Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart"

Transcriptie

1 ESTE PRESTTIE ESPRT ENERGIE ONERHOUSRM Flamcovent Smart Flamco lean Smart Flamcovent lean Smart OPTIMLE PRESTTIES GEOMINEER MET ENERGIEEHOU VOOR NSLUITMTEN N

2 Weg met lucht en vuil Lucht en vuil in een systeem veroorzaken problemen zoals verminderde warmteoverdracht, storingen, slijtage en lawaai. Maar leiden ook tot ontregeling van het systeem en verminderde pompprestaties. Hoger energieverbruik en een onbetrouwbaar systeem zijn het gevolg. Waar komen lucht en vuil vandaan? In het water van verwarmings- en koelsystemen zijn altijd lucht en gassen aanwezig. Ze zijn gewoonlijk het gevolg van uitgevoerde handelingen (onderhoud, aftappen en vullen, enz.), microlekkages, diffusie en chemische processen in het water. Vuil wordt veroorzaakt door corrosieprocessen, onderhoud aan het systeem of systeemonderdelen die het laten afweten. Het kan zich ophopen en verstoppingen veroorzaken. Het gebruik van filters is niet ideaal omdat deze geen kleinere deeltjes opvangen, dichtslibben, een hoge doorstroomweerstand veroorzaken, regelmatig onderhoud vergen en vervangingsonderdelen nodig hebben. Lucht en vuil in een systeem leiden tot: Verkorte systeemlevensduur als gevolg van corrosie. Minder comfort als gevolg van lagere warmteoverdracht en lawaai. avitatie en magnetietschade aan pompen. Ontregeling van het systeem. Imagoverlies voor installateurs en onderdelenleveranciers. Flamcovent lean Smart Met lucht- en vuilafscheiders worden deze nadelige factoren zo veel mogelijk tegengegaan.

3 e nieuwe standaard Flamco heeft het antwoord Het nieuwe programma van Flamcovent, Flamco lean en Flamcovent lean Smart lucht- en vuilafscheiders verwijdert zelfs de allerkleinste microbellen en minuscule vuildeeltjes uit het systeemwater. ovendien zijn ze vrijwel onderhoudsvrij en is de doorstroomweerstand verwaarloosbaar klein, en dat bespaart energie. e nieuwe en beproefde standaard e Smart lucht- en vuilafscheiders zijn in alle opzichten slimme producten. En net zoals met andere innovaties van Flamco zorgt hun nieuwe technologie voor optimale prestaties. Net zoals het Smart programma met aansluitmaten tot 2" maakt de beproefde effectiviteit hen gereed voor de toekomst en zijn ze de nieuwe standaard in luchten vuilafscheiding. Flamcovent Smart Flamco lean Smart Voornaamste voordelen Tot 60% betere prestaties in vergelijking met conventionele lucht- en vuilafscheiders. Extreem lage doorstroomweerstand met als gevolg minder energieverbruik. Standaard doorstroomsnelheid tot wel 3 m/s. Gelijkblijvende prestaties gedurende de gehele levensduur. Onderhoudsarm.

4 Slim in elk opzicht Hoge afscheiding met energiebehoud Het scheidingselement in combinatie met de retourstroom zorgt voor een zeer efficiënte lucht- en vuilafscheiding en bespaart tegelijkertijd energie als gevolg van de verwaarloosbare doorstroomweerstand. Per cyclus wordt met slechts 10% afsplitsing van de hoofdstroom, een uitzonderlijke 40% van de lucht en het vuil afgescheiden. innenin het huis van de afscheider wordt de watersnelheid sterk gereduceerd tot minder dan 1% van de hoofdstroom, waardoor de microbellen en vuildeeltjes optimaal worden afgescheiden. e luchtdeeltjes stijgen automatisch naar de ontluchter aan de bovenzijde. Vuildeeltjes zinken naar de bodem van de vuilafscheider. Een supermagneet helpt extra om ijzerhoudende vuildeeltjes af te vangen. Noodstop ontluchter. onische luchtkamer. Retourstroom. (Fig. ) Hijsoog. Vlotter. Spuikraan voor het verwijderen van drijvend vuil. Luchtafscheidingsruimte. Vuilafscheidingsruimte. Scheidingselement. (Fig. ) Verwijderbare supermagneet. Schraper voor opvangreservoir. Schraper voor vuilafscheider. Spuikraan met bedieningshendel en onderhoudslabel. Rotor voor schrapers. ubbel stuwingseffect Twee stuwingseffecten zorgen voor een efficiënte afvang van vuil en ontluchting van het systeemwater. Fig. : Het eerste stuwingseffect wordt bereikt door het scheidingselement in het pad van de hoofdstroom door het huis, waardoor vervuild water naar de vuilopvang wordt afgesplitst. Fig. : Het tweede stuwingseffect wordt bereikt doordat de retourstroom met schoon water vanuit het huis vlak voor het scheidingselement in de hoofd-stroom wordt teruggebracht. Hierdoor worden de microbellen en vuildeeltjes in de hoofdstroom naar de wand en vervolgens naar het huis van de afscheider gestuwd.

5 Een slim concept onstante werking en langere levensduur Smart presteert 60% beter dan conventionele luchten vuilafscheiders, terwijl de doorstroomweerstand tot een verwaarloosbaar niveau is verminderd. it voorkomt slijtage aan de pomp van de centrale verwarmingsketel en verlaagt de energiekosten. oor de afwezigheid van obstructies in de hoofdstroom vind geen vervuiling of verstopping plaats, wat de superieure en constante werking blijft garanderen over de gehele levensduur. ovendien wordt hierdoor ook de levensduur van het product aanzienlijk verlengd. Presteert 60% beter Vuilafscheiding vergeleken fvangefficiëntie per cyclus [%] Vuildeeltjes Flamco Smart Verdeling van vuildeeltjes [%] Luchtafscheiding vergeleken fvangefficiëntie per cyclus [%] Flamco Smart Meetresultaten op basis van silicadeeltjes. Vuildeeltje maat [μm] Microbel maat [μm] onventionele afscheider met volledige doorstroming: afscheiding van ten hoogste 25% per cyclus. Flamco Smart: afscheiding van wel 40% per cyclus. Supermagneten 25 Neodymium supermagneten zijn in de vuilschraper van de Flamco lean Smart en de Flamcovent lean Smart verwerkt. e trekkracht per magneet bedraagt Gauss/1,3 Tesla. e complete vloeistofstroom in het opvangreservoir wordt langs de magneet geleid. ls gevolg van de lage stroomsnelheid kunnen de magneten zelfs de kleinste deeltjes (tot wel 4 µm) vasthouden. oor de magneet te verschuiven, worden de magnetische deeltjes naar de onderkant van de vuilafscheider getrokken, waar zich twee vuilschrapers en de spuikraan bevinden. Op die wijze kan eenvoudig en efficiënt het vuil verwijderd worden. Onderhoudsarm e onderhoudsarme eigenschappen van de Smart lucht- en vuilafscheiders is een groot voordeel. e vernieuwde technologie waarborgt lange periodes tussen noodzakelijk onderhoud. an de hendel van de spuikraan kan een label worden bevestigd, waarop vermeld kan worden wanneer voor het laatst onderhoud is gepleegd.

6 Slim tot in het kleinste detail Kegelvormige luchtkamer e luchtkamer van de Flamcovent Smart en Flamcovent lean Smart is kegelvormig en voorzien van een langwerpige vlotter voor extra afstand tot het ontluchtingsventiel. it vermindert de kans op vervuiling van de klepzetel tot een minimum. Zwevende vuildeeltjes die in het bovenste opvangreservoir worden opgevangen, kunnen periodiek via de spuikraan worden verwijderd. Vuilschraper met magneethouder en spuikraan e verwijderbare vuilschraper bestaat uit meerdere onderdelen: Een dubbele schraper, één onderin het opvangreservoir en één in de conus van de vuilschraper zelf. Hij heeft tevens een magneethouder met supermagneten. oor de magneet naar beneden te trekken, worden de magnetietdeeltjes naar de onderzijde van de vuilschraper getrokken waar ze eenvoudig via de spuikraan verwijderd kunnen worden. e verwijderbare magneet is zodanig ontworpen dat er een minimum hoeveelheid ruimte onder de vuilafscheider nodig is om deze te verwijderen. IsoPlus isolatie eze eenvoudig aan te brengen isolatieset bestaat uit twee helften die in elkaar grijpen door middel van haaksluitingen en diepgetrokken kunststof kappen. e polystyreen buitenmantel (dikte 1 mm) is met het melamine isolatieschuim (dikte 50 mm) verlijmd. randklasse 2, volgens IN Geschikt voor installatie achteraf. 100% recyclebaar. λ-waarde: 0,035 W/mK. Leverbaar voor aansluitmaten N 50 t/m N 200.

7 Selectie en Installatie Selectiegrafieken ankzij het innovatieve ontwerp van deze Flamco Smart-serie lucht- en vuilafscheiders beperkt het drukverlies in de installatie zich tot een verwaarloosbaar minimum. Zelfs bij doorstroomsnelheden van 3 m/s, levert de Smart-serie de beste prestaties op de markt voor wat betreft afscheiding en drukverlies. 2,8 2,6 2,4 2,2 N50 N65 N80 N100 N125 ansluitmaten [N] N150 1,5 m/s an de hand van de twee grafieken hieronder kan eenvoudig het juiste model voor uw installatie worden gekozen. 2,2 2,0 1,8 N250 N350 N200 N300 ansluitmaten [N] N400 N500 N600 2,0 1,6 1,5 m/s 1,8 1,4 rukval [kpa] 1,6 1,4 1,2 1,0 0,8 1,0 m/s rukval [kpa] 1,2 1,0 0,8 0,6 1,0 m/s 0,6 0,4 0,2 0,5 m/s 0,4 0,2 0,5 m/s 0,0 0 0, oorstroomsnelheid [m 3 /h] (1 m 3 /h = ±0,278 L/s) oorstroomsnelheid [m 3 /h] (1 m 3 /h = ±0,278 L/s) Installatie fhankelijk van de primaire functie (vuil- of luchtafscheiding) kunnen lucht-, vuil- en gecombineerde lucht/vuilafscheiders op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Plaats het product stroomopwaarts van de ketel in de retourleiding indien vuilafscheiding de primaire functie is (, ). Indien de primaire functie luchtafscheiding is (, ) of indien een gecombineerde lucht/ vuilafscheider wordt gebruikt (, ), is de optimale locatie direct stroomafwaarts van de ketel of mengklep, en stroomopwaarts van de circulatiepomp. Op die wijze worden luchtbellen opgevangen die zijn gevormd direct na verwarming van het water. In een koelsysteem is dat vlak voor de koelmachine (E). Fig. Fig. e afscheiders worden vervaardigd met een G ¾" aansluiting. Hierdoor kan elk type aftapleiding worden aangesloten voor het verwijderen van opgevangen vuil. Fig. Fig. Fig. E

8 Flamcovent lean Smart PN10 PN16 Type Inhoud ansluiting fmetingen Kv * Gewicht odenummer Gewicht ode- [l] [N] [m 3 /h] (ΔP = 1 bar) [kg] [kg] nummer Flamcovent lean Smart 50 S Flamcovent lean Smart 65 S Flamcovent lean Smart 80 S Flamcovent lean Smart 100 S Flamcovent lean Smart 125 S Flamcovent lean Smart 150 S Flamcovent lean Smart 200 S Flamcovent lean Smart 250 S Flamcovent lean Smart 50 F Flamcovent lean Smart 65 F Flamcovent lean Smart 65 F ** Flamcovent lean Smart 80 F Flamcovent lean Smart 100 F Flamcovent lean Smart 125 F Flamcovent lean Smart 150 F Flamcovent lean Smart 200 F Flamcovent lean Smart 250 F Flamcovent lean Smart 300 F Flamcovent lean Smart 350 F Flamcovent lean Smart 400 F Flamcovent lean Smart 500 F Flamcovent lean Smart 600 F Flamcovent lean Smart (10 bar, 16 bar N50-65) is conform de Richtlijn rukapparatuur 2014/68/EU. TOEEHOREN IsoPlus isolatie Voor aansluitingen van N 50 tot en met N 200. Type odenummer Flamcovent Smart Flamco lean Smart Flamcovent lean Smart IsoPlus IsoPlus IsoPlus IsoPlus IsoPlus IsoPlus IsoPlus Vuilschraper Smart Voor Flamco lean Smart en Flamcovent lean Smart. Type ansluiting fmetingen Gewicht odenummer [kg] Vuilschraper Smart G 2" M , G¾" Vervangingskop Voor Flamcovent Smart en Flamcovent lean Smart. Type fmetingen odenummer Vervangingskop L * Kv = Q / ΔP Q: Stroming [m 3 /h] ΔP: rukverlies over product [bar] ** 4 gats flensaansluiting

9 e complete serie reed productgamma e nieuwe lucht- en vuilafscheiders van Flamco worden met verschillende aansluitmaten geleverd: N 50 tot N 600. Leverbaar met lasaansluiting (S), flensaansluiting (F) en met maximum werkdrukken van 10, 16 of 25* bar. Flamcovent Smart Vervangingsonderdelen e vuilafscheider en conische luchtkamer zijn verkrijgbaar als vervangingsonderdelen. IsoPlus isolatiemantels zijn ook leverbaar, voor aansluitmaten tot N 200. PN10 PN16 Type Inhoud ansluiting fmetingen Kv ** Gewicht odenummer Gewicht ode- [l] [N] [m 3 /h] (ΔP = 1 bar) [kg] [kg] nummer Flamcovent Smart 50 S Flamcovent Smart 65 S Flamcovent Smart 80 S Flamcovent Smart 100 S Flamcovent Smart 125 S Flamcovent Smart 150 S Flamcovent Smart 200 S Flamcovent Smart 250 S Flamcovent Smart 50 F Flamcovent Smart 65 F Flamcovent Smart 65 F *** Flamcovent Smart 80 F Flamcovent Smart 100 F Flamcovent Smart 125 F Flamcovent Smart 150 F Flamcovent Smart 200 F Flamcovent Smart 250 F Flamcovent Smart 300 F Flamcovent Smart 350 F Flamcovent Smart 400 F Flamcovent Smart 500 F Flamcovent Smart 600 F Flamco lean Smart PN10 PN16 Type Inhoud ansluiting fmetingen Kv ** Gewicht odenummer Gewicht ode- [l] [N] [m 3 /h] (ΔP = 1 bar) [kg] [kg] nummer Flamco lean Smart 50 S Flamco lean Smart 65 S Flamco lean Smart 80 S Flamco lean Smart 100 S Flamco lean Smart 125 S Flamco lean Smart 150 S Flamco lean Smart 200 S Flamco lean Smart 250 S Flamco lean Smart 50 F Flamco lean Smart 65 F Flamco lean Smart 65 F *** Flamco lean Smart 80 F Flamco lean Smart 100 F Flamco lean Smart 125 F Flamco lean Smart 150 F Flamco lean Smart 200 F Flamco lean Smart 250 F Flamco lean Smart 300 F Flamco lean Smart 350 F Flamco lean Smart 400 F Flamco lean Smart 500 F Flamco lean Smart 600 F Flamcovent Smart & Flamco lean Smart (10 bar, 16 bar N50-65) is conform de Richtlijn rukapparatuur 2014/68/EU. * PN 25 op aanvraag skt** Kv = Q / ΔP Q: Flow [m 3 /h] ΔP: rukverlies over product [bar] *** 4 gats flensaansluiting

10 Flamco.V. Postbus GM unschoten mersfoortseweg LJ unschoten Nederland T +31 (0) F +31 (0) E info@flamco.nl I Flamco elux Monnikenwerve 187/ rugge elgië T +32 (0) F +32 (0) E info@flamco.be I M00931/ /ned

Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart ESTE PRESTTIE ESPRT ENERGIE ONERHOUSRM Flamcovent Smart Flamco lean Smart Flamcovent lean Smart OPTIMLE PRESTTIES GEOMINEER MET ENERGIEEHOU VOOR NSLUITMTEN N 50-600 Weg met lucht en vuil Lucht en vuil

Nadere informatie

OPTIMAAL RENDEMENT DANKZIJ DUBBEL STUWINGSEFFECT. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAAL RENDEMENT DANKZIJ DUBBEL STUWINGSEFFECT. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAAL RNDMNT DANKZIJ DUBBL STUWINGSFFCT Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart baanbrekende innovatie In het water van koel- en verwarmingsinstallaties zitten altijd luchtbelletjes

Nadere informatie

De nieuwe top in lucht- en vuilafscheiding. Dual Zone Flow Diversion

De nieuwe top in lucht- en vuilafscheiding. Dual Zone Flow Diversion De nieuwe top in lucht- en vuilafscheiding Dual Zone Flow Diversion voor optimaal resultaat Dual Zone Flow Diversion Drie technieken in één De nieuwe gepatenteerde Dual Zone Flow Diversion van verenigt

Nadere informatie

Flamco. Flamco. Flamco. Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP FLAMCO CLEAN V FLEXBALANCE FLEXBALANCE PLUS

Flamco. Flamco. Flamco. Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP FLAMCO CLEAN V FLEXBALANCE FLEXBALANCE PLUS NIEUWE PRODUCTEN Introductie nieuwe producten FLAMCOVENT V FLAMCOVENT SOLAR V FLEXVENT TOP PLUS Uitgave 2006 / NL Nieuwe typen vent en Flexvent Twee bekende merknamen die al vele jaren optimale prestaties

Nadere informatie

Flamco. Flamcovent. Montage- en bedieningshandleiding. Flamcovent microbellen luchtafscheiders /A/2002, Flamco

Flamco. Flamcovent. Montage- en bedieningshandleiding. Flamcovent microbellen luchtafscheiders /A/2002, Flamco vent vent microbellen luchtafscheiders 4-24-189//2002, 18503871 NL Montage- en bedieningshandleiding Montage en bedieningshandleiding Technische specificaties Maximale werkdruk Maximale bedrijfstemperatuur

Nadere informatie

Lucht en vuil in gesloten installaties

Lucht en vuil in gesloten installaties Lucht en vuil in gesloten installaties De beste technieken om de kleinste microbellen en vuildeeltjes te verwijderen. White paper Flamco B.V. November 2016 Lucht en vuil in de installatie In het water

Nadere informatie

Ontluchters en vuilafscheiders

Ontluchters en vuilafscheiders . Ontluchters en vuilafscheiders Installaties waarin het water goed is ontgast en die vrij zijn van allerlei vuildeeltjes leveren meer rendement, produceren minder geluid en kennen een langere levensduur.

Nadere informatie

VUILAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES

VUILAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES spirotrap VUILAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES SPIRO EXCEPTIONAL GUARANTEE WONINGBOUW UTILITEIT INDUSTRIE Het kleinste vuildeeltje kan de grootste problemen veroorzaken Vuil in

Nadere informatie

Ontluchting en vuilafscheiding

Ontluchting en vuilafscheiding 8. Ontluchting en vuilafscheiding Installaties waarin het water goed is ontgast en die vrij zijn van allerlei vuildeeltjes leveren meer rendement, produceren minder geluid en kennen een langere levensduur.

Nadere informatie

Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen

Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Your reliable partner Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Vacumat Eco in alle opzichten efficiënt Waterkwaliteit bepaalt prestatie De kwaliteit van het water bepaalt de prestatie van koel- en verwarmingsinstallaties.

Nadere informatie

ONTLUCHTERS EN VUILAFSCHEIDERS. Flexvent vlotterontluchters 2/3. Flamco luchtafscheiders een breed programma 4/5

ONTLUCHTERS EN VUILAFSCHEIDERS. Flexvent vlotterontluchters 2/3. Flamco luchtafscheiders een breed programma 4/5 FLEXVENT ONTLUCHTERS EN VUILFSCHEIDERS FLMCOVENT INHOUDSOPGVE PGIN Flamco FLMCOVENT CLEN Flexvent vlotterontluchters 2/3 Flamco luchtafscheiders een breed programma 4/5 Flamco luchtafscheiders de beste

Nadere informatie

SPIROTOP SPIROVENT SPIROTRAP SPIROCOMBI SPIROPLUS SPIROCARE SPIROCROSS

SPIROTOP SPIROVENT SPIROTRAP SPIROCOMBI SPIROPLUS SPIROCARE SPIROCROSS SPIROTOP SPIROTOP AutoMAtisCHe lucht-/ VuilAFsCHeiders Voor VerwArMings-, Koel- en ProCesinstAllAties woningbouw utiliteit industrie Lucht en vuil verstoren een optimale werking van de installatie Lucht

Nadere informatie

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 Bestekteksten Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 DEEL 4 SPECIALE TECHNIEKEN - VERWARMING & SWW, VENTILATIE, HVAC, 2 LOT 40 CENTRALE VERWARMING - INDIVIDUELE

Nadere informatie

TF1 Compact Filter. Koolstofvoetafdruk gecertificeerd door de Carbon Trust. Ideaal voor plaatsen met beperkte ruimte en toegang

TF1 Compact Filter. Koolstofvoetafdruk gecertificeerd door de Carbon Trust. Ideaal voor plaatsen met beperkte ruimte en toegang TF1 Compact Filter Dit hoogwaardige leidingfilter is speciaal ontworpen voor installatie in kleine ruimten en met beperkte toegang. Het gebruikt hydrocyclone en magnetische filtratie om alle soorten vuil

Nadere informatie

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN VEILIG SNEL BETROUWBAAR T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN Aftakken kan veel slimmer Het uitbreiden, ombouwen of renoveren van bestaande

Nadere informatie

LUCHTAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES

LUCHTAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES spirovent LUCHTAFSCHEIDERS VOOR VERWARMINGS-, KOEL- EN PROCESINSTALLATIES SPIRO EXCEPTIONAL GUARANTEE WONINGBOUW UTILITEIT INDUSTRIE Lucht: een storende factor in vloeistofsystemen Lucht in een installatie

Nadere informatie

WONINGBOUW IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES

WONINGBOUW IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES WONINGBOUW OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES Meer comfort dankzij een goed werkende installatie Alle soorten huizen en appartementsgebouwen hebben één grote overeenkomst.

Nadere informatie

Zeparo G-Force. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders

Zeparo G-Force. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders Zeparo G-Force Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders IMI PNEUMATEX / Waterkwaliteit / Zeparo G-Force Zeparo G-Force Uitgebreid assortiment van producten

Nadere informatie

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN VILIG SNL TROUWR T-plus TN TRWIJL SYST IN RIJ LIJT; STORINGVRLGN N SPRING VN ONTGTIJ N OSTN ftakken kan veel slimmer Het uitbreiden, ombouwen of renoveren van bestaande installaties leidt vaak tot hinder.

Nadere informatie

zeparo ZU Functie Programma Voordelen Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl

zeparo ZU Functie Programma Voordelen Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl zeparo ZU Functie Programma Voordelen Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl De functie Een betrouwbare waterkwaliteit in verwarmings-, zonne- en koelwatersystemen

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Composiet verdeler. Model Industrie

Installatiehandleiding. Composiet verdeler. Model Industrie Installatiehandleiding Composiet verdeler Model Industrie Introductie De composiet verdeler wordt gebruikt om het medium in installaties voor vloerverwarming en koeling te verdelen. Deze serie verdelers

Nadere informatie

Flamco. Flamco. Flamco. Ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders FLEXVENT FLAMCOVENT FLAMCOVENT CLEAN FLEXAIR FLAMCO CLEAN FLAMCO A-S

Flamco. Flamco. Flamco. Ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders FLEXVENT FLAMCOVENT FLAMCOVENT CLEAN FLEXAIR FLAMCO CLEAN FLAMCO A-S ONTLUCHTERS EN VUILFSCHEIDERS Flamco Flamco Ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders FLEXVENT FLMCOVENT FLMCOVENT CLEN FLEXIR FLMCO CLEN Flamco Uitgave 2005 / FLMCO -S Flamco Flexvent vlotterontluchters:

Nadere informatie

Zeparo Cyclone. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuilafscheiders

Zeparo Cyclone. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuilafscheiders Zeparo Cyclone Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuilafscheiders IMI PNEUMATEX / Waterkwaliteit / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone Uitgebreid assortiment van producten voor afscheiding

Nadere informatie

Functie. Prestaties Vloeistof: Water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen die Water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen die niet

Functie. Prestaties Vloeistof: Water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen die Water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen die niet Lucht- en vuilafscheider DISCLDIR serie CCREDIED ISO 900 FM ISO 900 No. 000 CLEFFI 0/0 NL vervangt folder 0/0 NL Functie Lucht- en vuilafscheiders worden toegepast om op continue wijze lucht en vuil in

Nadere informatie

N2049 MAGNETISCHE FILTERING VOOR INDUSTRIELE VLOEISTOFFEN EMS

N2049 MAGNETISCHE FILTERING VOOR INDUSTRIELE VLOEISTOFFEN EMS MAGNETISCHE FILTERING 1 Deze manier van filteren is de doeltreffendste om ijzerhoudende deeltjes te verwijderen uit vloeistoffen om te koelen, te smeren of te reinigen. Terwijl de meeste conventionele

Nadere informatie

zeparo ZI ZE Functie Programma Voordelen Telefoon Telefax E mail Internet

zeparo ZI ZE Functie Programma Voordelen Telefoon Telefax E mail Internet zeparo ZI ZE Functie Programma Voordelen Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl De functie Levensduur en rendement van verwarmings-, zonne- en koelwatersystemen

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch

Waterontharder. Simpel Compact Economisch Waterontharder Simpel Compact Economisch SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens de eisen

Nadere informatie

UTILITEIT OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES

UTILITEIT OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES UTILITEIT OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES APPENDAGES TOEVOEGINGEN ADVIES Meer comfort dankzij een goed werkende installatie Klimaatinstallaties zijn essentieel voor elk gebouw waarin mensen verblijven.

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by:

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by: Waterontharder Simpel Compact Economisch Powered by: SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens

Nadere informatie

AUTOMATISCHE SNEL-ONTLUCHTERS EN LUCHT-AFSCHEIDERS VOOR SOLARINSTALLATIES NIEUW: AUTOCLOSE

AUTOMATISCHE SNEL-ONTLUCHTERS EN LUCHT-AFSCHEIDERS VOOR SOLARINSTALLATIES NIEUW: AUTOCLOSE solar AUTOMATISCHE SNEL-ONTLUCHTERS EN LUCHT-AFSCHEIDERS VOOR SOLARINSTALLATIES NIEUW: AUTOCLOSE OPEN WANNEER HET KAN GESLOTEN WANNEER HET MOET Geen afsluiters nodig Geen gevaar voor droogkoken via de

Nadere informatie

HENCO INSTALLATIEHANDLEIDING COMPOSIET VERDELER

HENCO INSTALLATIEHANDLEIDING COMPOSIET VERDELER HENCO INSTLLTIEHNDLEIDING COMPOSIET VERDELER Composiet verdeler Introductie De composiet verdeler wordt gebruikt om het medium in installaties voor vloerverwarming en koeling te verdelen. Deze serie verdelers

Nadere informatie

Your reliable partner. Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen. Vacumat Eco

Your reliable partner. Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen. Vacumat Eco Your reliable partner Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Vacumat Eco Waterkwaliteit bepaalt prestatie De kwaliteit van het water bepaalt de prestatie van koel- en verwarmingsinstallaties. Een installatie

Nadere informatie

Maximale bedrijfsdruk van 16 bar (232 psi) Automatische luchtuitlaat met automatisch afsluiter - 12 bar (174 psi)

Maximale bedrijfsdruk van 16 bar (232 psi) Automatische luchtuitlaat met automatisch afsluiter - 12 bar (174 psi) Ontworpen voor grote verwarmings- en koelingsinstallaties die op lage temperatuur werken, om de belangrijkste onderdelen te beschermen tegen magnetisch en nietmagnetisch vuil en luchtbellen in het installatiewater.

Nadere informatie

Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Vacumat Eco

Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Vacumat Eco ...keeps the pressure on!!! Snel, stil en uiterst zuinig in ontgassen Vacumat Eco in alle opzichten efficiënt Waterkwaliteit bepaalt prestatie De kwaliteit van het water bepaalt de prestatie van koel-

Nadere informatie

Zeparo Cyclone. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders

Zeparo Cyclone. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders Zeparo Cyclone Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Automatische vuil en magnetiet afscheiders IMI PNEUMATEX / Waterkwaliteit / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone Uitgebreid assortiment van producten

Nadere informatie

13. Hydraulica. remeha.be 380

13. Hydraulica. remeha.be 380 13. remeha.be 380 13. Hydraulische modules 382 Hydraulische modules 382 383 381 Hydraulische modules Hydraulische modules Hydraulische modules Extra ondersteuning voor uw verwarmingsinstallatie Remeha

Nadere informatie

Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat

Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat Alle Caleffi-producten zijn 100% betrouwbaar en 100% getest! MINICAL Automatische ontluchter Zeer groot ontluchtingsgebied Grote luchtkamer Makkelijk

Nadere informatie

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 Bestekteksten Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 DEEL 4 SPECIALE TECHNIEKEN - VERWARMING & SWW, VENTILATIE, HVAC,... 2 LOT 4X UITVOERINGEN VOOR MEERDERE

Nadere informatie

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012

Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 Bestekteksten Conform neutraal besteksystematiek release 6 van het CBS/NAV-bestek - uitgave 2012 DEEL 4 SPECIALE TECHNIEKEN - VERWARMING & SWW, VENTILATIE, HVAC, 2 LOT 4X UITVOERINGEN VOOR MEERDERE LOTEN

Nadere informatie

CALEFFI. Luchtafscheiders DISCAL. serie 551 01060/12 NL. vervangt folder 01060/10 NL. Werking

CALEFFI. Luchtafscheiders DISCAL. serie 551 01060/12 NL. vervangt folder 01060/10 NL. Werking Luchtafscheiders DISCAL serie 551 ACCREDITED ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 CALEFFI 01060/12 NL vervangt folder 01060/10 NL Werking De luchtafscheider wordt toegepast om op continue wijze lucht uit

Nadere informatie

Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat

Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat Kies de beste componenten voor een kwalitatief resultaat Alle Caleffi-producten zijn 100% betrouwbaar en 100% getest! MINICAL Automatische ontluchter Zeer groot ontluchtingsgebied Grote luchtkamer Makkelijk

Nadere informatie

Flamco ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders

Flamco ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders 5 Uitgave 2002 ontluchtingsprogramma Inhoud Pagina Overzicht ontluchtingsprogramma 3 Lucht in c.v.-installaties 6 Flexvent vlotterontluchters 8 Flexair luchtafscheiders

Nadere informatie

HET HOE EN WAAROM VAN DE EVENWICHTSFLES

HET HOE EN WAAROM VAN DE EVENWICHTSFLES HET HOE EN WAAROM VAN DE EVENWICHTSFLES Flamco Jozef Van Elewijkstraat 59 B-1853 Grimbergen Tel. : 02/476.01.01 Fax : 02/476.01.99 E-mail : info@flamco.be KdG Workshop : 18/11/2009 Evenwichtsleidingen

Nadere informatie

Vuilafscheiders DIRTCAL - DIRTMAG

Vuilafscheiders DIRTCAL - DIRTMAG Vuilafscheiders DIRL - DIRMG serie 546-546 - 5465-5466 - 5468-5469 REDIED ISO 900 M 654 07/5 NL vervangt folder 07/ NL Werking De vuilafscheider verwijdert de onzuiverheden, voornamelijk zandkorrels en

Nadere informatie

OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES

OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES PRODUCTOVERZICO HT OPTIMAAL RENDEMENT IN HVAC-INSTALLATIES WONINGBOUW UTILITEIT INDUSTRIE Effectieve totaaloplossingen voor optimale vloeistofkwaliteit en maximaal installatierendement De vloeistoffen

Nadere informatie

Ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders

Ontluchtingsprogramma en vuilafscheiders Ontluchters en vuilafscheiders Your reliable partner 7 Flamco FLXVNT FLMCOVNT FLMCOVNT CLN FLXIR FLMCO CLN N uitgave b 2009 De beste mogelijkheden om luchtproblemen in Het goed ontgassen van moderne c.v.-installaties

Nadere informatie

Systeem nr. Ingediend door Deel spec. Para Locatie Datum Goedgekeurd Datum

Systeem nr. Ingediend door Deel spec. Para Locatie Datum Goedgekeurd Datum De Victaulic AGS klep voor drie toepassingen is een montage (verzonden als individuele componenten) van een Serie W761 AGS Vic-300 vlinderklep en een Serie W715 AGS Vic- terugslagklep. Deze combinatie

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties

Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties . Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties Flamco heeft een compleet programma producten om koel-, verwarmingsen solarinstallaties te beveiligen. Zo worden de verschillende uitvoeringen

Nadere informatie

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind With the future in mind Smart Line Multi-Energy Hybride tank voor het efficiënt opslaan van warm water. Het centrale punt voor hernieuwbare energiesystemen. Ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden,

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules!

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Remeha Tzerra Van binnen buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Even simpel als revolutionair De Remeha Tzerra is een splinternieuwe compacte, betaalbare, energiezuinige condensatieketel, leverbaar

Nadere informatie

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind With the future in mind Smart Line MultiEnergy Hybride tank voor het efficiënt opslaan van warm water. Het centrale punt voor hernieuwbare energiesystemen. Ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden,

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt

Nadere informatie

PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD

PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD PRODUCTHANDLEIDING SNEL EN PROBLEEMLOOS GEÏNSTALLEERD Hoogwaardig filter voor verwarmingsinstallaties Bespaart energie Houdt magnetisch en niet-magnetisch afval vast Werkt zonder verstoppingen Een wereldleider

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

TBV-C. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen

TBV-C. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen TBV-C Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen IMI TA / Regelafsluiters / TBV-C TBV-C De TBV-C is ontworpen voor toepassing in eindunits van verwarmingsof koelsystemen

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine

Nadere informatie

STAD-R. Inregelafsluiters DN met kleine Kv

STAD-R. Inregelafsluiters DN met kleine Kv STAD-R Inregelafsluiters DN 15-25 met kleine Kv IMI TA / Inregelafsluiters / STAD-R STAD-R STAD-R inregelafsluiters voor uw renovatie oplossing. Ideaal voor gebruik aan primaire en secundaire zijde van

Nadere informatie

STAD-C. Inregelafsluiters DN 15-50

STAD-C. Inregelafsluiters DN 15-50 STA-C Inregelafsluiters N 15-50 IMI TA / Inregelafsluiters / STA-C STA-C STA-C inregelafsluiters zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in koelsystemen. Belangrijkste kenmerken > Handwiel ankzij de digitale

Nadere informatie

Model EB700. Kenmerken

Model EB700. Kenmerken TM brandveilige en antistatische ASM 150/300 geflensde kogelkraan, eendelig, end entry, voor de olie-, gas-, petrochemische en chemische industrie enmerken Algemene toepassingen Ideaal geschikt voor gebruik

Nadere informatie

FIKTECH. Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Gebruiksinstructies FikVacWet vacuüm zuig/pers pomp

FIKTECH. Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Gebruiksinstructies FikVacWet vacuüm zuig/pers pomp Gebruiksinstructies FikVacWet vacuüm zuig/pers pomp Werking/ functie De FikVacWet gebruikt u voor het opzuigen van onder meer snijdvloeistoffen, hydrauliekolie, lekvloeistoffen, adsorbenten, slib en spanen,

Nadere informatie

STAD. Inregelafsluiters DN 15-50

STAD. Inregelafsluiters DN 15-50 STA Inregelafsluiters N 15-50 IMI TA / Inregelafsluiters / STA STA STA inregelafsluiters zorgen voor nauwkeurige waterzijdige inregeling in een uitgebreide reeks toepassingen. Ideaal voor gebruik aan primaire

Nadere informatie

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product-

Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren. product- Itho Daalderop Zonneboilers en zonnecollectoren product- 2 De zonneboilers van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende soorten zonneboilers; de Solior en de Voorverwarmer. De Solior is een

Nadere informatie

TBV-C. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen

TBV-C. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen TBV-C Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Voor On/Off regelen IMI TA / Regelafsluiters / TBV-C TBV-C De TBV-C is ontworpen voor toepassing in eindunits van verwarmingsof koelsystemen

Nadere informatie

Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers

Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers Poseidon spa s Piranha Elektrische reinigers TURBO Het kleinste model van ons Piranha-gamma is ontworpen om zo efficiënt mogelijk te werken. De Turbo klimt niet helemaal tot aan de waterlijn. De robot

Nadere informatie

MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen

MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen MAGNA3 met FLOWLIMIT voorkomt evenwichtsproblemen in HVAC systemen Afzonderlijke energiemeters of smoorkleppen niet nodig Installatie van de Grundfos MAGNA3 circulatiepompen biedt ingebouwde intelligentie

Nadere informatie

Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties

Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties . Toebehoren voor koel-, verwarmings- en solarinstallaties Flamco heeft een compleet programma producten om koel-, verwarmingsen solarinstallaties te beveiligen. Zo worden de verschillende uitvoeringen

Nadere informatie

TRIOPREX N: voor een hoog rendement en lage uitstoot. Technische eigenschappen

TRIOPREX N: voor een hoog rendement en lage uitstoot. Technische eigenschappen TRIOPREX N: voor een hoog rendement en lage uitstoot TRIOPREX N is een efficiente 3-treks ketel die zowel aan prestatie als zuinigheid niets inlevert. Hoog rendement (> 91,5%) Low NOx (< 120 mg/kwh) Voldoet

Nadere informatie

STAD. Inregelafsluiters DN 10-50, PN 25

STAD. Inregelafsluiters DN 10-50, PN 25 STAD Inregelafsluiters DN 0-50, PN 5 IMI TA / Inregelafsluiters / STAD STAD STAD inregelafsluiters zorgen voor nauwkeurige waterzijdige inregeling in een uitgebreide reeks toepassingen. Ideaal voor gebruik

Nadere informatie

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING!

Koelvloeistof bijvullen. Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig Werkzaamheden aan het koelsysteem van het voertuig WAARSCHUWING! Vóór het aanbrengen van wijzigingen aan het koelsysteem moet het koelsysteem leeggemaakt

Nadere informatie

Kennissessie Filters 2016

Kennissessie Filters 2016 Kennissessie Filters 2016 Als kennispartner delen we deze editie meer informatie over filters in luchtbehandelingskasten. Filters in luchtbehandelingskasten Een informatief stuk over filters en de verschillen.

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie.

Elke Recoh-drain is voorzien van een sticker met eigen nummer. Deze sticker moet leesbaar blijven. Indien deze niet leesbaar is vervalt de garantie. Installatie instructie Recoh-drain RD1-835CW Wij feliciteren u met de aanschaf van de Recoh-drain (Douchegoot-wtw). De Recoh-drain is één van de economisch meest interessante vormen van energiebesparing.

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27 14 95 C - 10 bar 14.27 Leiding specificaties ext. O mm dikte mm E mail Internet systeem PN10 bij 95 C UNI 10954/1 standaard - KLEUR WIT alu. mm O int. mm inhoud H 2 O l/m rol ongeïsol. verpakking lengte

Nadere informatie

Irrigatie 5.12 Inline druppelslang

Irrigatie 5.12 Inline druppelslang 5.12 Inline druppelslang Het inline druppelslangen pakket van Rivulis is een uitgebreid pakket met zeer veel mogelijkheden. De druppelslangen staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, degelijkheid en functionaliteit.

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor

Nadere informatie

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Product-Data-Blad Remeha Warmwaterboilers Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Remeha warmwaterboilers AQUA PLUS Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing De Remeha warmwaterboilers uit

Nadere informatie

STAP. Drukverschilregelaars DN

STAP. Drukverschilregelaars DN STAP Drukverschilregelaars DN 65-100 IMI TA / Drukverschilregelaars / STAP STAP De STAP is een drukverschilregelaar die het drukverschil over de gebruikers constant houdt, met als resultaat een effectieve

Nadere informatie

STAD-R. Inregelafsluiters Inregelafsluiter DN met kleine Kv

STAD-R. Inregelafsluiters Inregelafsluiter DN met kleine Kv STAD-R Inregelafsluiters Inregelafsluiter DN 15-25 met kleine Kv IMI TA / Inregelafsluiters / STAD-R STAD-R STAD-R inregelafsluiters voor uw renovatie oplossing. Ideaal voor gebruik aan primaire en secundaire

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

Zeparo ZU. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd

Zeparo ZU. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd Zeparo ZU nelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd IMI PNEUMATEX / Waterkwaliteit / Zeparo ZU Zeparo ZU Volledig programma voor de ontluchting en afscheiding van

Nadere informatie

SorbOx. Algemene bescherming voor installatiewater. Installatie Functie Werking Service

SorbOx. Algemene bescherming voor installatiewater. Installatie Functie Werking Service NL Algemene bescherming voor installatiewater SorbOx Installatie Functie Werking Service SorbOx is de revolutionaire waterfilter ter optimalisatie van de energie efficiëntie van uw installatie systeem.

Nadere informatie

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing

Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Product-Data-Blad Remeha Warmwaterboilers Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing Remeha warmwaterboilers AQUA PLUS Voor elke comfort vraag een warmwater oplossing De Remeha warmwaterboilers uit

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D QB1-21D-HE (High Efficient) Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging

Nadere informatie

Werking. Prestaties: Toegepaste vloeistof water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen

Werking. Prestaties: Toegepaste vloeistof water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen water, niet-gevaarlijke glycoloplossingen Luchtafscheiders ISL serie 55 RI ISO 900 M 65 ISO 900 No. 000 LI 060/ NL Vervangt 060/05 NL Werking e luchtafscheider wordt toegepast om op continue wijze de aanwezige lucht in de installatie af te voeren.

Nadere informatie

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M COMPACT EN VEELZIJDIG e.sybox is het meest complete en gebruiksvriendelijke systeem op de markt van electronisch geregelde pompsystemen voor toepassing

Nadere informatie

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander

De perfecte conventionele ketel. Warmte is ons element. Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Lucht ] [ Water ] [ Aarde ] Gietijzeren ketel Vermogensbereik : 21 tot 85 kw Gelevlambrander Blauwevlambrander [ Buderus ] De perfecte conventionele ketel We zijn niet allemaal op zoek naar de allernieuwste

Nadere informatie

ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES

ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES 2 Waarom originele onderdelen er toe doen SYSTEEMINTEGRITEIT Als u een compressor aanschaft van een betrouwbaar

Nadere informatie

Zeparo ZU. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd

Zeparo ZU. Snelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd Zeparo ZU nelontluchters, lucht- en vuilafscheiders Microbellen, vuildeeltjes, gecombineerd IMI PNEUMATEX / Waterkwaliteit / Zeparo ZU Zeparo ZU Volledig programma voor de ontluchting en afscheiding van

Nadere informatie

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES

Oplaadboilers vanderbeyl OLB-200, OLB-300 en OLB-500, DDS en ES -200, -300 en -500, DDS en ES dubbele scheiding en enkele scheiding uitvoering De vanderbeyl roestvrijstalen oplaadboilers maken het mogelijk om met een beperkt ketel vermogen een groot tapwatercomfort

Nadere informatie

AFZUIGARMEN Puur voordeel. De ideale afzuigarm voor industriële toepassing

AFZUIGARMEN Puur voordeel. De ideale afzuigarm voor industriële toepassing De ideale afzuigarm voor industriële toepassing Nieuwe technologie met nieuwe materialen en een focus op design geeft de Fumex - PR vele nieuwe en belangrijke voordelen: - Uniek makkelijk manoeuvreerbaar.

Nadere informatie

Hydraulische aansluitset

Hydraulische aansluitset Hydraulische aansluitset GAS 310/610 Eco Pro Eenvoudig en snel. Doordacht ontwerp. Remeha GAS 310 en 610 Eco Pro toestellen zijn krachtige staande cv-ketels, die mede door de transport wielen eenvoudig

Nadere informatie

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind

Smart Line Multi-Energy. With the future in mind With the future in mind Smart Line Multi-Energy Hybride tank voor het efficiënt opslaan van warm water. Het centrale punt voor hernieuwbare energiesystemen. Ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden,

Nadere informatie

GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen. heet voor je het weet

GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen. heet voor je het weet GRUNDFOS tapwatercirculatiepompen heet voor je het weet Zonder tapwatercirculatiesysteem: Koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... koud... Met tapwatercirculatiesysteem:

Nadere informatie

CALEFFI. Vuilafscheiders DIRTCAL. serie /10 NL. vervangt folder 01137/06 NL

CALEFFI. Vuilafscheiders DIRTCAL. serie /10 NL. vervangt folder 01137/06 NL Vuilafscheiders DIRCL serie 546-5465 - 5469 CCREDIED ISO 900 M 654 ISO 900 No. 000 CLEI 07/0 NL vervangt folder 07/06 NL Werking In klimaatregelingsinstallatie is de circulatie van water dat onzuiverheden

Nadere informatie

Composiet verdeler met pompgroep

Composiet verdeler met pompgroep nstallatiehandleiding Composiet verdeler met pompgroep Model N Model LTV Manual_Composiet_Pomp_NL_v.indd // : ntroductie De composiet verdeler met pompgroep wordt gebruikt om het medium in installaties

Nadere informatie

TA-COMPACT-P. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV)

TA-COMPACT-P. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter (PIBCV) IMI TA / Regelafsluiters / De drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter verzekert u van

Nadere informatie

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding

Showersave. QB1-21D (dubbele douchepijp wtw) Installatiehandleiding Showersave QB1-21D Installatiehandleiding Inhoudsopgave Pagina 1.0 Algemeen 2 1.1 Beschrijving van de warmtewisselaar 2 1.2 Veiligheid en Legionella 2 1.3 Onderhoud en reiniging 3 2.0 Aandachtspunten bij

Nadere informatie