De Wijtenhorstkrant. De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Wijtenhorstkrant. De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen)"

Transcriptie

1 De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen) Woord van de redactie Tips Update, fase twee Update, einde fase één Tips Wat is er gebeurd Kort nieuws Schalkhaar Overlast Eindwoord I N H O U D : Woord van de redactie, Hallo allemaal, Hier is weer een nieuwe Wijtenhorstkrant. Het is inmiddels het jaar 2013 en hebben wij de kerstdagen en oud en nieuw gevierd. Een aantal bewoners van de voorhorsterweg en het kraaikenpad hebben hun oud en nieuw in hun nieuwe huis gevierd. Naar horen zeggen was de skyline behoorlijk kleurvol en boeiend gevuld met vuurwerk. De volgende viering van het oud en nieuw zal met meerdere bewoners zijn die nu wonen en straks komen te wonen. Wij wensen daarom aan allen een gezond en plezierig 2013 en welkom in de Wijtenhorst en Schalkhaar. Helaas door uitblijven van het internet konden wij het krantje niet verspreiden en heeft het langer geduurd dan anders. Wat ik ook graag onder de aandacht wil brengen is het volgende, wil je meer weten over, voor en van Schalkhaar, kijk dan eens op Deze site is de nieuwssite van, door en over Schalkhaar. Wij wensen jullie veel leesplezier. Tips, We beginnen met een goede tip die wat eerder is behandeld. Toggler pluggen. Het merk Toggler kent verschillende pluggen met hun eigen specifieke goede eigenschappen, maar wij behandelen de type die voor ons van toepassing is de alligator plug. Deze plug heeft dankzij zijn naam ook een krokodillenbekvorm en heeft daardoor een goede houvastheid. Deze pluggen zijn duurder dan gemiddelde pluggen en toch kun je ze beter alleen of in combinatie te gebruiken voor ophangen van zware en stevige materialen in en op een kalkzandsteenmuur.

2 Gebruiksaanwijzing Plug A8 (8 mm) Boor 8 mm (in tegel boor 9,5 mm) Schroef 4,0-6,0 mm Schroeflengte X + 45 mm 1. Boor gat van 5,6,8,10 mm. 2. Duw plug in gat. 3. Draai schroef in en bevestig object. 4. Supersterk omdat de Alligatorplug over de gehele lengte druk uitoefent. Hoe dikker de schroef, hoe meer druk. Voordelen Alligator Plug Supersterk, makkelijk en snel monteren met de Alligator plug. Ideaal in bouwmateriaal met stuc laag en voor te ruime boorgaten. Maximale houvast. Bestand tegen schokken en trillingen. De Alligatorplug draait niet mee door grote antirotatievleugels. Schroeven van verschillende diameter zijn toepasbaar. Schroeven kunnen onbeperkt in- en uitgedraaid worden. De alligator-plug heb je met en zonder flens en deze pluggen kun je ook in combinatie met andere pluggen gebruiken als je meer dan twee gaten moet boren om een plank of een ander voorwerp moet ophangen en/of plaatsen. Je hebt al pluggen vanaf vijf millimeter tot maximum van tien millimeter. Hier een kleine indicatie wat voor een trekkracht deze pluggen kunnen weerstaan na vijf keer testen. 5 mm kalkzandsteen 230 kg 6 mm kalkzandsteen 288 kg 8 mm kalkzandsteen 396 kg 10 mm kalkzandsteen 1098 kg Dus je hoeft geen zorgen te maken dat iets niet blijft hangen en er is wel een plug die past bij het ophangen van een grote led-tv. Gebruik wel bij het ophangen van een led-tv scherm dat je ringentjes gebruikt waar de schroef niet doorheen valt en dat de ringentjes de krachten op het oppervlakte verdeelt. Dit is om de gaten van de ophangbeugel niet te veel te belasten en zo ook de kans verkleint de beugel te beschadigen (geldt voor veel objecten waar groot gewicht aan komt te hangen). Veel boorplezier gewenst. Update, Voorhorsterweg en rondekamp fase twee. In de sneeuw kunnen de bouwlieden helaas niet hun werk uitvoeren en werken ze aan de woningen die ze beschermen tegen de sneeuwval.

3 Update, Voorhorsterweg en kraaikenpad zijn opgeleverd en grotendeels voorzien van bewoners. Een aantal bewoners hebben hun eerste oud en nieuw gevierd in de nieuwe wijk de Wijtenhorst. Een nieuw begin, in een nieuw jaar en in een nieuwe woning. Wat wil je nog meer. Tips, Tip voor de nieuwe bewoners, Gemeente Deventer heeft niet altijd de gegevens in orde en zal er tijdens de verhuizing wel eens een onderzoek optreden naar je verblijfplaats. Dit komt omdat het gebouwen-register wel up to date is en het andere registers niet (veel voorkomende fout). Je kunt via digid op de website van gemeente Deventer de verhuizing door geven en wanneer je gaat verhuizen. Al deze gegevens worden ook door gespeelt naar de belastingdienst, SFB en zorgverzekeraars. Dit houdt niet in dat alles koek en ei is, dus gewoon alles goed controleren. Voor het afhalen van huisvuil komt nog een brief wanneer ze met een vuilniswagen van Circulus door onze straten gaan rijden en tot die tijd mag je de containers aanbieden op de kolkmansweg of de colmstraterstraatweg. Voor het ophalen van papier, blik en glas kun je gewoon voor aan de deur plaatsen, het bedrijf Salcon haalt deze op en niet Circulus. Voor oud papier kun je ook op de eerste zaterdag aan de straat zetten voor de sportvereniging SVS-Schalkhaar.

4 Wat is er gebeurd, De woningen aan het kraaikenpad en voorhorsterweg zijn in december 2012 opgeleverd en Koopmans is begonnen aan de bouw van fase twee. Oplevering december 2012 Binnenkort worden de woningen van twee onder één kap opgeleverd en een aantal vrijstaande. De voortgang van de fase twee rijtjeswoningen daar zijn ze aan de rondekamp toe om de vloeren te leggen op de funderingsmuren en op de voorhorsterweg zijn ze de bewapening aan het vlechten en de betonbekisting te plaatsen.

5 Kort nieuws Schalkhaar, Vergeet niet te kijken op, voor, van en over Schalkhaar en voor de Facebook-site van de wijk Wijtenhorst (niet alleen voor de bewoners daar, maar voor alle geïnteresseerde). Carnaval Schalkhaar, De Lindeloeiers hebben het carnaval in Schalkhaar voor dit jaar definitief geschrapt. De carnavalsvereniging vindt door het lage budget het risico op dit moment te groot om, zoals de afgelopen jaren, een tent te plaatsen en überhaupt een carnavalsfeest te organiseren. Lees meer op SVS-volleybal, SVS Dames 1 heeft met 1-3 verloren van Rivo uit Rijssen. Lees meer op Zondag 20 januari, Nieuwjaarsconcert van Caecilia aanvang uur Lees meer op

6 Overlast, Afgelopen tijd wordt de wijk Wijtenhorst geplaagd door vernielingen en inbraken. Tot onze spijt ook één van de bewoners van de opgeleverde woningen. Wij verzoeken dan ook om niet de held uit te hangen en direct bij onraad de politie te bellen met het nummer en in dringende gevallen 112. De politie gaat vaker controleren op de bouw en zullen dan ook op plaatsen verstoppen om de vernielers c.q. inbrekers op heterdaad te betrappen (niet schrikken als er iemand uit de bosjes tevoorschijn komt). Het bedrijf Pereboom-beveiliging houdt ook een oogje in het zeil op het bouwterrein. Deze kun je bij onraad bereiken onder het nummer Eén van de bewoners heeft een aantal daders gezien op twee retro scooters. van ongeveer gelijke als deze, alleen met meer chromen-onderdelen. De daders zien er als volgt uit: drie jongens van pak weg 16 a 17 jaar op twee retro scooters. Eén dader had een koevoet bij zich en had krullend vet uitziend donker kort haar. Zwarte jas met daar onder een witte broek. Dader twee droeg een capuchon op en had ook een donkere jas met daar onder een spijkerbroek. Dader drie reed op de tweede scooter en had net als de andere twee ook een donkere jas. Donker kort haar. Alle drie waren van een atletische postuur en ongeveer tussen de 1,70 a 1,80 m lang. De twee scooters zijn wit van kleur met vele chromen-onderdelen en bezitten ieders een blauwe kenteken. Deze daders gedroegen zich nonchalant en erg oplettend, tevens ook nerveus. De daders deinzen niet terug om geweld te gebruiken gezien de manier hoe ze iets openbreken. Op verzoek van bewoners heeft de uitvoerder van Koopmans een bouwlamp geplaatst die in de richting van een erg donker stuk schijnt, waar waarschijnlijk de daders komen en/of vandaan komen. Nogmaals de waarschuwing: GA AUB NIET DE HELD UITHANGEN, maar bel.

7 Eindwoord, Zo hèhè eindelijk weer een nieuwe wijtenhorst-krantje. De internetprovider is geregeld en kunnen wij jullie weer een leuk, interessant en informatief krantje sturen. Zo eerst wensen wij jullie een goed en gezond 2013 en voor iedereen een warm welkom in de nieuwe wijk Wijtenhorst te Schalkhaar. Vanaf deze stoel willen wij jullie vragen of jullie ideeën, weetjes, agenda s en andere dingen die de moeite waard zijn om te verspreiden via dit digitale-krantje hebben, stuur dit op naar (niet alleen voor de en door bewoners van de wijk Wijtenhorst, iedereen is welkom) Wil je net als in eerdere krantjes je voorstellen aan de andere bewoners en toekomstige bewoners en heb je zelf leuke foto s en updates van jouw situatie, kun je die ook sturen naar het zelfde adres. Ook vragen wij de geabonneerde van buiten de wijk hoe jullie het ervaren dat er een nieuwe wijk is bij gekomen, ook over Schalkhaar zelf en zou je een leuk verhaaltje willen opsturen, stuur deze ook naar het zelfde adres. Voor iedereen die nog aan het klussen zijn wensen wij veel klusplezier en voor de overige een zorgeloze en spanend Nieuwjaar. Dank en tot de volgende keer.

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen 2014 TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen Wat is een domeinnaam? Zonder een webadres heb je geen website. Als mensen naar je website toe willen dan

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen.

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen. Instructies U zult het geld verdienen met het versturen van e-mail. Deze e-mail bestaat uit 4 verschillende rapporten. Deze rapporten geven kennis omtrent het lucratief maken van het internet verkeer.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Ik wil een kapsalon!

Ik wil een kapsalon! Ik wil een kapsalon! Da Vinci International Ik wil een kapsalon! Praktisch verhaal voor het opzetten van een eigen kapsalon Uitgeverij Walburg, Zutphen 2005 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Een gewone werkdag..

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen

30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen 30 Tips om de onderhandeling met de makelaar te winnen Waarom Jij koopt drie tot vier huizen in je leven. Je makelaar verkoopt er honderden. Hij kent dus het onderhandelingsspel beter dan jij. Wanneer

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 22. De rekening. Wat leert u in deze les? Advies vragen. Advies geven. Waarom-vragen beantwoorden met omdat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

Goed Wonen. Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen

Goed Wonen. Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen Goed Wonen Woningbrand Oudeweg Lage Zwaluwe Nieuwe website HV Woonbelang Goed Wonen gaat huurwoningen verkopen April 2013 2 vaardigt. Uiteraard binnen de door de overheid bepaalde (inkomens) grenzen. De

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Voorwoord Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten en als je er een constateert,

Nadere informatie

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst De wekelijkse Zakelijke Bijeenkomsten van AGEL zijn heel krachtig om je onderneming te laten groeien. Voor potentiële gegadigden zijn het de perfecte

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

32 Kwaliteitsbevordering

32 Kwaliteitsbevordering DC 32 Kwaliteitsbevordering 1 Inleiding In dit thema gaan we in op de begrippen kwaliteit, kwaliteitszorg en kwaliteitsbeleid. Het zijn onderwerpen die niet meer weg te denken zijn uit het Nederland van

Nadere informatie

Van naveltruitje tot slappe koffie....tips voor een succesvolle stage

Van naveltruitje tot slappe koffie....tips voor een succesvolle stage Van naveltruitje tot slappe koffie...tips voor een succesvolle stage Vul in en geef door! In dit boekje staan tips over do s and don ts tijdens je stage, en zo kun kun jij de stagiairs die na jou komen

Nadere informatie

Meer plezier door slimmer werken

Meer plezier door slimmer werken Tijd voor... inspiratie Meer plezier door slimmer werken Heleen Hoogendam Bertine Zoon Meer inspiratie? Bertine Zoon Zoo n Training www.zoontraining.nl @ZoonTraining Heleen Hoogendam Hoogendam Coaching

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Hoe fotografeer je producten voor een webshop

Hoe fotografeer je producten voor een webshop Hoe fotografeer je producten voor een webshop Al jaren klagen winkeliers over het feit dat mensen wel in de winkel komen kijken, maar niet komen kopen. Mensen willen wel producten zien in de winkel maar

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO Infoavond KBO Vragen over BoekelNet en lokale diensten Kunnen particulieren ook diensten gaan aanbieden op het netwerk? Ja dat kan. Het is een open netwerk dus behalve bedrijven kunnen ook verenigingen

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

JUN 2015. Lees over: Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer. 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe. Nu al leuk voor later

JUN 2015. Lees over: Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer. 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe. Nu al leuk voor later JUN 2015 Nu al leuk voor later Lees over: 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer 2 Woord vooraf Je pensioen: daar denk je misschien niet

Nadere informatie

Module 3 PRESENTEREN

Module 3 PRESENTEREN Module 3 PRESENTEREN 1 Voorbereiding Thema s: A Doelgroep en doel van een presentatie B Hulpmiddelen en presentatietechniek C Statistische gegevens In deze les komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij Gemeente zoekt app Door: Brechtje de Leij De vraag is mobiel een hype of hip hoeven we eigenlijk vandaag de dag niet meer te stellen. Ga maar eens de trein in, of observeer de wachtende medemens. Iedereen

Nadere informatie