Le Capelan. Onze rustige en familiaire camping zal natuurliefhebbers bekoren. Ideaal om u te midden van de ruige landschappen te

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Le Capelan. Onze rustige en familiaire camping zal natuurliefhebbers bekoren. Ideaal om u te midden van de ruige landschappen te"

Transcriptie

1

2 Annie et Jean-Paul GELY Beheerders van de camping Le Capelan Onze rustige en familiaire camping zal natuurliefhebbers bekoren. Ideaal om u te midden van de ruige landschappen te ontspannen of om een trektocht en openlucht sporten te beoefenen. Uw vakantie in Kawan Village le Capelan zullen een daadwerkelijke volle teug frisse lucht zijn. Zich gedeeltelijk uitstrekkend tussen het nationale park van de Cévennes en het nationale park van de Grands Causses, op slechts 45 km van het beroemde Viaduct van Millau, bevindt de Kawan Village le Capelan zich bij de stadspoorten van het stadje Meyrueis. In het hart van een beschermde natuur, waar de kalkkliffen van de duizelingwekkend hoge bergengtes met een ascetische schoonheid de hoogvlaktes, waarvan het lijkt dat ze zich tot de horizon uitstrekken, doorsnijden. Ontdek, vanaf Kawan Village Le Capelan de weelderig chaotische rotsmassieven, die boven de Gorges van de Jonte en die van de Tarn verrijzen en die 20 km verder in nauwe ravijnen aflopen. Of op 25 km de groene Dourbie vallei met zijn aantrekkelijke ingenestelde dorpjes. Dankzij water en tijd zijn er in de kalkstenen ondergrond van de Grands Causses daadwerkelijke ondergrondse meesterwerken ontstaan. In Aven Armand (op 12 km) of in de Rose de Dargilan-grot (8 km) zijn we gefacsineerd door ongelooflijke druipstenen en stalagmieten en staan wij sprakeloos voor de adembenemende Bramabiau-kloof (20 km). Op de hoogtes van de Dourbie-vallei, in het chaotische rotsmassief van Montpellier le Vieux (25 kilometer van de camping), bewerkte de wind in de Causse Noir-rots een gigantisch versteend bos met ongewone vormen. Tijdens de wandeling komen we een rots in de vorm van een poort,dromedaris of leeuw tegen.

3 Midden in een uitzonderlijke natuur

4 Ter plaatse De Kawan Village le Capelan bezit een kleine snackbar waar in juli en augustus pizza s en frites geserveerd worden. Bij de campingwinkel vindt u s-ochtends brood en viennoiseries. OutdoorPhotos - Fotolia.com chanelle - Fotolia.com In de naaste omgeving Het dorp Meyrueis, op 800 meter van de camping gelegen, herbergt talloze restaurants, uiteenlopend van gastronomisch tot de traditioneelste brasserie, en eetgelegenheden waar regionale specialiteiten (aligot (met aardappelen en kaas), tripoux (pens), specialiteiten op basis van roquefort, etc.) opgediend worden. De Lozère bezit, passend bij het beeld van haar nog ruige landschappen, een autentieke gastronomie op basis van lokale producten. Eén van de beste plekken om alle regionale specialiteiten te ontdekken, is de markt van Meyrueis, vol kleuren en geuren, die elke woensdagochtend plaatsvindt. Tussen de meeste typische regionale producten van Kawan Village le Capelan nemen vleeswaren en kaas een grote plaats in. Of het nou in de bergengtes of op de hoogvlaktes is, meerdere ambachtslieden bieden verrukkelijke terroir -producten.de beste adressen zijn bij de campingreceptie verkrijgbaar. Wij zullen u altijd met genoegen één van onze gastronomische schatten laten ontdekken.

5 Tradities en authenticiteit

6 Ter plaatse Omdat Kawan Village le Capelan door hoge rotsachtige muren beschut is, zijn er op het campingterrein 30 klimwegen, niet ver van het zwembad. Eén keer per week kunt u, onder begeleiding van een instructeur, proberen om deze sport onder de knie te krijgen. De camping bezit ook een volleybal-terrein, vijf pingpong tafels, etc. waar het hele gezin met een pingpongballetje of een bal kan spelen. s Avonds zijn er in de campingbar regelmatig optredens en concerten voor klein en groot. In de naaste omgeving De bergengtes van de Tarn en van de Jonte bieden aan trekkers en fietsers goede mogelijkheden voor alle niveau s. Bij vertrek vanaf Meyrueis en vanaf de camping zijn tientallen circuits om te wandelen of met een mountainbike te fietsen. Deze trektochten zijn zonder twijfel de beste manier om de fauna en flora van de regio te bewonderen. U zult hier tientallen soorten orchideeën vinden, die in de lente bloeien. In in de kliffen van de Jonte nestelen gieren. Als u de weg van de Corniches de la Jonte (op 20 km) volgt, maakt u kans om deze waardige vogels in volle vlucht te zien. Evenals de Vase de Sèvre en Vase de Chine, boven de vallei hangende spectaculaire rotspartijen.

7 Openlucht sporten midden in de wilde natuur

8 Ter plaatse Zomers worden er aan de op de camping verblijvende kinderen openlucht activiteiten aangeboden : pingpong, voetbal, etc.. Voor kleinere kinderen is er een speeltuin met schommels en glijbaan, en ook video-spelletjes en tafelvoetbal in de bar. In de naaste omgeving Tijdens uw vakantie in de Kawan Village le Capelan zullen uw kinderen verwonderd zijn over de natuur en al haar geheimen. Op 15 kilometer in het Belvédère des Vautours ontdekken ze een boeiende plek, waar ze alles over de grote vogels de gieren leren. Dankzij camera s kunnen ze zelfs direct in hun nesten kijken!!! Op de Causse Noir, in Lanuéjols (op 10 km), wacht een fokkerij met Amerikaanse bizons op ze. Tijdens hun bezoek in een wagentje te midden van de kudde denken uw kids dat ze John Wayne zijn. Op de hoogtes van de Mont Aigoual (10 km van de camping), hoogste punt van de regio op 1567 meter, kunnen uw kinderen alle klimaat-geheimen ontdekken, omdat ze het laatste meteorologische berg-observatorium in Frankrijk bezoeken. Het aan insecten gewijde museum Micropolis (op 50 kilometer), dat naar aanleiding van het succes van de film Microcosmos gebouwd werd, nodigt kinderen uit om in het boeiende universum van insecten te duiken.

9 Gelukkige kinderen midden in de natuur

10 Ter plaatse Boven in de camping, op de rotsen, profiteert het zwembad van Kawan Village le Capelan van een uitzonderlijke omgeving. Dit verwarmde waterbassin van 190 m 2 biedt een geweldig, helder gezichtspunt over de camping en de Bergengtes van la Jonte. En, liggend op een ligstoel, is het eens niet nodig om te zwemmen om van het zwembad te genieten. Een waterbassin van 40 m 2,dat ook verwarmd is,is er speciaal voor uw kinderen. De camping ligt aan de Jonte.Gezinnen kunnen genieten van het spelen in het levendige en heldere water van deze rivier, die enkele kilometers verderop in de Tarn uitmondt. De Jonte, die in de eerste categorie geklasseerd is, is ook bij vliegvissers geliefd. De camping geeft hen over 3 kilometer toegang tot de rivier. Om deze sport te kunnen uitoefenen, dient u over de benodigde visvergunning te beschikken. Alle info hierover is bij de campingreceptie verkrijgbaar. In de naaste omgeving Om de spectaculaire landschappen van de Gorges du Tarn volledig te waarderen, dienen ze vanaf het rivierbed te worden bezichtigd. Hiervoor gaat er niets boven een kano-tocht.vanaf het Cirque des Baumes op 25 km worden kortere en langere tochten aangeboden. Maar mocht u niet zo n sportieve bui hebben, dan kunt u vanaf la Malène bij de ingang van de bergengtes uitstapjes met een motorboot maken.

11 Aan de oevers van de Jonte

12 Met rust en stilte omgeven, bezit Kawan Village le Capelan een unieke omgeving. Genesteld in de bergengtes van de Jonte, bij het uitrijden van het dorp Meyrueis en omgeven door een intacte natuur, overheerst door hoge, rotsachtige muren. De meerderheid van zijn 79 standplaatsen strekt zich uit, zonder vis-à-vis, tegenover de Jonte, die enkele meters lager stroomt. Elke ochtend heeft u bij het opstaan hetzelfde geluksgevoel als u uw tent of caravan uitkomt en weer die prachtige landschappen ziet. Hoewel Kawan Village le Capelan door zijn ligging en wilde natuur al zeer correct is, is het comfort uiteraard niet vergeten. Al zijn standplaatsen profiteren van electriciteitsaansluitingen van 6 à 10 A, van een waterpunt op redelijke afstand en sommige standplaatsen hebben zelfs een gratis wifi-toegang. De twee sanitairblokken bieden al het benodigde comfort voor een geslaagd verblijf : douche, wc, badkamer etc., alsmede een cabine voor gehandicapten. Voor degenen die iets meer comfort wensen, is het mogelijk om een privé badkamer te huren. Zoals alle leden van de groep Kawan Village accepteert Le Capelan in het laagseizoen Camping Cheques.

13 In een unieke omgeving kamperen

14 KOMFORT! Onze 44 Kottages zijn overeenkomstig het kwaliteitshandvest van Kawan Villages.Vandaar dat hun keuken met al het benodigde comfort voor een geslaagd verblijf uitgerust is : magnetron, grote koelkast/diepvries en kookplaten. De badkamer bezit meerdere opbergkastjes, alsmede een ruime douche en aparte WC. De slaapkamers zijn voorzin van kwalitatief goede bedden en beddengoed, zodat u volop de kalmte van de nachten op onze camping kunt waarderen. Afhankelijk van het seizoen kunt u de kachel en het interne comfort van deze huuraccommodaties waarderen of van het terras en de tuin salon genieten. In sommige modellen is het terras bovendien met een tafelgrill uitgerust. ZEN 32 m 2 3 slaapkamers 4 volwassenen 2 kinderen terras 12 m 2 FLORÈS 3 35 m 2 3 slaapkamers 6 personen terras 12 m 2 Foto niet contractueel

15 IRM LOGGIA 25 m 2 2 slaapkamers 4 personen terras 8,50 m 2 IRM SUPER MERCURE FAMILLE 28 m 2 2 slaapkamers 4 personen LOUISIANE OAKLEY 26 m 2 2 slaapkamers 4 personen terras 12 m 2 Foto niet contractueel

16 behalve locatief Noorden: A75 afslag 44-1 Aguessac. bij de stoplichting linksaf richting Gorges du Tarn, Le Rozier- Meyrueis. Zuiden: Nîmes, Anduze, volg Corniche des Cévennes, Meyrueis aanhouden. Oosten: Lyon, St Etienne, Le Puy, Mende, Ste Enimie, Meyrueis. uitgang 44-1 Le Capelan is er trots op deel uit te maken van de Groep Kawan Villages. Kawan Villages is de eerste Europese keten van vakantiedorpen met 79 kwaliteits campings verspreid over 7 landen. Kawan betekent vriend in het Maleis en het is ook de naam van een schildpad uit de Caraïben. Onze belofte? U vriendschappelijk te ontvangen. Bij ons hebben de woorden camping en vriendschap nog een betekenis.waar u ook gaat; de bedoeling is dat u zich thuis voelt, net als de schildpad die zijn huis altijd bij zich draagt. Wij doen er alles aan u een prettige vakantie te bezorgen. U kunt alle andere Kawan Villages vinden op: vrij Annie & Jean-Paul GELY MEYRUEIS Tel/fax : (33) aanbevolen door: Fotos : Thomas Lambelin

REISDOSSIER ZOMER 2015

REISDOSSIER ZOMER 2015 REISDOSSIER ZOMER 2015 JEKA 2015 INLEIDING In het zuiden van Frankrijk, aan de rand van het "Parc National des Cévennes" stort de Tarn zich van aan zijn bron op 1575 m hoogte als een bergrivier van de

Nadere informatie

HET DAL VAN DE VEZERE IN HET HART VAN DE DORDOGNE

HET DAL VAN DE VEZERE IN HET HART VAN DE DORDOGNE Persdossier 2015 HET DAL VAN DE VEZERE IN HET HART VAN DE DORDOGNE P 2 - PRESENTATIE P 4 - PREHISTORIE EN NIEUWIGHEDEN P 6 - EEN BESCHERMDE NATUUR P 7 - AKTIVITEITEN VOOR IEDEREEN P 9 - ORIGINEEL ONDERDAK

Nadere informatie

Ontdek de natuur van de Vercors!

Ontdek de natuur van de Vercors! PERSBERICHT (version française ci-dessous) Ontdek de natuur van de Vercors! De Vercors ligt tussen de Franse Alpen en de Provence en profiteert van de subtiele klimaatinvloed van zowel de bergen en de

Nadere informatie

Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos

Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos Vasia Beach Villas Griekenland Kreta Milatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Vasia Beach Villas - (Griekenland Kreta Milatos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Het beste stukje Spanje

Het beste stukje Spanje Vanaf 385,- per week Het beste stukje Spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de mar menor 2012 P O R T U G A L COSTA DE LA LUZ CÁDIZ MADRID S P A N J E SEVILLA MALAGA

Nadere informatie

een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida

een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida een ander stukje spanje verhuurinformatie voor iedereen die wil meegenieten in onze woning aan de costa calida P O R T U G A L COSTA DE LA LUZ CÁDIZ MADRID S P A N J E SEVILLA MALAGA MARBELLA GRANADA COSTA

Nadere informatie

Vrijdag 26 april 2013 22ºC

Vrijdag 26 april 2013 22ºC Zo oud en toch zo modern! Zo traditioneel en toch zo vooruitstrevend! Zo gewoon en toch ook zo excentriek! Zo officieel en toch heel eenvoudig! En vooral zo menselijk.. Vrijdag 26 april 2013 22ºC Na een

Nadere informatie

Bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon

Bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon Bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon Deze twee landstreken strekken zich uit van de Rhône tot de Pyreneeën en van de kust tot de bergen van de Cévennes en wordt begrensd door de Corbières en

Nadere informatie

TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21

TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21 TENERIFE PALM MAR TERRAZAS DEL FARO B21 Welkom in Palm Mar, in ons appartement Terrazas del Faro B21. Veel algemene informatie over Tenerife vind je in de talloze reisgidsjes die over de Canarische eilanden

Nadere informatie

CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE

CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE CASA SATORIKI MAR DE CRISTAL, SPANJE Appartement aan de Mar Menor en La Manga aan de Costa Calida in Spanje Het 4-persoons appartement Casa Satoriki is gelegen in het stijlvol vakantiecomplex Albatros

Nadere informatie

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN M A R T A B MARMARIS TOERISME VERENIGING H EMarmaris: Kruispunt van de Egeïsche- en Middellandse Zee en deel van de Middellandse zee, tussen

Nadere informatie

ExQuis Destinations. PHUKET, Pearl of the Andaman Sea

ExQuis Destinations. PHUKET, Pearl of the Andaman Sea ExQuis Destinations THAILAND Tekst Jef - foto s Lucia & Benjamin PHUKET, Pearl of the Andaman Sea Thailand wordt onderverdeeld in vijf regio s. Met deze reportage richten we ons op het eiland Phuket dat

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Reisgids Eifel. Update: 2012 Euroreizen.be

Reisgids Eifel. Update: 2012 Euroreizen.be Update: 2012 Euroreizen.be Een weekendje weg in de Eifel De Eifel in Duitsland is ideaal voor een korte vakantie. Het is kortbij, er is groen, er zijn veel toeristische voorzieningen, de meeste steden

Nadere informatie

Dinant. ontdekkingen GROT VAN DINANT. RONDVAART op de Maas DINANT ANSEREMME DINANT. «La merveilleuse»

Dinant. ontdekkingen GROT VAN DINANT. RONDVAART op de Maas DINANT ANSEREMME DINANT. «La merveilleuse» 2 Dinant ontdekkingen GROT VAN DINANT «La merveilleuse» Kom en bewonder de schoonheid van dit juweel van de Dinantse ondergrond. Bewonder de helderheid van de stalactieten en de stalagmieten. Bezoek met

Nadere informatie

Nuth heeft het!! Nuth heeft het 1

Nuth heeft het!! Nuth heeft het 1 Nuth heeft het! Nuth heeft het! 1 www.nuthheefthet.nl Nuth heeft het! Deze brochure geeft u een goed beeld wat u in de gemeente Nuth allemaal kunt beleven en zien. Wilt u meer ontdekken over de gemeente

Nadere informatie

negen eilanden voor een weerzien met de natuur Project met Cofinanciering van de Structurele Fondsen van de EU azoren

negen eilanden voor een weerzien met de natuur Project met Cofinanciering van de Structurele Fondsen van de EU azoren negen eilanden voor een weerzien met de natuur Project met Cofinanciering van de Structurele Fondsen van de EU azoren inhoudsopgave 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 29 30 Negen eilanden voor een weerzien

Nadere informatie

DE PROVINCIE MURCIA. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa.

DE PROVINCIE MURCIA. Jarenlang hielden de Spanjaarden deze streek geheim voor de rest van Europa. 1 DE PROVINCIE MURCIA De provincie Murcia is Spanjes laatste mediterrane schat, amper beïnvloedt door toerisme, waardoor stranden, cultuur en natuur hun authentieke schoonheid behouden hebben. Je kunt

Nadere informatie

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken.

De wereld heeft mensen nodig met lef en creativiteit, mensen die hun nek durven uitsteken. Wolf Peppmeier is hoofdredacteur van het kappersvakblad Top Hair Benelux en geeft workshops en lezingen op het gebied van zelfvertrouwen, uitstraling en balans. Sommige mensen hebben uitstraling. Maar

Nadere informatie

De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014

De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014 De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014 Zo maken we de wijk 10x zo goed Maak de wijk 10x zo goed. Met die schijnbaar onmogelijke opdracht gingen de studenten uit het Kennislab voor Urbanisme

Nadere informatie

DE TURSKSE RIVIERA. Side

DE TURSKSE RIVIERA. Side DE TURSKSE RIVIERA In Antalya steekt het met dennenbomen begroeide Taurusbergte zich diep in de schitterende zee. Dit gebergte vormt bij Antalya een grillige kustlijn met puntige rotsen en verlaten inhammen.

Nadere informatie

14 daagse Rondreis Portugal Van noord naar zuid

14 daagse Rondreis Portugal Van noord naar zuid Dag 1 tot 3 Porto holiday flats Porto Uw verblijf: Het appartement bevindt zich op de eerste etage van een klassiek gebouw uit de 19e eeuw. Een trap leidt tot de voordeur waarachter zich een knusse woonkamer

Nadere informatie

Kunnen we dat niet aan vrijwilligers overlaten?

Kunnen we dat niet aan vrijwilligers overlaten? Kunnen we dat niet aan overlaten? foto: Facilicom Vrijwilligerswerk staat prominent op de agenda van politiek en beleid. Vooral in het gemeentelijk zorg en welzijnsbeleid zijn de verwachtingen van de inzet

Nadere informatie

Damascus, Mar Yakub, Libanon Getuigenis van een genieten bij de bron.

Damascus, Mar Yakub, Libanon Getuigenis van een genieten bij de bron. Artikel van pater Daniël Maes o.praem. in het tijdschrift Hoor Israel, december 2010. Met toestemming overgenomen. Dit artikel geeft een inkijkje in heden en verleden van de Kerk in het Midden-Oosten,

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen. dit seizoen? DE TUINAANNEMER: VAN KLEINE KLUSJES TOT HET GROTERE WERK. UW TUIN UW VRIJHEID. WWW.tuinaannemer.

Wat kan ik voor u doen. dit seizoen? DE TUINAANNEMER: VAN KLEINE KLUSJES TOT HET GROTERE WERK. UW TUIN UW VRIJHEID. WWW.tuinaannemer. Wat kan ik voor u doen dit seizoen? DE TUINAANNEMER: VAN KLEINE KLUSJES TOT HET GROTERE WERK. UW TUIN UW VRIJHEID WWW.tuinaannemer.BE De tuinaannemer VAN KLEINE KLUSJES TOT HET GROTERE WERK In de tuin

Nadere informatie

Beste Polar vrienden. Het jaar 2013 is al bijna weer verstreken en als Polarclub hebben we een uitstekend vakantie jaar gehad.

Beste Polar vrienden. Het jaar 2013 is al bijna weer verstreken en als Polarclub hebben we een uitstekend vakantie jaar gehad. Bestuur per 11 november 2010. POLARCIRKEL December 2013 nummer 115 Voorzitter/ Henk van Wijhe Penningmeester: Leeuweriklaan 31 2289 EE RIJSWIJK (ZH) hvwijhe@ziggo.nl 070 399 67 94 ING bank 4441285 t.n.v.

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie