Frequently Asked Questions

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Frequently Asked Questions"

Transcriptie

1 Frequently Asked Questions Algemeen 1 Wat is TaHoma? TaHoma is de nieuwste oplossing van Somfy om je woning te controleren. Met TaHoma kan u uw buitenzonwering, rolluiken, binnenzonwering, verlichting, dakvenster, garagedeuren (en in de toekomst ook andere toepassingen) op afstand met uw smartphone, tablet of pc/notebook bedienen. Al deze producten kunnen gecombineerd gebruikt worden via scenario s die u eenvoudig kan aanmaken en bedienen volgens uw eigen behoeften. Deze scenario s kunnen ook automatisch geactiveerd worden op tijd, hiervoor kan je een volledig weekprogramma opstellen, waarbij u zelf bepaalt wat er moet gebeuren op welke dag. Om uw zonwering of rolluiken te laten reageren op zonlicht kan u specifieke sensoren toevoegen en beheren om uw woningtemperatuur onder controle te houden. 2 Wat is een scenario? Een scenario is een combinatie van een aantal bevelen die u tegelijkertijd geeft aan de geautomatiseerde producten in uw woning (rolluiken, garagepoort, verlichting,...). U kan daarbij zelf kiezen wanneer u dit scenario activeert en dus de producten in uw woning stuurt naar de vooraf ingestelde posities. Bijvoorbeeld: als u s ochtends naar uw werk vertrekt en de woning verlaat, kan u met één scenario het Velux dakraam sluiten, de verlichting doven, de rolluiken in verluchtingstand brengen en de garagepoort sluiten. 3 Hoe werkt TaHoma? De supervisie, bediening en automatische werking van uw producten kan u gebruiken of instellen via een intuïtieve en aantrekkelijke TaHoma gebruikersinterface. Via deze interface staat u in verbinding met de Somfy Servers die op hun beurt via internet de bevelen doorsturen naar de TaHoma box. Deze box is een zender ontvanger die draadloos in verbinding staat met alle producten (buitenzonwering, rolluiken, binnenzonwering, verlichting, dakvenster, garagedeur e.a.) in en rondom uw huis. De TaHoma box is tevens een brug tussen verschillende technologieën, daardoor kan u zowel bestaande Somfy RTS toepassingen als nieuwe io-homecontrol gestuurde producten combineren. Zo kunt u op afstand bijvoorbeeld uw elektrische rolluiken sluiten. Deze handeling wordt ook aan u bevestigd door elke io-homecontrol toepassing! Een veilig gevoel.

2 4 Hoe bedien ik TaHoma? TaHoma bedient u met een speciaal hiervoor ontwikkelde app voor uw Apple iphone, ipod, ipad (gratis beschikbaar in de itunes Store) of via de internetbrowser op uw PC en/of notebook. 5 Werkt TaHoma met elke internetaanbieder? U kunt de TaHoma box in combinatie met elke internetprovider gebruiken. 6 Wat gebeurt er als ik verhuis, kan ik de TaHoma meenemen? Ja, u kunt de TaHoma box meenemen naar uw nieuwe adres. De wijzigingen kunt u zelf aanbrengen in uw persoonlijke omgeving van de TaHoma account. Deze functie is vandaag nog niet actief, maar wordt mogelijk vanaf het tweede semester Kan ik ook mijn op afstand bediende Somfy RTS producten met de TaHoma bedienen? Via de TaHoma kunt u ook Somfy RTS producten aansturen. Er is wel een verschil tussen RTS en iohomecontrol gezien u bij RTS geen terugmelding op uw bediening krijgt. 8 Zijn andere io-homecontrol producten ook compatibel met TaHoma? Ja, io-homecontrol is een techniek waarin diverse fabrikanten samenwerken. Momenteel zijn dit Somfy, Velux, Niko, Renson, Honeywell en Assa Abloy, maar ook andere toepassingen zullen in de toekomst toegevoegd worden. 9 Waar kan ik de TaHoma box kopen? Bij de Home Motion Experts en Somfy Experts weergegeven op de Somfy dealerlocator. 10 Kan ik mijn op afstand bediende producten met elke smartphone/tablet bedienen? Op dit moment is het mogelijk om TaHoma via iphone, ipad of ipod te bedienen met een app die in de itunes Store gratis gedownload kan worden. Er wordt bekeken om dit in de toekomst ook via Android te doen, maar dit moet nog bevestigd worden.

3 Betalen 11 Wat kost TaHoma? Consumentenadviesprijs van de TaHoma box is 350,- incl. BTW. Daarnaast dient u een abonnement aan te gaan voor: 5,90 per maand of 70,00 per jaar incl. BTW met garantie op de TaHoma box zolang het abonnement loopt. OF abonnement afkopen in één keer met 2 jaar garantie op de TaHoma box en gebruik van het abonnement voor onbepaalde duur voor 299,- incl. BTW. 12 Kan ik mijn abonnement tussentijds beëindigen en wat gebeurt er dan met de TaHoma box? Het TaHoma standaard abonnement en het TaHoma maand abonnement gaat u aan voor een bepaalde periode van één jaar. Het TaHoma Freemium abonnement daarentegen gaat u aan voor onbepaalde duur. Opzegging is mogelijk, de details hiervoor kan u vinden in de verkoopsvoorwaarden op onze website 13 Hoe verloopt de betaling van het abonnement? De betaling van het maandelijks abonnement gaat uitsluitend via domiciliëring in België (voorlopig met machtigingsformulier). De betaling van het Standaard abonnement (70 per jaar) gaat voorlopig tevens via domiciliëring, later zal dit ook mogelijk zijn via andere betaalmiddelen: Bancontact Kredietkaart De eenmalige betaling van het Freemium abonnement gebeurt voorlopig door een eenmalige domiciliëring (met machtigingsformulier). Ook hiervoor worden andere betaalmiddelen voorzien zoals hierboven beschreven voor het Standaard abonnement.

4 Veiligheid 14 Hoe veilig is TaHoma? De veiligheid is op vele niveaus verzekerd. Bij elke bediening van een product wijzigt de beveiligingscode automatisch. Verder is er nog een digitale beveiligingssleutel per woning welke eenzelfde beveiligingsniveau verzekert als internetbankieren, terwijl onze servers in de buurt van Geneve zwaar beveiligd zijn door gespecialiseerde bedrijven. 15 Hoe zit het met virussen? Ook hiervoor zijn onze servers speciaal beveiligd op professioneel niveau. 16 Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens? Uw persoonlijke gegevens zijn volgens de Europese wet of de privacyrichtlijnen beschermd en zullen nooit zonder toestemming verstrekt worden aan derden. Dit wordt verder toegelicht in onze verkoopsvoorwaarden. 17 Waar worden mijn gegevens opgeslagen? Uw persoonlijke gegevens en de informatie over het gebruik van de toestellen die in TaHoma geregistreerd zijn, worden op de Somfy servers bewaard in de buurt van Geneve. De database is bij het CNIL (Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden) geregistreerd. Storingen 18 Kan ik bij een internetstoring mijn producten nog wel bedienen? Ja, als door een internetstoring uw TaHoma niet meer werkt, kan u uw toepassing alsnog door middel van de lokale afstandsbedieningen bedienen. Van zodra de internetverbinding is hersteld, zal uw TaHoma box zichzelf opnieuw connecteren (wat even kan duren). Wanneer beide led s terug groen zijn, kan u de TaHoma weer helemaal gebruiken zoals voorheen. 19 Bij wie kan ik terecht als er een internetstoring is? Mocht uw TaHoma door een internetstoring niet meer werken, neemt u contact op met uw internetprovider die uw internetinstallatie heeft geleverd.

5 20 Kan ik bij een storing met TaHoma mijn producten nog wel bedienen? Ja, als door een storing uw TaHoma niet meer werkt, kan u uw toepassing alsnog door middel van de lokale afstandsbedieningen bedienen. 21 Bij wie kan ik terecht als er een storing is met TaHoma? Mocht uw TaHoma door een storing niet meer werken, neemt u contact op met de desbetreffende installateur die de box heeft geleverd. U kunt ook de TaHoma hotline contacteren door te mailen naar of door te bellen naar +32 (0) tijdens de kantooruren. Installatie 22 Kan ik de TaHoma zelf installeren? Somfy adviseert om de installatie te laten uitvoeren door een professionele installateur. Indien u zelf voldoende ervaring hebt met installaties en internet kan u dit mogelijk ook zelf, in akkoord en mits duidelijke afspraken met uw Somfy Expert. 23 Wat heb ik nodig om TaHoma in mijn huis te gebruiken? Hiervoor heeft u een actieve internetverbinding nodig, een vrije netwerkpoort op je internemodem en een vrij stopcontact. 24 Hoe lang duurt de installatie van de TaHoma? De installatietijd is ongeveer 20 à 30 minuten, uiteraard afhankelijk van de grootte van de installatie. Hieronder valt het aansluiten van uw TaHoma box op uw internetmodem, de abonnementskeuze, de registratie van de TaHoma box en het inlezen van uw producten. Nadien kan u zelf scenario s maken, zodat uw woning zich aanpast aan uw levensstijl.

6 Nieuwe functies (update 19 december 2011) 25 Kan ik het tijdstip voor het uitvoeren van een scenario vrij bepalen? Ja. Het tijdstip voor het uitvoeren van een scenario is instelbaar per minuut. 26 Ik zie de geprogammeerde scenario s niet meer op de tijdsbalk, enkel een bolletje met drie punten erin. Voor de uitvoering van verschillende scenario s werd hetzelfde tijdstip gekozen. Klik op het tijdstip en er opent zich een venster met daarin de geprogrammeerde scenario s. 27 Er staat een uitroepteken op een icoon. Dit uitroepteken geeft aan dat er een probleem is opgetreden bi jhet laatste bevel. 28 Kan ik een motor of product, welke in lokale modus staat, toch aansturen? Ja. Deze functie kan nu manueel overroepen worden.

TaHoma verkoopdocumentatie

TaHoma verkoopdocumentatie TaHoma verkoopdocumentatie Per 1 februari 2014 TaHoma verkoopdocumentatie (per 1 februari 2014) Dit document beschrijft het product en de bijbehorende dienst TaHoma. Dit is bedoeld als uitgebreide informatie

Nadere informatie

E-thermostaat Veelgestelde vragen

E-thermostaat Veelgestelde vragen E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ20120524 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie Mobiel e-mail en internet Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie De tijd dat we alleen maar achter het bureau zaten ligt achter ons. We gaan flexibeler om met kantooruren en werken

Nadere informatie

MELCloud. Gebruikershandleiding. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx MELCLOUD

MELCloud. Gebruikershandleiding. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx MELCLOUD LIVING Environment Systems MELCloud Gebruikershandleiding Mobiele app xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx MELCLOUD MELCloud Inhoud 1 Toegang tot MELCloud 03 1.1 Toegang tot MELCloud via app of mobiel internet

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Uw mailbox steeds bij de hand

Uw mailbox steeds bij de hand 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand Met de moderne, professionele e-mailservice Port-e-Mail krijgt uw mailbox een nieuwe dimensie! Wat dacht u ervan om altijd en overal toegang te hebben tot uw

Nadere informatie

Het KPN Mobiel abonnement

Het KPN Mobiel abonnement Het In deze e-learning wordt ingegaan op het nieuwe dat per 4 februari 2012 wordt geïntroduceerd. De veranderingen ten opzichte van de vorige e-learning zijn: KPN Instap wordt onderdeel van Bel-SMS-bundels

Nadere informatie

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie... 4 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014

White Paper - Quality as a Service & Common Questions. CeneSam, Februari 2014 White Paper - Quality as a Service & Common Questions CeneSam, Februari 2014 Executive Summary Een voordeel van Cloud computing is dat software en gegevens in datacenters staan die beheerd worden door

Nadere informatie

De nieuwste telg uit de

De nieuwste telg uit de SOFTWARE Norton 360 voor Windows Norton 360 Multi-device Virusbescherming voor 3 apparaten Guus Zuiderbaan De nieuwste telg uit de Symantec familie heet Norton 360 Multi-device. De Belastingdienst heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18 Handleiding HIPPER Pagina 1 van 18 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 AFSTANDSBEDIENING... 3 2.2 MOBILITEIT... 3 3 INSTALLATIE... 5 3.1 INSTALLEREN HIPPER VOOR IPHONE... 6 3.2

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10

FAQ 4G. Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Auteur: CanConnect Datum: 9-12-2014 Versie: 4.3 Aantal bladen: 10 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Toestel en instellingen 4G... 4 3. 4G dekking... 7 4. 4G in het buitenland... 8 5. 4G abonnementen bij CanConnect...

Nadere informatie

Speciale Overstap-actie van Cockpit Boekhouding en Orderbeheer naar Dave Accounting en Order Administration (standaardversies)

Speciale Overstap-actie van Cockpit Boekhouding en Orderbeheer naar Dave Accounting en Order Administration (standaardversies) Speciale Overstap-actie van Cockpit Boekhouding en Orderbeheer naar Dave Accounting en Order Administration (standaardversies) Just Software bvba - Tel 02/567 21 71 - Fax 02/567 14 17 - www.justsoftware.be

Nadere informatie

GGL/GGU INTEGRA GGL/GGU Solar CVP KMX 100 / KMX 200 / KSX 100 / KLR 100. Gebruiksaanwijzing

GGL/GGU INTEGRA GGL/GGU Solar CVP KMX 100 / KMX 200 / KSX 100 / KLR 100. Gebruiksaanwijzing GGL/GGU INTEGRA GGL/GGU Solar CVP KMX 00 / KMX 00 / KSX 00 / KLR 00 Gebruiksaanwijzing NEDERLANDS VAS 56-07 Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe VELUX product Om optimaal gebruik te maken van dit product

Nadere informatie

Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen

Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen Mobiel internet op uw gsm in alle vertrouwen Papieren kopieën van dit document worden niet bijgewerkt. 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Inleiding... 3 3 U hebt een gsm of een smartphone... 4 3.1 Activeer een tariefplan

Nadere informatie

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook.

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook. KraamZorgCompleet OnLine KraamZorgCompleet OnLine is het gebruik van uw eigen KraamZorgCompleet vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen KraamZorgCompleet vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde

Nadere informatie

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO

Vragen over BoekelNet en lokale diensten. Vragen over het glasvezelnetwerk. Vragen over de aanleg. Infoavond KBO Infoavond KBO Vragen over BoekelNet en lokale diensten Kunnen particulieren ook diensten gaan aanbieden op het netwerk? Ja dat kan. Het is een open netwerk dus behalve bedrijven kunnen ook verenigingen

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

Vodafone Mobile Broadband

Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Inhoudsopgave Introductie 3 Systeemvereisten 3 Software downloaden en installeren 4 Standaard gebruik 7

Nadere informatie

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Versie 1.0 dd.14-3-2011 Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Index 1. INLEIDING... 2 1.1. GEBRUIKTE SYMBOLEN... 2 1.2. UW DIENSTVERLENER... 3 2. INGEBRUIKNAME MOBIDM... 3 2.1. ALGEMEEN... 3 2.2. INLOGGEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HIPPER

Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Controle over uw telefooncentrale, overal en te allen tijde Datum: 02 mei 2014 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2.

Nadere informatie