Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015!"

Transcriptie

1 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

2 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

3 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

4 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

5 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

6 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

7 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

8 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

9 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

10 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

11 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

12 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

13 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

14 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

15 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

16 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

17 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

18 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

19 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

20 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

21 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

22 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

23 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

24 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

25 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

26 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

27 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

28 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

29 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

30 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

31 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

32 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

33 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

34 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

35 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

36 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

37 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

38 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

39 Welkom bij Kliederkerk, 29 maart 2015! Thema: Bijna Pasen! samen kliederen beetje opruimen verhaal samen in de kring eten en drinken helemaal opruimen We helpen elkaar als (groot)ouders, kleine en grotere kinderen met kliederen, spelen en opruimen. Per kind vragen we een bijdrage van 3 euro maar minder of meer mag natuurlijk ook.

40 Activiteiten: Stenen versieren Stenen zijn hard, koud.. maar je kunt ze mooi maken. Bij die stenen kun je denken aan de steen voor het graf van Jezus. Die werd weggerold, en ineens was het leven weer mooi en vrolijk voor wie eerst verdriet hadden. Haan verven In het verhaal van Jezus en zijn vrienden kraait de haan 3 keer als Petrus Jezus in de steek gelaten en verraden heeft. Eieren versieren Eieren horen bij Pasen, omdat het over nieuw leven gaat. Deze eieren hebben een verrassing. Maar je mag ze eerst versieren. Na het verhaal eten we ze op! Zaaien - je eigen mini-tuintje Palmpasenstok timmeren en versieren. Deze stok hoort bij het verhaal van Palmpasen: toen zwaaiden mensen met takken bij de intocht van Jezus. De vorm (een kruis) en de versiering hebben te maken met het lijden van Jezus. Kruis waaraan Jezus stierf (Palm/buxus)takken: bij de intocht in Jeruzalem zwaaiden mensen hier mee, om Jezus enthousiast welkom te heten.. Haan van brood: brood brak en deelde Jezus bij het laatste avondmaal. De haan kraaide nadat Petrus drie keer had gezegd dat hij Jezus niet kende. Eieren: symbool voor nieuw leven. 30 rozijnen (of snoepjes): Judas verried Jezus voor 30 geldstukken. Citroen / mandarijn / sinaasappel: Jezus kreeg een spons met iets zuurs (azijn) om te drinken van de soldaten onder het kruis. Volgende keer Kliederkerk: Zondag 7 juni in de tuin bij het kerkje aan de Brink Thema: David en Goliath en picknick Pasen gaat over nieuw leven. Het is in een tuin dat Maria de opgestane Jezus weer ontmoet. Ze denkt eerst nog dat hij de tuinman is. Maar Jezus is niet dood, hij leeft. Er is nieuw leven! Hindernisbaan De Paashaas is er niet vandaag, dus mag jij een mandje met eieren over, door en langs de hindernissen heenbrengen! Dinsdagavond in de RK kerk van Wijk bij Duurstede (19.30u): de Wijkse Passion! Met heel veel mooie liedjes en het verhaal van Jezus dood en opstanding. Debbie Vernooij van Leersum, Mathijs Vernooij, Mariëlle van der Linden Lisette Bijvank, Jan Willem van Leersum, Agnes Zegger - van Klaveren, Wendy Otten van de Pavert, Krista Krämer, Lotte, Rebecca Onderstal, Mare (rebecca.onderstal@kpnmail.nl) Meer info:

Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min.

Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min. Palmpasenstok Leeftijd: alle-leeftijden Thema: Kliederkerk, Opstanding, Pasen Tijdsduur: 20+ min. Ontdek-activiteit: Maak een traditionele Palmpasenstok. Met uitleg van de betekenis. Bijbelteksten Lucas

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

De familie Koppelman is verhuisd. Jack en Mitch wonen nu aan De Praam 3 in Dedemsvaart. We wensen hen veel geluk in hun nieuwe huis!

De familie Koppelman is verhuisd. Jack en Mitch wonen nu aan De Praam 3 in Dedemsvaart. We wensen hen veel geluk in hun nieuwe huis! Ommerkanaal Oost 30 7731 TS OMMEN 0523 613164 06 27599851 info@ommerkanaalschool.nl www.ommerkanaalschool.nl 17 maart 16 Voorwoord Het komend weekend vieren we Goede Vrijdag en Pasen. We denken terug aan

Nadere informatie

Vrolijk Pasen! Feest! Weet wat je viert. Wist je dat...

Vrolijk Pasen! Feest! Weet wat je viert. Wist je dat... Feest! Weet wat je viert Vrolijk Pasen! Maar hoe vieren we het eigenlijk? Paaskaars, paaseitjes, paastakjes, paasboom: bij Pasen horen veel rituelen. Ontdek het hier! Wat is Pasen? Pasen is voor christenen

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur,

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur, Aan de ouders van de leerlingen uit groep 4 Beste ouders, Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de kerk op zondag om, kan uw kind zijn/haar Eerste H. Communie doen. De eerste stap in onze katholieke

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Feest voor alle kleuters!

Feest voor alle kleuters! 8 Feest voor alle kleuters! Hoera, Aves bestaat in 2015 vijf jaar! Wat doe je als je vijf jaar wordt? Dan geef je een feestje voor al je vriendjes en vriendinnetjes. Maar hoe doe je dat als je een stichting

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

Inleiding. Hallo Kanjers,

Inleiding. Hallo Kanjers, 1 Inleiding. Hallo Kanjers, Soms lijkt of de kerk vooral om grote mensen draait. Natuurlijk is dat niet zo en de Heer Jezus zegt 'Laat de kinderen tot mij komen', want Hij houdt in het bijzonder van kinderen.

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Beelden wijzen ons de weg Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Aan dit Passie-spel deden mee: Agathe, Annely, Eliza, Ester, Jesse, Jildau, Joël, Naomi, Nienke, Rens & Roliene KinderNevenDienst

Nadere informatie

Info- en liedjesboekje. Palmpasen en Pasen. Widar Vrijeschool Groningen

Info- en liedjesboekje. Palmpasen en Pasen. Widar Vrijeschool Groningen Info- en liedjesboekje Palmpasen en Pasen Widar Vrijeschool Groningen Palmpasen - Pasen - Lente De natuur ontwaakt, lente! De planten groeien in het voorjaar tegen de zwaartekracht in. Wij krijgen zin

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s..

Nieuwsbrief. In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s.. 17 maart 015 Nieuwsbrief 1-Aprilfeest In verband met de viering van het 1-Aprilfeest in Brielle hebben alle leerlingen vrij van school op woensdag 1 april a.s.. In dit nummer: 1-Aprilfeest 1 Paasviering

Nadere informatie

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Ter Holten 10de jaargang 9 april 2017 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian Goede Vrijdag

Nadere informatie

Preek Palmpasen 2019

Preek Palmpasen 2019 Lieve gemeente, Vandaag met Palmpasen begint de lijdensweek. Ik heb me heel lang afgevraagd, waarom Jezus toen eigenlijk naar Jeruzalem gegaan is. Waarom is hij niet rustig thuis op het platteland gebleven,

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave donderdag 13 april 2017

Nieuwsbrief Uitgave donderdag 13 april 2017 Nieuwsbrief Uitgave donderdag 13 april 2017 PERSONEEL Onderwijsassistent Jeanette is bevallen van baby Tim. Wij feliciteren Jeanette en Rolf met de geboorte van Tim! Linda Hoogeveen is tot aan de zomervakantie,

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Online Bijbel voor kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Online Bijbel voor kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Les 27: Houd je van Mij?

Les 27: Houd je van Mij? Les 27: Houd je van Mij? Dit verhaal kun je lezen in Johannes 21 Vul de ontbrekende woorden in! De..zijn naar Galilea gegaan, zoals Jezus gezegd had. Op een avond zegt..: Ik ga. Thomas, Natanaël, Johannes

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood.

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. Paasviering 2016 ds Jonkersschool Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. 1. Welkom door meester Joop Het dochtertje van Jaïrus. Zij is niet dood, zij slaapt.

Nadere informatie

Zeventien creatieve gebedsideeën rondom het Paasfeest voor gebedsruimtes, missionair werk, diensten, vieringen en jeugdwerk

Zeventien creatieve gebedsideeën rondom het Paasfeest voor gebedsruimtes, missionair werk, diensten, vieringen en jeugdwerk Zeventien creatieve gebedsideeën rondom het Paasfeest voor gebedsruimtes, missionair werk, diensten, vieringen en jeugdwerk Op reis door de Paas-geschiedenis De komende zeventien creatieve gebedsideeën

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Palmpasenstok Donderdag en vandaag hebben onze leerlingen een Palmpasenstok gemaakt. De symbolische schikking heeft de volgende betekenis.

Palmpasenstok Donderdag en vandaag hebben onze leerlingen een Palmpasenstok gemaakt. De symbolische schikking heeft de volgende betekenis. Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 18 maart 2016 Beste ouders, Gefeliciteerd Maandag 21 maart is Marel Mulders uit groep 5 jarig! Marel wordt dan 8 jaar. Sam de Boer uit groep

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Overdenking zondag 27 maart 2016, 1 e Paasdag, in de Terskflierkerk Lezing Lucas 24:13-33 Door Ds. A.J.Wouda Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Hebben jullie de Passion gezien, donderdag? Is

Nadere informatie

6

6 6 Maria Dit verhaal gaat over Maria. Ze is de zus van Marta en Lazarus. Ze houdt veel van Jezus en weet dat Hij snel moet sterven. Daarom wil ze Jezus laten zien hoeveel ze van Hem houdt. Hoeveel krijgt

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen Paasviering Samen op weg naar Pasen Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen geweldig dat dat kan en

Nadere informatie

Stille Week en Pasen 2016

Stille Week en Pasen 2016 Stille Week en Pasen 2016 VOOR KINDEREN VAN DE KRUISKERK ARNHEM Hoi jongens en meisjes, Het is al weer bijna zover! We gaan het Paasfeest vieren! Misschien ga je wel eieren schilderen of eieren zoeken?

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF NR 8: LENTE - PASEN. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF NR 8: LENTE - PASEN. Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF NR 8: LENTE - PASEN Aan de ouders van groep 1 en 2 De kind eren hebben 4 weken gewerkt rondom het thema RESTAURANT. Wat hebben ze hard gewerkt, veel geleerd, maar het was vooral genieten

Nadere informatie

Goede Vrijdag en Pasen

Goede Vrijdag en Pasen Goede Vrijdag en Pasen De haan kraaide Brr, wat is het koud. De mensen staan dicht bij elkaar rond het vuur. Ze wrijven in hun handen en trekken hun mantels dicht om zich heen. Boven hun hoofden staan

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.*

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* & speelblad Hosanna Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* Hosanna! Hosanna! Hij is onze Heer. Leg alle jassen maar voor Hem neer. ** * Doe of je een palmtak in je

Nadere informatie

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken.

Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. Denk je eens in. God bestaat en houdt van mensen. Hij schiep de hemel en de aarde om met ons op te trekken. God wilde mensen die het goed zouden hebben met elkaar en met de rest van zijn schepping. Daarom

Nadere informatie

Het leven krijgt weer kleur.

Het leven krijgt weer kleur. Het leven krijgt weer kleur. Geel van de zon, de warmte die je nodig hebt, het licht voor jou en mij: het donker gaat voorbij. Rood van de liefde, die mensen aan elkaar verbindt. Die is oneindig groot

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 13

t Informantje schooljaar week 13 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 13

Nadere informatie

In de periode tot en met 5 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 5 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 22-3 Vr 23-3 Ma 26-3 OR vergadering Di 27-3 Wo 28-3 Grote Rekendag Do 29-3 Vr 30-3 Paasviering Ma 2-4 Tweede paasdag: alle groepen vrij Di 3-4 Deze week: pré-adviezen groep

Nadere informatie

Paasviering: Nieuw Houvast

Paasviering: Nieuw Houvast Paasviering: Nieuw Houvast De viering De kinderen komen in stilte binnen. Openingslied O lieve Heer, ik ben zo blij de duisternis verdween, de donkere nacht is weer voorbij, Uw licht staat om mij heen.

Nadere informatie

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt.

Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april Lezing OT. Lied. Lezing Epistel. Rejoice zingt. Lezing Evangelie. Rejoice zingt. Pasen in het Kruispunt paasmorgen 21 april 2019 Lezing OT Jesaja 51, 9-11 Lied Liedboek 608 De steppe zal bloeien... Lezing Epistel Kolossenzen 3, 1-4 Rejoice zingt Jezus Christus is verrezen Lezing Evangelie

Nadere informatie

Bible for Children. stelt voor. Het eerste Paasfeest

Bible for Children. stelt voor. Het eerste Paasfeest Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Bewerkt door: Lyn Doerksen Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. Het eerste Paasfeest

Bible for Children stelt voor. Het eerste Paasfeest Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Bewerkt door: Lyn Doerksen Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS

MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS 1 2 De Goede Week Over een week is het Pasen. Dat is een heel groot feest, want we vieren dan dat Jezus is opgestaan uit de dood. Maar voor het zover is gaan we een

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS

MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS MIJN DAGELIJKS GEBED BIJ DE PALMPAAS Kindergebeden in de Goede Week De Goede Week Over een week is het Pasen. Dat is een heel groot feest, want we vieren dan dat Jezus is opgestaan uit de dood. Maar voor

Nadere informatie

40 dagen sparen voor ons goede doel

40 dagen sparen voor ons goede doel Scheurkalender Vastentijd 40 dagen sparen voor ons goede doel. Hoe goed heb JIJ het? Misschien kun je een ander helpen, die het niet zo goed heeft als jij. Scheur elke dag een blaadje af En lees wat je

Nadere informatie

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen Woord van welkom we gaan staan Laat de kinderen tot Mij komen Laat de kinderen tot Mij komen, alle alle kinderen. Laat de kinderen tot Mij komen, niemand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maart 2019

NIEUWSBRIEF maart 2019 NIEUWSBRIEF maart 2019 tel: 0348-451630 email : directie@stvictorschoolbenschop.nl website : www.stvictorschoolbenschop.nl Jaarkalender woensdag 3 april Grote Rekendag en sponsorloop donderdag 4 april

Nadere informatie

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet woensdag 23 maart 2016 8:45 uur 9:00 uur Openingslied: Het is Pasen Het is Pasen, laat het horen, het is Pasen, het is feest. Na het donker van de dood, nu

Nadere informatie

Hofbode 12 24 maart 2015. Terugkoppeling studiedag 9 maart. Ouderavond Lentekriebels. o.a. Pasen, bibliotheek nieuws, Flehite

Hofbode 12 24 maart 2015. Terugkoppeling studiedag 9 maart. Ouderavond Lentekriebels. o.a. Pasen, bibliotheek nieuws, Flehite Hofbode 12 24 maart 2015 o.a. Pasen, bibliotheek nieuws, Flehite Terugkoppeling studiedag 9 maart Maandag 9 maart zijn we als team bezig geweest met het nieuwe schoolplan. Het schoolplan is een wettelijk

Nadere informatie

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint.

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint. Witte Donderdag Aandachtspunt: de toneelstukjes zijn gemaakt voor een klas van ongeveer 24 kinderen. Als er meer kinderen zijn, kunnen bij alle toneelstukjes extra kinderen meespelen. Alleen toneelstukje

Nadere informatie

Lied 216 - Dit is een morgen als ooit de eerste

Lied 216 - Dit is een morgen als ooit de eerste Voorhof, 13 april 2014 - Kerk-Schooldienst Thema: Palmpasen Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum M.m.v. leerlingen groep 5, 6,7 en 8 van de Kon. Julianaschool *** 9.50 uur Optocht

Nadere informatie

Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag

Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag Opening: Een voorraad palmtakken. Twee kinderen (Susanne en Kim) lopen met een mand met de palmtakken samen met de communicantjes (met de palmpasenstokken) de kerk in.

Nadere informatie

Maart 2015 MAART 2015. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zat Zon 1. 2 3 4 5 6 7 8 Studiedag Team ICT Kinderen zijn vrij

Maart 2015 MAART 2015. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zat Zon 1. 2 3 4 5 6 7 8 Studiedag Team ICT Kinderen zijn vrij Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Maart 2015 MAART

Nadere informatie

H. Lambertuskerk - Rotterdam

H. Lambertuskerk - Rotterdam H. Lambertuskerk - Rotterdam Hoe was het eerst Vroeger maakten de mensen elk jaar, wanneer de winter voorbij was, een levensboom. Deze boom was symbool van de dood van het oude leven (de winter) en tegelijk

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. Verhaal 54 van Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Bible for Children stelt voor. Verhaal 54 van Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada Bible for Children stelt voor Het eerste Paasfeest Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: Janie Forest Vertaald door: Christian Lingua Bewerkt door: Lyn Doerksen Verhaal 54 van 60 www.m1914.org

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Pasen: de dood en opstanding van Jezus

Pasen: de dood en opstanding van Jezus Bijbeltekstverwijzingen bij Marieke ten Berge (ill.) Pasen: de dood en opstanding van Jezus Bijbelverhalen voor de kamishibai Uitgeverij de Schatkoffer, 2014 Uitgeverij de Schatkoffer, 2014 1 Wie is die

Nadere informatie

Op 12 april kan je weer eitjes gaan zoeken in de tuin. Het is Pasen!

Op 12 april kan je weer eitjes gaan zoeken in de tuin. Het is Pasen! Bimbambeieren Vasten en Pasen Op 12 april kan je weer eitjes gaan zoeken in de tuin. Het is Pasen! Maar wat vieren we eigenlijk? Denk jij bij Pasen enkel aan eitjes en vakantie? Of wist je dat Pasen een

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij!

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8 Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Gebed Lieve God, Dank U voor het paasfeest: De Heer is opgestaan Jezus heeft overwonnen Dat heeft Hij voor ons

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

De tweede adventszondag

De tweede adventszondag Bloemschikking Advent en Kerst 2017. Er is licht In deze Adventstijd leven we toe naar het Kerstfeest. Een tijd van verwachting. Er komt licht in het donker. De 4 profeten Zacheria, Maleachi, Sefanja en

Nadere informatie

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 1 e Paasdag 2016 Stap voor stap op weg naar Pasen Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 Afgelopen vrijdag, Goede Vrijdag, hebben we stilgestaan bij de weg die Jezus is gegaan, zijn kruisweg,

Nadere informatie

Preek Pasen 2019 Lieve Gemeente, Opstaan en verder gaan. Dat is het thema vanmorgen op deze Paasmorgen. En het verhaal dat we zojuist in het evangelie

Preek Pasen 2019 Lieve Gemeente, Opstaan en verder gaan. Dat is het thema vanmorgen op deze Paasmorgen. En het verhaal dat we zojuist in het evangelie Lieve Gemeente, Opstaan en verder gaan. Dat is het thema vanmorgen op deze Paasmorgen. En het verhaal dat we zojuist in het evangelie van Johannes gelezen hebben over de Opstanding van Jezus en over Maria

Nadere informatie

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Liturgie Voorzang Ps 23,1 Votum / groet Zingen Ps 23,2.3 Wet Zingen Ps 61,2.3.6 Gebed Lezen: Markus 14,17-31 Preek over Markus 14,22 Zingen Gez

Nadere informatie

Samenvattingen Geloof ABC

Samenvattingen Geloof ABC Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus COLOFON ISBN 9789033832932 NUR 224 WIE BEN IK? 2015 Ark Media Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam www.arkmedia.nl Geschreven door Nieske

Nadere informatie

Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen

Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen Schikkingen in de veertigdagentijd en Pasen 9 maart stil rijdt Hij daar de zachtmoedige koning verwachting hoog gespannen door de poort gegaan verstomt het gejuich zo stil leg Uw zegen op ons leven Als

Nadere informatie

WELKOM door Priscilla en Kira GROEP 1 EN 2 ZINGEN SAMENZANG SAMENZANG. Samenzang terwijl de kleuters gaan zitten PAASVIERING 2015

WELKOM door Priscilla en Kira GROEP 1 EN 2 ZINGEN SAMENZANG SAMENZANG. Samenzang terwijl de kleuters gaan zitten PAASVIERING 2015 WELKOM door Priscilla en Kira PAASVIERING 2015 Zingen Weet je dat de lente komt Elly en Rikkert - Weet je dat de lente komt.mp3 GROEP 1 EN 2 ZINGEN Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt,

Nadere informatie

De kinderen zitten vooraan in de kerk bij hun eigen juf of meester.

De kinderen zitten vooraan in de kerk bij hun eigen juf of meester. Datum: vrijdag 23 maart 2018 Schoolweek: 24 Uitnodiging Paasviering woensdagavond 28 maart Van harte welkom om samen met de kinderen, (groot)ouders en leerkrachten a.s. woensdag 28 maart het Paasfeest

Nadere informatie

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier!

Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Deze keer maar liefst 4 preken in een. Veel leesplezier! Preek op de Witte Donderdag jaar C - 2016 Welkom beste mensen bij deze heilige mis op Witte donderdag. Beste mensen Vanavond op de witte donderdag

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Ik ben...! En wie ben jij?

Ik ben...! En wie ben jij? Ik ben...! En wie ben jij? IK ben de Opstanding en het Leven Pasen 2015 viering in de Keizersgrachtkerk zondag 5 april 2015 Ik ben! En wie ben jij? De filosoof Martin Buber heeft de Jezus van het Johannesevangelie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 13-04-2017 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Afsluiting techniekproject scholen Nagele Basisscholen Klimop

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 18 maart nummer 27

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 18 maart nummer 27 Agenda NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 18 maart nummer 27 24 mrt speelgoed-dag kleuters (deze keer op donderdag! 25 mrt Goede Vrijdag ( geen les) 28 mrt 2 e Paasdag ( geen les)

Nadere informatie

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 Afgelopen vrijdag, Goede Vrijdag, hebben we stilgestaan bij de weg die Jezus is gegaan, zijn kruisweg, in 14 afbeeldingen. De

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Hoop is niet hetzelfde als optimisme.

Hoop is niet hetzelfde als optimisme. Zondag 27 maart 2016 Pasen verkondiging Maartenskerk Johannes 20, 1-18 Teun Kruijswijk Jansen I Ze hadden zich er al helemaal bij neergelegd, ze hadden er vrede mee: met de dood van Jezus. Misschien was

Nadere informatie

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en

Een stille week. Een bezinningsmoment aan het begin van de Stille Week. Je kunt beginnen een eenvoudige maaltijd koken met en Een stille week Leeftijd: 13-16 Soort bijeenkomst: club, catechese Soort werkvorm: heel programma, dramatische expressie, muziek, film Thema: Pasen Tijdsduur: hele nacht of aparte bijeenkomsten van ongeveer

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Met een noodgang fietst Petra door de straat, ze is te laat, veel te laat! En het is haar eigen schuld. Ze zou vanmiddag, uit school,

Nadere informatie