NIEUWSBRIEF- APRIL Beste (ouders van ) leden, vrienden van de Loenense MHC,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF- APRIL 2015. Beste (ouders van ) leden, vrienden van de Loenense MHC,"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF- APRIL Woordje van de voorzitter Familietoernooi.. Beste (ouders van ) leden, vrienden van de Loenense MHC, Na een taaie procedure en jarenlang zwoegen door een aantal diehard vrijwilligers is op 16 april 2015, mede ondersteund door uw extra financiële bijdrage, de handtekening gezet onder het contract met de kunstgrasleverancier voor de aanleg van zandveld 4 en de vervanging van veld 1 naar een waterveld. De werkzaamheden zullen in mei starten, zodat we aan het begin van het nieuwe seizoen ook daadwerkelijk over deze gewenste capaciteits- en kwaliteitsverbetering kunnen beschikken. Inmiddels vorderen de plannen voor vernieuwbouw van het clubhuis ook gestaag. Wij hopen op de ALV van 26 mei a.s. een definitief ontwerpvoorstel en een financieel plaatje voor te kunnen leggen met het streven om in de winterstop met de werkzaamheden te starten. Met de nieuwe velden en het clubhuis in het vooruitzicht, lijken we de gewenste materiële omstandigheden voor onze vereniging van ruim 1000 leden definitief veilig te stellen voor de komende jaren. Kortom de 'hardware' lijkt nu echt voor elkaar te komen, misschien wel voorwaarde om ook de 'software', dwz het hockeyen zelf met een daarbij voor alle leden en betrokkenen horende stimulerende sociale omgeving, naar een nog hoger plan te tillen. Dit alles om ons motto, 'een familieclub met ambitie', ook de komende periode structureel verder inhoud te geven. Dit gaat echt alleen lukken met uw blijvende hulp en inzet. Laat de komende weken met nog flink wat competitiewedstrijden, toernooien en diverse lustrumfestiviteiten in zicht een onderstreping zijn van deze gezamenlijke ambitie! Dirk Jan van der Hoeden voorzitter@loenensemhc.nl FAMILIETOERNOOI 2015: Jetzt geht s los! Laat je inspiratie los op het thema van het familietoernooi Het Traditionele LMHC familietoernooi wordt gehouden op Zaterdag 20 juni! ORGANISATIE Een team bestaat uit maximaal 15 personen. Je kan je opgeven per team voor een minimum bedrag van 399,00. Hiervoor krijgt iedereen een sportieve dag vol schlager muziek en een uitgebreide lunch & borrel met curry worst. Wanneer er meer mensen mee willen lunchen & borrelen dan kan dit op het inschrijfformulier worden aangegeven. Extra deelnemers betalen 25,00 (extra opbrengst gaat naar het nieuwe clubhuis). PROGRAMMA: de dag begint om uur en zal uiterlijk uur eindigen. Definitieve indeling volgt op de dag zelf. We zullen ook dit jaar weer proberen de indeling van de poules zo te maken dat de allerkleinsten tegen elkaar kunnen spelen. Verdere informatie ontvangen jullie allemaal via de mail en natuurlijk de website (hier is ook het inschrijfformulier te vinden). Uiterlijke inschrijving 30 mei aanstaande! of ieder moment eerder wanneer het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

2 ..Agenda Groeten uit Apeldoorn Communicatie/Spelregelcursus.. Nieuwe medewerker Oost Evenementen Agenda LMHC 2015: Mei: Dinsdag 12 mei 2015: Spelregelcursus uur (Clubhuis) Woensdag 20 mei 2015: Spelregelexamen uur Met Theo Deelen van de KNHB (Clubhuis) Dinsdag 26 mei 2015: ALV uur (Clubhuis) Juni: Zaterdag 6 juni 2015: Slotdag jongste jeugd uur (Clubhuis, Veld1/2/3) Zondag 7 juni 2015: Veteranen L Lustrumtoernooi uur (Clubhuis, Veld 1) Zaterdag 13 juni 2015: Shake Hands D toernooi uur (Clubhuis, Veld1/2/3) Zaterdag 20 juni 2015: Familietoernooi uur (Clubhuis, Veld 1/2/3) Augustus: Zaterdag 29 augustus 2015: Kick-off/Opening velden/lustrum viering (Clubhuis, Veld 1/2/3/4) De communicatiecommissie stelt zich voor. Sinds dit seizoen zijn Jette van de Sande en Carin Smits verantwoordelijk voor de communicatie van de LMHC. Aaandachtige leden hebben kunnen vaststellen dat er op de site, naast huishoudelijke mededelingen, ook steeds meer aandacht is voor andere onderwerpen. Zo doen wij ons best om ieder weekend verslagen van wedstrijden te plaatsen. Ook zijn er extra rubrieken op de site geplaatst waaronder toernooien. Alle onderwerpen die op de site geplaatst worden zijn ook zichtbaar op de app. Om bepaalde onderwerpen extra onder de aandacht te brengen, maken wij regelmatig gebruik van een push-bericht naar deze app. Wij zijn dan ook hard op zoek naar leden met interesse voor communicatie die ons bij deze (leuke) taak willen ondersteunen. Vooral op het gebied van social media (facebook etc.) kunnen we ondersteuning gebuiken. Heb je onderwerpen die aandacht verdienen (of wil je ons helpen) laat het dan weten via redactie@loenensemhc.nl. Vernieuwde spelregelcursus gestart. Een hockeyer bij LMHC kent de spelregels. Die leert een hockeyer op de Spelregelcursus in zijn tweede C-jaar. Recent is de Spelregelcursus nieuwe stijl van start gegaan met 31 deelnemers: 20 spelers boven C-niveau die nog geen examen hadden gedaan, en 11 vrijwilligers die willen gaan fluiten. Beginnende scheidsrechters volgen namelijk dezelfde cursus. Wij vonden het leuk om te zien dat de aanmelding voor die 11 vrije plaatsen binnen drie dagen vol zat! Wat houdt de Spelregelcursus in? Vele avonden op de club onder leiding van een strenge leraar? Bloed, zweet en tranen? Welnee. Je kunt de hockeyregels bestuderen en oefenen in een e-learning systeem van de KNHB. Met dit systeem kan je lekker thuis, op je eigen PC, Mac, laptop, ipad, tablet of mobiel de Spelregelcursus volgen. Je kunt de e-learning onderbreken en weer opstarten wanneer je maar wilt. Voor elke ronde van aanmeldingen organiseren we een Spelregel & Spelsituatie-avond. Op deze avonden komen boeiende sprekers interessante spelsituaties en ervaringen met jullie delen. En daarna, op een andere avond, volgt het officiële examen. Dit duurt meestal ongeveer een uur. Gehaald? Dan kun je beginnen met fluiten, als je dat leuk lijkt. Wil je meer weten? Mail de Spelregelcursuscommissie op LMHCscheidsrechters@gmail.com.

3 ..Lustrum Nieuwe collega s in Oost! Wisten jullie dat? Schoolhockeytoernooi.. Een lustrum, dat vier je met zijn allen. We worden 40 jaar! Anders dan in eerdere communicatie gedeeld met u allen, zullen we de grote lustrum dag vieren op zaterdag 29 augustus aanstaande. We hebben ons oor te luister gelegd bij de vele enthousiaste leden/ouders en in overleg met het bestuur besloten de dag te verzetten. Waarom? De eerder geplande datum (20/21 juni aanstaande) betrof een weekeinde, 2 dagen feest. Gebleken is dat velen dit wat veel vonden. Vinden wij niet erg, soms moet je aanpassen. Immers een lustrum vier je met zijn allen! Ook wij willen niet een feest regelen omdat het moet. Nee, omdat het kan. Nu is alles beter. 1. Als afsluiting van het lopende seizoen het oergezellige Familie Hockey Toernooi; 'Jetzt gehts Loss!' 2. Op 29 augustus DE grote Lustrum dag met alles erop en eraan: Een clinic voor de gehele Jeugd, een tweetal top-hockey wedstrijden, een receptie, Live muziek en vooral met zijn allen! O ja, we vieren dan ook nog de opening van het nieuwe seizoen, de Kick Off. En ja, we openen ook nog de twee langverwachte gloednieuwe velden. Genoeg om blij van te worden! Iedereen kan twee maanden uit rusten, de hockey accu weer spreekwoordelijk opladen. Nu kunnen we deze dag groots vieren, met zijn allen. Schrijf u die dag in als manager, coach, trainer, commissie lid of wat dan ook voor komend seizoen, want de club, dat zijn we allemaal. O ja, had ik al, namens de Lustrum commissie gezegd wat de wedstrijden zijn? Nee? Een echte klassieker, Heren 1: Bloemendaal versus Amsterdam. Dit is super mooi. We zijn een familie club met ambitie, en daar past dit programma zeker bij. Bloemendaal organiseert en begeleidt ook de clinics voor onze jeugd! We zien u allen graag 29 augustus, Otto Wilten Schoolhockeytoernooi. Op 17 april 2015 heeft op Houten een schoolhockeytoernooi plaatsgevonden. De preselectie voor de teams heeft plaatsgevonden op de LMHC. Bij het jongens hockeyteam van de onderbouw van Broklede zaten 5 jongens uit de C1 en 1 jongen uit de C4 van onze club. De rest van de spelers kwamen uit teams van de hockeyclub Maarssen. Door de goede teamspirit en saamhorigheid (sport verbroedert en verbindt), heeft dit team gewonnen. Zij mogen naar de eindronde op 29 mei aanstaande in Amsterdam. Helaas hebben de meisjes de finale op Kampong verloren. Ook uit de bovenbouw hebben teams deelgenomen hierbij hebben de jongens het ook goed gedaan Zo zie je maar weer, dat je ook buiten de club de opgedane hockey-vaardigheden goed kunt gebruiken. Top gedaan heren!

4 ..Bouwwerkzaamheden Sportiviteit & Respect.. Het is zo ver! Op 16 april 2015 zijn de definitieve handtekeningen gezet onder het contract, waarmee de aanleg van Veld 4 en de vernieuwing van Veld 1 kan beginnen. De eerste werkzaamheden zullen eind april/ begin mei zichtbaar zijn in het weiland waar Veld 4 komt te liggen. De graafmachines zullen via de centrale parkeerplaats tussen de voetbalvereniging en de tennisclub naar het weiland gaan, om zo de overlast tot een minimum te beperken. Medio mei zal de onderste zandlaag gestort worden, tegelijkertijd begint de aannemer met de aanleg van, de basis, van de benodigde hekwerken. Op maandag 22 juni (na afronding van het veldseizoen) zal de oude mat van Veld 1 afgerold worden. Helaas is deze niet te verplaatsen, waardoor overname door derden van dit kunstgras niet mogelijk is (ook niet in delen). Deze werkzaamheden zullen wel via het toegangspad van de club plaatsvinden, en kunnen dan ook voor enige overlast zorgen. Na verwijdering van de oude mat volgt het transport van de lava-rubber onderlaag van Veld 1 naar Veld 4. Daar zal deze aangevuld worden met extra rubberkorrels om zo een stevige basis te leggen voor het nieuwe veld. Half juli start het aanbrengen van de onderlaag en de definitieve mat voor zowel Veld 1 als Veld 4. Veld 1 krijgt een elayer onderlaag met TxLite mat (1.1 mio vezels/m2) en zal na afronding een waterveld zijn. Veld 4 krijgt op de lava-rubber onderlaag een met zand ingestrooide kunstgrasmat. Ten behoeve van het waterveld, moet er rond Veld 1 een nieuwe drainage aangelegd, en kabels getrokken worden. In Juli/Augustus zullen er graafwerkzaamheden plaatsvinden achter het clubhuis voor de aanleg van de pompinstallatie die gaat zorgen voor de beregening van Veld 1. Ter afronding zullen in augustus de nieuwe hekwerken, verlichting en dug-outs volgen. Op15 augustus volgt de oplevering van de velden die dan 1 dag later meteen in gebruik genomen kunnen worden. Op zaterdag 29 augustus 2015 volgt de feestelijke opening van de velden (voor programma zie website/ app/nieuwsbrief). Uiteraard doet de bouwcommissie, in overleg met de aannemer, zijn uiterste best om de overlast voor alle betrokkenen tot een minimum te beperken. Wij rekenen op begrip van allen. Wij zullen belangstellenden op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden via de website van de club ( Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Herbert jan van der Giessen (hjgiessen@gmail.com). Het kan niemand ontgaan zijn, dat er bij aanvang van de 2e helft van het veldseizoen een nieuwe campagne gestart is bij de LMHC. Direct bij de ingang naar de club vraagt de commissie Sportiviteit & Respect (onder leiding van Ernst Jurgens) aandacht voor het gedrag op en rond de velden. Niet alleen de spelers op het veld, maar ook de coaches, scheidsrechters en het publiek worden aangesproken. De symbolen zijn ook langs de velden en in de dug-outs te vinden. Natuurlijk heeft dit onderwerp al langer de aandacht van het bestuur. Toch wil de commissie Sportiviteit & Respect dit nogmaals onder de aandacht brengen. Laten we er met alle betrokkenen voor zorgen, dat het hockey gezellig, leuk en veilig blijft door sportief gedrag te vertonen. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen!

5 ..Vrijwilligers gezocht Vele handen maken licht werk! Zonder Vrijwilligers kan de club niet draaien; gevolg van te weinig mensen die taken op zich nemen is, dat er dingen niet meer georganiseerd kunnen worden of dat bepaalde functies alleen nog betaald ingevuld worden met consequenties voor de activiteiten en het budget van de Loenense Mixed Hockey Club. Onder vrijwilligers vallen alle mensen die iets doen voor de club. Uiteraard zijn dat commissielieden, maar ook ouders die coachen, trainen en de teammanagers. Daarnaast is er een groep die incidenteel helpt met de Kick-off dag of losse evenementen/toernooien, verkoop kleding, etc. In totaal zijn er op deze manier tussen de vrijwilligers actief binnen de club. Als club verwachten wij dat iedere ouder iets doet (hoe groot of klein de taak ook is), veel ouders zijn actief, maar helaas zijn er ouders die nog geen taak op zich hebben genomen. Een aantal mensen zijn al lange tijd zeer actief binnen club. Op niet al te lange termijn zullen zij gaan stoppen. Het bestuur is dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers onder de ouders van alle lijnen, maar vooral de jongste leden (D- en E-lijnen). Hockeyervaring is maar voor een aantal functies een vereiste. Vacatures LMHC: Wedstrijdsecretariaat zondag & zondag indeling arbitrage: 1 of 2 personen. Bij voorkeur een op zondag spelend lid. Tijdsplanning wedstrijden zondag en scheidsrechters planning zondag. Contactpersoon club/bond/andere clubs bij afwijkende zaken/speciale verzoeken Vergt ca. 6-8 uur per week. Vooral belangrijk is dat op vaste momenten/dagen bepaalde zaken gedaan moeten worden. Scheidsrechters indeling zaterdag: 1 persoon. Dit is een betaalde functie. Kan goed door een jong senior lid gedaan worden. Vooral werk via de computer. Uitvoering in nauw overleg met arbitragecommissie. Vergt ca. 6-8 uur per week. Inplannen van en communicatie met scheidsrechters voor de zaterdag tevens inplannen van beginnende scheidsrechters met hun begeleiders en terugkoppeling. Ledenadministratie: 2 personen. Geen hockey ervaring vereist. Vooral werk via de computer. Registratie/ communicatie tbv aan- en afmeldingen leden. Zaalhockey commissie: Circa 4 personen. Zie uitgebreide info op de site. Indeling wedstrijdtafel zaterdag: 1 persoon. Geen hockey ervaring vereist. Indelen van ouders van leden bij de wedstrijdtafel op zaterdag. Deze namen in het systeem invoeren en een mail sturen ter bevestiging met instructies wedstrijdtafel. Vergt ca. 1 uur per week. Toernooi organisatie jeugd: Meerdere personen. Geen hockey ervaring vereist. Geen vaste uren per week. Per toernooi wisselend. Opvolging/aanvulling van reeds bestaande commissies jeugdtoernooien. Lijn coördinator Jongste Jeugd (JJ)/Jeugd: Meerdere personen. Wisselende uren per week. Afhankelijk van periode seizoen. Ca. 6 x per jaar vergaderen. Geen hockey ervaring vereist. Bezig houden met samenstelcommunicatie breedte teams. Technische commissie (TC) lid: Meerdere personen ter aanvulling van bestaande commissie. Ca. 1 x per 2 weken vergaderen. Technische kennis & hockeyervaring vereist. TC houdt zich bezig met selectieprocedures voor lijnteams, opleiding jeugd, trainingen, invulling coaches en trainers. Materiaal commissie lid:1 persoon. Wisselend aantal uren. Samen met 1 andere persoon vorm je de commissie. Registratie/uitgeven materialen per team. Regelen onderhoud/vervanging materialen. Begeleiders beginnende jeugd scheidsrechters: Meerdere personen. Af en toe 1 wedstrijd (+ voorbereiding en nabespreken is max. 2 uur) op een zaterdag. Alle beginnende jeugdspelers op onze club volgen de spelregelcursus. Aansluitend gaan zij wedstrijden fluiten. Bij hun 1 e, en evt. 2 e of 3 e wedstrijd worden zij tijdens het fluiten begeleid. Hiervoor zoeken wij begeleiders met hockey/fluit ervaring. Coaches/trainers seizoen : Voor alle (jongste)jeugd teams zijn wij voor komend seizoen hard op zoek naar trainers, coaches en managers met en zonder hockey ervaring. Vindt u het leuk om uw kind hierin te leren/ begeleiden dan vernemen wij dat graag. Mocht u zich voor 1 van deze vacatures willen aanmelden of meer informatie willen dan kunt u contact opnemen via info@loenensemhc.nl

6 ..Wist u dat: We nu al 2 veldkampioenen hebben. De MA3 en de JD2 staan ongeslagen aan kop en kunnen door de concurrentie niet meer ingehaald worden. Wie volgt? Er teams zijn met hele mooie truien? Er een nieuwe spelregelcursus is gestart waarbij de deelnemer op 20 mei 2015 examen gaan doen. Succes allemaal! Er op de site een kopje Gevonden voorwerpen staat met maar liefst 115 items! Mocht u dus iets kwijt zijn, kijk even hier. Er staan zelfs foto s bij! Er nog geen enkele rode kaart uitgereikt is aan de LMHC. Helaas hebben we dit seizoen wel al 39 gele kaarten gekregen (waarvan er 3 in de zaal zijn gevallen)! De Reiger sommige teams nog steeds kan helpen naar een goed resultaat! Het is het proberen waard. Er op de site een LMHC-hockeyabc tje te vinden is. Hierin worden, op ludieke wijze, een aantal regels van de club verwoord! Het opzeggen van het lidmaatschap vóór 1 mei moet gebeuren door een te sturen aan info@loenensemhc.nl. Per post mag ook naar LMHC, Postbus 60, 3532 ZS Loenen aan de Vecht. Zowel de JC1 als de MC 1 het oranje C- toernooi op de club gewonnen hebben? Top gedaan allebei. En niet alleen de teams success hadden, maar ook de scheidsrechters? Vrijwel alle deelnemende teams had niets dan lof voor de kwaliteit voor de scheidsrechters tijdens dit toernooi. Er een app is van de LMHC die gratis te downloaden is en allerlei handige informatie bevat. Niet alleen de stand, maar ook trainingen e.d. zijn op knopdruk op te roepen. Alle informatie van de site is ook op de app te lezen. Via push-berichten worden bepaalde onderwerpen via dit medium (zo af en toe) onder de aandacht gebracht. Downloaden dus! We toch merken dat bepaalde gegevens van leden/ouders niet meer kloppen in de administratie. Graag vragen we alle leden/ouders de nu bekende gegevens te checken op de site en deze, zo nodig, aan te passen. De Dames1 een mini van de week de mogelijkheid geven de 1e bal te slaan bij een thuiswedstrijd? Jongens en meisjes uit de E8-lijn kunnen zich hiervoor aanmelden. Er in het nieuwe seizoen weer een opleiding start voor CS+ scheidsrechters?

7 ..Zo maar een vader Wedstrijdverslagen.. Ik was weer eens op de club. Het was een competitie zaterdag. Mooi weer, veel mensen. Heel veel. Veel ouders ook. Veel 40-ers.Veel honden. En weinig koffie. Wel veel mensen in de rij voor koffie. Ook lekkere koffie. Hoorde ik. De wedstrijd van mijn zoon was al afgelopen voordat ik aan de beurt was. Is toch lastig. Al snel werd me weer een drankje aangeboden, maakt veel goed. Ik begreep al snel dat mijn zoon goed had gespeeld, komt in aanmerking voor het lijn team. Wat dat is? Weet ik niet precies. Moet nog steeds net zo vaak trainen en spelen. Krijgt wel een goede trainer. Ook in de zaal en midwinter. Begreep ik van de mede ouders. Terug naar de koffie en de drukte. Na twee drankjes opperde Jan Hans ( dubbele naam gefingeerd) om op de kruising van de drie velden een koffie tentje neer te zetten. Gewone koffie, maar wel snel. En veel. Zou goed zijn voor de omzet. En voor de algehele beleving ook, zo zei een blonde 40-ster. Belachelijk dat onze gasten zo lang moeten wachten bij de bar. Dat wordt anders als we het nieuwe clubhuis hebben, zo vertelde een bestuurslid die onze discussie aan hoorde. Nieuw clubhuis? Ik dacht een nieuw veld! Ja, we gaan nu door. Schijnt een diner geweest te zijn, dik euro opgehaald voor het nieuwe clubhuis. Nu gaan we door! Ik verslikte me in mijn Bavaria, euro, op 1 avondje? Dat is veel, heel veel. Na drie drankjes ben ik met mijn kinderen naar huis gegaan. s Avonds liet ik bovenstaande nog eens de revue passeren. Ok, we klagen veel en graag. Maar kennelijk zijn er veel mensen die veel overhebben voor de club. Soms gedachten, soms als vrijwilliger en soms met de portemonnee. Dat zegt wat. Spreekt ambitie uit. Ik deelde dit met mijn vrouw. Zij vroeg na mijn relaas: Schat, wat doen wij eigenlijk voor de club? Het leven is wel leuk! Zo maar een vader Wedstrijdverslagen: De redactie heeft in de afgelopen weken een aantal wedstrijdverslagen op de site gezet. Natuurlijk zouden wij graag ieder weekend, ieder team willen verslaan (zowel op papier als op het veld). Helaas ontbreekt daarvoor de mankracht! Hierbij dus een oproep aan alle managers/coaches/ trouwe supporters (die laatste staan al langs de lijn, en kunnen dus alles prima zien). We zouden het top vinden, als er ook door jullie verslagen gemaakt en ingeleverd worden van de allerjongste jeugd tot de volwassenen-teams. De verslagen kunnen aangeleverd worden bij de redactie via redactie@loenensemhc.nl. Graag met een paar leuke teamfoto s (zie onder). Mocht iemand een voorbeeld willen zien qua tekst; kijk op de site of vraag het bij ons. We hebben nog een paar competitieronden te gaan, met hopelijk spannende wedstrijden om te plaatsen!

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 Geachte (ouders van) leden, Met de paasdagen en toernooien op de Loenense MHC in gang en in aantocht, de hoogste tijd voor een update via deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Arbitrage. Guy Hamers Demy Linssen November 2016

Arbitrage. Guy Hamers Demy Linssen November 2016 Arbitrage Guy Hamers Demy Linssen November 2016 1 Agenda 1. Arbitragecommissie 2. Wat verwachten we van spelers, coaches, ouders 3. Arbitrage uitgangspunten 4. Teamplanning junioren 5. Individueel plannen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom Hockeyen op Cartouche Welkom Zondag Jeugd Hockey Hockeyen op Cartouche Algemeen Cartouche is een familieclub voor breedte en topsport in de gemeente Leidschendam-Voorburg, die draait op vrijwilligers.

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met MHC, ON en PH gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Plan Van Aanpak. Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010

Plan Van Aanpak. Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010 Plan Van Aanpak Bestuur MHC Epe 2009-2011 4 februari 2010 Hoe ziet het nieuwe bestuur er uit Organogram MHC Epe Bestuur AB AB AB AB AB AB Voorzitter Frank Bieze Vice voorzitter Rob Schuyt Penningmeester

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Gemini 14 januari 2012 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Welkom! Het is mijn beurt om een stukje te schrijven in het programmaboekje van HVH voor

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45 Help mee met het geven van voetbaltraining aan jeugdteams op de maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag. Er is al een trainer aanwezig maar die kan altijd jouw hulp gebruiken om in kleine groepjes

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur WELKOM bij de ALV afdeling hockey 11 december 2018 start 20.30 uur Agenda 1) Opening 2) Verslag Notulen ALV hockey 23 november 2017 3) Aan- en aftreden bestuurs-/commissieleden 4) Jaarverslag high-lights

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Van de bestuurstafel augustus 2016

Van de bestuurstafel augustus 2016 Van de voorzitter Nog een paar weken en het nieuwe hockey seizoen 2016-17 gaat van start. Voor Quick Stick gaat deze zomer een lang gekoesterde wens in vervulling; uitbreiding met een derde veld en een

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

MNC-toernooi voor A-, B- en C-jeugd

MNC-toernooi voor A-, B- en C-jeugd Beste MNC'ers, Er staat ons weer een mooi poloseizoen te wachten. Komend weekend hebben we een vol programma. We vragen speciale aandacht voor een vernieuwd heren 1 waar veel jeugdspelers hun opwachting

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)er, De laatste maand van het jaar is begonnen, feestdagen,

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Hurley Arbitrage Huis

Hurley Arbitrage Huis Hurley Arbitrage Huis I. Het belang van arbitrage 1. De KNHB definieert het belang van de arbitrage als volgt: Scheidsrechters zorgen ervoor dat wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels

Nadere informatie

Verslag Vivenics open jeugdtoernooi

Verslag Vivenics open jeugdtoernooi Nieuwsbrief 11 - December 2014 In dit nummer: Verslag Vivenics open jeugdtoernooi Verslag Herhalingsavond Reanimatie/AED Aanpassing beveiliging Pieten bij TOZ Roken bij TOZ? Roken bij de ingang? Belangrijke

Nadere informatie

Best, 18 juli 2014. Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub

Best, 18 juli 2014. Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Het programma voor het 50-jarig jubileum werd niet alleen beperkt tot een jubileum weekend. De jubileum

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief enkele van de vele highlights uit het afgelopen seizoen, en ook enkele zakelijke mededelingen.

In deze nieuwsbrief enkele van de vele highlights uit het afgelopen seizoen, en ook enkele zakelijke mededelingen. Loenense Mixed Hockeyclub Rijksstraatweg 182 Postbus 60 3632 ZS Loenen a/d Vecht 0294-234277 www.loenensemhc.nl info@loenensemhc.nl Loenen aan de Vecht, juli 2018 Beste leden en ouders van de Loenense

Nadere informatie

MHC Leusden. Naast de A Leden Gezelligste club. Regionale & lokale ondernemers

MHC Leusden. Naast de A Leden Gezelligste club. Regionale & lokale ondernemers SPONSOR CONTRACT MHC Leusden MHC Leusden is een club waar families al jaren samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Het is een club met clubgevoel. Kernwoord? Gezelligheid! Daarom

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie