SPONSORKRANT. Tevens organiseren wij workshops, lezingen en excursies voor bedrijven, natuurorganisaties en particulieren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPONSORKRANT. Tevens organiseren wij workshops, lezingen en excursies voor bedrijven, natuurorganisaties en particulieren."

Transcriptie

1 Vogelrevalidatiecentrum Zundert SPONSORKRANT Stap naar professionalisering Het Vogelrevalidatiecentrum Zundert heeft zich de laatste jaren enorm ont- wikkeld. Mede door een Europese bijdrage en steun van de Provincie Noord- Brabant zijn wij uitgegroeid tot een van de toonaangevende opvangcentra van inheemse dieren in Nederland. Door droevige privéomstandigheden zijn twee grote opvangcentra in Oost-Brabant gesloten. Hierdoor is ons werkterrein uitgebreid over geheel Noord-Brabant. Het aantal binnengebrachte dieren is met ruim 25% gestegen. De inkomsten stijgen helaas niet. Om goed te kunnen blijven functioneren moeten wij verder gaan met het profes- sionaliseren van ons centrum. Een goed team professionals is noodzakelijk om de grote groep vrijwilligers aan te sturen Over ons centrum en te begeleiden in de diverse werkzaamheden die de dierenzorg, het onderhoud en de educatie eromheen met zich mee brengen. Ook in het vrijwilligerswerk voldoen wij aan een grote maatschappelijke vraag. Veel vrijwilligers vinden in ons centrum de rust om even de druk van de arbeidsmarkt te ontlopen. Na zo n rustperiode kunnen ze weer met hernieuwde energie het normale arbeidsproces in. Om deze stap van professionalisering te kunnen maken, zijn wij naarstig op zoek naar nieuwe sponsoren. We benaderen alleen maar bedrijven waarvan wij denken dat zij sympathie voor ons werk hebben. Het is moeilijk in te schatten wat de meerwaarde voor uw bedrijf zal zijn. De opgevangen dieren, de jaarlijks duizenden bezoekers en het honderdtal vrijwilligers zullen het in ieder geval enorm waarderen! Onze mogelijkheden hebben wij uitvoerig beschreven in deze sponsorkrant, maar mocht u iets anders in gedachten hebben: alles is bespreekbaar. Charles Brosens voorzitter bestuur Een gewonde zwaan? Een aangereden bunzing? Een vergiftigde roofvogel? Op het Vogelrevalidatiecentrum Zundert wordt ieder dier in nood liefdevol opgevangen en gekoesterd. Jaarlijks verzorgt het vogelopvangcentrum duizenden vogels en kleine, inheemse dieren, zoals egels, reeën en reptielen. Als de dieren zijn hersteld, worden ze weer vrijgelaten in de natuur. Natuureducatie en voorlichting zien wij ook als een belangrijke taak. Wij ontwikkelen boeiende projecten voor scholen over o.a. inheemse vogels, bomen en leven in en op het water. Tevens organiseren wij workshops, lezingen en excursies voor bedrijven, natuurorganisaties en particulieren. In ons Natuureducatiecentrum De Luitert ontvangen wij grote groepen natuurliefhebbers en schoolklassen voor de educatieve programma s. Ook worden hier met regelmaat vergaderingen, exposities en tentoonstellingen gehouden van o.a. scholen, vogel- en natuurwerkgroepen en andere milieuorganisaties. In De Luitert kunt u ook terecht met al uw vragen over vogels, natuurbehoud en de recreatiemogelijkheden in de regio. De Luitert wil in samenwerking met andere (natuur)organisaties zich in de toekomst steeds meer gaan ontwikkelen als een groene VVV.

2 Onze doelstellingen Dierenverzorging Opvang De Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert stelt zich tot doel het opvangen van in- en uitheemse dieren die in nood zijn. De noodsituatie kan ontstaan door diverse oorzaken, zoals: vergiftiging, verkeer, onwetendheid, wetsover-treding door illegale handelaren, etc. Vrijwilligers Bijna 40 vrijwillige dierverzorgers verzorgen de opgevangen dieren. Zij worden begeleid door een deskundig team waaronder dierenartsen die geheel belangeloos meewerken. De Stichting vangt dieren op professionele wijze op. Uit regelmatige toetsing blijkt dan ook dat Vogelrevalidatiecentrum Zundert ruimschoots voldoet aan de kwaliteitseisen die de overheid stelt. Overlevingskans Voordat de opgevangen dieren worden losgelaten, wordt door deskundige medewerkers beoordeeld of ze zichzelf kunnen redden. Zo zorgen we ervoor dat ze een zo groot mogelijke overlevingskans hebben. Passende oplossing Sommige dieren kunnen om de één of andere reden niet terug in de natuur geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld uitheemse roofvogels. Voor hen zoekt onze Stichting een passende oplossing zoals een dierentuin. Vanuit ons centrum zijn diverse vogels over geheel Europa geplaatst. Jonge dieren In de maanden april t/m augustus is het hoogseizoen op het Vogelrevalidatiecentrum. Van 8 uur s morgens to 9 uur s avonds zijn onze dierverzorgers druk bezig om alle snavels en bekjes te vullen.

3 Onze doelstellingen Educatie en voorlichting Natuureducatie en voorlichting zien wij ook als een belangrijke taak. Wij ontwikkelen boeiende projecten voor scholen over o.a. inheemse vogels, bomen en leven in en op het water. Tevens organiseren wij workshops, lezingen en excursies voor bedrijven, natuurorganisaties en particulieren. Gedurende het hele jaar vinden er verschillende exposities plaats onder de noemer Natuur in beeld en zijn we steeds op zoek naar vernieuwing in ons educatief programma. In the picture Zijn er vogels of inheemse dieren in het nieuws? Dan staat ons centrum vaak ook in the picture. Allerlei media vragen om de deskundige mening van ons centrum en wij maken hier graag gebruik van om onze kennis te verspreiden en onze naamsbekendheid te vergroten. Zijn er vogels of inheemse dieren in het nieuws? Dan staat ons centrum vaak ook in the picture. Allerlei media vragen om de deskundige mening van ons centrum en wij maken hier graag gebruik van om onze kennis te verspreiden en onze naamsbekendheid te vergroten. De natuureducatieve tuin kan u op ideëen brengen wat u in uw eigen tuin kunt doen om dieren te trekken. Scholenproject Veel scholen maken dankbaar gebruik van onze scholenprojecten, zoals o.a de projecten Kleine landschapselementen, Bomen in Beeld, De natuur in en om het huis, Leven in en om het water, Vogels en uilen. Leerzaam Ieder jaar bezoeken meer dan duizend scholieren ons centrum voor een excursie. Met speciale opdrachten en praktijkvoorbeelden brengen ze dan een leerzame middag op het Vogelrevalidatiecentrum door. Geopend We organiseren ook activiteiten voor bedrijven, verenigingen, beroepsorganisaties en particulieren, zoals workshops, lezingen en rondleidingen in onze natuurlijke tuinen. In 2011 brachten meer dan 3000 bezoekers in groepsverband een bezoek aan ons centrum. Iedere zondag tijdens de periode van de zomertijd en iedere zaterdag het jaar rond zijn wij open voor publiek. Daarnaast openen onze deuren tijdens de mei- en zomervakanties. Op de eerste zondag van oktober hebben we onze jaarlijkse open dag.

4 Wat kunnen wij u bieden De naam van uw bedrijf zal verbonden worden aan een van de mooiste opvangcentra voor in- en uitheemse dieren van Nederland. In 2010 werd ons centrum met een landelijke prijs beloond. Hoge kwaliteit in de opvang, veel aandacht voor natuureducatie en internationale uitstraling waren de lovende woorden van de jury. Wij ontvangen voor onze exploitatie geen subsidie, al meer dan 30 jaar zijn wij selfsupporting. Daar zijn wij trots op, maar we kunnen dit niet zonder hulp van het bedrijfsleven. In het volgende overzicht worden diverse pakketten gepresenteerd. Wij als bestuur van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert vertrouwen er dan ook op dat we in deze iets voor elkaar kunnen betekenen. Sponsorpakketten (voor meerjarige periode van 2-5 jaar) Pakket A Hoofdsponsor ,- per jaar Sponsoring van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert met onderstaand aanbod: - Naamsvermelding gedeelte gebouw. - Recht op gebruik van de Maas-Jacobszaal 5x per jaar. - Naamsvermelding bord 40cmx30cm op grote volière. - Naamsvermelding in de Vogelkrant. - Bedrijfsartikel in de Vogelkrant (eenmalig). - Vermelding op website. - Banner op website. - Uitnodiging Bedrijvendag voor 10 personen. Pakket B Sponsor ,- per jaar 1000,- Sponsoring van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert met onderstaand aanbod: - Naamsvermelding op bedrijfsauto of straatnaambord. - Recht op gebruik van de Maas-Jacobszaal 3x per jaar. - Naamsvermelding bord 40cmx30cm op grote volière. - Naamsvermelding in de Vogelkrant. - Bedrijfsartikel in de Vogelkrant (eenmalig). - Vermelding op website. - Banner op website. - Uitnodiging Bedrijvendag voor 6 personen. Pakket C Kooisponsor Categorie 1-500,- per jaar Sponsoring van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert met onderstaand aanbod: - Naamsvermelding bord 40cmx30cm op volière. - Naamsvermelding in de Vogelkrant. - Bedrijfsartikel in de Vogelkrant (eenmalig). 500,- - Vermelding op website. - Banner op website. - Uitnodiging Bedrijvendag voor 4 personen.

5 Sponsorpakketten (voor meerjarige periode van 2-5 jaar) Pakket D Kooisponsor Categorie 2-200,- per jaar Sponsoring van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert met onderstaand aanbod: - Naamsvermelding bord 30cmx20cm op volière. - Naamsvermelding in de Vogelkrant. - Vermelding op website. - Banner op website. - Uitnodiging Bedrijvendag voor 2 personen. Andere mogelijkheden 1000,- Het centrum blijft steeds in ontwikkeling. Deze verbeteringen of vernieuwingen worden in een projectvoorstel opgezet. De projecten worden pas uitgevoerd als er een financiële dekking is. U kunt zich als sponsor aanmelden voor een dergelijk uniek project. Met de sponsoren van een project wordt een tegenprestatie op maat gemaakt. In 2010 zijn de projecten Tunnelkooien en Vogelkist gerealiseerd. In 2012 zal het digitaal informatieproject worden gerealiseerd. Nieuwe projecten worden losbladig aan dit sponsorpakket toegevoegd. Donateur Indien u geen interesse heeft in bovenstaande pakketten maar ons toch wilt ondersteunen, dan zijn er de volgende mogelijkheden: - Word donateur, vanaf 10 euro per jaar en u ontvangt 2 maal per jaar de Vogelkrant. - Notarieel schenken, een fiscaal aantrekkelijke manier om ons centrum te steunen. - Via nalatenschap. Uw keuze om onze Stichting in uw testament op te nemen is voor ons van onschatbare waarde en een onvergetelijk gebaar. Voor meer informatie Charles Brosens Voorzitter VRC Zundert Luitertweg 36a 4882 TD Zundert T M Bezoekers E charles@vrczundert.nl René Koeken Penningmeester VRC Zundert Luitertweg 36a 4882 TD Zundert T E info@vrczundert.nl M De jaarlijkse open dag, georganiseerd op 2 oktober 2011, trok ruim 900 bezoekers. Gedurende het afgelopen jaar bezochten meer dan mensen ons centrum. Dit is inclusief de scholen die ons bezochten n.a.v. het schoolproject over Uilen.

6 Overzicht projectsponsoring Digitaal informatieproject Vogelrevalidatiecentrum Zundert ontwikkelt een digitaal informatie- en educatieproject samen met de gemeente Zundert, de Magie van de Baronie en natuurorganisaties Brabants Landschap en Natuurmonumenten. Het project wordt gerealiseerd voor het publiek in de regio. Fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers kunnen allerlei groene informatie krijgen op het Vogelrevalidatiecentrum. Doel is dat de genoemde natuurorganisaties en het Vogelrevalidatiecentrum middels diverse panelen. met touchscreen informatie en voorlichting kunnen geven over hun organisatie, gebieden, nieuwe projecten, beleidsplannen en specifieke eigen informatie, met behulp van kaarten, foto s films en tekst. In dit project zijn we steeds op zoek naar nieuwe partners die passen binnen de gestelde doelen. Sponsors: Project havik Dierenopvang blijft in beweging. Door de steeds toenemende vreemde behoefte van mensen om zeldzame en moeilijk te houden dieren in kooien te stoppen, moeten wij op korte termijn ook onze accommodatie vernieuwen. Ons centrum krijgt steeds meer vogels aangeboden die specifieke eisen stellen aan de opvang. Zo zijn er diverse soorten vogels die rust nodig hebben en uit zicht van het publiek gehuisvest moeten worden, zoals haviken. Voor vogels die langdurig op het centrum verblijven, moeten er ruimere kooien komen. En er is behoefte aan betere waterkooien met vijvers van variërende diepten voor verschillende soorten steltlopers Sponsors:? Project Duurzaamheid Ons centrum heeft een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast drukken de kosten van elektriciteit en gas jaarlijks fors op onze begroting. Met het project Duurzaamheid willen we deze kosten gaan verminderen zodat we meer geld kunnen besteden aan dierenopvang en educatie. Dit project is onderverdeeld in drie verschillende delen, te weten Zonnepanelen, Bodemwarmte en Vriescel. Het Vogelrevalidatiecentrum wil maximaal gebruik maken van zonne-energie. Het gebruik van warmtelampen, diepvriezen en de vele gebouwen maken de kosten erg hoog. Elk jaar verbruiken we ongeveer kwh. Dit willen we terug gaan brengen tot maximaal kwh. Door de oude diepvriezers te vervangen en gebruik te gaan maken van een grote vriescel willen we het verbruik gaan terugdringen. Daarnaast zijn ondanks de goede isolatie de jaarlijkse kosten van de gasrekening hoog. Er is een goedkopere, betere en milieuvriendelijkere methode om alles warm te houden. Bij deze methode wordt grondwater opgepompt en rechtstreeks naar een warmtepomp gestuurd. Sponsors:?

7 Sinds de opening van ons Natuureducatiecentrum De Luitert in juni 2008, is burgemeester L.C. Poppe-de Looff ambassadeur van Vogelrevalidatiecentrum Zundert. Zij vertelt u graag meer over ons centrum. Geachte relatie, Wat fijn dat u de tijd wilt nemen om deze informatiemap over het Vogelrevalidatiecentrum Zundert door te lezen en dat u wilt overwegen om het centrum te sponsoren. Als ambassadrice van het revalidatiecentrum ben ik uitermate trots op de manier waarop het Vogelrevalidatiecentrum Zundert zich inzet voor in- en uitheemse vogels en voor inheemse zoogdieren die hulp nodig hebben. Het werkgebied van het revalidatiecentrum beslaat heel Brabant. Daarnaast is het door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aangewezen als landelijk opvangcentrum voor in beslag genomen inheemse vogels, roofvogels en uilen. Met andere woorden: het revalidatiecentrum heeft haar sporen ruimschoots verdiend als het gaat om de opvang en de verzorging van dieren. Brabant is rijk aan allerhande flora en fauna: vogels en zoogdieren die soms ineens dringend hulp nodig hebben. Daarom sta ik vierkant achter de initiatieven van het revalidatiecentrum en ik ondersteun ze van harte. Door educatie op scholen en in het centrum zelf betrekken de vrijwilligers kinderen en volwassenen bij vogels en de natuur. Aan de stijging van het aantal vogels (en andere dieren) in nood dat door oplettende en bezorgde burgers bij het revalidatiecentrum wordt gebracht, is duidelijk te zien dat de betrokkenheid overal groeit. Het Vogelrevalidatiecentrum draait op de passie, de inzet en het enthousiasme van vrijwilligers. Een vrijwilligersorganisatie kan echter niet bestaan zonder de hulp van donateurs en sponsoren. Vooral het bedrijfsleven is hierin een zeer belangrijke partner. Het centrum mag zich verheugen in de ondersteuning van vele sponsoren, zoals de provincie Noord-Brabant, Rabobank de Zuidelijke Baronie en uiteraard de gemeente Zundert. Maar de sponsoren bevinden zich ook buiten de grenzen van de gemeente Zundert. Ze zitten bijvoorbeeld in Rijen (ORZ Accountants), in Zaltbommel (EKOGRAS Dakbegroeiing) of in Rotterdam (Provimi Diervoeders BV). Het doel van het Vogelrevalidatiecentrum is simpel en duidelijk: meer mensen betrekken bij de natuur en een soort groene VVV zijn als het gaat om vogels en de natuur. Ik hoop van harte dat u het Vogelrevalidatiecentrum Zundert als sponsor wilt ondersteunen. Uw financiële bijdrage is onmisbaar voor het centrum. Er zijn verschillende vormen van sponsoring mogelijk. Indien u sponsoring overweegt, informeren de medewerkers van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert u daar graag verder over. Namens Vogelrevalidatiecentrum Zundert: hartelijk dank voor uw interesse! Hoogachtend, de burgemeester van de gemeente Zundert, L.C. Poppe-de Looff Opvang 2011 In 2010 ving ons centrum nog ruim 3100 dieren op. Een overzicht van 2011 laat een stijging zien van bijna 25%: - Uilen: 71 - Roofvogels: 82 - Zoogdieren 460 Totaal opvang in 2011: 4133 Zo vrij als een vogel En als ons werk is gedaan, wacht de mooiste beloning. De dieren de vrijheid teruggeven in de natuur!

8 Sponsors 2012 Hoofdsponsors Cor van Esch Sponsors Ties Ridder Kooisponsors Categorie 1 Kooisponsors Categorie 2 D e T i j d Café-eet & feestgelegenheid Vreijsen Douane Expediteur Rijsbergen Mr A J M vd B orst A dvocatenkantoor E tten-l eur

Stap naar professionalisering. Charles Brosens

Stap naar professionalisering. Charles Brosens Stap naar professionalisering Het VRC Zundert heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Mede dankzij Europese bijdrage en steun van provincie Noord- Brabant zijn wij uitgegroeid tot een van de toonaangevende

Nadere informatie

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie.

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie. BELEIDSPLAN STICHTING VOGELREVALIDATIECENTRUM ZUNDERT Dit beleidsplan van stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert (VRC) is opgesteld door het bestuur voor de periode 2018-2022. Beschreven is waar het

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden en bijbehorende tegenprestaties op en rond De Ulebelt, centrum voor natuur- en milieu-educatie & kinderboerderij

Sponsormogelijkheden en bijbehorende tegenprestaties op en rond De Ulebelt, centrum voor natuur- en milieu-educatie & kinderboerderij SPONSORING EN TEGENPRESTATIES Stichting De Ulebelt Maatmansweg 3 7425 NC Deventer www.ulebelt.nl info@ulebelt.nl 0570-65 34 37 Sponsormogelijkheden en bijbehorende tegenprestaties op en rond De Ulebelt,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Eck en Wiel, 25 mei 2014 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding

Nadere informatie

Vogel- en wildopvang De Paddestoel

Vogel- en wildopvang De Paddestoel Kerstnieuwsbrief 2018 Vogel- en wildopvang De Paddestoel Bezoekadres Vogelasiel De Paddestoel Jan Verfailleweg 620A 1783BW Den Helder Postadres Vogelasiel De Paddestoel Postbus 336 1780 AH Den Helder Website

Nadere informatie

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten 1) Hieronder staan een viertal stellingen over het belang van natuur in gebieden rond de stad. Kunt u aangeven in

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn 30 e Festival 30 juli t/m 3 augustus 2014 Voorwoord van onze voorzitter 30 jaar SIVO SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn.

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2014 Stichting Esperanza Verde 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...2 2. Algemeen...3 3. Jaarrekening...5 Staat van baten en lasten over 2014... 5 Toelichting op staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding 1.1 Motivatie 1.2 Missie 1.3 Doelstelling 1.4 Doelgroep 1.5 Kenmerken van World of Wildlife 2. Organisatie 2.1 Organisatie structuur 2.2 Beloningsbeleid

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Sponsor-informatiemap Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is ieder jaar een Wereld Dans- en

Nadere informatie

Statenvoorstel 61/12 A

Statenvoorstel 61/12 A Statenvoorstel 61/12 A Voorgestelde behandeling : PS-vergadering : 21 september 2012 Statencommissie : Ecologie en Handhaving Onderwerp Initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren inzake opvang van

Nadere informatie

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen s Jongerencentrum Fraiche is een organisatie in Vaals die zich bezig houdt met het organiseren van feesten en concerten voor jongeren. Naast het poppodium is er ook een café dat iedere donderdag- en vrijdagavond

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek 19 november 2014 VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van Stichting Groevenbeek Klassiek. In dit beleid wordt

Nadere informatie

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van. In dit beleid wordt inzicht gegeven in wat is, de wijze waarop de activiteiten worden gefinancierd en de sponsormogelijkheden voor bedrijven,

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Word nu bedrijfsvriend van de Kinderboerderij! Stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Bloemendaalseweg

Nadere informatie

Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015

Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015 Foto s De Heuveltjes fietstocht juni 2015 foto s schilderijen expositie mei 2015 Foto s fietstocht De Maasdorpen mei 2015 «1 van 2» Persbericht: Gilde zoekt cursusleiders Computer en Fotografie Hebt u

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Ronde Tafel 23 Dordrecht. Motown Festival. Sponsorbrochure 2011. www.motownfestival.nl

Ronde Tafel 23 Dordrecht. Motown Festival. Sponsorbrochure 2011. www.motownfestival.nl Ronde Tafel 23 Dordrecht www.motownfestival.nl Het is weer tijd voor een onvergetelijk feest! Op zaterdag 19 november 2011 organiseert Ronde Tafel 23 Dordrecht voor de 14 e keer het spectaculaire. Het

Nadere informatie

Onderwerp: Investeringsbesluit Ecomare te Texel Bijlagen: Ontwerp-besluit, begroting + dekkingsplan project.

Onderwerp: Investeringsbesluit Ecomare te Texel Bijlagen: Ontwerp-besluit, begroting + dekkingsplan project. Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 10 Haarlem, 21 februari 1997. Onderwerp: Investeringsbesluit Ecomare te Texel Bijlagen: Ontwerp-besluit, begroting + dekkingsplan project. 1. Algemeen Bij

Nadere informatie

Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting "de Peeënstekers".

Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting de Peeënstekers. Voor u ligt het Sponsorplan van Stichting "de Peeënstekers". Stichting de Peeënstekers organiseert al voor het 57 ste jaar het openbare carnaval binnen de gemeente Dongen. Dit doen we samen met ruim 75

Nadere informatie

!" #$% & $'' (& ) ! " " #$ % #$ " &

! #$% & $'' (& ) !   #$ % #$  & ! #$ & & $'' (& )! #$ #$ & World of Birds Foundation Bestuursverslag 2016 Algemene gegevens Het bestuur van Stichting World of Birds Foundation: Michel Hendrik Gerrit van der Plas, Voorzitter Aukje Francisca

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland 2012 2014 Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Burg. J. Visserlaan 1 1411 BR Naarden Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Nadere informatie

sponsorbrochure 2013

sponsorbrochure 2013 sponsorbrochure 2013 Voorwoord Beste gasten van ons corso, Corso in Zundert betekent veel voor een grote groep mensen in en buiten ons dorp. Het is niet alleen een traditie, maar voor veel mensen is corso

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag 2015-2016-2017 BSN/RSIN 8545.13.309 Postadres: Rietdijk 20, 3233 KE Oostvoorne. 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Oogst van twee jaar natuur midden in de samenleving

Oogst van twee jaar natuur midden in de samenleving Oogst van twee jaar natuur midden in de samenleving De oogst van twee jaar Groen en Doen Van oudsher steken vele duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen om onze natuur en ons landschap te beschermen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

Stichting Pajong. Jaarplan 2015. Stichting Pajong

Stichting Pajong. Jaarplan 2015. Stichting Pajong Stichting Pajong Jaarplan 2015 Stichting Pajong 1. Inleiding Stichting Pajong is opgericht als vriendenstichting van het Indisch Herinneringscentrum (IHC). De stichting heeft de status van ANBI en richt

Nadere informatie

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland

Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Sponsorbrochure vv Kethel Spaland Introductie vv Kethel-Spaland vv Kethel Spaland is in de zomer van 2013 ontstaan uit een fusie tussen VVK 68 en SC Spaland. De nieuwe vereniging heeft 700 leden waarvan

Nadere informatie

Goedenavond.. Fijn dat u even de tijd voor ons neemt.. Hesther Trip (beheer Egelopvang) Michel Risseeuw (Regiomanager DierenWaarden)

Goedenavond.. Fijn dat u even de tijd voor ons neemt.. Hesther Trip (beheer Egelopvang) Michel Risseeuw (Regiomanager DierenWaarden) Goedenavond.. Fijn dat u even de tijd voor ons neemt.. Hesther Trip (beheer Egelopvang) Michel Risseeuw (Regiomanager DierenWaarden) 1M De Egelopvang Zuid-Holland Zuid / Papendrecht is.. Ontstaan uit noodzaak

Nadere informatie

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 INTERNATIONAAL BALLONMUSEUM BARNEVELD JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 1. Verslag van het bestuur Bericht van de voorzitter In 1938 werd in Barneveld het eerste museum geopend. Tot stand gekomen uit een

Nadere informatie

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd?

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Resultaten workshops Molencontactdag 22 november 2013 Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Groep blauw - Nicole Bakker: Werken met de molen

Nadere informatie

De wildernis op groot scherm

De wildernis op groot scherm De wildernis op groot scherm Oktober 2015 Cinerama Rotterdam 2 Oktober 2015 Het 1ste internationale Wildlife Filmfestival van Nederland In oktober 2015 vindt voor de eerste keer het Wildlife Film Festival

Nadere informatie

Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC. Hoofdsponsor v.v. ZNC

Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC. Hoofdsponsor v.v. ZNC Voorbeelden van Sponsorovereenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Hoofdsponsor v.v. ZNC Wie of wat is ZNC. Op 23 juni 1951 zijn de voetbalclubs uit Noord en Zuidbroek een fusie aangegaan

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen. Mahatma Gandhi (1869-1948)

Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen. Mahatma Gandhi (1869-1948) Geluk hangt af van wat men kan geven, niet van wat men kan krijgen. Mahatma Gandhi (1869-1948) Kunt u zich voorstellen dat u wakker wordt in een compleet stille wereld, een dag waarop de vogels u niet

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days

Tips voor de organisatie van een evenement. 1. Evenementen Solar Days Tips voor de organisatie van een evenement In dit document: 1. Evenementen van Solar Days 2. Tips voor de organisatie van uw evenement 3. Planning 4. Contact gegevens Solar Days 2013 1. Evenementen Solar

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

Datum 15 maart 2010 Betreft Feitelijke vragen Voortgang invoering Kwaliteitsprotocol opvang van nietgedomesticeerde

Datum 15 maart 2010 Betreft Feitelijke vragen Voortgang invoering Kwaliteitsprotocol opvang van nietgedomesticeerde > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EK DEN HAAG Prins Clauslaan 8 Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.minlnv.nl T 070-378

Nadere informatie

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag.

Wij zijn u dan ook enorm erkentelijk en wensen u veel leesplezier toe met dit jaarverslag. 2014 Mei 2015 Geachte sponsor, donateur, belangstellende, Voor u ligt het jaarverslag 2014 van het Zwols Dierenasiel. Ook dit jaar willen we de sponsoren, de donateurs en de organisaties die de werkzaamheden

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn

Sponsor-informatiemap. SIVO dans- en muziekfestival Odoorn Sponsor-informatiemap SIVO dans- en muziekfestival Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO zomerfeest zonder grenzen SIVO staat voor de afkorting, Stichting Internationale Volksculturen Odoorn. Ons doel

Nadere informatie

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!!

Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! Maak uw activiteiten beschikbaar voor sponsoring!! PASSEN DEZE ACTIVITEITEN BIJ DIE VAN UW REGIO? GEEF ZE OP VOOR WWW.LANDSCHAPS VEILING.NL ONTVANG STEUN, WORD ZICHTBAAR & BEREIKBAAR! Landschapsveiling.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrijwilligers

Nieuwsbrief Vrijwilligers Nieuwsbrief Vrijwilligers 06-11-2018 Beste vrijwilliger, Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je vrijwilliger bent in Noordwijk. Via dit middel willen we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Krommenie 11 april 2013 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding 3 03. Algemeen 3 04. Dieren 05. Donateurs 3

Nadere informatie

International U13 Tournament. Sponsorbrochure

International U13 Tournament. Sponsorbrochure International U13 Tournament Sponsorbrochure FAMOUS CLUBS EXCELLENT ATMOSPHERE PERFECT ORGANISATION RICH HISTORY Participating Teams 2017 Uniek in zijn soort Al sinds 1993 organiseert CVV Zwervers hét

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari

Jaarverslag Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg RG, Marknesse Opgericht december Marknesse, 01 januari Jaarverslag 2016 Stichting vrienden van MeerZoo Steenwijkerweg 15 8316RG, Marknesse Opgericht december 2013 Marknesse, 01 januari 2017 1 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Inleiding 3 01. Algemeen 3 02. Donateurs

Nadere informatie

Jaarverslag s M D N

Jaarverslag s M D N Jaarverslag 2017 s M D N Algemeen Stichting Mens Dier Nood (SMDN) is statutair opgericht op 29 april 2009 en gevestigd te Tilburg. De stichting is opgericht omdat het belang van het welzijn van een gezelschapsdier

Nadere informatie

Biodiversiteit in stedelijk groen

Biodiversiteit in stedelijk groen Bestuurlijke conferentie groen in Gemeente IJsselstein Biodiversiteit in stedelijk groen Marco Hoffman 2010 jaar van de biodiversiteit Belang van biodiversiteit onder de aandacht brengen Veel planten en

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen

Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen NKBV-Bergsportdag De 17 de Bergsportdag wordt op zondag 16 maart 2014 georganiseerd Het grootste bergsportevenement van Nederland Ruim 4000 bezoekers met een passie voor bergwandelen, bergsport en klimmen

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Missie en visie Landschap Overijssel

Missie en visie Landschap Overijssel Missie en visie Landschap Overijssel Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Onze missie 3. Onze visie 4. Onze kernwaarden, waardevol landschap 5. Onze kerncompetenties 6. Onze kerntaken 7. Onze afweging 8. Onze rollen

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST

PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST PROGRAMMA 2015 INSTITUUT VOOR NATUUREDUCATIE EN DUURZAAMHEID AFDELING BEST KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR MEER INFORMATIE OVER DE GENOEMDE ACTIVITEITEN EN OM U AAN TE MELDEN, INDIEN NODIG JANUARI 2015 vrijdag

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Als Stifting Iepenloft De Tynje (SIDT) vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Als Stifting Iepenloft De Tynje (SIDT) vragen wij uw aandacht voor het volgende: Welkom bij SpetterS! Tijnje, februari 2016 Aan de ondernemers van Tijnje e.o., Als Stifting Iepenloft De Tynje (SIDT) vragen wij uw aandacht voor het volgende: Op 25, 27, 28 mei en op 1 en 3 juni 2016

Nadere informatie

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Beleidsplan 2017-2020 Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELSTELLINGEN 2017-2020... 5 ACTIEPLAN PER DOELSTELLING... 6 1. VERKRIJGEN VAN EEN NIEUWE ONTHEFFING

Nadere informatie

Pakket A. Pakket B. Pakket C

Pakket A. Pakket B. Pakket C Pakket A Clubblad advertentie Advertentie in het clubblad IPPON in een oplage van 600 exemplaren en volgens vastgestelde advertentietarieven van 75 tot 300 euro. Tegenprestatie: De advertentie wordt opgenomen

Nadere informatie

Sponsorinformatiemap

Sponsorinformatiemap Sponsorinformatiemap SIVO-festival Odoorn 1 Algemene Informatie SIVO SIVO zomerfeest zonder grenzen. SIVO staat voor de afkorting, stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is om een jaarlijks

Nadere informatie

Actief met Aktief Slip

Actief met Aktief Slip Actief met Aktief Slip Sponsorbrochure Aktief Slip 2017 Aktief Slip Sponsorbrochure Aktief Slip is de studievereniging voor en door studenten Milieuwetenschappen, Environmental Sciences, Urban Environmental

Nadere informatie

EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN?

EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN? EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN? Ook in uw gemeente komen wilde vogels voor. Wilde vogels trekken steeds meer de stedelijke gebieden in, reden hiervoor zijn onder andere de iets hogere temperaturen,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN WAKIBI 2017

BELEIDSPLAN WAKIBI 2017 BELEIDSPLAN WAKIBI 2017 Wakibi Samen 1 wereld zonder armoede Microfinanciering voor ondernemers in ontwikkelingslanden Inhoudsopgave 1. Introductie. 1 2. Visie & Missie. 1 3. Doelstellingen 2 4. Organisatie..

Nadere informatie

15 september Informatiepakket

15 september Informatiepakket 15 september 2013 Informatiepakket L.S., Alvast bedankt voor uw tijd! Nu willen wij nog uw enthousiasme wekken. Graag informeren wij u over de derde Christa Mensert Memorial Ride die op 15 september 2013

Nadere informatie

Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel

Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel Sponsorplan Stichting DeSintKan Driel 2 Voorwoord Voor u ligt het sponsorplan van Stichting DeSintKan Driel. Stichting DeSintKan Driel organiseert Sinterklaasintochten en Sinterklaas gerelateerde activiteiten

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan vs

Vrijwilligersbeleidsplan vs Vrijwilligers in het Park de Hoge Veluwe Een natuurlijke zaak! Vrijwilligersbeleidsplan vs.1.1-2018 Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de samenwerking met De Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe.

Nadere informatie

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring

K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring K.V. Springfield Korfbalvereniging Springfield Sponsoring 2018-2019 Korfbalvereniging Springfield is een gezellige, moderne en groeiende sportvereniging midden in Hoeven, centraal gelegen tussen Breda

Nadere informatie

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening (ook als ontmoetingsplek) in de binnenstad. Cultuurparticipatie Kernfuncties leren, lezen en informeren bieden voor burgers mogelijkheden

Nadere informatie

Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES.

Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES. Voorwoord L.S., Graag zou ik u door middel van deze brochure kennis laten maken met VINTRES. VINTRES is de studievereniging voor rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen met een specialisering

Nadere informatie

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC

Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Voorbeelden van Sponsor-overeenkomsten welke mogelijk zijn bij de voetbalvereniging ZNC Hoofdsponsor v.v. ZNC Wie of wat is ZNC. Op 23 juni 1951 zijn de voetbalclubs uit Noord- en Zuidbroek een fusie aangegaan

Nadere informatie

Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Jaarverslag 2013 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

HET RIJNLANDS LYCEUM SASSENHEIM STEUNT DE STICHTING ROPARUN, KUNNEN WIJ OP UW STEUN REKENEN? SPONSORINFORMATIE ROPARUN 2013 TEAM 223 RIJNLANDS LYCEUM

HET RIJNLANDS LYCEUM SASSENHEIM STEUNT DE STICHTING ROPARUN, KUNNEN WIJ OP UW STEUN REKENEN? SPONSORINFORMATIE ROPARUN 2013 TEAM 223 RIJNLANDS LYCEUM HET RIJNLANDS LYCEUM SASSENHEIM STEUNT DE STICHTING ROPARUN, KUNNEN WIJ OP UW STEUN REKENEN? SPONSORINFORMATIE ROPARUN 2013 TEAM 223 RIJNLANDS LYCEUM SASSENHEIM Inleiding Met z n allen aan de slag voor

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018. Behoud de natuur en de recreatie. Vereniging De Oeverlanden Blijven!

Beleidsplan 2015-2018. Behoud de natuur en de recreatie. Vereniging De Oeverlanden Blijven! Beleidsplan 2015-2018 Behoud de natuur en de recreatie Vereniging De Oeverlanden Blijven! Maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Beschrijving van de vereniging...3 2.1 Historie...3 2.2 De vereniging

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland

Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland 2015 2018 Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland Burg. J. Visserlaan 1 1411 BR Naarden 26 november 2014 Beleidsplan Stichting Vogelopvangcentrum

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2015-2020

Meerjarenbeleidsplan 2015-2020 Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet Locatie: Broerdijk 32a, 1679 GK Midwoud Tel.nr: Algemeen +31 (0)229 591856 Tel.nr: Secretariaat +31 (0)223 642025 Meerjarenbeleidsplan 2015-2020 Bonte piet, waar ga

Nadere informatie

Commissie voor Ecologie en Handhaving

Commissie voor Ecologie en Handhaving Griffie Commissie voor Ecologie en Handhaving Datum commissievergadering : Document nummer : 3004188 Behandelend ambtenaar : J. Dankers Directie/bureau : Griffie Nummer commissiestuk : EH-0116 Datum :

Nadere informatie

Adverteren en Sponsoring Culemborg Blues 2016

Adverteren en Sponsoring Culemborg Blues 2016 Adverteren en Sponsoring Culemborg Blues 2016 Culemborg Blues: Culemborg Blues kent inmiddels een jarenlange traditie. In 2016 vindt de 23 e editie van Culemborg Blues plaats. Ieder jaar groeit het festival

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken Secretariaat Theemsstraat 64, 2014 RZ Haarlem Tel 06 28940779 www.egelopvanghaarlem.nl egelopvanghaarlem@gmail.com Bankrekening NL82 TRIO 0254 5140 49 Kvk 54078512 Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang

Nadere informatie

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59

Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure V.V. Sparta 59 V.V. Sparta 59 Deinum Seizoen 2014-2015 Introductie Onze vereniging die inmiddels meer dan 50 jaar bestaat, heeft als doelstelling: Prestatief, sportief

Nadere informatie

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN 5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN INTERNATIONAL CSI*** & CSI YH 1. GOED DOEL ZORGBOERDERIJ ROMMESHOEF In 2010 zijn Toon en Monique Hamans gestart met De Rommeshoef, met als doel een plek te creëren waar

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Stichting Pajong. Jaarplan Stichting Pajong

Stichting Pajong. Jaarplan Stichting Pajong Stichting Pajong Jaarplan 2017 Stichting Pajong 1. Inleiding Stichting Pajong is opgericht als vriendenstichting van het Indisch Herinneringscentrum (IHC). De stichting heeft de status van ANBI en richt

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 FELIDA Big Cat Centre

Beleidsplan 2018 FELIDA Big Cat Centre Beleidsplan 2018 FELIDA Big Cat Centre 2 juni 2017 Tijger Salomé koelt af met water tijdens een zomerse dag Inhoudsopgave 1. Projectgegevens... 2 1.1 Locatie... 2 1.2 Belang... 2 2. Organisatie... 3 2.1

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

Thijs van Oirschot. John van de Ven 22 januari 2019

Thijs van Oirschot. John van de Ven 22 januari 2019 Thijs van Oirschot John van de Ven 22 januari 2019 Wat en waarom? Doelstellingen en beleid Wie ben ik? Organisatie Zonneweide Haghorst Landschappelijke inpassing Flora Fauna Technische uitvoering Lokale

Nadere informatie

6. WERKGROEP FONDSENWERVING

6. WERKGROEP FONDSENWERVING 1. DE TEMPEL VAN EMPEL 2. ORGANISATIE 3. WERKGROEP EDUCATIE 4. WERKGROEP BOUWEN 5. WERKGROEP COMMUNICATIE 6. WERKGROEP FONDSENWERVING 7. RAAD VAN ADVIES 8. COMITÉ VAN AANBEVELING 9. SPONSORING DOELSTELLING

Nadere informatie