GORGES DU VERDON-PRO VENCE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GORGES DU VERDON-PRO VENCE"

Transcriptie

1 GORGES DU VERDON-PRO VENCE

2 Rolland FRADET Eigenaar van de camping International Natuur, comfort en ontvangst zijn de 3 woorden die onze camping het beste omschrijven. Natuur; het prachtige landschap waarin de camping zich bevindt, comfort; de kwaliteit van onze installaties ontvangst; wij doen er alles om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onder de strak blauwe lucht van de Provence ontvangt Kawan Village International u in een wild en beeldschoon landschap. Vanaf uw kampeerplaats heeft u een schitterend uitzicht op de rots van Castellane en de bergtop Mont Destourbes, die neerkijken op de streek. De rivier de Verdon met op de achtergrond de bergen van de Provence maken het plaatje compleet. Op 18 km van de camping bevindt u zich in de Gorges du Verdon. Door uitholling en verweer van het water in de rotsen heeft de Verdon over een 30 tal kilometers een natuurlijk landschap gegraven. Uitkijkposten langs wandelcircuits en wegen geven u de mogelijkheid duizelingwekkende afgronden en schitterende uitzichten te bekijken. Gekroond door een kapelletje, domineert een 184 meter hoge rots de stad Castellane, de ingang tot één van de twee toegangen van de Gorges van de Verdon.Castellane is een oude middeleeuwse stad met fonteinen en steegjes, winkeltjes en gevels van pittoreske huizen in verschillende kleuren. Office du Tourisme et des Congrès de Nice / Nice & You Op ongeveer 2 uur afstand van Kawan Village International ligt Nice, met z n wereldberoemde Croisette en de Promenade des Anglais. Onderweg rijdt u langs het dorp d Entrevaux, zeker de moeite van een bezoek waard.

3 Daar, waar bergen en Provence elkaar ontmoeten...

4 Ter plaatse Tegenover het zwembad ligt het terras van "La Ferme" van Kawan Village International met uitzicht op de rots van Castellane en de berg Destourbes. Op de kaart van deze herberg gaat het menu van een eenvoudige pizza of een streekgerecht tot verfijnde gerechten. Zeer aantrekkelijk voor ouders is de nabij gelegen speeltuin, zij kunnen rustig natafelen en tegelijkertijd een oogje op hun kinderen houden. Gedurende de wat koelere avonden nodigt "La ferme" u uit op zijn overdekte terras of binnen in een zaal met mooie natuurstenen muren. "La Ferme" biedt u ook de mogelijkheid maaltijden af te halen. Steve Dibblee Kelly Cline In de omgeving Doordrenkt van geuren en smaken van de Provence is de streek rondom Gorges du Verdon natuurlijk erg beïnvloedt door de mediterrane keuken. Men kan er zalige tapenades proeven, deze specialiteit is gemaakt van fijngewreven olijven met ansjovis en kappertjes, lekker tijdens een aperitief met een glas rode wijn. U kunt deze en vele andere plaatselijke producten zoals bijvoorbeeld everzwijnworst op de markt van Castellane vinden, die iedere woensdag en zaterdag plaats vindt in het hartje van de stad. Bekend om zijn rosé wijnen strekken de wijnranken van de Côtes de Provence zich uit van Draguignan, ongeveer 50 km zuiden van Castellane, tot aan de stranden van de Middellandse zee. Suggesties voor dagtochtjes zijn beschikbaar op de receptie van de camping.

5 De Provençaalse keuken

6 Ter plaatse U hoeft zich beslist niet te vervelen op Kawan Village International. In het hoogseizoen is er een meertalig team, wat voor u 6 dagen per week een gevarieerd programma samenstelt. De gebruikelijke toernooien zoals pétanque, pingpong, aquagym, volleybal, voetbal en zelfs boogschieten. Maar ook wat bijzondere activiteiten zoals sumoworstelen of een beginnerscursus Chinese kalligrafie. Voor hen die meer aan hun conditie willen doen zijn er fitnessapparaten,die buiten staan.meerdere avonden per week, in juli en augustus wordt het terras van de bar de locatie voor andere activiteiten en amusement, zoals muziekavonden en voorstellingen georganiseerd door kinderen. In de omgeving Met zijn schitterende landschappen daar waar de rivier zijn groeven in de bergen heeft geëtst, blauwe meren en uitgestrekte lavendelvelden, lijkt dit stukje Frankrijk speciaal geschapen voor wandelaars. Er zijn verschillende thema wandelroutes uitgestippeld. Kawan Village International heeft speciaal voor u een aantal gidsen ter beschikking die u dit ruige, uitgestrekte natuurgebied met open vlaktes laten ontdekken. Ook is er de mogelijkheid om zelf met een gedetailleerde wandelkaart verschillende routes uit te zetten...

7 Jim Lopes De Verdon, een waar paradijs voor wandelaars

8 Ter plaatse "Kawan Kids", staat garant voor speelplezier en leuke dingen, waardoor ook ouders verzekerd zijn van een geslaagde vakantie. In juli en augustus houdt een meertalig team zich bezig met de allerkleinsten en organiseert een paar keer per dag verschillende activiteiten. Doe-het-zelf cursussen en het organiseren van theaterstukjes, opgevoerd door de kinderen zelf, een schitterende manier om nieuwe vriendjes te maken. Buiten de glijbanen en schommels heeft de speeltuin ook een opblaasbaar kasteel en een levensgrote babyfoot. In de omgeving In het geologisch museum "zeemeerminnen en fossielen - Sirènes et Fossiles in Castellane kunnen kinderen de volwassenen meenemen op een geweldige zeereis midden in hartje van de Provence. De bezoekers ontdekken de spannende wereld van de zeevaart met zeekoeien die vroeger de zeeën rondom bevolkten en nu als zeemeerminnen in sprookjes verder leven.verder in Castellane is ook de moeite waard een bezoek te brengen aan het museum van kunsten en tradities, le Musée des Arts et traditions populaires.

9 Een vakantie om niet te vergeten

10 Ter plaatse Het zwembad van Kawan Village International ligt in een fantastische landschap omringd door bergsilhouetten met uitzicht op de rots van Castellane. Het zwembad zorgt voor prachtige herinneringen, in juli en augustus reiken de badmeesters een zwemdiploma uit aan de kinderen na het passeren van allerlei watertesten. In de omgeving De Verdon heeft twee kanten, wild, daar waar het water woest samenstroomt bij de smalle ingangen van de klippen en de absolute kalmte die men op de meren vindt. In het meest woeste gedeelte leent de Verdon zich uitstekend voor wildwatersporten zoals kanoën, rafting of hydrospeed. Een samenwerking met een plaatselijke bedrijf stelt ons in staat om, zelfs in het hoogseizoen u een plaats te verzekeren voor deze activiteiten. Aan de beide uitgangen van de klippen vermindert de Verdon z'n tempo en koers en vormt het meer van Castillon, op 5 kilometer van de camping en het lac de Sainte Croix op 40 kilometer. Hier kan men zwemmen, pedaalboten en windsurfen, of gewoon lekker luieren en zonnebaden.

11 Land van meren en ravijnen

12 De dag beginnen met een blik op het majestueuze landschap, in het ochtendlicht, de bergen met mistige toppen, schapenwolkjes die zich aftekenen tegen een azuurblauwe hemel. Dit is één van de prettigste kanten van de camping. Iedere dag weer genieten van de natuur, in alle comfort. De 130 ruime kampeerplaatsen voor caravans, tenten en campingcars geven de gasten een grandioos uitzicht op de omgeving rondom. Allen zijn voorzien van elektriciteit en naar keuze met meer of minder schaduw. Alle plaatsen zijn door bomen omringd, waardoor u lekker op uzelf bent. De goed onderhouden sanitair blokken liggen verspreid over het terrein. Kawan Village International heeft wifi en internet aansluiting en vrij gebruik van 3 computers op elk moment van de dag. Zoals gebruikelijk bij alle Kawan Villages accepteert, l'international Camping Cheques in het laagseizoen. Bij de camping bevindt zich een Citroën-museum, meneer Henri Fradet en z'n broer zijn fervente verzamelaars en hebben een 50 tal exemplaren, waaronder enkele zeldzame modellen zoals de eerste DS of SM.

13 Ongerepte natuur Een buitengewone omgeving

14 KONFORT! Onze vakantiehuisjes zijn conform aan de kwaliteits normen van Kawan Villages. Alle keukens zijn volledig ingericht : magnetronoven, ijskast met vriezer, een 4-pits kookplaat. In de badkamer is veel kastruimte en een ruime douche, met een aparte toiletruimte.de kamers zijn uitgerust met comfortabele bedden van goede kwaliteit zodat u de mogelijkheid heeft om eens heerlijk bij te komen en te genieten van een goede nachtrust in een rustige omgeving.het sfeervolle interieur zorgt ervoor u zich optimaal kunt ontspannen. Natuurlijk profiteert u van het terras met het geweldige uitzicht op de bergen rondom. IRM SUPER MERCURE 28 m 2 Overdekt terras 15 m 2 2 slaapkamers 6 personen GITOTEL CHALET CLUB 5 24 m 2 2 slaapkamers 5 personen Foto niet contractueel

15 SUN ROLLER 21 m 2 2 slaapkamers 6 personen Foto niet contractueel

16 Vanuit het noorden: via de RN85 richting Digne-les- Bains, 55 km voor Digne, langs de RN85. Vanuit het zuiden: vanaf Cannes, via Grasse 70 km vanaf Grasse, Castellane doorkruizen richting Digne via de RN85 Castellane Marseille Digne les-bains Grasse Cannes Camping International Betalende activiteiten International RN85 Route Napoléon CASTELLANE Tel : +33 (0) / Fax : +33 (0) / info@campinginternational.fr L International is er trots op deel uit te maken van de Groep Kawan Villages. Kawan Villages is de eerste Europese keten van vakantiedorpen met bijna een honderdtal kwaliteits campings verspreid over 8 landen. Kawan betekent vriend in het Maleis en het is ook de naam van een schildpad uit de Caraïben. Onze belofte? U vriendschappelijk te ontvangen, bij ons hebben de woorden camping en vriendschap nog een betekenis. Waar u ook gaat; de bedoeling is dat u zich thuis voelt, net als de schildpad die zijn huis altijd bij zich draagt. Wij doen er alles aan u een prettige vakantie te bezorgen. U kunt alle andere Kawan Villages vinden op Fotos : Thomas Lambelin aanbevolen door: