Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet"

Transcriptie

1 Aanbod Kamermuziek Seizoen Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet

2 Zijn interpretatie is helder en vloeiend, met soepele rubato s en weelderige sprankelende harmonieën. Misha Fomin Sinds zijn spectaculaire debuutrecital in Het Concertgebouw, Amsterdam (2002) is de pianist Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zijn optredens worden altijd als een niet-te-missen evenement beschouwd. Door zowel binnen- als buitenlandse pers wordt zijn spel geprezen om zijn vloeiend- natuurlijke virtuositeit, rijk kleurenpalet en muzikale intelligentie. Fomin begon zijn pianostudie al op jonge leeftijd in zijn geboortestad Nalchik, Zuid Rusland. In Moskou studeerde hij cum laude af aan de befaamde Muziekacademie Gnessins bij Lina Bulatova (zelf leerlinge van Helena Gnessina en de legendarische Heinrich Neuhaus) en was gedurende twee jaar haar assistent. In Rusland had hij al op jonge leeftijd een succesvolle carrière en gaf vele concerten door het hele land. In 1996 besloot Fomin zijn muzikale horizon te verbreden, en zette zijn studie voort aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Naar aanleiding van het winnen van vele prijzen bij internationale pianoconcoursen, werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan festivals, o.a. in Duitsland, Frankrijk en Rusland. Naast solistische optredens is hij ook actief in kamermuziekverband. Zijn samenwerking met het gerenommeerde Atrium String Quartet, heeft geresulteerd in een prachtige Shostakovich opname, die met een 10 werd bekroond in het blad Luister. Naast zijn uitvoerende activiteiten, geeft Fomin masterclasses aan jonge getalenteerde musici in Nederland en Rusland. Het doorgeven van kennis en vaardigheden vindt hij een belangrijk aspect van het musicus zijn. Fomin s discografie met solorepertoire groeit gestaag. Op zijn eerste cd La Campanella die in 2002 uitkwam, volgden Pictures at an Exhibition, Variations on a theme en een Chopin-album. In september 2015 komt zijn nieuwe cd Clair de Lune uit. Misha Fomin is regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie (BRAVA) in binnen- en buitenland. Recente hoogtepunten waren o.a. zijn debuutrecitals in de Gläserner Saal van de prestigieuze Musikverein in Wenen, Fairfield Halls, London en de Weill Recital Hall, Carnegie Hall New York. Toekomstige engagementen zijn o.a. zijn debuutrecital op 24 april 2016 in Het Concertgebouw Grote Zaal Amsterdam, de Philharmonie, St Petersburg, Rusland februari 2016 en het Konzerthaus, Berlijn, maart 2017.

3 Piano Solo Programma I (Kleine podia) Romantische pianomuziek Haydn Sonate in Es majeur Schubert Impromptu in Ges majeur Chopin Mazurka s, Nocturnes en Walsen (selectie) Chopin Ballade nr. 1 Rachmaninov Uit: 9 Études-Tableaux op.39 (selectie) Programma II (Grote podia) De Klassieke Pianosonate van Haydn tot Prokofiev Haydn Sonate in Es majeur Prokofiev Sonate nr 7 op. 83 in Bes majeur Rachmaninov 9 Études-Tableaux op. 39 Een vrolijke, speelse Sonate met dynamische contrasten van Joseph Haydn. De Sonate nr. 7 van Prokofiev is de tweede van zijn drie zogeheten oorlogssonates. Beknopt samengevat: dramatische woede in het eerste deel, vloeiende lyriek in het tweede en brillant en virtuoos in het derde deel. Hoewel Rachmaninov voor het grootste deel van zijn leven in de 20e eeuw leefde, werd hij in zijn muziek geïnspireerd door de meesterwerken uit de 19e eeuw en componeerde hij zijn leven lang in de Romantische stijl. Hem werd wel verweten dat hij geen moderne muziek is gaan schrijven, zoals Stravinsky of Prokofiev. In zijn pianomuziek is Rachmaninov sterk beïnvloed door Liszt en Chopin. De Préludes en Études-Tableaux behoren misschien wel tot zijn beste werken voor piano solo. Zij kenmerken zich door hun virtuoze karakter, lyrische thema s en emotionele diepgang. Nieuwe cd Clair de Lune De nacht als inspiratiebron

4 Alexey Naumenko werd geboren in Leningrad, het huidige St Petersburg, en begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Gedurende zijn jaren op de muziekschool en het Rimsky-Korsakov Muziek College kreeg hij les van Tatiana Kortchmar, één van de beste viooldocenten in St. Petersburg. Van 1999 tot 2004 studeerde hij aan het Conservatorium van St. Petersburg bij Prof. Vladimir Ovcharek (oprichter van het befaamde Russische Taneyev Kwartet). Hij soleerde bij vele Russische orkesten en nam deel aan internationale festivals en masterclasses in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Rusland. Hij won de 2e prijs in de Young Musicians International Competition Virtuosi of In 2000 richtte Alexey Naumenko met drie collega s in St. Petersburg het Atrium Quartet op. Met dit strijkkwartet won hij vervolgens twee uiterst prestigieuze prijzen: First Prize and Audience Prize of the 9th London International String Quartet Competition in 2003 en de 1er Grand Prix du 5ème Concours International de Quatuor à cordes de Bordeaux in Hierdoor kreeg hij de gelegenheid zich te laten coachen door leden van onder andere het Alban Berg Quartet, het Vermeer Quartet en Professor Michael Estrin in St. Petersburg. In studeerde hij aan de NSKA de Nederlandse Strijkkwartet Akademie bij Stefan Metz in Amsterdam. Aansluitend volgde een Post Graduate studie aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij Prof. E. Feltz. Vele concerten over de gehele wereld volgden. Hoogtepunten waren o.a. recitals in Wigmore Hall, Royal Festival Hall, London, Library of Congress in Washington, het Frick Museum, New York, Les Invalides in Parijs, BOZAR in Brussel, De Doelen Rotterdam, desingel in Antwerpen, het Palau Musica Catalana en L Auditori in Barcelona, Philharmonie Hall en Mariinsky Concert Hall in St. Petersburg, Toppan Hall en Oji Halls in Tokyo, Harpa Concert Hall in Reykjavik en recitals bij prestigieuze Festivals zoals het Beethovenfest, Schleswig-Holstein Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival, Schwetzingen Festival in Duitsland, Colmar & Luberon Festivals in France, Orlando & Grachtenfestival in Nederland, Haydn International Festival in Eszterhaza in Hongarije, Davos and Luzern Festivals in Zwitserland. Sinds 2015 is Naumenko als eerste violist verbonden aan de Berliner Camerata, en is hij werkzaam bij het DSO, Deutsche Symphony Orchester Berlin. Tevens is hij projectmatig verbonden aan het Dogma Chamber Orchester.

5 Duo Viool/Piano Alexey Naumenko & Misha Fomin Programma I Beethoven Schubert Stravinsky Ravel Sonate voor piano en viool in F majeur op. 24 Frühlings-Sonate Sonate Duo in A mineur op. Posth.162 Suite Italienne voor viool en piano (selectie) Sonate voor viool en piano in G majeur Deze beide op elkaar ingespeelde rasmusici bieden een prachtig afwisselend concertprogramma aan: de Frühlings-Sonate van Beethoven, Schubert s romantische Duo Sonate en verrassende dansen van Stravinsky. Het programma wordt afgesloten met de Sonate voor viool en piano van Ravel, die zich liet inspireren door de muziek uit Amerika, namelijk jazz en blues. Programma II Schubertiade Schubert 3 Sonatines voor viool en piano op. 137 Duo in A majeur op. 162 Een concert volledig gewijd aan werken van Franz Schubert wordt ook wel een Schubertiade genoemd. Tijdens Schuberts leven waren dit gewoonlijk informele bijeenkomsten waar de componist gewoonlijk bij aanwezig was. Sinds 2011 vormen Alexey Naumenko en Misha Fomin een duo en treden zij op in binnen- en buitenland. Zij werden uitgenodigd voor het Festival International de Wissembourg in Frankrijk. Het lukt hen jaarlijks wel een periode te vinden in hun concertagenda om samen te musiciseren en op te treden. Voor Dille & Kamille namen zij in Moskou een cd op met werken van Franz Schubert. Keuzemogelijkheid: een combinatie van werken uit programma I en II is mogelijk.

6 Atrium String Quartet Sergey Malov (viool) Anton Ilyunin (viool) Dmitry Pitulko (alt) Anna Gorelova (cello) A beautifully balanced group with a fine, burnished tone and excellent blend The Strad Het Atrium Quartet is een van de meest inspirerende, dynamische en charismatische ensembles van deze generatie. Een mooi uitgebalanceerd kwartet, briljant en virtuoos met een prachtige klank. Het kwartet is winnaar van twee prestigieuze Internationale Compettities voor Strijkkwartet: de Eerste prijs en Publieksprijs van het 9e London International String Quartet Competition in 2003 en de Grand-Prix van het 5e International String Quartet Competition in Bordeaux in In 2000 werd het Atrium Quartet gevormd aan het St Petersburgs Conservatorium onder de inspirerende leiding van Prof. Joseph Levinson, de cellist van het gevierde Taneyev Quartet. In april 2002 won het Atrium de Tweede Prijs van het 7e Internationale Strijkkwartetconcours in Cremona (Itali) en in 2003 het Internationale Strijkkwartetconcours in Londen, waardoor het de mogelijkheid kreeg zich te laten coachen door o.a. leden van het Alban Berg Quartet, Professor Michael Estrin in St Petersburg, Professor Stefan Metz van de NSKA in Amsterdam en bij Professor Eberhard Feltz aan de Hogeschool voor muziek Hanns Eisler in Berlijn. Inmiddels heeft het kwartet een uitstekende reputatie opgebouwd bij gerenommeerde strijkkwartetseries en festivals in Europa, Russia, de USA, Australia, Japan, China and Brazilië. Recente hoogtepunten waren o.a. recitals in Wigmore Hall, Royal Festival Hall, London, Library of Congress in Washington, het Frick Museum, New York, Les Invalides in Parijs, BOZAR in Brussel, De Doelen Rotterdam, desingel in Antwerpen, het Palau Musica Catalana en L Auditori in Barcelona, Philharmonie Hall en Mariinsky Concert Hall in St. Petersburg, Toppan Hall en Oji Halls in Tokyo, Harpa Concert Hall in Reykjavik en recitals bij prestigieuze Festivals zoals het Beethovenfest, Schleswig-Holstein Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival, Schwetzingen Festival in Duitsland, Colmar & Luberon Festivals in France, Orlando & Grachtenfestival in Nederland, Haydn International Festival in Eszterhaza in Hongarije, Davos and Luzern Festivals in Zwitserland. Het Kwartet heeft opgetreden met vooraanstaande musici zoals de violist Richard Young van het Vermeer Kwartet, de pianiste Brigitte Engerer en Jean-Bernard Pommier en de cellist Antonio Meneses. In 2012 verscheen een CD met de strijkkwartetten 9 & 11 en het Pianokwintet in g mineur van D. Shostakovich opgenomen in St. Petersburg met de pianist Misha Fomin en uitgebracht door RCM in het begin van De CD verscheen in de TOP 10 van het blad Luister. Dit zijn vertolkingen die genadeloos tot de kern doordringen en zich met gemak staande kunnen houden tegenover de veelgeprezen registraties van het Borodin Quartet en Sviatoslav Richter. (Luister Magazine, mei/juni 2012 Piano Quintet in g mineur Op. 57) In december 2015 staat een opname gepland met alle Strijkkwartettenvan Brahms en Tchaikovsky. Het Atrium Quartet heeft in 2013 Wereld s eerste SHOSTAKOVICH MARATHON geïntroduceerd. De cyclus van alle 15 kwartetten van Dmitry Shostakovich worden door het Atrium in een dag uitgevoerd. In 2013 werd de cyclus uitgevoerd in concertzalen in IJsland, Japan, Frankrijk en Rusland. Volgende Marathons staat gepland in 2015 / 2016 in Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Keuzemogelijkheid: De volledige cycli Strijkkwartetten van Mendelssohn en Beethoven staan eveneens op het repertoire in de vorm van een marathon.

7 Programma I Janacek. Kwartet nr. 1 Kreuzer-Sonate of Prokofiev. Kwartet nr. 1 in B mineur, op. 50 Debussy Kwartett G mineur, op. 10 Schubert Kwartet nr. 14 D mineur, D810 Der Tod und das Mädchen of Kwartet Nr. 15 G majeur, D887 Programma II Bach/Mozart 5 Fuga s voor Strijkkwartet (uit: Das wohltemperierte Klavier) KV405 Bartok Strijkkwartet nr. 4 Sz. 91 Borodin Strijkkwartet nr. 1 in A majeur of Dvorak Strijkkwartet nr. 14 in As majeur op. 105 Keuzemogelijkheid: bij programma II in plaats van Bach/Mozart: J.S. Bach Die Kunst der Fuge, BWV 1080 in originele stemzetting inclusief de Violoncello da Spalla. Pianokwintetten Atrium Quartet & Misha Fomin piano Shostakovich Pianokwintet in G mineur op. 57 Franck Pianokwintet in F mineur Schumann Pianokwintet in Es majeur op. 44 Elgar Pianokwintet in A mineur op. 84 Pianotrio s Anton Ilyunin viool / Anna Gorelova cello & Misha Fomin piano Rachmaninov Pianotrio in G mineur op. 9 nr. 1 Ravel Pianotrio in A mineur - Trio di Trieste Shostakovich Pianotrio in E mineur op. 67 nr. 2 Speciaal! Deze musici bieden U de mogelijkheid een bijzonder gevarieerd programma samen te stellen door een bovenstaand programma te combineren met een pianokwintet of een pianotrio.

8 ClaMArtists Contact informatie M: +31 (0)

A anbod K amermuziek. Seizoen. Strijkkwartet Pianokwintet Piano Solo Pianotrio Duo viool/piano

A anbod K amermuziek. Seizoen. Strijkkwartet Pianokwintet Piano Solo Pianotrio Duo viool/piano A anbod K amermuziek Seizoen 2017 2018 Strijkkwartet Pianokwintet Piano Solo Pianotrio Duo viool/piano A beautifully balanced group with a fine, burnished tone and excellent blend The Strad Atrium Quartet

Nadere informatie

A anbod K amermuziek. Seizoen

A anbod K amermuziek. Seizoen A anbod K amermuziek Seizoen 2018 2019 Misha Fomin Sinds zijn spectaculaire debuut-recital in Het Concertgebouw (2002) is Misha Fomin niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zijn optredens

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival

8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival 8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival Eind juli en begin augustus 2018 vindt de internationale muziekzomer Campus Cleve voor de 11 e keer plaats. Dit evenement omvat naast masterclasses

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber,

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, NIEUWSBRIEF januari 2019 Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, Namens het Bestuur van de Culturele Stichting de Oude Kerk wens ik u een heel goed en muzikaal jaar toe. En met onze concerten gaat

Nadere informatie

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd Beste vrienden, ik zou bijna zeggen: wegens succes geprolongeerd! Dit concert op (let op:) do nderdag 3 februari wordt verzorgd door het NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone

Nadere informatie

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl Berlage Saxophone Quartet Marietta Petkova Baritonsaxofoon Eva van Grinsven Piano Marietta Petkova Altsaxofoon

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms Pianotrio Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms dinsdag 25 januari 2005 Pianotrio. Seizoen 2004-2005 Trio Staier-Sepec-Queyras Hummel, Beethoven, Schubert woensdag

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

Stichting CruquiusConcerten

Stichting CruquiusConcerten De Stichting Cruquiusconcerten De Stichting heeft tot doel het organiseren van een kamermuziekpodium in de Waterschapszaal van het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers.

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE

SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE ZO 28.10.18 - POP-UPBAR CCHA GRIEG TRIO Trio s uit het Noorden SØLVE SIGERLAND, VIOOL ELLEN MARGRETE FLESJØ, CELLO VEBJØRN ANVIK, PIANO CCHA.BE ZO 28.10.18 - POP-UPBAR CCHA GRIEG TRIO Trio s uit het Noorden

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013. LENTEWEEKEND 16 & 17 maart

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013. LENTEWEEKEND 16 & 17 maart STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN INHOUDELIJK ACTIVITEITENVERSLAG 2013 LENTEWEEKEND 16 & 17 maart Familieconcert zaterdag 16 maart, Zeister Muziekschool 15.30 uur Hoe kan een Lenteweekend anders en beter beginnen

Nadere informatie

AP-Hogeschool- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Toetsinstrumenten Pagina 1 van 14

AP-Hogeschool- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Toetsinstrumenten Pagina 1 van 14 1 AP-Hogeschool- Koninklijk Conservatorium Antwerpen Vademecum Toetsinstrumenten Pagina 1 van 14 1 BACHELOR 1 INSTRUMENT 1 Opleidingsonderdeel Examenvorm % van de punten Piano 1 Accordeon 1 Klavecimbel

Nadere informatie

60 JAAR KAMERMUZIEKCYCLUS 1954-2014. seizoen 2014-2015. Losse kaart 18, - Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, -

60 JAAR KAMERMUZIEKCYCLUS 1954-2014. seizoen 2014-2015. Losse kaart 18, - Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, - Losse kaart 18, - Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, - Inlichtingen en reserveringen: mevr. A. van de Mortel-Boogaarts, Keepstraat 4, 5702 LH Helmond 0492-529156 / 06-5397 3896 Al

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

BUSINESS SEATS 2015-2016

BUSINESS SEATS 2015-2016 BUSINESS SEATS 2015-2016 EEN HEERLIJKE AVOND MET UW GENODIGDEN Ook in het seizoen 2015-2016 biedt het Concertgebouw formules op maat om uw genodigden een onvergetelijke avond te bezorgen. Geniet van een

Nadere informatie

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn Lustrumconcert Camerata RCO allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest zij spelen Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn zondag 6 december 2015, 14.00 uur Dorpshuis Landsmeer Dit concert wordt georganiseerd

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

Programma 20 januari 2019

Programma 20 januari 2019 Programma 20 januari 2019 Martin Kaptein & Ekaterina Beleskina Duo MarCato Nynke, dwarsfluit Jong toptalent musiceert in Chateau Marquette Ne de succesvolle opening van Marquette Classique op 18 november

Nadere informatie

ITALIAANS TEMPERAMENT

ITALIAANS TEMPERAMENT Vanessa Benelli Mosell ITALIAANS TEMPERAMENT achter de vleugel Nog geen 30 is ze, maar de Italiaanse pianiste Vanessa Benelli Mosell heeft meer bereikt dan menig generatiegenoot. Ze maakte al twee cd s

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Stegreif Orchester Residency

Stegreif Orchester Residency 9 Stegreif Orchester Residency Het Berlijnse Stegreif Orchester is een orkest als geen ander. De jonge spelers vinden oogcontact met het publiek belangrijker dan zich te verschuilen achter lessenaars.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes TRIOFENIX STRIJKTRIO Photo Isabelle Pateer / Otherweyes In 2006 richten Shirly Laub ( viool ),Tony Nys ( altviool ) en Karel Steylaerts ( cello ) TrioFenix op met als doel het weinig gespeelde repertoire

Nadere informatie

Finalisten Liszt Concours

Finalisten Liszt Concours Wo 10 apr Finalisten Liszt Concours de oosterpoort 20.15 uur / spotgroningen.nl Programma Dina Ivanova (Rusland, 25-12-1994) R. Wagner/ F. Liszt Isoldes Liebestod: Schlußszene aus Tristan und Isolde,

Nadere informatie

Alexeev vlamt met Symfonische dansen

Alexeev vlamt met Symfonische dansen Alexeev vlamt met Symfonische dansen Nikolai Alexeev dirigent Alexander Melnikov piano Bob Koertshuis trompet Het Gelders Orkest Orkest van het Oosten www.hetgeldersorkest.nl vrijdag 11 mei t/m zaterdag

Nadere informatie

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995.

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995. In 1988 sloegen drie veelbelovende jonge solisten met een intense passie voor de kamermuziek de handen ineen om het Osiris Trio te vormen. Het pianotrio wist zich al snel te positioneren als een toonaangevend

Nadere informatie

KLASSIEK IN MAASTRICHT INTERNATIONALE TOPSOLISTEN, ENSEMBLES EN STRIJKKWARTETTEN IN DE SINT JANSKERK OKT T/M DEC 2014

KLASSIEK IN MAASTRICHT INTERNATIONALE TOPSOLISTEN, ENSEMBLES EN STRIJKKWARTETTEN IN DE SINT JANSKERK OKT T/M DEC 2014 KLASSIEK IN MAASTRICHT INTERNATIONALE TOPSOLISTEN, ENSEMBLES EN STRIJKKWARTETTEN IN DE SINT JANSKERK OKT T/M DEC 2014 De Sint Janskerk in Maastricht vormt het ideale decor voor een serie unieke concerten

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

2015-2016. Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek. Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek. www.raadzaalconcerten.

2015-2016. Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek. Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek. www.raadzaalconcerten. 2015-2016 Programma Raadzaalconcerten in de Vredebergkerk te Oosterbeek aadzaalconcerten Stichting Raadzaalconcerten, Oosterbeek www.raadzaalconcerten.nl VOORWOORD Welkom bij de Raadzaalconcerten, al ruim

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

Vredeberg Kamermuziekserie

Vredeberg Kamermuziekserie 2016-2017 Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek 30 jaar Stichting Kamermuziek Oosterbeek www.kamermuziekoosterbeek.nl Vredeberg Kamermuziekserie LUSTRUM In november 2016 zal met

Nadere informatie

Oude Kerk Ermelo zaterdag 14 oktober programma 2 over de musici 2-4 notities bij het concert 4 agenda seizoen 2017/18 5 contact en locaties

Oude Kerk Ermelo zaterdag 14 oktober programma 2 over de musici 2-4 notities bij het concert 4 agenda seizoen 2017/18 5 contact en locaties Oude Kerk Ermelo zaterdag 14 oktober 2017 1 programma 2 over de musici 2-4 notities bij het concert 4 agenda seizoen 2017/18 5 contact en locaties Programma Pagina 1 (1685-1750) Das Wohltemperierte Klavier

Nadere informatie

Sharing the heart of music

Sharing the heart of music Sharing the heart of music Stichting Dudok Kwartet Het Dudok Kwartet Amsterdam groeide in nog geen paar jaar tijd van een groepje getalenteerde muziekstudenten naar een toppositie in de Nederlandse kamermuziek.

Nadere informatie

2015-2016. Losse kaart 18, - Jeugd tot en met 16 jaar 12,50. Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, -

2015-2016. Losse kaart 18, - Jeugd tot en met 16 jaar 12,50. Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, - Losse kaart 18, - Jeugd tot en met 16 jaar 12,50 Abonnementen: - per persoon 55, - - per 2 personen 105, - Inlichtingen en reserveringen: mevr. A. Hendriks-Van Duin, penningmeester - per e-mail: angelahenri01@gmail.com

Nadere informatie

Beleidsplan Concert Podium Losser 2015-2016. 16-6- 2015 Concert Podium Losser J. Schuddeboom, secretaris

Beleidsplan Concert Podium Losser 2015-2016. 16-6- 2015 Concert Podium Losser J. Schuddeboom, secretaris Beleidsplan Concert Podium Losser 2015-2016 16-6- 2015 Concert Podium Losser J. Schuddeboom, secretaris Inhoud 1. Missie en motieven...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Motieven...3 1.3 Onze visie...3 1.4 Doelstelling...4

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Stichting Muziek in de Maartenskerk.

Stichting Muziek in de Maartenskerk. Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2013-2014 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziek concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Biography Eva van Grinsven

Biography Eva van Grinsven Biography Eva van Grinsven With her broad palette of tone colours, her captivating stage presence and the tremendous joy she displays while playing, saxophonist Eva van Grinsven has won the hearts of both

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Het Utrecht String Quartet.

Het Utrecht String Quartet. Het Utrecht String Quartet. Het Utrecht String Quartet is een top ensemble met nationale en internationale erkenning. USQ heeft zich in zijn 25-jarige historie gekenmerkt door een constant uitdagende en

Nadere informatie

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist. Muziekgeschiedenis Galant versus Gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Galante Stijl versus Gelehrt De 18 e eeuw kenmerk zich als

Nadere informatie

VR CONCERTZAAL VÍKINGUR ÓLAFSSON Glass, Bach & Brahms OPENINGSCONCERT I.H.K.V. PIANO DAY(S) CCHA.BE

VR CONCERTZAAL VÍKINGUR ÓLAFSSON Glass, Bach & Brahms OPENINGSCONCERT I.H.K.V. PIANO DAY(S) CCHA.BE VR 30.03.18 - CONCERTZAAL VÍKINGUR ÓLAFSSON Glass, Bach & Brahms OPENINGSCONCERT I.H.K.V. PIANO DAY(S) CCHA.BE WO 28.03.18 - CONCERTZAAL VÍKINGUR ÓLAFSSON Glass, Bach & Brahms OPENINGSCONCERT I.H.K.V.

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

1. De kandidaat/kandidate mag op 1 januari 2016 maximum 23 jaar oud zijn.

1. De kandidaat/kandidate mag op 1 januari 2016 maximum 23 jaar oud zijn. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DEELNAME 1. De kandidaat/kandidate mag op 1 januari 2016 maximum 23 jaar oud zijn. 2. De kandidaat/kandidate heeft de Belgische nationaliteit of is Europees ingezetene en verblijft

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

STICHTING MUSICI VAN MORGEN

STICHTING MUSICI VAN MORGEN STICHTING MUSICI VAN MORGEN Studenten van de afdeling Klassiek STICHTING MUSICI VAN MORGEN Om te slagen in een muzikale carrière moet een muziekvakstudent zich kunnen ontwikkelen tot musicus op het allerhoogste

Nadere informatie

MEI Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei

MEI Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei MEI 2006 - Jaargang 5 verschijnt in oktober, januari en mei Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle De Vrolijke Noot wordt gratis verspreid onder de muzikanten en de leden Nr. 15, mei 2006, jaargang 5

Nadere informatie

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2016

STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2016 STICHTING ZEISTER MUZIEKDAGEN ACTIVITEITENVERSLAG 2016 In het kort Het festival 2016 van de Zeister Muziekdagen is zonder meer zeer geslaagd te noemen. Twee van de zeven avondconcerten waren uitverkocht

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Waldo Geuns Piano.

Waldo Geuns Piano. Waldo Geuns Piano Zijn pianospel is gekend voor zijn meeslepende en doordachte muzikaliteit en virtuositeit. Tegelijkertijd zorgt Waldo bij ieder optreden voor een vernieuwende concertervaring. Al vertellend

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016

STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016 STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016 Stichting Kamermuziek Zelhem - 44e seizoen 2015/2016 Aan alle liefhebbers van muziek en in het bijzonder van de kamermuziek in Zelhem. Veel jong talent presenteert

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief november 2017 Beste Muziekliefhebber, De wintertijd is weer ingegaan en de laatste dagen is ook de temperatuur flink lager geworden. En dus wordt het

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland DMI 7 Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland TRI LISS: IK KIJK GRAAG VOORUIT Na een gastoptreden met de status van de officiële presentatie van de toekomstige chef-dirigent in oktober 2015, is

Nadere informatie

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool

Jong KC. Nieuwsbrief. Maart. Royaal Talent. Meesterwerk viool Nieuwsbrief Jong KC Maart 2014 Royaal Talent Vrijdag 14 maart bieden we aan prinses Beatrix, onze voormalige koningin, een gevarieerd programma aan met muziek en dans onder de mooie titel Royaal Talent.

Nadere informatie

de oosterpoort programma maandag 28 november, uur simone lamsma viool robert kulek piano

de oosterpoort programma maandag 28 november, uur simone lamsma viool robert kulek piano de oosterpoort programma maandag 28 november, 20.15 uur simone lamsma viool robert kulek piano Programma F. Schubert Sonatine in d groot D384 Allegro molto / Andante / Allegro vivace S. Prokofjev Sonate

Nadere informatie

Trondheim. Quintet. Belgische tournee 17-21/06/2015. Clarinet Quintet

Trondheim. Quintet. Belgische tournee 17-21/06/2015. Clarinet Quintet Clarinet Quintet Trondheim Quintet Belgische tournee 17-21/06/2015 Met een programma opgebouwd rond Brahms klarinetkwintet Op. 115 komt het Noors/Belgisch ensemble, bestaande uit leden van het Trondheim

Nadere informatie

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door Festival aan de Waal Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet Masterclasses door wo 8 t/m zo 12 feb 2017 Productie De Engelenbak Gasthuiskapel Zaltbommel www.engelenbakzaltbommel.nl

Nadere informatie

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling!

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! 1 van 8 15-4-2014 13:18 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! Fête de la Musique 2014 Lazy Sunday Afternoon 2014 Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello

programma maandag 14 mei, uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello programma maandag 14 mei, 20.15 uur Borodin Quartet ruben aharonian viool sergej lomovsky viool igor naidin altviool vladimir balshin cello Programma J. Haydn (1732-1809) Strijkkwartet opus 33 nr. 1 in

Nadere informatie

COVERSTORY. Anna Vinnitskaya M U Z I E K. als levenslange liefde

COVERSTORY. Anna Vinnitskaya M U Z I E K. als levenslange liefde Anna Vinnitskaya M U Z I E K als levenslange liefde Anna Vinnitskaya lijkt nooit stil te staan. De Russische speelt piano vanaf haar zesde en vindt nog steeds plezier in elk concert dat ze geeft. De lange

Nadere informatie

Museum Het Ursulinenconvent

Museum Het Ursulinenconvent Museum Het Ursulinenconvent Nieuwsbrief maart en april 2019 Tangram op bezoek In het kader van het project Toon je talent kwamen in februari en maart drie groepen van de Tangram in het museum op bezoek

Nadere informatie

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags.

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags. Marianske Nocturnes Voor de derde keer wordt het internationale festival Marianske Nocturnes gehouden in 2012. Dit festival vindt plaats in de stad Marianske Lazne, te Tsjechie. Thema van het festival:

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

Stichting Kamermuziek Oosterbeek Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek.

Stichting Kamermuziek Oosterbeek Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek. 2019-2020 Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek Duo Besemer en De Man Academie Muzikaal Talent Maneon Trio Ensemble Schönbrunn Ruysdael Kwartet www.kamermuziekoosterbeek.nl Mozart,

Nadere informatie

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Een pianist is een veelzijdig instrumentalist. Pianisten kunnen vele mogelijke beroepskeuzes maken. Om iedereen hiervan nog bewuster te maken heb

Nadere informatie

Hoe dromen werkelijkheid worden

Hoe dromen werkelijkheid worden KLASSIEKE MUZIEK OP HET AMSTELVELD Hoe dromen werkelijkheid worden Tussen de meest gepassioneerde en rasechte hemelbestormers zal de Russische pianiste en pianodocente Tatiana Chevtchouk blijven opvallen.

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013. Geachte relatie,

Jaaroverzicht 2013. Geachte relatie, Jaaroverzicht 2013 Geachte relatie, Voor u ligt het overzicht van de activiteiten van het Frysk Jeugd Orkest in 2013. Ook in 2013 hebben wij prachtige activiteiten ontplooid. Samen werken wij aan onze

Nadere informatie

Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO)

Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO) programma vrijdag 12 oktober, 20.15 uur Rosanne Philippens (VIOOL) & Francois Lambret (PIANO) Programma Edvard Grieg Vier lyrische stukken voor solo piano: Waltz op.12 nr.2 Watchman s Song op.12 nr.3

Nadere informatie

5.3 Nicolai Paganini 19e eeuw deze Italiaanse violist was meester op het gebied van virtuositeit

5.3 Nicolai Paganini 19e eeuw deze Italiaanse violist was meester op het gebied van virtuositeit Samenvatting door een scholier 1490 woorden 18 januari 2011 3,2 10 keer beoordeeld Vak Methode Muziek Muziek op maat MUZIEK OP MAAT HOOFDSTUK 5 Romantiek (1815-1900) (bladzijde 77) Paragrafen op een rij

Nadere informatie

concerten waar je stil van wordt

concerten waar je stil van wordt concerten waar je stil van wordt In de A-serie (6 concerten) blijven de grote componisten uit de voorbije eeuwen kern van het programma. Maar de geschiedenis schrijdt voort, reden om ook muziek uit de

Nadere informatie

KAMconcerten seizoen 2013-2014.nl

KAMconcerten seizoen 2013-2014.nl KAMconcerten seizoen 2013-2014 Voorwoord Welkom, Voor het eerst presenteren Stichting Kamermuziek Amsterdam en Het Concertgebouw samen de nieuwe KAMbrochure. De KAM organiseert al ruim veertig jaar voor

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief januari 2018 Beste Muziekliefhebber, Mede namens het Bestuur van de Culturele Stichting Oude Kerk wens ik u een gezond en muzikaal 2018 toe! We hebben

Nadere informatie

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 8 Jaarprogramma t/m de Kopermolen i r a 5 u 1 n 0 a j i2 l u j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma jan 2015

Nadere informatie