Parallelsessie s Kenniscongres Betaald Voetbal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parallelsessie s Kenniscongres Betaald Voetbal"

Transcriptie

1 KENNISCONGRES BETAALD VOETBAL - 22 januari ADO Den Haag Ronde 1 Themasessies Connected Stadium: Connectiviteit in dienst van fan engagement Opening van de (online) kansspelenmarkt 5 Important Ways to Drive Revenue in 2015 MVO: van begrotingspost naar businessmodel! Achilles 29: pioniers van de voetbalpiramide Invloed uitoefenen op de lokale politiek Sturen op de Kracht van voetbal Bijdrage(n) van: Peter Rovers (PSV) Stephan Poelmans (KRC Genk) Vincent van 't Riet (ECV) Kristian Gotsch (Two Circles) Matt Rogan (Two Circles) Mark Koevermans (Feyenoord) Ton Strooband (Feyenoord) Harrie Derks (A chilles '29) Robert Claus (A chilles '29) Marjolein Kampschreur (KNVB) ism FC Dordrecht, NAC & Heracles Wim Biesterveld (FC Volendam) Jacques de Swart (PwC) Ronde 2 Inspiratiesessies Een (sfeer)vol stadion door inspirerende catering Commerciële lessen uit de Jupiler Pro League (België) Visie ontwikkelen door inzicht in je organisatie Hoe professioneel koopt u in? Participatiewet; must of moetje? Fanbeleving intensiveren via Twitter Aan de slag met het Fan Onderzoek Bijdrage(n) van: Jan Bluyssen (KNVB) ism ADO Den Haag, NAC, NEC & Loc 7000 Tyas Kastelijn (SV Zulte Waregem) Jelle Beuker (Go A head Eagles) Deepak Mohanlal (EY) A art Willem Saly (EY) Michel Baas (FC Utrecht) A lexander A rsath Ro'is (Inkoopadviseur) A ndrea Timmerman (FBO) Karen Veldoven (A DO Den Haag) Marloes van der Laan (Twitter) Stefan Tieleman (Twitter) Eva Gerritse (Blauw Research) Joris de Boer (KNVB Expertise)

2 Ronde 1: Themasessies 1. Connected Stadium: Connectiviteit in dienst van fan engagement Bijdrage(n) van: Peter Rovers (PSV) Wat betekent connected zijn voor de livebeleving van een voetbalwedstrijd? Welke digitale kansen levert dit op voor voetbalclubs? Dit soort vragen komen aan bod tijdens de themasessie Connected Stadium. Sinds het najaar van 2015 lanceren PSV en UPC samen met Infrostrada Sports in het Philips Stadion een service waarbij draadloos internet, online media, apps en digitale diensten samenkomen. Doel is de live fanbeleving van de bezoeker te vergroten. Peter Rovers is als Manager Marketing, Media & Commercie de initiator van dit project. In deze sessie geeft hij inzage in de stand van zaken en bespreekt hij de business case. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: totaaloplossing met videodiensten, real time statistieken, online programmaboekje en nieuwe mogelijkheden voor sponsors. Op termijn worden ook andere innovatieve diensten toegevoegd, hierbij kan worden gedacht aan bestellen en cashless betalen van consumpties, toegangskaarten, of merchandising, alsmede sportwedden via mobiel. 2. Opening van de (online) kansspelenmarkt Bijdrage(n) van: Stephan Poelmans (KRC Genk) & Vincent van t Riet (Eredivisie CV) Het opengaan van de Nederlandse (online) kansspelenmarkt is op dit moment een actueel onderwerp in Nederland. De nieuwe situatie biedt voor voetbalclubs potentiële nieuwe inkomsten en extra dimensies voor fans. Echter moet er ook rekening gehouden worden met de mogelijke bedreigingen die inherent zijn aan een open kansspelenmarkt. Kortom, voetbalclubs in Nederland zullen belangrijke keuzes moeten maken over commerciële kansen, de integriteit van de sport en de maatschappelijke rol van de club. In deze themasessie zullen specialist Vincent van t Riet en ervaringsdeskundige Stephan Poelmans hun visie en ervaringen delen. Vincent zal vooral ingaan op de situatie in Nederland, de toekomstige aanbieders en andere algemene trends. Stephan zal zijn praktijk case uit België delen en laten zien welke keuzes KRC Genk gemaakt heeft in het verleden en waarom.

3 3. 5 Important Ways to Drive Revenue in 2015 Bijdrage(n) van: Kristian Gotsch & Matt Rogan (Two Circles) In deze themasessie worden de 5 belangrijkste manieren voor commerciële groei en engagement in 2015 toegelicht verschillende gebieden zoals seizoenkaarten, business seats, sponsorship en losse kaartverkoop worden besproken. Ontdek de commerciële waarde van de data in uw club. Maak effectieve en succesvolle beslissingen, proposities en campagnes door inzicht in uw supporters. Wij helpen u in te zien wat te doen en hoe dit te doen met voorbeelden van clubs die met deze aanpak reeds meer succes hebben bereikt. Matt Rogan en Kristian Gotsch van Two Circles hebben met hun expertise van de zowel Nederlandse als internationale sportwereld vele clubs geholpen met het verbeteren van hun marketingactiviteiten en verhogen van omzet. Deze sessie is in het Engels. 4. MVO: van begrotingspost naar businessmodel! Bijdrage(n) van: Mark Koevermans & Ton Strooband (Feyenoord) Feyenoord heeft maatschappelijk gezien de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het winnen van de Meer dan Voetbal Award Profproject van het Jaar 2013 en de nominatie Meer dan Voetbal Award Club van het Jaar 2014 spreken in dit verband voor zich. Dat vertaalt zich in goede maatschappelijke projecten, die een grote bijdrage leveren aan de samenleving. Daarnaast is dat ook terug te zien in de wijze waarop andere onderdelen van de bedrijfsvoering doorspekt zijn met maatschappelijke aspecten. Ook aan deze kant ziet Feyenoord voordelen ontstaan. Feyenoord zal in deze sessie delen hoe deze ontwikkeling zich heeft voltrokken en laten zien tot welke concrete acties voor de verschillende geledingen van de club dit heeft geleid. Hierbij zullen een aantal vernieuwende toepassingen aan het licht komen, waarvan de actie met Opel en de Hartstichting een mooi voorbeeld is. Vanzelfsprekend is er in de sessie ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen ten aanzien van aanpak en bijkomende praktische zaken.

4 5. Achilles 29: pioniers van de voetbalpiramide Bijdrage(n) van: Harrie Derks & Robert Claus (Achilles 29) De zomer van 2013 was hectisch op sportpark De Heikant in Groesbeek. In een maand tijd moest Achilles 29 klaar zijn voor een nieuw avontuur; in de pilot van de KNVB deelnemen aan de Jupiler League. Op alle fronten werd er keihard gewerkt om begin augustus klaar te zijn en aan alle eisen van de pilot te voldoen. Nu ruim een jaar later heeft Achilles 29 besloten om het avontuur een vervolg te geven en ook volgend seizoen in de Jupiler League te spelen. In deze sessie deelt Achilles 29 haar ervaringen als amateurs tussen de profs. Maar schetst het ook de volgende stappen die het nu moet maken om volgend seizoen op een volwaardige wijze deel te kunnen nemen. Met de invoering van de nieuwe voetbalpiramide zullen meer clubs het proces van Achilles 29 doorlopen. Door kennis te delen op basis van ervaringen van de afgelopen maanden, wil Achilles 29 een bijdrage leveren aan de doorstroom tussen de verschillende competities. 6. Invloed uitoefenen op de lokale politiek Bijdrage(n) van: Marjolein Kampschreur (KNVB) ism FC Dordrecht, NAC & Heracles Contact met de politiek. Veel organisaties hebben dit pas als er ergens een issue is. Stront aan de knikker dus, terwijl je het op dat moment al druk genoeg hebt met het oplossen van de ontstane crisis. Zou je op dat moment niet juist liever hebben gewild dat het desbetreffende Kamerlid, wethouder of raadslid je even een belletje zou geven? Of nog beter: dat ze al van tevoren uitgebreid je verhaal op dit thema hadden gehoord? Verschillende clubs werken de laatste jaren structureel aan goede contact met (lokale) politici. Deze waarde van deze inspanningen is moeilijk meetbaar te maken, maar kunnen cruciaal zijn. Deze sessie heeft als doel deelnemers de waarde van goede public affairs te laten inzien aan de hand van krachtige voorbeelden van andere BVO s. Vanzelfsprekend is er ruimte om praktische en inhoudelijke uitdagingen met elkaar te bespreken.

5 7. Sturen op de Kracht van voetbal Bijdrage(n) van: Wim Biesterveld (FC Volendam) & Charlotte Bech & Jacques de Swart (PwC) De Kracht van voetbal is groot, maar hoe groot precies, en waar is deze kracht op gebaseerd? Voetbal verbindt mensen en draagt bij aan de gezondheid en ontwikkeling van mensen. Daarnaast levert voetbal een bijdrage aan de economie. Door haar omvang en bereik vormt voetbal een uniek plaform om deze vier kernwaarden Verbinding, Gezondheid, Vorming en Economie te integreren en dient hiermee als katalysator bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Altijd al willen weten hoe groot de Kracht van uw club is en hoe u deze zichtbaar kunt maken aan uw sponsors, gemeente en andere belanghebbenden? En in het verlengde hiervan, hoe u uw Kracht kunt vergroten? In deze sessie presenteert PwC een sturingsinstrument waarmee clubs inzicht krijgen in hun huidige Kracht van voetbal en hoe ze met interventies deze Kracht kunnen vergroten. Dit sturingsinstrument is door PwC in samenwerking met KNVB Expertise, stichting Meer dan Voetbal, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie ontwikkeld en wordt op het Kenniscongres officieel gelanceerd.

6 Ronde 2: Inspiratiesessies 1. Een (sfeer)vol stadion door inspirerende catering Bijdrage(n) van: Jan Bluyssen (KNVB) ism ADO Den Haag, NAC, NEC & Loc 7000 In deze inspiratiesessie bespreken we hoe inspirerende catering kan leiden tot een sfeervol en uitverkocht stadion. In het eerste deel behandelen we de vraag: Horeca uitbesteden of in eigen beheer nemen? We bespreken de voor- en nadelen aan de hand van twee voorbeeldcases van BVO s. Het tweede deel van de sessie richt zich op de vraag: Hoe kan ik mijn supporter inspireren met F&B? Wat zijn de behoeften van mijn fans? Is er meer mogelijk dan een broodje Unox? Ook in dit gedeelte komen de beste voorbeelden uit de praktijk aan het woord en is er natuurlijk de gelegenheid over dit onderwerp met elkaar in discussie te gaan. Deze sessie heeft een interactief karakter, waarin we samen op zoek gaan naar inspirerende catering. Jouw input is van harte welkom! 2. Commerciële lessen uit de Jupiler Pro League (België) Bijdrage(n) van: Tyas Kastelijn (SV Zulte Waregem, België) In deze inspiratiesessie delen Belgische Jupiler Pro League clubs hun meest innovatieve en succesvolle commerciële initiatieven. De sprekende voorbeelden vormen de basis voor een gesprek dat leidt tot kennisdeling tussen Nederlandse en Belgische topclubs. Wat kunnen we van elkaar leren op het gebied van B2B-commercie?

7 3. Visie ontwikkelen door inzicht in je organisatie Bijdrage(n) van: Jelle Beuker (Go Ahead Eagles), Deepak Mohanlal & Aart Willem Saly (EY) In sport draait het om ambitie, respect en het beste uit jezelf halen. Dit maakt het managen van een voetbalorganisatie niet gemakkelijk. De verwachtingen van de fans, de sponsoren, de overheid en andere belanghebbenden zijn vaak hooggespannen en door de beperkte middelen niet eenvoudig te managen. Vragen zoals deze zijn nu meer dan ooit van belang voor een duurzame bedrijfsvoering: Wat is de algemene visie voor de club en hoe wordt deze naar buiten gecommuniceerd? Is er een korte en lange termijn strategie voor het team en de club? Welke personen binnen de club dragen hier verantwoordelijkheid voor? Om voetbalorganisaties te helpen met deze vragen hebben EY & Go Ahead Eagles daarom een volwassenheidsscan ontwikkeld. Deze scan helpt voetbalorganisatie inzicht te krijgen in hoe je processen het beste kunt organiseren om doelstellingen te kunnen realiseren. In deze sessie wordt de scan toegelicht aan de hand van de casus GA Eagles. 4. Hoe professioneel koopt u in? Bijdrage(n) van: Michel Baas (FC Utrecht) & Alexander Arsath Ro is (Inkoopadviseur) De BVO FC Utrecht heeft een begin gemaakt met het professionaliseren van haar niet-spelersgebonden inkoop. Daar waar in het bedrijfsleven en de overheid de inkoop aan een onstuitbare opmars bezig is (met dank aan de recessie), is het opvallend hoe weinig aandacht dit krijgt in de (professionele) voetbalwereld. Komt dat omdat leveranciers soms ook sponsor zijn? Of een sky-box huren? Of in het bestuur zitten? Waardoor rationeel zakendoen en inkopen lastig lijkt te zijn? Of komt het gewoon omdat het een vergeten onderwerp is. In deze sessie wordt je aan de hand van de ervaringen bij FC Utrecht vertelt wat professioneel inkopen jou kan brengen! Je krijgt handvatten om inkoopbeleid en procedures te maken, leveranciers in te delen, effectief te onderhandelen, goede contracten af te sluiten, contractmanagement te doen, ethisch te handelen (in een dynamische context met veel belangen!) en inkoop leuk te vinden!

8 5. Participatiewet; must of moetje? Bijdrage(n) van: Andrea Timmerman (FBO) & Karen Veldhoven (ADO Den Haag) Per 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze wet verplicht werkgevers op den duur om mensen aan te nemen die tot nu toe door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zoals Wao-jongers en mensen met een bijstandsuitkering. Aan de hand van informatie en de toelichting over deze wet willen we samen met de deelnemers onderzoeken wat de (on)mogelijkheden zijn binnen een BVO om zo goed voorbereid te zijn voor de gevolgen van deze wetswijzigingen. Om te beginnen is er wellicht een verandering in mindset nodig. Misschien dat we hier het begin kunnen maken om het gevoel van verplichting en oplegging kunnen veranderen naar positievere gevoelens en gedachten of misschien zelfs wel concrete actieplannen. 6. Fanbeleving intensiveren via Twitter Bijdrage(n) van: Marloes van der Laan & Stefan Tieleman (Twitter) Op iedere avond dat er gespeeld wordt, zijn de voetbal hashtags trending op Twitter. Tijdens het WK2014 werden er maar liefst 672 miljoen Tweets verstuurd. Over de wedstrijd Nederland Argentinië waren dat er maar liefst 14.2 miljoen. Twitter en sport zijn dan ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Profclubs kunnen het real-time en openbare platform gebruiken om de fanbeleving én betrokkenheid nog verder te versterken. In een vogelvlucht komen de meest in het oog springende en inspirerende voorbeelden uit het nationale en internationale voetbal voorbij. Hoe ga jij Twitter inzetten voor het vergroten van de fanbeleving rond jouw club?

9 7. Aan de slag met het Fan Onderzoek Bijdrage(n) van: Eva Gerritse (Blauw Research) & Joris de Boer (KNVB Expertise) KNVB Expertise voert dit jaar in samenwerking met de CED, ECV en Blauw voor de zesde keer het Fan Onderzoek uit. Ieder jaar is het weer een uitdaging de resultaten clubspecifiek terug te koppelen om vervolgens tot concrete aandachts- en verbeterpunten te komen. In het seizoen 2014/ 15 worden clubs enkele nieuwe concepten aangeboden om de resultaten nog beter te vertalen naar concrete inzichten en actie. Eén van deze concepten is een supportersworkshop die gehouden wordt bij de club. Tijdens deze supportersworkshop worden 6-8 supporters uitgenodigd om in gesprek te gaan over vooraf bepaalde onderwerpen. De methode die hiervoor wordt gebruikt is het Let s Play bordspel, de ervaring van Blauw leert dat deze methode garant staat voor actieve en enthousiaste deelname van alle deelnemers. Tijdens de inspiratie sessie op het Kenniscongres zullen er twee voorbeelden van clubs die een dergelijke supportersworkshop hebben gehad met de groep worden gedeeld. Op deze manier kunnen we laten zien hoe een club geholpen kan worden met benchmarks en concrete verbeterpunten door de combinatie van grootschalig onderzoek en een supportersworkshop.

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste young professional, Achilles 29 nodigt je uit op zondag 9 maart, tijdens de wedstrijd Achilles 29 - VVV Venlo, kennis te maken met onze voetbalvereniging.

Nadere informatie

Benchmark Betaald Voetbal

Benchmark Betaald Voetbal Perspresentatie Benchmark Betaald Voetbal Seizoen 2007/ 08 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Netto omzet vs. behaalde punten 4 3. FTE 6 4. Opbouw netto omzet 7 5. Business seats en skyboxen 9 6. Omzet

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE 2 0 1 3 / 1 4 FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE KNVB Expertise is een gezamenlijk initiatief van: Fan onderzoek in samenwerking met: 3 Inleiding Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Jupiler League in samenwerking

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES Voetbalfans verschillen van elkaar in hun beleving, drijfveren, wensen en gedrag. Dat vraagt om een gedifferentieerde

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE

FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2 0 1 3 / 1 4 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE KNVB Expertise is een gezamenlijk initiatief van: Fan onderzoek in samenwerking met: AHEAD EAGLES GO D EVENTE R 3 Inleiding Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

Perspresentatie Financiële Benchmark Eredivisie. Seizoen 06/07

Perspresentatie Financiële Benchmark Eredivisie. Seizoen 06/07 Perspresentatie Financiële Benchmark Eredivisie Seizoen 06/07 Financiële Benchmark Eredivisie seizoen 06/07 Aanleiding Maart 2008 is het eerste financiële benchmarkonderzoek voor de Eredivisie afgerond.

Nadere informatie

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 %

Gemiddeld % THUISWEDSTRIJDEN op kunstgras voor alle jeugdopleidingen in de EREDIVISIE TOTAAL 62,8 % 38,5 % 46,1 % 54,7 % 77,3 % 78,1 % 74,1 % 70,8 % Benchmarkrapport GEBRUIK KUNSGRAS IN JEUGDOPLEIDINGEN BEAALD VOEBAL GEMIDDELD HUISEDSRIJDEN OP KUNSGRAS VOOR ALLE JEUGDOPLEIDINGEN VAN DE BVO S IN NEDERLAND BELOFEN 58,1 62,1 68,3 76,8 66, 6 78,4 64,1

Nadere informatie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie Eredivisie Vrijdag 29-8-2008 1135 Vitesse - FC Groningen Zaterdag 30-8-2008 1031 N.E.C. - De Graafschap 1126 Willem II - Ajax 1141 FC Utrecht - PSV 1294 Roda JC - FC Twente Zondag 31-8-2008 1038 AZ - NAC

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

Hoe werf je nieuwe stadionbezoekers?

Hoe werf je nieuwe stadionbezoekers? Hoe werf je nieuwe stadionbezoekers? I n z i c h t e n u i t h e t p o t e n t i e e l o n d e r z o e k e n d e K N V B E x p e r t i s e d a t a b a s e F e b r u a r i - J u n i 2 0 1 7 2 T R E N D

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE KNVB EXPERTISE, BLAUW RESEARCH EN COÖPERATIE EERSTE DIVISIE

FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE KNVB EXPERTISE, BLAUW RESEARCH EN COÖPERATIE EERSTE DIVISIE FAN ONDERZOEK JUPILER LEAGUE KNVB EXPERTISE, BLAUW RESEARCH EN COÖPERATIE EERSTE DIVISIE Samenvatting Het Fan Onderzoek Jupiler League heeft als doel de beleving, meningen en ervaringen van fans van clubs

Nadere informatie

Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N

Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N Kunstgras in het betaald voetbal Nationaal sportvelden congres 2013 Vereniging aan het stuur HYPERCUBE B U S I N E S S I N N O V A T I O N 0. Kunstgras in het betaald voetbal Inhoud 0. Hypercube 1. Situatie

Nadere informatie

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter,

Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Beste S.D.O.L. -lid & -Supporter, Vrijdag 5 augustus is het nieuwe Eredivisieseizoen 2016 2017 gestart. In samenwerking met René Heuven, heeft de Supportersclub hiervoor een weddenschap georganiseerd:

Nadere informatie

FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen.

FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen. FANBASE INSIGHTS Hogere inkomsten uit sponsoring, ticketing en merchandise dankzij fundamenteel inzicht in fanprofielen. FUNDAMENTEEL INZICHT IN HET GEDRAG VAN FANS De waarde van de fanbase verhogen door

Nadere informatie

15 JANUARI 2013. p r o. g r a m

15 JANUARI 2013. p r o. g r a m KENNISCONGRES BETAALD VOETBAL 15 JANUARI 2013 p r o g r a m m a 2 3 voorwoord Beste collega, Hartelijk welkom op het Kenniscongres Betaald Voetbal 2013 in Arnhem. Goed dat je er bent! In samenwerking met

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN PSV BUSINESS WEDSTRIJDARRANGEMENTEN - INHOUD 4 CULINAIR GENIETEN EN TOPVOETBAL 6 BUSINESS CLUB 8 DE BLAUWE LOTUS 10 RESTAURANT AVANT-GARDE VAN GROENINGE 12 BUSINESS ROOM 14 PRIJZEN PER WEDSTRIJD WEDSTRIJDARRANGEMENTEN

Nadere informatie

I n f o r m a t i e K e n n i s d e l i n g P r o f e s s i o n a l i s e r i n g

I n f o r m a t i e K e n n i s d e l i n g P r o f e s s i o n a l i s e r i n g I n f o r m a t i e K e n n i s d e l i n g P r o f e s s i o n a l i s e r i n g KNVB EXPERTISE Woudenbergseweg 56-58, 3707 HX Zeist Postbus 515, 3700 AM Zeist 0343-499 138 Fax 0343-499 198 www.knvbexpertise.nl

Nadere informatie

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC)

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Arsenal in the Community is een afdeling binnen de club en voert diverse projecten uit, de Arsenal Foundation is

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV

RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV RESPORTER TV ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL NIEUW IN NEDERLAND RESPORTER TV interactief concept mobiel tv online social NIEUW resporter Resporter Opgericht augustus 2012 RESPORTER: ALTIJD, OVERAL, #AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 GO AHEAD EAGLES DEVENTER EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 3 INLEIDING Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Eredivisie in samenwerking met KNVB Expertise het Fan Onderzoek. Tienduizenden

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

CONTACT QUESTIONNAIRE

CONTACT QUESTIONNAIRE Interviewer name: Sampling Point: (01, CPM Eredivisie/Jupiler League, oktober 2009, ) CONTACT QUESTIONNAIRE Goedemiddag, mijn naam is van marktonderzoekbureau Sport + Markt. Wij doen op dit moment een

Nadere informatie

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15

EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 GO AHEAD EAGLES DEVENTER EST. 1892 FAN ONDERZOEK EREDIVISIE 2014/ 15 AHEAD EAGLES GO D EVENTE R EST. 1892 3 INLEIDING Sinds het seizoen 2009/ 10 organiseert de Eredivisie in samenwerking met KNVB Expertise

Nadere informatie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie Technologie in voetbal leidt tot aanzienlijke verbeteringen City Football Group (CFG) is eigenaar van Manchester City

Nadere informatie

Benchmark Betaald Voetbal

Benchmark Betaald Voetbal Perspresentatie Benchmark Betaald Voetbal Seizoen 2008/ 09 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Netto omzet Netto omzet vs. behaalde punten 4 Opbouw netto omzet 6 Trend netto omzet vs. behaalde punten 8 Netto

Nadere informatie

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities

KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB en UNIT4 helpen amateurvoetbal met het bepalen van ambities KNVB Marjan Heinen UNIT4 Internet Solutions Edo-Jan Meijer 16 06 2011 pagina 1/34 16 06 2011 pagina 2/34 Voorstellen 16 06 2011 pagina 3/34

Nadere informatie

Parallelsessies Kenniscongres Betaald Voetbal 2016 The Future is Now Tilburg 23 maart 2016

Parallelsessies Kenniscongres Betaald Voetbal 2016 The Future is Now Tilburg 23 maart 2016 Themasessie 1 (Events) 2 (Commercie) 3 (Financien) 4 (Communicatie) 5 (Fanbeleving) 6 (Fanmarketing) 7 (Stadion) Titel UEFA Womens EURO2017 esports: entertainment van de toekomst? Baas in eigen club?!

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2008-II

Eindexamen m&o havo 2008-II Opgave 6 Bij deze opgave horen vier informatiebronnen (informatiebron 5 tot en met 8) en een formuleblad. In informatiebron 5 staat een beschrijving van de aan voetbal gerelateerde activiteiten van Ajax.

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

FAN ONDERZOEK J U P I L E R L E A G U E 2014/ 15 RE C I B F T B A L L C LU

FAN ONDERZOEK J U P I L E R L E A G U E 2014/ 15 RE C I B F T B A L L C LU FAN ONDERZOEK ME RE C I T B A L L C LU B F OO TY AL J U P I L E R L E A G U E 204/ 5 ME T B A L L C LU B F OO RE C I TY AL 3 INLEIDING Sinds het seizoen 2009/ 0 organiseert de Jupiler League in samenwerking

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

succes in retailen is teamwork

succes in retailen is teamwork succes in retailen is teamwork outdoor-project retailmarkt 1 De retailmarkt is in beweging: Er zijn volop bedreigingen, maar door te veranderen en samen te werken worden er nieuwe kansen gecreëerd. bedreigingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Sponsorbrochure Seizoen

Sponsorbrochure Seizoen Sponsorbrochure Seizoen 2016-2017 Woord van de Voorzitter Go Ahead Eagles is een club met een rijke historie, die de afgelopen jaren op alle fronten een geweldige metamorfose heeft doorgemaakt. Sportief,

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Algemeen Het sportieve seizoen 2013/ 14.

Algemeen Het sportieve seizoen 2013/ 14. Algemeen Het sportieve seizoen 2013/ 14. Algemeen Het bedrijfsresultaat wordt berekend door de netto-omzet te verminderen met de bedrijfslasten. Het bedrijfsresultaat houdt geen rekening met incidentele

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

De klup is fan ús. Meest neutrale club in de Eredivisie Beste imago in de Eredivise

De klup is fan ús. Meest neutrale club in de Eredivisie Beste imago in de Eredivise De klup is fan ús Geen doorsnee voetbalclub. Club met historie, ambitie, iconen en trouwe achterban met eigen karakter en uitstraling: positief, maar vooral nuchter met realiteitszin. Meest neutrale club

Nadere informatie

Competitieprogramma 2009/'10

Competitieprogramma 2009/'10 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogramma 2009/'10 Jupiler League pagina 1 van 20 AUGUSTUS 01 za 02 zo 03 ma 04 di return CL vr 3 deelname FC Twente 05 wo return CL vr 3 06

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB)

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) 8 november 2012 Meet & Share Den Haag Marketing Organisatie FIH: Kelly Fearweather, directeur Gem. Den Haag: Projectgroep WK 2014 (Frans van de Ven, Frank van

Nadere informatie

OldStars in de regio

OldStars in de regio OldStars in de regio Landelijk aanspreekpunt Je leven lang voetballen, dat is wat OldStars walking football mogelijk maakt. Dit initiatief om 60-plussers te activeren en weer mee te laten doen aan de (lokale)

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 11 Maandag 24 september t/m zaterdag 13 oktober Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 11 Maandag 24 september t/m zaterdag 13 oktober Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 11 Maandag 24 september t/m zaterdag 13 oktober Seizoen 2018-2019 Uitslagen Willem II 019 -NAC 019 0-4 NAC 017 Willem II 017 2-2 Zeeburgia 015 - NAC 015 2-0 NAC 014 FC Dordrecht 1-3 NAC 013 Go Ahead

Nadere informatie

Wie zijn wij? Carolien Plevier. Wim Van Nuffel. Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt.

Wie zijn wij? Carolien Plevier. Wim Van Nuffel. Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt. PREVIEW SCAN 2 Wie zijn wij? Carolien Plevier Charmante marketing tacticus die van kennis resultaten maakt. Wim Van Nuffel Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt. Marc Waelbers

Nadere informatie

Productkaarten Connectprogramma

Productkaarten Connectprogramma Productkaarten Connectprogramma De kracht van het netwerk: sámen maken we Brabant Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen,

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R )

Feyenoord City 1 9 J A N U A R I ( O P E N B A A R ) Feyenoord City VALIDATIE COMMERCIËLE AMBITIES: BUSINESS UNITS & BUSINESS SEATS 1 9 J A N U A R I 2 0 1 7 ( O P E N B A A R ) 2 Inhoud Introductie Uitgangspunten Werkwijze Euro Club Index Verzorgingsgebied

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

RUIMTE VOOR ONTWIKKELING. Vijfjarenplan Jupiler League

RUIMTE VOOR ONTWIKKELING. Vijfjarenplan Jupiler League RUIMTE VOOR ONTWIKKELING Vijfjarenplan Jupiler League 2015-2020 Het is tijd voor verandering alleen ambitieuze doelstellingen kunnen het tij keren SITUATIE Het gaat niet goed met de Jupiler League. Het

Nadere informatie

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch 82/83 83/84 21.08.82 FC Wageningen v FC Den Bosch 24.08.83 Fortuna Sittard v FC Den Bosch 28.08.82 MVV v FC Den Bosch 28.08.83 Excelsior v FC Den Bosch 04.09.82 FC Den Bosch v DS'79 04.09.83 Sparta v FC

Nadere informatie

BUSINESS MEETS ACHILLES 29 UITNODIGING

BUSINESS MEETS ACHILLES 29 UITNODIGING BUSINESS MEETS ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste ondernemer, Graag nodig ik u uit op 9 mei om kennis te komen maken met onze voetbalclub Achilles 29. Samen met vele ondernemers uit de regio verwelkomen

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015

WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2014-2015 INHOUD Culinair genieten en topvoetbal 4 Eetcafé De Verlenging 6 De Blauwe Lotus 8 Wedstrijdarrangementen Het Philips Stadion is dé plek van zakelijke netwerkmogelijkheden,

Nadere informatie

We bieden elkaar een bijzonder partnership. Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top

We bieden elkaar een bijzonder partnership. Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top We bieden elkaar een bijzonder partnership Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top Vitesse van 1892 is de op één na oudste profclub van Nederland. Traditie en toekomst in geel en zwart. Vitesse is verankerd

Nadere informatie

Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse. juni 2017 Eindrapport

Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse. juni 2017 Eindrapport Helmond Sport Potentieelschatting en scenarioanalyse juni 2017 Eindrapport Inhoud 1. Achtergrond en doelstelling 2. Aanpak a) Cirkel van succes b) Euro Club Index c) Verzorgingsgebieden d) Benchmarkgroepen

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 16 Maandag 29 oktober t/m zaterdag 17 november Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 16 Maandag 29 oktober t/m zaterdag 17 november Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 16 Maandag 29 oktober t/m zaterdag 17 november Seizoen 2018-2019 Uitslagen VVV 019 NAC 019 2-5 Vitesse 017 NAC 017 0-0 PSV 015 NAC 015 4-1 FC Utrecht 014 NAC 014 7-1 Excelsior 012 NAC 012 0-1 NAC

Nadere informatie

Integrale productontwikkeling

Integrale productontwikkeling Integrale productontwikkeling uitdagingen in techniek en markt Pepijn Herman, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij 4 e industriële revolutie Complexiteit van connected producten Toegevoegde waarde Complexiteit

Nadere informatie

We bieden elkaar een bijzonder partnership. Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top

We bieden elkaar een bijzonder partnership. Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top We bieden elkaar een bijzonder partnership Vitesse gaat ook op ICT-gebied naar de top Vitesse van 1892 is de op één na oudste profclub van Nederland. Traditie en toekomst in geel en zwart. Vitesse is verankerd

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

2015/ 16 KNVB EXPERTISE

2015/ 16 KNVB EXPERTISE 2015/ 16 J A A R P R O G R A A KNVB EXPERTISE INHOUD VOORWOORD Voorwoord 3 KNVB Expertise 4 Het team 4 Onderzoek 6 Kennisdeling 8 Opleiding 9 Advies 12 De kracht van voetbal 13 Overige activiteiten 13

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent

Ik wens je veel succes en plezier in Werk vinden met social media! Aaltje Vincent Voorwoord Miljoenen mensen in Nederland maken gebruik van Facebook, Twitter en LinkedIn om met elkaar in contact te zijn. Professioneel gebruik van deze social media maakt dat je sneller nieuw werk vindt!

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Communicatie Crash Course

Communicatie Crash Course Communicatie Crash Course Dick Gaasbeek - sinds 1978 Publishing 2.0 SEO Landingspages LinkedIn PR 2.0 Tweets Hashtags Marketing 2.0 itunes YouTube Is 2014 is vrijwel alle communicatie tussen mensen inter

Nadere informatie

INHOUD. Culinair genieten en topvoetbal 4. Eetcafé De Verlenging 6. De Blauwe Lotus 8

INHOUD. Culinair genieten en topvoetbal 4. Eetcafé De Verlenging 6. De Blauwe Lotus 8 WEDSTRIJDARRANGEMENTEN 2015-2016 INHOUD Culinair genieten en topvoetbal 4 Eetcafé De Verlenging 6 De Blauwe Lotus 8 Wedstrijdarrangementen Het Philips Stadion is dé plek van zakelijke netwerkmogelijkheden,

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

EREDIVISIE CV ALGEMEEN DIRECTEUR CONCEPT FUNCTIE- EN KANDIDAATPROFIEL

EREDIVISIE CV ALGEMEEN DIRECTEUR CONCEPT FUNCTIE- EN KANDIDAATPROFIEL Persoonlijk & vertrouwelijk EREDIVISIE CV ALGEMEEN DIRECTEUR CONCEPT FUNCTIE- EN KANDIDAATPROFIEL 1. EREDIVISIE CV Sinds 1997 hebben de 18 Eredivisieclubs (de Clubs) zich in een commanditaire vennootschap

Nadere informatie

Gemeenteraad(lid) en sociale media

Gemeenteraad(lid) en sociale media Gemeenteraad(lid) en sociale media Hoe werk ik als raadslid met sociale media? Nadja Desmet VVSG Ronde van Vlaanderen Wij staan paraat! 085-773 1957 info@socialemediaburo.be @Someburo www.howaboutyou.nl

Nadere informatie

Mededelingen. Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen

Mededelingen. Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen Uitslagen. Verjaardagen Nummer 18 Maandag 12 november t/m zaterdag 2 december Seizoen 2018-2019 Uitslagen NAC 019 SC Heerenveen 019 2-0 DEM 017 NAC 017 1-3 Hollandia 015 - NAC 015 1-2 NAC 014 De Graafschap 014 9-1 NAC 013 De

Nadere informatie