Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 20 maart Beste ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marinfo. Informatieblad. www.mariabasisschool-nop.nl. Vrijdag, 20 maart 2015. Beste ouders,"

Transcriptie

1 Marinfo Informatieblad Vrijdag, 20 maart 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Marel Mulders uit groep 4 is 21 maart jarig! Marel wordt dan 7 jaar. Sam de Boer uit groep 7 is op 24 maart jarig! Sam wordt dan 11 jaar. Gefeliciteerd allebei en een fijne dag. Aves Zoals u allen weet is 2015 het lustrumjaar van Aves. In het kader hiervan hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 al voor de kerstvakantie een voorstelling in Emmeloord bezocht. De kinderen van groep 1 en 2 hebben nog een feestje in het vooruitzicht in verband met dit lustrum. Zij bezoeken op maandag 13 april het Muzisch Centrum in Emmeloord om de voorstelling Cirque Magnifique te bekijken. In bijgaande uitnodiging leest u hier alles over. Gezinsviering 29 maart 2015 Palmpasen, wat gaat de tijd toch hard. Zondag 29 maart is het weer tijd voor Palmpasen en dat betekent dat het ook tijd is voor de Palmpasen viering. Die begint om 10:00 uur. De week voor de gezinsviering gaan de kinderen de Palmpasen stokken versieren op school. Dus wilt u er weer voor zorgen dat de kinderen hun Palmpasen stok mee naar school nemen. Graag voor woensdag 24 maart. De kinderen krijgen de versierde stokken mee naar huis. Als u naar de kerk komt, kunnen jullie de stokken weer meenemen naar de kerk. De kinderen die een Palmpasenstok hebben worden in het begin van de kerkdienst naar voren gevraagd, zodat de stokken voorin de kerk kunnen worden gezegend door de pastor. Er is ook oppas voor de allerkleinste kinderen geregeld. Het opgeven voor de oppas kan via Gretha de Roos We zijn in de kerk en bij de kerk horen ook speciale regels. In de kerk gedraag je je nu eenmaal anders dan op straat of op school. Zo is de kerk bedoeld om goed en rustig na te denken. Praten en kletsen met de mensen die om je heen zit, hoort daar niet bij. Ook naar de WC gaan is niet gepast tijdens de kerkdienst. Meezingen wordt natuurlijk wel enorm gewaardeerd. Dus doe dat graag. Tijdens deze viering worden ook de kinderen uit groep vier voorgesteld die hun eerste communie gaan doen.

2 Palmpasenstok In de week van 23 t/m 27 maart, zullen er op school weer Palmpasen stokken gemaakt worden. De leerkrachten van alle groepen zouden het heel fijn vinden om hierbij extra hulp te krijgen van ouders. Heeft u daar zin en tijd voor, wilt u zich dan opgeven bij de leerkracht van uw zoon of dochter? We hopen op voldoende hulp, zodat we in de dienst van 29 maart allemaal een prachtige Palmpasen stok hebben Palmpasenstok Op school gaan we dus met de kinderen in de week van 23 maart een Palmpasen stok maken voor de Palmpasen viering. Het kruis van de Palmpasen stok moet thuis zelf worden gemaakt. Het liefst van hout i.v.m. bevestigen van de gemaakte ketting d.m.v. punaises. Het kruis moet niet te groot zijn, omdat het kruis door de kinderen zelf moet worden gedragen. In ieder geval niet groter dan 60 cm hoog en 35 cm breed. Op de staander van het kruis graag een grote spijker slaan (tot halverwege) waarop het paasbrood geprikt kan worden. Zie bijbehorend plaatje. Het zou fijn zijn als iedereen zijn stok voor 24 maart, voorzien van naam heeft meegenomen naar school. Mochten er kinderen zijn, die bepaalde snoepjes/chocolade of iets dergelijks niet mogen hebben, laat dit dan even voor de zekerheid weten. De betekenis van de Palmpasen stok: Het houten kruis wijst naar het kruis waartoe Jezus werd veroordeeld. De haan (van brood) doet ons denken aan de haan, die kraaide toen Petrus drie keer gezegd had, dat hij Jezus niet kende. De buxustakjes herinneren ons aan de olijftakken, waarmee de mensen Jezus juichend onthaalden. Bovendien blijft de buxus altijd groen, dit is een verwijzing naar leven dat sterker is dan de dood. Een draad met daaraan twaalf pinda s roept het verhaal in herinnering, hoe de 11 leerlingen in slaap vielen, juist toen Jezus het moeilijk had. Een leerling liet zijn Heer door verraad in de steek. De 30 rozijnen verwijzen naar het geld dat Judas kreeg voor het verraad, dertig zilverlingen. De nog wat zuur smakende sinaasappel verbeeldt de spons met azijn, waarmee Jezus te drinken kreeg aan het kruis. Tuinwerkzaamheden Al een hele tijd geleden werd er een oproep gedaan voor de verschillende tuinwerkzaamheden. Na een drukke periode zijn de werkzaamheden weer opgepakt. De actieve ouders willen we heel erg bedanken voor hun harde werk. Dankzij deze werkzaamheden kunnen we binnenkort de rest van de educatieve tuin aanleggen. Dit zal in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland tot stand komen. Voor verdere werkzaamheden zijn er nog bij de verschillende groepen ouders nodig. Te zijner tijd zal hier meer over worden gemeld. Wordt vervolgd.

3 Parkeren Op het terrein en de inritten van de familie de Jong worden regelmatig auto s geparkeerd. Dit is buitengewoon hinderlijk voor het bedrijf en de familie; met klem vragen wij u om hier rekening mee te houden! Zij kunnen regelmatig om bedrijfs- of privéredenen niet weg. Wilt u a.u.b. parkeren op de daarvoor bestemde parkeermogelijkheden? Scholierenatletiek Zaterdag 11 april van uur tot uur is er weer een atletiekmiddag bij AVNOP. De onderdelen van deze middag zijn: sprint, balwerpen, verspringen en 600 m hardlopen. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij de juf of meester. De kosten van deze middag zijn 2.50 per kind. Aanmelden kan tot 3 april. Ook zijn we op zoek naar ouders die deze middag bij een onderdeel wil helpen. U kunt zich op school opgeven. Groep 1 en 2 Gezondheid blijft een prachtig iets, daarom verlengen wij ons project met nog een week. We gaan dan vooral over de tandarts leren en werken. Het ziekenhuis wordt een beetje verbouwd en een tandarts praktijk gerealiseerd. Deze week hebben we leren meten: Hoe lang ben ik en hoe lang moet een bed voor mij, of voor de beer, of voor een getekend persoon zijn. We hebben een hoestdrank gemaakt, die uitstekend helpt bij allerlei klachten. We hebben ook iets geleerd over hoe we er van binnen uitzien en groep 2 heeft daar een zogenaamde röntgenfoto van gemaakt. We hebben bij de poppenkast gezien, dat je je ook kunt aanstellen en doen alsof je ziek bent. Groep 2 heeft op de dinsdagmiddag geleerd hoe een eenvoudige plattegrond werkt. We hebben deze ook gebruikt bij een speurtocht. Eerst heeft de een helft van de kinderen de tocht uitgezet en de andere helft mocht zoeken. Vorige week was het andersom. Leuk is dat deze week, zowel juf Leonie, als juf Tineke stage hebben gelopen in onze klas en dat ze er ook volgende week weer bij zijn. Heel gezellig en er is meer tijd voor extra lessen. Aanstaande woensdag gaan we met de kleuters al een Palmpasen stok maken. De stok mag voorzien van naam mee naar school. Deze gaat vrijdag versierd mee naar huis en wordt zondag weer meegenomen naar de kerk. Verder merken dat er veel afspraken worden door gegeven. Heel fijn, maar er is nu een schriftje, zodat jullie het zelf kunnen noteren en hoeven wij het niet meer te vergeten. Dit schriftje ligt op de thematafel, alvast bedankt.

4 Groep 3 Deze week was een beetje een vreemde week voor groep 3. Beide juffen vielen uit en de kinderen kregen te maken met verschillende invaljuffen. Gelukkig is alles goed verlopen en we hopen er volgende week weer een normale week van te maken. Blok 8 van rekenen is afgerond met een toets. De toets is goed gemaakt door iedereen. Heel knap! Met veilig leren lezen hebben we samengestelde woorden geoefend. Bijv. Lees en boek is leesboek. Binnenkort hebben we een washandje nodig om mee te knutselen. Het liefst een effen kleur. Mocht iemand er een paar extra over hebben, dan kunnen we die goed gebruiken. Graag volgende week meenemen. Djoey was aan de beurt met de voorleeskring. Dit heeft hij goed gedaan. Volgende week is Levi aan de beurt. Groep 4 en 5 De griep is nog niet helemaal voorbij getrokken. Enkele kinderen waren deze week een paar dagen ziek. Donderdag hadden we gelukkig iedereen weer op school. Alleen toen zaten we niet bij elkaar in de klas. Omdat juf Hennie ziek was, ging juf Dewi voor groep 3 en 4 en meester Robbert voor groep 5 en 6. Het was een beetje een andere dag, maar wel gezellig en we hebben ook nog hard kunnen werken. In plaats van de gym hebben we met het mooie weer heerlijk buiten gespeeld. Deze week hebben we voor taal een signaleringstoets gemaakt, zowel op woordenschat als op woord- en zinsbouw. De komende week gaan we dan extra oefenen met woorden die we nog niet goed kennen of met de zinsbouw. Volgende week maken we dan de toets voor een beoordeling. Dinsdagmiddag gaven Nouri, Bas en Marc een presentatie. Nouri had voor het eerst een presentatie gemaakt. Het ging over dinosaurussen. Bas en Marc hadden voor het onderwerp erediv isie voetbal gekozen. Het waren leuke presentaties. De moestuintjes komen langzaam op. De een gaat wat sneller dan de ander. Er wordt trouw iedere dag even gekeken en water gegeven. Hopelijk zijn volgende week alle moestuintjes opgekomen. Bij Joris zijn vast ook nog niet alle planten in de moestuin aan het ontkiemen. Maandag hebben we Joris een mail terug gestuurd om te vertellen over alle informatie die we hadden gevonden over wadvogels. In de mail terug vertelde Joris dat hij gaat verhuizen naar Zwolle. Hij is benieuwd of er in de stad ook vogels wonen. Om zijn eigen wadvogels mee te kunnen nemen, maken we een aantal wadvogels met kosteloos materiaal voor Joris. Zondag 29 maart is er een gezinsviering in Marknesse. Voor groep 4 en 5 is dit een extra bijzondere viering, want onze klasgenootjes die meedoen aan de Heilige Communie worden dan voorgesteld aan de parochie. Voor Floor, Renske en Heleen zou het leuk zijn als er veel klasgenootjes zijn.

5 Verzoek om kosteloos materiaal groep 4/5/6 Met de groepen 4,5,6 willen meester Robbert en juf Déwi vogelhuisjes gaan maken. Deze willen we gaan maken van 1 liter (melk)pakken. Wilt u deze helpen verzamelen? Graag ook even omspoelen voordat ze mee gaan naar school (dat scheelt ons 35 pakken schoon spoelen). Alvast bedankt. Groep 5 en 6 Wij hebben weer een mail van Joris gehad. Hij gaat verhuizen van Terschelling naar Zwolle. Hij is erg bang dat hij zijn vogels gaat missen. Daarom gaan wij veel wadvogels op ware grote namaken. Zodat hij die in zijn slaapkamer kan ophangen. We zijn erg verbaasd dat sommige vogels zo n grote spanwijdte hebben. Ook gaan we uitzoeken welke vogels er in Zwolle geven, zodat we Joris alvast wat informatie kunnen geven over de vogels waar hij straks mee te maken gaat krijgen. Volgende week vrijdag 27 maart mogen wij als groep 5-6 helpen bij de paddentrek. We hebben al genoeg ouders gevonden die willen helpen. Bedankt voor deze snelle aanmeldingen. Willen jullie die dag rekening houden met de kleding. Niet te mooie en nieuwe kleding aan. Laarzen zijn wel zo handig. We vertrekken gelijk als de school begint. Dus om 8:45 uur. We zijn voor 11:00 uur weer terug op school. Groep 6 Wij dachten dat de griepgolf wel over was, maar helaas. Deze week hadden wij weer zieken in de groep. Ondanks dat er zieken waren, zijn wij wel verder gegaan me werken. Zo zijn wij deze week met spelling bezig geweest met woorden waar een IE klank in zit, maar waar je een i schrijft. Je moet dus heel goed luisteren en veel opschrijven om deze woorden goed te onthouden. Met rekenen zijn we bezig geweest moet grote keersommen op een handige manier oplossen. 5x66 is best lastig, maar als we gaan halveren en verdubbelen wordt het een stuk makkelijker, want 10x33 hebben wij zo opgelost. En 9x45 is lastig, maar als we even één keer meer doen wordt het weer makkelijk want 10x45 weten wij wel goed. Groep 7 en 8 Alle aanmeldingen van groep 8, voor het voortgezet onderwijs, zijn de deur uit. Het is nu aan de scholen in Emmeloord om de kinderen te plaatsen. Wij hebben daar alle vertrouwen in. Deze week hebben kinderen gepresenteerd wat zij te weten zijn gekomen over de projectjes rondom Energie. In het kader van dit project mogen we volgende week naar het Econexis-huis in Zwolle. We willen graag om 8.45 uur vertrekken. Het is fijn dat er voldoende ouders zijn die meegaan; Carole, Alex, Carina, Marianne en Jac. Het is om uur afgelopen en zijn daarom niet om uur terug op school. We blijven ALLEMAAL over die dag en zullen samen genieten van de KLASSENLUNCH in het kader van gezond eten.

6 We zoeken nog wel een ouder die het krat bij AH in Emmeloord op wil halen. Meldt u zich a.u.b. even bij juf Monique. Vanaf volgende week maandag zal juf Jesse een paar weken stage komen lopen. Zij is student aan de Pabo en we hopen dat ze het leuk mag hebben in de groep en veel leert. Volgende week vrijdag zullen we Palmpasen stokken gaan versieren. Zorg je er voor dat je een stok meeneemt? Dat mag best al eerder dan vrijdag!

Gefeliciteerd Zaterdag 28 maart is Lars van de Schelde jarig! Lars wordt dan 7 jaar. Lars gefeliciteerd en een fijne dag.

Gefeliciteerd Zaterdag 28 maart is Lars van de Schelde jarig! Lars wordt dan 7 jaar. Lars gefeliciteerd en een fijne dag. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 27 maart 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Zaterdag 28 maart is Lars van de Schelde jarig! Lars wordt dan 7 jaar. Lars gefeliciteerd en een fijne

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad Vrijdag, 31 maart Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad   Vrijdag, 31 maart Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 31 maart 2017 Beste ouders, Agenda 06-04 theoretisch verkeersexamen groep 8 07-04 palmpaasstokken maken 12-04 Vastenactie markt 12-04 schoolvoetbal

Nadere informatie

Feest voor alle kleuters!

Feest voor alle kleuters! 8 Feest voor alle kleuters! Hoera, Aves bestaat in 2015 vijf jaar! Wat doe je als je vijf jaar wordt? Dan geef je een feestje voor al je vriendjes en vriendinnetjes. Maar hoe doe je dat als je een stichting

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Vakantie De komende 2 weken is het meivakantie. We hopen dat iedereen heel veel plezier heeft!

Vakantie De komende 2 weken is het meivakantie. We hopen dat iedereen heel veel plezier heeft! Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 1 mei 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Op koningsdag waren er wel vier kinderen jarig! Bas van Dijk uit groep 5. Bas is 9 jaar geworden. Fabienne

Nadere informatie

Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015!

Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! 15.00 samen kliederen 15.55 beetje opruimen 16.00 verhaal samen in de kring 16.10 eten en drinken 16.30 helemaal opruimen We helpen elkaar als

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur!

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur! Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 21 juli 2017 Beste ouder, De laatste Marinfo van dit schooljaar. Wat gaat de tijd altijd weer snel! Het was een fijn schooljaar waarin we de

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 13 november Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.  Vrijdag, 13 november Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 13 november 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Tipp de lange uit groep 1 wordt 18 november, 5 jaar! Sanne Zomerman uit groep 8 is 20 november jarig!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 13-04-2017 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Afsluiting techniekproject scholen Nagele Basisscholen Klimop

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Palmpasenstok Donderdag en vandaag hebben onze leerlingen een Palmpasenstok gemaakt. De symbolische schikking heeft de volgende betekenis.

Palmpasenstok Donderdag en vandaag hebben onze leerlingen een Palmpasenstok gemaakt. De symbolische schikking heeft de volgende betekenis. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 18 maart 2016 Beste ouders, Gefeliciteerd Maandag 21 maart is Marel Mulders uit groep 5 jarig! Marel wordt dan 8 jaar. Sam de Boer uit groep

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS April 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 5 april Spreekuur Juliët Alblas 7 april Schriftelijk verkeersexamen groep 7 8 april Gastles Willy Weerman + schoonmaken

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16

Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16 St. Henri cusschool RKBS " St. Henri cus" Jhr. de Jongestraat 26 7891 KNKl azi enaveen Tel. : 0591-312366 Groei pl aats voor mensen Datum: 11 december 2015 Jaargang: 24 Nummer: 16 Nieuwe kleutergroep Vanaf

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 8 juli Beste ouder,

Marinfo. Informatieblad.  Vrijdag, 8 juli Beste ouder, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 8 juli 2016 Beste ouder, Gefeliciteerd Woensdag 13 juli is Milan de Jonge uit groep 4 jarig! Milan wordt dan 8 jaar. Renske Rietkerk uit groep

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 11 Van groep 3-4 Februari, maart 2015 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Wie zijn wij? 4. Nieuwtjes in het kort 5. Energizers,wat zijn dat? Het is elke keer weer

Nadere informatie

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer Wordt vervolgd. De stroom Cito-toetsen is verwerkt, de daardoor verkregen gegevens ook. De rapporten zijn uitgedeeld, de gesprekken daarover zijn gevoerd. Plannen worden/zijn nu gemaakt voor het tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuws vanuit het team

Nieuws vanuit het team 17-09-2015 Nr 2. Nieuws vanuit het team Beste ouders, We zitten inmiddels al weer in de 3 e schoolweek van het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn grotendeels al gewend aan hun nieuwe groep en natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Maart 2013 Beste ouders, Wat is er de afgelopen weken weer veel gebeurd! We hebben een fantastische start gemaakt in ons nieuwe gebouw. Zowel leerkrachten en leerlingen lijken zich helemaal op hun gemak

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 23-03-2017 Nr.14 BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 Afgelopen maandag heeft u, als het goed is, een mail gehad met daarin een link naar het tevredenheidsonderzoek. Eén keer in de twee jaar wordt

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus,

Gemeente van onze Here Jezus Christus, Gemeente van onze Here Jezus Christus, Echt gelukkig! Dat is het thema waar we vanochtend over na gaan denken. En misschien denkt u wel: Wat heeft dat thema nu met deze tekst te maken, Die gaat toch over

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 50

t Informantje schooljaar week 50 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 50

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 Viering We kijken dankbaar terug op de Paasviering van vorige week. Fijn, dat u er was en we met zoveel mensen bij elkaar waren om het lijden en sterven van de

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 16-12-2016 Inhoud Inhoud... 1 Kerst op de Cornelis Musius... 1 De groepen 1 en 2... 2 Circusvoorstelling... 3 IPC... 4 Personeel... 4 Groep 8

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Maandag 22 juni Meester Dave afwezig, meester Emiel in groep 6 Juf Rina afwezig, juf Stanny in groep 1-2a Meester Hans afwezig i.v.m. directieberaad s Middags

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie