdreglement 2017 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub Echt-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018 Nieuwsbrief Juni 2018 Inhoud - Taakverdeling binnen het bestuur - Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - Goede Doelen wedstrijd 2018 - Strokeplay kampioenschap 2018 - Ready Golf - Etiquette roken

Nadere informatie

REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014

REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014 REGLEMENT VVG KIDS TOUR 2014 DEELNEMINGSVOORWAARDEN De VVG Kids Tour 2014 is toegankelijk voor spelers/speelsters geboren tussen 2001 en 2007: - lid van een club aangesloten bij de VVG - in regel met de

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Algemeen 1. Er wordt gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals goedgekeurd door de R&A Rules Ltd. en de USGA, hierna genoemd de Regels. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

REGLEMENT VVG KIDS TROFEE 2015

REGLEMENT VVG KIDS TROFEE 2015 REGLEMENT VVG KIDS TROFEE 2015 DEELNEMINGSVOORWAARDEN De VVG Kids Trofee 2015 is toegankelijk voor spelers/speelsters geboren tussen 2002 en 2008: - lid van een club aangesloten bij de VVG - in regel met

Nadere informatie

Dat is één van de redenen waarom ik een grote fan én supporter ben van "The PGA Junior League".

Dat is één van de redenen waarom ik een grote fan én supporter ben van The PGA Junior League. Junior golf is een passie voor mij! Ik heb zo veel prachtige herinneringen aan mijn junior golf tijd dat ik twee events in België heb opgestart om twee jonge talenten te promoten: Thomas Pieters en Thomas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Inhoud nieuwsbrief - Single handicap - Penningmeester gezocht - Golfschool nieuws - Deelname/inschrijven wedstrijden - Kennismakingswedstrijd - Familiedag - Battle of the sexes -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

LVNL Golfclub Hard en Hoog

LVNL Golfclub Hard en Hoog Huishoudelijk Reglement, versie 2011. Versiedatum: 22 oktober 2010 Binnen de Golfclub Hard en Hoog wordt volgens de volgende regels gespeeld: Algemeen: Art. 1 Art. 2 Er wordt gespeeld volgens de "rules

Nadere informatie

Jaarprogramma 2016. Jeugd Golfclub Almkreek

Jaarprogramma 2016. Jeugd Golfclub Almkreek Jaarprogramma 2016 Jeugd Golfclub Almkreek Golfacademy Almkreek Edwin Wesselink, Niels den Breejen, Paul Looijmans, Nanda Lamsma en Anouschka Vrijenhoek Doelstelling Jeugdopleiding Almkreek Lessen en activiteiten

Nadere informatie

MARSHAL HANDLEIDING KLM OPEN 2016

MARSHAL HANDLEIDING KLM OPEN 2016 MARSHAL HANDLEIDING KLM OPEN 2016 Beste marshals, Hartelijk dank voor jullie aanmelding om een hole te bemannen tijdens het KLM Open 2016 op The Dutch. Met dit document willen we aangeven wat deze functie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay Spelvormen In onderstaand overzicht van de diverse spelvormen, zoals die op Het Wedde (kunnen) worden gespeeld, wordt onderscheid gemaakt tussen: A. Strokeplay-wedstrijden B. Matchplay-wedstrijden C. Bijzondere

Nadere informatie

Golfweek Golfweek 2019

Golfweek Golfweek 2019 Golfweek 2019 Golfweek 2019 24-31 augustus 24-31 augustus 2 Inhoudsopgave: Pag. 1: Pag. 3: Pag. 4-5: Pag.6-7: Pag. 8-11: Pag. 13-29 Pag. 30 Logo 30e Golfweek RGC Inhoudsopgave Woord Vooraf door de Voorzitter

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR Touropzet De LoyalTee Tour is er voor iedereen die kennis wil maken met golfwedstrijden en met andere golfers. De spelvorm tijdens de dagwedstrijden is 18 holes individueel

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE

10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE 10 december 2016 TOERNOOIBOEKJE Activiteiten@hvspijkenisse.nl VOORWOORD Zaterdag 10 december 2016 vindt het jaarlijkse IJsspijker toernooi plaats bij HVS met als thema: Winter! Dit evenement wordt elk

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-07-2018. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Wederom winst voor Dames 1! (verslag door Yasmijn van Dijk)

Wederom winst voor Dames 1! (verslag door Yasmijn van Dijk) In deze nieuwsbrief: - Wederom winst voor Dames - Heren verliest van de Pan - Heren 2 was Gastheer - Vooruitblik Wederom winst voor Dames! (verslag door Yasmijn van Dijk) Afgelopen zaterdag was de vierde

Nadere informatie

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) juni Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 (SONS2018) 8-9-10 juni Algemene informatie SONS2018 Waar? In 8 Achterhoekse Gemeenten op 15 locaties Wat? 22 sporten met 25 verenigingen Wanneer? 8-9-10

Nadere informatie

Regelboekje. Junior Team

Regelboekje. Junior Team Regelboekje Junior Team Green Wintergreen De Golfbaan Bunker Bunker Waterhindernis Fairway Laterale waterhindernis Rough Teebox Golf is een superleuk spel, maar elk spel heeft regels! Veiligheid: Maak

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn van golfvereniging eyckenduyn Gemaakt door de WECO. 19 nov. 2012 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

(06-45151819, Te laat of niet op komen dagen! 4. Starttijden 5. Kleding d) Definitie Pantalons & bermuda s e) Shirts voor dames f) Shirts voor heren

(06-45151819, Te laat of niet op komen dagen! 4. Starttijden 5. Kleding d) Definitie Pantalons & bermuda s e) Shirts voor dames f) Shirts voor heren WEDSTRIJDREGLEMENT De commissie merkt hierbij op dat zij zich het recht voorbehoudt wijzigingen in reglement en programma aan te brengen; ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats

Nadere informatie

Alle spelvormen op een rij

Alle spelvormen op een rij Spelvormen wordt veelal stableford of strokeplay gespeeld. Er zijn echter talloze spelvormen mogelijk, enkele voorbeelden zijn: foursome, fourballs, (beide wedstrijdvormen zien we ook tijdens de RyderCup)

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Nieuwsbrief December 2017 Inhoud - Vernieuwde website - NGF Golf app - Kalender 2018 - NGF competitie Weilenseind - Nieuwe categorieën bij de wedstrijden - Pasjes van de NGF - Verslag Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018)

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018) Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018) 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. De

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie

FOTO: STEFAN KEMPER. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland

FOTO: STEFAN KEMPER. Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland FOTO: STEFAN KEMPER Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland - 2 - Beste sportvrienden, Welkom bij het eerste 1e Rabobank Salland Ge Nijboer Meisjes toernooi. De naam Ge Nijboer is

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn Gemaakt door de WECO van Golfvereniging Eyckenduyn 19 nov. 2012 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 45 december 2014 Nieuwsbrief De Heensche ALV De Heensche 30 oktober 2014. Het is al weer een tijdje geleden, maar op donderdag 30 oktober j.l. werd de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren 42

Nadere informatie

Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk

Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk Afgelopen zaterdag speelden we onze slotwedstrijd op de topbaan de Dutch waar in september nog het KLM open werd georganiseerd en waar vele topgolfers

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie