FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 STICHTING LION KING BALI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 STICHTING LION KING BALI"

Transcriptie

1 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 STICHTING LION KING BALI ZORG VOOR WEDUWEN & WEZEN : * SINGARAJA BALI * MEDAN SUMATRA DOOR FRANKIE & MARINKA PORTIER OPRICHTERS STICHTING LION KING BALI

2 INHOUD Voorwoord Weeshuis Singaraja Scholing & Studie Achtergrond van de Studenten Financiele veranderingen 2013 Bejaardenzorg Singaraja Geestelijke & Armenzorg; Voedselpakketten Voedsel, onze grootste kostenpost Weeshuis Medan Stichtingsbestuur Lion King Bali Financieel overzicht 2013 Visie & Missie voor 2014 Kerst 2013, samen de boom opgetuigd.

3 VOORWOORD De Stichting Lion King Bali bestaat in 2013 formeel tien jaar. Maar al vanaf 1999 beslissen de oprichters Frankie & Marinka om voor 1 jaar, 'sociaal werk' op Bali te doen. Via contacten komen ze in Singaraja (Singa = Lion; Raja = King) in het noorden van Bali terecht. Ze huren een groot huis en wonen één jaar samen met lokale mensen en leren hierdoor zeer snel de taal en de Balinese cultuur kennen. Datzelfde jaar starten ze al snel een programma voor straatkinderen. Vier maal in de week onderwijzen ze aan een grote groep straatkinderen; lezen & schrijven, Engelse taal, zingen, sporten en vooral vaak gezellig gezamenlijk eten met meer dan 30 kinderen in de haven van Singaraja. In 2001 (na een half jaar onderbreking) huren ze opnieuw het grote pand waarin ze het eerste jaar gewoond hebben, maar nu om een kleinschalig weeshuis te beginnen. Het aantal kinderen groeit gestaag met als voorwaarde dat het kind onderwijs MOET volgen. In 2001 wordt er een Indonesische stichting opgericht; Yayasan Simpang Tiga, Frankie als oprichter, Marinka als bewaker en met drie lokale stichtingleden, voorzitter (Wayan), secretaris (Charles) en penningmeester (Ayu). In 2002 wordt een voedselprogramma gestart waarbij we hulp bieden aan mensen in de sloppenwijk. De kinderen gaan met de staf mee naar de markt, kopen rijst, mie, eieren, gedroogde vis, soms medicijnen en hygiëne producten. Momenteel uitgegroeid tot hulp aan 40 gezinnen. In 2003 wordt een maandelijkse medische safari gestart in Noord Bali; het inhuren van een medisch team via de lokale GGD met wie ze de dorpen in de omgeving bezoeken. Hierdoor komt er inzicht in de medische problematiek rond Singaraja. Gemiddeld 100 tot 150 mensen maken iedere maand gebruik van deze hulpverlening. Dit zijn vooral bejaarden en moeders met kleine kinderen. Helaas hebben we geen budget meer voor deze medische safari en zijn we inmiddels gestopt. Na de koop van het weeshuis in 2003 en een rigoreuze verbouwing, neemt het aantal weeskinderen en activiteiten verder toe; 2004 wordt het weduwenhuis opgericht, waarin inmiddels vele weduwen hun laatste dagen in complete rust hebben doorgebracht met liefdevolle verzorging van onze weeskinderen. Er wordt na de tsunami stevig hulp verleend door ons in Atjeh & Medan; een medische kliniek (Meulaboh) die de malaria onder controle brengt en een nieuw weeshuis met inmiddels 28 kinderen. In 2005 de start van een derde weeshuis in Nusa Dua, inmiddels volledig onafhankelijk. Op Bali hebben we over de jaren reeds vele jonge weduwen geholpen aan een micro business. Eind 2008 werd ons Lion King weeshuis door de Indonesische overheid uitgeroepen als beste weeshuis van heel Bali, uit honderden andere stichtingen!

4 WEESHUIS SINGARAJA Ook 2013 was opnieuw een zwaar financieel jaar voor Stichting Lion King Bali. Flinke prijs stijgingen van levensmiddelen in Indonesië, de slechte euro koers (begin 2013) en de natuurlijke groei van onze tiener groep en kleinere groep basisschool kinderen; dus hogere schoolkosten. Een behoorlijk pijnlijke tegenslag in februari 2013 was dat onze hoofdsponsor, die onze persoonlijk levensonderhoud voorziet, het volledige Medan weeshuis & bejaardenhuis bekostigde, werd ontslagen! Hij werkt momenteel voor zijn eigen stichting en heeft geen inkomen meer, dus is hij in 2013 gestopt met alle support aan ons en onze projecten. We hadden reeds nieuwe kinderen ingenomen en zijn we in 2013 van 34 naar 37 kinderen gegroeid. De jongste is 7 jaar en de oudsten zijn de studenten (rond de 20 jaar). We zorgen voor vrijwel evenveel jongens als meisjes. Bijna alle kinderen bij Lion King zijn samen met een broer(tje) of zus(je); 70% heeft geen moeder, vader of is wees. Alle kinderen gaan naar scholen in de omgeving van ons weeshuis. In ons weeshuis kunnen ze gebruik maken van computers & internet, bibliotheek & muziekinstrumenten. De studenten helpen de kinderen met hun huiswerk. Er is tijd voor muziekles; velen spelen gitaar of keyboard. In 2013 geeft Frank gitaarles enkele avonden in de week. Op zaterdagavond is er tijd voor spelletjes of DVD s kijken en vaak hebben we de populaire soto-ayam (kippesoep) avonden. De studenten / studentes voorzien we van hun motor of auto rijbewijs en wij stimuleren ze om mee te helpen in het weeshuis met de dagelijkse verzorging van de kinderen, boekhouding & administratie. De kinderen worden verzorgd door Charles & Ayu, die in het weeshuis wonen. Wayan, onze administrateur, werkt part time en woont net als ons op nog geen 10 minuten van het weeshuis vandaan. Frank is vrijwel dagelijks elke middag & avond aanwezig. Marinka werkt meer vanaf huis en geeft graag rondleidingen aan gasten of neemt gasten mee naar de markt om inkopen te doen. In Indonesië hebben we een verplichte lokale stichting, Yayasan Simpang Tiga, wat Stichting Driesprong betekent, waar al onze projecten onder vallen.

5 SCHOLING & STUDIE Medio 2013 hebben 37 kinderen een scholing of een studie in ons Singaraja weeshuis. 32 Lagere, middelbare school in het weeshuis. 5 Universitaire of HBO studie. In 2013 is Falentin afgestudeerd aan haar 4 jarige universitaire studie Management in toerisme en kon direct in Kuta aan de slag bij de Harris hotelketen. Maheni moet nog 1 jaar aan de leraren opleiding. Er zijn 3 nieuwe studenten gestart, Kadek Arta (Informatica), Astiti (Accountancy) en Lisna (Management). Sumenari was uitgeloot en is 1 januari 2014 vertrokken naar Kuta om te werken. ACHTERGROND VAN DE STUDENTEN Al 13 schooljaren lang werpt ons Lion King project zeer goede vruchten af; al 23 jong volwassenen konden studeren, 43 jongeren de basis- & middelbare school doorlopen en hun plaats in de maatschappij ingenomen! Deze studenten hebben / hadden een persoonlijke sponsor die geheel of gedeeltelijk de student maandelijks sponsort. De kinderen in het weeshuis worden verzorgd uit 1 budget, dus geen persoonlijke sponsor. Niet alle studenten hebben een sponsor gehad en merendeels van de studenten slechts een gedeeltelijke sponsoring; daardoor drukten de studiekosten meestal flink op het weeshuis. Kadek Arta, Astiti, Maheni & Lisna.

6 BEJAARDENZORG SINGARAJA Sinds 2004 heeft Lion King een weduwenhuis in Singaraja. Eerst een pand gehuurd in het centrum en sinds enkele jaren een eigen pand aan de rand van de stad, waar momenteel nog 6 oude dames wonen, die met veel liefde verzorgd worden door 1 volwassen vrouw (Ayu) en studente (Astiti) Dit bejaardentehuis werd in 2013 financieel gesteund door onze vrienden in Hong Kong. De laatste maanden van 2013 kregen we hulp van een ouder Australisch echtpaar, die ons sindsdien helpt met het fondsenwerven in Australie. Er zijn genoeg kamers om uit te breiden, maar het is moeilijk financiele hulp te genereren voor weduwen. Tevens is het weeshuis toe aan een flinke renovatie, te beginnen met het dak. In 2013; oma Nuraini in de rolstoel (zie foto boven) is rustig in haar slaap overleden. Oma Enny (zie foto boven, staand) is in november 2013 in coma geraakt, lag op de intencive care en is eind 2013 naar haar eigen kamer gebracht in ons weduwenhuis, waar ze intensieve en liefdevolle verzorging krijgt.

7 GEESTELIJKE & ARMENZORG; VOEDSELPAKKETTEN Elke zondag, in de namiddag, hebben wij een samenkomst in het weeshuis (of op het strand); eigenlijk bedoeld voor onze kinderen, maar ook bezocht door tientallen arme (gehandicapte) volwassenen uit de omgeving van Singaraja, die we met de bus ophalen & wegbrengen. Na de dienst nuttigen we samen een warme maaltijd en 40 arme gezinnen krijgen iedere week een voedsel pakket mee naar huis. VOEDSEL, ONZE GROOTSTE KOSTENPOST Elke ochtend gaat een groep kinderen samen met Ayu en Charles naar de lokale markt om inkopen te doen. Verse groenten, eieren, vis, vlees, tahu / tempeh en verse kruiden. De tieners koken zelf, onder toeziend oog van Ayu Sutantri. Jan van Rooijen kwam in april 2013 langs bij het weeshuis. Zijn vrouw Marian was in januari 2013 overleden en ze wilde geen bloemen op haar uitvaart, maar dat al het geld werd overgemaakt naar Stichting Lion King Bali. Velen hebben daarop gereageerd.

8 WEESHUIS MEDAN Direct na de tsunami werd het Medan weeshuis opgericht onder de vlag van Lion King Bali, met voornamelijk weeskinderen van het zwaargetroffen eiland Nias. Staf, Ebit en Minar verzorgen 25 kinderen met veel liefde en zorg. Ze verblijven in grote huurhuizen en zijn reeds 3 x verhuisd. Ons Medan weeshuis Family Hut, werd gefinancierd door onze vrienden van Hong Kong. In 2013 is deze hulp volledig gestopt. Stichting Lion King Bali heeft niet genoeg sponsors om ook dit weeshuis volledig financieel op te vangen, dus hebben we de beslissing genomen om het weeshuis door de NL stichting Dare2Give te laten adopteren. Op de foto de familie Gootjes die deze nieuwe stichting heeft opgericht. Zodra ze financieel onafhankelijk zijn, zullen ze in de toekomst ook niet meer onder onze Indonesische stichting vallen.

9 STICHTINGSBESTUUR LION KING BALI Onze penningmeester Inge Kremers (links), behandelt de financiele & belasting vragen en is een enthousiast fondsen werver. Onze stichting heeft de ANBI status en dat geeft dus extra belasting voordelen (temeer via n schenkingsakte). Voorzitter Gerrit Jan Knoeff en Secretaris Estrelita Knoeff-Portier kunnen u veel vertellen over het reilen en zeilen in het weeshuis en eventuele presentaties verzorgen. Frankie & Marinka hadden n prive sponsor en waren altijd al financieel onafhankelijk; hun levensonderhoud heeft NOOIT op t weeshuis gedrukt. Alle giften komen nog steeds volledig voor 100% ten goede van onze Weduwen & Wezen. Momenteel leven zij van spaargeld en zijn op zoek naar een nieuwe persoonlijke sponsor, zodat de situatie als voorheen blijft. Frankie & Marinka, tijdens hun verlof in Den Helder en Texel, winter 2012.

10 Stichting Lion King Bali heeft 2013 afgesloten met nog in kas: 1.886,49 Gasten vragen zich regelmatig af hoeveel we nodig hebben en ons antwoord is dat we het doen met wat we krijgen; meer donaties = meer hulp onder de weduwen & wezen en armen. Lion King Bali heeft nog nooit een lening / hypotheek gehad en zal dat ook nooit aangaan. De oude schoolbus van Lion King Bali uit 1997 is dringend aan vervanging toe en hebben de oude bus in 2013 weggedaan. Dagelijks maakten onze kinderen gebruik van de bus. Zondags worden er 3 groepen armen uit de omliggende dorpen mee opgehaald en weggebracht. Daarnaast worden vele buitenlandse gasten met de bus rondgereden en worden er regelmatig boodschappen mee gedaan in het zuiden van Bali. Een grote wens is in vervulling gegaan. In 2013 hebben we de fondsen binnengekregen om de bus te bestellen. De nieuwe Isuzu microbus zal begin 2014 geleverd worden. VISIE & MISSIE VOOR 2014 De uitvoering van de missie van Lion King in zijn volledige capaciteit op een duurzame wijze (vele donateurs), met voldoende aanwezige middelen om korte en lange termijn benodigdheden te kunnen bekostigen. Onze missie is om weduwen en wezen een liefdevol thuis te geven in Singaraja en ons gezamenlijk uit te strekken naar de nabijgelegen dorpjes op een praktische manier... met de hulp van onze wezen, die o.a. voedselpakketten en warme maaltijden maken. Indien wij zien dat de financiele hulp in 2014 weer aantrekt en ons budget er weer gezond & stabiel uitziet, dan zullen & kunnen we medio 2014 nieuwe kinderen innemen. We hebben 2 nieuwe studenten (Sudami & Nila) in de startblokken om te gaan studeren medio 2014 en studente Lisna (uit 2013), die nog geen persoonlijke sponsor heeft. Ons werkgebied zal vanaf 2014 Singaraja en omgeving omvatten, de andere kant van Bali. Stichting Lion King Bali Gironummer Alie Postmastraat SR SCHAGEN Online doneren: (NL belasting aftrekbaar - ANBI) Aan alle donateurs van Lion King Bali: particulieren, diverse stichtingen, service clubs en andere instanties: Heel hartelijk dank voor uw hulp. U maakt het werk hier op Noord Bali mogelijk.

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 STICHTING LION KING BALI

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 STICHTING LION KING BALI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 STICHTING LION KING BALI ZORG VOOR WEDUWEN & WEZEN : SINGARAJA BALI DOOR FRANKIE & MARINKA PORTIER OPRICHTERS STICHTING LION KING BALI INHOUD Voorwoord Weeshuis Singaraja Scholing

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LION KING BALI

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LION KING BALI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LION KING BALI ZORG VOOR WEDUWEN & WEZEN : SINGARAJA BALI DOOR FRANKIE & MARINKA PORTIER OPRICHTERS STICHTING LION KING BALI INHOUD Voorwoord Weeshuis Singaraja Scholing

Nadere informatie

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL!

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool... en in veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al

Nadere informatie

Vlnr: Astiti, Wanti (achter de boom), Susi, Nengah, Sumerta en rechts zijn 1 jaar jongere broertje Widi (dé kanjer van het weeshuis)

Vlnr: Astiti, Wanti (achter de boom), Susi, Nengah, Sumerta en rechts zijn 1 jaar jongere broertje Widi (dé kanjer van het weeshuis) Na een lange fijne zomer in (hotel) Den Helder, waarin we veel sponsors hebben ontmoet was het weer goed om naar huis te gaan. Direct hebben we een dagtrip met onze tieners gemaakt om bij te praten. Natuurlijk

Nadere informatie

ons GROOTS Kerstfeest

ons GROOTS Kerstfeest Het is 4 maanden geleden dat we 15 nieuwe kinderen hebben ingenomen. We hebben 2 zusjes laten gaan, omdat ze niet konden opschieten met onze andere kinderen. We gaan door met de overige nieuwe 13, die

Nadere informatie

Wandelen op t Seminyak strand en gegrilde vis lunchen bij Menega Café in Jimbaran.

Wandelen op t Seminyak strand en gegrilde vis lunchen bij Menega Café in Jimbaran. Regelmatig neemt Marinka haar tieners een dagje mee naar het zuiden van Bali om te genieten van de mooie stranden en het lekkere Balinese eten. Even tijd om als familie wat lol te maken na een drukke intensieve

Nadere informatie

Heel hartelijk bedankt iedereen, die meehelpt met de zorg voor Lion King.

Heel hartelijk bedankt iedereen, die meehelpt met de zorg voor Lion King. Het is alweer januari 2018 en we hopen dat ook u in 2018 mee blijft helpen met de zorg voor onze Lion King weduwen en wezen, zodat we samen door uw hulp een thuis kunnen geven aan deze weduwen en wezen.

Nadere informatie

LION KING BALI Eind 2012 Begin 2013

LION KING BALI Eind 2012 Begin 2013 LION KING BALI Eind 2012 Begin 2013 Medan weeshuis Met alle kids gaat het persoonlijk en ook op school goed. De staf is nog steeds blij met hun roeping. Alleen het steeds moeten verkassen tussen vervallen

Nadere informatie

Staf Mega, 31 (een van onze eerste Lion King meiden) & staf Charles krijgen een gratis birthday sushi.

Staf Mega, 31 (een van onze eerste Lion King meiden) & staf Charles krijgen een gratis birthday sushi. Juli & Augustus waren we met verlof in onze thuisstad Den Helder, waar we heerlijk dagelijks lang wandelen in de Donkere Duinen, de Grafelijkheidsduinen (zie foto), dijk, Timorpark of de mooie binnenstad.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008 Stichting Esperanza Bolivia Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wie zijn wij? 4 Doelstelling Stichting Esperanza Bolivia 4 Medewerkers Stichting Esperanza Bolivia 4 Bezoek 2008 Bolivia 5 Uypaca

Nadere informatie

Stichting Garuda House Bali is door de

Stichting Garuda House Bali is door de Stichting Garuda House Bali I may be small, but I matter Stichting Garuda House Bali Groningerlaan 18 9501 SH Stadskanaal M 06-53656837 E: info@garudahouse.org Contactpersoon: Ivette Langeveld-Kamst Website:

Nadere informatie

Stichting Bright Future Babies Home. Beleidsplan 2014-2016

Stichting Bright Future Babies Home. Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bright Future Babies Home Beleidsplan 2014-2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Doelstelling 4 2. Project Bright Future Transitional Home 5 3. Fondsenwerving 6 4. Vermogen 7 4.1 Beheer 7 4.2 Besteding

Nadere informatie

Denpasar October 17, Schoolproject. Stichting Kolewa op Bali. schoolproject 2017 Rapportage, Page 1

Denpasar October 17, Schoolproject. Stichting Kolewa op Bali.   schoolproject 2017 Rapportage, Page 1 Schoolproject Stichting Kolewa op Bali www.kolewa.com schoolproject 2017 Rapportage, Page 1 Even terug naar de aanvraag en de fondsenwerving Sinds 2014 biedt Kolewa een groep van zo n 25 kinderen met hoorproblemen

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2019 Secretariaat: Comeniuslaan 97 3706 XD Zeist Inhoud Oprichting Doelstellingen Uitgangspunten en verloop van de stichting Toekomst van de stichting Zakelijke gegevens Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Stichting Leven in Albanië. Jaarverslag 2014

Stichting Leven in Albanië. Jaarverslag 2014 Stichting Leven in Albanië 28-5-2015 Inhoud Inleiding... 2 Achtergrond stichting... 2 Doelstelling... 2 Bestuur en organisatie... 4 Uitgevoerde activiteiten... 5 Kindergarten Marikaj... 6 Schoolmiddelen...

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG periode jan 2017 dec 2017

JAARVERSLAG periode jan 2017 dec 2017 JAARVERSLAG periode jan 2017 dec 2017 Website: E-mail: www.ronsdroom.nl info@ronsdroom.nl Hofzicht 65, 2291 CM Wateringen 06-21524864 / 0174-221888 Samenstelling bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick Ami de la maison worden? Spreekt het werk van Maison Patrick u aan? Steun ons dan met een maandelijks bedrag of een eenmalige donatie. Als donateur heeft u jaarlijks de mogelijkheid tot inzage van de inkomsten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Beleidsplan. Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek

Beleidsplan.  Telefoon: +31 (0) Postadres: Beetke van Rasquertstraat JB Leek Beleidsplan E-mail: info@waardigwonen.nl Website: www.waardigwonen.nl Telefoon: +31 (0)6 292 165 68 Postadres: Beetke van Rasquertstraat 61 9351 JB Leek KvK-nummer: 66882370 RISN: 856738712 Bankrekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia:

Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nieuwsbrief 2: Stichting Esperanza Bolivia: Nummer 2 Maart 2008 Inhoud: - Voorwoord. - Het doel. - Woord van Eefje en Elske vanuit Bolivia. - Financieel overzicht. - Mooie momenten in Uypaca. - Woord van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Umthombo

Stichting Vrienden van Umthombo Stichting Vrienden van Umthombo Beleidsplan(januari 2014) 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en de activiteiten, tevens geeft het inzicht in

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India KINDIA beleidsplan 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie

Nadere informatie

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis ETNISCHE WOONGROEP 1 Inleiding en een stukje geschiedenis Stichting World Child Care (WCC) zet zich sinds 2008 in voor een groep (wees)kinderen en jongeren uit arme gezinnen op de Phaung Daw Oo (PDO) High

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB

Jaarverslag Stichting Help Ons Helpen. Rekeningnummer: NL98 INGB 0 Jaarverslag 2017 Stichting Help Ons Helpen Rekeningnummer: NL98 INGB 0005 5544 16 Website: www.stichtinghelponshelpen.nl Email: info@missiongrace.nl Pg. 02 Jaarverslag 2017 Inhoud Aan onze donateurs...

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Jaarverslag 2016 Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Stichting Jeevan Jyot Nederland Dressselhuijsweg 22 4105 DB Culemborg tel. 0345 752373 SJJN@hotmail.com www.sjjn.nl KvK Utrecht 41187474 1 Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame

Jaarverslag 2014. Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame Jaarverslag 2014 Bestuursverslag Voor u ligt het vijfde jaarverslag van stichting Oltenia. In 2014 heeft Stichting Oltenia zich gericht op de ondersteuning van jongeren die studeren en op individuele hulpverlening.

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen...

Keizersgracht CS Amsterdam. Klein beginnen... Keizersgracht 62-64 1015 CS Amsterdam Klein beginnen... De vijf aandachtsgebieden waar Wereld Nood Hulp zich op richt: VOEDSEL WATER GEZONDHEIDSZORG SCHOLING VEILIGHEID Het is mogelijk dat de adressering

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016 Inhoud: Inhoudsopgave 1 Voorwoord.2 Over stichting Speelgoedbank Veenendaal.3 Doelgroep 4 Doelstelling.5 Werkwijze en resultatenmeting..6 Benodigdheden..8 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2015-2016

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 JAARPLAN 2015 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2015 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 4 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014

Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 Stichting YUVALOKCHILD Sociaal en Financiëel jaarverslag 2014 bestuur YuvalokChild: Engel Antonides, voorzitter Rein Kremer, secretaris Betty Holsappel, penningmeester Linda Blaauw, lid Frans van Oorspronk,

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen Aan: Jos Soons Van: Dianne Lugard namens 4 van haar mede soroptimistegenoten. Ria Wigt, Denise van Reede, Helma Nijssen, Floor de Jager Datum: 30 augustus 2009 Het project waar wij als kunstenaars voor

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame. Uitbreiding werkgebied

Jaarverslag Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame. Uitbreiding werkgebied Jaarverslag 2013 Bestuursverslag Voor u ligt het vierde jaarverslag van stichting Oltenia. In 2013 heeft Stichting Oltenia zich gericht op de ondersteuning van jongeren die studeren en op individuele hulpverlening.

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 Voorzitter: G.J. Schuurman-De Souza Dieptol 43 8332 BJ Steenwijk Secretaris: H. Brand-van den Berg Castellumlaan

Nadere informatie

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT 2012 Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht 25 1391 VT INHOUD Blad Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 Rekening van

Nadere informatie

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them.

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. Jaarverslag 2014 All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Algemeen 1.1 Doelstellingen stichting 1.2 Missie & Visie 2. Terugblik 2014

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

dagelijkse klusjes, iedereen helpt een handje mee.

dagelijkse klusjes, iedereen helpt een handje mee. Elk jaar, een dag voor Nyepi (de 28 ste maart), is er om de hoek van het weeshuis een parade met enorme papier-maché monsters Ogoh-ogoh genaamd dit om de demonen te verjagen. Nyepi, oftewel stille dag,

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie

Stichting Follow Kosovo

Stichting Follow Kosovo Jaarverslag Stichting Follow Kosovo Over het jaar 2015 Rekeningnummer: NL91INGB0006109479 RSIN Nummer: 851912515 KvK Nummer: 55929575 http://www.followkosovo.nl followkosovo@live.nl bestuurfollowkosovo@gmail.com

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

Beleidsplan 2013/2015. Stichting

Beleidsplan 2013/2015. Stichting Beleidsplan 2013/2015 Stichting Versie 1.2 dd 6 januari 2013 Inhoud: 1. Gegevens van de stichting 2. Contactpersoon 3. Doelstelling 4. Werkterrein 5. Activiteiten 6. Projecten 2013-2015 7. Fondswerving

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 ! JAARPLAN 2017 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2017 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 5 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation.

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. BELEIDSPLAN Voorwoord Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. De Tulsun foundation is opgericht in 2016 door Karel Kinds met als doel de kwaliteit van leven van kinderen in Oekraïne te verbeteren

Nadere informatie

NIEUW Project Pillavandathai, Tamil Nadu India Afwerking renovatie kindertehuis Budget 9.000 euro

NIEUW Project Pillavandathai, Tamil Nadu India Afwerking renovatie kindertehuis Budget 9.000 euro NIEUW Project Pillavandathai, Tamil Nadu India Afwerking renovatie kindertehuis Budget 9.000 euro Van: Stichting Thomas Bouwprojecten www.thomasbouwprojecten.nl secretariaat@thomasbouwprojecten.nl IBAN:

Nadere informatie

Beleidsplan status: definitief versie: 1.0 (15-11-2014) opsteller: Klaas Heiligenberg

Beleidsplan status: definitief versie: 1.0 (15-11-2014) opsteller: Klaas Heiligenberg Stichting Vrienden van Grapevine Foundation www.gvfsa.org RSIN:8537.51.559 KVK:60063343 Beleidsplan status: definitief versie: 1.0 (15-11-2014) opsteller: Klaas Heiligenberg Inhoudsopgave 1. Inleiding...2

Nadere informatie

Beleidsplan periode 2013-2017

Beleidsplan periode 2013-2017 1 s Hertogenbosch 13-03-2013 Beleidsplan periode 2013-2017 Beleidsplan periode 2013-2017... 1 Inleiding... 1 Doelstelling... 2 Problematiek en doelgroep... 2 Manier van werken... 2 Het selecteren van de

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen

Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Stichting Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen Jaarverslag 2015 Algemeen Het is ons een genoegen hierbij het jaarverslag over het jaar 2015 aan te bieden. Het jaarverslag is compact van vorm. Dat is mede

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

ANBI Stichting Colibri

ANBI Stichting Colibri ANBI Stichting Colibri Inhoud: 1. Naam p.3 2. RSIN p.3 3. Contactgegevens p.3 4. Bestuurssamenstelling p.3 5. Doelstelling p.3 6. Beleidsplan p.3 7. Beloningsbeleid p.4 8.1 Een verslag van de uitgeoefende

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2018-2020 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow

Jaarverslag 2014. Stichting Sparrow Jaarverslag 2014 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2014. Een jaarverslag waar we aan de ene kant ontzettend trots op zijn. We hebben mensen geholpen. En voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Fadhili

JAARVERSLAG Stichting Fadhili JAARVERSLAG 2015 Stichting Fadhili Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Activiteiten in Afrika 3 A. Burundi 3 B. Democratische Republiek Congo 4 C. Rwanda 6 2. Activiteiten in Nederland 7 A. Fondsenweving 7 B.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Inhoudsopgave Algemeen Bestuur Doel Activiteiten Toelichting voorzitter You-nited Inspire You-nited Friends You-nited Support You-nited 4You You-nited 4You2 Financiën:

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam

Jaarverslag 2012 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam Jaarverslag 2012 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam - 1 - INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARVERSLAGGEVING BESTUURSVERSLAG 2012 1.Voorwoord 2.Algemeen 3 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Putu Ari en Komang. Deze keer willen wij onze twee medewerkers op Bali, Putu Ari en Komang, in het zonnetje zetten. Wij kennen hen al bijna 20 jaar. Zij werken al meer dan 10

Nadere informatie

Dagboek augustus 2015

Dagboek augustus 2015 Dagboek 10 14 augustus 2015 We gaan vandaag opnieuw een dag het veld in. We zijn niet helemaal klaargekomen met de bezoeken. Sinds begin dit jaar is ons werkgebied uitgebreid met 6 communes. In dit gebied

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij

Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Jaarverslag 2016 Stichting Iemand geeft om mij Algemeen De stichting is opgericht op 24 januari 2005. Het bestuur bestaat uit vier mensen en de stichting is ingeschreven in het handelsregister op 31 januari

Nadere informatie

Missie, visie en doelstellingen

Missie, visie en doelstellingen Beleidsplan jaar 2016 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Volinskproject... 5 ChildCare... 5 Dare2Care... 5 Adama... 6 Administratie... 6 PR en fondswerving...

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen De cirkel van armoede doorbreken doe je samen Financieel Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie 3. Missie 4. Financiële rapportage baten 5. Financiële rapportage lasten Inleiding Hierbij bieden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development Bungama' Founda'on Nepal every child deserves development Wie we zijn: Bungama' Founda'on Nepal (BFN) is een s'ch'ng/ NGO in Nepal en Nederland. Wij focussen op de verbetering van onderwijs en ontwikkeling

Nadere informatie

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette

Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting. Sparrow van het jaar waar we vooral ons nieuw opgezette Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave I n h o u d s o p g a v e V o o r w o o r d s t i c h t i n g S p a r r o w Voorwoord - pagina 2 Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting We hopen dat dit jaarverslag

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

VOORWOORD EEN EIGEN STICHTING

VOORWOORD EEN EIGEN STICHTING VOORWOORD Dit is het jaarverslag van Stichting Kleinschalige Projecten Indonesië van de familie van Deursen van het jaar 2011. In dit verslag geven we zoals ieder jaar een verantwoording van onze inkomsten

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

1 Stichting Moz Kids. Stichting Moz Kids. Financieel verslag 2016

1 Stichting Moz Kids. Stichting Moz Kids. Financieel verslag 2016 1 Stichting Moz Kids Stichting Moz Kids Financieel verslag 2016 2 Stichting Moz Kids Inhoudsopgave Bestuursverslag pagina 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 na resultaatverdeling pagina 5 Staat

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen

Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Beleidsplan Stichting Vrienden van Hospice Huizen Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Sjaak Spanjersberg Louis Barmentlo Louise Kooij 31 oktober 2016 0 Inhoudsopgave Introductie... 2 1. Het werk dat

Nadere informatie