ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1"

Transcriptie

1 ISS Handboek verkeersveiligheid Jouw route naar veiliger rijden ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 1

2

3 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 3 Me & You ACHTERGROND Verkeersveiligheid is een van de onderwerpen van de ISS Safety Rules. ISS verlangt van elke medewerker dat hij de strengste normen in acht neemt als het gaat om rijden en veiligheid, ongeacht met welk voertuig hij voor zijn werk de weg op gaat. Zowel met bedrijfswagens als met gehuurde of eigen voertuigen. De uitleg in dit handboek geldt voor alle medewerkers die werkgerelateerde ritten maken, met welk voertuig dan ook. We hopen natuurlijk dat de aanwijzingen ook worden opgevolgd tijdens privéritten. Als je voor ISS de weg op gaat, ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de mensen die je onderweg tegenkomt. Daarom moet je te allen tijde het voertuig besturen op een manier die veilig is, verantwoord en binnen de grenzen van de wet. Het voertuig waarin je rijdt uit naam van ISS moet altijd en overal voldoen aan de technische voorschriften, wie de eigenaar ook is.

4 4 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID INTRODUCTIE Dit is jouw eigen Handboek Verkeersveiligheid. Een gids met tips, adviezen en goede voorbeelden van hoe je veiliger kunt rijden. Lees dit handboek en neem de informatie en adviezen goed in je op. Er zijn vier zaken die van invloed zijn op veilig rijden: RIJBEVOEGDHEID; HET VOERTUIG; JOUW GEMOEDSTOESTAND; JOUW GEDRAG.

5 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 5 RIJBEVOEGDHEID Rijbewijs Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor het soort voertuig dat je zult besturen voor je werk; Je moet veranderingen in je situatie die van invloed kunnen zijn op de geldigheid van je rijbewijs direct doorgeven aan je leidinggevende of manager. Bedrijfswagens Alleen na toestemming van de manager die verantwoordelijk is voor wagenpark/ transport (of je eigen leidinggevende of manager), mag je het voertuig besturen; Elke andere bestuurder, inclusief een familielid, mag het voertuig alleen besturen nadat je toestemming hebt gekregen van de manager die verantwoordelijk is voor wagenpark/transport (of je eigen leidinggevende of manager); Naam 2. Voornamen 3. Geboortedatum en -plaats 4a Afgiftedatum 4b Datum geldig tot 4c Afgegeven door 5. Rijbewijsnummer 7. Handtekening 9. Categorieen 10. Vanaf 11. Tot 12. Beperkingen / Vermeldingen RIJBEWIJS 1. Harald 2. Jones a c. Politie 4b d Harald Jones 9. B A B C D BE CE DE Als iemand, anders dan bovengenoemde personen, het voertuig moet gebruiken, dan moet je dit vooraf bespreken met je leidinggevende of manager.

6 6 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID HET VOERTUIG Controle voor je vertrek Voor elke reis moet je: Ervoor zorgen dat het voertuig geschikt is voor het doel; Je route goed voorbereiden (op papier of in je navigatiesoftware). Als je in een nieuwe, gehuurde of bedrijfswagen rijdt, moet je: Ervoor zorgen dat je weet waar alle belangrijke knoppen en hendels zitten, zodat je die weet te gebruiken in geval van nood; De remmen controleren voor vertrek en zo snel mogelijk nadat je bent weggereden (op een veilig moment, uiteraard); De eerste paar kilometers rustig en constant rijden, zodat je aan het voertuig kunt wennen en de remmen kunt testen. Controleer minstens één keer per week en in ieder geval voordat je de eerste keer in een voertuig stapt, de volgende punten: Lampen (doen ze het en zijn ze schoon); Voorruit en ramen (zijn ze schoon); Bandenspanning en conditie banden; Oliepeil; Ruitenwisservloeistofpeil. Als de bandenspanning van het voertuig niet op peil is, zal je remweg langer worden en de auto slechter bestuurbaar, waardoor je meer risico loopt op een aanrijding. Daarnaast is het rijden op te zachte banden slecht voor de banden en stijgt het brandstofverbruik. TIP UIT DE PRAKTIJK Vervoer alle bagage (incl. dingen als koffertjes en paraplu s) in de achterbak/buiten de cabine. Zo houd je ze bovendien uit het zicht, waarmee je diefstal voorkomt.

7 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 7 JOUW GEMOEDSTOESTAND Gezichtsvermogen Zorg ervoor dat je gezichtsvermogen voldoet aan de minimum eisen. Indien je een bril of contactlenzen nodig hebt om te rijden, dien je deze ook te dragen. Alcohol Rijd nooit met alcohol in je bloed. Zelfs kleine hoeveelheiden kunnen je beoordelings- en reactievermogen negatief beïnvloeden. Drugs Rijd nooit wanneer je onder invloed bent van welke illegale drug dan ook. Sommige voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen maken je suf of slaperig. Het is belangrijk dat je de bijsluiter van het medicijn goed leest. Als erin staat dat je beter niet kunt rijden (of machines bedienen), al staat er KAN slaperigheid veroorzaken, rijd dan niet. Als je twijfelt aan de veiligheid van een bepaald medicijn (of combinatie van medicijnen) vraag je dokter of apotheker. dan om advies. Vermoeidheid Vermoeidheid is de grootste moordenaar op de weg. Kruip nooit achter het stuur voor een lange rit als je je moe voelt of niet lekker. Het is jouw verantwoordelijkheid om te beoordelen of je fit genoeg bent om te rijden of niet. TIP UIT DE PRAKTIJK Neem altijd een reservebril of een extra setje contactlenzen mee in de auto als je die nodig hebt om te kunnen rijden.

8 8 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID JOUW GEDRAG Planning Plan je afspraken waar mogelijk flexibel in. Door wat ruimte in te bouwen haal je de druk van de ketel, omdat je geen exacte deadline hebt; Als je vertraging hebt, stop dan op een veilige plek en bel even om dat door te geven; Vermijd de spits en kies de minst drukke route; Regels Gebruik geen mobiele telefoon tijdens het rijden dat is verboden; Ga tijdens het rijden geen route bepalen of aanpassen op een kaart of in je navigatiesysteem. Schat je verwachte reistijd ruim in; Maak ritten niet te lang of te ver, bepaal wat redelijk is; Indien mogelijk, wissel af en toe van plaats met je bijrijder; Pauzeer regelmatig, minstens minuten na elke twee uur rijden of eerder als je je moe voelt. 2 uur

9 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 9 Houding Rijd altijd veilig en volgens de regels van de wet. Houd je aan de maximum snelheid; Zorg ervoor dat jij en al je passagiers veiligheidsgordels dragen; Rijd niet wanneer je mentale beoordelingsvermogen en/of je fysieke gesteldheid negatief worden beïnvloed door ziekte, alcoholgebruik, drugs of medicijnen, of als je moe bent; Neem geen te grote risico s voor je eigen veiligheid (bijvoorbeeld, wanneer het winterweer snel slechter wordt. Het is logisch dat je dan je reis onderbreekt totdat de weersomstandigheden

10 10 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID Persoonlijke veiligheid De volgende richtlijnen helpen je risico s zo klein mogelijk te houden: Blijf zo lang mogelijk op hoofdwegen rijden; Vertel aan iemand waar je heen bent, wat je route is en hoe lang je ongeveer onderweg bent; 1/2 1/4 3/4 1/1 SPEED Rijd de brandstoftank niet leger dan een kwart tank; Let tijdens het rijden op de staat van je voertuig. Als je denkt dat er iets niet klopt of stuk is, stop dan op een toepasselijke plek, bijvoorbeeld bij een garage, benzinestation of winkel en zoek hulp; Als je afreist naar een onbekend kantoor of hotel, bel die locatie dan even voor de details en de parkeerfaciliteiten. Bij aankomst rijd je naar de hoofdingang en, waar nodig, vraag je om assistentie; Parkeer waar mogelijk op goedverlichte plekken en controleer bij terugkomst om en rond je voertuig voordat je weer instapt; Sluit je deuren af wanneer je rijdt, vooral s nachts en in drukke gebieden; Als je pech krijgt op de snelweg, trek dan een fluorescerend jasje aan en blijf niet in de auto zitten. Stap uit via de deur die het verst van het verkeer is en ga op veilige afstand van de auto staan.

11 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 11 CHECKLIST INCIDENTINFORMATIE Wanneer je betrokken bent bij een incident, loop dan deze checklist door. Zo beschikken je leidinggevende of manager en de verzekeringsmaatschappij altijd over de informatie die ze nodig hebben. Date incident: Locatie incident: Kort verslag van incident: Uw rijbewijsnummer: Is politie ingeschakeld? Ja Nee Het kenteken van uw voertuig: Naam politieagent: Merk voertuig: Referentienummer politie: Is uw auto bestuurbaar? Ja Nee Zijn er verwondingen? Ja Nee Wat is de schade aan uw voertuig? Naam bestuurder ander voertuig? Verzekeringsgegevens andere voertuig: Waar is het voertuig? Kenteken andere voertuig:

12 12 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID

13 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID 13

14 14 ISS HANDBOEK VERKEERSVEILIGHEID

15

16 Onze HSE Visie noemen wij : Wij streven ernaar om nummer 1 in onze industrie te zijn en om erkend te worden als leider als het gaat om prestaties op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu; 0: Wij werken met 0 dodelijke ongevallen; 0: Wij werken met 0 ernstige ongevallen en verwondingen. ISS Facility Services Tel: Fax: helpdesk.qhse@nl.issworld.com November Rev.1.

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141 Voorwaarden Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden Uw rechten & plichten Nummer: ACV-RV-01-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over uw Ongevallenverzekering

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Best Practice - Life Saving Rules Chemelot Site

Best Practice - Life Saving Rules Chemelot Site Best Practice - Life Saving Rules Chemelot Site Doelstelling Best Practice Life Saving Rules Chemelot Site Hulpmiddel voor het lijnmanagement van de site bewoners op de Chemelot Site Bedoeld om de Life

Nadere informatie

Niet verzekerd 10. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...4

Niet verzekerd 10. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...4 Schade Op-/inzittendenverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Schade Op-/ inzittenden Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Schade op-/inzittenden 1. Wie zijn de

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen

Veilig op weg Verantwoordelijkheid Wie rijdt? Met hoeveel? Rolstoel Gordels en rolstoelbevestigingen Veilig op weg Bijna alle vakanties hebben de beschikking over een busje. Voor de ADHD/Autismevakanties zijn dit gewone personenbusjes; op de LG- en MCG-vakanties gaat een aangepast busje mee (bij groepen

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Schade Inzittenden PB-A-SI2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Schade Inzittenden (PB-A-SI2016) Pagina Schade op-/inzittenden 1. Wie zijn de verzekerden?

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18.

10. 11. 12. 13. 14. 15. 18. 1. Op de fietspad en fietsstrook mogen alleen fietsers en snorfietsers rijden. 2. Alarmnummer is 112. 3. Rijbewijs is 10 jaar geldig. 4. Alle betrokkenen bij een aanrijding moeten blijven wachten. (Plaats

Nadere informatie

Aan jaren geen gebrek!

Aan jaren geen gebrek! Aan jaren geen gebrek! Autorijden ondanks fysieke beperkingen Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ook nu u wat ouder wordt, wilt u actief blijven. U doet bood- Ouder

Nadere informatie

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Schade is natuurlijk ongewenst in uw bedrijf. Schades binnen uw wagenpark hebben

Nadere informatie

Veilig onderweg met de e-bike

Veilig onderweg met de e-bike Veilig onderweg met de e-bike Wat kunt u doen om een valpartij te voorkomen? Pas uw snelheid aan Een elektrische fiets is sneller en comfortabeler dan een gewone fiets. Hij gaat echter sneller dan u denkt

Nadere informatie

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF

WVA-0116. Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF WVA-0116 Bijzondere voorwaarden bij uw WERKGEVERSAANSPRAKE- LIJKHEIDSVERZEKERING MOTORRIJTUIGEN AGRARISCH BEDRIJF 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 1. Wat

Nadere informatie

... Think safety! Werken met. Verkeersveiligheid. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid

... Think safety! Werken met. Verkeersveiligheid. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid ... Think safety! Werken met VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Werken met Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit;

Nadere informatie

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea

U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea U kiest voor vrijheid, u rijdt zonder zorgen. Met de Motorverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw motor. 3 Met de Motorverzekering heeft u meer voordelen. 4 U kiest zelf

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Ongevallen Inzittenden PB-A-OI 2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Ongevallen Inzittenden (PB-A-OI2016) Pagina Ongevallen Inzittenden 1. Wie zijn de

Nadere informatie

lyondellbasell.com lyondellbasell.com Veilig autorijden

lyondellbasell.com lyondellbasell.com Veilig autorijden Veilig autorijden Veilig autorijden Tijdens het autorijden werken de geest en het lichaam van de bestuurder en de auto samen als 1 systeem. Deze presentatie maakt inzichtelijk welke verschillende onderdelen

Nadere informatie

INTRODUCTIE VOOR WERKNEMERS EN AANNEMERS

INTRODUCTIE VOOR WERKNEMERS EN AANNEMERS LEVENSREDDENDE REGELS INTRODUCTIE VOOR WERKNEMERS EN AANNEMERS Rev: Doc.nr: A 01290248-0001 GOAL ZERO LEVENSREDDENDE REGELS WAAROM WAT WIE WANNEER Slide 2 FEIT GOAL ZERO GEEN LETSEL B MEER DAN 350 SLACHTOFFERS

Nadere informatie

Arbochecklist Personenvervoer 1

Arbochecklist Personenvervoer 1 1 In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/5 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd):

Nadere informatie

Dossier : vermoeidheid

Dossier : vermoeidheid Dossier : vermoeidheid Inleiding In slaap vallen achter het stuur kan fataal zijn. Toch rijden heel wat bestuurders gewoon door, hoewel ze zich moe voelen. Ze denken dat ze door een raam te openen of door

Nadere informatie

1.3 Geestelijke en lichamelijke gesteldheid

1.3 Geestelijke en lichamelijke gesteldheid .3 Geestelijke en lichamelijke gesteldheid Als je barst van de hoofdpijn, koorts hebt, down bent of je hondsmoe voelt, ben je een minder goede verkeersdeelnemer dan wanneer je fit bent. En ook bepaalde

Nadere informatie

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Wet- en regelgeving 1. Wanneer ben je bestuurder van een voorrangsvoertuig? (bron: artikel 29 RVV 1990) a. als je optische én geluidssignalen voert b. als

Nadere informatie

School Lesbrief 2015

School Lesbrief 2015 School Lesbrief 2015 Weer naar School Na zes weken vrij weer naar school! Weer vroeg opstaan, ontbijten en aankleden En dan naar school: wel op een veilige manier! Hoe zorg je ervoor dat je in het verkeer

Nadere informatie

Instructies Oud Papier & Karton

Instructies Oud Papier & Karton Instructies Oud Papier & Karton Memo KENMERK: Aan: Chauffeurs vrijwilligers oud papier en kartoninzameling (OPK) Van: Betreft: Veiligheidsinstructie Kopie: Datum: Maart 2015 Beste chauffeurs en vrijwilligers,

Nadere informatie

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Ongevallen inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Ongevallen inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141 Voorwaarden Ongevallenverzekering motorrijtuigen Ongevallen inzittenden Uw rechten & plichten Nummer: ACV-RV-01-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over uw Ongevallenverzekering

Nadere informatie

MEDICIJNEN IN HET VERKEER

MEDICIJNEN IN HET VERKEER MEDICIJNEN IN HET VERKEER MINDER GOED RIJDEN MET MEDICIJNEN MAG IK RIJDEN MET MIJN MEDICIJN WAT KAN DE APOTHEKER VOOR MIJ DOEN BEOORDELING RIJGESCHIKTHEID BIJ MEDICIJNGEBRUIK ADVIEZEN OM VEILIG TE RIJDEN

Nadere informatie

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE KLOMPENMAKERSTRAAT 51, 2672 GA NAALDWIJK POSTBUS 168, 2670 AD NAALDWIJK BERIJDERSDESK 0174 291636 BERIJDERSDESK@AUTOPERMAAND.NL Inhoud Welkom... 3 Berijdersdesk... 3

Nadere informatie

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol:

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: We willen voorschriften geven aan personeel, ouders c.q. begeleiders en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen, met als doel daarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Wet + Regelgeving. Vraag 4 Hoeveel uur nachtdienst mag u volgens de overleg regeling verrichten per 2 weken? A..20 uur B. 22 uur C.

Wet + Regelgeving. Vraag 4 Hoeveel uur nachtdienst mag u volgens de overleg regeling verrichten per 2 weken? A..20 uur B. 22 uur C. Wet + Regelgeving Vraag 1 Worden lijndienstbussen altijd als bestemming verkeer gezien? A.. Ja B. nee C. Alleen tijdens spits uur. Vraag 2 Wat is de max. snelheid op de parkeerplaats van een autosnelweg?

Nadere informatie

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 Vanaf 10 september 2008 moeten alle bestuurders van een voertuig behorende tot de categorie D en die in beroepsverband rijden,

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ...

ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ... ONTHAALBROCHURE WELKOM BIJ.... 1 In deze bundel vind je tips en informatie om de werking van onze onderneming wat beter te leren kennen. VOORSTELLING ONDERNEMING Naam van onze onderneming:.. Straat:..

Nadere informatie

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp buitenland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-51-141. Hulpverlening Pechhulp buitenland

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp buitenland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-51-141. Hulpverlening Pechhulp buitenland Voorwaarden Hulpverlening Pechhulp buitenland Uw rechten & plichten Nummer: ASV-RV-51-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over Hulpverlening - Pechhulp buitenland

Nadere informatie

videosurveillance minder doden en gewonden

videosurveillance minder doden en gewonden videosurveillance Een groep automobilisten en motorrijders rijdt véél te hard op de Nederlandse wegen. Daar blijft het vaak niet bij. Ze maken zich vaak ook schuldig aan bumperkleven, agressief rijden,

Nadere informatie

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7

Niet verzekerd 13. Wanneer is schade door de auto niet verzekerd?...6 14. Welke schade is niet verzekerd?...7 Goed op weg Autoverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn

Nadere informatie

Slaapproblemen, angst en onrust

Slaapproblemen, angst en onrust Slaapproblemen, angst en onrust WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WAT GEBEURT ER ALS U STOPT AUTORIJDEN INFORMATIE ADRESSEN HULPVERLENING VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL SLAAPPROBLEMEN,

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Alcohol, drugs en roken

Alcohol, drugs en roken ... Think safety! Alcohol, drugs en roken VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Alcohol, drugs en roken 2 ... Think safety! Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid

Nadere informatie

Dossier : snelheid 1

Dossier : snelheid 1 Dossier : snelheid 1 Overdreven of onaangepaste snelheid verhoogt het risico op en de ernst van verkeersongevallen aanzienlijk. Niets nieuws, aangezien het om een basisgegeven van de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (ACV-RV-51-161) Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina 2 1 Wie zijn de verzekerden? 2 2 Waar geldt de verzekering? 2 3 Welke

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (ASV-RV-51-161) Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina 2 1 Wie zijn de verzekerden? 2 2 Wat is verzekerd? 2 3 Waar geldt de

Nadere informatie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie

Hulp bij pech in het buitenland. Audi Mobiliteitsgarantie Hulp bij pech in het buitenland Audi Mobiliteitsgarantie Audi Mobiliteitsgarantie, hulp bij pech Bij iedere nieuwe Audi hoort een gratis Mobiliteitsgarantie. Mocht u ooit stranden met uw Audi dan helpen

Nadere informatie

Oefenboek. rijbewijs B

Oefenboek. rijbewijs B Oefenboek rijbewijs B Gevaarherkenning Elk examen/tentamen in dit oefenboek is ingedeeld zoals een theorie-examen bij het CBR. Een examen begint met 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen wordt

Nadere informatie

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer?

Het praktijkexamen leerboek. Hoe slaag ik in 1 keer? Het praktijkexamen leerboek Hoe slaag ik in 1 keer? Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Het praktijkexamen Opstarten schakelen afsluiten Snelheid Kijktechniek Knipperen Plaats op de

Nadere informatie

Rijd jij ook zonder invloed?

Rijd jij ook zonder invloed? Rijd jij ook zonder invloed? Check je medicijn op www.rijveiligmetmedicijnen.nl www.rijdenzonderinvloed.nl www.rijveiligmetmedicijnen.nl Rijden zonder invloed Gebruik je alcohol, drugs of (zware) medicijnen?

Nadere informatie

Hartinfarct gehad? Hoe nu verder. Cardiologie

Hartinfarct gehad? Hoe nu verder. Cardiologie Hartinfarct gehad? Hoe nu verder Cardiologie Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uitleg over een hartinfarct 3 2. Diagnose en behandeling 4 3. Naar huis 6 4. Instructies en adviezen voor thuis 7 3 Uitleg

Nadere informatie

... Think safety! Werken met. Golden Rules of Safety. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid

... Think safety! Werken met. Golden Rules of Safety. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid ... Think safety! Werken met Golden Rules of Safety VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Werken met Golden Rules of Safety Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (ASV-RV-52-161) Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina 2 1 Wie zijn de verzekerden? 2 2 Wat is verzekerd? 2 3 Waar geldt de

Nadere informatie

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket

Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid. Inhoud. Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Motorverzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Wettelijke Aansprakelijkheid Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Wettelijke aansprakelijkheid 1. Wie zijn de verzekerden?...3

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Onderweg zonder bijwerkingen!

Onderweg zonder bijwerkingen! Onderweg zonder bijwerkingen! Verkeersdeelname ondanks ziekte of medicijngebruik Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ook nu u wat ouder wordt, wilt u actief blijven.

Nadere informatie

UGP-folder. Rijgeschikt: u ook?

UGP-folder. Rijgeschikt: u ook? UGP-folder Rijgeschikt: u ook? Als u met de auto rijdt, is het belangrijk dat u in het bezit bent van het wettelijk verplicht rijbewijs maar ook dat u rijgeschikt bent. Als u een ziekte of een andere beperking

Nadere informatie

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea

Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea Zonder zorgen blijven rijden. Met de Autoverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw auto. 3 Daarom kiest u voor onze Autoverzekering! 4 U kiest zelf wat u wel en niet verzekert.

Nadere informatie

MTR-13 OI Bijzondere Voorwaarden Ongevallenverzekering Op-/Inzittenden

MTR-13 OI Bijzondere Voorwaarden Ongevallenverzekering Op-/Inzittenden Deze vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn. Inhoudsopgave... 2 1. Wie zijn de verzekerden?... 2 2. Wat is verzekerd?... 2 3. Waar geldt de verzekering?... 2 4. Welke veranderingen

Nadere informatie

lyondellbasell.com Veilig en Gezond bewegen

lyondellbasell.com Veilig en Gezond bewegen Veilig en Gezond bewegen Veilig en Gezond bewegen bewegen is een belangrijk onderdeel om fit te zijn. Je zal het leuker vinden om te bewegen als je de gekozen activiteit ook leuk vindt. In deze presentatie

Nadere informatie

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG

5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG 5.9 PARKEREN ACHTER EEN VOERTUIG Vooraf Een van de manoeuvres die je tijdens het praktijkexamen zult moeten doen, is het parkeren achter een geparkeerd (of stilstaand) voertuig. Over dit examenonderdeel

Nadere informatie

0% 10% 20% 30% 40% 50%

0% 10% 20% 30% 40% 50% 1 2 53% 5% 18% Ja, ik weet goed wat het programma inhoudt % Ja, ik weet een beetje wat het programma inhoudt % Ja, maar ik ken het alleen van naam % 24% Nee, ik ken het programma niet % Bekend met de slogan

Nadere informatie

ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid

ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: Beweeg jij voldoende? 1. Wat is beter: iedere dag een half uur achter elkaar bewegen, of 3 keer 10 minuten bewegen verspreid over de

Nadere informatie

Gebruikshandleiding MiApp

Gebruikshandleiding MiApp Gebruikshandleiding MiApp V 2015-10 Gefeliciteerd met uw Moving Intelligence hardware! U kunt nu de diensten gaan gebruiken met de MiApp. Download deze in de App store of in Google Play (Zoek op Moving

Nadere informatie

Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea

Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea Zonder zorgen genieten op vakantie. Met de Caravanverzekering van Centraal Beheer Achmea 1 Inhoud Een goede basis voor uw caravan. 3 Daarom kiest u voor onze Caravanverzekering! 4 U kiest zelf wat u wel

Nadere informatie

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE

VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE VOLVO CARD VOORWAARDEN VOLVO ASSISTANCE WELKOM BIJ VOLVO CARD, WELKOM BIJ VOLVO ASSISTANCE. Is uw Volvo nog geen 3 jaar oud of laat u het jaarlijkse reguliere onderhoud aan uw Volvo door de officiële Volvo-dealer

Nadere informatie

Informatieboekje 26 e Burgrun. 21 mei 2016. 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1

Informatieboekje 26 e Burgrun. 21 mei 2016. 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1 Informatieboekje 26 e Burgrun 21 mei 2016 26 e Burgrun 21 mei 2016 Pagina 1 Van harte welkom bij de 26 e Burgrun De Burgrun is een initiatief van motorclub M.C.K.O. te Doornenburg en wordt georganiseerd

Nadere informatie

Gelijk doen: Als er getuigen zijn, noteer hieronder naam en telefoonnummers alvorens ze hun weg vervolgen. Zijn er getuigen?

Gelijk doen: Als er getuigen zijn, noteer hieronder naam en telefoonnummers alvorens ze hun weg vervolgen. Zijn er getuigen? Introductie Introductie Gelijk doen: Als er getuigen zijn, noteer hieronder naam en telefoonnummers alvorens ze hun weg vervolgen. Zijn er getuigen? Bij een aanrijding tussen twee voertuigen moeten beide

Nadere informatie

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN

Meerkeuze vragenlijst Vervoersonderzoek OBN Bedrijfsnaam:.. Contactpersoon:.... Telefoonnummer:.... E-mailadres:.... Graag 1 antwoord aankruisen tenzij anders is aangegeven! Bedrijfskenmerken 1. Op wat voor een type klant richt uw bedrijf zich het

Nadere informatie

Private Lease. Berijdershandleiding

Private Lease. Berijdershandleiding Private Lease Berijdershandleiding INHOUD Welkom 3 Klantenservice 3 Accessoires 4 APK 4 Banden 4 Brandstof 4 Declaraties 4 Diefstal 5 Gebruik door derden 5 Groene kaart 5 Kentekencard 5 Onderhoud 5 Pech

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Niet verzekerd 14. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...6

Niet verzekerd 14. Wanneer is het ongeval niet verzekerd?...6 Ongevallen Op-/inzittenden verzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Ongevallen Op-/inzittenden Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Ongevallen Op-/inzittenden 1.

Nadere informatie

VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018

VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018 VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018 Veilig verkeersgedrag Beleid opstellen Dialoog in organisatie Bewustzijn vergroten Een gemiddelde Nederlander reist per jaar 11.000 km/jaar. Ter

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis Interpolis Alles in één Polis Verzekeringsvoorwaarden (DRV-RV-53-161) Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave pagina Voertuighulp op reis 2 1 Wie is de verzekerde bij een 1-persoonshuishouden?

Nadere informatie

Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden. Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden. Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Schadeverzekering inzittenden Bij uw auto- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden Schadeverzekering

Nadere informatie

Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering

Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering BELANGRIJK In geval van overlijden dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na het ongeval per telefoon, fax of e-mail te melden bij Raetsheren van Orden.

Nadere informatie

ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden

ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden ONNA ONNA CAR CHALLENGE Een kwantitatief onderzoek naar de challenges van Nederlandse vrouwen tijdens het autorijden JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, 1 MEI 2015 2 VOORAF 3 VOORAF ACHTERGROND

Nadere informatie

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg Geachte mevrouw, Geachte heer, Deze fiche vermiste personen is gegroeid vanuit de bezorgdheid om onze kwetsbare medeburgers met dementie. Met deze fiche willen we het u makkelijker maken om iemand die

Nadere informatie

Voorwaarden. Autoverzekering Aanrijding en vandalisme. Uw rechten & plichten. Nummer: PAV-RV-51-141. Autoverzekering Aanrijding en vandalisme

Voorwaarden. Autoverzekering Aanrijding en vandalisme. Uw rechten & plichten. Nummer: PAV-RV-51-141. Autoverzekering Aanrijding en vandalisme Voorwaarden Autoverzekering Aanrijding en vandalisme Uw rechten & plichten Nummer: PAV-RV-51-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over uw Autoverzekering - Aanrijding

Nadere informatie

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen?

Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Ben jij het ook zat om steeds te zakken met 1 fout te veel? Mag je al afrijden maar moet je nog stééds je theorie halen? Geen zin om dagen lang uit boeken te leren of met CD-ROMS te oefenen? Maak je niet

Nadere informatie

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door:

Toetsmatrijs LZV. Opgesteld door: Opgesteld door: CCV Categoriecode: LZV : ondeling () (theoriegedeelte) en praktijk () Totaal aantal vragen: Dekkingsgraad toetstermen: 80% Cesuur: ijzonderheden: Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode

Nadere informatie

ook zo uitgerust achter het stuur? dé specialist in arbeid en gezondheid

ook zo uitgerust achter het stuur? dé specialist in arbeid en gezondheid ook zo uitgerust achter het stuur? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: zit jij uitgerust achter het stuur? 1. Je zit achter het stuur, de radio staat aan en hé, je mist alweer net die afslag. Herkenbaar?

Nadere informatie

Voorwaarden DLR-BV Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Voorwaarden DLR-BV Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Doorlopende Reis - Voertuighulp op reis Avéro Achmea ParticulierOpZeker Voorwaarden DLR-BV-53-191 Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave Voertuighulp op reis 1. Wie is de verzekerde bij

Nadere informatie

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer DRIVING EXCELLENCE Snel start handleiding Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer Introductie Welkom bij deze snel-start handleiding. Deze handleiding helpt u op weg met de modules

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Interpolis ZekerInBedrijf

Interpolis ZekerInBedrijf Interpolis ZekerInBedrijf Verzekeringsvoorwaarden (ZRW-RV-10-151) Zelfrijdend werktuig - Schade inzittenden Klik op het onderwerp waar u een vraag over heeft. Inhoud pagina Schade inzittenden 2 Begrippen

Nadere informatie

Gratis Honda Assistance

Gratis Honda Assistance NIEUW Gratis Honda Assistance Levenslang Gratis Honda Assistance voor alle Honda s ongeacht leeftijd na een onderhoudsbeurt en reparatie via de officieel erkende dealer Gratis Honda Assistance is er voor

Nadere informatie

Blijf Veilig Mobiel. Tips voor automobilisten

Blijf Veilig Mobiel. Tips voor automobilisten Blijf Veilig Mobiel Tips voor automobilisten Tips voor automobilisten De verkeerssituatie in Nederland is continu in beweging. Zo ontstaan er regelmatig nieuwe wegsituaties en krijgt u te maken met nieuwe

Nadere informatie

Werken bij SITA. Instructieboekje voor vrijwilligers

Werken bij SITA. Instructieboekje voor vrijwilligers Werken bij SITA als vrijwilliger Instructieboekje voor vrijwilligers 02 instructieboekje vrijwilligers sita nederland 03 inleiding welkom bij sita je gaat werken als vrijwilliger voor je vereniging bij

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Beste Onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je Onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze verzekering niet.

Nadere informatie

Voorwaarden Voer- en vaartuigenhulp Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Voorwaarden Voer- en vaartuigenhulp Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Voer- en vaartuigenhulp verzekering Onderdeel van het Compleet bij Elkaar Pakket Voorwaarden Voer- en vaartuigenhulp Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoud Voer- en vaartuigenhulp 1. Wie is

Nadere informatie

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp Nederland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-50-141. Hulpverlening Pechhulp Nederland

Voorwaarden. Hulpverlening Pechhulp Nederland. Uw rechten & plichten. Nummer: ASV-RV-50-141. Hulpverlening Pechhulp Nederland Voorwaarden Hulpverlening Pechhulp Nederland Uw rechten & plichten Nummer: ASV-RV-50-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over Hulpverlening - Pechhulp Nederland

Nadere informatie

Persvoorstelling 13 maart 2015 Jongeren en hun rijvaardigheid. Uw veiligheid, onze zorg.

Persvoorstelling 13 maart 2015 Jongeren en hun rijvaardigheid. Uw veiligheid, onze zorg. Persvoorstelling 13 maart 2015 Uw veiligheid, onze zorg. De Baloise Group heeft elke vrijdag de 13e uitgeroepen tot Safety Day. Ons engagement Iedere vrijdag de 13e een specifieke actie rond veiligheid

Nadere informatie

VSV-2 Bijzondere Voorwaarden Verkeersschadeverzekering

VSV-2 Bijzondere Voorwaarden Verkeersschadeverzekering Deze Bijzondere Voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden die van toepassing zijn. Inhoudsopgave Verkeersschadeverzekering... 2 1. Wie zijn de verzekerden?... 2 2. Waar geldt de verzekering?...

Nadere informatie

Dossier: rijden onder invloed van alcohol

Dossier: rijden onder invloed van alcohol Dossier: rijden onder invloed van alcohol 1 1. Rijden onder invloed van alcohol bij de jongeren Bij nachtelijke weekendongevallen wordt alcoholgebruik vaak met de vinger gewezen. Er doen heel wat clichés

Nadere informatie

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Bromfiets Doelgroep Leerlingen van de tweede en de derde graad VOET'en Gemeenschappelijke stam : 12, 13 Context 1 : 13, 14 Lesthema Vanaf 16

Nadere informatie

ONDERZOEKSDOCUMENT: GEBRUIK VAN ALCOHOL ONDER JONGEREN, IN HET VERKEER

ONDERZOEKSDOCUMENT: GEBRUIK VAN ALCOHOL ONDER JONGEREN, IN HET VERKEER Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10 4811 DJ Breda Postbus 90156, 4800 RH Breda N: Kenneth Wilson T: 06 30735070 E: k.wilson@breda.nl W: www.breda.nl ONDERZOEKSDOCUMENT: GEBRUIK VAN ALCOHOL ONDER JONGEREN,

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp PB-A-Pech2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Pechhulp (PB-A-Pech2016) Pagina Pechhulp Nederland 2 1. Wie zijn de verzekerden? 2 2. Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Durf te vragen help mee aan veilige zorg

Durf te vragen help mee aan veilige zorg Durf te vragen help mee aan veilige zorg Inleiding Deze folder Durf te vragen geeft u tips voor een gesprek met bijvoorbeeld de dokter, verpleegkundige, apotheker of de fysiotherapeut. Bedenk dat u, als

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Pool Basso Rubriek Wettelijke Aansprakelijkheid PB-A-WA2016 Bijzondere Voorwaarden Pool Basso Rubriek Wettelijke Aansprakelijkheid (PB-A-WA2016) Pagina Wettelijke aansprakelijkheid

Nadere informatie

Autorijden na uw zeventigste?

Autorijden na uw zeventigste? Autorijden na uw zeventigste? Uitleg over de verplichte keuring Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ook nu u wat ouder wordt, wilt u actief blijven. U doet blijven

Nadere informatie

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Wat te doen bij pech in het buitenland? Reiswijzer Bron: ANWB zomer 2012 Wat te doen bij pech in het buitenland? De zomervakantie komt er aan, tijd om te ontspannen en zorgeloos te genieten! Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voorkom

Nadere informatie

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem

Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haarlem Nr. 178881 13 oktober 2017 Regeling voor de verlening van ontheffingen tot toegang tot voetgangersgebieden in Haarlem Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie