Het was een Best(e) dag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het was een Best(e) dag"

Transcriptie

1 Het was een Best(e) dag Eindelijk! Nadat wij zaterdag nog wat laatste voorbereidingen hebben gedaan door o.a. nog 9 holes grote baan en/of 9 holes kleine baan te hebben gespeeld of wat getraind op de driving range en rond en op de putting green, moeten wij er gereed voor zijn. Zondagochtend, 17 april, in de vroege ochtend. Het is zo ver, ook wij mogen onze eerste wedstrijddag gaan spelen in de golf competitie van 2016! Eindelijk! We spelen onze eerste dag op de golfbaan van Best en zullen aantreden tegen de heren van Landgoed Bergvliet. Op papier zijn wij sterker (lagere speelhandicap dan de tegenstanders. En hoe lager deze is, hoe beter je bent) Maar goed, in de spelvorm die tijdens de competitie wordt gespeeld (twee-tegen-twee, foursome matchplay en één-tegen-één, single matchplay) is al vaker gebleken dat de speelhandicap niet altijd alles zegt. Het gaat ook om de vorm van de dag en hoe kun je omgaan met de condities van de baan? Wel/niet veel gras op de fairway? (lange gedeelte op de hole tussen de afslagplaat/teebox en de green (gedeelte waar gras het kortst is om op te kunnen putten)), sla je recht en komen de bomen bij holes die in het bos liggen niet in je spel? Is de green snel of traag (qua snelheid van het rollen van de bal) en kun je hier die dag goed mee omgaan? Het zijn allemaal zaken die meespelen op zo n dag en daarmee zijn al vaak genoeg hele verrassende uitslagen naar voren gekomen. De ochtend Rond de klok van uur komen alle teamleden aan op de golfbaan in Best. Het ontvangende team is al aanwezig om ons welkom te heten en er staat een kopje koffie of thee gereed met een lekker, maar zéér zoet aardbeientaartje. Goed verzorgd! En dan het weer. Degene die ons vorig jaar ook hebben gesteund, kunnen zich misschien het eerste verslag nog herinneren, waar wij moesten spelen in weer-en-wind. Regen, nee HOOSBUIEN, wind, nee STORM, tot op het bot nat en koud en dit was op..juist de golfbaan van Best. Dus onze laatste ervaring hier was niet best, zullen wij maar zeggen. De hele week voorspelden alle weerstations weer regen voor de zondag. Maar gelukkig, ook zij hebben het wel eens verkeer. Want wij zijn gestart met een strak blauwe hemel met af en toe een schapenwolkje in de verte. Terwijl de heren met elkaar aan de koffie zitten, vult de captain de spelerslijsten in voor de foursomes en de singles. Er wordt als volgt gespeeld in de ochtend; Jos en Léon starten als eerste koppel, John en Ivo gaan als 2 e koppel de baan in en Marco en Jan sluiten de rij. Voordat wij van start gaan, worden er eerst nog wat ballen ingeslagen op de driving range en rond de chip en putting green wordt nog wat gechipt (korte slagen) en putts gespeeld. (bal blijft rollen, net als midgetgolf. Dit is het laatste stukje op iedere hole)

2 Voor de start komt teamgenoot Mike nog even langs om ons een hart onder de riem te steken. En voor het geval er iemand zich vanmorgen - bijvoorbeeld op de drivingrange - ineens heeft geblesseerd, liggen zijn spullen in de auto. Hij kan zo invallen. Gelukkig - voor de spelers - is dit niet het geval en hoeft Mike zijn golfspullen niet uit te laden. ;-) Maar, top dat hij er is! Ook vriend van ons team en bestuurslid van de vereniging, John, komt ons in de ochtend supporteren. Top! Later in de ochtend komt ook onze trouwe supporter van het team, Stan, ons nog steunen door de baan. Super. Thanks! Tijdens de foursomes zijn wij niet in de gelegenheid om elkaar goed te informeren hoe de tussenstanden zijn. Maar gelukkig hebben wij onze supporters en die houden ons af en toe op de hoogte. Nadat alle koppels de 1 e negen holes hebben gespeeld, horen wij dat alle 3 de koppels minimaal 3 up staan. Dat is een goed teken, maar nu is het de vraag of wij deze alle 3 de 2 e negen holes ook door kunnen zetten?! Uiteindelijk wordt de lijn bij het eerste en derde koppel doorgezet en zelfs uitgebreid. Beide staan na hole 13 op 5 up met nog 5 holes te gaan. (in golftermen Dormie, wat wil zeggen dat er door de partij die achter staat nog maximaal een gelijk spel is te halen, wanneer zij alle resterende holes winnen, het team dat voor staat kan dus sowieso niet meer verliezen, hooguit gelijk spelen) Het tweede koppel blijft een beetje steken en staan na 13 holes nog steeds 3 up. Op zich een prima vooruitzicht. Uiteindelijk maken zowel Jos en Léon als Marco en Jan het meteen op de volgende hole af. Ze winnen deze hole en beide winnen met ruime cijfers, 6&4. (6 holes voor en nog maar 4 te spelen) Beide koppels gaan naar het clubhuis om te genieten van een goed verzorgde lunch met allerlei belegde pistoletjes en op aanvraag kan er een kopje soep en broodje kroket worden geserveerd. Tussentijds komt de vrouw van Jos om ons in de middag te supporteren en onze 1 e heer van vorig jaar, Remco, is er ook om in de singles als caddie (iemand die speler de clubs aangeeft)mee te lopen met Ivo. En in de tussentijd zitten wij te wachten op John en Ivo. Waar blijven ze toch? Wat blijkt, hole 14 wordt gelijk gepeeld, blijft 3 up. Hole 15 wordt verloren, terug naar 2 up met nog 3 holes te gaan. Hole 16 wordt gelijk gespeeld, blijft 2 up met nog 2 holes te gaan. (Juist, dormie!) Hole 17 wordt uiteindelijk ook gelijk gespeeld. 2 up met nog 1 hole te gaan, de winst is binnen, 2&1. Dit was toch nog even spannend! Uiteindelijk kunnen ook deze mannen gaan lunchen, terwijl wij alweer starten met onze eerste singles. Tussenstand na de ochtend, Prise d Eau Landgoed Bergvliet, 6-0! Ivo en John in actie tijdens de foursome. Middelste foto op de voor grond de fotograaf, John. ;-)

3 De middag Terwijl John en Ivo nog even zitten te lunchen, start de eerste single bij ons alweer. Jos heeft niet zijn beste eerste slag, maar goed, dat noemen wij vaak de lunch-bal of kroket-bal. M.a.w; door de lunch zijn je spieren wat stijf geworden en moeten die weer even los worden. Niets aan de hand! Op basis van handicap zouden John en Ivo als 2 e en 3 e heer moeten starten. Omdat hun tegenstanders van de ochtend ook de tegenstanders in de middag zijn, konden wij dus wat schuiven in startvolgorde, zodat iedereen de mogelijkheid had om zijn broodje kroket te nuttigen. ;-) Daardoor ging Léon als 2 e van start. En die had totaal geen last van een lunchdip. Hij slaat zijn eerste slag als een speer, keurig midden fairway en een enorme afstand. BAM! Léon is on the move! Aansluitend mag Marco starten tegen de benjamin (12 jaar) van de tegenstander. Zij hebben ervoor gekozen om een gemengd team van volwassenen en jeugd op te stellen. De eerste slag van Marco is ook een kroketje. En dan als 4 e start Jan. Zijn eerste slag is ook niet je-van-het, hij slaat zijn driver eerst tegen de grond, waardoor de bal afstand mist. Maar, hij ligt randje fairway en prima speelbaar voor de 2 e slag. (die vervolgens wel een kroket-bal wordt, richting het bos) Nadat Jan heeft afgeslagen, gaat John van start en weet de fairway ook niet te vinden. Hetzelfde geldt voor Ivo, die ook niet lekker van start gaat. Maar dit geldt ook voor zijn tegenstander, dus eigenlijk staan ze er hetzelfde voor, wanneer de 2 e slag geslagen moet worden. Na de eerste 6 holes horen wij hier een daar wat tussenstanden. De één staat all square (AS), de ander 1 up, Ivo staat 2 up. Niets alarmerends, maar toch, het wordt geen kat-in-het-bakkie. In de middag trekt het weer ook wat bij, leek er tot nu toe een soort zonkoepel over de golfbaan te hangen, nu komen er toch ook wat grijze luchten boven de baan te hangen en de wind trekt aan. Uiteindelijk valt het allemaal nog mee, er valt wat regen, maar dat duurt niet langer dan 10 minuten. En dan ziet de captain Ivo ineens aan komen lopen. Huh? Jij bent toch als laatste gestart? Jazeker, maar de winst is binnen, 8&7! Wat een monsterscore! Er zijn dus 8 winstpunten binnen, er zijn nog 2 punten nodig voor de dag overwinning, met nog 5 partijen in de baan. Dat moet toch lukken? En ja hoor, niet veel later hoort de captain in de baan dat ook Jos en Léon hun partij binnen hebben gehaald. Beide winnen met 5&4. Top gespeeld, mannen! Er zijn dus al 12 punten binnen en de winst kan ons al niet meer ontgaan. Maar dat wil niet zeggen dat de rest nu mag verliezen, want het doelsaldo - om even in voetbalterm te praten - kan ook nog beslissend zijn in de eindstand. Marco en Jan hebben het zwaar en John moet ook knokken voor zijn punten. John staat op een gegeven moment 3 up, maar verliest weer een paar holes, waardoor hij nog maar 1 up staat. Uiteindelijk is de winst een feit, John wint met 2&1 en het team staat op 14 punten.

4 Marco heeft het zwaar in zijn single. Die blijft de hele wedstrijd knokken. Het blijft maar AS of 1 up. Uiteindelijk gaat hij 1 down met nog maar een paar holes te spelen. Maar Cobus is een echte matchplay speler en laat dit niet zomaar gebeuren. Hij knokt voor wat hij waard is, al lijken zijn drives volledig de weg kwijt te zijn. Ze zijn te kort en draaien allemaal weg naar links. Uiteindelijk wint hij hole 17 en gaat met een stand van all square de laatste hole tegemoet. Er is nog even een misverstand, omdat er bijna van de verkeerde hole wordt afgeslagen. Uiteindelijk komt dat goed en zijn ze weg voor de laatste, beslissende hole. En deze eindigt, zoals de wedstrijd ook een beetje is verlopen. Ze spelen de hole gelijk en spelen uiteindelijk all square. 1 wedstrijdpunt erbij, we staan op 15. Jan heeft na een moeilijke start, na 3 holes nog 1 down, uiteindelijk vanaf hole 4 niet meer down gestaan. Maar iedere keer wanneer hij 2 up komt, kan hij de partij niet doorzetten. Hij maakt zelf de fouten en af en toe herpakt hij zich weer met mooie herstelslagen of putts, waarmee hij hooguit de hole halved (deelt), waardoor het nog spannend wordt. Op hole 9 na, waar hij een putt van buiten de green maakt van zeker 14 meter. Deze valt, birdie. Hole 15 verliest hij, all square. Hole 16 wint hij, 1 up. Hole 17 wordt gehalved, 1 up, dormie. Hole 18 slaat de tegenstander de bal out of bounds (buiten de baan), dus hij moet met een volgende bal spelen en krijgt een strafslag. Hij legt zijn bal met slag 4 net voor de green. Jan kan niet met 2 naar de green i.v.m. een boom die recht voor hem staat. Hij speelt een korte slag naar de fairway terug. Hij kan met 3 naar de green. De vlag staat achter de bunker, dus Jan kiest voor safe. Hij slaat de bal langs de bunker, rechts op de green, ver van de vlag. De tegenstander legt de bal met slag 5 dicht bij de vlag. Jan heeft 3 putts om de hole te delen en de partij te winnen. Dit doet hij ook, door geen risico te nemen. De strijd is gestreden. Er komen nog 2 wedstrijdpunten bij en het team wint met 17-1! De toon is gezet en we staan op de kaart om mee te gaan strijden voor het kampioenschap. Deze is echt nog niet binnen. Er moeten nog 3 wedstrijden worden gespeeld en ook daar zullen wij gewoon vol aan de bak moeten. Maar we zijn blij met deze eerste winstpartij. Na de wedstrijd is het tijd om even een borrel te drinken, aansluitend douchen en omkleden en een hapje eten met de andere teams. Al met al was het een Best(e) dag. Mooi weer, prima gastheer, baan in goede conditie, alleen de greens waren een stuk trager dan wij gewend zijn, leuke partij en uiteraard een fantastische einduitslag. Volgende week mogen wij spelen op Landgoed Bergvliet en spelen wij tegen Princenbosch. Vorig jaar hebben wij ook tegen dit team gespeeld en wonnen wij met 10-8 na een zeer spannende finale, waarbij de laatste 2 singles die binnen kwamen allebei gelijk speelden. Doordat beide 1 punt binnen haalden, gingen wij dus van 8 naar 10 punten en was de winst zeer nipt. We zijn dus gewaarschuwd voor volgende week en zullen dus weer volledig aan de bak moeten. In de middag toch nog even wat dreigende grijze wolken

5 Hierboven nog even alle uitslagen van de partijen Gijsje Eigenwijsje Dan nog even wat nieuwtjes over Gijsje Eigenwijsje. Zoals jullie weten is de 2 e woning een feit. De eerste woning heet het warme nest. Nu moest er voor de 2 e woning natuurlijk ook nog een naam worden bedacht. Via de website en social media werd iedereen gevraagd na te denken over een naam voor de 2 e woning. N.a.v. de inzendingen zijn er uiteindelijk 5 namen over gebleven. Er mocht nu door iedereen gekozen worden, welke naam het moest gaan worden. Uit de volgende 5 namen kon worden gekozen;

6 Wederom werd er door veel mensen gestemd en gereageerd. Uiteindelijk leek de grootste strijd te gaan tussen B en E. Vorige week zijn alle stemmen geteld en kwam er toch wel een duidelijke winnaar naar voren. En naast het warme nest, hebben wij nu de volgende woning erbij De naam van de tweede woning En vanaf deze week is ook de tweede woning beschikbaar voor gezinnen met een kind die een levensbedreigende ziekte heeft. En voor veel van deze kinderen is dit, helaas, ook hun laatste vakantie. Sommige kinderen halen deze vakantie niet eens meer omdat ze inmiddels te zwak zijn om nog te reizen of omdat ze al afscheid hebben genomen van het leven. En af en toe, dan is er een kindje die de strijd gaat winnen, al zijn de kansen vooraf nog zo klein. Maar ook deze gezinnen hebben een enorme zware tijd en strijden, samen met het zieke kind, om de ziekte te overwinnen. En hoe klein de kansen soms ook zijn, heel af en toe lijken deze kansen zich dan toch in positieve zin te keren. Maar is dit kind en dit gezin dan gelijk geen kandidaat meer om naar het warme nest of Het Paleis van Gijs te komen? Nee toch? Af en toe zit er een gezin bij, die de strijd zijn aangegaan en deze dan hebben gewonnen. En dat is toch alleen maar mooi! Hieronder staat een foto van Luca, terwijl hij in de schommel zit, in de tuin van het warme nest. Luca geniet op dit moment deze week- samen met zijn ouders van een weekje vakantie. Bij Luca werd op de leeftijd van 3 maanden leukemie vastgesteld. En hij is één van die kindjes die, ondanks zijn zeer jonge leeftijd, de strijd is aangegaan tegen deze verschrikkelijke ziekte. En ook al is de strijd nog niet volledig gestreden, de kansen lijken zich op dit moment positief zijn kant op de keren. En wanneer je deze foto dan ziet, dan hoef ik toch niet meer uit te leggen wat het voor deze kinderen betekent - wanneer zij er even uit mogen gaan - even weg te zijn van het ziek zijn. Even genieten, even lachen in de schommel en even geen ziekenhuizen en dokters. Hiermee laten wij zien dat de wens van Gijs, een wens was die uit moest komen! En met jullie bijdrage kunnen wij nog veel meer van deze kinderen een weekje weg geven. Uiteraard is onderstaande foto geplaatst met goedkeuring van de ouders, die jullie ook ontzettend dankbaar zijn, voor de donaties. Waardoor zij deze momenten kunnen koesteren met hun kleine Luca.

7 Luca in de schommel, in de tuin van het warme nest En met zo n mooi, positief beeld sluit ik deze week het verslag graag af. Tot volgende week! Mede namens mijn teamgenoten van Prise d Eau Heren 4, Groet, JantjeMandje

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

Spelen wij vandaag op ons best?

Spelen wij vandaag op ons best? Spelen wij vandaag op ons best? Om iets voor 08.00 uur komen wij aan op de baan waar wij vandaag spelen, Toxandria. Een mooie bosbaan, klassiek clubhuis, altijd een genot om op te mogen spelen. Terwijl

Nadere informatie

Golf voor watjes? Het weer

Golf voor watjes? Het weer Golf voor watjes? Het weer In de groepsapp van het team Heren 5 was het de hele week al hét gespreksonderwerp, het weer! De voorspellingen waren een week van tevoren al erg slecht. Maar goed, we hebben

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Wederom winst voor Dames 1! (verslag door Yasmijn van Dijk)

Wederom winst voor Dames 1! (verslag door Yasmijn van Dijk) In deze nieuwsbrief: - Wederom winst voor Dames - Heren verliest van de Pan - Heren 2 was Gastheer - Vooruitblik Wederom winst voor Dames! (verslag door Yasmijn van Dijk) Afgelopen zaterdag was de vierde

Nadere informatie

Doel Winnen door 10 punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes.

Doel Winnen door 10 punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes. - punten spel Winnen door punten te halen in zo min mogelijk gespeelde holes. Plaats een bal op van de hole. Putt totdat de bal in de hole is (, 2, of putts). Houd bij hoe vaak u nodig heeft voordat de

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

Regelavond (Voor Competitiespelers)

Regelavond (Voor Competitiespelers) Regelavond 2018 (Voor Competitiespelers) Samenstelling commissie Erik van der Does (Voorzitter ad interim) Mil van Leeuwen Bennie Verbakel Eric van Mieghem (Advies) Regelquiz Vraag 1 De spelers besluiten

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

Haarlemmermeersche Golfclub

Haarlemmermeersche Golfclub Haarlemmermeersche Golfclub Herinnering ALV 26 juni Graag herinneren wij u aan de Algemene Leden Vergadering van aanstaande dinsdag 26 juni. U bent van harte welkom en alle relevante stukken vindt u hier

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Datum Tijd Aantal holes Wedstrijdvorm Omschrijving Kosten Inschrijven tot 25 3 2017 13:30 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd: Golfleden: 5,00 24 3 2017

Nadere informatie

ING Private Banking Golf Week ING Private Banking Cup mei 2016, The International

ING Private Banking Golf Week ING Private Banking Cup mei 2016, The International Beste Captains, Vandaag heeft de officiële loting plaats gevonden voor de. Op basis van de laagste gemiddelde teamhandicap zijn de teams van UGC de Pan, Noordwijkse, Houtrak en Eindhoven geplaatst als

Nadere informatie

Dat viel samen met de Open Golfdag en het is allemaal prima en in goede harmonie gegaan. Prachtig weer en de gasten konden genieten van goed spel.

Dat viel samen met de Open Golfdag en het is allemaal prima en in goede harmonie gegaan. Prachtig weer en de gasten konden genieten van goed spel. Competitie resultaten en verslagen week 14. Al weer een volle week met alleraardigst competitieweer. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Alle teams zijn er weer vol tegenaan gegaan. Dat viel niet

Nadere informatie

V: Moet maatstaf voor een ernstige overtreding van R 1-2 hetzelfde zijn in strokeplay en in matchplay?

V: Moet maatstaf voor een ernstige overtreding van R 1-2 hetzelfde zijn in strokeplay en in matchplay? Selectie aantal decisions betrekking hebbende op Matchplay Regelcommissie GC Almeerderhout Dec 1/1 Twee ballen in het spel op twee verschillende holes. V: Twee spelers op de 8 ste hole slaan hun approach

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Spektakel op Spaarnwoude Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Onder een grote publieke belangstelling werd zondagmiddag de traditionele shootout gespeeld. Dit jaar voor het eerst volgens een nieuw

Nadere informatie

Competitie resultaten en verslagen week 15.

Competitie resultaten en verslagen week 15. Competitie resultaten en verslagen week 15. Rustig weekje omdat veel teams niet hoefden te spelen i.v.m. Pasen. Uitrusten dus en dan volgende week weer gas geven. Voor sommige teams is dat noodzaak. Een

Nadere informatie

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0)

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0) Win jij ook slagen met goed course management? Golfers zijn altijd op zoek naar het magische geheim van lagere scores. Voor mij zijn er een aantal onfeilbare manieren die alle golfers kunnen helpen lagere

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019 REGELEMENT FLIGHT INDELING ALGEMEEN Op alle wedstrijden van de igolf MIX! competitie is het ALGEMEEN COMPETITIEREGLEMENT van toepassing. Aanvullend daarop zijn in dit reglement een aantal zaken vastgelegd

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay

Spelvormen. A. Strokeplay-wedstrijden. A1: Strokeplay Spelvormen In onderstaand overzicht van de diverse spelvormen, zoals die op Het Wedde (kunnen) worden gespeeld, wordt onderscheid gemaakt tussen: A. Strokeplay-wedstrijden B. Matchplay-wedstrijden C. Bijzondere

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014

VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 VADEMECUM VOOR COMPETITIESPELERS 2014 Voornaamste kenmerken van de Regels voor matchplay Of: verschillen en overeenkomsten tussen matchplay en strokeplay regels (raadpleeg

Nadere informatie

Alle spelvormen op een rij

Alle spelvormen op een rij Spelvormen wordt veelal stableford of strokeplay gespeeld. Er zijn echter talloze spelvormen mogelijk, enkele voorbeelden zijn: foursome, fourballs, (beide wedstrijdvormen zien we ook tijdens de RyderCup)

Nadere informatie

Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin.

Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin. Week 3 Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin. Gelukkig veel positieve geluiden over de gastheerschappen en leuke en gezellige

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Prise d Eau Jeugd Open 2015

Prise d Eau Jeugd Open 2015 Prise d Eau Jeugd Open 2015 Voorbereidingen: Na maanden voorbereiden worden op vrijdag 8 mei 2015 de laatste grote voorbereidingen getroffen voor de grote dag. Terwijl er in het clubhuis hard wordt gewerkt

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar.

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar. Wedstrijdvormen Strokeplay De Strokeplayregels van de Golf Regels zijn van toepassing op drie spelvormen: 1. Strokeplay 2. Stableford 3. Tegen Par. Deze spelvormen zijn geschikt voor officiële wedstrijden,

Nadere informatie

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau Tri-tennis Nederland Veemarktkade 8a B3 5222 AE s-hertogenbosch (NL) +31 (0)73 623 0888 www.tri-tennis.com info@tri-tennis.com

Nadere informatie

Hoe moeten zij het spel vervolgen?

Hoe moeten zij het spel vervolgen? Vraag 1: Hans en Johan spelen in een strokeplay wedstrijd op de Koepel hole 4. Beiden spelen met een Pinnacle bal zonder speciaal kenmerk. Zowel Hans als Johan slaan hun bal aan de linkerzijde van de fairway

Nadere informatie

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2019 CATEGORIE I DIVISIE 1 27-28 april en 1, 4 en 5 mei 2019 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014

Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 Competitie & regeltjes (matchplay) Kleiburg 2014 meten is weten Alleen apparatuur waarmee je uitsluitend kunt meten is toegestaan. Apparaten waarmee meer mogelijk is zijn verboden, evenals smartphones.

Nadere informatie

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams

NGF-competitie REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams NGF-competitie 2019 REGELINFORMATIE voor HGC-competitieteams, maart 2019 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: OEFENEN & TRAINEN TEAMBUILDING MAAR OOK.. 2 1 VOORAFGAAND AAN DE COMPETITIE: UPDATE REGELKENNIS PLAATSELIJKE

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen

Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting van de golfegels met een oefenexamen Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens

Nadere informatie

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch 10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch Zaterdag 28 juni vierden we het heugelijke feit dat onze Vrumona Heineken Golfvereniging 10 jaar bestaat. Om ons Lustrum een bijzonder tintje te geven had het bestuur

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

Uitslagen: Week 4. H 1 36 Oosterhoutse 1: H 2 36 Kennemer 5: D 1 27 Haarlemmermeersche 1: 16 2

Uitslagen: Week 4. H 1 36 Oosterhoutse 1: H 2 36 Kennemer 5: D 1 27 Haarlemmermeersche 1: 16 2 Week 4 Mager weekje, met name onze Heren teams hebben het zwaar (H2 27 uitgezonderd) en moeten hard werken om in hun klasse te kunnen blijven. De dames teams doen het goed, met name de 1 e teams (D 1 27

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2018

Dinsdag 6 november 2018 Dinsdag 6 november 2018 De Sprint 2-Hellevoets Effect 1: 3-2 (3 e klasse J duo competitie) Hellevoets Effect 1 heeft zichzelf gisterenavond opnieuw geen dienst bewezen door in Brielle met 2-3 te verliezen

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

ING Private Banking Golf Week ING Private Banking Cup 20 22 mei 2016, The International

ING Private Banking Golf Week ING Private Banking Cup 20 22 mei 2016, The International Beste deelnemers, Jullie golfclub is onlangs geselecteerd om mee te spelen in de, waarin 16 Nederlandse clubteams in een knock-out format spelen om prachtige prijzen. Bijgaand sturen wij jullie meer informatie

Nadere informatie

Heren 1 wint overtuigend van Hoge Kleij

Heren 1 wint overtuigend van Hoge Kleij NIEUWSBRIEF VOOR VRIENDEN EN SPONSOREN VAN TOPGOLF PRINCENBOSCH (nieuwsbrief 4-2019) In deze nieuwsbrief: - Heren 1 wint overtuigend van Hoge Kleij - Dames 1 verliest na spannend slot van streekgenoot

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE

DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE Een spelvorm gericht op laagdrempeligheid, teamsport, succesbeleving, en familie 2 DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE 3 DRAAIBOEK PGA JUNIOR LEAGUE INTRODUCTIE De PGA Junior League

Nadere informatie

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen).

Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). Praktijk - theorieavond voor alle leden. Welkomwoord. Welkomwoord en indeling groepen (4 groepen). 5 min. 1. Praktijkgedeelte op 4 locaties. 1.1. Locatie 1 Bunker en de teebox van hole 1, uitvoering Andre

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018

COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2018 COMPETITIEREGLEMENT 2019 NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2018 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Volleybaltoernooi 2019

Volleybaltoernooi 2019 Volleybaltoernooi 2019 Vrijdag 22 maart 2019 Sporthal de Hazelaar Adres: T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD Rosmalen 11.30 14.00 uur Doelstelling: Na een lessenreeks van het spel volleybal komen de scholen

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW 27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW Lieve dames, Het woord dat deze hele dag kenmerkt is BLAUW. Vandaag was burggolf Purmerend omgetoverd tot smurfenland. Ja want smurfen zijn ook blauw en aan het einde van

Nadere informatie

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond

Etiquette Pitchmark repareren Regelavond Regelavond 2016 1 Etiquette Pitchmark repareren Regelavond 2016 2 Regelavond 2016 quiz met vanavond 15 vragen Regelavond 2016 3 Nieuws Belangrijkste wijzigingen in de regels 1. Verankeren is voortaan verboden

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2019 Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaar is weer voorbij. Dit programmaboekje is voor de maanden Januari t/m Juli 2019. Voordat

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt.

Regelavond Matchplay. 21 maart Erik de Regt. Regelavond Matchplay 21 maart 2018 Erik de Regt regelenhandicapcommissie@gcrijkvanmargraten.nl Agenda 19.30-21.30 nieuws RvM competitie Matchplay NGF competitie regels regels tussendoor hebben we enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Club Agenda Di03 Dames 09.00u Di03 Zomeravondcompetitie Finale 15.00u Do05 Senioren 09.00u Vr06 [Business Club Thank Golf it s Friday competitie] 16.00u Za07 Maandbeker 7a Finale

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

Putting The Game Within The Game

Putting The Game Within The Game Putting The Game Within The Game Door: Th. IJland - PGA Professional - Golf Academy EGC Papendal Ongeveer 43% van alle slagen op de baan zijn putts maar desondanks wordt dit onderdeel te weinig systematisch

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016

Nieuwsbrief November 2016 Nieuwsbrief November 2016 In deze uitgave Ø Finale Giel Aarts Trofee 2016 Ø Sinterkerst wedstrijd Ø Damesdag december Ø Algemene Ledenvergadering 2016 Ø Nieuwe commissieleden Ø Facebook Ø Nieuw baanrecord

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2016 COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2016 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een (landelijke

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

brabantse 2018 disabled open

brabantse 2018 disabled open brabantse 2018 disabled open Voor het derde jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Voor de wedstrijd in september 2018 verwachten wij wederom enkele

Nadere informatie

Matchplay Quiz Voorjaar 2019

Matchplay Quiz Voorjaar 2019 Matchplay Quiz 2019 Voorjaar 2019 Matchplay Quiz Deze matchplay quiz is bedoeld voor clubs om te gebruiken om de competitiespelers klaar te stomen voor de competitie. Mocht u vragen hebben over deze quiz,

Nadere informatie

brabantse 2017 disabled open

brabantse 2017 disabled open brabantse 2017 disabled open Voor het tweede jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Al 8 jaar vond op GC Overburg ons eigen kampioenschap voor

Nadere informatie

Clubkampioenschappen De Drentsche

Clubkampioenschappen De Drentsche Clubkampioenschappen De Drentsche 1. Algemeen Bij de Clubkampioenschappen is het Wedstrijdreglement van de Golfvereniging De Drentsche, zoals gepubliceerd op de Verenigingssite, van toepassing. Eventuele

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2015

COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA. d.d. 1 augustus 2015 COMPETITIEREGLEMENT NGF en NOBRA d.d. 1 augustus 2015 Inleiding Het Woold wil haar leden graag een kans geven om naast de deelname aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden ook aan een (landelijke

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019 Deze week in t Klökske Veel spanning in de competities. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 23 maart: Senioren: Minor 1 SETA 1 5-5 Heerlen 4 SETA 2 1-9 SETA 1 Falco 2 5-5 Sittard 1 SETA 2

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE 1 Beste Parteetimeleden Het is bijna zo ver. Over enkele dagen staan we als PTT weer met z n allen 4 dagen in de 27ᵒ + te zweten

Nadere informatie

DAMES 1 NGF Competitie Dinsdag 24 april

DAMES 1 NGF Competitie Dinsdag 24 april DAMES 1 NGF Competitie Dinsdag 24 april Wij moesten vandaag naar Comstrijen en we wisten wel dat het ver weg was maar zoooooo ver weg?? Jeetje wat een eind was dat zeg. We hadden dan ook besloten om maar

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg

Regelwedstrijd 19 april De situaties, de oplossing, de uitleg Regelwedstrijd 19 april 2014 De situaties, de oplossing, de uitleg Situatie 1 Op de tee van hole 1 De eerste bal van de speler is niet goed geraakt. Hij ligt zichtbaar in de heideplanten voor de tee, en

Nadere informatie

ALLE INFORMATIE OVER HET 5 e

ALLE INFORMATIE OVER HET 5 e ALLE INFORMATIE OVER HET 5 e Welkom op het ARCKIKA RUGBY TOERNOOI Je ontvangt deze informatie omdat jij je samen met je team hebt ingeschreven voor het ARCKIKA Rugby Toernooi op 25 mei a.s. Deel deze info

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

VVG. GolfVlaanderen.be. slagkrachtig & doelgericht. VVG Junior Golf. Bijlage - Skills & Drills

VVG. GolfVlaanderen.be. slagkrachtig & doelgericht. VVG Junior Golf. Bijlage - Skills & Drills Vlaamse Vereniging voor Golf VVG GolfVlaanderen.be slagkrachtig & doelgericht VVG Junior Golf Bijlage - Skills & Drills Skills & Drills 1. Korte putt-test Doel: om in alle mogelijke omstandigheden al de

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2018 DIVISIE 2 ALLE CATEGORIEËN 21, 22, 28, 29 april en 1 mei 2018 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten.

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten. 2 APRIL 48 deelnemers kwamen opdagen op deze seniorendag. Niemand ondervond kennelijk naweeën van een 1 april-grap. Het was druk aan de wedstrijdtafel van Edmond. De eerste qualifyingwedstrijd van dit

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie