Bidvoice. Proudly. tomorrow QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bidvoice. Proudly. tomorrow QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE"

Transcriptie

1 Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE Proudly tomorrow 2015

2 Het woord van de ce Nieuwe structuur, nieuwe focus en nieuwe kansen voor ons allemaal Vele werknemers vragen zich naar aanleiding van het nieuws over de herstructurering van de Group wellicht af: wat is er aan de hand? Een begrijpelijke reactie. In veel gevallen gaat het om het vastleggen van structuren waarin al langere tijd met succes wordt gewerkt bij bedrijven van Bidvest. Het dagelijkse management ligt in de handen van managers die op lokaal niveau het bedrijf runnen, met daarbij een duidelijke scheiding tussen onze b2b-activiteiten in zuidelijk Afrika en onze cateringbedrijven die zich hoofdzakelijk met buitenlandse markten bezighouden. Daarnaast houdt de Group zich al jarenlang bezig met investeringen en vastgoed. Door continue groei en de behoefte aan planning van de opvolging op seniorniveau is het nu noodzakelijk om deze succesvolle flexibele structuur nog verder te formaliseren. Wat houden de veranderingen in voor ons personeel? De allergrootste en tevens positieve verandering is een sterker groeipotentieel. Iedereen heeft baat bij een structuur die een grotere kans op duurzame groei biedt. Er is meer baanzekerheid bij een bedrijf dat blijft groeien. Grotere hoeveelheden en meer activiteiten zorgen voor meer banen, waardoor er voor mensen met talent, opleiding en ervaring meer kansen ontstaan op promotie en een uitdagende carrière. Een gestroomlijnde, transparante structuur is goed voor werknemers die meer verantwoordelijkheid willen nemen. Ze hebben overzicht over hun eigen carrière en weten wat ze moeten doen om hogerop te komen. De vooruitgang wordt bepaald door wat ze bereiken op hun werk, binnen hun bedrijfstakken en op hun nationale markten. Zo kunnen ze stuiten op moeizame handelsomstandigheden in een markt met een hoog kredietrisico waar ze klanten tevreden moeten houden die meer dan ooit efficiëntie wensen. Anderen moeten zich wellicht toeleggen op het optimaliseren van grote groeikansen in een oplevende markt met een hoog ondernemersvertrouwen. Als unieke lokale factoren de prestaties bevorderen, dan moeten onze teams vrij zijn om te kunnen reageren zoals de situatie vraagt. Bovendien zal het meten van de prestatie geen verdraaid beeld geven door een matrix die van buitenaf wordt opgelegd en die wellicht niet werkt voor de lokale situatie. Met andere woorden, onze structuur biedt onze werknemers de vrijheid om hun best te doen en om erkenning te krijgen voor hun inspanningen om het maximale te bereiken met de dagelijkse kansen en uitdagingen.

3 Reorganisatie van de Group in het kort waarvan de activiteiten gericht zijn op Bidvest South South Africa Bidvest Industrial Holdings (B IH) Africa en Bidvest Namibia verantwoordelijk voor onze internationale en ZuidAfrikaanse cateringactiviteiten die de Zuid-Afrikaanse portfolio van de Group overziet evenals de 2 investeringen in bedrijven waarin Bidvest Foodservice Internat ional (BFI) we geen meerderheidsbelang hebben of die we niet zelf leiden. 3 Bidvest Capital (BC) De nieuwe formele structuur is eenvoudig. Bidvest bestaat op dit moment uit drie verschillende, onafhankelijk opererende eenheden, terwijl het bestuur van de Group gereorganiseerd wordt onder leiding van Lorato Phalatse. De drie zakelijke units zijn: Bidvest Industrial Holdings (BIH), waarvan de activiteiten gericht zijn op Bidvest South Africa en Bidvest Namibia Bidvest Foodservice International (BFI), verantwoordelijk voor onze internationale en Zuid-Afrikaanse cateringactiviteiten en Bidvest Capital (BC), die de Zuid-Afrikaanse portfolio van de Group overziet evenals de investeringen in bedrijven waarin we geen meerderheidsbelang hebben of die we niet zelf leiden. Door de belangen duidelijk te scheiden, krijgt ons management op strategisch niveau een betere focus. Hierdoor kunnen we acquisitiemogelijkheden zien, zowel hier als in het buitenland. Ook kunnen we zo beter risico s vaststellen en ons ertegen beschermen. We willen nog meer ruimte bieden aan de ondernemersmentaliteit. Zodra onze topmanagers kansen zien, moeten we wendbaar genoeg zijn om die ook te kunnen grijpen. De nieuwe bedrijven verdienen een pluim en ik feliciteer Lindsay Ralphs, hoofd van BIH, Bernard Berson, hoofd van BFI en hun beider teams. Ik blijf chief executive officer van de Bidvest Group en David Cleasby chief financial officer. Mijn hoofdtaak is de algemene strategie en de acquisitieactiviteiten van de Group aan te sturen. Lorato Phalatse zal voorzitter zijn bij BIH, Lindsay Ralphs de CEO en Peter Meijer de CFO. Het bestuur van BIH bestaat uit: Lorato Phalatse, Lindsay Ralphs, Peter Meijer, Mpumi Madisa, Gillian McMahon, Bongi Masinga, Nigel Payne, Doug Band, Alex Maditsi en ikzelf. Ik zal bij BFI voorzitter zijn, Bernard Berson CEO en David Cleasby FCO. Ik zit ook in het bestuur van de BFI. De andere bestuursleden zijn: Bernard Berson, David Cleasby, Nigel Boswell, Rachel Ruggiero, Andrew Selley, Johnny Kang, Doug Band en Helen Wiseman. Ik zal aan de slag gaan als chief executive bij BC en zitting nemen in het bestuur, samen met David Cleasby, Werner Hugo, Eric Diack en Paul Baloyi. De onderliggende boodschap is de volgende. Dit is een bijzondere tijd voor Bidvest, in Zuid-Afrika en in markten over de hele wereld. We doen het goed. We kunnen nog beter en we zorgen ervoor dat we dat ook zullen doen. Brian Joffe Group chief executive

4 groepspanorama Onze duurzame reis Duurzaam ondernemen is de pijler onder onze Proudly Tomorrow-belofte en de manier waarop wij zakendoen. Onze belofte Mensen Prestaties Product Planeet Ons menselijke en intellectuele kapitaal wordt gevormd door de competenties van onze werknemers, hun ervaringen en hun kennis van zaken. 53% van de aandeelhouders in ons financiële kapitaal (productie/ infrastructuur) zijn internationaal gevestigd, wat aangeeft hoeveel vertrouwen er is in Bidvest en zijn werknemers. Ons sociale en relationele kapitaal zit in de reputatie van ons huismerk en in de manier waarop we samenwerken met onze klanten en leveranciers om oplossingen te vinden met een meerwaarde voor hun bedrijfstakken. We hebben een geringe CO2- voetafdruk. We vinden dat het natuurlijke kapitaal behouden moet worden en streven er voortdurend naar om het milieu zo veel mogelijk te ontzien en onze planeet goed door te geven. Onze aandachtspunten Over onze CO2-voetafdruk. Als onderdeel van onze relatie met milieu en duurzaamheid zijn de inventarisaties van GHG opgesteld op bedrijfsniveau, omdat Bidvest op decentrale wijze opereert. We willen de uitstoot terugdringen door ons te richten op onze top 10 van uitstoters en ervoor te zorgen dat we, waar mogelijk, alles doen om onze impact te minimaliseren. We vinden onze impact op het milieu zeer belangrijk. Daarom heeft elke afdeling een duurzaamheidscomité die gemandateerd is om een milieuvriendelijke werkwijze te bevorderen. Duurzaamheidsprestaties worden bij elke afdeling op bestuursniveau gerapporteerd en aan het bestuur van de Bidvest Group. Doordat managers op lokaal en afdelingsniveau verantwoording afleggen, wordt de duurzaamheid verbeterd, waarbij er ook bespaard wordt op brandstof en verbruikskosten. Lindsay Ralphs Gebied 1 brandstofverbruik , Diesel Benzine Steenkoolverbruik (kg) Gebied 2 elektriciteitsverbruik Waterverbruik Megaliters Hoogtepunten Konica Minolta heeft voor het tweede jaar op rij koolstofneutraal gedraaid. Bidvest Automotive: de doelstelling is om in drie jaar 95% van de oude olie te recyclen. In vijf jaar is het doel 100%. Enkele teams doen dit nu al. In 2014 werd er door onze bedrijven 2,1 miljoen liter bulkolie ingekocht, en in 2015 zelfs 2,3 miljoen liter. Bij Bidvest Paperplus nam het elektriciteitsverbruik af met 8%. Bij Bidvest Automotive nam het waterverbruik af door nieuwe recyclingprojecten. Bij Bidvest Rental & Products werd er 7,9% meer water gerecycled. 457,0 443, ,0 GWH 443,0 GWH Afval Totale hoeveelheid afval naar de stortplaats (in tonnen)

5 groepspanorama Ons succes danken we aan de mensen. Welke systemen je ook ontwikkelt, welke technologieën je ook toepast, goede mensen zijn onvervangbaar. Bernard Berson Aantal mensen Opleidingskosten (ZAR miljoenen)* R549, R415,5 Een paar van onze MVI-investeringen Rally to Read Bakkerijproject van Bidvest QASA Van de voorzitter Bidvest wil duurzaam ondernemen. In overeenstemming met ons decentrale bedrijfsmodel investeren onze bedrijven zelf in initiatieven om sociaaleconomische ontwikkelingen te verbeteren, waarvan ook de lokale gemeenschap de vruchten plukt. Dit werk wordt gesteund door een aanzienlijke maatschappelijke investering van de Group. Lorato Phalatse MVI-uitgaven ZAR miljoen 101,1 ZAR miljoen 105,8 In overeenstemming met ons principe van decentralisatie kwam de productontwikkeling opnieuw voort uit lokale teams die dicht bij de lokale markten zitten. Er kwam daarbij één drijfveer duidelijk naar voren: de vraag naar producten die verspilling tegengaan, efficiënt zijn en groeikansen bieden. Bernard Berson Consumentenproducten Hoogtepunten Bidvest Foodservice UK heeft producten geleverd. Bidvest Foodservice UK blijft zich inzetten om zijn klanten te helpen de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te reduceren en afval tegen te gaan. Bidvest Bank Een klanttevredenheidscore van 92% en een Net Promoter Score van 77%. Bidvest Namibia In 2015 was de productie van vismeel minder dan 5% van de totale visvangst op zee met een bijvangst van minder dan 1%. We hebben in september 2014 een aantal nieuwe merken overgenomen, waaronder DigiTech, idance en Unimount. Hierdoor kunnen we verder groeien en onze activiteiten uitbreiden. Bidvest elektriciteit In twee jaar tijd is er door onze huismerken een groei van 30% bereikt.

6 Poor service Intimidation Blackmail Unethical behaviour Make the right choice and report Theft Bribery Fraud Anti-competitive behaviour Corruption Whistleblowing is not a crime, keeping quiet is! Anyone can call 24 hours a day, 365 days a year Free call landline: SMS please call me Bidvest (R1 per sms) Online form: bidvest@tip-offs.com Freefax: Freepost: KZN 138, Umhlanga Rocks, 4320

Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE

Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE issue 2014 VAN DE DIRECTIE De wereld van Bidvest wordt steeds groter Bidvest stond onlangs in de schijnwerpers vanwege de groei in Zuid-Afrika. En terecht.

Nadere informatie

Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE

Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE issue 2014 OMSLAGVERHAAL Directieonderscheidingen 2014 Het is altijd moeilijk om je voor te stellen hoeveel werk er achter de coulissen plaatsvindt om een

Nadere informatie

Rapportage VHG MVO Wijzer

Rapportage VHG MVO Wijzer Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV juni 202 Gegenereerd op 26-0-202 - pagina van voor Van Dijk Groenvoorzieningen BV Rapportage VHG MVO Wijzer Van Dijk Groenvoorzieningen BV Maatschappelijk

Nadere informatie

Onderwerp: CO2 Directiebeoordeling Footprint COLDMIX BV 2017

Onderwerp: CO2 Directiebeoordeling Footprint COLDMIX BV 2017 Onderwerp: CO2 Directiebeoordeling Footprint COLDMIX BV 2017 Aan: Directie en bedrijfsleiding COLDMIX Datum: Juli 2018 Van: A.G. Kneepkens, CO2 manager Opmerking bij deze review: Deze managementreview

Nadere informatie

Beleidsplan MVO 2015-2017

Beleidsplan MVO 2015-2017 Beleidsplan MVO 2015-2017 CB Concreet Duurzaam April 2015 Inleiding Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol binnen de prestatie- en groeistrategie van Cementbouw. Als een

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

DE CIO VAN DE TOEKOMST

DE CIO VAN DE TOEKOMST MIC 2015 DE CIO VAN DE TOEKOMST 30 oktober 2015 Mark van der Velden principal adviseur, interim manager EVEN VOORSTELLEN ONDERWERPEN De complexiteit van ICT in de zorg ICT ontwikkeling in drie stappen

Nadere informatie

Zuid-Afrika in de kijker. issue QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE. Pagina 4

Zuid-Afrika in de kijker. issue QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE. Pagina 4 BIDVOICE QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE Zuid-Afrika in de kijker Pagina 4 issue 2011 CE s message Success is habit forming A conference with culture Profile Health and wellness Competition BERICHT

Nadere informatie

Rapportage VHG MVO Wijzer

Rapportage VHG MVO Wijzer Rapportage VHG MVO Wijzer Aardoom Hoveniers B.V. 9 april 202 Gegenereerd op 9-04-202 - pagina van 0 voor Aardoom Hoveniers B.V. Rapportage VHG MVO Wijzer Aardoom Hoveniers B.V. Maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

FTE aantal FTE aantal FTE aantal KPN Nederland * KPN Group Belgium

FTE aantal FTE aantal FTE aantal KPN Nederland * KPN Group Belgium BIJLAGEN BIJLAGE 1. SOCIALE CIJFERS Tabel 1: Totaal aantal medewerkers (in FTE en aantal) FTE aantal FTE aantal FTE aantal KPN Nederland * 11.080 12.177 18.571 19.875 17.470 18.730 KPN Group Belgium 773

Nadere informatie

Realiseer uw inkoopambities met behulp van Data Workshop Dun & Bradstreet

Realiseer uw inkoopambities met behulp van Data Workshop Dun & Bradstreet Workshop Dun & Bradstreet NEVI INKOOPDAG 2015 BJÖRN VAN RAAK MIKE VAN KESSEL ROSANNA VAN DER WOUDE Agenda Introductie Dun & Bradstreet Welke trends & uitdagingen zien wij in de markt? Interactieve break-out

Nadere informatie

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 PERSBERICHT Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 28 augustus 2008 18u00 CET Gereguleerde informatie Antwerpen Thenergo (Euronext Brussels: THEB en

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2011 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 19-04-2012 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

Bidvoice. to 137 000 employees. From 2 000 employees. Acquisition of. issue QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE

Bidvoice. to 137 000 employees. From 2 000 employees. Acquisition of. issue QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE From 2 000 employees 1988 Acquisition of 2013 to 137 000 employees issue 2013 BERICHT VAN DE DIRECTEUR Waarde toevoegen Het is een jaar van contrasten geweest.

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS. E. Lokken Groenvoorziening BV. Tel Noordzijde Directie Erik Lokken

EMISSIE INVENTARIS. E. Lokken Groenvoorziening BV. Tel Noordzijde Directie Erik Lokken EMISSIE INVENTARIS 2017 Tel 0599-648 102 Noordzijde 315 www.elokken.nl E-mail info@elokken.nl 9515 PH, Gasselternijveenschemond Directie Erik Lokken INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE... 4 2.1

Nadere informatie

Gedragscode. Inleiding

Gedragscode. Inleiding Gedragscode Inleiding Deze gedragscode is van toepassing op alle werknemers (inclusief de directeurs) die voor een of meer van de entiteiten werken die tot de VastNed Groep behoren (VastNed Retail N.V.,

Nadere informatie

Zo gaan we om met de maatschappij. Deelcode 4

Zo gaan we om met de maatschappij. Deelcode 4 Zo gaan we om met de maatschappij Deelcode 4 x Zo gaan we om met de maatschappij We helpen de maatschappij door mensen te verbinden We gaan verantwoord om met mensen, middelen en milieu Inhoud: 1. Algemeen

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: Holstein 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Holstein Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 De organisatie... 4 2.1 Energiebeleid... 4 2.2 Verantwoordelijke... 4 3

Nadere informatie

14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1

14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1 Energie Management Actieplan 2013 14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1 Inhoudsopgave 6.1 Reductiedoelstellingen 3 6.2 Plan van aanpak 3 6.3 Samenvatting 6 Energie Management Actieplan

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Strategische Marketing Planning. Shell. Ferenc Franke Rick Molenaar

Strategische Marketing Planning. Shell. Ferenc Franke Rick Molenaar Strategische Marketing Planning Shell Ferenc Franke Rick Molenaar Shell Missie, Visie, Waardestrategie Marktafbakening Interne analyse SWOT Externe analyse Impact Inhoudsopgave De Oorsprong van de schelp

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: Holstein BV Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2018 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum: 23 januari 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Energiebeleid... 4 2.2 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

E.ON Cleaner & better energy

E.ON Cleaner & better energy E.ON Cleaner & better energy Onze strategie Van Europese energieproducent naar internationale aanbieder van & Minder kapitaal, meer waarde effectieve organisatie Van Geïntegreerd in hele waardeketen centraal

Nadere informatie

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten 23042012_WORKsmart_ECO_bro_NL WORKsmart -Eco Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten www.tomtom.com/business Let s drive business Inhoud 2 Hoe groen is uw onderneming? 3 Optimaliseer de inzet van

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS Axent Groen BV

EMISSIE INVENTARIS Axent Groen BV EMISSIE INVENTARIS 2018-2 Tel 053 480 74 90 Vanekerbeekweg 65 www.axentgroen.nl E-mail info@axentgroen.nl 7524 PE, Enschede Directie Wietse Wes INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE... 4 2.1 ORGANISATIEBESCHRIJVING...

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2012 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 08-04-2013 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

Energie Management Actieplan 2014 tot Extern

Energie Management Actieplan 2014 tot Extern Energie Management Actieplan 2014 tot 2017 -Extern Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder Opgesteld door: G.J. Bos (Directie) E. Drijfhout (CO2-functionaris) CO2-Prestatieladder Niveau 3 Energie Management

Nadere informatie

FTE aantal FTE aantal FTE Aantal KPN Nederland KPN Group Belgium * 795*

FTE aantal FTE aantal FTE Aantal KPN Nederland KPN Group Belgium * 795* 1 BIJLAGEN BIJLAGE 1. SOCIALE KERNCIJFERS Tabel 2: Totaal medewerkers (in FTE en aantal) FTE aantal FTE aantal FTE Aantal KPN Nederland 11.944 13.172 11.080 12.177 18.571 19.875 KPN Group Belgium 561 581

Nadere informatie

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam bankieren bij ABN AMRO ABN AMRO levert een scala aan producten en diensten aan particuliere, private

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2013 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 18-03-2014 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

Disruptions & Innovatie bij KPN

Disruptions & Innovatie bij KPN Disruptions & Innovatie bij KPN Fokko Dijkstra manager SSC Billing & Collections 12 november 2015 KPN : winnaar of ICT milieu prijs 2015 Over mij Fokko Dijkstra 52 jaar 27 jaar ervaring bij KPN 12 management

Nadere informatie

SIKA S NORMEN EN WAARDEN

SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA EEN WERElDlEIDER MEt NORMEN EN tradities Sinds de oprichting ruim 100 jaar geleden in zwitserland door de vooruitstrevende uitvinder Kaspar Winkler heeft Sika zich ontwikkeld

Nadere informatie

Gedragscode. Inleiding. Doelstelling. Gedragsnormen. Medewerkers 1/5

Gedragscode. Inleiding. Doelstelling. Gedragsnormen. Medewerkers 1/5 Gedragscode Inleiding Deze gedragscode is van toepassing op alle werknemers, alsmede de leden van het directiecomité en de leden van de raad van bestuur, die voor één of meer van de entiteiten werken die

Nadere informatie

aviko s wereld van aardappelen Je kunt zoveel meer (met Aviko)

aviko s wereld van aardappelen     Je kunt zoveel meer (met Aviko) aviko s wereld van Met meer dan 50 jaar ervaring en echte passie voor aardappelen brengt Aviko inspiratie in ieder gerecht. aardappelen www.avikofoodservice.nl www.aviko.be Je kunt zoveel meer (met Aviko)

Nadere informatie

Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info)

Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info) Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info) was wordt onderwerp tekstbron Versie juni Opmerking: Standaardteksten en Versie 2013 2010 hoofdstukindeling vertaald uit Guide 83 H 1 tm 4 Deel A Eisen Managementsysteem

Nadere informatie

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Supplier Code of Conduct Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Bij Kramp gaan we voor zakelijk succes op de lange termijn. Daarbij voelen we een sterke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2015 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 04-04-2016 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

Strategie Summit Zorg. Portfolio Management: Waar zetten wij op in? Steph Feijen, lid RvB Vebego International

Strategie Summit Zorg. Portfolio Management: Waar zetten wij op in? Steph Feijen, lid RvB Vebego International Strategie Summit Zorg Portfolio Management: Waar zetten wij op in? Steph Feijen, lid RvB Vebego International 30 september 2014 ebego International Familiebedrijf opgericht in 1943. Actief in: facilitaire

Nadere informatie

PEOPLE STAKEHOLDER(S) PEOPLE STAKEHOLDER(S)

PEOPLE STAKEHOLDER(S) PEOPLE STAKEHOLDER(S) Nr. ISO 26000 Indicator MVO Kernthema II: Arbeidsomstandigheden en volwaardig werk Stakeholder(s) Meten Uitvoering Voldoet Ja/Nee Doelstelling 2018 Paragraaf (Paragraaf 6.4) 1 6.4.1 Werkgelegenheid Safety

Nadere informatie

Lokaal, Europa en Internationaal

Lokaal, Europa en Internationaal www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche SWISSLEG (ZWITSERLAND) Opgericht in 2012 Rechtsvorm Sector Werkgebied Sector Website Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Handicaps/artificiële

Nadere informatie

KLIMAATTRANSPARANTIE

KLIMAATTRANSPARANTIE KLIMAATTRANSPARANTIE GEBOUWEN CO 2 Footprint Rapportage Volledig 2014 ACO BV Doetichem Werkmaatschappij Versie 1.0 11-03-2015 INLEIDING Carbon Footprint staat synoniem voor CO 2 -voetafdruk of CO 2 -emissie

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen EHS Westerlanden Besloten Venen

CO2 reductiedoelstellingen EHS Westerlanden Besloten Venen CO2 reductiedoelstellingen EHS Westerlanden Besloten Venen Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Prognose 3 3 Subdoelstellingen 5 3.1. Subdoelstelling scope 1 en 2 5 3.2. Subdoelstelling

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS. A.J. Van de Werf Beheer BV. Tel Industrieweg 33 Directie Jan Kuiper

EMISSIE INVENTARIS. A.J. Van de Werf Beheer BV. Tel Industrieweg 33   Directie Jan Kuiper EMISSIE INVENTARIS 2017 A.J. Van de Beheer BV Tel 050-301 25 00 Industrieweg 33 www.groenwerf.nl E-mail info@groenwerf.nl 9781 AC, Bedum Directie Jan Kuiper INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE...

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA Tegenwoordig heeft iedereen het over afval als hulpbron. Maar bij DS Smith Recycling is het dat ook echt.

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA We beheren meer dan 5 miljoen ton aan recyclebaar materiaal en Tegenwoordig heeft iedereen het over afval

Nadere informatie

Carbon Footprint Rapportage H1-2014

Carbon Footprint Rapportage H1-2014 Carbon Footprint Rapportage H1-2014 Naam Paraaf Datum Steller W.B.R. Weening November 2014 Inhoudsopgave D38.Carbon Footprint Report H1-2014.doc 1. Inleiding... 3 2. Afbakening... 4 2.1 Organisatiegrenzen...

Nadere informatie

1 e half jaar 2015. Carbon Footprint. J.M. de Wit Groenvoorziening BV. Carbon footprint J.M. de Wit Groenvoorziening BV.

1 e half jaar 2015. Carbon Footprint. J.M. de Wit Groenvoorziening BV. Carbon footprint J.M. de Wit Groenvoorziening BV. Carbon Footprint 1 e half jaar 2015 J.M. de Wit Groenvoorziening BV Pagina 1 van 13 Carbon footprint J.M. de Wit Groenvoorziening B.V. Bedrijfsgegevens Bedrijf: J.M. de Wit Groenvoorziening BV Bezoekadres:

Nadere informatie

MVO Programma

MVO Programma 2017-2020 Inleiding Jan Bakker heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in de agrarische sector en de grond-, wegen waterbouw. We zijn gegroeid en geprofessionaliseerd, maar met behoud van onze eigen

Nadere informatie

TAMTOM TALENTNAVIGATIE

TAMTOM TALENTNAVIGATIE TAMTOM TALENTNAVIGATIE EEN INTEGRALE ZIENSWIJZE ERNST JAN REITSMA Talent. Wat je goed kan. Passie. Wat je graag doet. Aandacht voor Talentontwikkeling Gallup, Wiseman, de Leadership Council en vele anderen

Nadere informatie

Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO

Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO Optimaliseren van recyclingprocessen via innovatie in productontwikkeling Duurzaamheidsdialoog TNS NIPO Eelco Smit Philips Consumer Lifestyle 29 maart 2012 Een sterke diverse industriële groep leading

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015

Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015 Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015 Status: Definitief Datum van uitgifte: 16-08-2015 Datum van ingang: 07-09-2015 Versienummer: 1.0 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. CO 2 EMISSIES 1E HALFJAAR 2015... 4 2.1

Nadere informatie

Energie Management Actieplan 2015

Energie Management Actieplan 2015 Energie Management Actieplan 2015 Aannemingsbedrijf K. Dekker B.V. Opgesteld door: Gecontroleerd door: Vrijgave door: D. Blank H. Groenenberg A.A. Kirstein Versie: Juni 2015 Energie management actieplan

Nadere informatie

CO 2 -update H1 2014. versie 2, 16 maart 2015

CO 2 -update H1 2014. versie 2, 16 maart 2015 CO 2 -update H1 2014 versie 2, 16 maart 2015 INLEIDING De belangrijkste milieu-impact van Beelen is haar CO 2 -uitstoot. Daarom hebben wij reeds in 2011 reductiedoelstellingen voor onze CO 2 -uitstoot

Nadere informatie

CATEGORY LEAD HOME & LIVING

CATEGORY LEAD HOME & LIVING Consulting Exit Digital Category Management #VACATURE CATEGORY LEAD HOME & LIVING Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Stef Jonker Datum: 20 juli 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke...

Nadere informatie

Emissie inventaris 2013. Visser Assen. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1

Emissie inventaris 2013. Visser Assen. Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Emissie inventaris 2013 Visser Assen Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Datum Versie Opsteller Gezien juni 2014 Definitief S.G. Jonker R. van der Veen AMK Inventis Advies en Opleiding 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Milieubarometerrapport 2013

Milieubarometerrapport 2013 Milieubarometerrapport 2013 Verkuil & Moree BV Milieubarometer - 2013 Verkuil & Moree BV Inhoud De Milieubarometer vertaalt gegevens zoals elektriciteitsverbruik en afvalproductie naar grafieken en tabellen

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010)

Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Carbon Footprint 2e helft 2015 (referentiejaar = 2010) Opgesteld door: Akkoord: I. Bangma O. Van der Ende 1. INLEIDING Binnen de Van der Ende Steel Protectors Group BV staat zowel interne als externe duurzaamheid

Nadere informatie

Philips Circular lighting

Philips Circular lighting Lighting Circular lighting Philips Circular lighting Direct geld besparen met de hoogste vorm van duurzaamheid Wat is Philips Circular lighting? De toekomst van verlichting is nu! Steeds meer bedrijven

Nadere informatie

Energie meetplan 2016-2018. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0

Energie meetplan 2016-2018. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Energie meetplan 2016-2018 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Vestiging Rechte Tocht 5 Scope 1 emissies 5 Scope

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan 2016

Energiemanagement actieplan 2016 Energiemanagement actieplan 2016 Energie Management Actieplan 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Bedrijfsdoelstelling 4 2.2 Scope 1 4 2.3 Scope 2 4 3. Plan van Aanpak 5 3.1

Nadere informatie

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V.

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Scherrenberg B.V. heeft zich in het kader van haar Kwaliteit- Arbo en Milieubeleid ten doel gesteld om de uitstoot van CO2 bij de uitvoering van

Nadere informatie

Maart De WoonTafel. Woontafel Whitepaper. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door

Maart De WoonTafel. Woontafel Whitepaper. De kansen van ketensamenwerking. Mede mogelijk gemaakt door Maart 2013 De WoonTafel Woontafel Whitepaper De kansen van ketensamenwerking Mede mogelijk gemaakt door Woontafel Whitepaper De kansen van ketensamenwerking De cijfers lopen uiteen, maar op basis van onderzoek

Nadere informatie

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE BUSINESS ASSURANCE STAKEHOLDERS Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 1 DNV GL 2014 Stakeholders 19 November 2015 SAFER, SMARTER, GREENER

Nadere informatie

CATEGORY LEAD FASHION

CATEGORY LEAD FASHION #VACATURE CATEGORY LEAD FASHION Wehkamp is een van Nederlands meest succesvolle online retailers. De missie van het bedrijf is de nummer één zijn in de hoofden en de harten van gezinnen, door hun leven

Nadere informatie

EMISSIE INVENTARIS A.J. Van de Werf Beheer BV. Tel Industrieweg 33 Directie Jan Kuiper

EMISSIE INVENTARIS A.J. Van de Werf Beheer BV. Tel Industrieweg 33   Directie Jan Kuiper EMISSIE INVENTARIS 2018-2 A.J. Van de Beheer BV Tel 050-301 25 00 Industrieweg 33 www.groenwerf.nl E-mail info@groenwerf.nl 9781 AC, Bedum Directie Jan Kuiper INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 ORGANISATIE...

Nadere informatie

CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V.

CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V. CO2 Footprint rapportage 2015 Raedthuys Holding B.V. Naam opdrachtgever: Raedthuys Holding B.V. Adres: Hengelosestraat 569 Plaats: Enschede Uitgevoerd door: Zienergie BV Adres: Dokter Stolteweg 2 Plaats

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. Exact Group B.V., 2017. All rights belong to their respective owners. Exact Group B.V., 2017. All rights belong to their respective owners. TRY TOMORROW S TECH EXACT LIVE 2017 Exact Consolidatie, 15 november

Nadere informatie

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Contents P. 2 Introductie P. 2 VINCI s commitments P. 4 Leveranciers commitments P. 6 Implementatie 1 15 april 2012 Introductie Deze Code «Global Performance

Nadere informatie

CO2-reductieplan Kuurman

CO2-reductieplan Kuurman CO2-reductieplan Kuurman Auteur: MRO, RVD Januari 2017 Inhoud CO2-reductieplan Kuurman... 1 Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Leeswijzer... 3 2 Energiebeoordeling... 4 2.1 Identificatie verbruikers... 4

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE ONLY THESE WORDS. Onze Bidvest-wereld. issue 2012

QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE ONLY THESE WORDS. Onze Bidvest-wereld. issue 2012 Bidvoice QUARTERLY MAGAZINE FOR BIDVEST PEOPLE ONLY THESE WORDS Onze Bidvest-wereld issue 2012 Awards van de CEO That s entertainment, het thema van de jaarlijkse award-avond van de CEO, was een passende

Nadere informatie

Rapportage in het kader van Energiemanagementprogramma

Rapportage in het kader van Energiemanagementprogramma Rapportage in het kader van Energiemanagementprogramma Knook Staal en Machinebouw Appelweg 1 4782PX Moerdijk Halfjaarlijkse Rapportage 13-4-2018 Datum Versie Status Auteur Paraaf 13-4-2018 O Definitief

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1

CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1 CO2 Emissie Inventaris Rapportage 2014 Versie 1 Colt International Beheer BV Korte Oijen 4 5433 NE KATWIJK Postbus 29 5430 AA CUIJK Tel: 0485-399 999 Website: www.coltinfo.nl E-mail: info@coltinfo.nl Opgesteld

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO

De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO De emissie inventaris van: 2016 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Versie: Definitief Opgesteld door: Dhr. S.G. Jonker Datum: Oktober 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie...

Nadere informatie

Respect voor klanten, partners en medewerkers

Respect voor klanten, partners en medewerkers Respect voor klanten, partners en medewerkers Service : een ander woord voor het respect dat een onderneming verschuldigd is aan haar klanten, medewerkers en partners. Voertuigbeglazing KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

Ad Hoc rapportage of constante sturing. Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive

Ad Hoc rapportage of constante sturing. Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive 1 Ad Hoc rapportage of constante sturing Presentatie door: Paul Brands Regional Account Executive Agenda 2 Wie zijn wij? Duurzaam ondernemen / Informatie voorziening. Veranderende inzichten. Knelpunten

Nadere informatie

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data KENNISSESSIE How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data 27 September 2018 How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data Traditioneel wordt een SSC gezien als een afdeling die zich hoofdzakelijk

Nadere informatie

MVO Kwartaalbericht Juli 2017

MVO Kwartaalbericht Juli 2017 MVO Kwartaalbericht Juli 2017 1 Iedereen levert een bijdrage pagina 4 Samen werken aan een betere toekomst pagina 6 Ik zie bij BRAND al vele mooie initiatieven ontstaan pagina 8 MVO helpt mij om normen

Nadere informatie

Jaarverslag Criteria. Conform niveau 3 op de CO2- prestatieladder 3.0 en ISO norm. Opgesteld door Paraaf. Datum Versie 2

Jaarverslag Criteria. Conform niveau 3 op de CO2- prestatieladder 3.0 en ISO norm. Opgesteld door Paraaf. Datum Versie 2 Jaarverslag 2017 Criteria Opgesteld door Paraaf Conform niveau 3 op de CO2- prestatieladder 3.0 en ISO 14064-1 norm RB Datum 12-7-2018 Versie 2 Status Definitief Inhoudsopgave 1 INLEIDING EN VERANTWOORDING...

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek Zó maakt u automatisering onderdeel van uw duurzaamheids-doelstelling Dat duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is binnen het bedrijfsleven spreekt voor

Nadere informatie

Carbon footprint Van Raaijen Groep BV. Carbon Footprint 2014. Van Raaijen Groep BV. Mei 2015. Pagina 1 van 13

Carbon footprint Van Raaijen Groep BV. Carbon Footprint 2014. Van Raaijen Groep BV. Mei 2015. Pagina 1 van 13 Carbon Footprint 2014 Van Raaijen Groep BV Pagina 1 van 13 Carbon footprint Van Raaijen Groep B.V. Bedrijfsgegevens Bedrijf: Van Raaijen Groep BV Bezoekadres: De Binderij 54 Postcode en plaats: 1321 EK

Nadere informatie

Rapportage van de meest materiele scope 3 emissies

Rapportage van de meest materiele scope 3 emissies Rapportage van de meest materiele scope emissies Criteria Conform niveau 5 op de CO-prestatieladder.0 Opgesteld door Dennis Kreeft en Marco Vermeulen Handtekening Autorisatiedatum 1-09-017 Versie 09-06-017

Nadere informatie

De emissie inventaris van: 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO Opgesteld door: Stef Jonker Datum: 17 januari 2017

De emissie inventaris van: 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO Opgesteld door: Stef Jonker Datum: 17 januari 2017 De emissie inventaris van: en 2015 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 Opgesteld door: Stef Jonker Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 De organisatie... 4 2.1 Verantwoordelijke... 4 3 De rapportage

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid. 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht

Duurzame Inzetbaarheid. 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht Duurzame Inzetbaarheid 23 mei 2016 Netwerk Sociale Innovatie Universiteit Maastricht Kennismaken Annette van Waning (1970) Head of CSR Vebego International Directeur Vebego Foundation Drijfveren - Duurzaamheid

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2017

CO2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2017 CO2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2017 Naam opdrachtgever: Raedthuys Holding B.V. Adres: Hengelosestraat 569 Plaats: Enschede Uitgevoerd door: Zienergie BV Adres: Dokter Stolteweg 2 Plaats Zwolle

Nadere informatie

BNP Paribas - Fortis Bank BGL Newsletter

BNP Paribas - Fortis Bank BGL Newsletter 15 mei 2009 n 8 [Inhoud] >>> Voorwoord Compliance >>> Vragen Wat zijn de compliance-richtlijnen na de closing? >>> Integratie Structuur van het integratieproject TaskForce leaders BNP Paribas - Fortis

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Energie meetplan 2014-2020

Energie meetplan 2014-2020 Energie meetplan 2014-2020 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.2_2 Energie meetplan 2014-2020 1/11 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Vestiging

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder Voortgangs rapportage e half jaar

CO2 Prestatieladder Voortgangs rapportage e half jaar CO2 Prestatieladder Voortgangs rapportage 2016 1 e half jaar Naam opdrachtgever: Raedthuys Holding B.V. Adres: Hengelosestraat 569 Plaats: Enschede Uitgevoerd door: Zienergie BV Adres: Dokter Stolteweg

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Aannemingsbedrijf K. Dekker B.V. Opgesteld door: Gecontroleerd door: Vrijgave door: D. Blank H. Groenenberg M.J.M. Stoop Versie: augustus 2014 1 Voorwoord In onze missie staat

Nadere informatie

Milieu jaarplan. Plan van Aanpak 2013. BAM Utiliteitsbouw bv. Afdeling KAM

Milieu jaarplan. Plan van Aanpak 2013. BAM Utiliteitsbouw bv. Afdeling KAM Milieu jaarplan Plan van Aanpak 2013 BAM Utiliteitsbouw bv Afdeling KAM Datum: 19-12-2012 1. Inleiding Duurzaamheid is een onlosmakelijk aspect van de bedrijfsvoering van BAM. Mens en milieu staan hierbij

Nadere informatie

Investors in People. Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com. 25-4-2008 www.willemscheepers.eu

Investors in People. Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com. 25-4-2008 www.willemscheepers.eu Investors in People Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com De plaats van IiP. Greiner & IiP IiP Cyclus. & de O-Meting Investors in People in het Organisatie Model www.willemscheepers.eu

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie