Parallelsessies Kenniscongres Betaald Voetbal 2016 The Future is Now Tilburg 23 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parallelsessies Kenniscongres Betaald Voetbal 2016 The Future is Now Tilburg 23 maart 2016"

Transcriptie

1 Themasessie 1 (Events) 2 (Commercie) 3 (Financien) 4 (Communicatie) 5 (Fanbeleving) 6 (Fanmarketing) 7 (Stadion) Titel UEFA Womens EURO2017 esports: entertainment van de toekomst? Baas in eigen club?! Personal branding for professional Football Players De veranderende kansspelmarkt en fantasy sports Toekomst van de sportconsumptie op TV Stadionuitbreiding: wat komt daar bij kijken? Bijdrage Tobias Kuyvenhoven (KNVB) Kevin Loos (2Basics) Wim Collard (Roda JC) & Jan Willem Wigt (ADO Den Haag) & Ard de Graaf (SC Cambuur) Sietse de Jong & Marciano Bruma (Meet the Players) & Rens de Waard (Feyenoord) Vincent van 't Riet (ECV) Robert van Trigt (FOX Sports) Pieter Nieuwenhuis (Hypercube) & Rob Toussaint (Heracles Almelo) Wisselpauze Grand Café Workshopsessie 1 (Ontwikkeling) 2 (Commercie) 3 (HR) 4 (MVO) 5 (Fanmarketing) 6 (Catering) 7 (Communicatie) Titel Hoe kom je als persoon tot gezond en duurzaam presteren? Waar zitten sponsors op te wachten? Relaxed en SMART werken in een hectische omgeving Fundraising en succesvolle MVO activiteiten Fan engagement en Big Data Inspireer je gast door te leren van elkaar! De kracht van communities Bijdrage Martijn van Westerop (TEAMvanWESTEROP) Bob van Oosterhout, Ruud van der Knaap & Lennart Boven (Triple Double) Andrea Timmerman (FBO) & Paul Bartels (Mecademy) Joost Wijnhoud (ECV) Mark Bakker (SAS) & Rick Koetsier (KNVB) Jan Bluyssen (KNVB) & PSV, FC Emmen & FC Utrecht catering Gilbert van Straalen & Rogier Visser (Community Networkz)

2 1. UEFA Women s EURO2017 (WEURO 2017) Bijdragen van: Tobias Kuyvenhoven (KNVB) & Stichting EK Vrouwen 2017 Het vrouwenvoetbal zit de aflopen jaren behoorlijk in de lift, steeds meer vrouwen voetballen in Nederland en ook de media-aandacht voor het vrouwenvoetbal is enorm toegenomen. Het UEFA Women s EURO2017 wordt van 16 juli tot 6 augustus 2017 georganiseerd in Nederland waar 16 vrouwenelftallen strijden om de titel van Europees Kampioen. De wedstrijden worden gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en de toernooifinale in Enschede. Deze parallelsessie gaat in op de organisatie van dit toernooi en wordt gepresenteerd door Tobias Kuyvenhoven, project leader van het EURO Deze sessie biedt een uniek kijkje achter de schermen bij de organisatie van WEURO Tijdens deze sessie komen de bidfase, subsidieregelingen, vrijwilligersbeleid en de samenwerking met de speelsteden en de UEFA aan bod. Daarnaast wordt er gekeken naar project en event management. Ook de fanpromotie en event promotie van dit toernooi komt aan bod. Deze parallelsessie is zeer waardevol voor projectleiders, eventmedewerkers en medewerkers vrouwenvoetbal. 2. esports: entertainment van de toekomst? Bijdrage van: Kevin Loos (2Basics) Het gamen op professioneel niveau, ook wel bekend als esports, neemt wereldwijd steeds serieuzere vormen aan. In Nederland is dit fenomeen slechts af en toe in het nieuws terug te vinden, maar wereldwijd is esports groter dan ooit tevoren. Amazon kocht onlangs Twitch (video platform voor gamers) voor maar liefst 970 miljoen euro, dit geeft de omvang van esports goed weer. Ook in het betaald voetbal wordt langzaam een start gemaakt met het benutten van de omvangrijke gaming markt. Zo kocht het Duitse VfL Wolfsburg onlangs een 22-jarige FIFA kampioen die al zijn wedstrijden in compleet clubtenue gaat spelen om meer exposure voor Wolfsburg te genereren. In deze sessie kijken we samen met Kevin Loos (2Basics) naar de kansen en bedreigingen die esports bieden voor Nederlandse BVO s. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de fanbeleving te verhogen door het inzetten esports? Welke concepten zijn mogelijk in de Eredivisie en de Jupiler League en hoe kunnen BVO s inspringen op de enorme aandacht omtrent esports?

3 3. De veranderende kansspelmarkt & Fantasy Sports Bijdrage van: Vincent van t Riet (Eredivisie CV) Het opengaan van de Nederlandse (online) kansspelenmarkt is op dit moment een actueel onderwerp in Nederland. De nieuwe situatie biedt voor voetbalclubs potentiële nieuwe inkomsten en extra dimensies voor fans. Voetbalclubs in Nederland zullen belangrijke keuzes moeten maken over commerciële kansen, de integriteit van de sport en de maatschappelijke rol van de club. Deze sessie wordt gegeven door Vincent van t Riet, ervaringsdeskundige op het gebied van online kansspelen. Er zal een update gegeven worden over de nieuwe wet op kansspelen. Verder is ook ruimte om al je specifieke vragen omtrent de kansspelmarkt aan Vincent te stellen. Daarnaast wordt er gekeken naar Fantasy Sports, wat is het precies? Wat zijn de trends en verwachtingen en is het mogelijk om Fantasy Sports in te zetten als instrument om fanbeleving te versterken? 4. Personal Branding for professional Football Players Bijdragen van: Sietse de Jong & Marciano Bruma (Meet the Players) & Rens de Waard (Feyenoord) Social Media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, ook in de voetballerij wordt er grootschalig gebruik gemaakt van sociale platformen. Afgelopen jaar bereikte alle BVO s in Nederland samen 4 miljoen mensen op Facebook, 1,8 miljoen mensen op Twitter en een half miljoen mensen via het razendsnel populair wordende Instagram. Ook voetballers zijn in staat om via Social Media een uniek kijkje in hun privé-leven te bieden. Echter, wat kun je wel en niet laten zien? En is het altijd handig om je mening te delen op Social Media? Om professionele voetballers te begeleiden en ondersteunen bij hun Social Media gebruik richtte Sietse de Jong en Marciano Bruma in 2015 personal branding bureau Meet the Players op. Het bureau is een daverend succes en verzorgt verschillende Social Media accounts van bekende profvoetballers. Tijdens deze sessie gaat Meet the Players in op de do s en de don ts omtrent Social Media gebruik. Ook Rens de Waard, Social Media coördinator van Feyenoord, is aanwezig tijdens deze sessie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en verhalen krijg je een duidelijk beeld over de kracht, het bereik en het succesvol inzetten van Social Media.

4 5. Toekomst van de sportconsumptie op TV Bijdrage van: Robert van Trigt (FOX Sports) Hoe ziet de sportconsumptie met speciale aandacht voor de voetbalconsumptie - op televisie er uit in de toekomst? Op deze vraag zal Digital Director van FOX Sports Robert van Trigt ingaan tijdens de parallelsessie. De live-content, niet alleen via televisie, maar ook via de mobiele telefoon en tablets neemt een enorme toevlucht. Het aantal wedstrijden gaat omhoog, de hoeveelheid data neemt toe en wat betekent dat voor FOX Sports? En wat gebeurt er in de rest van de wereld waar het gaat om het consumeren van de sport? Er wordt steeds meer geïnnoveerd in live experience, er komen meer camera s in de stadions en graphics op de (led-)schermen; een ontwikkeling waar FOX Sports graag met clubs bij stilstaat. 6. Stadionuitbreiding: wat komt daar bij kijken? Bijdrage van: Pieter Nieuwenhuis (Hypercube) & Rob Toussaint (Heracles Almelo) Stadionuitbreiding is voor veel Nederlandse BVO s een actueel thema, in 2015 verbouwde bijvoorbeeld Heracles Almelo haar stadion met succes. Echter, wat komt er in de praktijk kijken bij stadionuitbreiding? Het onafhankelijke adviesbureau Hypercube heeft veel ervaring met het traject en ins en out s rondom uitbreiding van stadions. Zo verzorgt Hypercube ook analyses van verzorgingsgebieden rondom stadions en potentieelschattingen. Daarnaast adviseert het adviesbureau tijdens het voorbereidingstraject, helpt het bij het vroegtijdig signaleren van knelpunten en assisteert het bij de coördinatie met bouwer, gemeente en vermogensverschaffers. Het varieert van maatvoering en het serviceniveau van het stadion tot aan het scala aan manieren waarop de investeringen verantwoord en geregeld kunnen worden. Heracles Almelo heeft een visie die aan het vernieuwde Heracles Almelo stadion ten grondslag ligt en Hypercube presenteert de onafhankelijke adviesrol die de bruggen vanuit de voetbaleconomie naar de wet en regelgeving en financiering faciliteert. Tijdens deze interactieve themasessie gaat Pieter Nieuwenhuis (CEO Hypercube) in op de stappen die doorlopen moeten worden in de kronkelige weg naar (ver)nieuwbouw van het stadion. Hierbij zal Rob Toussaint (commercieel directeur) toelichting geven hoe Heracles dit proces heeft doorlopen.

5 7. Baas in eigen club?! Bijdragen van: Wim Collard (Roda JC) & Jan-Willem Wigt (ADO Den Haag) & Ard de Graaf (SC Cambuur) Overnames zijn in het internationale voetballandschap aan de orde van de dag. In 2010 was Vitesse Arnhem de eerste Nederlandse BVO die overgenomen werd door de Georgische zakenman Merab Jordania, die ondertussen alweer vertrokken is. Inmiddels is ook ADO Den Haag in buitenlandse handen, de Chinese zakenman Hui Wang nam ADO Den Haag in 2015 over. Investeerders hoeven niet altijd buitenlandse wortels te hebben, het Limburgse Roda JC en eerder SC Cambuur zijn overgenomen door Nederlandse investeerders. Daarnaast zijn er meerdere Nederlandse clubs die een overnamebod afgeslagen hebben om uiteenlopende redenen. Tijdens deze interactieve themasessie laten we een drietal clubs aan het woord over hun ervaringen met de overname, vanaf het eerste toenaderingsmoment tot het tekenen van de overnamepapieren. Hoe betrek je stakeholders bij dit proces? En wat communiceer je wel en niet richting je achterban? Wat zijn de voordelen en de nadelen van een overname? Hoe ziet het financiële plaatje eruit? Hoe zie de aanwezige directeuren de toekomst van de Nederlandse clubs met betrekking tot overnames voor zich? Al deze vragen komen tijdens deze sessie aan bod, daarnaast is er ook voldoende ruimte om je eigen vragen te stellen en samen in discussie te gaan over dit interessante vraagstuk. Een zeer boeiende sessie voor alle aanwezige financials.

6 Workshopsessies 15:30 16:45 1. Hoe kom je als persoon tot gezond en duurzaam presteren? Bijdrage van: Martijn van Westerop (TEAMvanWESTEROP) In deze workshop gaan we aan de slag met de volgende vraag: hoe kom je als persoon tot gezond en duurzaam presteren? Op jouw eigen niveau en in lijn met je persoonlijke ambitie. In een interactieve sessie trachten we inzicht te krijgen hoe mensen hun energie managen, vanuit persoonlijke inzicht, met een focus op de persoonlijkheid en kwaliteiten van het individu. En om op deze manier te komen tot optimale performance. Deze sessie wordt gegeven door Martijn van Westerop, dit doet hij op basis van kennis en ervaring uit zijn periode als oud-tophockeyer, internationale carrière in het bankwezen en huidige rol als performance consultant. 2. Waar zitten sponsors op te wachten? Bijdragen van: Bob van Oosterhout, Ruud van der Knaap & Lennart Boven (Triple Double) Met een ongekende passie voor sport ontwikkelt Triple Double marketingconcepten voor onder andere betaald voetbal clubs. Ze brengen merken en fans bij elkaar en geven sport betekenis in de maatschappij. Creativiteit zit in hun DNA maar meetbare resultaten staan altijd centraal. Dagelijks zit het bureau om tafel met allerlei bedrijven om hun ambities in de sport vorm te geven. Triple Double ontwikkelt strategische, creatieve sportmarketingconcepten om marketing-, communicatie en sales doelstellingen van partners van de club te realiseren. De uitdaging voor de commerciële mensen van clubs om geschikte (hoofd)sponsors te vinden wordt steeds groter. Waar zit het bedrijfsleven anno 2016 op te wachten in partnerships? Samen met jou gaan ze in workshopvorm hiermee aan de slag.

7 3. Relaxed en SMART werken in een hectische omgeving Bijdragen van: Andrea Timmerman (FBO) & Paul Bartels (Mecademy) Het zal voor velen van jullie geen onbekend probleem zijn: het werken bij een BVO is vaak hectisch, druk en onvoorspelbaar. Clubs hebben geregeld te maken met onderbezetting waardoor er onevenredig veel druk op het personeel komt te liggen. Voor sommige medewerkers kan de hoge werkdruk teveel van het goede worden. Tijdens deze workshop gaan we kijken naar de oorzaken van hoge werkdruk en hoe hier mee om te gaan. Andrea Timmerman, HR consultant bij de FBO en Paul Bartels van Mecademy verzorgen deze worksop die bestaat uit drie delen; een interactieve presentatie, het uitwerken van je eigen actieplan en een motiverende afsluiting. Deelnemers aan deze workshop leren de regie zelf in handen te nemen, en gaan naar huis met een concreet actieplan. Kortom, een interactieve workshop met SMART resultaat! 4. Fundraising en succesvolle MVO activiteiten Bijdrage van: Joost Wijnhoud (Eredivisie CV) MVO is een essentieel onderdeel van de betaald voetbal club geworden. De club vervult een ontzettend belangrijke maatschappelijke rol in haar omgeving en organiseert een diversiteit aan maatschappelijke activiteiten. Ook steeds meer partners van een club kiezen er voor om verbonden te zijn aan de maatschappelijke tak van de club. Een interessante ontwikkeling hierbinnen is die van fondsenwerving om maatschappelijke activiteiten te financieren. Met Joost Wijnhoud MVO-manager van de Eredivisie ga je met dit thema op interactieve wijze aan de slag om met een aantal interessante inzichten voor je club huiswaarts te keren.

8 5. Fanengagement en Big Data: wat BVO s kunnen leren van de MLS en Orlando Magic Bijdragen van: Mark Bakker (SAS) & Rick Koetsier (KNVB) Door het toegenomen gebruik van smartphones en Social Media wordt er wereldwijd steeds meer data gegenereerd. Deze enorme berg data bevat een schat aan informatie. Deze informatie filteren is veel minder eenvoudig door de grote complexiteit en verscheidenheid van de data. In de Nederlandse sportwereld wordt Big Data nog weinig ingezet om bijvoorbeeld fan engagement te verhogen en patronen te herkennen in koopgedrag van supporters. In het buitenland, en dan met name Amerika, zijn de sportclubs en competities hier veel verder mee. Tijdens deze workshopsessie gaat Mark Bakker (Technical solution consultant bij SAS) samen met Rick Koetsier (Database consultant marketing) aan de hand van concrete voorbeelden uit andere competities in op het succesvol inzetten van Big Data in de sportwereld. 6. Inspireer je gast door te leren van elkaar! Bijdragen van: Jan Bluyssen (KNVB) & Maison van den Boer (PSV), FC Emmen Catering en FC Utrecht Catering. Het belang van goede catering voor de optimale wedstrijdbeleving is essentieel en daarom besteden we graag aandacht aan dit thema in een parallelsessie. We nodigen je geïnteresseerde horeca-collega s van harte uit. Door een interactieve discussie worden de deelnemers meegenomen in de best practice voorbeelden die met elkaar gedeeld worden over de catering beleving in stadions. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gegevens met elkaar uit te wisselen en zo een netwerk op catering te creëren om op wedstrijddagen bij elkaar te kijken. Laat je inspireren, kom met eigen voorbeelden en leer elkaar kennen! Wat verwacht uw businesclublid of supporter in de toekomst bij een wedstrijdbezoek? De sessie wordt begeleid door Jan Bluyssen (Competitiezaken KNVB) en is interessant voor wedstrijdorganisatoren, cateraars, operations en sales.

9 7. De kracht van communities Bijdragen van: Gilbert van Straalen & Rogier Visser (Community Networkz) De slogan van Community Networkz is Connecting People. Dit is ook precies wat het bedrijf bereikt door het bouwen van digitale communities. Wat is de kracht van deze communities, en hoe zorg je dat deze levendig en interactief zijn? Door middel van communities is het mogelijk om veel intelligente data te verzamelen en tot nieuwe marketing insights te komen. In deze workshop kijken we waar hier kansen liggen voor Nederlandse BVO s. Aan de hand van een interactieve workshop neemt Rogier Visser (CEO) je mee in deze boeiende materie. Een interessante workshop voor deelnemers werkzaam in de marketing & sales afdelingen.

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie Eredivisie Vrijdag 29-8-2008 1135 Vitesse - FC Groningen Zaterdag 30-8-2008 1031 N.E.C. - De Graafschap 1126 Willem II - Ajax 1141 FC Utrecht - PSV 1294 Roda JC - FC Twente Zondag 31-8-2008 1038 AZ - NAC

Nadere informatie

CONTACT QUESTIONNAIRE

CONTACT QUESTIONNAIRE Interviewer name: Sampling Point: (01, CPM Eredivisie/Jupiler League, oktober 2009, ) CONTACT QUESTIONNAIRE Goedemiddag, mijn naam is van marktonderzoekbureau Sport + Markt. Wij doen op dit moment een

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES Voetbalfans verschillen van elkaar in hun beleving, drijfveren, wensen en gedrag. Dat vraagt om een gedifferentieerde

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2 0 1 3 / 1 4 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE KNVB Expertise is een gezamenlijk initiatief van: Fan onderzoek in samenwerking met: AHEAD EAGLES GO D EVENTE R 3 Inleiding Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

VROUWEN. één team één passie één doel

VROUWEN. één team één passie één doel VROUWEN één team één passie één doel Je hoeft geen visionair te zijn om te zien dat je hier met een enorme groeimarkt te maken hebt. Dat schept ook nieuwe kansen voor Roetgerink Mode en Schoenen. Paul

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

Concept programma Eredivisie

Concept programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 return Europa

Nadere informatie

Parallelsessie s Kenniscongres Betaald Voetbal

Parallelsessie s Kenniscongres Betaald Voetbal KENNISCONGRES BETAALD VOETBAL - 22 januari 2015 - ADO Den Haag 1 2 3 4 5 6 7 Ronde 1 Themasessies Connected Stadium: Connectiviteit in dienst van fan engagement Opening van de (online) kansspelenmarkt

Nadere informatie

Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen

Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen Peter-Jan Mol, Kenniscentrum Sport Kitty Koelman, gemeente Utrecht John Wauben, gemeente Valkenburg Sybrecht Lensink, Netwerk Kracht

Nadere informatie

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV interactief concept mobiel tv online social NIEUW resporter Resporter Opgericht augustus 2012 RESPORTER: ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv

LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv LIVE STREAMING Almere Roda livestream kijken gratis naar online Dutch Playoffs uitzending fox tv 10-05-2018 almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw opgezet als tweede grotere stad in de provincie

Nadere informatie

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN - INHOUD 4 CULINAIR GENIETEN EN TOPVOETBAL 6 BUSINESS CLUB 8 DE BLAUWE LOTUS 10 RESTAURANT AVANT-GARDE VAN GROENINGE 12 BUSINESS ROOM 14 PRIJZEN PER WEDSTRIJD WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

Nadere informatie

DNA van de Sportfan 2014

DNA van de Sportfan 2014 DNA van de Sportfan 2014 Van sportbeleving tot sportsponsoring in Nederland. preview port eleving De manier waarop fans sport beleven verandert continu. Er ontstaan nieuwe middelen om wedstrijden te bekijken

Nadere informatie

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R )

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R ) Feyenoord City VALIDATIE COMMERCIËLE AMBITIES: BUSINESS UNITS & BUSINESS SEATS 1 9 J A N U A R I 2 0 1 7 ( O P E N B A A R ) 2 Inhoud Introductie Uitgangspunten Werkwijze Euro Club Index Verzorgingsgebied

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12052017 Datum publicatie 12052017 Zaaknummer 318541 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

INHOUD. Culinair genieten en topvoetbal 4. Eetcafé De Verlenging 6. De Blauwe Lotus 8

INHOUD. Culinair genieten en topvoetbal 4. Eetcafé De Verlenging 6. De Blauwe Lotus 8 WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2015-2016 INHOUD Culinair genieten en topvoetbal 4 Eetcafé De Verlenging 6 De Blauwe Lotus 8 Wedstrijdarrangementen Het Philips Stadion is dé plek van zakelijke netwerkmogelijkheden,

Nadere informatie

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC)

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Arsenal in the Community is een afdeling binnen de club en voert diverse projecten uit, de Arsenal Foundation is

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / fcutrecht.nl/maatschappelijk

MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / fcutrecht.nl/maatschappelijk MAATSCHAPPELIJK JAARVERSLAG 2016 / 2017 fcutrecht.nl/maatschappelijk maatschappelijk@fcutrecht.nl STADION GALGENWAARD HET MOOISTE PLEKKIE OP AARD BLINDENTRIBUNE ROLSTOELTRIBUNE 123 512 OUDERENVAK voor

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

De online impact van een supertalent voor PSV

De online impact van een supertalent voor PSV De online impact van een supertalent voor PSV Klantcase Foto: Photo-Prestige KLANTCASE Hoe social ontplofte na de transfer van Hirving Lozano Transfers. Een grote happening die de gemoederen flink bezig

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma

Nadere informatie

TRIPLE DOUBLE SPORTMARKETING

TRIPLE DOUBLE SPORTMARKETING TRIPLE DOUBLE SPORTMARKETING Bob van Oosterhout, Triple Double sportmarketing Ondernemers Sociëteit KAN Nijmegen, 14 mei 2012 @bovano WARMING UP TRIPLE DOUBLE; EVEN VOORSTELLEN Sportmarketingbureau gevestigd

Nadere informatie

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste young professional, Achilles 29 nodigt je uit op zondag 9 maart, tijdens de wedstrijd Achilles 29 - VVV Venlo, kennis te maken met onze voetbalvereniging.

Nadere informatie

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 %

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 % Benchmarkrapport GEBRUIK KUNSGRAS IN JEUGDOPLEIDINGEN BEAALD VOEBAL GEMIDDELD HUISEDSRIJDEN OP KUNSGRAS VOOR ALLE JEUGDOPLEIDINGEN VAN DE BVO S IN NEDERLAND BELOFEN 58,1 62,1 68,3 76,8 66, 6 78,4 64,1

Nadere informatie

15 JANUARI 2013. p r o. g r a m

15 JANUARI 2013. p r o. g r a m KENNISCONGRES BETAALD VOETBAL 15 JANUARI 2013 p r o g r a m m a 2 3 voorwoord Beste collega, Hartelijk welkom op het Kenniscongres Betaald Voetbal 2013 in Arnhem. Goed dat je er bent! In samenwerking met

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en RECRUITMENT EVENT EEN KRACHTIG MIDDEL OM BRILJANT TOPTALENT VAN MORGEN TE VERLEIDEN Om een plek te verkrijgen in de drukke agenda van scholieren en young professionals moet het event de nodige triggers

Nadere informatie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie Technologie in voetbal leidt tot aanzienlijke verbeteringen City Football Group (CFG) is eigenaar van Manchester City

Nadere informatie

Benchmark Betaald Voetbal

Benchmark Betaald Voetbal Perspresentatie Benchmark Betaald Voetbal Seizoen 2007/ 08 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Netto omzet vs. behaalde punten 4 3. FTE 6 4. Opbouw netto omzet 7 5. Business seats en skyboxen 9 6. Omzet

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020

EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 EXPOSURE & ACTIVATIE SEIZOEN 2019/2020 HET PARKSTAD LIMBURG STADION Op 15 augustus 2000 worden de poorten van het multifunctionele Parkstad Limburg Stadion voor het eerst geopend. Het stadion is tot op

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

Context MasterClass Social Business. 2012-2013 Programma

Context MasterClass Social Business. 2012-2013 Programma Context MasterClass Social Business 2012-2013 Programma Sociaal Ondernemerschap Van de VN tot het World Economic Forum en van de Nederlandse overheid tot de EU, overal wordt met passie gesproken over de

Nadere informatie

Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland

Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland 18 september 2018, 10:35 (CEST) Boudewijn Beusmans benoemd tot CEO EndemolShine Nederland Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland Co-CEO Iris Boelhouwer verlaat EndemolShine Nederland. Boudewijn

Nadere informatie

HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN

HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN S2ch2ng Life Goals organiseert sportprogramma s voor kwetsbare mensen. Wij verbinden sportclubs, zorginstellingen, gemeenten en werkgevers en brengen jaarlijks

Nadere informatie

HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN

HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN HET SPORTPROGRAMMA MET UITZICHT OP EEN BAAN Stichting Life Goals organiseert sportprogramma s voor kwetsbare mensen. Wij verbinden sportclubs, zorginstellingen, gemeenten en werkgevers en brengen jaarlijks

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2005-2006 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 26 6 2 71 23 +48 84 2. AZ Alkmaar 34 23 5 6 78 32 +46 74 3. Feyenoord Rotterdam 34 21 8 5 79 34 +45 71 4. AFC Ajax Amsterdam 34 18 6

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2011:674 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2011:674 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2011:674 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 29-03-2011 Datum publicatie 26-03-2014 Zaaknummer 106.001.571-01 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Beloftencompetitie seizoen 2013/'14 Poule A

Beloftencompetitie seizoen 2013/'14 Poule A Poule A Wedstrijdnummer Ronde Datum Tijd Thuis team Gast team Accommodatie Plaats accommodatie 1920 1 5-8-2013 18:30:00 Jong FC Groningen Jong Fortuna Sittard Sportpark Corpus den Hoorn GRONINGEN 1850

Nadere informatie

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Cursus Fondsenwerven Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Ochtend Programma 09.30 inloop 10.00 introductie 11.00 pauze 11.15 wat is fondsenwerving 12.05 aan het werk 12.30 lunch Ben Hekkema Emmen

Nadere informatie

FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen.

FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen. FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen. FUNDAMENTEEL INZICHT IN HET GEDRAG VAN FANS De waarde van de fanbase verhogen door

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2006-2007 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 23 6 5 75 25 +50 75 2. AFC Ajax Amsterdam 34 23 6 5 84 35 +49 75 3. AZ Alkmaar 34 21 9 4 83 31 +52 72 4. FC Twente Enschede 34 19 9

Nadere informatie

Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N

Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N Kunstgras in het betaald voetbal Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N 0. Kunstgras in het betaald voetbal Inhoud 0. Hypercube 1. Situatie

Nadere informatie

Competitieprogramma 2006/'07

Competitieprogramma 2006/'07 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogram /' Erevisie 4 juli Program Erevisie seien /' pagina 1 van 3 juli AUGUSTUS 17 31 Ronde 1 Sparta - Vitesse 1 ADO Den Haag - sc Heerenveen

Nadere informatie

Sponsorbrochure Seizoen

Sponsorbrochure Seizoen Sponsorbrochure Seizoen 2016-2017 Woord van de Voorzitter Go Ahead Eagles is een club met een rijke historie, die de afgelopen jaren op alle fronten een geweldige metamorfose heeft doorgemaakt. Sportief,

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE 2 0 1 3 / 1 4 FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE KNVB Expertise is een gezamenlijk initiatief van: Fan onderzoek in samenwerking met: 3 Inleiding Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Jupiler League in samenwerking

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

G o o g l e. Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen

G o o g l e. Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen G o o g l e of Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen Te veel gevonden? Voor de zoekaanvraag Google tabel eredivisie zijn er liefst 9750 resultaten,

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de Kennissessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Weer een ander type event

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

LivE HD%)))- Excelsior Feyenoord live kijken direkt tv gratis Streaming Free Sports Online Schedule/Watch 20 aug 2017 HD- Cast.

LivE HD%)))- Excelsior Feyenoord live kijken direkt tv gratis Streaming Free Sports Online Schedule/Watch 20 aug 2017 HD- Cast. LivE HD%)))- Excelsior Feyenoord live kijken direkt tv gratis Streaming Free Sports Online Schedule/Watch 20 aug 2017 HD- Cast. Excelsior vs Feyenoord - Eredivisie Live Stream eredivisie-stream.net/live/feyenoord-live-stream/channel-1/

Nadere informatie

Kunstgras voor amateurclubs

Kunstgras voor amateurclubs Hoofdstuk 3 Kunstgras voor amateurclubs vs BVO s Aanschafargumenten mogen niet worden vergeleken Het verschil tussen voetballen op het hoogste niveau en op amateurniveau is levensgroot. Beide vergen ook

Nadere informatie

KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21

KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21 Sponsorbrochure Stichting Rotterdam Volleybal Freek van Leeuwenstraat 1 3059 TN Rotterdam KvK 24470061 BTW NL151091264B01 IBAN NL90 RABO 0152 3988 21 www.rotterdamvolleybal.nl info@rotterdamvolleybal.nl

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

GEMEENTE GENNEP GENNEP,

GEMEENTE GENNEP GENNEP, GEMEENTE GENNEP GENNEP, 26-04-2018 EVEN VOORSTELLEN DROMER HANDBAL FANTASY / S-F 13 SPELLEN YES, WE GAAN OP EXPEDITIE! WAT EN WAAROM ACTIVATIE VAN MENSEN LETTERLIJK EN FIGUURLIJK IN BEWEGING MENSEN ACTIVEREN

Nadere informatie

OldStars in de regio

OldStars in de regio OldStars in de regio Landelijk aanspreekpunt Je leven lang voetballen, dat is wat OldStars walking football mogelijk maakt. Dit initiatief om 60-plussers te activeren en weer mee te laten doen aan de (lokale)

Nadere informatie

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 INHOUD Culinair genieten en topvoetbal 4 Eetcafé De Verlenging 6 De Blauwe Lotus 8 Wedstrijdarrangementen Het Philips Stadion is dé plek van zakelijke netwerkmogelijkheden,

Nadere informatie

Aanvullende informatie Kick Off

Aanvullende informatie Kick Off Aanvullende informatie Kick Off Workshops Social Media Club 0495 Jac Scholtes Jac Scholtes is een van de initiatiefnemers van Social Media Club 0495. Hij verzorgt en organiseert interessante workshops

Nadere informatie

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 GO AHEAD EAGLES DEVENTER EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 3 INLEIDING Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Eredivisie in samenwerking met KNVB Expertise het Fan Onderzoek. Tienduizenden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 De nieuwe Kidsclub van Go Ahead Eagles is vorig seizoen ontstaan door het samenvoegen van de Go Kids Club en juniorclub Kowet4You. De Kidsclub is voor

Nadere informatie

Meer rendement uit sponsoring!

Meer rendement uit sponsoring! Meer rendement uit sponsoring! Congres MKB/KNVB 30 januari 2008 Inhoud 1. Introductie onderzoek 2. Kwantitatief onderzoek: de cijfers 3. Kwalitatief onderzoek: de interviews 4. Conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 GO AHEAD EAGLES DEVENTER EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 AHEAD EAGLES GO D EVENTE R EST. 1892 3 INLEIDING Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Eredivisie in samenwerking met KNVB Expertise

Nadere informatie

18e Sportontmoeting Hilversum

18e Sportontmoeting Hilversum 18e Sportontmoeting Hilversum Sportontmoeting Hilversum van donderdag 16 mei was wederom bijzonder geslaagd. Deze keer stond het programma in het teken van De sportclub centraal. Ruim 50 personen waren

Nadere informatie

Voor & door leden die allen dezelfde passie hebben voor het P3M-vakgebied.

Voor & door leden die allen dezelfde passie hebben voor het P3M-vakgebied. Bezoekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2019: EmPowered by Innovation We zoeken jou 2 Wie is de BPUG Wij

Nadere informatie

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van

Brandmanagement. persuasive storytelling. TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen. aan de hand van Brandmanagement aan de hand van persuasive storytelling TIPS OM storytelling als brandingsstrategie toe te passen Lorem ipsum Brandmanagement, wat is het? Brand management is een strategie waarbij een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2023 INHOUDS- OPGAVE 1 INLEIDING 3 2 DOEL, MISSIE, VISIE EN AMBITIES 4 3 WAARDEN, THEMA S EN PROGRAMMA S 6 4 STRATEGIE 7 1 INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan 2019-2023 van Stichting

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Ga jij actief aan de slag met Social Media en de Nationale Sportweek, maar weet je nog niet precies hoe je dit moet aanpakken?

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 11 augustus starte het nieuwe Eredivisieseizoen 2017-2018. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor opnieuw een Weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

XPERIENCE VOLLEYBALL FIVB WORLD GRAND PRIX APELDOORN JULI TICKETS HOSPITALITY BUSINESS SPONSORING #XperienceVolleyball

XPERIENCE VOLLEYBALL FIVB WORLD GRAND PRIX APELDOORN JULI TICKETS HOSPITALITY BUSINESS SPONSORING #XperienceVolleyball XPERIENCE VOLLEYBALL FIVB WORLD GRAND PRIX APELDOORN 2017 7-9 JULI 2017 TICKETS HOSPITALITY BUSINESS SPONSORING #XperienceVolleyball FIVB WORLD GRAND PRIX Group 1 voor eerste keer in historie naar Nederland

Nadere informatie

2015/ 16 KNVB EXPERTISE

2015/ 16 KNVB EXPERTISE 2015/ 16 J A A R P R O G R A A KNVB EXPERTISE INHOUD VOORWOORD Voorwoord 3 KNVB Expertise 4 Het team 4 Onderzoek 6 Kennisdeling 8 Opleiding 9 Advies 12 De kracht van voetbal 13 Overige activiteiten 13

Nadere informatie

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch 82/83 83/84 21.08.82 FC Wageningen v FC Den Bosch 24.08.83 Fortuna Sittard v FC Den Bosch 28.08.82 MVV v FC Den Bosch 28.08.83 Excelsior v FC Den Bosch 04.09.82 FC Den Bosch v DS'79 04.09.83 Sparta v FC

Nadere informatie

Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse. juni 2017 Eindrapport

Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse. juni 2017 Eindrapport Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse juni 2017 Eindrapport Inhoud 1. Achtergrond en doelstelling 2. Aanpak a) Cirkel van succes b) Euro Club Index c) Verzorgingsgebieden d) Benchmarkgroepen

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er?

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er? Onderzoeksrapport Wat voor soorten stages zijn er? Eliza Friedrich 74956 M2A2 Week 1 5 verschillende soorten bedrijven / stages. Stay in Touch Media. Wat is de Stay in Touch Media? Stay in Touch Media

Nadere informatie

EmPowered by Innovation

EmPowered by Innovation Sprekersinformatie Inhoud Wie is de BPUG Hoe ziet de vereniging eruit? BPUG seminar: de vorige editie Hoe ziet het seminar eruit? BPUG 2019: EmPowered by Innovation We zoeken jou als spreker 2 Wie is BPUG

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

SponsorVisie: Workshops & Presentaties

SponsorVisie: Workshops & Presentaties SponsorVisie: Workshops & Presentaties is mede-oprichter van SponsorVisie, AdsToSport, Crowdfunding voor Clubs en Obligatieplan.nl en heeft sport en commercie door de aderen vloeien. Hij speelde jarenlang

Nadere informatie

PURPOSE, ACTION, IMPACT!

PURPOSE, ACTION, IMPACT! PURPOSE, ACTION, IMPACT! Accelereren naar een duurzame toekomst Geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Word jij onze nieuwe partner? Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum

Nadere informatie

Social media. by Gazeuse

Social media. by Gazeuse Social media by Gazeuse Wat is social media? Verzamelnaam voor alle internet-toepassingen om informatie met elkaar te delen Het betreft informatie in de vorm van: tekst (nieuws, artikelen) geluid (podcasts,

Nadere informatie

Purpose, action, impact!

Purpose, action, impact! Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum 1931, s-hertogenbosch Het Nationaal Sustainability Congres Dé jaarlijkse mijlpaal voor duurzame

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB)

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) 8 november 2012 Meet & Share Den Haag Marketing Organisatie FIH: Kelly Fearweather, directeur Gem. Den Haag: Projectgroep WK 2014 (Frans van de Ven, Frank van

Nadere informatie

Theo Janssen & Romano Denneboom Integratie via de grasmat

Theo Janssen & Romano Denneboom Integratie via de grasmat Theo Janssen & Romano Denneboom Integratie via de grasmat Als de integratie ergens wortel heeft geschoten, is het wel op het voetbalveld, zegt de een. Kijk naar de prominente voorbeeldfunctie van iconen

Nadere informatie