Contactlens onderhoud. Zachte contactlens. de Akker AB Vlijmen info@coolsbrillen.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Contactlens onderhoud. Zachte contactlens. de Akker 7 5251 AB Vlijmen. 073 5130006 info@coolsbrillen.nl www.coolsbrillen.nl"

Transcriptie

1 Contactlens onderhoud Zachte contactlens Cools brillen Brillen - Contactlenzen - Hoortoestellen de Akker AB Vlijmen info@coolsbrillen.nl Contactlensspecialist E. Nelissen Lid ANVC

2 Uw eerste set contactlenzen Gefeliciteerd met uw keuze voor contactlenzen. Samen met u hebben we de meest optimale lenstype gekozen welke het best bij uw behoeften past. Of dat u al brildragend was of het wordt uw eerste oogcorrectie, in beide gevallen stapt u nu in een andere wereld van zien en gezien worden. Haast onvoorstelbaar dat een klein en dun vormpje van kunststof uw gezichtsvermogen kan verbeteren. Dit alles dankzij hoogwaardige technologie tot op de honderdste millimeter nauwkeurig. Succesvol lensdragen is afhankelijk van diverse factoren waarbij u een grote rol speelt. De behandeling en verzorging van uw lenzen dient zorgvuldig te gebeuren, geheel volgens de aanwijzingen van uw lensspecialist. Hij zal u de juiste manier instrueren hoe u moet omgaan met contactlenzen. Volgt u zijn advies op, dan zult u jarenlang met plezier gebruik maken van uw contactlenzen. Voorzorg Om ongemak bij lensdragen te voorkomen dient u onderstaande punten goed in u op te nemen: Altijd eerst handen wassen voordat u de lenzen aanraakt. Houd uw nagels schoon, glad en kort. Eerst lenzen aanbrengen, daarna pas creme s en/of make-up. Spoel iedere dag uw lenshouder met koud water uit en laat het drogen aan de lucht Het aanbrengen van de lens Ga systematisch te werk: als u rechtshandig bent begin dan altijd eerst met de rechterlens; dit voorkomt omwisseling van de lenzen. In dit geval brengt u de lens aan met de wijsvinger van de rechterhand. Na de handen gewassen te hebben haalt u de eerste lens uit de houder en leg haar op de vingertop. Controleer op beschadigingen en of de lens er schoon uitziet Met de wijs- en middelvinger van de andere hand trekt u het bovenste ooglid omhoog. Dan trekt u met de middelvinger van de aanbrenghand het onderste ooglid omlaag. Zo krijgt u voldoende ruimte om de lens aan te brengen. Plaats met de wijsvinger de lens op het oog. Doe dit rustig zonder kracht uit te oefenen. Indien de lens op de juiste manier gestuurd wordt zal deze zich vanzelf naar het oog toe verplaatsen. Verwijderen van de lens Na de handen gewassen te hebben kunt u de lens van het oog nemen. Plaats de wijsvinger in de ooghoek en sper uw ogen wijd open (verbaasd kijken). Trek nu de ooghoek iets naar buiten en knipper: de lens valt vanzelf van het oog. Heeft bovenstaande methode niet het gewenste effect, dan kunt u altijd nog het zuignapje gebruiken. Reinig de lens volgens de instructie en berg deze daarna op in de houder met de geadviseerde vloeistof. Verwijderen van de lens Nadat de lens geplaatst is centreert deze zich in de regel vanzelf. Raak niet in paniek wanneer de lens niet op zijn plek zit; een lens kan wel boven het oog zitten, maar kan nooit achter het oog verdwijnen. Kijk met behulp van een spiegel en manoeuvreer de lens zodanig dat deze op de juiste plaats komt.

3 Harde contactlens Type lenzen De harde zuurstofdoorlatende contactlens is gemaakt van een gaspermeabele kunststof die vormvast aanvoelt. Kenmerkende eigenschappen zijn: geen beperking in sterktes optisch beste correctiemiddel fysiek minst belastend geen gezichtsveld beperkingen makkelijk te hanteren Harde lenzen hebben een langere levensduur dan zachte lenzen en zijn hierdoor goedkoper in gebruik dan zachte lenzen. Waarom een jaarplan hard zuurstof doorlaatbaarheid Het jaarplan is er voor de moderne lensdrager die zonder Omdat de lenzen door het neerslaan van o.a. eiwitten, zouten, vetten en afgewerkte cellen uit het traanvocht in conditie achteruit gaan kan dit bij voortduring gevolgen hebben voor de ogen in de vorm van irritatie, branderigheid en wazig zien. Lenzen moeten dus met regelmaat vernieuwd worden. Zo behouden ze de beste eigenschappen. De lenzen worden geleverd per 12 maanden, dus voor een jaar lenzen inclusief onderhoudsvloeistof, controles en kortingsrecht bij breuk of verlies. De nacht contactlens De nachtlens (ofwel de auto-correctieve contactlens) is gemaakt van een gas-permeabele kunststof die vormvast aanvoelt. Kenmerkende eigenschappen zijn: alternatief voor laserbehandeling fysiek verantwoord geen gezichtsveld beperkingen makkelijk te hanteren vormverandering 100% omkeerbaar sterktereductie tot ca dioptrie Door zijn specifieke uitvoering vormt de lens het hoornvlies zodat deze een andere sterkte aanneemt. Na een opbouwperiode van enkele dagen behoeven de lenzen slechts tijdelijk gedragen te worden om het hoornvlies in de veranderde vorm te houden. Dit kan bijvoorbeeld s nachts zodat u overdag geen correctie meer heeft. Zachte contactlens De zachte contactlens is gemaakt van een zeer dunne en bijzondere vocht- en zuurstof- doorlatende kunststof die soepel aanvoelt. Kenmerkende eigenschappen zijn: ideaal bij onregelmatige werktijden goed afwisselbaar met bril Waarom een half jaarplan maandlenzen Het halfjaar-plan is er voor de lensdrager die zonder nadelige gevolgen met plezier contactlenzen wil dragen. Omdat de lenzen door het neerslaan van eiwitten, zouten, afgewerkte cellen uit het traanvocht en luchtverontreinigdheden in conditie achteruit gaan kan dit bij voortduring gevolgen hebben voor de ogen in de vorm van irritatie, branderigheid en wazig zien. Lenzen die met regelmaat vernieuwd worden, behouden de beste conditie. En, hoe vaker des te beter; in dit geval dus maandelijks vervangen. Wij zien u 1x per halfjaar voor de controle van de lenzen en ogen en leveren u 2x 6 contactlenzen met bij behorende vloeistoffen. Waarom een half jaarplan tweewekelijkse vervanging Voor diegene waarbij maandelijks vervanging niet de beste optie is bestaat de mogelijkheid doormiddel van andere materiaal keuze de voorkeur te geven voor een vervanging van twee keer in de maand. Wij zien u 1x per half jaar voor de controle van de lenzen en ogen en leveren u 2x 12 contactlenzen met bij behorende vloeistoffen

4 De dag-lens De dag en nacht contactlens De dag- en nachtlens is gemaakt van een zeer dunne en bijzondere vocht en zuurstof doorlatende kunststof die soepel aanvoelt. Kenmerkende eigenschappen zijn: geen lensvloeistoffen nodig mag 1 week permanent gedragen worden ideaal bij onregelmatige werktijden Waarom een weekplan Het weekplan is er voor de moderne lensdrager die zonder Omdat u met deze lenzen een week lang totaal niet met vloeistoffen werkt en de lenzen niet hoeft in te zetten of uit te nemen ervaart u luxe wat geen enkel andere lens kan bieden. Bovendien door de regelmaat van vervangen blijven de lenzen in een optimale conditie. Juist voor diegene die willen kiezen voor de ultieme vorm van gemakkelijk lensdragen is de dag- en nachtcontactlens een uitkomst Dag- en nachtlenzen worden geleverd per 12 paar, dus voor bijna 3 maanden lenzen inclusief controles en kortingsrecht bij breuk of verlies. De dag-lens is gemaakt van een zeer dunne en bijzondere vocht en zuurstof doorlatende kunststof die soepel aanvoelt. Kenmerkende eigenschappen zijn: geen lensvloeistoffen nodig Waarom een dag-lens De DAG-lens is er voor de moderne lensdrager die zonder Lenzen die met regelmaat vernieuwd worden, behouden de beste conditie. En, hoe vaker des te beter. Omdat de DAG-lens dagelijks vernieuwd wordt krijgen eiwitten, zouten, afgewerkte cellen uit het traanvocht en luchtverontreinigdheden geen kans om de kwaliteit van de lens negatief te beïnvloeden. Bovendien zijn schoonmaak en/of bewaar vloeistoffen niet nodig. Juist voor diegene die willen kiezen voor de ultieme vorm van gemakkelijk en veilig lensdragen is de DAG-lens een uitkomst. Proeftijd U krijgt 2 maanden proeftijd, mochten de lenzen niet aan uw verwachtingen voldoen dan mag u ze teruggeven. U ontvangt het volledig betaalde bedrag van de lenzen retour. In sommige gevallen is er een andere proeftijd mogelijk. De aanmeetkosten U bent niet lens dragend In dit geval worden er eenmalig aanmeet en instructiekosten extra berekend bovenop de aanschaf van de lenzen. Beide ogen worden optometrist gescreend op geschiktheid voor lensdragen. U bent al lens dragend Draagt u al harde of zachte lenzen dan volgen er heraanmeetkosten per lens.

5 De plannen Er is een keuze te maken tussen twee systemen, het betreft dan dezelfde lenzen alleen de betaling is verschillend. Plan 1: Zowel bij aanschaf als iedere afname na controle ontvangt u uw nieuwe set lenzen en vloeistof u betaalt dan een afgesproken bedrag. Bij breuk of verlies van de lens wordt de stukprijs berekend. Plan 2: Bij aanschaf kost de eerste set lenzen en vloeistof een afgesproken bedrag. Vervolgens spaart u (middels een incasso) iedere maand een bedrag voor de set lenzen die u een periode later gaat ontvangen, dit geeft een voordeel t.o.v. plan 1. In geval van verlies wordt de stukprijs berekend. Met breuk geen extra kosten. Bij beëindiging van dit systeem krijgt u volledige terugbetaling van vooruit betaalde termijnen. Waarom Cools brillen Ons credo is: tevreden klanten houden met het leveren van hoogwaardige producten samen met een perfecte service. Daar wij uitsluitend samenwerken met gerenommeerde leveranciers, kunnen wij u producten leveren die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. U wordt geadviseerd door mensen die voor hun vak gedegen opgeleid en gediplomeerd zijn. Al met al voor u een zekerheid dat u gewaarborgd bent van kwaliteit en deskundigheid met daarbij een goede service. U kunt een afspraak maken via de website.

Uw opticien, Bril-in-Mode.

Uw opticien, Bril-in-Mode. Uw opticien, Bril-in-Mode. Zien is belangrijk en kan de kwaliteit van uw leven behoorlijk beïnvloeden. De kwaliteit van de opticien die u kiest, is bepalend voor de oplossing die u aangedragen krijgt.

Nadere informatie

Nachtlenzen. Scherp kunnen zien zonder overdag een bril of contactlenzen te dragen.

Nachtlenzen. Scherp kunnen zien zonder overdag een bril of contactlenzen te dragen. Nachtlenzen Scherp kunnen zien zonder overdag een bril of contactlenzen te dragen. Overdag scherp zien, zonder dat je een bril of contactlenzen draagt? Nachtlenzen zouden dan de ideale oplossing voor jou

Nadere informatie

DreamLite. Gebruikershandleiding.

DreamLite. Gebruikershandleiding. DreamLite. Gebruikershandleiding. Voorbereidingen om uw DreamLite lenzen in te zetten Lees eerst het informatieblad dat u ontvangen heeft bij het verstrekken van de lenzen Wanneer u uw nachtlenzen veilig

Nadere informatie

De wereld op z n kop!

De wereld op z n kop! De wereld op z n kop! dreamlitenachtlenzen dreamlite.nl Lees eerst het informatieblad dat je ontvangen hebt bij het verstrekken van de lenzen. Voorbereidingen om je DreamLite nachtlenzen in te zetten Wanneer

Nadere informatie

Alles wat u moet weten over het dragen van zachte contactlenzen

Alles wat u moet weten over het dragen van zachte contactlenzen MAANDLENZEN Alles wat u moet weten over het dragen van zachte contactlenzen Uw eigen oogzorg Goede verzorging van uw lenzen kan bijdragen aan de gezondheid van uw ogen. Ga daarom zorgvuldig met uw lenzen

Nadere informatie

CONTACTLENZEN. 1 Doel van deze tekst. 2 Indicaties van contactlenzen. 3 Soorten contactlenzen

CONTACTLENZEN. 1 Doel van deze tekst. 2 Indicaties van contactlenzen. 3 Soorten contactlenzen CONTACTLENZEN Deze tekst is niet bedoeld als vervanging van het gespek met de oogarts. Uw behandelende oogarts blijft natuurlijk steeds bereid om al uw vragen met betrekking tot contactlenzen te beantwoorden.

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer

Nadere informatie

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen.

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen. First Lens Geniet maximaal van je nieuwe maandlenzen. Welkom bij First Lens Hartelijk bedankt dat je voor lenzen hebt gekozen; je bent nu een van de miljoenen mensen die niet meer afhankelijk hoeven te

Nadere informatie

Instructie zachte contactlenzen

Instructie zachte contactlenzen Instructie zachte contactlenzen Het dragen van lenzen is comfortabeler en veiliger dan het ooit is geweest. Maar omdat contactlenzen direct op het oog gedragen worden, hebben contactlenzen wel aandacht

Nadere informatie

Instructie vormstabiele maatwerk contactlenzen

Instructie vormstabiele maatwerk contactlenzen Instructie vormstabiele maatwerk contactlenzen U heeft gekozen voor vormstabiele maatwerk contactlenzen. Vormstabiele contactlenzen kunnen zeer veilig en verantwoord gedragen worden, maar hebben wel de

Nadere informatie

www.cibavision.be I www.cibavision.nl Postbus 3126 I 4800 DC Breda I Nederland Wayenborgstraat 22 I 2800 Mechelen I België CIBA Vision Benelux NV/SA

www.cibavision.be I www.cibavision.nl Postbus 3126 I 4800 DC Breda I Nederland Wayenborgstraat 22 I 2800 Mechelen I België CIBA Vision Benelux NV/SA Vraag advies aan je contactlensspecialist CIBA Vision Benelux NV/SA Wayenborgstraat 22 I 2800 Mechelen I België Postbus 3126 I 4800 DC Breda I Nederland www.cibavision.be I www.cibavision.nl PR 01212007

Nadere informatie

Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist

Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist Werkwijzer Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Checklist Hoe help ik een cliënt bij het verzorgen van een bril, contactlenzen of kunstoog? Je helpt een cliënt

Nadere informatie

LensClub. Ontdek de eenvoud! Zoutelaan 11 Knokke tel cck.be. Sinds 1991 specialisatie inzake oogmeting en aanpassing van lenzen.

LensClub. Ontdek de eenvoud! Zoutelaan 11 Knokke tel cck.be. Sinds 1991 specialisatie inzake oogmeting en aanpassing van lenzen. LensClub Ontdek de eenvoud! Sinds 1991 specialisatie inzake oogmeting en aanpassing van lenzen. Alle service: Je krijgt simpelweg eens een vuiltje in je oog, of je hebt een ontsteking: spring bij ons binnen

Nadere informatie

Omgaan met zachte. contactlenzen

Omgaan met zachte. contactlenzen Omgaan met zachte contactlenzen Omgaan met zachte contactlenzen U heeft, samen met uw ANVC-contactlensspecialist, de keuze gemaakt voor de aanschaf van zachte contactlenzen. Contactlenzen dragen is tegenwoordig

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Contactlenzen. Oogheelkunde

PATIËNTENINFO. Contactlenzen. Oogheelkunde PATIËNTENINFO Contactlenzen Oogheelkunde Beste patiënt, Welkom op de dienst oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Indien u overweegt om contactlenzen te dragen of al contactlenzen draagt

Nadere informatie

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe daglenzen.

First Lens Geniet maximaal van je nieuwe daglenzen. First Lens Geniet maximaal van je nieuwe daglenzen. Welkom bij First Lens Hartelijk bedankt dat je voor lenzen hebt gekozen; je bent nu een van de miljoenen mensen die niet meer afhankelijk hoeven te zijn

Nadere informatie

Al eens aan contactlenzen gedacht? PRODUCTEN. Vraag advies aan je contactlensspecialist. www.cibavision.nl I www.cibavision.be

Al eens aan contactlenzen gedacht? PRODUCTEN. Vraag advies aan je contactlensspecialist. www.cibavision.nl I www.cibavision.be PR02122009 Vraag advies aan je contactlensspecialist CIBA VISION Benelux NV/SA Postbus 3126 I 4800 DC Breda I Nederland Wayenborgstraat 22 I 2800 Mechelen I België www.cibavision.nl I www.cibavision.be

Nadere informatie

Omgaan met vormstabiele. contactlenzen

Omgaan met vormstabiele. contactlenzen ANVC Boekje 3_Opmaak 1 18-10-12 22:18 Pagina 1 Omgaan met vormstabiele contactlenzen Omgaan met vormstabiele contactlenzen U heeft, samen met uw ANVC-contactlensspecialist, de keuze gemaakt voor de aanschaf

Nadere informatie

Contactalook...voor uw kostbaarste bezit!

Contactalook...voor uw kostbaarste bezit! Contactalook...voor uw kostbaarste bezit! Contactlenzen, optometrie en prijzen. Contactalook... voor uw kostbaarste bezit Deskundige aanmeting, persoonlijke begeleiding en uitgebreide nazorg zijn van essentieel

Nadere informatie

I N F O R M A T I E B R O C H U R E : C O N T A C T L E N Z E N

I N F O R M A T I E B R O C H U R E : C O N T A C T L E N Z E N [ O O G A R T S E N P R A K T I J K ] Penitentenstraat 28 9000 Gent Dr. S. Van Slycken Tel. 09/225 03 35 Dr. C. Candaele Fax. 09/233 73 52 Dr. L. De Croock www.oogcentrum-gent.be I N F O R M A T I E B

Nadere informatie

Omgaan met. nachtlenzen

Omgaan met. nachtlenzen Omgaan met nachtlenzen Waarom nachtlenzen? U hebt samen met uw contactlensspecialist besloten tot de aanschaf van nachtlenzen. De juiste benaming voor het aanmeten van deze speciale vormstabiele en zeer

Nadere informatie

BAUSCH & LOMB BOSTON ADVANCE TM Comfort Formula Conditioning Solution LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR EN BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK

BAUSCH & LOMB BOSTON ADVANCE TM Comfort Formula Conditioning Solution LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR EN BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK BAUSCH & LOMB BOSTON ADVANCE TM Comfort Formula Conditioning Solution LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR EN BEWAREN VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK Speciaal geschikt voor fluor siliconen acrylaat, siliconen

Nadere informatie

Tips voor optimaal profijt van uw multifocale brillenglazen

Tips voor optimaal profijt van uw multifocale brillenglazen Tips voor optimaal profijt van uw multifocale brillenglazen Gefeliciteerd met uw nieuwe multifocale brillenglazen! U hebt een hoogwaardig product aangeschaft dat het resultaat is van uitgebreid onderzoek

Nadere informatie

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen

Persbericht. s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Steeds meer sporters stappen over op nachtlenzen Persbericht www.nachtlenzen.nl s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen Nachtlenzen; de nieuwe manier van lenzen dragen. s Avonds voor het slapen gaan, doet men de nachtlenzen

Nadere informatie

Duette Lens specificaties

Duette Lens specificaties Duette Lens specificaties Duette Lens specificaties NIEUW Duette progressive Voordelen van de Duette lens Skirt design stimuleert traancirculatie en Beweging voor comfortabel dragen, gezondheid van cornea

Nadere informatie

Behandeling voor een oogprothese

Behandeling voor een oogprothese Behandeling voor een oogprothese Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Inleiding U heeft een oog verloren. Uw behandelaar (oogarts of chirurg) heeft u geadviseerd een

Nadere informatie

Contactlenzen (Algemeen)

Contactlenzen (Algemeen) Contactlenzen (Algemeen) Zien Een contactlens corrigeert voor refractiefouten. Indien er geen refractiefouten optreden, ligt het brandpunt van het licht exact op het netvlies. In figuur 1 is de perfecte

Nadere informatie

Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar)

Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar) Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar) Wat is cataract (staar) In het oog wordt, via het hoornvlies en de lens, het beeld op het netvlies (retina) geprojecteerd. De lens behoort helder

Nadere informatie

Contactlenzen. Informatiebrochure patiënten

Contactlenzen. Informatiebrochure patiënten Contactlenzen Informatiebrochure patiënten 1. De refractie en haar afwijkingen... 4 1.1 Belangrijkste refractieve afwijkingen... 4 2. Contactlenzen...6 2.1 Voornaamste redenen om contactlenzen te dragen...6

Nadere informatie

Instructies met betrekking tot de handhaving van uw zachte contactlenzen

Instructies met betrekking tot de handhaving van uw zachte contactlenzen Instructies met betrekking tot de handhaving van uw zachte contactlenzen Hecht Contactlinsen GmbH D-79280 Au 0483 Door goed zien met contactlenzen wordt uw levenskwaliteit verhoogd. Wij wensen u van begin

Nadere informatie

Instructies omtrent de handhaving van uw vormstabiele contactlenzen

Instructies omtrent de handhaving van uw vormstabiele contactlenzen Instructies omtrent de handhaving van uw vormstabiele contactlenzen Uit BOSTON-materialen van Polymer Technology en materialen van andere materiaalfabrikanten. Hecht Contactlinsen GmbH D-79280 Au 0483

Nadere informatie

Behandeling van snel toenemende bijziendheid

Behandeling van snel toenemende bijziendheid Behandeling van snel toenemende bijziendheid Uw kind heeft last van bijziendheid die snel erger wordt, waarbij het dragen van een bril of contactlenzen alleen niet voldoende is. In deze folder leest u

Nadere informatie

Oogheelkunde. Refractiechirurgie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

Oogheelkunde. Refractiechirurgie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Oogheelkunde Refractiechirurgie Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep U draagt waarschijnlijk een bril of contactlenzen in verband met bijziendheid,

Nadere informatie

STAAR (CATARACT) middel van een cataractoperatie.

STAAR (CATARACT) middel van een cataractoperatie. STAAR (CATARACT) Door middel van deze folder wil het Spijkenisse Medisch Centrum u informeren over staar en de behandeling hiervan. U wordt geadviseerd deze informatie zorgvuldig te lezen. Wat is staar

Nadere informatie

Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie

Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie De sterke wil om scherp te zien Ooglaserchirurgie met een betrouwbare behandeling Iedereen wil scherp zien.

Nadere informatie

Eerste hulp bij lenzen. Inhoud. Contacteer Jo voor meer info. Bel of mail pagina 1

Eerste hulp bij lenzen. Inhoud. Contacteer Jo voor meer info. Bel of mail pagina 1 pagina 1 Zet u uw eerste stappen in de wonderlijke lenzenwereld? Of bent u een doorwinterd lenzendrager? Hier antwoorden we op vaak voorkomende vragen rond lenzen. U zal ongetwijfeld bijleren. Inhoud Mag

Nadere informatie

Stufkens Oogzorgweken

Stufkens Oogzorgweken Stufkens Oogzorgweken 5 oktober t/m 7 november OOG GEZONDHEIDS- ONDERZOEK COMFORTABEL ZIEN MET VISION PLUS (V+) STYLE TRENDS AL EENS GEDACHT AAN CONTACTLENZEN? HERFSTVOORDEEL TIJDENS DE STUFKENS OOGZORGWEKEN

Nadere informatie

Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas

Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas Stap 1 Vergoedingen uit de verplichte ziekenkas Brillenglazen Voor alle leeftijden: Glazen met minsten -8,25 of +8,25 dioptrie Glazen voor jongeren dan 18 jaar krijgen eveneens indien de glazen minder

Nadere informatie

Optics Gebruiksaanwijzing

Optics Gebruiksaanwijzing Optics Gebruiksaanwijzing Verrekijker 10 x 40 SERVICE 0900-0400.672 Kosten per gesprek: EUR 0,50 (onafhankelijk van de duur van het gesprek) Bereikbaarheid: 08.00-20.00 uur MODEL: 10 x 40 Tasje Strap Reinigingsdoekje

Nadere informatie

Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek. Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis

Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek. Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis Instructies bij ontslag: staaroperatie controle op de polikliniek Maatschap Oogheelkunde IJsselland Ziekenhuis De patiënteninformatie over staar bestaat uit 2 delen: In de folder Staar diagnose en operatie

Nadere informatie

1 Inleiding... 1. 2 Wat is cataract?... 1. 3 Ouderdomsstaar... 2. 4 Wanneer behandelen... 2. 5 Behandeling... 2. 6 Voor de operatie...

1 Inleiding... 1. 2 Wat is cataract?... 1. 3 Ouderdomsstaar... 2. 4 Wanneer behandelen... 2. 5 Behandeling... 2. 6 Voor de operatie... Cataract Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Wat is cataract?... 1 3 Ouderdomsstaar... 2 4 Wanneer behandelen... 2 5 Behandeling... 2 6 Voor de operatie... 3 7 Lensmeting... 4 8 Lenskeuze... 4 9 Overzicht

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing. Povidone K25

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing. Povidone K25 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing Povidone K25 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS

DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS 1 0086 Dit instructieboekje voor lensdragers heeft betrekking op de volgende contactlenzen van de merken ACUVUE

Nadere informatie

De behandeling Adviezen

De behandeling Adviezen Droge ogen U bent bij de oogarts geweest omdat u last heeft van droge ogen. In deze folder leest u wat de oorzaken van droge ogen zijn en wat u er aan kunt doen. Droge ogen Sommige mensen produceren niet

Nadere informatie

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen:

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: Tip: het Rechterhoortoestel heeft een Rode markering en het linkerhoortoestel een blauwe. De R van rood en rechts is een ezelsbruggetje om het makkelijk te

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Cataractoperatie. Oftalmologie Campus Oostende. Wat is cataract?

Cataractoperatie. Oftalmologie Campus Oostende. Wat is cataract? Oftalmologie Campus Oostende Dr. Claire Miroir Dr. Stefaan Reynders Dr. Katty Bourgoignie Dr. Pieter Lambrecht Afspraken t: 059 55 51 22 Oftalmologie.oostende@azsintja.be operatie Wat is cataract? In het

Nadere informatie

Contactlenzen en lensvloeistoffen: een handleiding

Contactlenzen en lensvloeistoffen: een handleiding Contactlenzen en lensvloeistoffen: een handleiding Professional Services CIBA VISION Benelux - 2007 Inleiding Een belangrijk deel van de correctiebehoevende bevolking draagt contactlenzen. Toch heeft een

Nadere informatie

DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS

DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS DAGELIJKS- (REGELMATIGE VERVANGING) EN LANGDURIG GEBRUIK INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS 1 0086 Dagelijks gebruik - Regelmatige vervanging Langdurig gebruik Binnenstebuitenindicator Oplossing in de

Nadere informatie

Voorwaarden, service en brillenonderhoud. Glasses

Voorwaarden, service en brillenonderhoud. Glasses Voorwaarden, service en brillenonderhoud Glasses se s Voorwaarden en bepalingen De minimale duur van het lidmaatschap is twee jaar. Het eerste jaar wordt bij eerste aankoop direct in rekening gebracht.

Nadere informatie

OPTI-FREE* PRO* Hydraterende Lensdruppels

OPTI-FREE* PRO* Hydraterende Lensdruppels OPTI-FREE* PRO* Hydraterende Lensdruppels PACKAGE INSERT OPTI-FREE* PRO* Hydraterende Lensdruppels Lees deze bijsluiter zorgvuldig door en bewaar hem voor latere raadpleging. BESCHRIJVING: OPTI-FREE PRO

Nadere informatie

Deze folder geeft in het kort aan, wat er aan de hand kan zijn wanneer u last heeft van droge ogen.

Deze folder geeft in het kort aan, wat er aan de hand kan zijn wanneer u last heeft van droge ogen. Oogheelkunde Droge ogen Deze folder geeft in het kort aan, wat er aan de hand kan zijn wanneer u last heeft van droge ogen. Wat zijn droge ogen? Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht of traanvocht

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

EYE DEFINITION HYDRA Plus 1 day

EYE DEFINITION HYDRA Plus 1 day EYE DEFINITION HYDRA Plus 1 day NELFILCON A (DD02 en DD03) DAGLENZEN GEBRUIKSAANWIJZING DEZE FOLDER BEVAT BELANGRIJKE GEBRUIKS- EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES. LEES ZE AANDACHTIG EN BEWAAR DE FOLDER ZODAT U

Nadere informatie

Wanneer het gezichtsvermogen door de cataract verminderd is, kan een operatie meestal aanzienlijke verbetering geven.

Wanneer het gezichtsvermogen door de cataract verminderd is, kan een operatie meestal aanzienlijke verbetering geven. DIENST OOGZIEKTEN Campus Brugge STAFLEDEN Dr. Dewachter Anne Dr. Lafaut Bart Dr. Vandelanotte Sylvie Dr. Reyniers Rudolf Dr. Van de Veire Sara Dr. De Craene Sophie MEDEWERKERS Dr. Miroir Claire Dr. Kempeneers

Nadere informatie

Brilvervangende. chirurgie. Ooglaser & Lensimplantatie

Brilvervangende. chirurgie. Ooglaser & Lensimplantatie Brilvervangende chirurgie Ooglaser & Lensimplantatie Welkom bij OMC Noord Brilvervangende Chirurgie Scherp zien lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Dit geldt echter lang niet voor iedereen. Een groot

Nadere informatie

Slechter zien door een refractieafwijking

Slechter zien door een refractieafwijking Slechter zien door een refractieafwijking De oogarts heeft met u gesproken over de refractieafwijking in uw oog. In deze folder leest u wat een refractieafwijking is en wat de behandelmogelijkheden zijn.

Nadere informatie

BIJSLUITER. POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels

BIJSLUITER. POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels BIJSLUITER POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen:

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: (tip: het rechterhoortoestel heeft een rode markering en het linker hoortoestel een blauwe markering) CIC/IHO hoortoestel. Sluit het batterijbakje volledig.

Nadere informatie

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren.

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Kochs kozijnen, ramen en deuren zijn hoogwaardige bouwelementen met een veelvoud aan mogelijkheden. Om U jaren lang naar tevredenheid te kunnen

Nadere informatie

BIJSLUITER. CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels

BIJSLUITER. CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels BIJSLUITER CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Waarom zien veel mensen onscherp?

Waarom zien veel mensen onscherp? Refractie afwijking Waarom zien veel mensen onscherp? Om scherp te zien moeten lichtstralen uit de buitenwereld precies op het netvlies van het oog samenvallen. Het hoornvlies en de lens in het oog zorgen

Nadere informatie

Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar)

Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar) Aangeboren of op jonge leeftijd verworven cataract (staar) Wat is cataract (staar) In het oog wordt, via het hoornvlies en de lens, het beeld op het netvlies (retina) geprojecteerd. De lens behoort helder

Nadere informatie

OVERZICHT VOOR BRILLEN EN CONTACTLENZEN 2014

OVERZICHT VOOR BRILLEN EN CONTACTLENZEN 2014 OVERZICHT VOOR BRILLEN EN CONTACTLENZEN 2014 Hier vindt u een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar voor brillen en contactlenzen indien u deze koopt bij een zelfstandige opticien. Aan dit

Nadere informatie

Wat zijn droge ogen. Wat is de traanfilm

Wat zijn droge ogen. Wat is de traanfilm Droge ogen Wat zijn droge ogen Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht of traanvocht van een slechte kwaliteit om hun ogen goed vochtig te houden. Het gevolg is dat de ogen gaan branden en steken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik. Povidon 20 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik. Povidon 20 mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik Povidon 20 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Oogheelkunde. Droge ogen. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

Oogheelkunde. Droge ogen. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Oogheelkunde Droge ogen Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Wat zijn droge ogen? Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht of traanvocht van

Nadere informatie

Dagelijks gebruik Daglenzen INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS

Dagelijks gebruik Daglenzen INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS Dagelijks gebruik Daglenzen INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS 0086 Dagelijks gebruik - Eenmalig gebruik Beoogd gebruik en draagschema Binnenstebuitenindicator Oplossing in de verpakking Dit instructieboekje

Nadere informatie

Cataract Oogheelkunde

Cataract Oogheelkunde Cataract Oogheelkunde Beter voor elkaar Inhoudsopgave 1 1 Wat is Cataract (grijze staar)? 3 1.2 Verschijnselen 3 1.3 Wanneer behandelen 4 1.4 De operatie 5 2.1 Na de operatie 7 2.2 Druppelinstructie 11

Nadere informatie

Staaroperatie in de cataractstraat van de polikliniek oogheelkunde

Staaroperatie in de cataractstraat van de polikliniek oogheelkunde Oogheelkunde Staaroperatie in de cataractstraat van de polikliniek oogheelkunde Boermarkeweg 60 7824 AA Emmen Postbus 30002 7800 RA Emmen Tel. 0591 69 19 11 MA 221 01-12-v12 - H 20 1 Steun met uw hand

Nadere informatie

comfortabel & veilig 25 vragen over contactlenzen

comfortabel & veilig 25 vragen over contactlenzen comfortabel & veilig 25 vragen over 25 vragen over Via 25 vragen en antwoorden krijgt u veel praktische informatie over. Tussen de regels door leert u ook onze manier van denken kennen. Waarom wij zoveel

Nadere informatie

Hoortoestel met receiver (luidspreker in het oor) aanbrengen

Hoortoestel met receiver (luidspreker in het oor) aanbrengen Hoortoestel met receiver (luidspreker in het oor) aanbrengen De receiver kunt u gebruiken met een dome of een folieschaaltje. Dome Folieschaaltje Tip: het Rechterhoortoestel heeft een Rode markering en

Nadere informatie

DE HELE DAG DOOR ULTIEM LENSCOMFORT. Handboek Bausch+Lomb ULTRA TM contactlenzen

DE HELE DAG DOOR ULTIEM LENSCOMFORT. Handboek Bausch+Lomb ULTRA TM contactlenzen DE HELE DAG DOOR ULTIEM LENSCOMFORT Handboek Bausch+Lomb ULTRA TM contactlenzen Gefeliciteerd met uw aankoop U verdient optimaal comfort Nu u heeft gekozen voor de Bausch+Lomb ULTRA contactlenzen kunt

Nadere informatie

1. WAT IS DURATEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS DURATEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS Oogzalf Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit geneesmiddel

Nadere informatie

Cataract Oogheelkunde

Cataract Oogheelkunde Cataract Oogheelkunde Beter voor elkaar Inhoudsopgave 1.1 Wat is Cataract (grijze staar)? 3 1.2 Verschijnselen 3 1.3 Wanneer behandelen 4 1.4 De operatie 5 2.1 Na de operatie 7 2.2 Druppelinstructie 11

Nadere informatie

Gips- of kunststofverband

Gips- of kunststofverband Gipskamer Gips- of kunststofverband i Patiënteninformatie Wat u wel en niet kunt doen Slingeland Ziekenhuis Inleiding U heeft gips- of kunststofverband gekregen omdat u een botbreuk heeft of een beschadiging

Nadere informatie

Hoortoestel met thin tube (dunne slang) aanbrengen

Hoortoestel met thin tube (dunne slang) aanbrengen Hoortoestel met thin tube (dunne slang) aanbrengen De thin tube kan gebruikt worden met een dome of een folieschaaltje: Thin tube Dome Folieschaaltje Tip: het Rechterhoortoestel heeft een Rode markering

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Oog Inleiding De meeste mensen hebben 5 zintuigen. Het gezichtsvermogen om te zien, het gehoor om te horen, de reuk om te ruiken, de smaak om te proeven en het gevoel om te voelen. Met zintuigen maak je

Nadere informatie

Bouw van het hoornvlies

Bouw van het hoornvlies KERATOCONUS 802 Het hoornvlies Het hoornvlies (of de cornea) bevindt zich aan de voorkant van het oog en is als het ware het venster van het oog. Het hoornvlies bevat onder normale omstandigheden geen

Nadere informatie

Een operatie aan het hoornvlies

Een operatie aan het hoornvlies Een operatie aan het hoornvlies Pterygium Informatie voor patiënten F0319-3415 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels

BIJSLUITER. HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels BIJSLUITER HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Pterygium vleugeltje

Pterygium vleugeltje Pterygium vleugeltje Uw behandelend oogarts heeft pterygium bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden. Wat is een pterygium? Er is bij

Nadere informatie

OMC Noord licht u graag uitgebreid voor over: Droge ogen

OMC Noord licht u graag uitgebreid voor over: Droge ogen OMC Noord licht u graag uitgebreid voor over: Droge ogen Wat zijn droge ogen? Sommige mensen produceren niet genoeg traanvocht of traanvocht van een slechte kwaliteit om hun ogen goed vochtig te houden.

Nadere informatie

Handleiding lagers schoonmaken

Handleiding lagers schoonmaken Handleiding lagers schoonmaken * De foto's kun je aanklikken om naar het betreffende product in de webshop te gaan. Stap 1: Haal je lagers uit je wielen, gebruik daarvoor de Bones Bearing Tool. Hiermee

Nadere informatie

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com

TENCATE TENTDOEK. Tips & Informatie. www.tencateoutdoorfabrics.com TENCATE TENTDOEK Tips & Informatie www.tencateoutdoorfabrics.com Onbezorgd kamperen Jaar in, jaar uit Eindelijk weer naar buiten. De geur van het groen snuiven, de grassprieten tussen onze tenen voelen

Nadere informatie

DAGELIJKS GEBRUIK DAGLENZEN INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS

DAGELIJKS GEBRUIK DAGLENZEN INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS DAGELIJKS GEBRUIK DAGLENZEN INSTRUCTIE- BOEKJE VOOR LENSDRAGERS 1 0086 Dit instructieboekje voor lensdragers heeft betrekking op de volgende contactlenzen van het merk ACUVUE die afzonderlijk worden vermeld

Nadere informatie

Voor uw veiligheid! 7 Algemene aanwijzingen

Voor uw veiligheid! 7 Algemene aanwijzingen SWAROVSKI Het verheugt ons dat u dit product van de firma SWAROVSKI OPTIK hebt gekozen. Mocht u vragen hebben, raadpleeg dan a.u.b. uw vakhandelaar of neem op WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM direct met ons contact

Nadere informatie

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Phake lensimplanten

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Phake lensimplanten PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen 2010-10.pdf patiëntenwijzer Oogkliniek Aarschot Phake lensimplanten In deze brochure vindt u informatie over phake lensimplanten, meer bepaald over de toepassingsmogelijkheden,

Nadere informatie

Oogdruppels en oogzalf Instructie

Oogdruppels en oogzalf Instructie Oogheelkunde Oogdruppels en oogzalf Instructie Als u na een bezoek aan de oogarts een recept voor oogdruppels of oogzalf mee krijgt, dan zijn deze medicijnen in de meeste gevallen bedoeld om infectie en

Nadere informatie

Van eigen gebit naar kunstgebit

Van eigen gebit naar kunstgebit Van eigen gebit naar kunstgebit Van eigen gebit naar een kunstgebit U krijgt een kunstgebit. Dat is een grote verandering, want uw nieuwe kunstgebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken.

Nadere informatie

Datum : oktober 2010 Versie : 1 Opgesteld door : Theo Valkenburg. Handleiding contactlenzen

Datum : oktober 2010 Versie : 1 Opgesteld door : Theo Valkenburg. Handleiding contactlenzen Datum : oktober 2010 Versie : 1 Opgesteld door : Theo Valkenburg Handleiding contactlenzen Inhoudsopgave Inhoudsopgave.2 Inleiding.....3 Deel 1 Unicare contactlenzen...4 1.1 Informatie over Unicare contactlenzen..4

Nadere informatie

Monovision. Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht

Monovision. Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht Monovision Prof.dr. Dick van Norren UMC Utrecht Inhoud 1. Wat is accommodatie. 2. Het verschijnsel presbyopie (oudziend). 3. Presbyopie corrigeren met leesbril, monovision, multifocaal. Accommodatie (1)

Nadere informatie

Refractie-afwijking. Afdeling Oogheelkunde. Locatie Purmerend/Volendam

Refractie-afwijking. Afdeling Oogheelkunde. Locatie Purmerend/Volendam Refractie-afwijking Afdeling Oogheelkunde Locatie Purmerend/Volendam Bril, contactlens of operatie? Wat zijn refractie-afwijkingen? Om scherp te zien is het nodig dat lichtstralen uit de buitenwereld precies

Nadere informatie

Laseren en lenzen. Mensen zien. Mensen laten zien.

Laseren en lenzen. Mensen zien. Mensen laten zien. Laseren en lenzen Mensen zien. Mensen laten zien. De verschillende behandelingen Ooglaserbehandeling Er zijn verschillende laserbehandelingen om de sterkteafwijking van uw oog te corrigeren, waarna u niet

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS Z, oogzalf

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS Z, oogzalf BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS Z, oogzalf Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, Dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Dextran 70 / Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er

Nadere informatie

Dé oplossing voor mensen met leesproblemen of visuele dyslexie.

Dé oplossing voor mensen met leesproblemen of visuele dyslexie. Dé oplossing voor mensen met leesproblemen of visuele dyslexie. Bij iedereen met leesklachten zou onderzocht moeten worden of filters hem of haar kunnen helpen - ADVIES ONDERZOEK UNIVERSITEIT UTRECHT AFDELING

Nadere informatie