vóór dóór Het begrip eeuwig begraven wat vaak gebruikt wordt, is enorm misleidend en niet correct!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vóór dóór Het begrip eeuwig begraven wat vaak gebruikt wordt, is enorm misleidend en niet correct!!"

Transcriptie

1 De uitvaartverzorger draagt zorg voor alle wettelijke handelingen die nodig zijn om de complete uitvaart in goede banen te leiden. Tevens coördineert hij met alle betrokken partijen zoals het rouwvervoer, moskee of begraafplaats. Hij fungeert als spreekbuis voor de nabestaanden en voert de wensen uit zoals die zijn afgesproken. Na het overlijden van een moslimbroeder of zuster heeft deze het recht om bewassen te worden op de Islamitische rituele manier. Deze bewassing dient verzorgt te worden door medemoslims. Zusters bewassen uitsluitend de zusters & broeders bewassen uitsluitend de broeders. Deze bewassing heeft strikte richtlijnen en voorschriften waaraan gehouden dient te worden. Vaak wordt deze bewassing door vrijwilligers van de moskeeën verzorgd. Uiteraard heeft As-Salaam haar eigen lijkbewassingsteam die dag & nacht klaar staan om de bewassing te verzorgen. Indien de overledene lid is van een moskee, dat een bewassingsgelegenheid heeft, worden deze kosten vaak niet of slechts gedeeltelijk in rekening gebracht. Indien er geen gelegenheid in de desbetreffende moskee bestaat, heeft Uitvaart As-Salaam diverse bewassingsruimte ter beschikking (door heel Nederland)waar de bewassing kan plaatsvinden. Voor de bewassing dient er een bewassingspakket met de juiste benodigdheden klaargezet te worden. Het bewassingspakket bestaat onder andere uit handdoeken, washandjes, wierook olijfbladeren en kamfer. Het tweede recht van een overledene is een lijkwade(kafan) Na de rituele bewassing dient de overledene gewikkeld te worden in katoen dat niet genaaid of gestikt is. De kafan (lijkwade) voor een vrouw bestaat uit 7 delen en voor een man uit 3 tot 5 delen. De kleur van het katoen dient wit te zijn.

2 Om te begraven dient er een begraafkist aangeschaft te worden, waarin tevens de opbaring van de overledene kan plaatsvinden. In Nederland zijn er richtlijnen en voorschriften waaraan een begraafkist aan dient te voldoen. De Islamitische begraafkist dient sober en eenvoudig te zijn. r bestaat in Nederland de mogelijkheid om de overledene ook zonder een begraafkist te begraven (zoals de sunnah is in de Islam). el zijn er voorschriften die nageleefd dienen te worden met betrekking tot het vervoer van de overledene. As-Salaam heeft in samenwerking met gerenommeerde bloemisten een ruim aanbod van rouwbloemwerken. Indien er tijdig bestelt wordt, kunnen deze vaak nog dezelfde dag bezorgd worden. Uiteraard kan er naar behoefte ook maatwerk van rouwbloemstukken geleverd worden. Indien de familie zelf rouwbloemstukken wenst uit te zoeken kunnen zij dit met een aantrekkelijke korting bij de (aangesloten)bloemisten zelf bestellen. Vaak worden moslims opgebaard in de moskee waar de overledene lid was of betrokkenheid bij had. De moskeeën faciliteren vaak dan ook de nachtwake (waken over de overledene, de hele nacht opblijven en bidden voor zielenrust). In vele moskeeën worden er geen kosten voor de opbaring in rekening gebracht, maar sommige brengen kosten in rekening. (per moskee verschillen de hoogte van de kosten) Indien er geen gebruik gemaakt wenst te worden van een opbaring in een moskee heeft uitvaart As-Salaam (door heel Nederland) opbaringsmogelijkheden. Het bekend maken van de dood van een overledene is een gebruik dat steeds meer voorkomt in de gemeenschap. Hiermee wordt er in de gemeenschap de benodigde gegevens kenbaar gemaakt waarmee de vrienden, familieleden en kennissen hun steun kunnen betuigen aan de nabestaanden en het djanazah-gebed zal plaatvinden om daarin deel te nemen. In de huidige moderne technologie kan er op verschillende manieren bekendheid worden gegeven aan de dood van de overleden. Zo heeft uitvaart As-Salaam beschikking tot de bekende middelen als social-media( acebook, Twitter etc.) Tevens bestaat er een mogelijkheid om via diverse radiostations de dood van de overledene bekendheid te geven.

3 en steeds meer gebruikelijke aspect bij het nemen van afscheid van de overledene en het betuigen van steun aan de nabestaanden is het tekenen van het condoleanceregister. Hierin worden de naam en adresgegevens achtergelaten voor de nabestaanden. Vaak wordt er door de familie een schriftelijke dankbetuiging door middel van een dankkaartje gestuurd Uitvaart As-Salaam heeft op haar website de mogelijkheid om een gratis condoleanceregister te openen voor uw dierbare overledene. Het voordeel hiervan is dat ook vrienden, familieleden en kennissen uit buitenland hun steunbetuiging kunnen meedelen, ondanks de grote afstand of afwezigheid. Vaak is de wens om voor de begravingsrituelen een gelegenheid te bieden aan de nabestaanden om afscheid te nemen van de overledene. In sommige gelegenheden worden er voor het begraven religieuze diensten gehouden om naast het afscheid ook gezamenlijk voor zielenrust te bidden. Gedurende de rouwbezoeken kunnen er religieuze diensten ingepland worden waarin afscheid plechtigheden opgenomen kunnen worden. As-Salaam heeft een aantal gerenommeerde Islamitische Schriftgeleerden die de religieuze diensten zoals het djanazah-gebed en andere religieuze handelingen verricht. De Schriftgeleerden zijn allen universitair afgestudeerd en beheersen de Nederlandse taal goed. Hierdoor kunnen de (religieuze) diensten allemaal in het Nederlands worden verricht. Het voordeel hiervan is dat de niet-arabisch sprekende aanwezigen hierdoor alles kunnen volgen en daarmee uiteindelijk ook kunnen participeren. In de huidige esterse samenleving zijn er enorm veel mensen bekeerd tot de Islam. In geval van overlijden wensen ook deze bekeerlingen begraven te worden conform de Islamitische tradities en voorschriften. Veelal ontstaat er bij de niet-bekeerde familieleden onbegrip voor de religieuze voorschriften, vanwege het feit dat zij geen kennis hebben van deze zaken. As-Salaam heeft speciaal voor dit soort situaties een ervaren uitvaartbegeleider die de familie per onderdeel van de begrafenis uitleg verschaft en toelichting geeft. Deze toelichting is uiteraard in de Nederlandse taal. Tevens is er een uitgebreide documentatie beschikbaar om de familieleden ondersteuning te bieden. Het derde recht van een overleden broeder of zuster is het verrichten van het djanazah-gebed. Dit gebed wordt meestal verricht door een Imam of door een van de zonen van de overledene. Het gebed kent in tegenstelling tot de andere verplichte gebeden geen buigingen (ruku) en prosternatie (sudjud).

4 Alle deelnemers van dit gebed dienen in staat van reinheid te zijn (wudhu) en zonder deze wudhu zal er geen geldigheid zijn van deelname. Overigens is het gebed uitsluitend vóór moslims dóór moslims Het begrip eeuwig begraven wat vaak gebruikt wordt, is enorm misleidend en niet correct!! In Nederland zijn de verschillende gemeenten steeds meer bewust geworden van de vraag naar Islamitisch begraven. Hierdoor worden er op de huidige begraafplaatsen steeds meer akkers gereserveerd om Islamitisch te begraven. Uiteraard heeft As-Salaam hiervan een overzicht!! Om de overledene conform de Islamitische rituelen te begraven zijn er strikte richtlijnen waaraan de begraafplaats dient te voldoen. en belangrijk aspect is dat het gezicht van de overledene richting Mekka gericht dient te worden. en ander aspect is dat er in het graf een bekisting aangebracht dient te zijn, waarop er aarde gestrooid zal worden. Verder is het belangrijk dat er uitsluitend moslims op de betreffende akker begraven worden. De rekening van de begraafplaats bestaat uit een aantal onderdelen dat uiteindelijk de hoogte van de eindfactuur zal bepalen. Deze kosten worden uiteraard voorgeschoten door Uitvaart As-Salaam en met de eindrekening meegezonden. In Nederland kan er maximaal voor onbepaalde tijd begraven worden, zolang de kosten van het onderhoud aan de begraafplaats betaald zal worden. Op de meeste begraafplaatsen kan er maximaal voor 30 jaren de onderhoudskosten afgekocht worden. Daarna dienen de nabestaanden wederom kosten te betalen en de kosten te betalen die op dat moment gelden. Deze kosten zijn vaak geïndexeerd, dus stijgen jaarlijks. Op sommige begraafplaatsen kan er grafrust afgekocht worden voor onbepaalde tijd. Zolang er een rechthebbende zal blijven leven zal het graf blijven. Allereerst de aankoop van het graf zelf, deze kan aangekocht worden als eigen graf met een bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Dit graf is slechts voor één persoon. en tweede mogelijkheid is een huur van een algemeen graf voor een bepaalde tijd. In een algemeen graf liggen kunnen er maximaal drie overledenen begraven worden, waarvan de uitgifte vaak voor maximaal 30 jaar wordt uitgegeven. In het graf zelf wordt een Islamitische bekisting aangebracht, waarvan de kosten per gemeente verschillen. Vaak zit er in de aankoop ook de kosten van de Islamitische bekisting(tagta) en tweede kostenpost op de factuur van de begraafplaats, zijn de kosten van het meelopen van de begraafplaats. Deze kosten worden per gemeente zelf bepaald en kunnen enorm variëren. en derde kostenpost op de factuur zijn de kosten van het onderhoud van het graf en de grafsteen. Sommige gemeenten hebben deze onderhoudskosten gesplitst. Tevens is de duur van de aankoop van het graf bepalend voor de hoogte van deze onderhoudskosten.

5 Omschrijving Opmerking Kosten of Kosten Uitgifte zandgraf A1 (onbepaalde tijd) 2.718,00 Uitgifte zandgraf B (30 jaren) 1.657,87 Begraven zandgraf 12 jaar en ouder 657,00 657,00 Islamitische bekisting 348,00 348,00 Grafsteen Binnen 1 jaar Verplichte onderhoud per jaar 72,00 72,00 72,00 Totaal kosten begraafplaats 3.795,00 of 2.734,87 Begraven op zaterdag wel mogelijk maar met toeslag Begraven op zondag is absoluut niet mogelijk Laatste mogelijkheid tot begraven is om 15.00uur Indien de rouwstoet (extreem)verlaat is, kan er een boete opgelegd worden. Bij uitgifte van een A1 graf wordt deze voor 30 jaar uitgegeven. Na deze periode kan het wederom tegen betaling van de destijds geldende tarieven verlengd worden. Indien de destijds geldende kosten niet betaald zullen worden zal uiteindelijk ook het graf ontruimd worden. Bij uitgifte van een zandgraf categorie B wordt deze maximaal voor 30 jaar uitgegeven. Na deze periode kan er niet verlengd worden. Het graf zal na deze periode ontruimd worden. Binnen een jaar is een gedenksteen verplicht. Mogelijkheid tot begraven op algemeen Islamitische graf of bij lidmaatschap van een aangesloten moskee op desbetreffende akker.

6 Omschrijving Opmerking Aankoop eigen graf (Begraafrecht)Begraven zandgraf 12 jaar en ouder Islamitische bekisting Inclusief Grafsteen Binnen 1 jaar enmalige onderhoud onbepaalde tijd Per 10 jaar onderhoudskosten Totaal kosten begraafplaats Kosten of Kosten 2.993,00 655, ,00 655, ,00 750, ,00 of 4.398,00 Begraven op zaterdag en zondag is wel mogelijk, maar met toeslag op BGRAARCHT en AULA Ma-vr na 17.30uur verhoging van 25% Zaterdag verhoging van 50% Zondag verhoging van 100% Zolang er een erfgename van het graf blijft leven, zal het graf blijven bestaan. Uiteraard gaan de rechten van het graf over naar de eerstvolgende erfgename die aangegeven is op de documenten. r zullen geen kosten meer in rekening worden gebracht voor de nabestaanden. Binnen een jaar is een gedenksteen verplicht Op de meeste begraafplaatsen in Nederland is het plaatsen van een grafsteen een contractuele verplichting. Sommige begraafplaatsen hebben deze verplichting niet, dus is het vrijblijvend of men een gedenksteen plaatst of niet. Indien de verplichting van het plaatsen van een gedenksteen niet nagekomen zal worden bestaat er kans dat de grafrechten daarmee verloren zullen gaan. Bij het plaatsen van de grafsteen dient er een vergunning aangevraagd te worden door de rechthebbende van het graf. De kosten hiervan zijn uiteenlopend van 65, - tot 150, Het hele proces van aanvraag vergunning tot het plaatsen neemt een tijdsduur in beslag van ongeveer 10 tot 14 weken. Na het plaatsen van de gedenksteen kunnen er onderhoudskosten in rekening worden gebracht door de begraafplaats. Uitvaartverzorging As-Salaam heeft in haar collectie een zeer uitgebreid aanbod van exclusieve Islamitische gedenkstenen in diverse prijsklasse. Uiteraard kan uitvaart As-Salaam het hele proces begeleiden en assisteren bij het maken van een keuze. Tenslotte is het belangrijk om een gedenksteen te plaatsen die passend is bij de dierbare overledene.

= Wilsbeschikking = voor de persoonlijke wensen van mijn Islamitische uitvaart

= Wilsbeschikking = voor de persoonlijke wensen van mijn Islamitische uitvaart = Wilsbeschikking = voor de persoonlijke wensen van mijn Islamitische uitvaart Deze wensen en aanwijzingen zijn door mij vastgesteld om als leidraad te dienen bij de regeling en uitvoering van mijn Islamitische

Nadere informatie

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN:

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN: 1 Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Atropos uitvaartverzorging. Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563. Prijsoverzicht 2012. Internet: www.atropos.

Atropos uitvaartverzorging. Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563. Prijsoverzicht 2012. Internet: www.atropos. Atropos uitvaartverzorging Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563 Prijsoverzicht 2012 Internet: www.atropos.nl Begrafenis volgens het normale tarief: 2500,-- Bestaande uit: Het

Nadere informatie

Een stijlvolle uitvaart geheel naar uw wensen. Prijsoverzicht. Van Boetzelaerlaan 292 2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563.

Een stijlvolle uitvaart geheel naar uw wensen. Prijsoverzicht. Van Boetzelaerlaan 292 2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563. Een stijlvolle uitvaart geheel naar uw wensen Prijsoverzicht Tarieven 2015 Uitvaartverzorging Van Boetzelaerlaan 292 2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563 Atropos uitvaartverzorging Van Boetzelaerlaan

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

Atropos uitvaartverzorging. Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563. Prijsoverzicht 2013. Internet: www.atropos.

Atropos uitvaartverzorging. Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563. Prijsoverzicht 2013. Internet: www.atropos. Atropos uitvaartverzorging Van Boetzelaerlaan 292-2581 BC DEN HAAG 070-3066030 070-3512563 Prijsoverzicht 2013 Internet: www.atropos.nl Begrafenis: 2695,-- Bestaande uit: Het bespreken, regelen en uitvoeren

Nadere informatie

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden Mijn uitvaart... laatste wensenformulier Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden HILHORST uitvaartverzorging biedt u hierbij geheel vrijblijvend een Wensenformulier aan. Dit formulier is een hulpmiddel,

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

Wilsbeschikking. Uitvaartverzorging Agterberg Wolter Heukelslaan 50 3581 ST Utrecht (030) 2510982 www.agterberg.nl info@agterberg.

Wilsbeschikking. Uitvaartverzorging Agterberg Wolter Heukelslaan 50 3581 ST Utrecht (030) 2510982 www.agterberg.nl info@agterberg. Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid.

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. Begraafplaats Maastricht Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. De gemeentelijke begraafplaats in Maastricht. In Maastricht kunnen overledenen begraven worden op een

Nadere informatie

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502 T. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking 045-563 9502 www.begrafenisvereniging.nl/abcsamenwerking Woord vooraf Waarom u dit boekje wordt aangeboden.

Nadere informatie

Deze begrafenis bestaat uit de volgende diensten:

Deze begrafenis bestaat uit de volgende diensten: Begrafenis Basis 2176,50 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker met condoleance na afloop begrafenis (exclusief grafkosten) 795,00 Gebruik van uitvaartcentrum Dekker (inclusief

Nadere informatie

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert?

Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Kostenoverzicht 2012 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

Als ik later dood ben...

Als ik later dood ben... Als ik later dood ben... Veel mensen praten niet graag over de dood en over wat er daarna gaat gebeuren. Alleen het idee al vinden ze eng, griezelig of zelfs luguber. Maar waarom eigenlijk? De dood hoort

Nadere informatie

Diny Neplenbroek Uitvaartverzorging

Diny Neplenbroek Uitvaartverzorging Diny Neplenbroek Uitvaartverzorging In deze wilsbeschikking kunt u uw wensen ten aanzien van uw uitvaart vastleggen. Om de wilsbeschikking rechtsgeldig te laten zijn, moet deze eigenhandig zijn ingevuld

Nadere informatie

Mijn afscheid geregeld

Mijn afscheid geregeld Mijn afscheid geregeld Geeft uw wensen rondom uw afscheid weer. Het biedt ondersteuning voor uw nabestaanden en kan hun de nodige verlichting bieden bij het regelen van uw afscheid. woord vooraf 1 Woord

Nadere informatie

MIJN UITVAART GOED GEREGELD

MIJN UITVAART GOED GEREGELD MIJN UITVAART GOED GEREGELD Mijn uitvaart goed geregeld Bijgewerkt op datum: 12-03-2008 pagina 1 Algemeen Rondom de uitvaart moet altijd heel veel worden geregeld. U kunt zelf diverse voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Persoonlijk wensenboekje

Persoonlijk wensenboekje ALTEVEER KERKENVELD Persoonlijk wensenboekje Uitvaartverzorging Grafkistenfabriek Nieuw-Amsterdam UITVAARTZORG K ER M STICHTING KEUR U heeft een goede levens verzekering, maar wie verzorgt uw uitvaart...?

Nadere informatie

Scenarium. http://www.verzekerjeeigenuitvaart.nl. Achternaam. Voornamen Geboortedatum Telefoon. Straat. Huisnr. Postcode Plaats.

Scenarium. http://www.verzekerjeeigenuitvaart.nl. Achternaam. Voornamen Geboortedatum Telefoon. Straat. Huisnr. Postcode Plaats. Scenarium van: Scenarium http://www.verzekerjeeigenuitvaart.nl Achternaam Voornamen Geboortedatum Telefoon Straat Postcode Plaats Huisnr. Vrouw Man Datum Plaats 1 Na mijn overlijden wil ik worden begraven

Nadere informatie

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen [mooi] afscheid voor een mooi en persoonlijk afscheid... zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft Toon Hermans mijn uitvaart In mijn uitvaart heb ik aangegeven

Nadere informatie

Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance

Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance De begrafenis basis bestaat uit de volgende diensten: Regeling, verzorging en uitvoering

Nadere informatie

Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring zonder condoleance

Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring zonder condoleance Begrafenis Basis 2120,80 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring zonder condoleance De begrafenis basis bestaat uit de volgende diensten: Regeling, verzorging en uitvoering uitvaart 795,00 Gebuik koeling/rouwmaterialen

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

UITVAARTVERZORGING RIDDERKERK 0180-430 300 WILSBESCHIKKING

UITVAARTVERZORGING RIDDERKERK 0180-430 300 WILSBESCHIKKING UITVAARTVERZORGING RIDDERKERK 0180-430 300 WILSBESCHIKKING Persoonlijke gegevens Naam man vrouw Voornamen Geboortedatum Geboorteplaats Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummers E-mailadres Burgerlijke

Nadere informatie

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006

Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toelichting op de tarieventabel behorende bij de verordening lijkbezorgingsrechten 2006 Toellichting op de tarieven (lijkbezorgingsrechten) per 1 januari 2006 Hoofdstuk 1 NIEUWE EIGEN GRAVEN EN EIGEN URNENGRAF

Nadere informatie

Begrafenis Basis Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker zonder condoleance 1970,84

Begrafenis Basis Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker zonder condoleance 1970,84 Begrafenis Basis Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker zonder condoleance 1970,84 De begrafenis basis bestaat uit de volgende diensten: Eenvoudige uitvaartkist 6ep (spaanplaat kist

Nadere informatie

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet ii 1 Voorwoord Voor mensen die van nabij een sterfgeval meemaken, is de overgang van leven naar dood een ingrijpende ervaring. Het is een gebeurtenis

Nadere informatie

koeling/rouwmaterialen voor thuisopbaring (inclusief dagelijkse controle) 367,50

koeling/rouwmaterialen voor thuisopbaring (inclusief dagelijkse controle) 367,50 Begrafenis Budgetpakket Basis 2008,50 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance en zonder auladienst (exclusief grafkosten) Het pakket Basis bestaat uit

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst

Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst Twello Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Voorst Inleiding Dat u deze brochure aan het lezen bent, betekent waarschijnlijk dat u aan het nadenken bent

Nadere informatie

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw Mijn uitvaart Mijn uitvaart In dit boekje kunt u op uw gemak alle persoonlijke wensen In dit document geeft u nu alvast het antwoord op een aantal Ondergetekende, en voorkeuren ten aanzien van uw eigen

Nadere informatie

Uitvaartverzorging H. Jobse Zorg voor elkaar

Uitvaartverzorging H. Jobse Zorg voor elkaar Zorg voor elkaar Omdat ieder mens een eigen verhaal heeft. Omdat ieder mens uniek is. Omdat ieder mens, onze zorg verdient. Uitvaartverzorging H. Jobse is al ruim 25 jaar een begrip op Walcheren als het

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december 2014

Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 75592 17 december 2014 Gemeente Dordrecht Vaststellen Heffingsverordening Essenhof 2015 met bijbehorende tarieventabel 2015 - Nr. 1303036 17 december

Nadere informatie

Duidelijkheid brengt rust

Duidelijkheid brengt rust Duidelijkheid brengt rust Onze doelstelling als uitvaartonderneming is samen met de nabestaanden een mooi en waardig afscheid te realiseren voor hun dierbare. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening

Nadere informatie

Algemene informatie 2016

Algemene informatie 2016 Algemene informatie 2016 Gemeentelijke Begraafplaatsen Kerkhoflaan en Westduin Voorwoord Niemand staat graag stil bij een onderwerp als de dood. Toch moet er op een gegeven moment over worden nagedacht.

Nadere informatie

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik

Begraafplaatsen. Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Begraafplaatsen Algemene informatie over de begraafplaatsen in de Gemeente Medemblik Niemand staat graag stil bij de dood. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest

Nadere informatie

ANTONIUS IN BEWEGING

ANTONIUS IN BEWEGING ANTONIUS IN BEWEGING Laatste wensenlijst Praten over de eigen dood is voor veel mensen niet gemakkelijk. Maar als een naaste overlijdt en je moet de uitvaart regelen, dan kan het troostend zijn als je

Nadere informatie

Wilsbeschikking. U kunt mij elk moment van de dag bellen 06-831044887 of mailen info@uitvaartbegeleidingvanrijnsoever.nl

Wilsbeschikking. U kunt mij elk moment van de dag bellen 06-831044887 of mailen info@uitvaartbegeleidingvanrijnsoever.nl Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wilsbeschikking

Mijn persoonlijke wilsbeschikking Mijn persoonlijke wilsbeschikking wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaanden is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals de overledene

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal

Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal Gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Begraafplaatsen...5 Koopgraven...7 Huurgraven...7 Grafrusttermijn...7 Grafkelders...7 Schoonhouden van graven...7

Nadere informatie

Mijn uitvaart goed geregeld

Mijn uitvaart goed geregeld Mijn uitvaart goed geregeld April 2011 1 Algemeen Rondom een uitvaart moet altijd heel veel worden geregeld. U kunt zelf diverse voorzorgsmaatregelen treffen, zodat na uw overlijden alles zo verloopt zoals

Nadere informatie

Wensenboekje voor mijn uitvaart. Naam:

Wensenboekje voor mijn uitvaart. Naam: Wensenboekje voor mijn uitvaart Naam: Het is niet verplicht alles in te vullen. U helpt uw nabestaanden echter door zoveel mogelijk vast te leggen. Naam!_ Voornamen_ Adres! _ Postcode_ Woonplaats_ Geboortedatum!

Nadere informatie

Crematie Driehuis-Westerveld Basis Crematie (ma-vrij 9.00 9.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2890,84

Crematie Driehuis-Westerveld Basis Crematie (ma-vrij 9.00 9.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2890,84 Crematie Driehuis-Westerveld Basis Crematie (ma-vrij 9.00 9.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2890,84 De crematie basis bestaat uit de volgende diensten: Regeling,

Nadere informatie

PERSONALIA. Snijders b.v. Ondergetekende:... Voornamen:... Geboorteplaats:... Geboortedatum:... Burgerlijke staat:... Gehuwd / gehuwd geweest met:

PERSONALIA. Snijders b.v. Ondergetekende:... Voornamen:... Geboorteplaats:... Geboortedatum:... Burgerlijke staat:... Gehuwd / gehuwd geweest met: PERSONALIA Ondergetekende:.......................................... Voornamen:.......................................... Geboorteplaats:.......................................... Geboortedatum:..........................................

Nadere informatie

Inventarisatieformulier intermediair

Inventarisatieformulier intermediair Een helder verhaal over uitvaartverzekeringen Inventarisatieformulier intermediair Tussenpersoon: Persoonlijke gegevens verzekeringnemer Achternaam: Voorletters: Burgerservicenummer: Geslacht: M V Kinderen:

Nadere informatie

Gemeentelijke begraafplaatsen

Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Gemeente Woensdrecht Veel mensen denken liever niet na over de dood. Toch krijgen we allemaal tijdens ons leven met de dood te maken. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Wensenformulier voor mijn uitvaart

Wensenformulier voor mijn uitvaart Wensenformulier voor mijn uitvaart Naam:... Achternaam:... Geboortedatum:... Contactpersoon familie:... Telefoonnummer contactpersoon:... Handtekening Plaats Datum......... 1 Begraven of cremeren Ik wens

Nadere informatie

De Heer / Mevrouw. dit boekje is opgemaakt en vastgesteld te datum

De Heer / Mevrouw. dit boekje is opgemaakt en vastgesteld te datum Mijn Uitvaartwensen Postbus 2005, 6020 AA Budel Tel: 0495-493232 In dit boekje kunt u op uw gemak alle persoonlijke wensen en voorkeuren ten aanzien van uw eigen uitvaart vastleggen. Daarmee is het een

Nadere informatie

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf.

zijn begraven. Wilt u dit niet dan kan er gekozen worden voor een particulier graf. GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

Laatste wensenformulier

Laatste wensenformulier Laatste wensenformulier Persoonsgegevens: Ondergetekende: Naam: Voornamen: Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: BSN-nummer: Gehuwd met / partner van: Weduwe

Nadere informatie

Begrafenis Basis 2176,50 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance (exclusief grafkosten)

Begrafenis Basis 2176,50 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance (exclusief grafkosten) Begrafenis Basis 2176,50 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance (exclusief grafkosten) Deze begrafenis bestaat uit de volgen diensten: 795,00 Gebruik

Nadere informatie

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

Begraven in de gemeente Oldebroek

Begraven in de gemeente Oldebroek Begraven in de gemeente Oldebroek De laatste rustplaats Niemand staat graag stil bij een onderwerp als begraven. Toch komt er een moment dat u er over moet nadenken. Omdat u een naaste hebt verloren bijvoorbeeld.

Nadere informatie

Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel

Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel Bij melding van overlijden 24 uur bereikbaar. persoonlijke uitvaartverzorging en grafonderhoud Tel. 06 5478 3435 Met welke kosten moet u rekening houden bij een uitvaart. We krijgen regelmatig de vraag

Nadere informatie

Als ik later dood ben...

Als ik later dood ben... Als ik later dood ben... Veel mensen praten niet graag over de dood en over wat er daarna gaat gebeuren. Alleen het idee al vinden ze eng, griezelig of zelfs luguber. Maar waarom eigenlijk? De dood hoort

Nadere informatie

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf)

Tarieven 2013. per jaar c.q. eenmalige kosten 5 jaar 10 jaar 20 jaar. Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Tarieven 2013 Grafrecht (kosten voor aanschaf van een graf) Particuliere graven Graf nieuw op rij opeenvolgend uitgegeven, in vak J of K, voor drie overledenen Graf uitzoeken op het oude gedeelte, voor

Nadere informatie

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven:

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven: Kostenoverzicht 2017 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

Registratieformulier overlijden gementoreerde

Registratieformulier overlijden gementoreerde Registratieformulier overlijden gementoreerde Wij willen graag weten wat u belangrijk vindt, als het gaat om uw afscheid bij overlijden. Daarom hebben wij enkele vragen en aandachtspunten opgesteld. We

Nadere informatie

Registratieformulier overlijden

Registratieformulier overlijden Registratieformulier overlijden Wij willen graag weten wat u belangrijk vindt, als het gaat om uw afscheid bij overlijden. Daarom hebben wij enkele vragen en aandachtspunten opgesteld. We willen u vragen

Nadere informatie

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze

Omdat het een algemeen graf betreft, worden er stoffelijke resten van drie personen boven elkaar in begraven. Deze GEMEENTEBARENDRECHT INFO Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht Telefoonnummer: 14 0180 www.barendrecht.nl Begraven in Barendrecht Begraven is geen alledaags onderwerp. Toch

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wilsbeschikking

Mijn persoonlijke wilsbeschikking Mijn persoonlijke wilsbeschikking wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaande is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals de overledene

Nadere informatie

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer wilsbeschikking 1 wilsbeschikking Speciale wensen en belangrijke gegevens voor nabestaanden Wat te doen bij overlijden Neem contact op met Uitvaartvereniging De Laatste Eer 071 402 86 89 Beantwoord de

Nadere informatie

Met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet, Inleiding Door het invullen van dit boekje kunt u uw voorkeuren kenbaar maken voor de uitvoering van uw eigen uitvaart. Het is vooral bestemd voor uzelf en uw nabestaanden. Het is uw manier om duidelijkheid

Nadere informatie

Crematorium en uitvaartcentrum Ölandhorst Lelystad

Crematorium en uitvaartcentrum Ölandhorst Lelystad Crematorium en uitvaartcentrum Ölandhorst Lelystad Tarieven 2015 (prijswijzigingen voorbehouden) Crematietarieven Crematie met gebruik van accommodatie, 120 minuten 1547,00 Crematie met gebruik van accommodatie,

Nadere informatie

Kostenindicatie: begraafkosten 637,82 onderhoudskosten algemeen graf 642,95 gebruik aula per half uur 102,51 gebruik koffiekamer per half uur 102,51

Kostenindicatie: begraafkosten 637,82 onderhoudskosten algemeen graf 642,95 gebruik aula per half uur 102,51 gebruik koffiekamer per half uur 102,51 Tarieven begraven begraafplaats Duinrust gemeente Beverwijk 2018 Algemeen graf: Algemeen neutraal of katholiekgraf. Uitgifte termijn 15 jaar. Graf voor 2 verschillende personen (geen familie van elkaar).

Nadere informatie

Tarieven 2019 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp

Tarieven 2019 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp Tarieven 2019 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp 1 INHOUDSOPGAVE 1.0 Voor een begrafenis van een overledene in een lijkkist heeft u te maken met de volgende kosten: 1.1 Begraafrecht:

Nadere informatie

ABOVO Uitvaartverzorging. John den Breejen

ABOVO Uitvaartverzorging. John den Breejen ABOVO Uitvaartverzorging John den Breejen Mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is John den Breejen, ik ben de eigenaar van Abovo uitvaartverzorging te Spijkenisse Een stukje geschiedenis In 1991 kwam

Nadere informatie

Klankbordgroep Begraven in Veendam. 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36

Klankbordgroep Begraven in Veendam. 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36 Begraven in Veendam Inhoudsopgave Inleiding Klankbordgroep Begraven in Veendam 1. Begraafplaatsen 1.1 Begraafplaats Buitenwoelhof 1.2 Begraafplaats Dalweg 36 2. Grafsoorten 2.1 Algemene graven 2.2 Particuliere

Nadere informatie

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Particuliere graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Een particulier graf op een van twee gemeentelijke begraafplaatsen verkrijgt u door een recht tot begraven te kopen. Dit betekent dat u het

Nadere informatie

Uitvaartwensen boekje

Uitvaartwensen boekje P 1 Uitvaartwensen boekje In dit boekje staan de uitvaartwensen van. Ingevuld op (datum) (plaats) Te Uw uitvaartwensen Over uw uitvaart wilt u waarschijnlijk niet dagelijks nadenken. Dat hoeft ook niet.

Nadere informatie

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats:

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats: Wilsbeschikking Persoonlijke gegevens: Naam: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: mobielnr: Nationaliteit: Naam huisarts: telefoon: Burgerlijke staat:

Nadere informatie

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u 2 Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u Het overlijden van een naaste behoort tot de meest verdrietige gebeurtenissen in een mensenleven. Juist in die moeilijke periode moet u kunnen rekenen op een

Nadere informatie

Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden

Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis Informatie voor nabestaanden Inleiding Omdat een naaste uit uw familie of vriendenkring is overleden en het moeilijk is uw aandacht te richten op de formaliteiten

Nadere informatie

Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord

Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord Tarieventabel 2014 begraafplaats Rustoord behorend bij de Heffingsverordening begraafplaats Rustoord, betreffende begraven, asbestemmingen, onderhoudsrechten, accommodatiegebruik en andere lijkbezorgingsrechten.

Nadere informatie

Mijn wensenlijst bij uitvaart

Mijn wensenlijst bij uitvaart De enige zekerheid in ons leven is ons sterven. Met dit formulier kunt u uw persoonlijke wensen vastleggen. Deze wensenlijst is gemaakt voor iedereen die iets wil vastleggen voor zijn/haar uitvaart. U

Nadere informatie

PRINCIPES INZAKE ISLAMITISCH BEGRAVEN OP EEN BEGRAAFPLAATS IN VLAANDEREN

PRINCIPES INZAKE ISLAMITISCH BEGRAVEN OP EEN BEGRAAFPLAATS IN VLAANDEREN VOORUITGANGSTRAAT 323 BUS 1 1030 BRUSSEL T 02/205 00 50 F 02/205 00 60 INFO@VMC.BE - WWW.VMC.BE PRINCIPES INZAKE ISLAMITISCH BEGRAVEN OP EEN BEGRAAFPLAATS IN VLAANDEREN VMC - SEPTEMBER 2007 1. Een gemeentelijke

Nadere informatie

Overlijden van een dierbare

Overlijden van een dierbare Overlijden van een dierbare Informatie voor de nabestaanden Een dierbare van u is overleden. Omdat het u nu moeilijk zal vallen uw aandacht te richten op formaliteiten, ontvangt u deze brochure. Hierin

Nadere informatie

Crematie Schagerkogge Basis Crematie (ma-vrij 8.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2908,84

Crematie Schagerkogge Basis Crematie (ma-vrij 8.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2908,84 Crematie Schagerkogge Basis Crematie (ma-vrij 8.30 uur) met thuisopbaring of gebruik UC Dekker, met auladienst in Crematorium 2908,84 De crematie basis bestaat uit de volgende diensten: Regeling, verzorging

Nadere informatie

Asbestemmingen. Algemene informatie over asbestemmingen in de Gemeente Medemblik

Asbestemmingen. Algemene informatie over asbestemmingen in de Gemeente Medemblik Asbestemmingen Algemene informatie over asbestemmingen in de Gemeente Medemblik Niemand staat graag stil bij de dood. Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of

Nadere informatie

Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel

Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel Tarieven gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Drechterland voor 2016 Foto: entree begraafplaats aan de Molenwei in Hoogkarspel Inhoud 1. Waar liggen onze begraafplaatsen 2. De kosten voor grafrechten

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u zoals afgesproken een uitvaartdocument.

Hierbij ontvangt u zoals afgesproken een uitvaartdocument. Hierbij ontvangt u zoals afgesproken een uitvaartdocument. Een uitvaartdocument is bedoeld om uw eigen wensen met betrekking tot uw uitvaart vast te leggen. Hiermee bepaalt u zelf hoe uw afscheid eruitziet

Nadere informatie

Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg

Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg Johan Uitvaar tzorg Inleiding Door het invullen van dit boekje kunt u uw voorkeuren kenbaar maken voor de uitvoering van uw eigen uitvaart. Het is vooral bestemd voor uzelf en uw nabestaanden. Het is uw manier om duidelijkheid

Nadere informatie

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde -2- Wensen bij overlijden en uitvaart Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde Waarom dit boekje Nabestaanden weten soms niet wat de wensen van de overledene

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Persoonlijke gegevens Familienaam : Voornamen (voluit) : Geboortedatum : Geboorteplaats : Burgerlijke staat : Samenwonend met : Gehuwd met : Eerder gehuwd met : Weduwe/weduwnaar van : Gescheiden van :

Nadere informatie

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg

Toelichting en tarieven. begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg Toelichting en tarieven begraafplaatsen Leidschendam-Voorburg 1 Regelgeving die van toepassing is - Wet op de lijkbezorging - Verordening op de heffing en de invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Nadere informatie

Erik de Jong Uitvaartverzorging & begeleiding

Erik de Jong Uitvaartverzorging & begeleiding Naam: Voornamen: Geboortedatum: Onderscheidingen: Adres: Postcode: Levensovertuiging: Telefoon: Erik de Jong Uitvaartverzorging & Wilsbeschikking, draaiboek van de uitvaart man/vrouw Geboorteplaats: ja

Nadere informatie

Uitvaartwensen van Naam:...

Uitvaartwensen van Naam:... Uitvaartwensen van Naam:... Voornamen: Adres: Postcode: Woonplaats:. Geboren op: te: BSN: tel: Burgerlijke staat: ongehuwd gehuwd met weduwe/weduwnaar van partner van gescheiden van:. Datum huwelijk: te:.

Nadere informatie

Persoonlijke laatste wensen

Persoonlijke laatste wensen Onder voorbehoud dat mijn wensen wettelijk, technisch en financieel uitvoerbaar zijn, wens ik dat hieraan naar eer en geweten gevolg wordt gegeven. Daar waar dit niet mogelijk is of waar ik geen uitdrukkelijke

Nadere informatie

Persoonlijke Wilsbeschikking

Persoonlijke Wilsbeschikking Persoonlijke Wilsbeschikking Uitvaartvereniging Wijhe Eert Uw Doden Ondergetekende, familienaam voornamen ongehuwd gehuwd met partner van weduwe/weduwnaar van gescheiden van postcode en woonplaats adres

Nadere informatie

Tarieven 2008 begraven in Leerdam

Tarieven 2008 begraven in Leerdam Tarieven 2008 begraven in Leerdam Begrippenlijst Zandgraf met bekisting en looproosters Begraaftoestel Baarwagen Rechthebbende : Zandgraf: Keldergraf: Algemeen graf: Familiegraf: Kindergraf: 1e bijzetting:

Nadere informatie

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven:

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven: Kostenoverzicht 2018 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

Begrafenis Basis 2.052,75 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance

Begrafenis Basis 2.052,75 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance Begrafenis Basis 2.052,75 Begrafenis (ma-vrij) met thuisopbaring of gebruik uitvaartcentrum Dekker zonder condoleance De begrafenis basis bestaat uit de volgende diensten: Regeling, verzorging en uitvoering

Nadere informatie

Laatste Wensen Formulier

Laatste Wensen Formulier tel. : 0900-5555560 (meldnummer bij overlijden) mobiel : 06-52 67 6220 e-mail : info@holtlanduitvaartzorg.nl internet : www.holtlanduitvaartzorg.nl Laatste Wensen Formulier Mijn eigen wensen voor mijn

Nadere informatie

Mijn persoonlijke uitvaartwensen

Mijn persoonlijke uitvaartwensen Mijn persoonlijke uitvaartwensen Uw persoonlijke gegevens Naam: Voornamen: Geslacht: Man Vrouw Geboortedatum: Geboorteplaats: BSN-nummer: Adres: Pc + Woonplaats: Telefoon: Mobiel: Emailadres: Levensovertuiging:

Nadere informatie

Gemeentelijke. begraafplaatsen

Gemeentelijke. begraafplaatsen Gemeentelijke begraafplaatsen Colofon De begraafplaatsgids is een uitgave van de gemeente Oude IJsselstreek Postadres Postbus 42 7080 AA Gendringen Bezoekadres Staringstraat 25 7081 BN Gendringen T (0315)

Nadere informatie

Sint Janshof Algemene Begraafplaats Pijnacker-Nootdorp

Sint Janshof Algemene Begraafplaats Pijnacker-Nootdorp Tarieven Begraafplaats St. Janshof 2019 Kosten van een begrafenis van een overledene in een lijkkist. In het begraaftarief is begrepen de grafloop voor maximaal 30 minuten en het gebruik van de ontvangstruimtes

Nadere informatie