TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE"

Transcriptie

1 TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE nieuwsbrief november 2014 Onze openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van Nieuwsbrief november! De komende tijd gaan we elke maand een thema geven en deze maand staat in het teken van... herfst, terugtrekken, van buiten naar binnen, inkeer De wintertijd is weer ingegaan... het wordt weer vroeg donker, de verwarming gaat aan en natuurlijk de kaarsen. In de tuin is alle uitbundigheid van de zomer zich aan het terugtrekken met mooie kleuren en vallend blad. De energie gaat de komende tijd van buiten naar binnen. Inkeer dus, ook voor ons. Ruimte en tijd voor overpeinzing en beschouwing. Op 2 november (Allerzielen) herdenken de katholieken onder ons de overledenen. Het gedichtje van Toon op de laatste pagina past mooi bij deze periode... Veel leesplezier!

2 activiteiten agenda november Dinsdag 4 november : Schrijven Woensdag 5 november : Inloop Donderdag 6 november : Keramiek I met Annemiek Eradus : Yoga Maandag 10 november : Zenmeditatie kopje soep toe Dinsdag 11 november : Ladies day (nieuw) Woensdag 12 november : Wandelen met Ingeborg (kopje soep toe) Donderdag 13 november : Keramiek II met Annemiek Eradus Dinsdag 18 november : Inloop Woensdag 19 november : Decopatch met Aldi Donderdag 20 november : Inloop : Yoga Maandag 24 november : Zenmeditatie kopje soep toe Dinsdag 25 november : Ladies day (nieuw) Woensdag 26 november : Warmtekussen maken met Monique Donderdag 27 november : Keramiek III met Annemiek Eradus : Filmavond: Licht van Tabor Tijdens onze openingstijden op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van uur is er naast de activiteiten die dan plaatsvinden altijd gelegenheid tot inloop. Er staan dan gastvrouwen met een kopje koffie en een luisterend oor voor u klaar.

3 Workshop keramiek met Annemiek Eradus Waarom zou je meedoen aan een korte introductie cursus Keramiek/Boetseren?? Tja... dat kun je jezelf afvragen, maar ook gewoon aanschuiven en eens onderzoeken wat het je brengt. Ik kan je verzekeren dat er een wereld voor je open gaat! De mysterieuze wereld van klei en alles wat daar mee mogelijk is... Maar wat misschien nog veel fijner is, is dat je tijdens de workshop even alles om je heen vergeet. Je hoofd is druk bezig met het volgen van je handen en je handen proberen te doen wat je hoofd wil... Dit betekent dat je aan alle zorgen, gedoe of vermoeidheid even niet meer denkt. En het resultaat? Daar zal je verbaasd over staan!! De mysterieuze wereld van klei en alles wat daar mee mogelijk is... Mensen kunnen zo veel meer dan je zelf denken! Je hoeft geen ervaring met klei of boetseren te hebben om deze workshop mee te kunnen doen. Ik hoop je te zien op de workshop in het Toon Hermans Huis op 6, 13 en 27 november. Kijk in de agenda voor tijden. Opgeven kan HIER Annemiek is na haar middelbare school als activiteitenbegeleidster in een psychogeriatrisch verpleeghuis gaan werken. Na een werkperiode van 6 jaar heeft ze de lerarenopleiding aan de d Witte Leli te Amsterdam gevolgd. In 1990 studeerde zij daar af in de richting Keramiek en Textiele Werkvormen. Naast haar werk als keramist, geeft Annemiek les aan de FlevoAcademie te Zeewolde en op de Volks-Universiteit te Ermelo. Annemiek is aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten NVK.

4 LADIES DAY nieuwsbrief november 2014 wij onderzoeken of er behoefte is aan een groep van vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker die samen dingen willen ondernemen: winkelen, film kijken, hapjedrankje, praten over wat je bezighoudt... Het THH wil onderzoeken of er in Zeewolde behoefte bestaat aan een vaste ochtend, eens in de twee weken waarbij (ex) borstkanker patiënten elkaar kunnen ontmoeten en hun verhaal delen. Deze ochtend wordt begeleid door een ervaringsdeskundige (Addy van de Schelde) die persoonlijk ervaring heeft met een soortgelijke groep, waarbij gebleken is dat de vrouwen onderling een grote steun voor elkaar kunnen zijn, ook zonder het altijd over kanker te hoeven hebben. Dit betekent in de praktijk naast lotgenoten -en daardoor emotionele en praktische onderwerpen over borstkanker te delen- er ook ruimte is voor andere onderwerpen die langskomen en die ons vrouwen bezighouden. Van kroegpraat tot borstkanker en alles wat daartussen zit... Addy: Een jaar nadat ik borstkanker gekregen had kreeg ik het gevoel vast te lopen. Via een vriend kreeg ik de tip om naar het inloophuis Het Parkhuys in Almere te gaan, daar was een lotgenotengroep voor vrouwen die borstkanker hebben of hadden gehad. Om heel eerlijk te zijn had ik niet zo veel zin in een lotgenotengroep. Ik had mijn portie ellende wel gehad en op de ellende, verdriet en wanhoop van een ander zat ik niet echt te wachten. Toch ben ik er op een gegeven moment heen gegaan En alles wat ik er aantrof, geen tranendal en ellende. Ik trof een groep vrouwen, soms verdrietig, soms bang, maar altijd positief We konden over alles praten, gedoe met het UWV, werkgevers, artsen, angst, moe zijn, waar koop ik een leuke bh, controles, maar ook gewoon de lol en grappen en onderwerpen die ik deel met al mijn andere vriendinnen. Kortom een groep gewone,leuke vrouwen, die toevallig ook allemaal moesten dealen met borstkanker, maar voor de rest gewoon vrouw waren Wat een verademing, leuke gesprekken, maar daarnaast zoveel herkenning, zoveel oh ja momenten. Met het gevolg dat we nu na 5 jaar nog steeds eens in de 14 dagen samen komen. En ja sommigen zijn overleden, sommigen hebben uitzaaiingen, en sommigen gaan gewoon super goed. Maar bovenal zijn we een hechte groep voor het leven geworden. We gaan uit eten, naar de film en zelfs zijn we een weekend weg geweest. En bij verdriet zijn we er ook voor elkaar. Dat is wat lotgenotencontact ook jou kan bieden We starten (om de week) op 11 november om 10.30, binnenlopen vanaf 10 uur. Dit is geen gespreksgroep waarbij je iedere keer aanwezig moet zijn. De ene keer heb je behoefte aan een praatje, de andere keer sla je over. Alles kan en niets moet. Wil je hierover meer weten, bel dan met Addy van de Schelde

5 intuïtief schrijven Intuïtief Schrijven - Een korte impressie... Ik kan niet schrijven is een vaak gehoorde uitspraak. Je schrijft toch ook je naam? Dus jij kunt schrijven! Bij het intuïtief schrijven hoef je niets van te voren te bedenken, je laat gewoon je pen over het papier gaan. Alles is goed en mag er zijn zoals het komt. herfst, terugtrekken, van buiten naar binnen, inkeer U bent welkom om het schrijven te ervaren op 4 november van Deze maand werkt Marijke met het maandthema in haar workshop. H yoga Yoga bij kanker is een speciaal voor (ex) kankerpatiënten ontwikkeld programma. Het biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. De yogales bestaat uit: aangepaste, rustige en eenvoudige yoga oefeningen adem oefeningen meditatie en visualisatie veel aandacht voor ontspanning De yogalessen van Karin Vermeulen vinden plaats in de oneven weken, dus op donderdagmiddag 9 en 23 oktober om uur. Opgeven kan HIER woensdag19 november... decopatch met Aldi Op woensdag de 19e gaan we iets heel nieuws doen: werken met decopatch! Décopatchen laat zich het best omschrijven als verven met papier. Het is een découpage-techniek met heel mooi resultaat. Décopatch papier is een dun papier dat je in stukjes scheurt of knipt. De ondergrond (effen of oneffen) smeer je in met Décopatch lijm, een glanzende lijm/lak. Dan pak je met je kwastje een stukje papier op en plakt dat op de juiste plek. Daaroverheen weer wat lijm, en dan weer het volgende stukje papier. Hiernaast zie je voorbeelden van het resultaat.opgeven kan HIER

6 Teken- en schilderworkshop Elke derde dinsdag van de maand is Gerda Meijer bij ons met haar onuitputtelijke kleurenpalet. Ook Gerda werkt deze maand met het maandthema en zal hier haar eigen invulling aan geven. herfst, terugtrekken, van buiten naar binnen, inkeer Zenmeditatie Druk, druk, zo veel te doen, dit nog doen, dat nog doen. Door alle drukte hebben we soms het gevoel dat ons hoofd overloopt. Wie herkent het niet? Steeds meer mensen gebruiken meditatie om iets aan die stressgevoelens te doen en wat meer rust en ontspanning te ervaren in hun leven. Mensen mediteren vanwege spirituele verdieping, vanwege ontspanning, en ook vanwege de gunstige effecten op de gezondheid. Veel beoefenaars van meditatie zeggen dat sinds ze mediteren, ze zich beter voelen minder last van stress hebben, zich beter op hun plek voelen in het leven, maar ook dat ze minder vatbaar zijn voor verkoudheid, hoofdpijn, gevoelens van onrust, etcetera.

7 Filmavond 27 november Een bezielde en ontroerende lezing van therapeut William Yang in het Utrechts Medisch Centrum, was het beginpunt van de documentaire Het licht van Tabor. Als mensen kanker krijgen, dan rijzen er vele levensvragen, ongeacht of je gelooft of niet. In het ziekenhuis wordt gewerkt aan genezing, maar wat heeft je ziel nodig? In deze film worden mensen die kanker hebben gehad geïnterviewd over de invloed van deze ingrijpende ziekte op hun leven. Het gaat vooral over de psychische en spirituele verwerking Er is bewust voor gekozen mensen enkele jaren na hun laatste kuur te spreken, omdat ze dan meer afstand genomen hebben en vaak een genuanceerder beeld hebben ontwikkeld. Naast vier expatiënten komen er ook een internist, een geestelijk verzorger, een psychologe van het Helen Dowling Instituut en uiteraard William Yang aan het woord. Camera, structuur en montage: Paul Simons Productie, interviews en regie: Jaap Mees Voiceover: Willem van den Top Trailer van de documentaire: h#ps:// Op deze avond bent u vanaf uur van harte welkom voor een kopje koffie, we starten met de film om uur. Er is ruimte voor een hapje en een drankje en wat napraten als hier behoele aan is.

8 de bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen en iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen we zien ze vallen naar de grond en dan opnieuw weer groeien zo heeft de aarde ons geleerd dat al wat sterft zal bloeien... Toon Hermanshuis Zeewolde Gildenveld 73 Onze openingstijden zijn di-wo-do van uur Telefoon: huiszeewolde.nl huiszeewolde.nl Toon Hermans Links: De nieuwe JIJ is uit: hoeverderbijkanker.nl kankerinbeeld.nl IPSO.nl Zijn er onderwerpen die u graag in onze nieuwsbrief zou zien? Laat het ons weten!

Workshop keramiek met Annemiek Eradus

Workshop keramiek met Annemiek Eradus Ac#viteiten agenda juni Dinsdag 3: 10.30-12.30 schrijven Woensdag4: inloopochtend Donderdag 5: 14.00-15.15 Yoga Dinsdag 10: inloopochtend Woensdag 11: inloopochtend Donderdag 12: 10.30-12.30 Workshop Keramiek

Nadere informatie

TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE

TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE nieuwsbrief september 2014 Onze openingstijden zijn dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-13.00 Start van een nieuw seizoen! Beste gast van het Toon Hermanshuis, De vakanties

Nadere informatie

AGENDA. Mindfulness. Café Toon Doodgewoon : Er vliegt een ballon Hij vliegt naar de zon. Ik zou ook wel even mee willen zweven.

AGENDA. Mindfulness. Café Toon Doodgewoon : Er vliegt een ballon Hij vliegt naar de zon. Ik zou ook wel even mee willen zweven. TOON HERMANS HUIS SITTARD Nieuwsbrief Er vliegt een ballon Hij vliegt naar de zon. Ik zou ook wel even mee willen zweven. Soms geeft deze gedachte een gevoel van lichtheid, dan weer een gevoel van troost,

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Omgaan met kanker. Moeheid

Omgaan met kanker. Moeheid Omgaan met kanker Moeheid Vermoeidheid is een veelvoorkomende bijwerking van kanker of de behandeling ervan. Ruim 60% van alle mensen zegt last van vermoeidheid te hebben, zelfs dagelijks. De vermoeidheid

Nadere informatie

Nummer 1 December 2011. Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien

Nummer 1 December 2011. Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien Nummer 1 December 2011 Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien LANDELIJK HEEFT 16% VAN DE JONGEREN PSYCHOSOCIALE PROBLEMEN. Scoop richt zich bij coaching, counseling en training

Nadere informatie

Gastles muziek groep 5/6

Gastles muziek groep 5/6 Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2014 2015 02 maart 2015 Inhoud: Pagina 1: Daltondag Aanmelden

Nadere informatie

Workshop Look Good, Feel Better

Workshop Look Good, Feel Better Catharina Kanker Instituut Workshop Look Good, Feel Better www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CKI008 / Workshop Look Good, Feel Better / 01-12-2015

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

UW PARTNER HEEFT KANKER EN HOE GAAT HET MET U?

UW PARTNER HEEFT KANKER EN HOE GAAT HET MET U? UW PARTNER HEEFT KANKER EN HOE GAAT HET MET U? Nadine Köhle, MSc. Contactdag Stichting Olijf 3 oktober 2015 Garderen EVEN VOORSTELLEN ACHTERGROND KANKER HEB JE NIET ALLEEN! 4 ACHTERGROND IMPACT VAN DE

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Activiteiten Nieuwsbrief

Activiteiten Nieuwsbrief Activiteitenoverzicht November en december 2014 Voor mensen met kanker en hun naasten Piet Heinstraat 59, 5703 AK Helmond, 0492347904 Activiteiten Nieuwsbrief Voor mensen met kanker of hun lotgenoten.

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

levend en dood tegelijk

levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk levend en dood tegelijk lezing over NAH in een gezin 9 april 2015 Carina van Welzenis alias Karin van Leeuwen 28 december 2004 rtl nieuws Twee bomen geraakt Een enorme klap, daarna

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Ons Inloophuis is niet het enige huis in de Haarlemmermeer, maar wel een inloophuis dat nu, na bijna twee jaar, steeds meer bezoekers trekt. Toch blijkt de politiek dat niet voldoende

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier!

Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! Lieve cursisten, Voor jullie ligt de 3 e nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden en geplande activiteiten, ik wens jullie veel leesplezier! BEURS PIJNACKER - WITTE HUIS Op 11 april houdt Oberon haar jaarlijkse

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek

Online Psychologische Hulp Angst & Paniek Online Psychologische Hulp Angst & Paniek 2 Therapieland Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Angst & Paniek van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Training: Mindfulness 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Waarom? Leven in deze hectische tijd vraagt veel van ons dat maakt dat we ons vaak uitgeput

Nadere informatie

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015!

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015! Agenda 2015 SEPTEMBER 22 september Start training: Mindfulness VOL! 23 september Start training: Mindfulness NOG 2 PLAATSEN! DECEMBER 1 december start extra training: Mindfulness In de onderstaande pagina

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Maaike Haalboom. Wilt u ons werk steunen? Word Vriend van Het Behouden Huys: www.behoudenhuys.nl/steun of scan de QR-code.

Maaike Haalboom. Wilt u ons werk steunen? Word Vriend van Het Behouden Huys: www.behoudenhuys.nl/steun of scan de QR-code. Maaike Haalboom Toen bij mijn man longkanker werd geconstateerd heb ik begeleiding gezocht bij Het Behouden Huys. In eerste instantie leek het goed te komen met mijn man en hebben we de behandelingen samen

Nadere informatie

Psychologische zorg bij kanker

Psychologische zorg bij kanker Psychologische zorg bij kanker Ik wilde weer de persoon worden voordat ik borstkanker kreeg. Het HDI heeft me hier bij geholpen Greta Gerritsen, diagnose borstkanker Psychologische zorg bij kanker Het

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 2 20 februari 2015 VOORJAARSVAKANTIE Van maandag 23 februari 2015 t/m zondag 1 maart 2015 zijn er geen yogalessen

Nadere informatie

Vermoeidheid bij MPD

Vermoeidheid bij MPD Vermoeidheid bij MPD Landelijke contactmiddag MPD Stichting, 10-10-2009 -van Wijlen Psycho-oncologisch therapeut Centrum Amarant Toon Hermans Huis Amersfoort Welke verschijnselen? Gevoelens van totale

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE

TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE TOON HERMANSHUIS ZEEWOLDE activiteiten agenda Dinsdag 12 januari 10.30-12.30 - schrijvend terug kijken naar 2015 met Marijke 10.30-12.30 - muts en col breien 19.30-21.30 - leesclub Brenda Pool Woensdag

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten

Ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten Ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 Algemene informatie 2 Artsen en verpleegkundigen 3 Psychosociale hulpverlening 4 Aanvullende zorg 5 Meer informatie

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Geestelijke verzorging &

Geestelijke verzorging & Geestelijke verzorging & Ethiek Geestelijke verzorging & Ethiek www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl GVE003 / Geestelijke verzorging & Ethiek

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

- Je spreekt leerlingen aan op ongewenst gedrag. Je geeft af en toe positieve feedback.

- Je spreekt leerlingen aan op ongewenst gedrag. Je geeft af en toe positieve feedback. Evaluatieformulier Lerarenopleiding (talen, exact, sociale vakken) Versie schoolcontactpersoon Student: Aldert Kasimier Schoolcontactpersoon: C. Vidon Opleiding: Geschiedenis Stageschool: Zernike Datum:

Nadere informatie

Tijd voor jezelf maken

Tijd voor jezelf maken ZO doe je dat Tijd voor jezelf maken ZO blijf je energiek door Stefanie Hoogland Ondernemen is een lifestyle, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Je kunt wel dag en nacht werken als je wilt, ideeën

Nadere informatie

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014 Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl Nieuwsbrief oktober 2014 1. SPEELopvang 2. Welkom 3. Kind gesprekken 4. Kleding 5. Openingstijden 6. Stagiaire 7. Sinterklaas 8.

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Een man, meneer Wong, gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen.

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Energiek de lente in!

Energiek de lente in! Miniboekje Energiek de lente in! 10 tips voor meer balans & energie Beste lezer, Dit boekje is een klein cadeautje voor u! De lente is weer begonnen en de bomen staan te popelen om uit te lopen. Koeien

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

1. Introductie 2. Feiten over vermoeidheid 3. Persoonlijke ervaringsverhaal 4. Tips en adviezen 5. Hulp en steun

1. Introductie 2. Feiten over vermoeidheid 3. Persoonlijke ervaringsverhaal 4. Tips en adviezen 5. Hulp en steun Thea Brouwer 1. Introductie 2. Feiten over vermoeidheid 3. Persoonlijke ervaringsverhaal 4. Tips en adviezen 5. Hulp en steun Ervaringsdeskundige kanker en vermoeidheid Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Stil verdriet: een kwalitatief onderzoek naar de beleving van ouderen met een volwassen kind met kanker.

Stil verdriet: een kwalitatief onderzoek naar de beleving van ouderen met een volwassen kind met kanker. Stil verdriet: een kwalitatief onderzoek naar de beleving van ouderen met een volwassen kind met kanker. 19 december 2013 Liesbeth Van Humbeeck Universitair Ziekenhuis Gent Dienst Geriatrie B1 gelijkvloers

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER 536 Inleiding Als u van uw behandelend specialist te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties te verwerken. Door

Nadere informatie

Chemotherapie. De gespecialiseerd verpleegkundige

Chemotherapie. De gespecialiseerd verpleegkundige Chemotherapie De chirurg heeft met u overlegd welke behandeling u krijgt in verband met borstkanker. Een mogelijke behandeling is chemotherapie. Aangezien het nog enige tijd kan duren voordat u een gesprek

Nadere informatie

Inhoud. Introductie. Angst 10. dl 1 Angst en de amygdala 11. dl 2 Angst en automatische reacties 12. dl 3 Angst ontstaan in het verleden

Inhoud. Introductie. Angst 10. dl 1 Angst en de amygdala 11. dl 2 Angst en automatische reacties 12. dl 3 Angst ontstaan in het verleden Inhoud Introductie Meditatie 1. Meditatie en bijwerkingen 2. Meditatie ter versterking 3. Meditatie voor het waarnemingsvermogen 4. Meditatie-problemen 5. Kort of lang mediteren? 6. Het beste meditatie-tijdstip,

Nadere informatie

Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid bij kanker Patiënteninformatiedossier (PID) COLONCARE Onderdeel bij kanker COLONCARE 2 Inhoud Inleiding...4 Mogelijke oorzaken...4 Tips...5 Adressen...8 3 Inleiding Meer dan de helft van alle mensen die kanker hebben

Nadere informatie

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12.

Agenda. januari. Agenda. februari. Agenda. 10.30 uur: 10.15 uur: maart. Open dag. zaterdag. klassen. echt niet Jullie zijn VAN 10.00 12. Agenda januari 31 jan Open dag: klassen 1 t/m 5 op school Nieuwsbrief 30 januari 20155 (redactie Koos Blasé) Agenda februari (N.B. aanvangstijd ouderavondenn is 20.00 uur tenzij anders vermeld) 3 febr

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Waar jongeren met NF1 tegenaan lopen Voorlopige bevindingen SPOT-NF1: een impressie

Waar jongeren met NF1 tegenaan lopen Voorlopige bevindingen SPOT-NF1: een impressie Waar jongeren met NF1 tegenaan lopen Voorlopige bevindingen SPOT-NF1: een impressie De collegezaal zat 31 januari vol met zo n 55 geïnteresseerden die benieuwd zijn naar de voorlopige resultaten van SPOT-NF1.

Nadere informatie

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert Minicursus Verbindend Communiceren Geschreven door: Jan van Koert Geweldloze communicatie is een wijze van communiceren die leidt tot gehoord en verstaan worden. Met helderheid, zonder beschuldigen en

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Sociaal programma. aandacht voor elk lid

Sociaal programma. aandacht voor elk lid Sociaal programma aandacht voor elk lid De ZLTO is een vereniging, een club van en voor boeren en tuinders en hun families. Ooit ontstaan als een beweging van boeren die elkaar hielpen en samen activiteiten

Nadere informatie

III. Het (mosterd)zaadje. Vrijdag

III. Het (mosterd)zaadje. Vrijdag Het (mosterd)zaadje Vrijdag "... Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: 'Verplaats je van hier naar daar! en dan zal hij zich verplaatsen.

Nadere informatie

Documentaire vrijheid Depressie

Documentaire vrijheid Depressie Documentaire vrijheid Depressie Anna Diouf en Rianne Horning MM2A 1 Inhoudsopgave Inleiding Het onderzoek Voice-over Filmplan Storyboard 2 Inleiding De afgelopen 4 weken hebben we in duo s een mini-documentaire

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief mei ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, +6 Nieuwsbrief mei ACTIVITEITEN Woensdag 2 Thema avond Diëtiste Donderdag 3 Maandag 7 Woensdag 9 Donderdag 10 GESLOTEN Maandag 14 Workshop Kleurrijk jezelf Hallo lieve leden, Na een verrassende warme april

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 november 2015

Nieuwsbrief 16 november 2015 Nieuwsbrief 16 november 2015 Inhoud Sinterklaas in Nederland 1 minuut stilte in gedachte bij de slachtoffers van Parijs Ouderbijdrage Woensdag 18 november studiedag VO advies groep 8 Projecten & Workshops

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden.

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden. Communicatie Doelstelling Communicatie is zeer belangrijk in het dagelijkse leven. Bijna in alle activiteiten wordt hierop beroep gedaan. Uit onderzoek blijkt dat er heel wat mensen zijn die hiermee problemen

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Als genezing niet meer mogelijk is

Als genezing niet meer mogelijk is Algemeen Als genezing niet meer mogelijk is www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG043 / Als genezing niet meer mogelijk is / 06-10-2015 2 Als

Nadere informatie

Vermoeidheid bij kanker

Vermoeidheid bij kanker Patiënteninformatiedossier (PID) COLONCARE Onderdeel bij kanker COLONCARE 2 Inhoud Inleiding... 4 Mogelijke oorzaken... 4 Tips... 5 Adressen... 8 3 Inleiding Meer dan de helft van alle mensen die kanker

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Wendy Smit, juli 2014

Wendy Smit, juli 2014 Ontdek jezelf inspiratiespel light Maak je eigen inspiratiekaarten op basis van het boek Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven Welkom! Al weer 5 jaar werk ik in mijn praktijk op verschillende

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging

on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging on track again Opnieuw op weg na een zelfmoordpoging Ben je alles even moe? Zag je geen uitweg meer? Dacht je aan zelfmoord als een oplossing voor je problemen? Dit boekje laat jou zien dat je een heleboel

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie