Editie Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Editie 3-2014. Inhoud"

Transcriptie

1 Editie Inhoud Bewonersbijeenkomst 16 april 2014 Nieuwe fase herontwikkeling Kijkduin kraamkamer Haags stadhuis Wijkgenoten: Kees en Hanne Capel Summary Bestuurszaken door Eric van Baarsel Op 16 april jl. was onze eerste bewonersbijeenkomst van 2014 in het NH hotel Atlantic. De opkomst was goed en voor de geboden informatie bestond grote belangstelling. In deze krant treft u een verslag. Hoewel tijdens de bewonersbijeenkomst door de penningmeester reeds aandacht werd gevraagd voor uw financiële steun aan SBK, hebben we gemeend via een inlegvel in deze krant nogmaals een beroep op u te moeten doen om aan SBK te doneren. Elk bedrag is welkom en de som stelt ons in staat om als vrijwilligers uw algemene bewonersbelangen te blijven behartigen en met u te communiceren over de ontwikkelingen in Kijkduin. Het bestuur is druk doende om de website in een nieuw jasje te steken, te actualiseren en makkelijker toegankelijk te maken. De eerste resultaten zijn op reeds zichtbaar. De plannen voor de herontwikkeling van Kijkduin-Bad vorderen gestaag. De ambtelijke behandeling van het bestemmingsplan inclusief Plan MER en de verwerking van de daarop betrekking hebbende zienswijzen is afgerond. Het wachten is nu op behandeling in het nieuw te vormen College van Burgemeester en Wethouders. Pas daarna worden de reacties op de zienswijzen openbaar. Het overleg van de ontwikkelaars BOHA (NH Atlantic hotel) en Fortress (Deltaplein) met de gemeente over de financiële uitgangspunten voor de openbare ruimte bevindt zich in een eindstadium. Daarna zal verder worden gewerkt aan het ontwerp van hotel, woningen, winkels en horeca. Deze nieuwe fase van de herontwikkeling, waarin concretisering van de plannen plaatsvindt, vraagt om een directere betrokkenheid van de bewoners bij de plannen. Het wijkberaad (BWK) en SBK zullen daarom een aantal wijzigingen doorvoeren in de wijze, waarop wij gezamenlijk de bewonersbelangen willen behartigen. In deze krant vindt u daar meer over. Wellicht is het de meeste bewoners niet opgevallen maar in de tuin van Kees Capel aan de Zandvoortselaan ligt een modelspoorbaan. In onze rubriek "Wijkgenoten" meer daarover. Dat het nieuwe stadhuis aan het Spui zijn oorsprong vond in Kijkduin blijkt uit een klein stukje geschiedschrijving, dat wij hebben opgenomen. NRV heeft ons laten weten door gewijzigd beleid niet langer als zakelijke donateur te kunnen optreden. Wij danken NRV voor haar financiële steun in de afgelopen jaren. Michael Wongso, een professionele fotograaf en nog niet zo lang woonachtig in Kijkduin, heeft zich bereid verklaard om voor onze krant foto's te maken. Het SBK-bestuur wenst u allen een heel plezierige en vooral zonnige zomer toe.

2 Bewonersbijeenkomst 16 april 2014 door Ruud Schutte Een goed gevulde zaal in het NH Atlantic hotel. SBKvoorzitter Eric van Baarsel heette een ieder welkom en liet daarna, omdat hij door een wintersportongeluk - gelukkig tijdelijk - slecht ter been geworden was, de leiding van de bijeenkomst over aan SBK vicevoorzitter Arjen van der Burg. Wat kwam zo al aan de orde? De nieuwe SBK-penningmeester Jacqueline Postma stelde zich voor en gaf een overzicht van de financiën Aan het eind van dat jaar beliep het "vermogen" van SBK ,-. Dat lijkt een hoop geld. Maar SBK streeft naar een "vermogen" van ,-. Dat is nodig om in de toekomst wellicht noodzakelijke procedures te kunnen bekostigen. Dus doneren aan SBK blijft belangrijk. De kascommissie controleerde en bevond "alles" waar het de financiën van SBK betreft in orde. Applaus uit de zaal. Volgende spreker was Arjen van der Burg. Hij "behandelde" de windmolens op zee. Die zullen er komen. Wellicht ook op een positie op ruime afstand, maar wel in de zee voor Kijkduin. Hamvraag voor SBK was en is: hoe komt de elektriciteit die op zee door de windmolens wordt opgewekt aan land? Dat moet via hoogspanningskabels. Die kabels, vinden SBK en gelukkig ook de gemeente, mogen niet aanlanden op/aan het strand van Kijkduin. Maar op dit punt is het laatste woord nog niet gesproken. Daarna een presentatie van Rogier Tromm die namens Beleggingsmaatschappij BOHA B.V., eigenaar van het NH Atlantic hotel, prachtige Appartementen BOHA NH Hotel Atlantic Harry Nouwens is binnen het SBK bestuur de man die - onder veel meer- de schouw doet. Met vertegenwoordigers van het Stadsdeelkantoor inspecteert hij met regelmaat de openbare ruimte in Kijkduin. Waar moet hekwerk worden hersteld? Kunnen ergens extra bankjes komen? En hoe het Westkapellepad te fatsoeneren? De oproep van Harry was en is: meld aan SBK wanneer u een misstand in de openbare ruimte van Kijkduin aantreft. Appartementen BOHA Kijkduinsestraat plaatjes toonde van een schetsontwerp voor het nieuwe hotel. Dat de parkeerplaats bij het hotel twee ondergrondse dekken krijgt imponeerde niet, maar de twee appartemententorens aan zee- en landzijde van het hotel, die zagen er prachtig uit. Gaat u in een dergelijk appartement met ruim balkon wonen, dan is uw woongenot en uitzicht meer dan feeëriek. Probleem is wel een beetje dat Rogier Tromm nog niet bij benadering kon aangeven wat zo'n appartement zou moeten gaan kosten. Dat is o.a. afhankelijk van de bouwkosten en van de visie van de makelaar. Goedkoop zal een dergelijk appartement, denkt uw verslaggever, niet zijn maar Rogier Tromm gaf aan dat de prijsstelling marktconform zal zijn. Dus nog even doorsparen alvorens zo 'n appartement te kunnen betrekken en daarvan te genieten.

3 Bewonersbijeenkomst 16 april vervolg De verwachting is dat BOHA begin 2015 met de uitvoering van de eerste fase van haar plannen begint. werd aangegeven wat in het ontwerp verbetering dan wel aanpassing behoeft. Dat is te veel om hier op te noemen c.q. te schrijven. Het vermelden waard is nog wel dat in overleg met de gemeente de discussie over de huidige situering van de busbuffer - de plaats naast Zeehaghe waar bussen tot groot ongenoegen van velen parkeren, aan- en wegrijden- is geopend. Waar die discussie op uitkomt, dat is raden. Gevelbeeld appartemententoren Tijdens de borrel na de bewonersbijeenkomst werd van de zijde van BOHA aan uw verslaggever gemeld, dat als u op de hoogte gehouden wilt worden van verdere ontwerp- en verkoopinformatie van de appartementen u zich via Rogier Tromm op de informatielijst kunt laten zetten. Dit kan via mailadres: adriennebesseling@amsterdamoffice.net Er was uiteraard ook nog een rondvraag. Opmerking uit de zaal was: Geen bussen meer naar Kijkduin: trek tramlijn 3 door naar Kijkduin. Maar tot hoe ver zou die tram dan moeten rijden? Ook het beoogde wellnesscentrum op het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan werd aan de orde gesteld. Maar voor dat centrum heeft zich nog geen enkele belangstellende exploitant gemeld. Dus moeten wij onze wellness voorshands maar zonder dergelijk centrum zoeken en beleven. Daar biedt ook het hedendaagse Kijkduin ruim voldoende mogelijkheden toe. Waar het de plannen van Fortress, de eigenaar van het winkelcentrum betreft, was en is geen nieuws te melden. Vervolgens ging Arjen van der Burg in op het ontwerp-bestemmingsplan Ki jkduin- Ockenburgh. Op dat ontwerp heeft SBK, met BWK - het wijkberaad Bohemen, Waldeck, Kijkduin - een z.g. zienswijze ingediend. Daarin Colofon TANDARTSEN EN SPECIALISTEN Deltaplein GK Den Haag kijkduin@ivory-ivory.nl Deze krant is een publicatie van SBK, Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Reacties naar Secretariaat: Joke Lokhorst, ; secretariaat@sbkijkduin.nl. Redactiecommissie: Eric van Baarsel, Joke Lokhorst en Ruud Schutte. Foto's: Michael Wongso Indien uit deze uitgave wordt geciteerd, dient bronvermelding plaats te vinden.

4 Nieuwe fase herontwikkeling Kijkduin-Bad door Herman van den Muijsenberg (vice-voorzitter BWK) en Eric van Baarsel Het Wijkberaad Bohemen, Waldeck, Kijkduin (BWK) volgt in nauwe samenwerking met de Stichting Bewonersbelangen Kijkduin (SBK) de herontwikkeling van onze badplaats Kijkduin op de voet. De schetsplannen voor de renovatie en uitbreiding van NH Atlantic hotel zijn in een ver gevorderd stadium en op niet al te lange termijn zal een meer definitief ontwerp in procedure gaan. De verwachting is dat in de loop van 2015 met de (vernieuw)bouw kan worden gestart. De plannen van Fortress voor het winkel- en horecagebied op en om het Deltaplein komen nu in een fase, dat een meer intensieve en efficiënte betrokkenheid van de bewoners in de directe omgeving van het Deltaplein gewenst is. Enerzijds zal de behoefte bij de bewoners aan het verkrijgen van informatie toenemen, anderzijds zullen zij de ruimte moeten krijgen om hun specifieke belangen ten aanzien van de planontwikkeling naar voren te brengen. Daarbij gaat het niet om private belangen (bijv. waardevermindering van hun woning) maar om (algemene) publieke belangen. Gelet op de fase waarin de herontwikkeling thans verkeert, hebben de besturen van BWK en SBK besloten om de wijze waarop de behartiging van de bewonersbelangen is georganiseerd, aan te passen. De bestaande Werkgroep Kijkduin-Bad, destijds opgericht door BWK en SBK en samengesteld uit bewoners die woonachtig zijn in de directe omgeving van het Deltaplein, zal worden opgeheven. De reden is dat de bewoners in deze werkgroep zitting hebben op persoonlijke titel en dus niet namens een achterban opereren. Vervolgens zal een nieuwe Werkgroep Kijkduin-Bad worden opgericht. De bemensing daarvan zal geschieden met leden, die gemandateerd zijn door hun achterban, lees de respectievelijke besturen van de verschillende huurdersverenigingen in Kijkduin, de VvE Zeehaghe en de bewonerscommissie Hagheduyn. Per achterban gaat het om één lid. Indien daartoe de noodzaak bestaat kan de voorzitter de werkgroep aanvullen met één of meer deskundigen. Ook BWK zal deel uitmaken van deze werkgroep, die wordt voorgezeten door een SBK-bestuurslid. Daarnaast zal het door SBK geïnitieerde voorzittersoverleg (overleg met alle voorzitters van bewonersorganisaties in Kijkduin) worden geïnstitutionaliseerd. Als voorzitter zal optreden Herman van den Muijsenberg, vice-voorzitter van het Wijkberaad. De bedoeling is dat alle zaken betreffende de herontwikkeling, zowel uit de planfase als uit de bouwfase, afkomstig van gemeente, ontwikkelaars en bewoners, aan de orde worden gesteld in de Werkgroep Kijkduin-Bad. De al dan niet eenduidige oordeelsvorming daar zal worden voorgelegd aan het voorzittersoverleg, dat een definitief standpunt bepaalt. Dat definitieve standpunt zal worden gecommuniceerd met gemeente en/of ontwikkelaars. Indien sprake is van een afwijkende mening in het voorzittersoverleg, zal deze aan genoemde partijen worden voorgelegd en kan desgewenst door degene, die een afwijkende mening heeft, worden toegelicht. De voorbereidingen voor het invoeren van deze nieuwe werkwijze zijn inmiddels in gang gezet.

5 Kijkduin kraamkamer van nieuwe stadhuis door Arjen van den Burg Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de vraag waar ze nu precies verwekt zijn. Ik was nieuwsgierig naar de vraag waar het nieuwe stadhuis van Den Haag was verwekt. Tot mijn verrassing kan ik zeggen: achttien jaar geleden in Kijkduin! Voormalig wethouder René Vlaanderen attendeerde mij op het boek van Adri Duivesteijn (Het Haagse stadhuis, SUN, 1994, blz : Een brainwave aan zee). Het zat zo: op 22 en 23 mei vergaderde het nieuwe linkse college van Den Haag in het voormalige appartementenhotel Zeehaghe over hun nieuwe programma. Duivesteijn had de voltooiing van het stadhuis aan het Burgemeester De Monchyplein geërfd. stadhuis uit te breiden. Duivesteijn was daar tegen geweest maar had als wethouder loyaal voorgestemd en wilde bekijken of er woningen in het plan konden komen. Twee ambtenaren hadden hem aan het denken gezet: in de binnenstad moesten er nog veel verbeteringen worden doorgevoerd, maar daar was geen geld voor. Dus waarom zou hij zich druk maken over kleine wijzigingen in het stadhuisplan? Duivesteijn ging broeden en bracht op het terras van La Fontaine de rest van het college in positieve verwarring: breng het stadhuis naar het Spui en maak woningbouw op het Burgmeester De Monchyplein! In twee dagen maakte hij met opgetrommelde ambtenaren een voorstel waar het hele college wel mee verder wilde. En de rest is ook geschiedenis. U kunt zich aanmelden voor onze gratis digitale nieuwsbrief via de homepage van onze website Net als in 2013 met het Spuiforum had de gemeenteraad op het nippertje besloten het NH Atlantic Den Haag nhatlanticdenhaag@nh-hotels.com

6 Wijkgenoten Kees en Hanne Capel door Eric van Baarsel De meeste bewoners en bezoekers van Kijkduin zullen het niet weten, maar op de hoek van de Zandvoortselaan en de Katwijkselaan ligt verscholen in het groen een modelspoorbaan, aangelegd door de bewoner van het "houten huisje" Kees Capel. Als je geluk hebt bij het voorbijgaan kan je daar een van zijn drie stoomlocomotieven met rijtuigen zien rondrijden. Echte stoomlocomotieven op schaal, waarvan de ketel gestookt wordt met echte (kleine) kolen. Reden voor ons om eens bij Kees en zijn vrouw Hanne te gaan buurten. Deze grote hobby dateert al van zijn jongensjaren. Op de vraag hoe dat zo komt, antwoordt Kees: "Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot treinen. Ik weet niet precies wat er zo leuk aan is, maar het maakt mij gelukkig. Als klein kind wilde ik al treinmachinist worden. En natuurlijk een elektrische trein hebben. Die kreeg ik op mijn vijftiende jaar en sindsdien is het blijven hangen." Zelfs op zijn studentenkamer in Leiden had hij een modelspoorbaantje liggen, waar zijn studiegenoten regelmatig grappen mee uithaalden. Na zijn middelbare school werd de wens om treinmachinist te worden toch ingeruild voor het vak van leraar Grieks. Dus begon hij aan de studie klassieke talen in Leiden. Na een jaar klassieke talen en studentencorps maakte hij de balans op, samen met zijn vader. De cijfers waren niet best. Kees: "Mijn vader zei: stoppen met Grieks en ga maar rechten doen. Dat advies heb ik opgevolgd en binnen een redelijke termijn van vijf jaar ben ik afgestudeerd met strafrecht als hoofdvak." Daarna moest hij in militaire dienst (lichting 73-5) en kwam bij de Inlichtingendienst terecht. Kees, met enig enthousiasme: "Ik heb daar enorm hard moeten werken maar ook veel pret gehad. Ik zat in het Russische klasje en heb in een maand of vijf Russisch geleerd. De basiskennis heb ik nog en Poetin kan ik redelijk volgen." Na zijn diensttijd koos hij voor de advocatuur, werkte bij diverse advocatenkantoren en was partner bij kantoren in Den Haag en Rotterdam. Gedurende zijn bijna veertigjarige loopbaan als advocaat ging hij zich de laatste tijd meer en meer specialiseren in vastgoed enerzijds en intellectueel eigendom (octrooirecht etc.) anderzijds. Kees: "Ik ben eigenlijk geen voorstander van specialisaties, maar de markt dwingt je er toe. Met de specialisatie gaat het zicht op het totaal van de problematiek met zeer veel uiteenlopende aspecten verloren en dat gaat ook ten koste van de kwaliteit." Vorig jaar ging Kees met pensioen. Hij is ook nog secretaris van het Museum Stoomtrein Valkenburgse Meer (tussen Katwijk en Leiden) en daar stoker op een stoomlocomotief.

7 Wijkgenoten - vervolg Kees is samen met zijn vrouw Hanne zestien jaar geleden in Kijkduin komen wonen. Behalve dat zij graag aan zee wilden wonen speelde ook een rol, dat de ouders van Hanne in de Westkapellelaan woonden en zij daar wat meer in de buurt wilde zitten. Zij vinden hun woning heerlijk maar eigenlijk iets te klein. Maar in die tijd was het door de gemeente niet toegestaan om deze in de Tweede Wereldoorlog uit Noorwegen (type Oostenrijk) betrokken houten noodwoning uit te breiden. De herontwikkeling volgen zij op de voet. Kees: "Destijds hebben we de inspraakavonden over het Masterplan bijgewoond en we laten ook regelmatig ons gezicht zien op de Bewonersbijeenkomsten van SBK. Wij zijn een trouwe donateur en zijn blij, dat SBK zich inspant om de stem van de bewoners te laten horen." Dat gedurende de zomermaanden met enige regelmaat door bezoekers voor hun uitrit wordt geparkeerd, vinden ze vervelend. De politie treedt niet altijd even adequaat op. Jammer vindt Kees ook dat de politie 's nachts niet snel te bereiken is. Kees: "Ik ga in de regel laat naar bed en loop dan in het begin van de nacht met onze hond Luke over straat en door de duinen. Met enige regelmaat zie ik dan verdachte figuren met zaklantaarns in de duinen of op het parkeerterrein aan de Zandvoortselaan in de weer. Bellen met de politie levert weinig op, aangezien er eerst allerlei vragen worden gesteld en ik liever zou zien dat de politie Hanne: "Wij hebben teveel hobbies. Ik doe aan textielkunst en maak wandkleden." Om met enige trots te vervolgen met: "Ik exposeer nu in het Gemeentemuseum in Den Haag. Van de 3000 inzendingen zijn er 250 verkozen om tentoongesteld te worden en daar hoor ik bij." De ZomerExpo is te zien vanaf 28 mei tot en met 31 augustus De bonte verzameling van werken is een visueel schouwspel van foto s, films, maquettes, tekeningen, schilderen en installaties. Het publiek kan de kunstwerken kopen. Kees en Hanne vinden het fijn om in Kijkduin te wonen. Klachten hebben ze eigenlijk ook niet. onmiddellijk richting Kijkduin komt om polshoogte te nemen." Aan het eind van het gesprek toont Kees met groot en zichtbaar enthousiasme één van zijn stoomlocomotieven met rijtuigen op het spoor. Het is ook ontzettend leuk speelgoed. SBK-DONATIES kunt u overmaken op IBAN-rek.nr.: NL43INGB t.n.v. STICHTING BEWONERSBELANGEN KIJKDUIN Liefst onder vermelding van naam, volledig adres en donatiejaar.

8 Summary door Arjen van der Burg (with help from mrs. Shri Schmid) From the board Our website is under reconstruction; please take a look at Official reactions on the view we ve filed regarding the new local land use plan for Kijkduin wait for the formation of a new board of Burgomaster and Aldermen. Residents night April 16 th Our new treasurer, Jacqueline Postma, was introduced. Harry Nouwens asked the habitants of Kijkduin to signal deficiencies in public space to secretariaat@sbkijkduin.nl. The ongoing story of windmills at sea was updated. Still no clarity is available about the alignment of high voltage cables over land. Rogier Tromm presented, on behalf of BOHA development company, the latest ideas about the Atlantic Hotel. The presentation was given a warm welcome by the audience. Adapated organisation of residents interests As building plans become more definitive, residents in the vicinity of the Deltaplein need a stronger position in the exchange of information and views with builders and municipality. A new group will be formed with representatives of different residents associations, who will be given a mandate by the boards of theirs associations. Also the meetings between BWK and SBK with the presidents of those associations will be institutionalized. Fund raising SBK is mainly dependent on residents donations. We spend our budget on six newspapers, a website and two residents nights a year. Reserves are necessary for possible legal procedures. In case you have forgotten please give your support via NL43INGB , citing SBK and your name and address. Kijkduin: cradle of The Hague Town Hall A relaxed atmosphere is productive! 18 years ago the newly formed Board of Burgomaster and Aldermen gathered at the then Zeehaghe Hotel. The old town hall would be enlarged but there had been much political resistance. The Alderman for urban development, Duivesteijn, took an idea from his officials to stimulate the development of the inner city by transferring the town hall from the De Monchyplein (north of the Javastraat) to the Spui, and building houses on the derelict site. Your neighbours: Kees and Hanne Capel The Capel family lives in an (Austrian) wooden cottage at the Zandvoortselaan. There is a remarkable, working miniature railway track around the house. Kees has worked as a solicitor. Hanne is a textile artist and sees some of her work now exhibited at the Gemeentemuseum ("ZomerExpo"). They love to live in Kijkduin and have no complaints. SBK Bestuur Van links af: Eric van Baarsel, Arjen van der Burg, Jacqueline Postma, Harry Nouwens, Joke Lokhorst, Bob de Jong, Ruud Schutte Voorzitter Eric van Baarsel, Duinlaan 139, Tel Plv. voorzitter Arjen van der Burg, Hoek van Hollandlaan 5, Tel Secretaris Joke Lokhorst, secretariaat: Westkapellelaan 160, Tel secretariaat@sbkijkduin.nl Penningmeester Jacqueline Postma, Zandvoortselaan 36, Tel (na uur) Leden Ruud Schutte, Katwijkselaan 57, Tel Harry Nouwens, Rockanjelaan 41, Tel Adviseur Bob de Jong, Deltaplein 684, Tel Bezoek ook onze website:

Editie Inhoud

Editie Inhoud Editie 1-2014 Inhoud Zeldzame Nieuwjaarsduik Kijkduin 2014 Hageduyn en de herontwikkeling Behartiging bewonersbelangen Jacqueline Postma Ontwerp-Bestemmingsplan en -MER Donaties 2014 Excursie Zandmotor

Nadere informatie

Editie 2-2015. Inhoud. Bestuurszaken door Eric van Baarsel

Editie 2-2015. Inhoud. Bestuurszaken door Eric van Baarsel Editie 2-2015 Inhoud Bewonerbijeenkomst woensdag 22 april Werkgroep Kijkduin Bad Windenergie op zee Sander Creemers, hotel director Geschiedenis van Kijkduin Summary Bestuurszaken door Eric van Baarsel

Nadere informatie

Hele prettige Kerstdagen en een goed 2015

Hele prettige Kerstdagen en een goed 2015 Editie 6-2014 Inhoud Hoorzitting bestemmingsplan Lopende zaken Geschiedenis Kijkduin na de oorlog SBK aan het woord Summary Hele prettige Kerstdagen en een goed 2015 Bestuurszaken door Eric van Baarsel

Nadere informatie

locaties voor de busbuffer gaat onderzoeken. te houden in NH Atlantic hotel. We leggen dan

locaties voor de busbuffer gaat onderzoeken. te houden in NH Atlantic hotel. We leggen dan Editie 2-2014 Inhoud Bewonersbijeenkomst 16 april a.s. Zienswijzen bestemmingsplan Studiegroep busbuffer Bewonersbijeenkomst 16 april a.s. Schouw Windmolenbossen op zee? Verkiezingsprogramma's Internationale

Nadere informatie

TE HUUR. Kazernestraat 31 D 2514 CR 's-gravenhage p.m. ex.

TE HUUR. Kazernestraat 31 D 2514 CR 's-gravenhage p.m. ex. TE HUUR Kazernestraat 31 D 2514 CR 's-gravenhage 2.750 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 2.750 p.m. ex. Postcode 2514 CR Ligging In centrum Woningtype Penthouse Woonruimte 110m² Inhoud 330m³ Kamers 3 Oplevering

Nadere informatie

SBK Krant 2013 nummer 2

SBK Krant 2013 nummer 2 SBK Krant 2013 nummer 2 Inhoud Plannen Kijkduin-Bad Financieel Jaarverslag 2012 / Begroting 2013 Wijkgenoten: Arjen van der Burg Windenergie Onderzoek Stuifoverlast Commissie Loosduinen Bewonersbijeenkomst

Nadere informatie

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Uitnodiging voor de tweede SBK Bewonersbijeenkomst 2009

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Uitnodiging voor de tweede SBK Bewonersbijeenkomst 2009 Stichting Bewonersbelangen Kijkduin Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag, e-mail: sbkdh@planet.nl website: www.sbkijkduin.nl SBK SBK Krant 5 oktober 2009 Van de bestuurstafel In de vorige krant

Nadere informatie

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat: Katwijkselaan 2, 2554 ER, Den Haag, email: sbkdh@planet.nl www.sbkijkduin.nl

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat: Katwijkselaan 2, 2554 ER, Den Haag, email: sbkdh@planet.nl www.sbkijkduin.nl Stichting Bewonersbelangen Kijkduin Secretariaat: Katwijkselaan 2, 2554 ER, Den Haag, email: sbkdh@planet.nl www.sbkijkduin.nl SBK SBK Krant 6 november 2011 Van de bestuurstafel Officieel is deze krant,

Nadere informatie

FOR RENT. Denneweg CB Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Denneweg CB Den Haag p.m. ex. FOR RENT Denneweg 7 6 2514 CB Den Haag 1.475 p.m. ex. FEATURES Price 1.475 p.m. ex. Zipcode 2514 CB Location In town center Type Upper floor apartment Living Surface 80m² Volume 208m³ Rooms 2 Acceptance

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

TE KOOP. Deltaplein GK 's-gravenhage k.k.

TE KOOP. Deltaplein GK 's-gravenhage k.k. TE KOOP Deltaplein 688 2554 GK 's-gravenhage 415.000 k.k. KENMERKEN Prijs 415.000 k.k. Postcode 2554 GK Ligging Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging Woningtype Bovenwoning Garage Garage,

Nadere informatie

SUPPORT A NOBLE PROJECT

SUPPORT A NOBLE PROJECT Ecumenical Patriarchate Orthodox Metropolis of Belgium Exarchate of The Netherlands and Luxemburg SUPPORT A NOBLE PROJECT it s a unique opportunity AN ORTHODOX CHURCH FOR AMSTERDAM The Orthodox Metropolis

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst 16 oktober a.s. Atlantic Hotel. 19.30 uur. Editie 5-2013. Inhoud

Bewonersbijeenkomst 16 oktober a.s. Atlantic Hotel. 19.30 uur. Editie 5-2013. Inhoud Editie 5-2013 Inhoud Bewonerswensen verkeer en parkeren Wijkgenoten: Henry Zuiderwijk Van Masterplan naar Bestemmingsplan Beelden in Kijkduin Lopende Zaken Summary Bewonersbijeenkomst 16 oktober a.s. Atlantic

Nadere informatie

SBK Krant 2013 nummer 3

SBK Krant 2013 nummer 3 SBK Krant 2013 nummer 3 Inhoud Bewonersbijeenkomst 10 april Schouw Wijkgenoten: Dick van Vliet Branchering en Evenementen Hoe en wat is BWK Bestuurszaken Bob de Jong, één van de oprichters van SBK, heeft

Nadere informatie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie 1 Keuzetwijfels in de Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze in Relatie tot Depressie Open Universiteit Nederland Masterscriptie (S58337) Naam: Ilse Meijer Datum: juli 2011

Nadere informatie

22 april 2015 Bewonersbijeenkomst NH Atlantic

22 april 2015 Bewonersbijeenkomst NH Atlantic Editie 1-2015 Inhoud Bestemmingsplan vastgesteld Nieuwe uitdaging Jacqueline Postma Busverkeer en -buffer Lopende zaken Geschiedenis van Kijkduin Summary 22 april 2015 Bewonersbijeenkomst NH Atlantic Bestuurszaken

Nadere informatie

Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Bergen

Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Bergen Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Bergen 16-06-2018 Enorm leuk om op deze manier ervaring met een bijzonder mens op te doen en de begeleiding is ook enorm goed. Ik heb een heel nieuw inzicht

Nadere informatie

TE HUUR. Suzannaland JJ Den Haag p.m. ex.

TE HUUR. Suzannaland JJ Den Haag p.m. ex. TE HUUR Suzannaland 108 2591 JJ Den Haag 1.500 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 1.500 p.m. ex. Postcode 2591 JJ Ligging In woonwijk, Vrij uitzicht, Open ligging Woningtype Portiekflat Tuin Ja Woonruimte 114m²

Nadere informatie

TE HUUR. Segbroeklaan 416 M 2565 EG Den Haag p.m. ex.

TE HUUR. Segbroeklaan 416 M 2565 EG Den Haag p.m. ex. TE HUUR Segbroeklaan 416 M 2565 EG Den Haag 1.100 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 1.100 p.m. ex. Postcode 2565 EG Ligging Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht Woningtype Portiekflat Woonruimte 65m² Inhoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Saturday 28 June 2014

Saturday 28 June 2014 Saturday 28 June 2014 1 Sunday 29 June 2014 2 Kaart beschikbaar op: / Map is available at: https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zc4sjmnorfue.kqxs2oziqrgu Kaart met locaties voor "Blazen aan Zee"/

Nadere informatie

FOR SALE. Willemstraat 64 G 2514 HN Den Haag k.k.

FOR SALE. Willemstraat 64 G 2514 HN Den Haag k.k. FOR SALE Willemstraat 64 G 2514 HN Den Haag 275.000 k.k. FEATURES Price 275.000 k.k. Zipcode 2514 HN Type Penthouse Garage Payed, Permit Living Surface 49m² Volume 156m³ Rooms 2 Acceptance in consultation

Nadere informatie

Screen Design. Deliverable 3 - Visual Design. Pepijn Gieles 0877217 19-12-2014. Docent: Jasper Schelling

Screen Design. Deliverable 3 - Visual Design. Pepijn Gieles 0877217 19-12-2014. Docent: Jasper Schelling Screen Design Deliverable 3 - Visual Design Pepijn Gieles 0877217 19-12-2014 Docent: Jasper Schelling Hulp bij het inloggen Inloggen Particulier Personal Banking Private Banking Zakelijk Zoeken in Particulier

Nadere informatie

Geachte Bezoeker, Adresgegevens

Geachte Bezoeker, Adresgegevens Geachte Bezoeker, Wij heten u van harte welkom bij Astellas Pharma Europe B.V. te Leiden. Astellas Leiden wordt ook wel Mirai House genoemd en is gelegen in het Bio Science Park van Leiden. Als u als bezoeker

Nadere informatie

Citiez Hotel. People make a city real

Citiez Hotel. People make a city real Citiez Hotel People make a city real Info Amsterdam Gepubliceerd op: 16 augustus 2016 Samenvatting Amsterdam, 16 juli 2016 - Het short-stay hotel Citiez opende haar deuren op 6 juni jl, in de levendige

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Joop Polder. Artipico Art Gallery

Joop Polder. Artipico Art Gallery Artipico Art Gallery was born in 1939 in The Hague, in The Netherlands. He graduated from several academies of visual arts in Europe and has successfully worked as an artist for many years. gets his inspiration

Nadere informatie

FOR RENT. Frederik Hendriklaan BZ Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Frederik Hendriklaan BZ Den Haag p.m. ex. FOR RENT Frederik Hendriklaan 135 2 2582 BZ Den Haag 1.250 p.m. ex. FEATURES Price 1.250 p.m. ex. Zipcode 2582 BZ Type Upper floor apartment Living Surface 80m² Volume 208m³ Rooms 4 Acceptance directly

Nadere informatie

Te Koop. Denneweg 57 * 2514 CD Den Haag k.k.

Te Koop. Denneweg 57 * 2514 CD Den Haag k.k. Te Koop Denneweg 57 * 2514 CD Den Haag 350.000 k.k. Kenmerken Prijs 350.000 k.k. Postcode 2514 CD Ligging stadscentrum / dorpskern, winkelcentrum Woningtype Winkelruimte Stad Den Haag Adres Denneweg 57

Nadere informatie

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 0 - -19 1 WELCOME TO SUNEX DISTRIBUTOR PORTAL This user manual will cover all the screens and functions of our site. MAIN SCREEN: Welcome message. 2 LOGIN SCREEN:

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

Heesterstraat RA Den Haag k.k.

Heesterstraat RA Den Haag k.k. FOR SALE Heesterstraat 7 2563 RA Den Haag 169.500 k.k. FEATURES Price 169.500 k.k. Address Heesterstraat 7 Zipcode 2563 RA City Den Haag District Heesterbuurt Location In residental area Type Walk-up house

Nadere informatie

TE HUUR: Prinsengracht 731 D 1017 JX Amsterdam P/M. Super luxury apartment in top location. Netland Makelaars

TE HUUR: Prinsengracht 731 D 1017 JX Amsterdam P/M. Super luxury apartment in top location. Netland Makelaars TE HUUR: Prinsengracht 731 D 1017 JX Amsterdam 2.750 P/M Super luxury apartment in top location Netland Makelaars 2 netlandmakelaars.nl INLEIDING Super luxury apartment of ca 105 m² with six windows to

Nadere informatie

TE HUUR P.CZN. HOOFTLAAN 14 EINDHOVEN

TE HUUR P.CZN. HOOFTLAAN 14 EINDHOVEN TE HUUR P.CZN. HOOFTLAAN 14 EINDHOVEN Accelerating success. COLLIERS INTERNATIONAL TE HUUR P.Czn. HOOFTLAAN 14 - EINDHOVEN OPPERVLAKTE GEBOUW Het gebouw is in totaliteit circa 2.600 m² groot. SURFACE BUILDING

Nadere informatie

Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten.

Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten. Het Effect van Verschil in Sociale Invloed van Ouders en Vrienden op het Alcoholgebruik van Adolescenten. The Effect of Difference in Peer and Parent Social Influences on Adolescent Alcohol Use. Nadine

Nadere informatie

Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Castricum

Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Castricum Evaluatieverslag / Evaluation Report Human Library Castricum 16-06-2018 Eyeopener in een wereld waarin je niet bekend bent. Bijzonder om in zo'n korte tijd zo intensief met iemand te spreken. Het was fantastisch

Nadere informatie

Dina Appeldoornstraat 9-1, Amsterdam

Dina Appeldoornstraat 9-1, Amsterdam Dina Appeldoornstraat 9-1, Amsterdam Kenmerken Overdracht Huurprijs 2.100 onbepaalde tijd Uitvoering Gestoffeerd Aangeboden sinds 10-08-2017 Duur overeenkomst onbepaalde tijd Waarborgsom maanden / 4.200

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Editie Van de Bestuurstafel door Eric van Baarsel. Inhoud

Editie Van de Bestuurstafel door Eric van Baarsel. Inhoud Editie 1-2016 Inhoud Fred Developers nog steeds positief Concept Strandnota 2017-2022 Wind op zee, stroom op land Whatsapp voor een veilige buurt Bewonersbijeenkomst 20 april a.s. Van de Bestuurstafel

Nadere informatie

SBK Krant 2013 nummer 1

SBK Krant 2013 nummer 1 SBK Krant 2013 nummer 1 Inhoud Projectgroep Herontwikkeling Kijkduin-Bad Financiën 2012/Donaties 2013 Nieuwe entree Kijkduin Wijkgenoten: Pieter de Jong Kerstborrel Lopende zaken Bestuurszaken In onze

Nadere informatie

Te Koop. Burgemeester De Monchyplein DE Den Haag. Bovenwoning, Appartement, 101m². Vraagprijs k.k.

Te Koop. Burgemeester De Monchyplein DE Den Haag. Bovenwoning, Appartement, 101m². Vraagprijs k.k. Te Koop Burgemeester De Monchyplein 92 2585 DE Den Haag Bovenwoning, Appartement, 101m² Vraagprijs 435.000 k.k. Vraagprijs 435.000 k.k. Status Verkocht Beschikbaar per in overleg Soort appartement Bovenwoning,

Nadere informatie

Financial yearly report YES-DC 2011

Financial yearly report YES-DC 2011 Financial yearly report YES-DC 2011 General meeting of members, February 22 rd 2012 Summary The equity of YES-DC on 2 nd February 2011 was 5.207,57 and we budgeted a difference of about 12,50 less in 2011.

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

SBK. Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. SBK Krant 1. Februari Van de bestuurstafel. Kustversterking

SBK. Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. SBK Krant 1. Februari Van de bestuurstafel. Kustversterking Stichting Bewonersbelangen Kijkduin Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag www.sbkijkduin.nl SBK SBK Krant 1 Februari 2010 Van de bestuurstafel In deze eerste krant van 2010 leest u over de kustversterking

Nadere informatie

GRONINGEN Lage der A 20-a

GRONINGEN Lage der A 20-a GRONINGEN Lage der A 20-a Huurprijs: 1.650 per maand Omschrijving GRONINGEN - Lage der A 20-a Op één van de mooiste locaties in het centrum van de stad, met een schitterend uitzicht op de gracht waar klassieke

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Where can I find? Om de weg naar je accommodatie vragen Waar kan ik vinden?... a room to rent?... een kamer te huur?... a hostel?... een hostel?... a hotel?... een hotel?... a bed and breakfast?...

Nadere informatie

TE KOOP. Rederserf KD Den Haag k.k.

TE KOOP. Rederserf KD Den Haag k.k. TE KOOP Rederserf 116 2586 KD Den Haag 375.000 k.k. KENMERKEN Prijs 375.000 k.k. Postcode 2586 KD Ligging In woonwijk, Vrij uitzicht, Open ligging, zeezicht Woningtype Maisonnette Woonruimte 87m² Inhoud

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

FOR RENT. Gevers Deynootweg 25 A 2586 BB Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Gevers Deynootweg 25 A 2586 BB Den Haag p.m. ex. FOR RENT Gevers Deynootweg 25 A 2586 BB Den Haag 1.800 p.m. ex. FEATURES Price 1.800 p.m. ex. Zipcode 2586 BB Type Upper floor apartment Living Surface 120m² Volume 310m³ Rooms 4 Acceptance directly Build

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

FOR RENT. Regentesselaan 22 A 2562 CS Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Regentesselaan 22 A 2562 CS Den Haag p.m. ex. FOR RENT Regentesselaan 22 A 2562 CS Den Haag 1.350 p.m. ex. FEATURES Price 1.350 p.m. ex. Zipcode 2562 CS Location Near busy road Type Upper floor apartment Living Surface 85m² Volume 280m³ Rooms 3 Acceptance

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s),

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s), Uw mening telt! Is het afsluiten van de groene hoven een goed idee? Wij horen het graag van u. Vanaf maandag 11 juni komen enquêteurs bij u langs om u daarover een aantal vragen te stellen. Onderwerp:

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017 www.iuscommune.eu INVITATION Ius Commune Masterclass 22 June 2017 Amsterdam Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers,

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed!

VOORZETSELS. EXERCISE 1 Bestudeer de bovenstaande voorzetsels en zinnen goed! ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON EIGHT VOORZETSELS at three o'clock = om drie uur around three o'clock = rond drie uur by three o'clock = tegen drie uur before Saturday = voor zaterdag for a week = voor

Nadere informatie

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade.

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade. Onderwerp: financiële kaders Centrumplan Bijdrage aan het debat van SP Fractievoorzitter Marianne Laumann in eerste termijn. Kerkrade-centrum staat aan de vooravond van de grootste herstructurering in

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Informatiefolder. Kinderopvang 2Samen

Informatiefolder. Kinderopvang 2Samen Informatiefolder Kinderopvang 2Samen Ruim 70 jaar thuis in kinderopvang 2Samen verzorgt al meer dan 70 jaar professionele kinderopvang. Naast het bieden van opvang die veilig en verantwoord is, streven

Nadere informatie

Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden

Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden Stad met een hart Deze folder gaat over de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Deze plant groeit erg snel. De wortels zijn heel sterk en kunnen

Nadere informatie

Spinozalaan 1 U-II 2273 XA Voorburg p.m. ex.

Spinozalaan 1 U-II 2273 XA Voorburg p.m. ex. TE HUUR Spinozalaan 1 U-II 2273 XA Voorburg 1.995 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 1.995 p.m. ex. Adres Spinozalaan 1 U-II Postcode 2273 XA Stad Voorburg Wijk Voorburg Midden Ligging Aan park, In centrum, Vrij

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Amalia van Solmsstraat TC Den Haag k.k.

Amalia van Solmsstraat TC Den Haag k.k. TE KOOP Amalia van Solmsstraat 62 2595 TC Den Haag 199.000 k.k. KENMERKEN Prijs 199.000 k.k. Postcode 2595 TC Ligging Aan rustige weg, In centrum Woningtype Portiekflat Woonruimte 78m² Inhoud 242m³ Kamers

Nadere informatie

Editie 5-2014. Bestuurszaken door Eric van Baarsel

Editie 5-2014. Bestuurszaken door Eric van Baarsel Editie 5-2014 Inhoud Bewonersbijeenkomst Bewonerswensen Geschiedenis van Kijkduin Kijkduin in de prijzen Wind op Zee Weetjes over ons Duiker-wijkje Summary Bestuurszaken door Eric van Baarsel Belangrijk

Nadere informatie

FOR RENT. Denneweg CB Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Denneweg CB Den Haag p.m. ex. FOR RENT Denneweg 7 4 2514 CB Den Haag 1.395 p.m. ex. FEATURES Price 1.395 p.m. ex. Zipcode 2514 CB Location In town center Type Upper floor apartment Living Surface 81m² Volume 210m³ Rooms 2 Acceptance

Nadere informatie

APPARTEMENT OUDEZIJDS ACHTERBURGWAL 31 3 AMSTERDAM. Huurprijs 1.350,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T

APPARTEMENT OUDEZIJDS ACHTERBURGWAL 31 3 AMSTERDAM. Huurprijs 1.350,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T APPARTEMENT OUDEZIJDS ACHTERBURGWAL 31 3 AMSTERDAM Huurprijs 1.350,00 per maand Omschrijving Schitterend appartement van ca. 48 m² aan het water in hartje Amsterdam! Gelegen in het hartje van het bruisende

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

De Relatie tussen de Fysieke Omgeving en het Beweeggedrag van Kinderen gebruik. makend van GPS- en Versnellingsmeterdata

De Relatie tussen de Fysieke Omgeving en het Beweeggedrag van Kinderen gebruik. makend van GPS- en Versnellingsmeterdata De Relatie tussen de Fysieke Omgeving en het Beweeggedrag van Kinderen gebruik makend van GPS- en Versnellingsmeterdata The relationship Between the Physical Environment and Physical Activity in Children

Nadere informatie

Монгол page 1 and 2, Nederlands blz 3 en 4 English page 5 and 6. Jaarverslag / Auditor s report 2011

Монгол page 1 and 2, Nederlands blz 3 en 4 English page 5 and 6. Jaarverslag / Auditor s report 2011 Монгол page 1 and 2, Nederlands blz 3 en 4 English page 5 and 6 Jaarverslag / Auditor s report 2011 1 2 Het bestuur van de NGO All for Children heeft op 26 mei 2012 het volgende jaarverslag vastgesteld

Nadere informatie

FOR SALE. Tesselseplein HN Den Haag k.k.

FOR SALE. Tesselseplein HN Den Haag k.k. FOR SALE Tesselseplein 9 2583 HN Den Haag 190.000 k.k. FEATURES Price 190.000 k.k. Zipcode 2583 HN Location In residental area, Clear view Type Walk-up house Living Surface 74m² Volume 262m³ Rooms 3 Acceptance

Nadere informatie

SBK krant 2012 nummer 5

SBK krant 2012 nummer 5 SBK krant 2012 nummer 5 Inhoud: Verslag bijeenkomst 17-10-2012 Het nieuwe Kijkduin Wijkgenoten: Peter Van der Toorn-Vrijthoff Het groene driehoekje Samenwerking en oproep bestuur Plannen Entree Kijkduin

Nadere informatie

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g S e v e n P h o t o s f o r O A S E K r i j n d e K o n i n g Even with the most fundamental of truths, we can have big questions. And especially truths that at first sight are concrete, tangible and proven

Nadere informatie

Shinkichi Tajiri: Universal Paradoxes

Shinkichi Tajiri: Universal Paradoxes Shinkichi Tajiri: Universal Paradoxes Shinkichi Tajiri Read more Add To Cart. Shinkichi Tajiri Helen Giotta Tajiri, Leiden University Press Shinkichi Tajiri: Universal Paradoxes. Japanmuseum SieboldHuis,

Nadere informatie

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim The Relationship between Work Pressure, Mobbing at Work, Health Complaints and Absenteeism Agnes van der Schuur Eerste begeleider:

Nadere informatie

TE HUUR. Maliestraat CA Den Haag. 950 p.m. ex.

TE HUUR. Maliestraat CA Den Haag. 950 p.m. ex. TE HUUR Maliestraat 18 2514 CA Den Haag 950 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 950 p.m. ex. Postcode 2514 CA Ligging Aan rustige weg, In centrum Woningtype Benedenwoning Woonruimte 40m² Inhoud 120m³ Kamers 1 Oplevering

Nadere informatie

APPARTEMENT VALKENBURGERSTRAAT 140 C + PP AMSTERDAM. Huurprijs 3.250,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T

APPARTEMENT VALKENBURGERSTRAAT 140 C + PP AMSTERDAM. Huurprijs 3.250,00 per maand. MTH Makelaars B.V. T APPARTEMENT VALKENBURGERSTRAAT 140 C + PP AMSTERDAM Huurprijs 3.250,00 per maand Omschrijving De woning Voel je urban in dit prachtige designappartement op de tweede etage met twee slaapkamers, een luxe

Nadere informatie

FOR RENT. Van Slingelandtstraat XS Den Haag p.m. ex.

FOR RENT. Van Slingelandtstraat XS Den Haag p.m. ex. FOR RENT Van Slingelandtstraat 50 2582 XS Den Haag 1.695 p.m. ex. FEATURES Price 1.695 p.m. ex. Zipcode 2582 XS Location In residental area Type Upper floor apartment Living Surface 100m² Volume 260m³

Nadere informatie

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk US$ 165 per nacht, vanaf Kralendijk - 2 Slaapkamers - 2 Badkamer(s) - Zwembad Specificaties Buurt Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Adres Kaya

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Aim of this presentation. Give inside information about our commercial comparison website and our role in the Dutch and Spanish energy market

Aim of this presentation. Give inside information about our commercial comparison website and our role in the Dutch and Spanish energy market Aim of this presentation Give inside information about our commercial comparison website and our role in the Dutch and Spanish energy market Energieleveranciers.nl (Energysuppliers.nl) Founded in 2004

Nadere informatie

Engelse mail schrijven

Engelse mail schrijven Engelse mail schrijven Hoe schrijf je een Engelse mail? In dit artikel gaan we dit uigebreid bespreken. In dit artikel ga je leren hoe je een zakelijke mail opstelt, hoe iemand aan te spreken, welke standaardzinnen

Nadere informatie

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com December 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Van het Vriendenbestuur

Nadere informatie

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin Natuurlijk... Kijkduin Presentatie: SBK bijeenkomst 1. Planning en proces 2. Masterplan en samenspraak 3. Wijzigingen 4. Kijkduin Badplaats 5. Virtuele maquette Proces 1. 19 mei: concept MP en planmer

Nadere informatie

General info on using shopping carts with Ingenico epayments

General info on using shopping carts with Ingenico epayments Inhoudsopgave 1. Disclaimer 2. What is a PSPID? 3. What is an API user? How is it different from other users? 4. What is an operation code? And should I choose "Authorisation" or "Sale"? 5. What is an

Nadere informatie

Designing climate proof urban districts

Designing climate proof urban districts Designing climate proof urban districts Presentation for Deltas in Times of Climate Change 2010 Jaap Kortman Laura van der Noort IVAM Maarten van Dongen Witteveen + Bos The Netherlands Presentation What

Nadere informatie

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy van Herten, L.M. Link to publication Citation for published version (APA): van Herten, L. M. (2001). Health targets: navigating

Nadere informatie

EUF LINDEBOOM EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

EUF LINDEBOOM EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague EUF LINDEBOOM THE HAGUE ARTISTS Make new work from old work: Recycle! De serie waaraan ik werk: Lookalikes and Doubles in Disguise bestaat uit

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. Uitwerkingsplan Veerstraat

ZIENSWIJZENNOTA. Uitwerkingsplan Veerstraat ZIENSWIJZENNOTA Uitwerkingsplan Veerstraat Gemeente Hilversum, Dienst Stad Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Team Bestemmingsplannen & Monumenten December 2010 Pagina 2 van 17 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Krimpen ad IJsel 10-01-2016 Verdoold Installatiebedrijf Voorwoord Ik heb dit rapport geschreven naar aanleiding van een communicatieopdracht

Nadere informatie

Te Koop. Van Kijfhoeklaan TD Den Haag. Benedenwoning, Appartement, 115m². Vraagprijs k.k.

Te Koop. Van Kijfhoeklaan TD Den Haag. Benedenwoning, Appartement, 115m². Vraagprijs k.k. Te Koop Van Kijfhoeklaan 2 2597 TD Den Haag Benedenwoning, Appartement, 115m² Vraagprijs 495.000 k.k. Vraagprijs 495.000 k.k. Status Verkocht Beschikbaar per in overleg Soort appartement Benedenwoning,

Nadere informatie

Cycling in The Netherlands & The Hague

Cycling in The Netherlands & The Hague Cycling in The Netherlands & The Hague Inge Molenaar program manager for cycling City of The Hague Ottawa, december 2009 A few words about me Facts and points of interest about the municipality of the

Nadere informatie

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied 18-01-2017 Indeling / programma van deze bewonersavond 19.30 uur Welkom door Janne Pijnenborg (wethouder) Voorstellen van de aanwezige

Nadere informatie

Vernieuwd NH Utrecht gepresenteerd

Vernieuwd NH Utrecht gepresenteerd Vernieuwd NH Utrecht gepresenteerd Nieuw jasje voor meetingpoint in de Domstad UTRECHT - 29 januari 2016 - Gisteravond is het vernieuwde NH Utrecht aan het Jaarbeursplein gepresenteerd aan gasten en relaties.

Nadere informatie

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering.

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering. De L.Net s88sd16-n wordt via één van de L.Net aansluitingen aangesloten op de LocoNet aansluiting van de centrale, bij een Intellibox of Twin-Center is dat de LocoNet-T aansluiting. L.Net s88sd16-n aansluitingen

Nadere informatie