nieuwsbrief 4, havo, atheneum en (t)vwo 2-3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3"

Transcriptie

1 tvwo atheneum havo vmbo nieuwsbrief 4, havo, atheneum en (t)vwo 2-3 Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Meivakantie en uitwisseling Positieve cultuur havo 3, de wisselbeker Profielkeuze in leerjaar 3 10-minutengesprekken dinsdag 14 april Cambridge checkpoint examen in TV3 Hastings TV2 Gymlessen vanaf 1 april Vervangingen docenten Gratis office voor leerlingen Belangrijke data Geachte ouder(s), verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere gebeurtenissen en over activiteiten die gaan komen. Reacties op deze nieuwsbrief kunt u mailen naar de teamleiders. Teamleider havo 2 en 3, mevrouw A. van Buuren, avbuuren@groevenbeek.nl Teamleider atheneum en tvwo 2 en 3, de heer F. van Stigt Thans, fvstigt@groevenbeek.nl Partnerschool in Haltern in rouw Wij zijn opgeschrikt door het bericht dat 16 leerlingen en 2 docenten van een van onze partnerscholen, het Joseph-König-Gymnasium in Haltern am See, door een vliegtuigongeluk om het leven zijn gekomen. De afgelopen jaren hebben we jaarlijks een groep leerlingen van deze school op Groevenbeek mogen ontvangen en gaan leerlingen van Groevenbeek naar Haltern. Begin maart is een klas uit Haltern een week lang op bezoek geweest in Ermelo. De leerlingen van een 3 e klas atheneum uit Ermelo en leerlingen uit de 9 e Klasse uit Haltern volgden gezamenlijk lessen, gingen op excursie en logeerden bij elkaar thuis. Vanuit de band die daaruit is ontstaan, zijn de leerlingen op Groevenbeek nauw betrokken bij het verdriet dat hun uitwisselingspartners heeft getroffen. Ermelo: Paul Krugerweg Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: Putten: Korenlaan 1 Telefoon: info@groevenbeek.nl

2 De schoolleiding van Groevenbeek heeft contact gehad met de rector van het Joseph König Gymnasium om namens de leerlingen, ouders, docenten en ouders de condoleances over te brengen. Met de leerlingen is uitgebreid gesproken over het ongeluk. Daarbij is gesproken over de contacten en de berichten die de leerlingen intussen al hebben uitgewisseld met de leerlingen in Haltern. Klas A3B heeft een kaart gemaakt om Haltern een hart onder de riem te steken en hun betrokkenheid te tonen. Op de website van Groevenbeek is ook aandacht voor het Joseph König Gymnasium. Of het tegenbezoek van Groevenbeek van klas A3B naar Haltern eind april zal doorgaan, hangt af van de behoefte van de school aldaar. We zullen dat te zijner tijd met elkaar bespreken. Paasviering 2015 De paasvieringen staan dit jaar in het teken van het thema: Hoe ver ga jij? Als uitgangspunt wordt het verhaal genomen waarin Jezus de voeten wast van zijn discipelen. Er wordt nagedacht over de vraag hoe ver je moet gaan om er voor de ander te zijn. Aan de hand van filmpjes worden de laatste dagen van Jezus uitgebeeld. In de loop van de viering zal een kruis de school binnengedragen worden, op de manier als bij The Passion, het tv-programma dat de laatste jaren steeds meer landelijke bekendheid krijgt. Meivakantie en uitwisseling Dit jaar hebben de leerlingen van 27 april tot en met 8 mei vakantie. Net voor de vakantie, in de week van 20 t/m 24 april vinden de uitwisselingsweek én de excursieweek plaats. In de excursieweek gaan alle 4 e klassen op excursie. In de uitwisselingsweek gaat H3A op bezoek bij een school in Helmstedt en gaan H3B en H3C naar Fulda. H3D en H3E ontvangen in de eerste week van juni hun Duitse leerlingen. Bij de excursie en bij de uitwisselingen zijn ook veel docenten betrokken. Dit zorgt ervoor dat leerlingen die niet op uitwisseling gaan, een lesweek met veel lesuitval zullen hebben.

3 Positieve cultuur havo 3, de wisselbeker Ongemotiveerde leerlingen die geen zin hebben in school? Dacht het niet! Om leerlingen te stimuleren in het presteren en met elkaar verantwoordelijk te zijn voor een goede sfeer in de klas heeft havo 3 een startdag gehad in september en is er een wisselbeker in omloop. Na periode 1 heeft H3A de beker gehad, omdat zij het beste rapport hadden neergezet. De wisselbeker van de afgelopen periode is naar H3C gegaan. Zij hadden maar liefst de helft van alle tekortpunten opgehaald, een hele prestatie. Deze periode gaat de wisselbeker naar de klas die het beste samenwerkt en waar de beste sfeer is! Wie dat wordt, blijft nog even spannend. Alle klassen zijn nog in de race. Profielkeuze in leerjaar 3 Na een aantal maanden intensief denken, praten, testen hebben alle leerlingen een voorlopig profiel en de daarbij behorende vakken gekozen. De docenten hebben alle leerlingen een advies gegeven voor hun vak in Magister. U kunt in het cijferoverzicht in de laatste kolommen een +, - of +/- zien. Bij een of een +/- zullen docenten de leerlingen informeren over de argumenten om het vak niet te adviseren. Mocht u als ouders vragen hebben over deze adviezen dan kunt u gebruik maken van de 10 minuten gesprekken. Voor de meivakantie krijgt u een brief met daarin het profiel en de gekozen vakken. Er is dan nog een mogelijkheid tot wijzigen. Na ondertekenen van deze brief wordt de profielkeuze definitief. 10-minutengesprekken dinsdag 14 april U bent van harte welkom om op dinsdagavond 14 april in gesprek te gaan met docenten van uw kind. De inschrijving verloopt via Magister. U krijgt via de mail bericht, als de inschrijving geopend is. Na enkele dagen kunt u de afspraken, tijd en lokaal, zien in Magister.

4 Cambridge checkpoint examen in TV3 Op17 april doen de leerlingen in TV3 het Cambridge Checkpoint examen, een lees- en schrijftoets die tussentijds inzicht verschaft in het niveau van de leerlingen. Op een maximale score van 6 dienen de leerlingen minimaal 3.8 te behalen. Dit geeft aan dat zij het vereiste ERK-niveau B2 bereikt hebben. De antwoorden van de examens worden beoordeeld door experts in het Engelse Cambridge. Wij verwachten rond half juni de resultaten binnen te krijgen. Momenteel bereiden de leerlingen zich voor door het werken aan lees- en schrijfvaardigheid, en het maken van examens uit voorgaande jaren. We wensen hen veel succes! Hastings TV2 Aan het einde van het schooljaar, zaterdag 27 juni vertrekt tvwo 2 voor een week naar de zuidkust van Engeland. Na een dagreis, met een korte onderbreking in Canterbury worden we welkom geheten door de gastouders die onze leerlingen deze week onderdak bieden. Gedurende deze week maken wij kennis met de verschillende aspecten van de English way of life. Op zondagochtend starten we door naar twee verschillende Engelse kerkdiensten te gaan. Daarnaast brengen we een dag door op een Engelse middelbare school en laten we ons verder scholen door Engelse taaldocenten. Ook bezoeken we diverse bijzondere plaatsen. Op de planning staat verder een hondenrace op de racebaan in Brighton. Voor de leerlingen is het bezoek aan Londen weer een mooie afsluiting van deze zeven daagse reis. In periode vier bereiden de leerlingen de reis voor en tijdens de stadstour treden onze eigen leerlingen als gids op!

5 Wanneer we in Engeland van de boot gaan, rijden we niet alleen aan de linkerkant van de weg, maar is de voertaal Engels geworden. De docenten hebben zo hun eigen manier gevonden om de leerlingen te stimuleren onderling Engels te spreken. In de loop van de week gaan ze zelfs in het Engels dromen! Zo hopen we na een week weer met veel genoegen terug te kunnen kijken op een fantastische en leerzame afsluiting van het schooljaar. Gymlessen vanaf 1 april Net als aan het begin van het schooljaar zullen we vanaf 1 april tijdens de gymlessen gebruik maken van de sportvelden van voetbalclub DVS `33 en korfbalclub Dindoa. Om op deze velden te mogen sporten, zijn schoenen met noppen verplicht. Af en toe zal er echter ook een les in de zaal gegeven worden. De gymtas zal daarom in de komende periode extra vol zitten met zowel binnen- als buitenschoenen. Soms is het buiten wat koud of kan het (kunst)gras nog wat nat van de dauw of regen zijn. Een sportieve sweater en een droog paar sokken zijn dan geen overbodige luxe. Vervangingen docenten Er zijn twee docenten langdurig ziek. De lessen worden opgevangen door collega s. In sommige gevallen heeft dit consequenties voor het rooster of het aantal lesuren per week. Het betreft de lessen van mevrouw N. van Rijn (godsdienst) en mevrouw C. Tegelberg (drama). Zet de nieuwste versie van Microsoft Office gratis op je computer Goed nieuws voor leerlingen! Omdat we een overeenkomst met Microsoft en Slim.nl hebben, krijg je met een Slim.nl-account gratis de officiële laatste versie van Office. Je mag dit pakket installeren op 5 vaste en 5 mobiele apparaten. De software mag je gebruiken zolang je op school zit. Zo ben je helemaal up-to-date en kun je altijd en overal aan de slag met de nieuwste software! Slim.nl is dé ICT-webwinkel voor middelbare scholieren en docenten. Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting de nieuwste software, hardware, boeken en accessoires.

6 Installeer Office vandaag nog 1. Ga naar Slim.nl/StudentAdvantage 2. Maak een account aan op deze pagina met het adres die je ook in Magister gebruikt. 3. Je ontvangt een bevestigingsmail met downloadinstructie. Let op: dit kan tot een uur duren 4. Volg de stappen in de bevestigingsmail en installeer Microsoft Office gratis op vijf vaste en vijf mobiele apparaten. Heb je al een account bij Slim.nl? Dan kun je op de Student Advantage-pagina meteen inloggen. Belangrijke data Voor de planning van alle activiteiten verwijzen wij u naar onze website : onder TVWO/ATH/HAVO, belangrijke data.

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 klas 1, havo, atheneum, tvwo

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 klas 1, havo, atheneum, tvwo tvwo atheneum havo vmbo E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 klas 1, havo, atheneum, tvwo Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Projectnieuws AH1 en TV1 Sportdag Het vak godsdienst Activiteitendagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 INHOUD Inleiding Paasviering Jij bent geweldig Filippijnen Oudercontactavond Schoolkampen Activiteitenweek Plantenmarkt

Nadere informatie

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014

team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 team ah1/tvwo1 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), U ontvangt nieuwsbrief 4 met daarin informatie over de activiteiten die gaan komen in leerjaar 1. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond klas 3

Welkom op de ouderavond klas 3 Welkom op de ouderavond klas 3 - Opening: mw. Van der Kolk - Profielkeuze door mw. Vos en dhr. Schuurman - Internationalisering door dhr. Van Stigt Thans Opening Onze grootste angst (fragment) Marianne

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond klas 3. Internationalisering. Wat is mijn leefwereld? Maria Wächtler Gymnasium - Essen. Door dhr.

Welkom op de ouderavond klas 3. Internationalisering. Wat is mijn leefwereld? Maria Wächtler Gymnasium - Essen. Door dhr. Welkom op de ouderavond klas 3 Wat is mijn leefwereld? - Opening: mw Van der Kolk - Internationalisering door dhr. Van Stigt Thans - Profielkeuze door mw. Vos en dhr. Schuurman Internationalisering Maria

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Don Bosco College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Starten met Magister 6

Starten met Magister 6 Starten met Magister 6 Om de vorderingen van uw zoon/dochter te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. Magister 6 op uw computer of laptop U logt in via de startpagina van de website van het

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

Quintus Nieuws. Algemeen. Nieuwsbrief september Eerste nieuwsbrief schooljaar

Quintus Nieuws. Algemeen. Nieuwsbrief september Eerste nieuwsbrief schooljaar Quintus Nieuws Nieuwsbrief september 2016 Algemeen Eerste nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Wij wensen iedereen dit schooljaar veel

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders

Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Instructie-gebruik van Magister 6 door Ouders Om de vorderingen van uw zoon/dochter op het Ichthus College te volgen, kunt u het programma Magister gebruiken. U logt in via de internetbrowser op uw computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014

HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6. Definitief. S.V. Sariowan. 2014 OVER-Y College STATUS VERSIE 1 AUTEUR. DATUM 16 december 2014 HANDLEIDING VOOR OUDERS MAGISTER 6 STATUS VERSIE 1 AUTEUR Definitief S.V. Sariowan DATUM 16 december 2014 KENMERK 20141211.Instr ouders M6.001 2014 OVER-Y College INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Inloggen...

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna Hoe Anna ben jij? Lyceum @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Lyceum Op de basisschool vind je leren leuk. Ja toch? Je haalt goede cijfers en bent nieuwsgierig. Je wilt vast doorleren, in het Hoger Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Aanvullende materialen schooljaar 2013-2014 tvwo/atheneum/havo

Aanvullende materialen schooljaar 2013-2014 tvwo/atheneum/havo Aanvullende materialen schooljaar 2013-2014 tvwo/atheneum/havo Voor alle leerjaren en studies geldt dat het volgende moet worden aangeschaft als je dit nog niet hebt. Woordenboeken moeten aangeschaft worden

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h

Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h Overgangsregeling Christelijk College Groevenbeek a/h A. DEFINITIES 1. De docentenvergadering bestaat uit docenten, die les geven aan een bepaalde klas of clustergroep, plus de teamleider die de vergadering

Nadere informatie

Handleiding. Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder

Handleiding. Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder Handleiding Microsoft Office-pakket voor thuisgebruik voor leerling en ouder Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wie is Slim.nl?... 2 Voorbereiding... 2 Installatie Office-pakket via Office 365 (gratis-versie)...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

OUDERAVOND HAVO 3 AANWEZIGE DOCENTEN

OUDERAVOND HAVO 3 AANWEZIGE DOCENTEN AANWEZIGE DOCENTEN Sandra Tip mentor H3a Harry Huisken mentor H3b Yvette Oole mentor H3c Joeri Cornelisz mentor H3d Jan Koekkoek Ria Rövekamp decaan conrector PROGRAMMA 20:15 Welkom Ria Rövekamp 20: 35

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015 Welkom Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3 7 september 2015 Even voorstellen Marco Bakker, afdelingsleider HAVO Kathleen Gabriëls, decaan HAVO Nico Hovius, afdelingsleider VWO Henk van Willigen,

Nadere informatie

Atheneum 4. J. Landman teamleider. Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d. Theo Andre A4a. Gert van Lochem A4b

Atheneum 4. J. Landman teamleider. Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d. Theo Andre A4a. Gert van Lochem A4b Ouderavond klas 4 Hartelijk welkom Atheneum 4 J. Landman teamleider Theo Andre A4a Gert van Lochem A4b Jan Mulder A4c Jeroen Dam A4d Havo 4 Teamleider J.D. de Groot Maarten Jansen H4a Marleen Vaes H4b

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum 2015 CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST Bilingual Education FOTO: PIETER TROOST Introductie leerjaar 1 FOTO: FOTO: JEROEN JEROEN SOETENS SOETENS Waarom tweetalig onderwijs?

Nadere informatie

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS

Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum. Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS Tweetalig Gymnasium Tweetalig Atheneum Bilingual Education FOTO: JEROEN SOETENS CHRISTELIJK LYCEUM ZEIST 2013 Introductie leerjaar 1 FOTO: FOTO: JEROEN JEROEN SOETENS SOETENS Waarom tweetalig onderwijs?

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 7 februari 2012

Montessori Nieuws. No. 7 februari 2012 1 No. 7 februari 2012 Geachte ouder(s)/ verzorger(s), De tijd vliegt. Dit is alweer de zevende editie van het in dit schooljaar. Het is plezierig dat we u op deze manier vaker en sneller kunnen informeren,

Nadere informatie

Oosterlicht College Vianen

Oosterlicht College Vianen Oosterlicht College Vianen /verzorgers Speciaal en alléén voor ouders/verzorgers van groep 8 organiseren wij van 19.30 21.00 uur een informatieavond op maandagavond 19 januari 2015 over ons VMBO, TL/HAVO

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Bericht van directie Meester Martijn (gym) is voor langere tijd afwezig. Zijn jongste zoontje Pelle is ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht met een hersenvliesontsteking.

Nadere informatie

3 december 2015 Cambridge Engels. Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw

3 december 2015 Cambridge Engels. Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw 3 december 2015 Cambridge Engels Talentstroom voor leerjaar 1,2,3 havo/vwo met de mogelijkheid tot voortzetting in de bovenbouw Hoe het begon onze pioniers nu 6 jaar geleden 12/7/2015 Oostvaarders College

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 INHOUD Inleiding Rapportcijfers 1 e periode 10 minuten gesprekken Kijk- en doedagen basisonderwijs Actie voedselbank Winterfair

Nadere informatie

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren

Programma. Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren Programma Voorstellen Overzicht over het derde leerjaar Havo en VWO Profielen en dedecaan.net Profielkeuze traject Kennismaking met de mentoren 3 Decanen Mw. Eijkholt (VWO) Dhr. Bosma (Havo) 3e klas HAVO

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Metameer Sector havo/vwo per jaargroep

OVERGANGSNORMEN Metameer Sector havo/vwo per jaargroep OVERGANGSNORMEN Metameer Sector havo/vwo per jaargroep Leerjaar: 1 Afdeling: ht Vastgesteld: oktober 2012 Vooraf Leerjaar 1 + 2 van de ht-klassen aan het Metameer is een determinatieperiode. De zorg om

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Internationalisering De Onderwijsraad heeft onlangs geconstateerd dat er in het onderwijs nog te weinig aandacht wordt besteed aan internationalisering. We zijn

Nadere informatie

Activiteitenweek januari 2017

Activiteitenweek januari 2017 Activiteitenweek januari 2017 Als er staat Zie magister, dan wordt het bij de dagroosters volgende week ingepland (is dus pas een dag van tevoren zichtbaar in magister). Leerjaar 1 Ma 23 januari 2017 Di

Nadere informatie

Leerjaar: 3 Afdeling:

Leerjaar: 3 Afdeling: OVERGANGSNORMEN Metameer per jaargroep Leerjaar: 3 Afdeling: havo jenaplan Vastgesteld: oktober 2012 Algemeen Hieronder volgen de overgangsnormen voor klas 3-havo naar klas 4-havo. Alle cijfers worden

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

programma Opening (afdelingsdirecteur: dhr. Brouwer) Gang van zaken in de bovenbouw (teamleiders : mw. Van Buuren en dhr.

programma Opening (afdelingsdirecteur: dhr. Brouwer) Gang van zaken in de bovenbouw (teamleiders : mw. Van Buuren en dhr. Ouderavond klas 4 programma Opening (afdelingsdirecteur: dhr. Brouwer) Gang van zaken in de bovenbouw (teamleiders : mw. Van Buuren en dhr. De Groot) Loopbaan oriëntatie en studiekeuze (decanen: mw. Vos

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vakcollege Tilburg

Nieuwsbrief Vakcollege Tilburg Nieuwsbrief Vakcollege Tilburg Postadres: Vakcollege Tilburg Postbus 1330 5004 BH Tilburg Tel. 013-539 7040 Fax 013-539 7041 Bezoekadressen: Leerjaar 1 en 2 Sect. Techniek/Zorg&Welzijn Reitse Hoevenstraat

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo

De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo De computer gebruiken op het Kennemer College, locatie Mavo Inhoudsopgave Inleiding... 5 Richtlijnen voor computergebruik... 7 Inloggen op de pc... 8 E-mail en webmail... 9 Magister... 11 De website van

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 7 zo 14-feb 2 7 wk 15 t/m 19 feb Finland tto 5 2 7 wk 17 t/m 19 feb Parijs niet tto 5 (data o.v.b.) 2 7 di 16-feb 14:45 herkansingen havo 5 en atheneum 6 2 7 di 16-feb 19:00 klankbordgroep havo 3 + atheneum

Nadere informatie

Vensters voor Verantwoording (ouders )

Vensters voor Verantwoording (ouders ) Vensters voor Verantwoording (ouders 2015-2016) Naam VvV ouders klas 3 DL 15-16 Locatie Drachtster Lyceum Datum enquête 11-1-2016 Datum analyse 04-04-2016 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in

Nadere informatie

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014

Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Magister 6 voor ouders/verzorgers november 2014 Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van MSA scholen. De leerling en de ouder/verzorger hebben elk een

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Talentklassen havo en vwo Kunst Sport Science Cambridge Engels Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Op het Oostvaarders College groeien talenten! Brochure Talentklassen OVC 2009.2 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Geachte ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 INHOUD Inleiding Wintermarkt 10 minutengesprekken Actie voedselbank Kerstfeestvieringen Nieuwjaarsbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Bevorderingsnormen. Locatie Winschoten. scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium

Bevorderingsnormen. Locatie Winschoten. scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium scholengemeenschap voor VMBO HAVO Atheneum Gymnasium In dit document wordt beschreven wanneer een leerling is bevorderd naar een volgend schooljaar. In situaties waarin de regeling niet voorziet beslist

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen

OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen OVER EIJKHAGEN onze leerlingen vertellen Wat kunt u verwachten? Presentatie tot 20.30 uur: - de overstap, - wat biedt Eijkhagen, - specifieke informatie. Informatie schakelklas, in de Martinzaal vanaf

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Cambridge Engels. vwo

Cambridge Engels. vwo 2019 Cambridge Engels vwo Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden als standaard.

Nadere informatie

Infoboekje bovenbouw

Infoboekje bovenbouw Infoboekje bovenbouw 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO ATHENEUM TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen (8.00-9.30u) 088 0232 507 e-mail

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Informatie voor ouders en leerlingen 2

Inhoudsopgave. Informatie voor ouders en leerlingen 2 Laptoponderwijs Inhoudsopgave p1 Informatie voor ouders en leerlingen 2 Laptoponderwijs 4 Het gebruik van de laptop De Apple MacBook Air Leerlingen voor leerlingen Aanschaf van de MacBook Air 6 Betaling

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum

STARTINFO klas 1. 2College Cobbenhagenlyceum STARTINFO klas 1 2College Cobbenhagenlyceum 2013 SCHOOLJAAR 2014 2College Cobbenhagenlyceum SCHOLENGEMEENSCHAP HAVO VWO TWEETALIG VWO TECHNASIUM Telefoon (algemeen) 013-455 09 41 Telefoon ziekmelding leerlingen

Nadere informatie

Programma uur uur Tijdpad, maatwerk, profielen. Vanaf uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool

Programma uur uur Tijdpad, maatwerk, profielen. Vanaf uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool Profielkeuze 3v > 4v 19 februari 2019 Programma 19.15 uur-20.00 uur Tijdpad, maatwerk, profielen Vanaf 20.00 uur Vakvoorlichting Cam, BSM, BE, kunstvakken, Q-highschool Tijdpad Februari 19-2 Tweede voorlichting

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers REGELING EINDE CURSUS 2016-2017 en BEGIN CURSUS 2017-2018 Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers Gorinchem, juni 2017, Geachte ouders, beste leerlingen, Voor u/jullie ligt de regeling met betrekking

Nadere informatie

team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013

team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013 team ah1/tvwo1 nr. 4/2012-2013 INHOUD Toneelvoorstellingen Projectnieuws AH1 en TV1 Buiten sporten en sportdag Daar zit muziek in Het vak godsdienst Hanze-excursie Newcastle Laatste lesweek ICT ontwikkelingen

Nadere informatie

Aalten, Stationsplein. Ouderavond vmbo GT2

Aalten, Stationsplein. Ouderavond vmbo GT2 Aalten, Stationsplein Ouderavond vmbo GT2 Dinsdag 27 september 2016 Inhoud ouderavond Welkom / voorstellen Algemene informatie over leerjaar GT2 Opzet GT 3-4 / profielkeuze Uitwisseling met Duitsland Kennismaken

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM

PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM Noordpolderkade 167 2516 JE Den Haag Telefoon: (070) 3350628 Fax: (070) 3352470 School voor Praktijkonderwijs info@esloocollege.nl www.esloocollege.nl PROTOCOL ABSENTIE EN VERZUIM INHOUD: 1. WAT DOET DE

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 21 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 2 juli 2018 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2018-2019 leerjaar 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE STADSLYCEUM H.N. WERKMAN COLLEGE JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen Hoewel de meeste data vaststaan, behoudt de schoolleiding zich het recht voor om de agenda aan te passen. Het is altijd

Nadere informatie