nieuwsbrief 4, klas 1, havo, atheneum, tvwo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 klas 1, havo, atheneum, tvwo"

Transcriptie

1 tvwo atheneum havo vmbo nieuwsbrief 4, klas 1, havo, atheneum, tvwo Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Projectnieuws AH1 en TV1 Sportdag Het vak godsdienst Activiteitendagen Bezoek aan Newcastle Het gebruik van de ipad Gymlessen vanaf 1 april Gratis office voor leerlingen Belangrijke data Geachte ouder(s), verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u dit schooljaar ontvangt. We informeren u over bijzondere gebeurtenissen en over activiteiten die gaan komen. Reacties op deze nieuwsbrief kunt u mailen naar de teamleider, mevrouw R. Huibers, hsr@groevenbeek.nl. Partnerschool in Haltern in rouw Wij zijn opgeschrikt door het bericht dat 16 leerlingen en 2 docenten van een van onze partnerscholen, het Joseph-König-Gymnasium in Haltern am See, door een vliegtuigongeluk om het leven zijn gekomen. De afgelopen jaren hebben we jaarlijks een groep leerlingen van deze school op Groevenbeek mogen ontvangen en gaan leerlingen van Groevenbeek naar Haltern. Begin maart is een klas uit Haltern een week lang op bezoek geweest in Ermelo. De leerlingen van een 3 e klas atheneum uit Ermelo en leerlingen uit de 9 e Klasse uit Haltern volgden gezamenlijk lessen, gingen op excursie en logeerden bij elkaar thuis. Vanuit de band die daaruit is ontstaan, zijn de leerlingen op Groevenbeek nauw betrokken bij het verdriet dat hun uitwisselingspartners heeft getroffen. De schoolleiding van Groevenbeek heeft contact gehad met de rector van het Joseph König Gymnasium om namens de leerlingen, ouders, docenten en ouders de condoleances over te brengen. Met de leerlingen is uitgebreid gesproken over het ongeluk. Ermelo: Paul Krugerweg Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: Putten: Korenlaan 1 Telefoon: info@groevenbeek.nl

2 Daarbij is gesproken over de contacten en de berichten die de leerlingen intussen al hebben uitgewisseld met de leerlingen in Haltern. Klas A3B heeft een kaart gemaakt om Haltern een hart onder de riem te steken en hun betrokkenheid te tonen. Op de website van Groevenbeek is ook aandacht voor het Joseph König Gymnasium. Of het tegenbezoek van Groevenbeek van klas A3B naar Haltern eind april zal doorgaan, hangt af van de behoefte van de school aldaar. We zullen dat te zijner tijd met elkaar bespreken. Paasviering 2015 De paasvieringen staan dit jaar in het teken van het thema: Hoe ver ga jij Als uitgangspunt wordt het verhaal genomen waarin Jezus de voeten wast van zijn discipelen. Er wordt nagedacht over de vraag hoe ver je moet gaan om er voor de ander te zijn. Aan de hand van filmpjes worden de laatste dagen van Jezus uitgebeeld. In de loop van de viering zal een kruis de school binnengedragen worden, op de manier als bij The Passion, het tv-programma dat de laatste jaren steeds meer landelijke bekendheid krijgt. Projectnieuws AH1 en TV1 Na het project Songfestival gaan de leerlingen van AH1 aan het werk met een project over Staverden, dit in samenwerking met het vak biologie. Tijdens de biologielessen wordt de excursie naar landgoed Staverden voorbereid. Op dinsdag 19 mei gaan we er op de fiets heen. De leerlingen gaan met de boswachter op pad naar de witte pauwen. Ze bekijken het bezoekerscentrum. Ze onderzoeken, gewapend met schepnet, waterbeestjes, voor biologie. Ook maken ze opdrachten over het kasteel en in de kasteeltuin. Dit alles wordt in groepjes verwerkt in de projectlessen na afloop, door middel van het maken van een krant. De mooiste mag in de vitrine van het bezoekerscentrum in Staverden liggen ter inzage voor de bezoekers daar! De leerlingen van TV1 gaan aan de slag met het "spring project". Dit project heeft als doel de leerlingen kennis te laten maken met de biologie van bloemen en planten, maar ook met de kunst ervan. Daarom werken de leerlingen er zowel tijdens het vak biology als tijdens het vak visual arts aan. De leerlingen zullen verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het bestuderen van de biologische structuur van bloemen, het ontdekken van de verschillende bloemen in de natuur en in de kunst en het maken van een herbarium.

3 De leerlingen kijken bij visual arts naar verschillende plantenstructuren en naar het werk van kunstenaars met de natuur als inspiratiebron. De leerlingen maken linoleumsneden van een zelfontworpen cellenstructuur. Kortom: het projectuur in de brugklas bruist van leuke activiteiten, waarbij we de leerlingen vooral leren samenwerken, leren hoe ze een goed verslag maken en hoe ze kunnen plannen en organiseren. Sportdag Op dinsdag 16 juni binden alle brugklassers de strijd met elkaar aan tijdens de grote buitensportdag. Leuk om te vermelden is dat de organisatie van deze dag in handen is van de havo 3-leerlingen uit het winnende groepje van het Sportstroomklasproject Timewarp. Onderdeel van dit project was om samen een zo leuk mogelijke sportdag voor te bereiden voor de brugklassen. Het sportstroomgroepje dat het best heeft nagedacht over de organisatie, regelgeving, catering en andere sportieve elementen, mag met zijn eigen klas die dag assisteren. Het vak godsdienst Bij het vak godsdienst hebben de leerlingen van de AH1-klassen een lange reis achter de rug. Samen met Abraham, vader van alle gelovigen, trokken we door de woestijn en dachten na over vragen als Wie is God?, Kun je God verstaan? en Hoe vertrouw je op God?. Na vele familievetes, bijzondere verhalen en ontmoetingen met Izaäk, Rebekka, Jakob, Ezau en Jozef kwamen we uit in Egypte, het land waar het volk Israël in slavernij ontstond. We dachten na over vormen van slavernij in onze tijd en hoe je daarmee om kan gaan. Het volk Israël werd na vele plagen en veel strijd onder leiding van Mozes bevrijd. Dit verdient een feest, het Pesachfeest. In de laatste periode gaan we nadenken over regels en vrijheid. Het volk Israël kreeg regels om in vrijheid te kunnen leven. Misschien is het leuk als u thuis het gesprek aangaat over de regels die worden gehanteerd. Wij horen in de klas graag de voorbeelden. Verder gaan de leerlingen een eigen les voorbereiden. In groepjes gaan ze lesgeven over één van de volgende onderwerpen: cultuur, schoonheid en uiterlijk, sport, symbolen, taal en communicatie en wetenschap en geloof. De brugklassers krijgen van de godsdienstdocent onderzoeksvragen, wat informatie en tips voor websites die ze kunnen raadplegen.

4 Uiteindelijk leveren de leerlingen een verslag in, geven ze informatie in de klas en doen ze met de klas een activerende werkvorm. De leerlingen van de TV1-klassen gaan zich verdiepen in de persoon Jezus. Wie was Hij en in welke tijd groeide Hij op? We kijken naar Zijn manier van vertellen. In de Bijbel vinden we een aantal gelijkenissen, verhalen over alledaagse dingen, maar met een boodschap die verder gaat. Leerlingen gaan de gelijkenissen bekijken en maken daar een moderne variant op. De boodschap blijft bestaan, maar de filmbeelden zijn van nu. Activiteitendagen Aan het einde van het schooljaar, als de rapportvergaderingen in volle gang zijn, zijn er geen lessen meer voor de leerlingen. Wel zijn er nog een paar leuke activiteiten voor de brugklasleerlingen gepland. Zo is er voor AH1 een gezamenlijk uitje naar Bosbad Putten en staat er een dansdag op 2 juli met "Pierrot-dans" op de planning. Vier dansdocenten gaan dan samen met de brugklasleerlingen werken aan een heuse dansvoorstelling. In een middag leren de leerlingen dansen naar aanleiding van een thema. Daarnaast maken ze zelf hun kostuums en rekwisieten. Het doel van deze dans-theaterdag is meerledig. Zo kunnen de leerlingen kennismaken met verschillende vormen van non-verbale communicatie. Ze komen op een speelse wijze in aanraking met verschillende facetten die horen bij het maken van een voorstelling. Door middel van samenwerking en respect voor elkaars mogelijkheden wordt gewerkt naar een gezamenlijk eindresultaat, dat gepresenteerd wordt in een voorstelling. Het eindresultaat mag er zijn. En dat willen we de AH1-ouders natuurlijk graag laten zien. De officiële uitnodiging hiervoor volgt te zijner tijd. De datum mag alvast in de agenda. Op 2 juli wordt overdag door de leerlingen de voorstelling in elkaar gezet en 's avonds is de uitvoering: hartelijk welkom dus! We vinden het leuk als ouders en andere belangstellenden komen kijken naar deze bijzondere voorstelling van alle brugklassers!

5 Deze dansvoorstelling maken de leerlingen mee in het kader van CKV-junior, een voorloper van het vak CKV dat alle leerlingen in klas 4 krijgen. CKV staat voor "Culturele Kunstzinnige Vorming". In de onderbouw laten we de leerlingen alvast kennismaken met diverse activiteiten op het gebied van CKV. Per activiteit maken ze een verslagje, dat ze bewaren in een speciale map. In de afgelopen tijd kregen alle brugklassers tot twee keer toe te maken met CKV-junior. Ze gingen op 26, 27 of 28 maart naar een toneelvoorstelling in Harderwijk. Ook deden ze mee aan een workshop. Daarbij konden ze kiezen uit: dans "popping & locking" (robotachtige dans), theater "een dramatisch stukje soap", film "animatiefilmpjes met Kapla-blokken" of muziek "looping" waarbij een geluidsmix wordt gemaakt. Erg leuk om ze aan het werk te zien waarbij ze iets van zichzelf moesten laten zien! Bijna tijd voor Newcastle! Traditiegetrouw sluiten we het schooljaar met TV1 af met een excursie naar Newcastle. Dit jaar gaan we van 29 juni tot en met 2 juli. We gaan op maandag met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle en op woensdagavond nemen we de boot weer terug. Ondertussen doen de leerlingen opdrachten voor hun portfolio, zoals interviews met de Geordies (zoals de mensen daar in het Noordoosten van Engeland worden genoemd) en het interview uitschrijven in het Engels. We gaan naar Alnwick Castle (waar films zoals Harry Potter en Robin Hood zijn opgenomen) en het stadion van Newcastle United. Ook maken we een wandeling naar de Millennium Bridge (zie foto). We re looking forward to it! De begeleiders van deze excursie zijn mevrouw Huibers, mevrouw Kroon, de heer Ros, de heer Wilts, de heer De With en mevrouw Van Vliet. Het gebruik van de ipad We zijn ondertussen al weer in de vierde en laatste periode gekomen van het schooljaar. In de eerste drie periodes zijn er vele ontwikkelingen geweest omtrent het gebruik van de ipad. Steeds meer collega s zetten de ipad in binnen het leslokaal, bijvoorbeeld voor het afnemen

6 van een quiz en het maken van samenvattingen. Er wordt aanvullend materiaal geschreven ter ondersteuning en verdieping en er worden (korte) projecten geschreven en uitgevoerd waarbij de ipad centraal staat in het vinden en verwerken van informatie. Daarnaast wordt er bij een aantal secties gekeken of een deel van de gebruikte methode kan worden vervangen voor een digitale (en daardoor vaak meer interactieve) variant die werkt op de ipad. Één collega heeft het zelfs tot een hoger niveau weten te brengen door een lesmethode voor het vak muziek te ontwikkelen, die volledig bruikbaar is op de ipad. Deze zal volgend jaar worden ingezet bij een aantal lessen van klas 3. De komende tijd zal de focus binnen Groevenbeek blijven liggen op het ontwikkelen van lesondersteunend materiaal dat via de ipad te bereiken en te gebruiken is en op het maken van (interactieve) projecten, waarbij de ipad als hulpmiddel/informatiebron gebruikt wordt. Belangrijk vinden we ook het mediawijs maken van onze leerlingen door te werken met de ipad. Gymlessen vanaf 1 april Net als aan het begin van het schooljaar zullen we vanaf 1 april tijdens de gymlessen gebruik maken van de sportvelden van voetbalclub DVS `33 en korfbalclub Dindoa. Om op deze velden te mogen sporten, zijn schoenen met noppen verplicht. Af en toe zal er echter ook een les in de zaal gegeven worden. De gymtas zal daarom in de komende periode extra vol zitten met zowel binnen- als buitenschoenen. Soms is het buiten wat koud of kan het (kunst)gras nog wat nat van de dauw of regen zijn. Een sportieve sweater en een droog paar sokken zijn dan geen overbodige luxe. Zet de nieuwste versie van Microsoft Office gratis op je computer Goed nieuws voor leerlingen! Omdat we een overeenkomst met Microsoft en Slim.nl hebben, krijg je met een Slim.nl-account gratis de officiële laatste versie van Office. Je mag dit pakket installeren op 5 vaste en 5 mobiele apparaten. De software mag je gebruiken zolang je op school zit. Zo ben je helemaal up-to-date en kun je altijd en overal aan de slag met de nieuwste software! Slim.nl is dé ICT-webwinkel voor middelbare scholieren en docenten. Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting de nieuwste software, hardware, boeken en accessoires.

7 Installeer Office vandaag nog 1. Ga naar Slim.nl/StudentAdvantage 2. Maak een account aan op deze pagina met het adres die je ook in Magister gebruikt. 3. Je ontvangt een bevestigingsmail met downloadinstructie. Let op: dit kan tot een uur duren 4. Volg de stappen in de bevestigingsmail en installeer Microsoft Office gratis op vijf vaste en vijf mobiele apparaten. Heb je al een account bij Slim.nl? Dan kun je op de Student Advantage-pagina meteen inloggen. Belangrijke data Voor de planning van alle activiteiten verwijzen wij u naar onze website : onder TVWO/ATH/HAVO, belangrijke data.

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), U ontvangt nieuwsbrief 4 met daarin informatie over de activiteiten die gaan komen in leerjaar 1. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw

Nadere informatie

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 tvwo atheneum havo vmbo E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Meivakantie en uitwisseling Positieve cultuur havo 3, de

Nadere informatie

team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013

team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013 team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013 INHOUD Toneelvoorstellingen Projectnieuws AH1 en TV1 Buiten sporten en sportdag Daar zit muziek in Het vak godsdienst Hanze-excursie Newcastle Laatste lesweek ICT ontwikkelingen

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 INHOUD Inleiding Paasviering Jij bent geweldig Filippijnen Oudercontactavond Schoolkampen Activiteitenweek Plantenmarkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bericht. Gezondheidsonderzoek. leerlingen uit klas 1. Toetsweek en activiteitendagen. Atheneum/TVWO/HAVO, leerjaar 1, 17 mei 2019

Nieuwsbrief. Bericht. Gezondheidsonderzoek. leerlingen uit klas 1. Toetsweek en activiteitendagen. Atheneum/TVWO/HAVO, leerjaar 1, 17 mei 2019 Bericht Nieuwsbrief Atheneum/TVWO/HAVO, leerjaar 1, 17 mei 2019 leerlingen uit klas 1 Gezondheidsonderzoek De Jeugdgezondheidszorg van GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunt, samen met de scholen, de

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Een school voor iedereen

Een school voor iedereen , n Wereldschool! Een school voor iedereen Wil je de wijde wereld in? Kom dan naar het Carolus Clusius College. Daar leer je verder kijken! Je maakt kennis met andere culturen en je krijgt intensief taalonderwijs

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum 2015 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

Workshops oktober november 2014-2015

Workshops oktober november 2014-2015 Workshops oktober november 2014-2015 Doe jij ook mee? Jij zit nu in groep 8 van de basisschool en gaat dit jaar kiezen op welke middelbare school je je schoolloopbaan gaat vervolgen. Goed oriënteren is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur

Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Praktische informatie Danswaaier - Een lessenreeks op school Data Locatie Duur Beleef NDT met je klas - activiteiten voor primair onderwijs Voor leerlingen van primair onderwijs stellen wij een combinatie van activiteiten samen waarbij moderne dans en NDT centraal staan, onder de

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College

kiezen voor het Gerrit van der Veen College kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/vwo 2016 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Informatieboekje Zomerschool

Informatieboekje Zomerschool 2015 Informatieboekje Zomerschool Naam: Doel van de Zomerschool Het belangrijkste doel van De Zomerschool is dat je door samenwerken andere vaardigheden leert zoals: plannen, initiatief nemen en presenteren.

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer...

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... GROEIEN Kent u dat verhaaltje van dat kleine jongetje dat een klein stekje had geplant dat maar niet wilde groeien?

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 Havo 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De inrichting van de profielen 1 Het gemeenschappelijk deel Nederlands

Nadere informatie

Hoe pak je je schoolwerk aan?

Hoe pak je je schoolwerk aan? Hoe pak je je schoolwerk aan? Leren plannen In elke agenda heb je spitsuren ; je hebt van die dagen dat je zoveel hebt dat het gewoon niet past allemaal! Je hebt bijvoorbeeld tot het 7 e uur les, s avonds

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015

Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Profielkeuzevoorlichting 3 atheneum + 3 gymnasium 3 december 2015 Het profiel I II Het gemeenschappelijk deel Profielvakken III Keuzevakken in het vrije deel De samenstelling van het vakkenpakket. I: Het

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

team ah1/tvwo1 nr. 3/2013-2014

team ah1/tvwo1 nr. 3/2013-2014 team ah1/tvwo1 nr. 3/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), U ontvangt nieuwsbrief 3 met daarin informatie over de activiteiten die gaan komen in leerjaar 1. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Binnenkort zit het schooljaar 2017-2018 er weer op. De tijd is voorbij gevlogen en we kijken met tevredenheid terug. Ongeveer een maand geleden ontstond er veel commotie rondom het

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender februari en maart. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte.

Toch liever het hele team trainen? Dat kan natuurlijk. Neem dan even contact op, dan maak ik een offerte. maart 2013, Nieuwsbrief 1 In deze nieuwsbrief: Training 'Sterren in de klas' gelanceerd Gastlessen drukte KleinKracht nu ook op Facebook en Twitter Boek in de maak Lestip: Paasles over de maan En verder

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Opendagen en voorlichtingsavonden omliggende middelbare scholen leerjaar 2014 / 2015

Opendagen en voorlichtingsavonden omliggende middelbare scholen leerjaar 2014 / 2015 Opendagen en voorlichtingsavonden omliggende middelbare scholen leerjaar 2014 / 2015 Gemini Reijerweg 249 Ridderkerk Tel. 0180486999 E-mail: gemini@geminicollege.nl Website: http://www.geminicollegeridderkerk.nl

Nadere informatie

Informatieavond Klas 3 Welkom

Informatieavond Klas 3 Welkom Informatieavond Klas 3 Welkom Programma opening het 3 vwo team uw kind op 3 vwo communicatie LOB: Profielkeuzeproces in 3 vwo Pauze (kopje koffie in het dolninarium) kennismaking met de mentor Leerlingen

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN. 5 september t/m 9 september 2016

KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN. 5 september t/m 9 september 2016 KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN 5 september t/m 9 september 2016 Beste leerling, Eindelijk is het dan zover, je schoolcarrière op het Beekdal Lyceum is begonnen! Een andere school, een andere omgeving, nieuwe

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

guido bruggerinfo ARNHEM Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès het schoolleven van een brugger

guido bruggerinfo ARNHEM Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès het schoolleven van een brugger guido bruggerinfo ARNHEM het schoolleven van een brugger verhalen van leerlingen aandacht voor jou! Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès Welkom! In deze folder geven

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onze website

Nieuwsbrief. Onze website Nieuwsbrief Onze website Mei 2014 IN DIT NUMMER: Website 1 Data sportdagen en schoolreisje Bloesem op de Olmenhorst 1/2 De natuurclub gaat weer van start Sportservice Haarlemmermeer Olympia s kids tour

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Rosmalen, 12 maart 2015. Beste ouders/ verzorgers, Op vrijdagochtend 24 april staat onze jaarlijkse sportdag gepland op sportcomplex De Groote Wielen van

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie