Algemeen Nieuws. Seizoen DD Nr Schoolreisje Laatste schooldag. Schoolontbijt. Project: Bouwen. Verkeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen Nieuws. Seizoen 2014-2015 DD 26-03-2015 Nr. 324. Schoolreisje Laatste schooldag. Schoolontbijt. Project: Bouwen. Verkeer"

Transcriptie

1 Seizoen DD Nr. 324 Schoolontbijt Project: Bouwen Verkeer Schoolreisje Laatste schooldag Algemeen Nieuws Pasen Volgende week leren we dit prachtige lied. Wat zijn we rijk dat we mogen weten dat er iemand zoveel van ons hield dat Hij de straf voor ons droeg. In deze tijd naar Goede vrijdag toe is het goed om hier bewust bij stil te staan. Ook op school besteden we aandacht aan Pasen. Natuurlijk door het vertellen van de Bijbelverhalen en door werkjes te maken die met Pasen te maken hebben. Kijkt u komende week maar eens in de groep van uw kind. Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha, dan lijkt het net of ik daar op die heuvel sta. Ik zie het houten kruis zie wat de mensen doen dat Jezus sterven moet, want dat gebeurde toen. Ik hoor opnieuw zijn stem die roept: Het is volbracht. En daarna wordt het stil 't is donker als de nacht. Toen stierf Hij aan het kruis toen was de pijn voorbij. O, ik weet meer dan ooit dat Hij dit deed voor mij. Ik doe mijn ogen dicht en vouw mijn handen stil. Ik bid met heel mijn hart, wat ik Hem zeggen wil: Heer, aan dat houten kruis droeg U de straf voor mij. Ik had nog nooit een Vriend die zoveel hield van mij. (Er is geen aparte paasviering van kinderen met ouders op school.) Welkom Julian Moedt is in groep 1 aangeschoven. Hij heeft al 2 broers op school: Timo in groep 4 en Corné in groep 2. We heten Julian van harte welkom en hopen dat je je snel fijn zult voelen op school. In groep 2 is Philip Reijersen van Buuren en in groep 7 Hugo Reijersen van Buuren in de groep gekomen. Zij zijn verhuisd van Gouda naar Hoogezand. We heten jullie van harte welkom! Spreekavond op aanvraag Op 13 april as. is de spreekavond op aanvraag. Als er bijzonderheden zijn m.b.t. uw kind(eren) kunt u de leerkracht te spreken vragen. De leerkracht kan u ook uitnodigen voor een gesprek. Het opgaveformulier vindt u onderaan dit schoolerf. U kunt dit inleveren bij de leerkracht. Het rooster hiervoor ontvangt u uiterlijk 7 april. Personeel Juf Kathy was de afgelopen week een paar dagen ziek en ook maandag en dinsdag nog niet weer op school te vinden. Vandaag mocht ze haar werk weer oppakken. De griep heeft een hardnekkig karakter dit jaar. Veel kinderen missen ook enkele dagen of worden weer ziek. Beterschap allemaal en op naar de lente.

2 Schoolfotograaf Op donderdag 2 april komt de schoolfotograaf op school. Alle kinderen komen met de groep en individueel op de foto. Daarnaast wordt er een foto van broers/zussen die op school zitten gemaakt. Er is gelegenheid voor het laten maken van een foto met nog niet schoolgaande kinderen. De fotograaf geeft hier aan het begin gelegenheid voor vanaf uur. hartelijke groet, Anneke Vredeveld Schoolcommissie en Medezeggenschapsraad leden gezocht! Zoals elke school, heeft ook De Lichtbron een Schoolcommissie en Medezeggenschapsraad. Maar wat doen deze eigenlijk? De belangrijkste taak van de Schoolcommissie en Medezeggenschapsraad is het ondersteunen en geven van advies aan de directie van de Lichtbron. De adviesfunctie geldt voor de volgende zes aandachtsgebieden. 1. Identiteit van de school 2. Onderwijs 3. Organisatie 4. Aanname leerlingen 5. Personeelsbeleid op schoolniveau 6. Financieel beleid op schoolniveau De MR bestaat uit twee ouders, twee leerkrachten plus de directeur, de oudercommissie uit drie ouders. Omdat de voltallige MR en oudercommissie dit jaar aftreden zijn er dringend nieuwe leden nodig. Vind jij het leuk om nog meer betrokken te zijn bij de school en samen met de directie invloed te hebben op het reilen en zeilen op school? Wil jij samen met andere ouders ervoor gaan zorgen dat de kinderen en leerkrachten met plezier naar school gaan? Meld je dan nu aan via Wijzigingen leerlingenlijst Gr Naam Adres pc Plaats telefoon Wijziging p 1 Julian Moedt Beneluxweg HV Zuidbroek nieuw 2 Philip Reijersen van Buuren Noordersingel CK Hoogezand nieuw 7 Hugo Reijersen van Buuren Noordersingel CK Hoogezand nieuw

3 Jaarplanning Tijd Activiteit Datum Dag 09/03/2015 Wo Biddag 17 & 19/03/2015 Di & do vlgs. Rooster Spreekavond alle ouders Do uur Schoolfoto 03-06/04/2015 Vr-ma Goede Vrijdag-Pasen: kinderen vrij 13/04/2015 Ma vlgs. Rooster Spreekavond op aanvraag 21-23/04/2015 Cito eindtoets groep 8 24/04/2015 Vr Koningspelen 27/04/2015 Ma Koningsdag: kinderen vrij 04-15/05/2015 Ma-vr Meivakantie 25/05/2015 ma Pinksteren: kinderen vrij 10/06/2015 Wo vlgs. Rooster Schoonmaakvond 22/06/2015 vlgs. Rooster Spreekavond op aanvraag 22/06/2015 ma Schoolreisje 03/06/2015 wo Juffendag 01/07/2015 Di Afscheid groep 8 03/07/2015 Vr Kinderen om uur vrij 06/07-14/08/2015 Ma-Vr Zomervakantie Broodschoolrooster : groep 1 en 2 Annette Meerveld is de vaste broodmoeder en coördinator,.bij vragen of opmerkingen kun je contact met haar opnemen. Maart April Dag Datum Naam Dag Datum naam ma 2 Merel D. ma 30 Thomas S. di 3 Mirjam K. di Maartje A 31 v/d P do 5 Finn J. do 2 Alex H. ma 9 Björn K. ma 6 pasen di 10 Corné M. di 7 Liseth F. do 12 Angelo A. do 9 Joris P. ma 16 Naomi C. ma 13 Eliana V. di 17 Tessa H. di 14 Niels B. do 19 Noah F. do 16 Nathan B. ma Emma v/d 23 M. ma 20 Finn H. di 24 Sennah R. di 21 Hans P. do 26 Ewoud S. do 23 Simone M. Je wordt verwacht op de ingeroosterde dag kun je niet dan graag onderling ruilen!!!! De 2e broodmoeder volgt als de kinderen van groep 1 klaar zijn met eten. Zij veegt monden en tafels schoon en helpt de kinderen naar buiten. vaste broodmoeder gaat dan met deze kinderen naar buiten totdat de kleuterjuf op het plein komt.

4 Kostenoverzicht GBS De Lichtbron Ouderbijdrage Per schooljaar TSO-bijdrage Per schooljaar Contributie/Donatie Per kalenderjaar Periode inning Inning door 1 kind 37,50 najaar VGPONN 2 kinderen - 67,50 3 kinderen - 90,00 4 kinderen - 105,00 1 kind onderbouw 35,00 najaar GBS De Lichtbron 1 kind bovenbouw 45,00 Bij meerdere kinderen worden de bedragen per kind bij elkaar opgeteld. 37,50 voorjaar VGPONN De volgende kinderen mogen binnenkort hun verjaardag vieren: Groep 1 Groep 2 Arwin Oldenburger wordt op 2 april 6 jaar. Kornee Moedt wordt op 8 april 6 jaar. Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Thomas Pama wordt op 6 april 9 jaar. Groep 7 Willemijn Plug wordt op 4 april 11 jaar. Groep 8 Oscar Brouwer wordt op 2 april 12 jaar. Jasper de Jong wordt op 6 april 11 jaar.

5 Groep 1 We zijn al bijna weer aan het einde van het project kunst. Foto 1 laat een trotse Joas en Julian zien met hun gemaakte bouwwerk in de bouwhoek. Foto 2 laat Sem zien achter zijn gemaakte Elmer (de kleurtjes olifant uit week 2 van dit project). In de eerste week van project kunst ging het over de namen van de kleuren, de tweede week over de vormen zoals rechthoek en cirkel, de derde en vierde week over de technieken van kunst. Bij dit project horen 5 hoeken waar de kinderen om de beurt in moesten spelen. Deze hoeken staan op het planbord en vaak hangen de namen bij het begin van de dag er al bij zodat de kids weten wat hun te doen staat. Goed systeem en de kinderen leren zo spelenderwijs er van alles bij. Bij ons in de groep is Julian Moedt gekomen; Julian hartelijk welkom bij ons en we wensen je een fijne schoolperiode toe. De komende weken gaat het over Pasen (lente), daarna de koningspelen en maken we iets wat de moeders niet mogen weten. In het volgende schoolerf kondigen we ons nieuwe project aan waarbij we dit keer ook hulp vragen van u als ouders bij het inrichten van ons onderwijs. Hartelijke groet, Juf Carla en Juf Anita Groep 2 & 3 Hiep, hiep, hoera, al weer iemand jarig in groep 2! Dit keer Jonathan, van harte gefeliciteerd kerel! Heel veel lego had je gekregen, veel plezier ermee Kunst; nog steeds het thema van onze groep. Spiegelen hebben we geleerd, de ene kant is precies gelijk aan de andere kant; maar dan in spiegelbeeld. Moeilijke woorden leren we ook nog steeds; beeldhouwer, atelier. We leren ervan.. Pasen, de Heer is waarlijk opgestaan!! Dat feest gaan we volgende week vieren, we horen de bijbel verhalen, zingen de liedjes. We gaan samen een kruis maken; de Here Jezus heeft ook voor onze zonden aan het kruis gehangen. Het open graf gaan we verven, Hij is opgestaan, Hij leeft. Bij de ingang van de school ziet u een viertafel. De symbolen die passen bij de verhalen rondom Pasen liggen erbij. In de aarde van het kruis is graan gezaaid. We hopen dat het op tijd opkomt, zodat we zien dat uit de dode korrel nieuw leven komt. Fijne dagen met Pasen. De leesniveaus van de kinderen in groep 3 worden deze week opnieuw getoetst. U kunt het uw kind vragen, maar u kunt het ook aan ons vragen. We werken met VLL vanuit het thema: Verzamelen. We leren eenlettergrepige woorden die eindigen op -uw(t) (zoals: duw, duwt), -eeuw (zoals: leeuw) en -ieuw (zoals: nieuw) en tweelettergrepige woorden (zoals: stekker, starten, stengel, slechte, kleinste, mooiste) en ook tweelettergrepige woorden met een open eerste lettergreep (zoals: jaren, lezen, bomen, muren). Met rekenen werken we binnen het getallengebied t/m 50. Fijn dat u allemaal op de spreekavond was.

6 Afgelopen week was juf Kathy ziek, gelukkig was ze er vanmorgen weer! We leren voor vr. 27 maart Psalm 62 : 1; do. 2 april Kidsopwekking 85; vr. 10 april E&R 171. Spreekbeurten: woensdag 1 april Marit; donderdag 2 april Christel; woensdag 15 april Tijmen; donderdag 16 april Ruben; woensdag 22 april Ezra Groeten van juf Kathy, juf Ankie en juf Leemhuis. Groep 4 & 5 We hebben goede gesprekken gevoerd met u als ouders. Samen zijn we betrokken op het wel en wee van uw kind. Deze weken leven we toe naar het lijden en sterven van Jezus. Ook na de paasvakantie gaan we hiermee in de Bijbelverhalen verder. De komende week kunt u ook in de klas zien dat we ermee bezig zijn geweest. Onze kruizen zijn al geverfd en de meesten hangen al in de klas. In de openingen kun je een briefje met jouw zonden doen. Ze worden echt vergeven, door Jezus haalt God ze eruit. Weg, echt helemaal weg zijn ze. Het lied van de volgende week hoort hier helemaal bij. Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha Iedere groep houdt dit jaar een eigen paasviering in de groep want het speellokaal is nodig voor de schoolfotograaf. Ja,ja mooi gekleed gaan dus op 2 april. Groep 5: Volgende week start het project Nederland. We zullen dan weer van alles leren over ons land. Heeft iemand nog dingen van Nederland zoals puzzels, spelletjes, boeken, platen enz.? We zullen hier zuinig mee zijn. De tafels..iedereen heeft ze opgezegd!!! Fijn zo. We leren nu ook de tafel van 3x34. Eerst 3x30 en dan ook 3x4 samen is dat Als je de tafels goed door elkaar kent dan kun je deze sommen steeds sneller uitrekenen. Het blijft oefenen dus. Veel kinderen kunnen thuis met Ambra-soft aan de gang gaan. Op de vrijdagmiddag hebben de kinderen Juf Fokje en dat vinden ze erg leuk. Groep 4: Is vandaag naar het theater geweest. Het thema Speel wat (niet) mag hebben we in de groep besproken. We leren dat theater een medium is waarmee je gedrag kunt uitproberen. De komende twee weken diepen we de onderdelen de stad en Nederland uit binnen het project Waar is het? Met klokkijken rekenen we zowel met analoge tijden als met digitale tijden. Ook leren we hoe lang iets (nog) duurt. Bv. het is nu 10 voor 10, we hebben om kwart over 10 pauze, hoe lang duurt dat nog? Dit is een onderdeel dat thuis ook heel goed te oefenen is met allerlei concrete situaties. In het afgelopen blok kregen we al te maken met allerlei begrippen als: centimeter, meter, kilometer, gram, kilogram en liter. In het blok dat nu aan de beurt is wordt het ook getoetst. We moeten een geschikte maat aan kunnen geven bij een concreet voorbeeld. Huiswerk: allemaal 2.04 kidsopw E en R lied ps. 99:1 Spreekbeurt: maandag 30 maart: Mirthe donderdag 2 april : Esther M. maandag 6 april: Pasen donderdag 9 april: Elice maandag 13 april: Jodi donderdag 16 april: Ruben maandag 20 april: Jakob donderdag 23 april: Ireen Groep 5: 1.04 Levend Water les Levend Water les 28!!!! Levend Water les 29 De hartelijke groeten van : Juf Ankie Luchtenburg en Juf Janny van der Wal.

7 Groep 6 We hebben weer een 3-tal weken achter de rug waarin we gewerkt hebben met Alles-Apart. Daarin hebben we veel geleerd over gebruiksaanwijzingen, hoe lees je die en wat betekenen daarin de afkortingen en Engelse woorden. Informatiebronnen, wat zijn dat waar kun je ze vinden en hoe haal je er je info uit? Tenslotte hoe je een brief moet schrijven, wat een aanhef is en een afzender en wat de kenmerken zijn van een brief. Alle kinderen hebben een brief geschreven (zogenaamd) aan de gemeente Hoogezand over een probleem met het speeltuintje uit hun buurt. De kinderen zijn alweer benieuwd naar het volgende thema van Alles-in-1. Dat thema is Nederland. Alle kinderen mogen hiervoor boeken, typisch Nederlandse spullen, kaarten en souvenirs meenemen. We maken daar een leuke kijktafel mee. Huiswerk: Ma 30 mrt Topotoets!!!! Wo 1 apr LW 28 spreekbeurt David Do 2 apr Bloon en kidsopwekking 85 Wo 8 apr LW 29 spreekbeurt Figo Do 9 apr Bloon Vr 10 apr E&R 174 Hartelijke groeten, juf Wilma en juf Joke Groep 7 Vorige week zijn de fietsen gekeurd. Bijna alle fietsen zijn goed gekeurd. Mist er nog iets aan de fiets of moet er iets gerepareerd worden dan staat dat op het kaartje, ook als je afwezig was, kan de fiets dan alsnog gekeurd worden. De herkeuring is op 16 april, vooraf aan het schriftelijk verkeersexamen. Ik zie alle kinderen goed oefenen voor verkeer, super!! Op donderdag 2 april komt de schoolfotograaf langs om ons allemaal weer mooi op de foto te zetten. Volgende week beginnen we met een nieuw project; Afrika en Azië. Je mag natuurlijk iets meenemen wat te maken heeft met dit project. Groep 7 krijgt vanaf nu elke week op dinsdag rekenhuiswerk mee. We bespreken het ook op de dinsdag. Alvast een goed paasweekend toegewenst! Groetjes, juf Maaike Huiswerk Groep 7a Groep 7b Maandag 30 maart Topotoets Alyssa spreekbeurt Dinsdag 31 maart Huiswerk rekenen inleveren Huiswerk rekenen inleveren Woensdag 1 april Levend water les 28 Levend water les 26 Woensdag 1 april Boekbespreking Manon Z Donderdag 2 april Schoolfotograaf schoolfotograaf Donderdag 2 april Kidsopwekking 85 Kidsopwekking 85 Paasweekend Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april Dinsdag 7 april Topotoets Turkije Woensdag 8 april Levend water les 29 Levend water les 34 Woensdag 8 april Boekbespreking Willemijn

8 Groep 8 Levend Water / Lied We zitten inmiddels volop in de verhalen over Pasen. We gaan ook tijdens tekenen/crea aandacht besteden aan Pasen. Elke week leren we een lied, regelmatig komt het voor dat kinderen het lied niet of nauwelijks kennen. Thuis even oefenen zou wel fijn zijn en ook goed om thuis aandacht te besteden aan het lied en samen te zingen. Rekenen Het was muisstil in de klas vorige week donderdag (19 maart), de kangoeroewedstrijd was in volle gang! 50 minuten lang mocht een aantal kinderen (uit groep 6, 7 en 8) zich buigen over allerlei opgaven. De meeste kinderen deden individueel mee maar we hadden ook 4 duo s, zij mochten samen nadenken over de antwoorden. Alles is opgestuurd en nu wachten we op de uitslag maar groot compliment voor iedereen, supergoed je best gedaan!! Alles Apart / Alles in 1 Deze week werken we nog met Alles Apart. Vanaf volgende week start ons nieuwe project: Afrika/Azië. Tijdens dit project werken we op dinsdag- en donderdagmiddag weer met een circuit. De kinderen (van groep 6, 7 en 8) werken dan in groepjes en doen een tekenopdracht, creaopdracht, taal/schrijfopdracht en een computeropdracht. 48+ Ook dit schooljaar doen er een paar kinderen mee met het 48+ project van het Gomarus College. Luuk is een van deze kinderen en heeft hier een stukje over geschreven: 48+ is leerzaam en vaak ook leuk. Je krijgt huiswerk mee, je kijkt filmpjes en er zijn een aantal onderwerpen zoals Biologie, techniek, dovencultuur, Chinees en nog een vak maar die weet ik niet meer. Ik vond techniek het leukst. Chinees moet ik nog krijgen maar die lijkt me ook wel leuk, met Chinees gaan we Chinees leren. Biologie van alles over dieren. Met dovencultuur gebarentaal en met techniek over uitvinders en uitvindingen. Geschreven door: Luuk Prins. Wist u dat * We heel teleurgesteld waren dat we de zonsverduistering niet konden zien door de wolken? * Komend weekend de zomertijd ingaat? * Donderdag 2 april Oscar jarig is en dat de schoolfotograaf op deze dag langskomt?! * We op vrijdag 3 april (Goede Vrijdag) en maandag 6 april (2 e paasdag) VRIJ zijn?! * Jasper op 2 e paasdag jarig is en 11 jaar hoopt te worden?! * Groep 8 op woensdag 15 april een schoolconcert in hotel Faber heeft?? Graag allemaal op de fiets! Huiswerk Vrij Psalm 56:1 Do. 2-4 Kidsopw. 85 Ma Spreekbeurt Alyssa Di. 7-4 Topo toets gr.7 Turkije, gr. 8 Amerika Wo. 1-4 Boekbespreking Gerard Wo. 8-4 Boekbespreking Ebi LW les 26 LW les 34 Groeten van juf Tineke en juf Jolanda

9 Opgave Ouderspreekavond op aanvraag Voornaam kind(eren) Achternaam Groep(en) U kunt dit briefje inleveren bij de leerkracht, uiterlijk donderdag 2 april 2015.

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011

t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 t levensteken Nieuwsbrief van de gbs de Levensboom 2010-2011 nummer 30 19 april 2011 Hoofdzakelijk Voor Rouveen zijn wij op zoek naar een nieuwe verkeersouder. In Staphorst is mw. Ingrid Leeftink dat.

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne Groep 1/2: Na de Paasdagen zijn we begonnen met het thema boerderij. Op het kleine tafeltje in de gang hebt u al onze mooie schaapjes kunnen zien. Een aantal kinderen heeft dierenknuffels meegenomen, die

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL

W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL Datum W E E K B R I E F BOSCH EN HOVENSCHOOL WEEKBRIEF 35-22 mei 2015 Omschrijving A G E N D A Maandag 25 mei Tweede pinksterdag Vanaf 26 mei Cito groep 2-7 Woensdag 27 mei Groep 5 naar boerderij Zorgvrij:

Nadere informatie

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015

W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 Openbare Basisschool Het Overbos Polderslaan 1 3233 VL OOSTVOORNE Telefoon: 0181-487094 Website: http://www.hetoverbos.nl E-mail: info@hetoverbos.nl W E E K B R I E F nr. 31 01-05-2015 VERJAARDAGEN 015222014

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 1 ARIL 2015 (14)

christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 1 ARIL 2015 (14) het fundament christelijke basisschool genderen TIENDE JAARGANG NIEUWSBRIEF 1 ARIL 2015 (14) De Heer is waarlijk opgestaan. Het lijden is voorbij, de dood is overwonnen, Jezus leeft! We hebben gezongen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011

NIEUWSBRIEF. jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 NIEUWSBRIEF SBO De Opmaat Laakboulevard 410 3825 KL Amersfoort 033-4333868 jaargang 3 nummer 3 6 oktober 2011 Voorwoord Hoe zouden de foto s zijn geworden? Altijd weer leuk en spannend om te zien hoe uw

Nadere informatie

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996

Basisschool Op De Groene Alm Derde Oosterparklaan 21 3541SC Utrecht 030-6701996 Nieuwsbrief 7 - jr. 4 -april 2015 School nieuws Agenda 13 april start English week 22 april showtime 13.30-14.10u 24 april sportdag/koningsspelen 27 april Koningsdag- alle kinderen vrij! 30 april Schoolfotograaf

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Groep 8. Schoolnieuws 764 20 Maart 2015

Groep 8. Schoolnieuws 764 20 Maart 2015 Schoolnieuws 764 20 Maart 2015 Groep 8 Deze keer maar weinig woorden van mijn kant. Een aantal leerlingen vertelt iets over het project Twee keer Oorlog in een opstel. Wat heeft ze geraakt, aangegrepen

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie