Vrijdag 18 maart2016. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen jvs@pricoh.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijdag 18 maart2016. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.pricoh.nl/julianavanstolberg jvs@pricoh."

Transcriptie

1 Vrijdag 18 maart2016 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen jvs@pricoh.nl Agenda: 23 maart: Grote Rekendag 24 maart: Paasontbijt op school 25 maart: Goede Vrijdag (iedereen vrij) 28 maart: Tweede Paasdag (iedereen vrij) 30 maart: talentenshow groep 4 31 maart: zwemuurtje groep 4 5 april: O.R. 7 april: theorie verkeersexamen 12 april: praktijk verkeersexamen 13 april: leerlingenraad 14 april: Kangoeroe-rekendag 14 april: GMR 17 april: Unicefloop/Cascaderun 18 april: Oud papier 20 april: talentenshow groep 3 25 april 6 mei: Meivakantie De jarigen: 19 maart: Tessa Smit 20 maart: Edwin Keimpema 25 maart: Dilayla Caris Tessa, Edwin en Dilayla, deze week zijn jullie het middelpunt. Jarig ben je tenslotte maar 1 x per jaar. Daarom moet je van zo n dag ook zo gaan genieten. Wij (alle Juultjes dus) wensen jullie alvast een hele gezellige dag en een ontzettend fijn jaar toe! De bijbel: Onderwerp: Ben je er? Van een afstand ziet Petrus boos, bang en verdrietig hoe Jezus sterft. Jezus is er niet meer maar dat is niet het einde! Met Pasen vieren we dat God ons nooit in de steek laat. Jezus staat op, Jezus leeft: hij is er voor iedereen! Wanneer je zwaait en afscheid neemt Wanneer je zwaait en afscheid neemt, dan voel je het verdriet. Een traan, een snik, je stem klinkt vreemd, maar toch zing je een lied. Wanneer je dag zingt en vaarwel, dan ben je niet alleen. Want God, Hij hoort en ziet het wel en Hij zingt met je mee.

2 Belangrijk bezoek. Gister is de school bezocht door een inspecteur van het onderwijs. Een spannende dag! Ze heeft gesproken met ouders, kinderen, leerkrachten, directie en heeft lessen bijgewoond in 4 groepen. Haar conclusie aan het eind van de dag: een dikke voldoende! De inspectie scoort 10 zogenaamde standaarden. Op 6 scoorden we een GOED op 4 een voldoende! Ze noemde met name het enthousiasme van het team, de goede zorg om de kinderen, de grote ouderbetrokkenheid, de uitdagende leeromgeving en heeft ons leuke aandachtspunten gegeven waarmee we aan het werk kunnen de komende jaren. Dat gaan we zeker doen. Met deze conclusie zijn we natuurlijk super blij! Ik wil hierbij de ouders bedanken die deel hebben genomen aan het gesprek met de inspecteur. Ze gaf terug dat het prachtig is om te zien en te horen hoe trots iedereen is op de school in de wijk. En er ontzettend veel wordt georganiseerd voor ouders en kinderen. Palmpasen Vanmorgen was het weer een gezellige boel in de groepen. We zagen naast alle kinderen vaders, moeders, oma s, opa s en de oppas. Wát fijn dat jullie er allemaal waren om te zorgen dat iedereen met een prachtige Palmpaasstok op pad kon gaan!

3 Stichting Opkikker Hallo allemaal, Mijn naam is Rianne (oud leerling van de Juul en zus van Yoeri) en ik ben ambassadeur van stichting opkikker. Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Elk kind is weleens ziek. Dat is heel normaal. Maar stel je eens voor dat je vanwege een ernstige ziekte bijna dagelijks naar het ziekenhuis moet en pijn hebt. Dat is heel verdrietig! De papa en mama van een langdurig ziek kind en de broertjes of zusjes hebben daar ook mee te maken en samen zijn met het gezin komt niet vaak voor. Stichting Opkikker zorgt ervoor dat het héle gezin, samen, een dag plezier kan hebben. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Ons gezin heeft ook mogen genieten van een Opkikkerdag omdat deze dag voor ons gezin zo waardevol is geweest, ben ik nu ambassadeur geworden. Oude/kapotte mobieltjes zijn geld waard voor elk mobieltje krijgt Stichting opkikker een vast bedrag. Daarom verzamel ik zoveel mogelijk mobieltjes en ik hoop dat jullie mij willen helpen met deze actie door oude/kapotte mobieltjes mee te nemen naar school en deze in de bak willen deponeren. Met vriendelijke groet, Rianne Bijleveld De W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd Dit jaar hebben een aantal leerlingen van onze school meegedaan aan de kangoeroe wedstrijd. Elk jaar wordt deze reken- en wiskundewedstrijd in maart gehouden in ruim 50 landen. De Wereld Wijde Wiskunde Wedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn. De wedstrijd was donderdagochtend 17 maart Het is nu afwachten hoe de kinderen het hebben gedaan, best spannend!

4 De grote rekendag Woensdag 23 maart is het zover De Grote Rekendag. Kijkje achter de code is dit jaar het thema van de Grote Rekendag. Onze school doet dit jaar ook weer mee aan dit nationale evenement. In allerlei grote en kleine plekken in Nederland wordt door de kinderen op hetzelfde moment gerekend. Tijdens het rekenen wordt weinig gebruik gemaakt van digibord en rekenboeken. Wel zijn kinderen aan het rekenen met concreet materiaal. Hierdoor beseffen de kinderen vaak niet eens dat ze een hele dag aan het rekenen zijn. De praktijk leert dat deze dag ontzettend leuk, maar vooral ook leerzaam is. In alle groepen zijn tijdens De Grote Rekendag leerlingen bezig met het onderzoeken van o.a.; zoeken naar regelmaat en patronen en die gebruiken in redeneringen, systematisch te werken, maken en lezen van symbolische weergaven enz. We hopen en rekenen op een leuke en leerzame dag!! Juf de Boer Juf de Boer van groep 6 moet het even een paar weekjes wat rustiger aan doen. Ze komt wel de ochtenden op school maar werkt eerst buiten de groep aan verschillende taken en begeleidt kleine groepjes kinderen. We hopen dat ze haar werk voor de groep snel weer op kan pakken. Paasontbijt Donderdag 24 maart staat er weer een Paasontbijt gepland. Alle kinderen gaan dan weer gezellig genieten van een door de OR georganiseerd Pasontbijt. Daar is vast een eitje bij. Thuis niet eten dus! Dit jaar hoeft niemand een bordje/ kopje/ bestek mee te nemen. Dat wordt geregeld. Komkommer In Nederland groeien komkommers in kassen. Soms liggen er ook komkommers uit andere landen, zoals Spanje, in de winkel. Komkommer bevat veel vitamine en vezels, goed voor je buik dus! Een makkelijke snack, die je zo even tussendoor pakt. Het kan een mooie gewoonte zijn om elke dag 1 snack te vervangen door bijvoorbeeld komkommer. Op deze manier heb je zo een portie groente binnen! Afgelopen week hebben we op woensdag komkommer in de pauze gekregen.

5 Spruitjes De spruitjes liggen weer volop in de winkel, spruitjes is een wintergroente en komt vaak uit Nederland. Het is een groente die vaak niet zo geliefd is bij jonge kinderen door de bittere smaak. Toch zijn spruitjes erg gezond. Spruitjes bevatten veel vezels die zorgen voor een gezonde buik. Het bittere smaakje kun je gemakkelijk laten verdwijnen door voor het koken een kleine snee of kruis te maken in de onderkant van het spruitje. Ook kun je een paar spekjes of kerrie bij de spruitjes serveren. Schoolfruit Op school proberen we dit te laten zien door elke week schoolfruit aan te bieden. Deze week krijgen we het volgende: - dinsdag: appel - woensdag: worteltjes - donderdag: sinaasappel * het kan gebeuren dat de dagen worden omgewisseld in verband met de kwaliteit van het fruit. PBS Deze week gaan we het anders doen: De kinderen belonen elkaar! PBS toppers belonen werkw.uitspraak: [bəˈlonə(n)] Verbuigingen: beloonde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft beloond (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen iemand iets geven omdat hij iets goeds heeft gedaan Voorbeeld: `iemand belonen voor zijn in... Iemand iets geven omdat hij iets goeds heeft gedaan. Nou laat dát maar aan onze kleinste Juultjes over. Dat is een eitje voor ze. Helemaal zo voor Pasen. Mogen we een daverend digitaal applaus voor onze toppers: Marley, Felicia, Shcia, Rosa, Jurre, Mika, Finley, Ruben, Finn, Maria, Bjorn, Marya, Stacy, Bobbi en Lisa!

6 Groep 1a (juf Hoogeveen / juf Fidom) Hallo allemaal daar zijn we weer met de actuele berichten uit groep 1a. We hebben weer enorm veel geleerd de afgelopen week. Niet alleen wat betreft woordenschat, begrijpend luisteren en rekenen maar ook hebben we flink geoefend met knippen ( pffff wat een klus voor sommige kinderen maar het zijn echte doorzetters hoor ) en het maken van schrijfpatronen. Daarnaast was er natuurlijk ook genoeg ruimte om samen te spelen in de hoeken en bij de tafeltjes. Het weer werkte gelukkig goed mee dus daar hebben we ook van genoten. Wanneer u dit alles zo leest en dan bedenkt wat de kinderen allemaal in zich op moeten nemen dan is het niet raar wanneer ze aan het eind van de dag moe zijn. Ze mogen wat mij betreft heerlijk verwend worden zo nu en dan want het zijn echte kanjers!! Op moment van typen hebben we nog geen palmpaasstok gemaakt maar op het moment van lezen door u hebben we er al een optocht mee gelopen. Hopelijk heeft iedereen, groot en klein, er plezier aan beleefd. Volgende week staan de activiteiten nog in het teken van Pasen. Donderdag ochtend hebben we een kleine paasviering in de klas maar eerst gaan we gezamenlijk ontbijten. Uw kind hoeft dus voor schooltijd niet te eten. Geniet met elkaar van het weekend en graag tot volgende week.

7 Woordenschat: scharrelen, dartelen, de kudde, waggelen, dop, dons, eierschaal, flitsen Goede doelen: 1,85 Groep 1b (juf Polstra / juf Hoogeveen) Wat een heerlijk weer hebben we de afgelopen week gehad! We hebben dan ook heerlijk buiten kunnen spelen, maar ook binnen hebben we van alles gedaan. We werkten over Pasen en over de lente en we leerden hier liedjes over. We oefenden met knippen en prikken en maakten een ei waar een kuiken uitkomt. Ook leerden we hoe we, in stapjes, een kuiken kunnen tekenen. Er zijn prachtige kuikens gemaakt! In de kring deden we allerlei spelletjes met eieren: tellen en cijfers erbij zoeken, eieren zoeken en elkaar de richting vertellen, eieren vergelijken etc. Woensdag vierden we de 5 e verjaardag van Stacy. Bedankt voor je lekkere traktatie, Stacy! Vrijdag versierden we onze Palmpasen stokken; wat zijn ze mooi geworden en wat was het een gezellige boel in de klas. Volgende week werken we uiteraard over Pasen en donderdag vieren we het paasfeest in de klas. We beginnen dan met een Paasontbijt! Uw kind hoeft dus thuis niet te ontbijten. Wij zorgen voor eten, drinken een bordje en het bestek. Goede doelen : 1, 60 Woordenschat: eierschaal, kuiken, eierdopje, tintelen, flitsen, dons

8 Groep 2 (juf Tempel / juf Mendel) Alweer een weekje voorbij! De tijd gaat snel, en soms is dat best fijn. Want de lente hebben we in het vooruitzicht. Vorige week hebben we ook al aandacht aan dit thema besteed, en deze week zijn we daar mee verder gegaan. Onze knutseltaak was deze week een vlinder vouwen van 2x 16 vierkantjes, knap gedaan jongens en meiden! De tekenopdracht was een bloemenvaas met 3 verschillende bloemen, dit hebben we met wasco gemaakt. Voor taal hebben we geoefend met schrijven. De kinderen moesten verschillende patronen overtrekken om zo de pengreep en de schrijfhouding te oefenen. Omdat de vormen in groep 2 steeds kleiner worden is dat soms best lastig! Voor rekenen hebben we een bouwopdracht gedaan. Hier oefenen we ruimtelijke oriëntatie, kinderen moeten een torentje bouwen aan de hand van een bouwtekening. Knap hoor! Op dinsdagmiddag besteden we altijd extra aandacht aan boeken, we hebben dan de boekenkring. Alle kinderen lezen een boekje, en een paar kinderen geven een boekpresentatie. Deze week mochten alle kinderen wat vertellen over hun boek, dit hebben we in tweetallen gedaan. Ook hebben een aantal kinderen al geoefend met het schrijven van woordjes, soms lijkt het wel groep 3! Op maandag was het heerlijk weer en hebben we lekker in het zonnetje buiten kunnen spelen. Op dinsdag hebben we al onze muntjes ingeruild voor het spelen in de pannakooi. We gingen voetballen en op het grasveld naar kleine diertjes zoeken.

9 Donderdag was een hele spannende dag, want toen kwam de inspecteur bij ons op school. De inspecteur heeft ook in groep 2 gekeken, spannend hoor! Vrijdag was het Palmpasen, wat zijn de stokken mooi geworden! En wat was het leuk om even een rondje om de school te lopen. Zaterdag is Tessa jarig, zij wordt dan al 6. We hopen dat je een hele leuke dag hebt meid! Geniet ervan. Volgende week besteden we ook weer aandacht aan het seizoen Lente en uiteraard aan Pasen. Donderdag vieren we het Paasfeest in de klas. We beginnen dan met een Paasontbijt! Uw kind hoeft dus thuis niet te ontbijten. Ook zorgen wij voor het bordje en het bestek! woordenschat: narcis, sneeuwklokje, margriet, tulp, hyacint, kip, haan, kuiken, paard, veulen, koe, kalf, leeuw, leeuwin, welp, geit, schaap, lammetje, varken, big, ei, broeden. goede doelen: 3,10 Groep 3: (juf Drent / juf Hallink): Het is over een paar dagen 'echt' lente, heerlijk. Afgelopen week was het weer al super. Tijdens kern 8 krijgt het thema Op het podium veel aandacht. Voorlezen, voordragen, optreden zijn sleutelwoorden in allerlei activiteiten. De kinderen kunnen nu alle letters vlot benoemen en opschrijven. Steeds vaker zullen ze spontaan iets opschrijven. Wijs uw kind niet op alle schrijffouten: creativiteit en spontaniteit zijn belangrijker dan foutloos schrijven. Bovendien zijn is uw kind verder met lezen dan met spelling. Wat het kan lezen, hoeft het dus nog niet foutloos te kunnen schrijven. Maandag sluiten wij blok 8 af met een toets. De kinderen mogen dan laten zien of zij de verliefde harten beheersen, kunnen splitsen t/m 20 en + en sommen maken t/m 20 (hierbij mogen de kinderen wel het rekenrek gebruiken). En vanaf donderdag starten wij met blok 9 van rekenen Feest op school. In dit blok wordt extra de aandacht besteed aan sprongen van 10 en huppen van 1 op de getallenlijn (heen en terug)

10 Afgelopen donderdag hebben een aantal kinderen uit groep 3 meegedaan aan de kangoeroe wedstrijd. Dit is een reken wedstrijd. De kinderen kregen 30 minuten de tijd om 12 opdrachten te maken. Nu wachten wij met spanning af hoe zij het hebben gedaan. Klassendienst: roseleine en mees Woordenschat: tulp, narcis, hyacint, krokus, sneeuwklokje Goede doelen: 1,50 zonnetje van de week: Ismaël Groep 4 (juf van Goor): Deze week hebben we hard gewerkt. We begonnen maandag meteen met de taaltoets. Deze toets is super gemaakt, fijn hoor! Met spelling hebben we verder geoefend met de categorie zwarte mieren. Ook hebben we een nieuwe categorie geleerd: gebak. Hierbij horen alle woorden die beginnen met ge-, be- en ver-. We hebben met elkaar zoveel mogelijk woorden bedacht die bij deze categorie, we hadden er meer dan 100! Tijdens de taallessen hebben we woorden geleerd die horen bij het thema 'afspreken'. We hebben bijvoorbeeld geleerd wat een agenda is, maar we hebben het ook gehad over begrippen die bij 'tijd' horen, zoals: eergisteren, overmorgen, morgen, gisteren, nu en straks. We hebben deze begrippen met allerlei opdrachten geoefend. Met rekenen zijn we bezig geweest met aflezen van hele en halve uren op de digitale klok. Ook hebben we gewerkt met verhoudingstabellen. Dit was best lastig, maar hier blijven we mee oefenen. Gelukkig hebben we ook heerlijk gespeeld en bewogen in de zon..

11 Klassendienst: Sanne en Vera Woordenschat: nu, eerst, morgen, gisteren, vandaag, overmorgen, de agenda, de afspraak, straks, volgend, de volgorde, eergisteren Goede doelen: 0,65 Huiswerk: Tafel van 6/7/8 Groep 5 (meester jonkman / juf Hallink): Maandagmorgen was meester Jonkman er omdat juf Hallink in groep 3 was. Ook juf Klunder was er want ze was de hele week bij ons in de groep. Ze heeft meteen maandagmiddag een leuke Handenarbeidles met ons gedaan waarbij we een mooie vlinder hebben gemaakt. Ook heeft ze een proefjescircuit met ons gedaan. Dinsdag zijn we bij het rekenen druk bezig geweest met verhoudingstabellen, het gaat al behoorlijk goed en ook hier is het weer superhandig als je de tafels goed kent, dus blijf ze oefenen thuis. Woensdag ging de rekenles over sommen als 4 x 50, 3 x 70 etc. Ook hebben we deze week sommen als 7 x 44 en 9 x 38 geleerd en ook de deelsommen met rest kwamen nog even voorbij. U ziet/leest het wel: Groep 5 moest weer vol aan de bak! Met Taal hadden we gisteren ook een nieuw onderdeel: De Persoonsvorm. De kinderen hebben geleerd hoe je de persoonsvorm kunt vinden. Met gymnastiek hebben we op donderdag heerlijk geoefend met tennis. Volgende week gaan we weer verder met de spreekbeurten. Het is handig als de kinderen donderdag een bord en mes en vork meenemen i.v.m. het Paasontbijt. Klassendienst: Mike en Sly goede doelen: 1,10

12 Groep 6 (juf de Boer / juf Zandman): Tijdens deze leerzame en zonnige week heeft groep 6 weer hard gewerkt! Juf Zandman was er de hele week. Wij wensen juf de Boer veel beterschap! De week begon al erg leuk! Lara en Iris hadden een bedrijfsbezoek geregeld! Dit was een opdracht uit de Pittige Plus Torens. We gingen naar de Schildhoeve in Fluitenberg. Lara en Iris hadden alles geregeld, van de gesprekken met de eigenaren van de Schildhoeve tot het regelen van ouders om te rijden! Ouders bedankt! Tijdens het bezoek werden we rondgeleid en konden we allerlei vragen stellen, we mochten zelfs een kijkje nemen in de keuken! Het was een leerzaam bezoek, dames complimenten! Het was erg leuk! Verder hebben wij deze week natuurlijk ook veel geleerd. Met spelling is de nieuwe regel politie geïntroduceerd. Hierbij hoor je /tsie/ of /sie/ op het eind, maar schrijf je tie. Ook hebben we weer flink geoefend met de persoonsvorm in verleden tijd. Dit blijft lastig! Deze week stond er een taaltoets op het programma. Deze is prima gemaakt, juf is trots! Met rekenen ging het deze week onder andere over delen. Delen met rest, maar ook de staartdelingen zijn voor het eerst aan bod gekomen. Dit gaan we in de komende weken oefenen. Iedere dag oefenen we met de DMT-woorden en hebben we een klein dictee om moeilijke categorieën extra te oefenen. We merken dat dit steeds beter gaat, fijn! Klassendienst: Iman en Damian Goede doelen: 0,00 Huiswerk: n.v.t. Groep 7/8 (juf Baldé / juf Zandman): We hebben er weer een gezellige en leerzame week op zitten. Donderdag is de inspecteur bij ons in de klas geweest om naar een les begrijpend lezen te kijken, ik en de inspecteur waren trots op hoe de les ging! Deze week hebben we thema 6 van taal met de toets afgesloten. De toets is super goed gemaakt. Met rekenen heeft groep 8 gewerkt over omtrek en oppervlakte, dit is nog best wel lastig. Groep 7 heeft gewerkt over delen met eventueel rest. Donderdag gaan we i.p.v. gymmen in de turnhal naar de tennisbaan, hier krijgen we les. Klassendienst: Selena en Renée Koffiedienst: Rob en Jylan Beldienst: Lisa Goede doelen: 0,00

13

Vrijdag 9 juni c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

Vrijdag 9 juni c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen Vrijdag 9 juni 2017 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.pricoh.nl/julianavanstolberg jvs@pricoh.nl Agenda: 12 juni: Oud papier 18 juni: Vaderdag 26 juni: Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Vrijdag 19 juni 2015. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.

Vrijdag 19 juni 2015. c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh. Vrijdag 19 juni 2015 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 21 juni: vaderdag 22-23 juni: 10 minuten gesprekken 22 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Nieuwsbrief 28 30 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle klassen wordt in deze weken het Paasevangelie verteld. Donderdag twee april sluiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Maart Maandthema: 1 / 6

Maart Maandthema: 1 / 6 Maart 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 1 maart Dinsdag 14 maart Donderdag 30 maart Juf Petra is aanwezig op: wk 9 (27 feb-3 maart) wk 10 (6-10 maart) wk 11 (13-17 maart) wk 12 (20-24 maart)

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Don. 24 maart c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

Don. 24 maart c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen Don. 24 maart 2016 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.pricoh.nl/julianavanstolberg jvs@pricoh.nl Agenda: 25 maart: Goede Vrijdag (iedereen vrij) 28 maart:

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos SPAREN: deksels Speelgoedmiddag Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt Wonderlijk gemaakt,

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders,

Nieuwsbrief. Veenhuizen, 11 april DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Nieuwsbrief Veenhuizen, 11 april 2019 DIT en DAT vanuit de school Beste ouders, Wat was het geweldig, onze eerste echte SPEEL en LEER-show. De groepen 3 en 4 hebben het vorige week 4 april twee keer opgevoerd.

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015

Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Nieuwsbrief Uitgave 1 mei 2015 Afscheid Mariet Fidder Dit schooljaar hebben we niet meegedaan met de Koningsspelen, omdat we er voor kiezen om bij het afscheid van Mariet Fidder een vierdag te houden.

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 Bijbelverhalen voor de komende week: Een zoon wordt beter, Johannes 4:46-54 Het bad van Betsaida, Johannes 5:1-18 Jezus en de Vader, Johannes 5:19-23 Agenda: 4 februari

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke:

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke: Weekbericht van 18 april Afscheid juf Annette en juf Joke: Deze week hebben we te maken met een hele bijzondere week, want we nemen op donderdag 21 april afscheid van Juf Annette en juf Joke. Om 8.30 uur

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

vrijdag 13 maart 2015

vrijdag 13 maart 2015 vrijdag 13 maart 2015 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 16 mrt.: MR 17 mrt.: studiemiddag (alle kinderen s middags

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.25

Jaargang maart 2018 nr.25 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom

Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom Nieuwsbrief Kindcentrum de Wijboom april 2017, nummer 1 Inhoud Nieuwsbrief in een nieuw jasje 1 Algemeen nieuws 1 Belangrijke datums 1 Nieuws vanuit de kinderopvang 2 Nieuws vanuit de onderbouw 4 Nieuws

Nadere informatie

Nr.26 6 april 2017 schooljaar

Nr.26 6 april 2017 schooljaar Nr.26 6 april 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Koningsspelen 20 april

Koningsspelen 20 april V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Vrije dag groep 1&2: 13 april Koningsdag: 27 april 2018 Meivakantie: 30 april t/m 11 mei 2018 2 Pinksterdag: 21 mei 2018 Zomervakantie: 16 juli t/m 24 augustus 2018 NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Ganzenwei XD Gorinchem

Ganzenwei XD Gorinchem Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 31 maart 2016 Activiteiten in april: 6 april Grote rekendag 7 april Rollebol op bezoek

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Carnaval: Maandag 27 februari a.s. (Rosenmontag) vieren we s ochtends op school carnaval. De kinderen van groep 1t/m 8 mogen verkleed komen. Deze middag zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis.

De kinderen die een uitnodiging krijgen voor de gesprekken op donderdag 30 november krijgen deze morgen mee naar huis. No. 11, 23 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig.

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig. Brede school Het DOK DATUM 30 september 2016 ONDERWERP Nieuwsbrief Omgeving van de school Op het memobord in de Centrale Hal hangen de nieuwste plannen van de omgeving van de school. Je krijgt door de

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 23 jan no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 23 jan no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 23 jan. 2018 no. 441 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De school wordt momenteel weer duchtig gepoetst door de ouders en de oudercommissie. Heerlijk zo n extra

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29 MAART 2018

WEEKBRIEF 29 MAART 2018 WEEKBRIEF 29 MAART 2018 Geachte ouders, Vlak voor Pasen ontvangt u deze weekbrief. Op diverse plaatsen ziet u foto's van het paasontbijt van afgelopen woensdag. Het was een erg leuke ochtend. Namens het

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad.

Marinfo. Informatieblad. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 13 april 2018 Beste ouders, Schoolfruit Het schoolfruit voor de komende week; op woensdag banaan, op donderdag kiwi en op vrijdag waspeen. Dit

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 17, 18 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER

Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER Nieuwsbrief 12 november 2015 SWS DE VLIEGER Agenda voor de komende tijd 18 november 20.00 uur: Vergadering Federatiebestuur en alle IDC-s 19 november ALLE KINDEREN s MIDDAGS VRIJ 20 november Uitreiking

Nadere informatie

WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33

WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33 WEEKBRIEF 3 APRIL 2015 / NUMMER 33 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Weet je dat de lente komt zongen we donderdagochtend met elkaar. Dat was de afgelopen week niet te merken aan het weer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 Agenda: 12 oktober 11.30 overleg overblijfmoeders 15 oktober 15.15 uur overleg dankdagcommissie 18 oktober 11.00 uur peuteruurtje Jarig: Deze week geen jarigen op

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Mei Maandthema:

Mei Maandthema: Mei 2017 Maandthema: Lastig om te weten te komen hoe het was op school? Gebruik eens deze gespreksstarter! Uitknippen, vouwen, tellen en kletsen maar! (Werkt vaak erg goed in combinatie met een glas limonade/thee

Nadere informatie

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers,

Weekbrief 22 december Algemene informatie. Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Weekbrief Algemene informatie Vanuit de directie: Beste ouders, verzorgers, Wat was het een geslaagde kerstweek op school. Toen ik woensdagochtend vroeg de school binnenliep waren de tafels al prachtig

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017 Nieuwsbrief Week 16 16 t/m 22 april 2017 Vanuit de directie Wat hadden we een gezellige dag vandaag. We zijn de ochtend begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama. Daarna hebben alle kinderen het Paasverhaal

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 april 2016 Ma 25 t/m vrij 6 Za 7 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 AGENDA

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

I.v.m. de kortere week volgende week, komt er donderdag 29 maart geen nieuwsbrief uit.

I.v.m. de kortere week volgende week, komt er donderdag 29 maart geen nieuwsbrief uit. No. 25, 22 maart 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 april 2019 Ma 22/4 t/m Vrij 3/5 Ma 6/5 Di 7/5 Woe 8/5 Do 9/5 Vrij 10/5

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 11-04-2019 Kalender 12/04: Koningsspelen 16/04: Cito eindtoets basisonderwijs 17/04: Cito eindtoets basisonderwijs 18/04: Cito eindtoets basisonderwijs en Paasviering Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie weekinfo Datum: vrijdag 16 februari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De dochter van Jaïrus, Marcus 5:21-43 Jezus stuurt zijn discipelen erop uit, Marcus 6:6b-13 Vijf broden en twee vissen, Marcus

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 4 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Nationaal schoolontbijt Vorige week hebben we u op de hoogte gebracht

Nadere informatie

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal Nieuwsbrief nr. 16 8 april 2016 Agenda Maandag 11 april 13.30 uur Culturele voorstelling groep 5/6 Dinsdag 12 april Finale schoolvoetbal Woensdag 13 april Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!)

Nadere informatie

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15!

Een uitgave vol Regenboog nieuwtjes Vrijdaginfo 15! Wij feliciteren. Voor de komende weken feliciteren we juf Eline, Olaf, Jens, juf Ali, Lisanne, Femke, Bjorn, Keisha en Luuk met hun verjaardagen. Wij wensen jullie een fijne dag! Welkom Komende maandag

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 sept no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK 't S c h a k e l t j e 25 sept. 2017 no. 436 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Groep 1/2 In het nieuwe schooljaar willen we meer de nadruk leggen op het goed opruimen van de spullen die je gebruikt en

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

weekbrief vrijdag 3 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen

weekbrief vrijdag 3 oktober 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen vrijdag 3 oktober 2014 weekbrief c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 6 okt.: Dag van de leraar 6 okt.: OPA 7 okt.: OR

Nadere informatie

Vastenactie: Er is in alle groepen flink gespaard voor de vastenactie! Geweldig! De vastenactie spaarpotjes zijn inmiddels ingeleverd bij de kerk.

Vastenactie: Er is in alle groepen flink gespaard voor de vastenactie! Geweldig! De vastenactie spaarpotjes zijn inmiddels ingeleverd bij de kerk. Weekbericht van 10 april 2017 Vastenactie: Er is in alle groepen flink gespaard voor de vastenactie! Geweldig! De vastenactie spaarpotjes zijn inmiddels ingeleverd bij de kerk. Paasviering: Donderdag 13

Nadere informatie