VERSLAG VERGADERING PLATFORM NOODHULP ONDER PROTEST DINSDAG 6 NOVEMBER 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VERGADERING PLATFORM NOODHULP ONDER PROTEST DINSDAG 6 NOVEMBER 2012"

Transcriptie

1 VERSLAG VERGADERING PLATFORM NOODHULP ONDER PROTEST DINSDAG 6 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Annemie Luyten (De Loodsen), Bruno Aerts (vicaris bisdom Antwerpen), Herman Jansen (BZN Filet Divers), Guido Engelbeen (Buurtwerk Rozemaai), Felix De Keyser (C-Dienst), Mieke Verspeek (OCMW), Rita Somers (Onthaal Antonius), Jan Broers (Payoke), Carmen Ferreira d. C. (Payoke), Niek Everts (Raad en Daad), Anneleen Provoost (Stad Antwerpen), Lieve Vercruysse (Teledienst), Leo Van Bauwel (WZS Borgerhout), Myriam Schramme (Wederzijds Kristus Koning), Guid Beckers (WZS Antwerpen), Irène Anckaer (WZS Hoboken), Mimo Hoefnagels (Zenith), Christel Celis (De Loodsen/Verslag.) Verontschuldigd: Yves Bocklandt (Filet Divers), Monda Mariën (Onthaal St- Antonius/De Loodsen), Hilde Van Hoijweghen (EVA-centrum), Fons Corten (WZZ), Jan Van Dijck (PSC), Rit Ooms (SOS Hamin), Raf Janssen (WZS Antwerpen), Jan Willems (Stad Antwerpen) 1. KORTE VOORSTELLING VAN ALLE AANWEZIGEN 2. SIGNALEMENTEN WZS Brogerhout organiseert een namiddag rond Armoede verjaart niet in dienstencentrum de Vrijgeweide op maandag 10 december C-Dienst vroeg naar de prijzen van de afvalcontainers. Jan Willems heeft geïnformeerd en liet ons weten dat ieder afzonderlijk hiervoor naar zijn Districtshuis moet gaan. Onthaal Antonius meldt een probleem met de transport van de goederen. Om 11u wordt er verwittigd dat ze om 16u komen leveren. Dit is niet haalbaar om de planning en de aanwezigheid van helpers te voorzien. Als er niemand zou zijn, zouden ze de goederen op straat neerzetten. Dit gebeurde gelukkig niet, maar Onthaal Antonius is zijn goederen zelf s anderendaags moeten gaan halen. Het probleem ligt bij de vrachtwagen die voor dit transport wordt gebruikt. Deze wordt ook gebruikt voor de uithuiszettingen en dat gebeurt telkens op donderdag. En dit krijgt voorrang! Er moet een nieuw overleg komen met het OCMW om een eventuele samenwerking met Levanto te bespreken. Ook moet er met Jan Willems (vandaag verontschuldigd) contact worden opgenomen om te bespreken of er geen andere vrachtwagen is. Payoke meldt meer volk te ontvangen dan gewoonlijk. Heel waarschijnlijk komt dit door de samenwerking met het PSC dat heel vlot verloopt. Er wordt aan poëzie gedaan: voorlezen, teksten door de doelgroep zelf gemaakt, dit is heel fijn.

2 Wederzijds Kristus Koning meldt dat zij bezoek hadden van de studenten uit Menen van het Cardijncentrum. Dit verliep prima. Onthaal Antonius: via het OCMW Sociale Activering moeten mensen een halve dag vrijwilligerswerk doen. Zij hebben nu 11 mensen die komen. Het vraagt wel wat begeleiding en in het begin is er wel een drempel, nadien verloopt dit prima. Vooral als er van in het begin duidelijke afspraken worden gemaakt. Rita verwacht bv van deze mensen als zij zich ziek melden dat zij ook een ziekenbriefje van de dokter binnenbrengen. En dat werkt! Het is vaak voor deze mensen een opstap naar werk. Wat de taken betreft vraagt Rita steeds in het begin wat zij graag willen/kunnen doen. In de mate van het mogelijke houdt zij hiermee rekening. Het gaat dan vooral over poetswerk, keukenvoorbereidingen, meehelpen met de bedeling. Dit is GEEN artikel 60! Het is de bedoeling van deze mensen uit hun isolement te halen, het geeft hen een gevoel van eigenwaarde doordat ze zich nuttig voelen. Ze krijgen hiervoor van het OCMW 1 /u vergoeding. Op het einde van de maand maakt Rita een kort verslagje op met daaraan een aanwezigheidslijst met de gepresteerde uren gekoppeld. 3. MIX & MATCH Chris Haesendonckx van Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad en Veerle Milh van het Antwerps Minderhedencentrum De 8 stellen het project Mix & Match voor. Vele mensen uit de minderhedengroep en maatschappelijk gekwetste groepen willen wel vrijwilligerswerk doen maar komen er niet toe. De stad wil hierin helpen met dit project. In een 1 e ronde worden vrijwilligersorganisaties in het Antwerpse gecontacteerd. In een 2 de ronde komt een gesprek met de geïnteresseerde organisatie waarin zij voorstellen of bepaalde vrijwilligers het peter/meterschap willen opnemen om gedurende een bepaalde tijd nieuwe vrijwilligers te begeleiden in hun taken. Zij gaan als het ware met de nieuwe vrijwilliger op stap doorheen de organisatie en haar werking. Het engagement vraagt ten minste 2 halve dagen per maand. Nadien kan dit worden aangepast naar behoeven. In een 3 de ronde worden de organisatie en de vrijwilliger in spé aan elkaar gekoppeld. Indien de investering te zwaar is of indien er een paar probleempjes zich voordoen kan de organisatie beroep doen op een coach van Mix & Match. Deze coach zal het koppel ondersteunen. Wie geïnteresseerd is in dit project kan contact opnemen via het Servicepunt Vrijwilligers (03/ ) of vrijwilligers@stad.antwerpen.be of met Chris Haesendoncks via of Chris.haesendonckx@samenlevingsopbouw.be

3 4. CAMPAGNE WZZ 2012 Fons Corten laat zich verontschuldigen. Guy Beckers licht de nieuwe campagne van WZZ toe. We moeten politici wakker maken. De Campagne 2012 luidt Armoede verjaart niet. Er is een petitieactie in de vorm van kaarsjes waarin je je naam kan schrijven die je dan op een cupcake plakt. We hopen op minimum kaarsjes/handtekeningen. Alle petities moeten binnen gebracht worden voor einde december. Volgende vergadering wordt het resultaat meegedeeld. Ingevulde lijsten kan je bij De Loodsen binnenbrengen, zij zullen ze verzamelen. 5. EXTRA WINTEROPVANG Van 1 december 2012 tot 31 maart 2013 wordt opnieuw gezorgd voor extra winteropvang voor straatbewoners. Het concept is: Niemand hoeft in de winter op straat de nacht door te brengen in de stad Antwerpen! Op basis van een goede evaluatie van vorige winter werd in juli de extra winteropvang nog goedgekeurd. In de Desguinlei wordt het oude gebouw van de stadsdiensten de 4 de en 5 de verdieping ingericht voor nachtopvang. 1 verdiep voor de mensen zonder wettig verblijf en een tweede verdiep voor mensen met een wettig verblijf. Professionele begeleiding is voorzien, men wil ook de hulp van vrijwilligers en mensen uit het project Buro Aktief inroepen. Aanvullend aan de nachtopvang gaan straathoekwerkers op stap en spreken straatbewoners aan om zicht te laten opnemen. Indien zij dit niet wensen kan er voor extra dekens worden gezorgd. Voor de dagopvang is nog niets duidelijk. (ook niet bij het ter perse gaan van dit verslag). Vorig jaar verzorgde De Biekorf dit, maar zij wensen dit niet opnieuw te doen. Men zoekt nog een locatie. De middelen zullen minimaal zijn. Ook voor de vrijwilligers is het nog even afwachten. Ook de vraag wat hen zal worden geboden (soep, koffie ) is nog niet vastgelegd. Er is een centraal telefoonnummer waar mensen op voorhand moeten worden aangemeld. Dit nummer is nog niet officieel gekend bij het ter perse gaan van dit verslag. Mensen die iemand willen aanmelden kunnen dit nummer eerstdaags wel bekomen via De Loodsen.

4 6. VORMING PRESENTIE IN HET ONTHAAL De Loodsen organiseert opnieuw een cursus presentie. Dit keer met als thema Presentie in het Onthaal. Op de woensdagen 14 november, 5 en 12 december zullen Ina Koeman, Niek Everts en Annemie Luyten de begeleiding verzorgen. 7. INSPIREREND DISCOURS BIJ DE LOODSEN Op woensdag 21 november gaat het volgend Inspirerend Discours bij de Loodsen door. Op het programma staat de documentaire The Missing Link van Fabio Wuytack. Dankzij de steun van de Stad Antwerpen kan de toegangsprijs laag gehouden worden (3 ) en kunnen ook mensen uit onze doelgroepen de avond gratis bijwonen. Wel graag inschrijven via info@deloodsen.be of 03/ zodat we de plaats kunnen voorzien. Starten doen we om 20u00, deuren open om 19u30 en einde voorzien 22u STOP ARMOEDE NU Op 17 oktober was er, ondanks het (weeral) slechte weer, veel volk op de Groenplaats. Volgende actie gaat door om woensdag 19 december van 15u30 tot 16u30 met als thema Eenzaamheid. Locatie zal ofwel De Wapper zijn of het Centraal Station. Aan de inhoud wordt nog gewerkt. Bij de eerste gemeenteraad in januari hopen we op heel wat volk. 9. DELHAIZE ACTIE Delhaize doet een actie Zero Food Waste. In Limburg hebben ze het reeds uitgeprobeerd. Verenigingen konden na 16u producten afhalen met een snelle vervaldatum. Dit verliep niet eenvoudig en er waren strenge criteria. In Antwerpen zou het eerstdaags van start gaan. Doet dit niet denken aan 20 jaar geleden? We bekijken het en zullen het evalueren en zeker opnemen in het volgend Platform.

5 10. EVENEMENTEN La Riva organiseert opnieuw een kerstdiner voor mensen uit onze doelgroep op zondag 23 december Meer info: Op de Groenplaats zal tijdens de kerstperiode een spiegeltent worden geplaatst. De organisatoren willen solidair zijn met mensen uit onze doelgroep en bekijken hoe ze dit best kunnen doen. Een voorstel zou zijn dat punten van de A-kaart worden verzameld en met de geldwaarde hiervan een evenement of iets anders organiseren. Wordt vervolgd. Raad & Daad organiseert samen met t klooster en het Kievitsnest op 5/12 een sinterklaasfeest. Via het Immafonds krijgen de kinderen een nieuw cadeautje. Bij Zenith komt de Sint ook langs. Voor elk kind tussen 0 en 12 jaar die ingeschreven is wordt een cadeautje voorzien. WZS Hoboken en KAV organiseren een feestmaaltijd op 7/12/12. Leden betalen de volle prijs zodat mensen uit de doelgroep kunnen deelnemen aan 1. Indien u nog speelgoed in goede staat heeft, mag u dit komen brengen bij WZS Hoboken voor 28/11/12. Payoke organiseert op 11/12 een poëzienamiddag samen met het PSC. Wederzijds Kristus Koning organiseert op 27/12 een Kerst-In. Speelgoed, ingezameld door de jeugdbewegingen, voor de kinderen wordt uitgedeeld tijdens de vakantieperiode. Bij Onthaal Antonius komt de Sint op 5/12 tijdens de Koffiebabbel. Hij brengt er 2dehands speelgoed. Nieuwjaar wordt gevierd in het begin van het volgend jaar. 11. VOLGENDE VERGADERING Dinsdag 5 februari 2013 om 14u00 bij De Loodsen. Wij wensen iedereen prettige en warme feestdagen!

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België

De Loodsen vzw. De missie van De Loodsen. Wat doet De Loodsen? Hoe kan jij De Loodsen helpen? Financiële steun. Vrijwilligers in België Vrijwilligersorganisatie voor geïsoleerde en eenzame mensen aan de rand van de maatschappij. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2015 03/234.05.11 info@deloodsen.be http://www.deloodsen.be PDF versie Doe een

Nadere informatie

Op 14 oktober 2006 organiseert Noodhulp onder Protest

Op 14 oktober 2006 organiseert Noodhulp onder Protest Noodhulp onder Protest Op 14 oktober 2006 organiseert Noodhulp onder Protest Opendeurdag op 5 locaties in het Antwerpse. We lanceren tevens de brochure Noodhulp onder Protest, acht getuigenissen van mensen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober,, december 2016 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Centrumleider LDC Den Dries Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs te komen

Nadere informatie

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! )

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie?  (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! ) Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Lokaal dienstencentrum Sprankel! Nieuwstraat 13 2290 Vorselaar 014/50 71 87 ilse.stessens@vorselaar.be Website www.vorselaar.be (verder doorklikken

Nadere informatie

Evaluatie Winterwerking

Evaluatie Winterwerking Evaluatie Winterwerking 2014-2015 Inhoud Presentatie 1. Evaluatie nachtopvang 2. Evaluatie dagopvang 3. Evaluatie geneeskundige, verpleegkundige en (para)medische zorgen 4. Evaluatie algemene organisatie

Nadere informatie

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren

Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants. in Houthalen-Helchteren Maaltijdbedeling & Dorpsrestaurants in Houthalen-Helchteren Beste inwoner van Houthalen-Helchteren Samen een gezonde maaltijd eten of de mogelijkheid hebben om een gezonde maaltijd aan huis te laten leveren,

Nadere informatie

VERGADERING. 1 Goedkeuring verslag 17 januari 2017 Het verslag wordt goedgekeurd, zonder opmerkingen.

VERGADERING. 1 Goedkeuring verslag 17 januari 2017 Het verslag wordt goedgekeurd, zonder opmerkingen. VERGADERING agenda verslag: Raad voor gezondheid en welzijn vergaderdatum: 2 mei 2017 voorzitter: Staf Rigo verslaggever: Kris Van Dijck aanwezig: Emelie Eeckelaert (De Schakel) Chris Dillen (De Schakel)

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

standpunt noodhulp 18 augustus 2009

standpunt noodhulp 18 augustus 2009 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Samenlevingsopbouw Gent

Samenlevingsopbouw Gent Samenlevingsopbouw Gent Wat: Hoe: Investeert in de kracht van mensen (agogische kernopdracht) Zet politici aan tot sociaal beleid (politieke kernopdracht) Sociale grondrechten als rode draad (huisvesting,

Nadere informatie

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017

AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 AANVRAAG VRIJWILLIGERSWERK JEUGDWERK SINT-LIEVENS-HOUTEM 2017 Iedereen die in 2017 zestien jaar is of wordt kan zich kandidaat stellen als vrijwilliger. Een vrijwilliger met attest animator verdient dit

Nadere informatie

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Tijdens de week van de Vrijwilliger, van zaterdag 4 maart tot en met zondag 12 maart 2017, zetten Gentse organisaties met een

Nadere informatie

Maandag 7 december 2015

Maandag 7 december 2015 Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Algemene directie Humanisering van de Arbeid Nationaal Opleidingscentrum 249 ste seminarie Van risicoanalyse tot psychosociaal welzijnsbeleid:

Nadere informatie

Filet Divers. Werkt!

Filet Divers. Werkt! Werkt! Filet Divers Werkt! Werkt! Instapvoorwaarden: De werkzoekende is anderstalig is analfabeet, traaglerend of uitgeleerd heeft randproblemen die, mits ondersteuning, op korte termijn oplosbaar zijn

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE maart - april 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en

Nadere informatie

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合 Onthaalbureau Inburgering Antwerpen 安 特 卫 普 市 社 会 融 入 接 待 处 Bent u nieuw in Vlaanderen en wilt u Nederlands leren? wilt u meer weten over het leven in Vlaanderen? zoekt u werk? hebt u andere vragen? Onthaalbureau

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg Denk vandaag aan je zorg voor morgen Vormingstraject over thuiszorg Het Thuiszorgcentrum CM Midden-Vlaanderen organiseert een uitgebreid vormingstraject over thuiszorg. Dat traject geeft je een overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur Word samen met Natuurpunt een pluspunt voor de natuur! Werk één keer per week samen met een groepje nieuwkomers en Nederlandstaligen in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Wat is Het lieverdje? Het Lieverdje is een occasionele kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. De occasionele kinderopvang is niet hetzelfde als de reguliere kinderopvang.

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

Vrouwencentrum. 20 jaar vrouwencentrum

Vrouwencentrum. 20 jaar vrouwencentrum Vrouwencentrum 20 jaar vrouwencentrum Opstart 1991vanuit sociale dienst alleenstaande, gescheiden vrouwen beperkt budget, soms schulden Vragen over opvoeding van hun kinderen, hoederecht, onderhoudsgeld,

Nadere informatie

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen 1. Infowinkel van het Districtshuis Antwerpen Lange Gasthuisstraat 21-2000 Antwerpen 2. Openbare bibliotheek Sint-Andries Sint-Andriesplaats 22-2000 Antwerpen open

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

NR 1-2015 Januari-februari-maart. Ik wens jullie veel leesplezier. Nathalie

NR 1-2015 Januari-februari-maart. Ik wens jullie veel leesplezier. Nathalie Beste lezer van de nieuwsbrief van OnderOns, Fijn dat jullie de tijd weer nemen om door onze nieuwsbrief te snuffelen. De lente is weer in het land. En zoals in vele goede huishoudens, hebben we bij OnderOns

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Maart - April 2019 NL Openingsuren Maandag 12h00u 17h00u Dinsdag 09h00u 17h00u Woensdag 12h00u 17h00u Donderdag 09h00u 17h00u Vrijdag 09h00u 17h00u Zaterdag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Januari, februari, maart 2016

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Januari, februari, maart 2016 ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Januari, februari, maart 2016 Gezondheidsconsult: Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Elke dag een kans. Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger

Elke dag een kans. Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger Elke dag een kans Zo maak je het leven van anderen en jezelf dag voor dag gelukkiger Meer kansen zoals in dit Kansboekje? Ze staan op kansfonds.nl/kansen Elke dag een kans Dit is jouw Kansboekje! Hiermee

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE - 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland 2015-2016 1 DOELSTELLING Overnachtingen in DALPERIODE stimuleren MERK Meetjesland, maak het mee! SAMENWERKING met en tussen logies verhogen ONLINE boekbaarheid

Nadere informatie

UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS

UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS KRACHTGERICHTE HULPVERLENING IN DIALOOG Bind-Kracht staat voor een kwaliteitsvolle hulpverlening aan mensen in armoede. Krachtgericht werken,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement + volmachtkaart + schriftelijke overeenkomst + sluitingsdagen Wat is Het lieverdje? Het Lieverdje is een occasionele kinderopvang voor kinderen tussen 0

Nadere informatie

Vrijetijdskriebels! ALLE ACTIVITEITEN VAN JULI EN AUGUSTUS 2014

Vrijetijdskriebels! ALLE ACTIVITEITEN VAN JULI EN AUGUSTUS 2014 6 keer per jaar in febr-april-juni-aug-okt-dec juni 2014 Afgiftekantoor: 2140 Borgerhout 1 P 408905 België-Belgique P.B.-P.P. 2140 Borgerhout 1 BC 9861 Vrijetijdskriebels! KVG vrijetijdswerking Stenenbrug

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie januari 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Nieuwjaarsetentje 6 Pannenkoekenfeest 7 Buurtfeest 8 Noordpoel 9 Fotopagina 10 Programma

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - oktober 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

bijdragen voor het klokhuis stuur je naar h e t k l o k h u i s @ g m a i l. c o m

bijdragen voor het klokhuis stuur je naar h e t k l o k h u i s @ g m a i l. c o m Nieuws uit leefschool De Oogappel Kleuter- en Lager onderwijs Bisdomkaai 1-9000 Gent 19 de jaargang nummer 26 tel 09 233 85 32 15 mei 2014 fax 09 224 30 60 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

De kennis van het Nederlands is belangrijk om een job te vinden!

De kennis van het Nederlands is belangrijk om een job te vinden! Werkwinkel Omschrijving: De Werkwinkel is een loket waar iedereen terecht kan met vragen rond werk : werkzoekenden, werkenden en werkgevers De Werkwinkel is er voor jou! In de Werkwinkel vindt men de verschillende

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

Samenaankoop voor beginners

Samenaankoop voor beginners 4. Zelfde groot voordeel vanaf 500 liter Samenaankoop voor beginners Begin april 2008 betaalden we voor 1 liter stookolie 0,8238 euro! Een historisch record. Wie kan dat nog betalen? Tientallen kwb-afdelingen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2016 JANUARI 2016 01/01/16- Cafetaria gesloten 04/01/16 05/01/16 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 08/01/16 Boodschappendienst Inschrijven:

Nadere informatie

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg Persmap 23 september 2010 Kook Je Fit Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg OCMW Aalst Gasthuisstraat 40 9300 Aalst Tel. 053 77 24 24 e-mail: info@ocmwaalst.be website: www.ocmwaalst.be

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016

Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 Tennis Vlaanderen Ethias Tour format U9 Reeks 2 en 3 seizoen 2016 30/06/2015 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs:

Nadere informatie

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015

Week. 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 Week 24 september t/m 3 oktober 2015 tegen Eenzaamheid Soest 2015 met medewerking van: B3.0 Mariënburg Idea King Arthur Groep KAG Lady s Circle Soest Museum Soest Rabobank Amersfoort en omstreken Stichting

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en Zondag

Nadere informatie

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?!

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Paraat. Altijd, overal. 2 Vele ouderen die nog thuis wonen, hebben het niet gemakkelijk. Sociale interactie verloopt moeilijk, het verplegend of verzorgend

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG

Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Gezinsbond Elewijt juli 2011 B ND IG Beste bondsleden, Zoals steeds sluiten we dit werkjaar af met een dikke zomer BOND-IG, met in het midden heel wat informatie over onze sportwerking. Zo wordt ons sportaanbod

Nadere informatie

Uurroosters poetsdienst

Uurroosters poetsdienst Uurroosters poetsdienst De minuten die in de deeltijdse uurroosters teveel gepresteerd worden, worden maandelijks bijgehouden in een overurenbestand. Voltijdse arbeid: 38:00 voormiddag namiddag totaal

Nadere informatie

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen

Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen Verdeelpunten Sorteerpasjes Antwerpen 1. Infowinkel van het Districtshuis Antwerpen Lange Gasthuisstraat 21-2000 Antwerpen 2. Openbare bibliotheek Sint-Andries Sint-Andriesplaats 22-2000 Antwerpen open

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 5 23 december 2016 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie ICT nieuws Nieuws vanuit de OR Mijnschoolinfo Bibliotheek

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit

Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit Op 20 juni 2018 is het opnieuw Wereldvluchtelingendag en worden in Gent verschillende activiteiten georganiseerd. Migratie is van alle tijden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknopte omschrijving van de besluiten van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE november - december 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

tijdens de Week van het Geluk 2017

tijdens de Week van het Geluk 2017 Schiedam Groenoord van 21 september t/m 1 oktober 2017 Schiedammers ma tijdens de Week van het Geluk 2017 Geluk zit in kleine dingen: een boodschapje meenemen, een arm om de schouder, een goed gesprek,

Nadere informatie

Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011

Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011 Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011 Geachte heer Commissaris Andor, Geachte mensen van De Link, mensen van de Europese partnerorganisaties,

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

AGENDA STUURGROEP 19/12/2016

AGENDA STUURGROEP 19/12/2016 AGENDA STUURGROEP 19/12/2016 1. Welkom 2. Overlopen verslag 3. Herziening missie 3 4. Doelstellingen 5. Voorbereiding toetsingsmoment (28/01) 6. Planning agenda begin 2017 WELKOM Verwelkoming met gebed

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO een woordje uitleg Over het IBO IBO De Verliefde Wolk is meer dan zomaar een opvang. Voor ons is de buitenschoolse opvang gelijk aan vrije tijd. Het is dus geen verlengde van de schooltijd. Het aanbod

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie juni 2013 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

Vergadering 2 Ouderraad 27/09/2018

Vergadering 2 Ouderraad 27/09/2018 Vergadering 2 Ouderraad 27/09/2018 1 Aanwezigheden/verontschuldigden optekenen Verontschuldigden: Melissa, Greet en Rebecca 2 Goedkeuring verslag 29/08 Geen opmerkingen 3 Nieuws vanuit de OR We hebben

Nadere informatie

GEEF JIJ OOK EEN HANDS-ON WORKSHOP?

GEEF JIJ OOK EEN HANDS-ON WORKSHOP? GEEF JIJ OOK EEN HANDS-ON WORKSHOP? In deze brochure ontdek jij alles wat je moet weten om een workshop te geven tijdens de STEM-dagen. Heb je toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op: stem-dagen@technopolis.be

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid

De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid De ontwikkeling van een vrijwilligersbeleid 1. Identificatie Naam: Dienst: Telefoonnummer: E-mailadres: 2. Vrijwilligers en de eigen missie, visie en doelstellingen De uitdaging bestaat er in een kwaliteitsvol

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Januari 2019 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 WARME OPROEP

Nadere informatie

KI Woluwe. Aanmelding, inschrijving, aanbod 11/02/2019

KI Woluwe. Aanmelding, inschrijving, aanbod 11/02/2019 KI Woluwe Aanmelding, inschrijving, aanbod 11/02/2019 11/02/2019 pagina 2 ORGANOGRAM KI Woluwe Onderwijs Zorg BUSO BUBAO Cat 14 Type 9 Type 9 Cat 7 Type 6 11/02/2019 pagina 3 BUSO Type 9 OV4 1 e GR 1A

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen

de Schoolbel Kerstviering op t Rendal Driekoningen zingen R E N D A L N I E U W S : K E R S T V I E R I N G O P T R E N D A L D R I E K O N I N G E N Z I N G E N H A N D B A L K E R S T T O E R N O O I N I E U W S V A N U I T A N D E R E O R G A N I S A T I E

Nadere informatie

BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen.

BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen. BZN Sociale Projecten verbindt en versterkt mensen. De dienst Sociale Projecten van Bond zonder Naam heeft als missie om te werken aan de wortels van de marginaliteit. Dit doen we door voeling te hebben

Nadere informatie

November - December 2014

November - December 2014 November - December 2014 A. De Cockstraat 12a - 9310 Herdersem 053 / 60.60.49 - dendervallei@denderrust.be www.ldcaalst.be Erkenning PE2541 Voor algemene info of deelname aan activiteiten kan u steeds

Nadere informatie

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven In deze weeksluiter : Van de directie: Thema avond Sociale media Burgemeester Schaken Gevonden voorwerpen Van de parochie Verbouw kleuterplein Jaarkalender Van de directie Thema avond sociale media. Sociale

Nadere informatie

vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen

vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen vzw Sociale Kruideniers Vlaanderen Wie zijn we Een vzw opgericht in juli 2010 Verenigt sociale kruideniers in Vlaanderen Promotie van het model sociale kruidenier in Vlaanderen Organiseren van uitwisseling

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u?

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Hospice De Vier Vogels is een sfeervol en kleinschalig bijna-thuis huis aan de Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven waar terminaal zieken hun laatste levensfase

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA: SOCIO-ECONOMISCHE DETERMINANTEN

V R A G E N K A A R T THEMA: SOCIO-ECONOMISCHE DETERMINANTEN V R A G E N K A A R T? ? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond het thema socio- economische determinanten en 9 voor

Nadere informatie

Schiedamse Week van het Geluk 2017

Schiedamse Week van het Geluk 2017 Schiedamse Week van het Geluk 2017 Schiedammers maken geluk Geluk zit in kleine dingen, een boodschapje meenemen, een arm om de schouder, een goed gesprek, samen iets leuks doen en plezier hebben. Zo wordt

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie augustus 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kinderfestival 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Sorteerstraatjes

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017 Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Woonzorg Boodschappendienst

Woonzorg Boodschappendienst Meer info OCMW WERVIK LOKET WONEN EN ZORG Steenakker 30 8940 056 95 25 52 (Lies Hollevoet) 056 95 25 51 (Korneel Dewanckel) Openingsuren Elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur In de namiddag op afspraak

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Januari -Februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie