Weekbrief juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekbrief. 12 19 juni 2015"

Transcriptie

1 Aanwezigheid Ruud Seuren (interim/ invaldirecteur) Juni Weeknummer 25 maandag donderdag Entreetoets De leerlingen van groep 7 hebben dit jaar weer de Entreetoets gemaakt. Er zijn verschillende ouders die geïnformeerd hebben naar de uitslag. U ontvangt de uitslag van de Entreetoets tegelijk met het rapport. Een aantal van deze toetsen wordt verwerkt in ons eigen leerlingvolgsysteem. Dit kunt u terugvinden in het rapport, in de grafieken bij Eind groep 7. Bij het eerste oudergesprek in groep 8 zullen de uitslagen van de totale toets met u worden besproken. Schoolreisje Dinsdag 16 juni 2015 gaan de kinderen op schoolreisje: Groep 1 en 2 verzamelt om 9.15 uur in de klas en vertrekt om 9.30 uur naar het Land van Jan Klaassen in Braamt. Zij zijn rond uur weer terug op school. De kinderen moeten zelf eten en drinken mee te nemen. Groep 3 t/m 7 verzamelt om 8.45 uur in de klas en vertrekt om 9.00 uur richting Burgers Zoo in Arnhem. Zij zijn rond uur terug op school. Voor alle kinderen en hun begeleiding is het belangrijk dat ze voldoende eten, drinken en lekkers meenemen. De kinderen krijgen een ijsje, met dank aan de Bag2School -actie. Verder geldt; niet te veel snoep en vooral geen geld meenemen! Daarnaast is voor de veiligheid van alle kinderen het advies om ze deze dag geen slippers te laten dragen. De kinderen kunnen indien nodig vanaf uur terecht op school. Ze mogen ook later komen, maar moeten uiterlijk een kwartier voor vertrek van de bus op school zijn. De kinderen kunnen vanaf dat tijdstip in hun eigen klaslokaal wachten op nadere instructies. Voor alle groepen en hun begeleiding is er een T-shirt geregeld met hierop de naam van onze school. Indien het weer dit toelaat, worden deze gedragen. Deze T-shirts worden uitgedeeld in de klas. We hopen op mooi weer en wensen de kinderen en de begeleiders een hele fijn dag! Met vriendelijke groet, de schoolreiscommissie

2 Extra vrije dagen voor de kinderen in de kleutergroep bij 5-gelijkedagenrooster Zoals u het afgelopen schooljaar wellicht gehoord heeft bij de voorlichting van het 5- gelijkedagenmodel, moeten kinderen in totaal 7520 uur naar school in hun schoolloopbaan op de basisschool. Uiteraard zorgen wij hiervoor en hebben wij de uren van al onze schoolgaande kinderen in kaart gebracht. Onze kinderen moeten de komende schooljaren 970 uur per schooljaar naar school om te komen tot voldoende onderwijstijd. Kinderen die vanaf groep 1 en 2 volgens het 5-gelijkedagenrooster naar school gaan, draaien daardoor over hun gehele schooltijd teveel uren. Dit is de reden dat wij de kinderen in groep 1 en 2 af en toe, aansluitend aan het weekend of een vakantie, een extra vrije dag zullen geven. Deze dagen worden opgenomen in de schoolkalender, zodat u tijdig op de hoogte bent. Atletiekdag groep 7 en 8 Groep 7 en 8 gaan woensdag 17 juni naar atletiekbaan Argo te Doetinchem. We vertrekken om 07:45 uur per fiets en we zijn rond 13:15 uur weer terug op school. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind sportkleding draagt? Indien het een zonnige dag wordt, is het gebruik van zonnebrand ook aan te raden. (graag vooraf) De kinderen van groep 6 zitten deze dag bij meester Arjen in de klas. Zonnepanelen op De Leer U heeft het misschien al gezien deze week; op ons dak zijn heel veel zonnepanelen geplaatst. Wij willen graag een groene (en zonnige) school zijn en goed leren omgaan met energie hoort hierbij. In de hal wordt een beeldscherm geplaatst waarop we, samen met de kinderen, ons energieverbruik kunnen aflezen. In het komende schooljaar gaan we met de kinderen aan het werk rondom het thema Energie. U hoort dus zeker meer van ons rondom dit item. Kriebelteam Afgelopen woensdag heeft het kriebelteam groep 4 en 8 gecontroleerd op hoofdluis. Daarbij is in groep 4 hoofdluis geconstateerd. Deze groep gaan we op woensdag 24 juni opnieuw controleren. Wilt u, om de luizencontrole goed te laten verlopen, uw kind(eren) met schoon haar, zonder gel en dergelijke naar school laten komen? Bij voorbaat dank.

3 100 jaar De Leer In 2015 bestaat De Leer/ St.Willibrordusschool honderd jaar! Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het schoolteam met hulp van ouderraad, medezeggenschapsraad en vele vrijwilligers een feestweek gehouden met als afsluiting een gigantische mooie reünie. Hieronder volgt een kort overzicht van deze week: Op vrijdag 29 mei begon de projectweek. Tijdens de spectaculaire opening wilde de professor met de tijdmachine terug in de tijd gaan, na diverse pogingen lukte het haar om 100 jaar terug te keren in de tijd! Maandag 1 juni, dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni stonden in het teken van creatieve, culturele en sportieve activiteiten, allen met een geschiedkundig tintje. Uiteraard werd er ook gewoon les gegeven. Op donderdag 4 juni ging de school terug in de tijd. Alle vrouwelijke leerkrachten waren verkleed als zuster. In de klas kregen de kinderen les zoals vroeger. Vrijdag 5 juni ging de school 25 jaar in de toekomst en hielden we een reünie met de kinderen. De hele week werd de school gesteund door vrijwilligers van de ouderraad, leden van de medezeggenschapsraad, contactouders en talloze andere ouders. Zonder hun hulp was het nooit zo n mooie feestweek geworden. Hulde en dank aan de organisatie! Op zaterdag 6 juni was de grote reünie van de school. Al zeer vroeg waren de leerkrachten met hulpouders in de weer. Vanaf uur s ochtends stonden de schooldeuren voor de kinderen en hun ouders open om samen het mooie werk te bekijken van de afgelopen feestweek. Ook konden zij samen een fototentoonstelling van gebeurtenissen op school van de afgelopen 100 jaar bekijken! Vanaf uur begon de reünie voor alle oud-leerlingen van de Willibrordusschool en De Leer. De organisatie had ervoor gezorgd dat er een pendelbus naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis was. Meester Arjen was de taxichauffeur. De fietsenstalling op het grasveld werd goed gebruikt, dit kwam zeker door het goede weer. Na het officiële woordje van juf Petra, waar ook het jubileumboek werd gepresenteerd door Michiel Geurtzen en Willy Hermans, kon het feest dan echt beginnen.

4 Oud-directeuren, oud-leerkrachten en oud-leerlingen kwamen elkaar tegen. De vragen Hoe gaat het met jou? en Wat doe jij nou? waren veelvuldig te horen. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen de verhalen van vroeger los. Weet je nog toen, toen we dat bij die juf / meester in de klas deden?, Wat was het een mooie tijd op school!, Wat hebben we een plezier gehad : vele gesprekken werden er gevoerd. Na afloop was iedereen het erover eens dat het erg leuk was elkaar weer te zien. Ook was men het erover eens, dat de organisatie, de leerkrachten van De Leer en alle hulpouders, een topprestatie had geleverd. We kunnen terugkijken op een fantastische en mooie dag. Dank allemaal voor jullie inzet en hulp. Jubileumboek Het jubileumboek kunt u op school inkijken. Deze is ook op school te koop. Alle kinderen die op school hebben gezeten of nu zitten, staan in het boek. De kosten van het boek zijn 22,50. ( 2,50 hiervan gaat naar school) Rooster 5-gelijkedagen tijdens de projectweek Zoals u al heeft kunnen lezen in het verhaal van meester Ruud, was de projectweek "100 jarig bestaan van onze school" een groot succes! Wij hebben tijdens deze week gedraaid met het 5-gelijkedagenmodel ; het rooster dat het komend schooljaar wordt ingevoerd. Het was even wennen voor alle partijen, maar we kunnen met de evaluatiepunten een goede start maken in het volgend schooljaar! Nieuw op de website: - De notulen van de vergadering van de medezeggenschapsraad (vergadering van 9 maart). - Foto's van de reünie (http://www.basisschooldeleer.nl/ouders/fotoarchief) Bijlage: - Zwemvierdaagse Hengelo Dit is het einde van de weekbrief.

5 Bijlage 40 e Zwemvierdaagse Hengelo Gelderland 22 t/m 26 JUNI 2015 Voor de 40e keer wordt in het zwembad Het Elderink de zwemvierdaagse georganiseerd. In de week van 22 tot en met 26 juni zal het buitenbad weer bol staan van gezellig zwemplezier en vele activiteiten. Ook jij kunt meedoen en in het bezit komen van een prachtige zwemvierdaagse medaille! Wat moet je daarvoor doen : Iedereen ouder dan 10 jaar zwemt 500 meter per dag. Kinderen tot en met 10 jaar hebben aan 250 meter per dag voldoende. De zwemslag is naar keuze. Iedereen die 4 dagen vol zwemt, ontvangt de zwemvierdaagse medaille. Er zijn 5 dagen beschikbaar, dus op dinsdag starten of een dag overslaan mag! Je kunt starten vanaf 19:00 uur en doorgaan tot 20:15 uur. Maandag 22 juni wordt de zwemvierdaagse om uur geopend. Kinderen t/m 6 jaar, kunnen van maandag tot en met vrijdag starten om 18:30 uur met max. 1 betalende begeleider. Leuk is het natuurlijk om met het hele gezin te zwemmen, want iedereen kan meedoen. Het randgebeuren zorgt voor de gezellige sfeer. Er zijn elke dag leuke activiteiten. Zo is ook dit jaar op de maandagavond de brandweer aanwezig met een spellencircuit, is er op de woensdagavond de mogelijkheid om kennis te maken met het waterpolo en is op de donderdagavond ook een leuke demonstratie. Op vrijdag hebben we het muntje duiken in het familiebad. Je ziet het, de zwemvierdaagse mag je niet missen. Schrijf je daarom nu in met het voorgedrukte inschrijfformulier. Deze kan je afhalen bij de balie van zwembad Het Elderink. Wij zien jou graag terug van 22 t/m 26 juni tijdens de 40 e zwemvierdaagse. Tot ziens!

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 30 januari 2015

NIEUWSBRIEF 30 januari 2015 NIEUWSBRIEF 30 januari 2015 Agenda 31-01 Open lesmiddag Tennisver. Rhelico 02-02 Kijkochtend 02-02 MR-vergadering 04-02 Studiedag (alle kinderen s ochtends vrij) 04-02 Open lesmiddag Tennisver. Rhelico

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 27 maart 2015. Terugblik en vooruitzicht. Belangrijke data. In het zonnetje!

OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 27 maart 2015. Terugblik en vooruitzicht. Belangrijke data. In het zonnetje! OBS De Krijtmolen Nieuwsbrief 27 maart 2015 Belangrijke data Maandag 1 juni start intercultureel project 8,9,10 juni kamp groep 7 en 8 12 juni schoolreis groep 1 t/m 6 16 juni leerlingen vrij, studiedag

Nadere informatie

Oudervragenlijst. Invullen tot 24 april!

Oudervragenlijst. Invullen tot 24 april! 1 17 april 2015 Explosie Tijdens het weersbericht in het acht uur journaal van vorige week zei Peter Jan Munneke (weerman bij de NOS) dat de natuur op exploderen staat. Exploderen!, dat klinkt nogal heftig.

Nadere informatie

Inhoud week 35 1 SCHOOLREISJE 4 SEPTEMBER 2012

Inhoud week 35 1 SCHOOLREISJE 4 SEPTEMBER 2012 31-08-2012 nummer 03 Lijnbaan 317 2728AG Zoetermeer E-mail: info@debuut.unicoz.nl Tel.Hoofdgebouw:079-3422057 Website: www.unicoz.nl/debuut Inhoud week 35 1 Schoolreis 2 Schoolkamp groepen 8 3 Informatie

Nadere informatie

22 mei 2015 Nummer 16

22 mei 2015 Nummer 16 22 mei 2015 Nummer 16 Inhoud: Sportdag Kindervakantieweek Oss Zuid Extra bijlage Schoolreisinformatie groepen 1-2-3 Kindervakantieweek Kako Calamiteitendag 7 juli Lezen in de vakantie Herhaling rectificatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paulus Mavo & Vmbo

Nieuwsbrief Paulus Mavo & Vmbo Haarlem, maandag 1 juni 2015 Aan onze Paulus leerlingen, en hun ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Paulus Mavo & Vmbo Nummer 9 Schooljaar 2014 2015 VOORWOORD: JUNI & JULI: AFWACHTEN: We wachten allemaal

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 15 maart 2013

BRONNIEUWS. 15 maart 2013 BRONNIEUWS 15 maart 2013 *Trefwoord Week 12 t/m 14 (18 maart t/m 5 april): Het verhalen waard! Inhoud: Over verhalen die het waard zijn om bewaard en doorverteld te worden. Verhalen over naastenliefde,

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

Nieuwsflits. Edese Montessorischool. Montessorischool Veldhuizen. Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool.

Nieuwsflits. Edese Montessorischool. Montessorischool Veldhuizen. Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool. Nieuwsflits Edese Montessorischool Prof. Oudpark 4 6716EJ Ede Tel: 0318-625366 www.edesemontessorischool.nl Montessorischool Veldhuizen Ridderhof 9 6715EL Ede Tel: 0318-637335 www.montessorischoolveldhuizen.nl

Nadere informatie

intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015

intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015 De Bonckert intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015 Boxmeer, 3 september 2014 Beste ouders, Het schooljaar 2014-2015 is weer begonnen. We hebben een goede start gemaakt en we gaan opnieuw investeren

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie