team ah1/tvwo1 nr. 3/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "team ah1/tvwo1 nr. 3/2013-2014"

Transcriptie

1 team ah1/tvwo1 nr. 3/ Geachte ouder(s)/verzorger(s), U ontvangt nieuwsbrief 3 met daarin informatie over de activiteiten die gaan komen in leerjaar 1. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Huibers (teamleider leerjaar 1). Inhoud Groot tevredenheidsonderzoek Groevenbeek Leerling helpt leerling Leerlingenpanel Ouderavond atheneum/havo 1: atheneum of havo? Stromen en vakken in leerjaar 2 Talenturen Daar zit muziek in Projectnieuws: songfestival Groevenbeek gaat voor fittere leerlingen Ouderspreekavonden Wijs omgaan met sociale media ICT ontwikkelingen op Groevenbeek Goeddoelactie 2014 Belangrijke data GROOT TEVREDENHEIDSONDERZOEK GROEVENBEEK Deze maand heeft u een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het groot tevredenheidsonderzoek van Groevenbeek. U heeft hierover een mail ontvangen van het bedrijf DUO Onderwijsonderzoek uit Utrecht, van mevrouw Madelon van Duren. Graag benadrukken wij nogmaals hoe belangrijk dit onderzoek voor ons is en verzoeken wij u, indien u dit nog niet gedaan heeft, mee te werken aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijst duurt ± 15 minuten en de gegevens zullen anoniem worden behandeld. Waarom het onderzoek? Het Christelijk College Groevenbeek vindt het belangrijk om de kwaliteit van het onderwijs, de leerlingenzorg, de communicatie en andere schoolzaken te bewaken en waar nodig te verbeteren. Daarom is een aantal jaren geleden besloten om eenmaal in de drie jaar een tevredenheidsonderzoek te houden onder leerlingen, ouders en personeel van Groevenbeek en de basisscholen. Groevenbeek wil graag weten wat u vindt van een aantal onderwerpen die met Groevenbeek te maken hebben. Uw medewerking aan dit onderzoek stellen we erg op prijs. Met de resultaten kunnen we gericht werken aan verbeteringen.

2 LEERLING HELPT LEERLING Wellicht heeft uw zoon/dochter moeite met de stof van een bepaald vak. Wie weet is 'leerling helpt leerling' dan een goed middel om de resultaten te verbeteren. Deze privélessen worden gegeven door leerlingen uit de bovenbouw. Opgave gebeurt via de mentor. Uw zoon/dochter wordt vervolgens via de ELO gekoppeld aan een bovenbouwer. Samen bepalen zij de dag, het tijdstip, de plaats in school en de frequentie van de bijles. Aan het begin van iedere bijles betaalt de brugklasser de bovenbouwleerling 5,-. LEERLINGENPANEL Binnenkort komt het brugklasleerlingenpanel voor de tweede keer bijeen. Zoals we de vorige keer al schreven, hecht het docententeam grote waarde aan dit type klankbord. Op 5 november 2013 zaten de brugklasvertegenwoordigers voor het eerst, onder leiding van twee brugklasmentoren, bij elkaar. Naast zaken waarover de leerlingen heel tevreden waren, stelden ze dingen aan de orde, waar wij als school (nog) eens aandacht aan moeten besteden. De opmerkingen zijn meegenomen naar het brugklasdocententeam. Wij hopen dat ook de volgende keer, dinsdag 25 februari 2014, weer veel zinnigs wordt ingebracht.

3 OUDERAVOND ATHENEUM/HAVO 1: ATHENEUM OF HAVO? Over een tijdje breekt bij de atheneum/havo 1 leerlingen het moment van de keuze aan: atheneum, havo of misschien vmbo? Op woensdag 19 maart 2014 wordt over dit onderwerp een ouderavond gehouden. Wordt het atheneum of havo? Mag een leerling zomaar naar het atheneum of gelden er bepaalde bevorderingsregels? Welke factoren spelen een rol bij de keuze? Wat te doen, als uw kind en u nadenken over een overstap naar het vmbo? Voor u en veel andere ouders/verzorgers van de atheneum/havo 1 leerlingen zullen dit ongetwijfeld bekende vragen zijn. Daarom is er een ouderavond georganiseerd rondom dit thema. De officiële uitnodiging volgt nog, maar de datum van die avond kunt u alvast in uw agenda zetten: 19 maart Eerst is er in de aula het algemene informatiedeel. Hierna krijgt u de gelegenheid om hierover in één van de lokalen van gedachten te wisselen met de mentor van uw zoon/dochter. STROMEN EN VAKKEN IN LEERJAAR 2 De eersteklassers kiezen in de loop van dit schooljaar voor een bepaald vak of een bepaalde stroom in leerjaar 2. De leerlingen die naar tweetalig vwo 2 gaan, kunnen kiezen uit science 2 en Spaans. De leerlingen die volgend jaar havo 2 gaan doen, kunnen kiezen uit de sportstroom, de techniek en ontwerpen-stroom en de kunst XL-stroom. Voor de toekomstige atheneum 2 leerlingen zijn de opties: Spaans, de kunst XL-stroom en techniek en ontwerpen-stroom. De atheneum/havo 1 leerlingen krijgen in periode 3 een les drama om kennis te maken met dit vak. In de lessen techniek en beeldende vorming/muziek wordt aandacht geschonken aan de techniek en ontwerpen-stroom en kunst XL. Bij lichamelijke oefening wordt tijdens de gymlessen tijd ingepland om uitleg te geven over de sportstroom. Bovenbouwleerlingen zullen de eersteklassers informeren over het vak Spaans.

4 TALENTUREN Op maandag 3 februari 2014 is periode 3 begonnen. De leerlingen hebben een ander rooster dan het afgelopen halve jaar. Sommige vakken worden vaker of minder vaak per week gegeven. Verder gaan we in deze periode beginnen met talenturen. Talenturen zijn voor leerlingen die meer aankunnen dan de gewone lesstof van ze vraagt. Het gaat om kinderen, van wie wij het gevoel hebben dat ze meer uitdaging goed kunnen gebruiken en die de gewone vakinhoud ook goed kunnen volgen, als ze in totaal twee reguliere lessen minder in de week krijgen. We denken met de talenturen te bereiken dat deze meerbegaafde leerlingen zich goed blijven ontwikkelen en voldoende uitdaging krijgen. De eerste selectie daarvoor is via de mentoren gelopen. Voor een nadere selectie is het oordeel van de afzonderlijke docenten gevraagd. De betreffende leerlingen en ouders zijn hierover al ingelicht. Gedurende enkele maanden gaan de geselecteerde leerlingen aan de slag met een verrijkende opdracht. De leerling bedenkt daarvoor zelf een thema en opzet of hij/zij kiest daarvoor uit een reeks opdrachten die wij beschikbaar hebben. Wij zien hen graag in duo s werken, maar het is ook mogelijk dat ze alleen aan de slag gaan. Het is de bedoeling dat de leerlingen de opdracht afsluiten met een eindproduct, bijvoorbeeld een verslag, presentatie of ontwerp. DAAR ZIT MUZIEK IN Dat er veel talent is op onze school, is wellicht bekend. Dat er veel muzikaal talent is, is misschien nog niet bij iedereen bekend. Hoe we dat weten? Dat is te beluisteren op de befaamde grote muziekavonden. De zogenaamde fire-music night was op 28 november Op dinsdagavond 4 maart 2014 staat de candle-music-night op de agenda. Hier kunnen de ballads, de dwarsfluitkwartetten, de mooie solo's en de pianoduetten opgevoerd worden. Groepen, maar ook solisten zullen zich laten horen. Leerlingen kunnen zich opgeven om mee te doen door dit kenbaar te maken aan één van de muziekdocenten. Er kunnen maximaal 20 optredens zijn. VOL = VOL. En het publiek? U bent meer dan welkom om mee te komen luisteren en te genieten!

5 PROJECTNIEUWS: SONGFESTIVAL De hapjes van de high tea zijn nog maar net op of er moet alweer nagedacht worden over de volgende hapjes. We starten in alle klassen met het Songfestivalproject. Iedere klas krijgt een land dat tijdens een presentatiemiddag wordt vertegenwoordigd. Leerlingen bedenken een bijpassende dans op uitgekozen muziek en presenteren alle informatie die zij hebben gevonden en geordend in een PowerPoint. Ook zullen leerlingen een kraam versieren met informatie en lekkernijen afkomstig uit het land meenemen. De tweetalig vwo 1 leerlingen krijgen dit project in het Engels. Het belooft weer een creatief en leerzaam project te worden! De presentatie van dit project zal zijn op dinsdag 25 maart 2014 van uur tot ongeveer uur. Om te kunnen meegenieten moet u zich helaas beperken tot de verhalen van uw kind en de foto s op de website na afloop van de presentaties. GROEVENBEEK GAAT VOOR FITTERE LEERLINGEN Als school willen wij dat kinderen, naast het behalen van mooie resultaten, goed in hun vel zitten. In overleg met de Gelderse Sportfederatie gaan brugklasleerlingen van vmbo Ermelo en atheneum/havo meedoen aan het programma B-fit. Hieronder beschrijven we wat B-fit inhoudt en hoe het programma eruit ziet. Wat is B-fit? B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en eten. Het doel is om kinderen te laten zien dat bezig zijn met gezond leven vooral ook heel leuk kan zijn. Fit is fun! Wat merken de leerlingen ervan? De brugklasleerlingen krijgen informatie over voeding en bewegen tijdens een voorlichting en de lessen biologie. Zij krijgen tijdens de gymles een fittest waarin evenwicht, sprongkracht, snelheid, knijpkracht en uithoudingsvermogen worden getest. Groevenbeek creëert vijf beweegmomenten per week voor de leerlingen: LO lessen, pauzeactiviteiten, dinsdagmiddagactiviteiten voor leerlingen die zich daarvoor opgeven en vrijdagmiddagactiviteiten (voor iedereen toegankelijk).

6 De dinsdagmiddagactiviteiten zijn vooral voor brugklasleerlingen die graag aan hun uithoudingsvermogen, conditie en/of gewicht willen werken, zodat leerlingen fitter worden. Deze lessen worden gegeven door een professional. School zet een schoolgezondheidsbeleid op. Na een jaar zullen de leerlingen de fittest nog een keer uitvoeren om te kijken of ze vooruit zijn gegaan. Meer weten? Mocht u nog vragen hebben over het project B-Fit, dan kunt u contact opnemen met de combinatiefunctionarissen van Christelijk College Groevenbeek: Frank Smeding: sgf@groevenbeek.nl, Anne-Bertien de Vente: vea@groevenbeek.nl. Kijk ook eens op voor meer informatie over B-Fit. OUDERSPREEKAVONDEN Na periode 1 en 3 zijn ouders in de gelegenheid om tijdens de 10-minutengesprekken contact te hebben met docenten naar keuze. Na periode 2 staat er op donderdag 27 februari 2014 een ouderavond gepland op initiatief van de mentor. Het is de bedoeling dat de mentor in overleg met de teamleider die ouders uitnodigt, met wie een gesprek wenselijk wordt geacht. Op deze manier hopen we tegemoet te komen aan de wens van ouders. Uit de ouderraad en de Audit Mentoraat is gebleken dat er behoefte is aan meer contact met de mentor. Tegelijk hopen we dat het voor mentoren een efficiënte manier is om ouders van mentorleerlingen te spreken. Mocht u worden uitgenodigd voor deze avond, dan ontvangt u voor 14 februari 2014 via de mail een uitnodiging met daarin een verwijzing naar Magister, waar de juiste tijd en plaats vermeld zal staan. WIJS OMGAAN MET SOCIALE MEDIA De mogelijkheden op het gebied van communicatie en media zijn enorm toegenomen de laatste jaren. Op dit moment zijn bijna alle leerlingen in het bezit van een smartphone. Naast alle leuke en goede kanten van de smartphone willen wij een stuk zorg delen en u vragen alert te zijn. Via WhatsApp sturen leerlingen elkaar berichtjes, foto s en filmpjes. Leerlingen nemen ook deel aan groeps-whatsapps. Hierdoor kan een klas, of een deel van de klas, met elkaar informatie uitwisselen. Dit is leuk en nuttig, maar dit kan ook vervelende vormen aannemen. Leerlingen worden gepest of buitengesloten. Op school worden er lessen mediawijsheid gegeven en mentoren zijn in gesprek met leerlingen om ze hier bewust van te maken. Wilt u thuis ook het gesprek aangaan? Wie weet, kunt u eens meelezen om zo een beeld te krijgen van wat er allemaal bericht wordt door uw zoon of dochter. Een smartphone of tablet kan een grote afleider zijn voor een puber. Geconcentreerd huiswerk maken is moeilijker als de telefoon regelmatig berichtjes of informatie geeft. Thuis afspraken maken kan helpen om het huiswerk goed te maken.

7 Nachtrust is belangrijk voor een puber. Rust voor het slapen gaan helpt om beter te slapen. Wij adviseren u om, vooral bij de jonge puber, de telefoon niet mee naar boven te laten nemen. Op de site kunt u allerlei informatie vinden over dit onderwerp. ICT ONTWIKKELINGEN OP GROEVENBEEK De ipadpilot in tweetalig vwo 2 wordt op meerdere manieren gevolgd. Er is een onderzoek onder docenten gehouden met vragen over gebruik, zowel praktisch en inhoudelijk. De belangrijkste bevinding is dat men positief is over de mogelijkheden die de ipad biedt in de les. De ipad kan ingezet worden om leerlingen actief en op eigen niveau te laten werken. Tegelijk ontdekken docenten dat het aanbod van digitaal lesmateriaal nog niet groot is. In een panelgesprek met de ouders van deze leerlingen is naar voren gekomen dat men positief is over de mogelijkheden tot samenwerken en dat het een ideaal apparaat is om snel informatie te zoeken en te verwerken tot mooie producten. Ouders hebben hun zorg uitgesproken over de afleiding die de ipad veroorzaakt tijdens het leren. Ook het vele gamen, met name door jongens, wordt als een nadeel ervaren. Een onderzoek naar de ervaringen van leerlingen wordt nu gedaan. De schoolleiding is op dit moment aan het onderzoeken hoe ze, met de ervaringen van dit jaar, de pilot verder wil vormgeven in het volgende schooljaar. Er is goed digitaal materiaal beschikbaar via VO-content. Op dit moment zijn er gesprekken met secties om te kijken welke collega s het fijn vinden om in een eerste klas te werken met dit materiaal. Uitgangspunt is dat het inzetten van ICT ondersteunend zal zijn voor het onderwijsleerproces. We hopen dat digitaal lesmateriaal de mogelijkheid biedt om te differentiëren in tempo, moeilijkheid en leerstijl. GOEDDOELACTIE 2014 Wat is ook alweer Young Focus? Young Focus Int. heeft als doel het bevorderen van de geestelijke volksgezondheid en het maatschappelijk welzijn van jonge leeftijdsgroepen in arme leefgemeenschappen door middel van onderwijs. Daarnaast richt Young Focus zich op een benadering, waarin alle aspecten van de ontwikkeling van een kind van belang zijn: een kind moet gezond zijn, moet kunnen spelen (niet werken), moet onderwijs kunnen krijgen, moet haar of zijn eigen zelfwaarde kunnen ontwikkelen. Kinderen hebben geen toekomst zonder onderwijs. Zij hebben geen mogelijkheid om ook maar iets te kunnen maken van hun leven zonder onderwijs. Sterker nog: zonder onderwijs zijn ze gedoemd om te leven op vuilnisbelten, in sloppenwijken of op straat. Zonder onderwijs is er geen kans op inkomsten voor levensonderhoud. Zonder onderwijs zullen hun talenten nooit zichtbaar worden. Zonder onderwijs zullen ook hun kinderen in dezelfde omgeving opgroeien... Wat gaat Groevenbeek doen? In de maanden januari t/m juni 2014 worden er acties gehouden, waarmee we geld inzamelen. Dit worden o.a. een lesnacht, flessenacties en de actiedag op 28 mei Alle klassen gaan hun uiterste beste doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Deze actie is schoolbreed en dus ook op vmbo Ermelo en vmbo Putten worden acties gevoerd voor Young Focus. Wij hopen weer tien kinderen voor acht jaar gegarandeerd een schoolopleiding te kunnen laten volgen, zodat zij een toekomst hebben en weg kunnen van Smokey Mountain. Dat is twee jaar geleden gelukt en we hopen dat het dit jaar weer gaat lukken. Op 13 juni 2014 wordt het bedrag op spectaculaire wijze aangeboden aan Young Focus. In maart kunnen leerlingen van klas 3 tvwo/atheneum/havo en leerlingen van klas 2 en 3 vmbo solliciteren naar een plek in het uitwisselingsprogramma. Met vier

8 leerlingen hopen we dan in oktober weer te kunnen gaan kijken in Manila, Smokey Mountain. Deze vier leerlingen worden daarna onze ambassadeurs die kunnen overdragen aan de andere leerlingen en anderen, wat zij gezien hebben van het werk van Young Focus. In april 2015 hopen we dan weer vier leerlingen uit Manila te mogen ontvangen. BELANGRIJKE DATA 17 t/m 21 februari Voorjaarsvakantie 24 februari Huiswerkvrij leerlingen onderbouw 27 februari Ouderavond op initiatief van mentor 4 maart Muziekavond candlenight 13 maart Huiswerkvrij leerlingen onderbouw i.v.m. biddag op 12 maart 19 maart Ouderavond leerjaar 1 keuze havo/atheneum 25 maart Songfestival leerjaar 1 10 t/m 12 april Grote avonden toneel 14 en 15 april Leerlingen vanaf uur vrij i.v.m. rapportvergaderingen 17 april Paasvieringen 18 april t/m 5 mei Paas- en meivakantie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

2 - vmbo Ermelo bovenbouw

2 - vmbo Ermelo bovenbouw 2 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Beroependag Voorlichting kampen klas 3 Groot tevredenheidsonderzoek Groevenbeek Het Goede Doel Groevenbeek s Got Talent Doorgaande lijn zorg en welzijn VO-MBO Vakkenpakketten

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo November 2013 onderbouw vmbo Ermelo INHOUD Schoolregels Rugzak Faciliteitenpassen MaS Excursie in activiteitenweek LOB Huiswerkpunt Planners, Magister (elo) in klas T1 en T2 Gala Faalangst Dagroosters

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Informatieboekje Eurekagroep De Meent

Informatieboekje Eurekagroep De Meent Informatieboekje Eurekagroep De Meent 2014/2015 Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor kinderen die in de Eurekagroep van De Meent zitten en voor hun ouders. Je vindt er bijvoorbeeld in wanneer we Eurekagroep

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom

Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College. Hartelijk welkom Het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Hartelijk welkom Doelstelling presentatie Uitleg onderwijs in het havo/atheneum en atheneum op het Oostvaarders College Beantwoorden van vragen

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Welkom Belangrijke algemene zaken Oké Informatie MET-concept Advisory/ expert Tijdlijn Vragen stellen / afsluiting Het Optimaal Klimaat Elde College ( 1) Dit houdt in dat we werken

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Workshops oktober november 2014-2015

Workshops oktober november 2014-2015 Workshops oktober november 2014-2015 Doe jij ook mee? Jij zit nu in groep 8 van de basisschool en gaat dit jaar kiezen op welke middelbare school je je schoolloopbaan gaat vervolgen. Goed oriënteren is

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan

Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Algemene informatie over de brugklas Christiaan Huygens College locatie Rachmaninowlaan Het Christiaan Huygens College, locatie Rachmaninowlaan is een kleine protestants christelijke havo vwo school. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom Natuurkunde en Flipping the Classroom De lespraktijk van een natuurwetenschappelijk vak zoals natuurkunde bestaat gewoonlijk uit klassikale instructie, practicum en het verwerken van opdrachten. In de

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), U ontvangt nieuwsbrief 4 met daarin informatie over de activiteiten die gaan komen in leerjaar 1. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Beste ouder of verzorger,

Beste ouder of verzorger, schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Beste ouder of verzorger, Twee weken geleden zijn we met hernieuwde energie gestart, vol ideeën en plannen om ons onderwijs nog beter en uitdagender te maken voor onze

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna Hoe Anna ben jij? Lyceum @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Lyceum Op de basisschool vind je leren leuk. Ja toch? Je haalt goede cijfers en bent nieuwsgierig. Je wilt vast doorleren, in het Hoger Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Ermelo: Paul Krugerweg 44-50 Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: www.groevenbeek.nl

Ermelo: Paul Krugerweg 44-50 Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: www.groevenbeek.nl tvwo atheneum havo vmbo AH11 en TV11 winnaars sport- en speldag Op de laatste dag van de introductieweek streden de leerlingen van de negen AH1- en TV1- brugklassen tegen elkaar. AH11 en TV11 vielen in

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

De lessen. In de onderstaande tabel staan de vakken die worden gegeven in het Engels: Aantal lesuren

De lessen. In de onderstaande tabel staan de vakken die worden gegeven in het Engels: Aantal lesuren 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Wat houdt de pilot tweetalig onderwijs op het Dollard College in?... 3 De lessen... 3 Device... 4 Taalvaardigheid... 4 Internationalisering... 5 Kosten... 5 Bevorderingsnormen...

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 tvwo atheneum havo vmbo E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Meivakantie en uitwisseling Positieve cultuur havo 3, de

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar 2016-2017: een verslag In beeld brengen van tevredenheid: niet alleen schriftelijk, ook in dialoog Ook dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. Enquête Binnenkort zijn in de meeste groepen de 10 - minutengesprekken. Tijdens deze gesprekken

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief maart 2018 ISW GHL bouwt aan de toekomst Afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuw- en verbouw van onze locatie. De enorme storm in januari heeft in het bouwproces voor flink wat vertraging

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Terugblik Nog twee schooldagen te gaan, en dan mogen we met elkaar genieten van een welverdiende voorjaarsvakantie. De afgelopen periode was weer een leuke, maar

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt

Schoolinformatie. 24 november & 14 december Omdat je méér wilt Schoolinformatie 24 november & 14 december 2016 Waarom SMC? Een school is niet alleen maar om te leren Ontwikkelen van talenten en ambities Spectrascholair Leefklimaat, Identiteit & Sfeer Mens worden Levensbeschouwing

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015

Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 Jaaragenda ONC schooljaar 2014-2015 wknr dag datum Augustus 2014 35 Ma 25 Di 26 Wo 27 Do 28 Vr 29 wknr dag datum September 2014 36/1 Ma 1 Di 2 8.30-18.00 uur Introductiedag nieuwe brugklassers met de mentor

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN

BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN BELEEF HET ASSINK OM THUIS NA TE LEZEN Locatie Bouwmeester Iedereen is anders Daarom bieden wij ondersteuning op veel gebieden Geen leerling leert hetzelfde, iedereen leert op een andere manier. Daar houden

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie