Mede namens het hele team van Diergeneeskundig Centrum Beek wil ik u een voorspoedig, gelukkig en bovenal gezond 2010 toewensen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mede namens het hele team van Diergeneeskundig Centrum Beek wil ik u een voorspoedig, gelukkig en bovenal gezond 2010 toewensen."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief duif januari 2010 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: Mede namens het hele team van Diergeneeskundig Centrum Beek wil ik u een voorspoedig, gelukkig en bovenal gezond 2010 toewensen. Natuurlijke aanpak 1 Was het niet net gisteren toen we het nieuwe millennium inluidden? En nu hebben we het eerste decennium van de nieuwe eeuw er al weer opzitten. De tijd vliegt. Wat betreft de duivensport kunnen we stellen dat deze het afgelopen decennium een flinke wijziging heeft ondergaan. Niet alleen is het aantal liefhebbers dramatisch gedaald, mede veroorzaakt door de vergrijzing, maar ook is de duivensport duidelijk geprofessionaliseerd. Waar vroeger wedstrijden soms urenlang, wat zeg ik, soms immers nog veel langer, openstonden, is het nu allemaal vaak al voorbij voordat je er erg in hebt. Er mag niets meer mankeren aan de duiven anders maak je al helemaal geen kansen meer op een goede plaatsing. En de wens om erbij te horen maakt dat er veel liefhebbers zijn die op zoek zijn gegaan naar het magische middel. Een middel waardoor ook geweldige uitslagen gemaakt kunnen worden. En laten we er geen doekjes om draaien, er zijn natuurlijk(e) producten die er toe kunnen bijdragen dat duiven beter vliegen. En dan heb ik het niet over doping. Maar zoeken blijven naar die wondermiddelen en daarbij de basis en alles wat daarbij hoort vergeten, alleen maar om snel te willen scoren, is en blijft een verkeerde zienswijze en aanpak. Het is als scoren op de korte termijn en de duivensport om zeep helpen op de lange termijn. En al die topspelers dan? Hebben die dan geen wondermiddelen? Dat moet toch zo zijn, dat kan toch niet anders?

2 Hoe vaak hoor ik die opmerkingen niet. Het lijkt alsof die zienswijze niet is uit te roeien. Die topspelers zijn boven alles goede duivenliefhebbers en ze hebben goede duiven. Om succes te hebben in de duivensport moet men boven alles zelf een goede liefhebber zijn. Iemand met inzicht en een lange termijnvisie. Daarnaast heeft men goede duiven nodig. Van ezels kun je immers geen renpaarden maken. Een goede liefhebbers blijft doorgaans kort bij de basis en heeft oog voor een goed hokmanagement. Een goed liefhebber zal zeker geen overmatig gebruik van medicijnen maken. Als U tot hier hebt gelezen zult U denken: ja ja dat weet toch iedereen. Dat mag dan wel zo zijn, maar handelt U er zelf ook naar? Bent U een liefhebber die controleert of de verluchting op het hok goed is. Die niet te pas en te onpas dingen op het hok verandert, omdat die en die dat zegt of omdat het daar en daar geschreven staat? Controleert U de verluchting voordat U begint te veranderen aan het hok of het wel nodig is. Verluchting op een hok is uiterst belangrijk en iets waar niet te lichtvaardig over gedacht moet worden. Te veel en te vaak zie ik duiven met luchtwegproblemen die weliswaar goed of minder goed reageren op medicijnen, maar die veel te snel hervallen in hun problemen, omdat de oorzaak niet wordt aangepakt. Dweilen met de kraan open dus. En maar blijven zoeken naar het wondermiddel uit het potje terwijl de oplossing geheel ergens anders gezocht moet worden. Goed, we gaan er van uit dat de verluchting op het hok goed is. Bent U ook een liefhebber die zijn duiven observeert. Die iedere dag de tijd neemt om te zien of er duiven tussen zitten die zich anders gedragen dan de anderen. Kijkt U bij de jonge duiven naar krabben aan de kopjes, de kwaliteit van de veren en de conditie enzovoort? En als U er duiven tussen ziet zitten die niet voldoen. Neemt U dan ook maatregelen. Verwijdert U ze van het hok. Want de toppers waar iedereen zich zo blind op meent te moeten staren die doen dat namelijk wel. Die selecteren en selecteren. En als ze geselecteerd hebben selecteren ze nog een keer bij wijze van spreken. Met een goede selectie is op termijn sowieso al veel meer winst te behalen dan met het steeds weer opnieuw grijpen naar de medicijnpot. Als U bovenstaande doet dan zult U waarschijnlijk geen krabber zijn die achteraan of net na de lijst zit te spelen. In het begin van dit artikel schreef ik dat de uitslagen kort op elkaar liggen en dat de duiven niets mogen mankeren om er nog bij te kunnen zitten. Dat is ook zo. En als U bovenstaande management goed doet dan nog is dat geen garantie dat U aan de kop zit.

3 Daarvoor is het ook nodig dat U let op de gezondheid van de dieren. En wel met regelmaat. Regelmaat bij het laten controleren op de huis-, tuin- en keuken ziektes als het Geel, coccidiose en wormen. Controleren is daarbij beter dan blind kuren. (nu hoor ik het al weer rondzingen in mijn oren; ik doel op de liefhebbers die nu roepen dat ze dat allemaal zelf wel weten en dat ze daar geen controles voor nodig hebben. Helaas is onder deze groep een groot gedeelte die volgens de oude normen kuurt, met middelen die achterhaald zijn en dan nog eens veel te kort waardoor de resistentieproblematiek alleen maar aangewakkerd wordt). Maar niet alleen de controles op deze (simpele) ziektes is belangrijk. Ook de regelmaat van voeren is belangrijk. Hou liever minder duiven die U goed voert met kwaliteitsvoer dan meer duiven waarbij bezuinigd wordt op goede voeding. Zo is omega 3 olie is in de voeding van een duif ook belangrijk. Zeker tijdens de kweekperiode en de uitgroei van de jonge duiven. Als U bij lezing tot dit punt nog niet bent afgehaakt met de gedachte dat U dat eigenlijk ook zou moeten doen, maar om wat voor reden dan ook nalaat, dan hoort U zeer zeker niet bij de krabbers achteraan. Dan hoor ik sommige denken: Ik doe dat wel allemaal, maar ik moet inkorven bij liefhebbers die dat allemaal nalaten. Daar zit ik toch maar mooi mee Helaas is dit inderdaad vaak het geval. Men denkt er zelf alles aan te doen, maar zit met een hoge infectiedruk in de korven, doordat anderen het niet zo nauw menen te moeten nemen. Om dat probleem voor te blijven wordt van oudsher (de laatste 35 jaar) meer en meer vertrouwd op de medicijnen uit de potjes. Ik kan me nog steeds de lezing over een meer natuurlijkere aanpak voor de geest halen die ik ooit hield. Na afloop kwam een liefhebber naar me toe met de woorden: Hey Bos, leuk verhaal. Maar dat is goed voor die lullo s hier. Doe mij volgend jaar gewoon maar weer de poeder x, dan speel ik alles hier weer kapot. Kom dan gaan we samen een glas bier drinken.. Je zou hier moedeloos van kunnen worden. Want er zijn genoeg liefhebbers die dit niet zeggen, maar wel denken. Gelukkig zie ik een toename van het aantal liefhebbers dat ook begint in te zien dat we terug moeten gaan naar de basis. Dus ook zorgen voor een goede basisweerstand. Dat het juist door die goede basisweerstand mogelijk is om ziekten voor te blijven. En dat het dan, als er desondanks een ziekte uitbreekt, veel makkelijker is om de ziekte te overwinnen met mildere medicijnen waarbij sneller de vorm herkregen wordt. Laat me hier duidelijk zijn. Ik ben helemaal niet tegen het gebruik van medicijnen in de duivensport. Ik ben geen Don Quichotte. Waar ik wel tegen ben is het te pas en te onpas inzetten van medicijnen in die gevallen waarbij de basisweerstand helemaal over het hoofd wordt gezien. De ontwikkelingen zijn echter niet allemaal negatief. Er komen meer producten op de markt met probiotica, tussen het kaf worden ook goede omega 3 oliën

4 aangeboden. Zo komen er ook meer producten die de weerstand helpen verhogen. Zelf werken we al ruim 25 jaar met producten die de weerstand helpen ondersteunen. De rode draad daarin is en blijft de Bony-SGR. Ik ben van mening dat de duiven er wel bij varen als ze Bony SGR, Basiskern, BMT, kweekolie,probiotica en Bony-mineral krijgen. Deze combinatie van natuurlijke middelen helpen de dieren hun eigen afweer op een optimaal peil te houden, waardoor ze meer natuurlijke mogelijkheden hebben om ziekten de baas te blijven. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ook andere firma s dragen hieraan hun steentje bij. Ik wil hier echter geen namen noemen om te voorkomen dat ik (ten onrechte) iemand zou vergeten. Waar het mij alleen om gaat is dat liefhebbers er voor zorgen dat hun duiven een goede basisweerstand hebben waardoor de gevoeligheid voor ziekten afneemt en minder medicatie nodig is. Voor de vaste lezers van de nieuwsbrief zal dit gesneden koek zijn. Ik heb mijn visie hierover al vaker neergeschreven. Maar de afgelopen maanden werd ik (door nieuwe abonnees) zo vaak geconfronteerd met de vraag hoe te starten met een natuurlijke aanpak dat ik besloot er toch weer aandacht aan te besteden. Maar voor dat ik in de volgende nieuwsbrief de natuurlijke aanpak van luchtwegproblemen en darmproblemen nader wil bespreken hoop ik hier duidelijk te hebben gemaakt dat een meer natuurlijke aanpak niet betekent alle medicijnen in de vuilnisbak te smijten en te vertrouwen op kruidendranken enzovoort. Neen, natuurlijke aanpak houdt in teruggaan naar de basis en zorg dragen dat er preventief gehandeld wordt. Zodanig dat er minder kans is op ziekte-uitbraak. Daarbij kunnen kruidendranken en andere natuurlijke middelen een gedegen ondersteuning vormen. De praktijk leert overduidelijk dat trouwe gebruikers van goede natuurlijke producten, gecombineerd met een goed hokmanagement, op termijn minder en minder medicijnen nodig hebben. Een mooi voorbeeld is en blijft in Duitsland Berndt Kohagen die in 2006 Nationaal kampioen van Duitsland werd met een minimum aan medicatie. Maar er zullen desondanks zeker omstandigheden blijven waarbij het noodzakelijk is om een medicijn in te zetten. Maar alles met mate en met gebruik van gezond verstand. Succes Peter Boskamp (NB: Mochten er liefhebbers zijn die deze nieuwsbrief niet meer wensen te ontvangen dan kunt U een mailtje sturen naar dgkcentrum@planet.nl. We zullen U dan van de lijst verwijderen. Wij willen ons houden aan de B2B e-

5 mailvoorschriften van de OPTA, die o.a aangeeft dat er per 1 oktober 2009 geen ongevraagde meer verzonden mag worden)

Nieuwsbrief duif Augustus Jonge duiven-opnieuw

Nieuwsbrief duif Augustus Jonge duiven-opnieuw Nieuwsbrief duif Augustus 2009 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Jonge duiven-opnieuw Hoe kan het toch dat er zoveel jonge duiven achterblijven?. Dat is kort

Nadere informatie

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel:

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: Nieuwsbrief duif maart 2010 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Open deuren of toch niet.? Nu het seizoen weer nadert komen weer een aantal bekende vragen op

Nadere informatie

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel:

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: Nieuwsbrief duif december 2009 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Evaluatie beurzen Zoals altijd waren de beurzen weer gezellig. Oude bekenden terugzien. Bijpraten

Nadere informatie

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Nieuwsbrief duif Februari 2009 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Interview In Januari is op www.brieftauben-markt.de een interview met ondergetekende gepubliceerd

Nadere informatie

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel:

Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: Nieuwsbrief duif april 2010 Julianalaan 7a, 6191 AL Beek, Tel: 0031-46-4371885 Boskamp@pigeonvetcenter.com Open deuren of toch niet.?(2) In de vorige nieuwsbrief heb ik een aantal probleempjes onder de

Nadere informatie

Marco Jolink Wehl. Hoe bent u met de duivensport in aanraking gekomen?

Marco Jolink Wehl. Hoe bent u met de duivensport in aanraking gekomen? Marco Jolink Wehl Marco Jolink ken ik al behoorlijk wat jaren, ben met hem in contact gekomen via Toon Raats en Berth Knaven, in die tijd werkte Marco nog voor GPS Europe van Jan en Lex de Jong en had

Nadere informatie

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons pagina 1 van 5 SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons Op 4 Juni 2017 stond de Midfondvlucht vanuit Soissons op het programma van Afdeling 8 GOU Noord-Oost Kring 6. De weervoorspellingen waren

Nadere informatie

Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016

Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016 Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016 Op bezoek samen met Cees Korf bij Geurt & Alie Doppenberg in Nijkerk, nou dat hebben we geweten, waarom, we werden onmiddellijk in de watten gelegd door

Nadere informatie

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten De Comb. Lokhorst heb ik voor het eerst ontmoet eind 2013 toen ik een doffer van hun had gekocht uit hun geweldenaar Siem, ben toen

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem

Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Schoolkamp en Teken Beatrixschool Haarlem Voorwoord Kamperen is voor de Beatrixschool al ruim 30 jaar een traditie. Een prachtige traditie vergeleken met de schoolreisjes van deze tijd. Een pretpark is

Nadere informatie

Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012.

Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012. Liefhebber. Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012. Lang verwacht maar toch gekomen, na een paar pogingen om een hokbezoek te kunnen doen bij Maarten Hakvoort is het uiteindelijk toch gelukt,

Nadere informatie

Richtlijnen Afz: Kasteelstraat BM Ulestraten. Voor de verenigingen Buiten Wefo-Rayon

Richtlijnen Afz: Kasteelstraat BM Ulestraten. Voor de verenigingen Buiten Wefo-Rayon Richtlijnen 2019 Afz: Kasteelstraat 35 6235 BM Ulestraten 1 9 7 0 WEFO 2 0 1 9 Limburg Voor de verenigingen Buiten Wefo-Rayon Bony Farma, de natuurlijke producten voor gezonde duiven in topvorm! Bony Bony

Nadere informatie

Internet in de gezondheidszorg. Zoeken naar betrouwbare informatie op internet

Internet in de gezondheidszorg. Zoeken naar betrouwbare informatie op internet Internet in de gezondheidszorg Zoeken naar betrouwbare informatie op internet Steeds meer mensen hebben thuis of via hun werk een aansluiting op internet. Niet alleen jongeren, maar ook een groeiende groep

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie Preek Gemeente van Christus, Wie iets vindt, heeft niet goed gezocht. Dat zijn woorden waar je wel even over na moet denken. Je moet ook dichter zijn om iets zo te zeggen. Het zijn woorden van Rutger Kopland

Nadere informatie

"Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt."

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt. "Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt." (Pieter Klaas Jagersma) Belastingen voor veel starters iets waar ze liever niet over nadenken omdat het niet leuker te maken is en zo ingewikkeld

Nadere informatie

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015.

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. U bent van mij gewoon dat ik op een manier schrijf zoals ik het zie en hoor, helaas geen spectaculaire ontdekkingen, onderweg samen met Dirk Huizinga

Nadere informatie

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Hierbij een tweede artikel met daarin de reactie van Platteeuw over de reeds eerder verschenen artikel reeks: Ik waan mij in de beginjaren

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie WERKBOEK 2 De bron van verandering Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie Werkboek 2 De bron van verandering... 3 1 Mijn thema... 4 2 Gebeurtenissen (connecting the dots)... 4 3 Emoties... 5 4 Gevoel

Nadere informatie

Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver

Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver Vandaag een interview met de spontane Ludo Vaganée uit het Belgische Sint Katelijne Waver. Het contact loopt meest via facebookvriend Emiel Boschmans die voor Ludo veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oost-Vlaamse jeugdclub Jaargang 1, nummer 1

Nieuwsbrief Oost-Vlaamse jeugdclub Jaargang 1, nummer 1 Nieuwsbrief Oost-Vlaamse jeugdclub Jaargang 1, nummer 1 1 Het bestuur Voorzitter Lorenzo De Pauw schatbewaarder Matthias Vercauter secretaris Wim Nuël raadgever Luc Bafort medewerker Freddy Strubbe medewerker

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Diabetes, sport en voeding

Diabetes, sport en voeding Diabetes, sport en voeding Als u diabetes mellitus heeft, dan kan er veel verbeteren door u lichamelijk in te spannen. Hierdoor verbeteren bijvoorbeeld: uw insulinegevoeligheid en daardoor uw glucosewaarden;

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie

VLUCHTEN TOT 350 KM: Bony Basisschema aangevuld met: (afhankelijk van de dag van thuiskomst een dag opschuiven).

VLUCHTEN TOT 350 KM: Bony Basisschema aangevuld met: (afhankelijk van de dag van thuiskomst een dag opschuiven). BONY BASISSCHEMA Het Basissysteem is er op gericht met een beperkt aantal producten een maximaal rendement te behalen. We adviseren het Basissysteem het gehele jaar door te gebruiken. + + Omega 3 ( Usneano

Nadere informatie

4. E-mail sorteren en ordenen

4. E-mail sorteren en ordenen 65 4. E-mail sorteren en ordenen Windows Live Mail heeft een uitgebreid systeem van mappen om e-mailberichten te ordenen. Sommige berichten worden automatisch in bepaalde mappen geplaatst. U kunt ook zelf

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016

Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016 Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016 Het is het 2 e jaar dat de Jaarlingencup van IFC Zeeland wordt vervlogen en dit jaar gaat de eer naar Jos van Belzen. In 2015 was hij als 2

Nadere informatie

Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I

Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I De winnaar van St. Vincent sector IV is een oude bekende. Hij heeft namelijk deze vlucht al eens vaker gewonnen. In de jaren 90 won Auke al twee keer

Nadere informatie

SPREEKBEURT Vissengroep Cichliden

SPREEKBEURT Vissengroep Cichliden SPREEKBEURT Vissengroep Cichliden l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VISSENGROEP

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie!

Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie! Gefeliciteerd met het lid worden van de PC SpeedCAT-familie! U zult versteld staan van alle geweldige dingen die PC SpeedCAT kan doen: Optimaliseer uw computers snelheid zodat hij sneller werkt Optimaliseer

Nadere informatie

Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn.

Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn. Een eigen plek Hierbij hoort ook: een eigen plaats hebben om persoonlijke spullen te bewaren. Dit kan voor jongeren erg belangrijk zijn. Er is hier niets waar je je persoonlijke spullen kan insteken. Als

Nadere informatie

1DAG. Gezag: een vies woord. Om bekend te worden met wijsheid en vermaning.

1DAG. Gezag: een vies woord. Om bekend te worden met wijsheid en vermaning. 1DAG Gezag: een vies woord Om bekend te worden met wijsheid en vermaning. Spreuken 1:2a Zelf doen! Kleine kinderen roepen het al. Mannen houden er over het algemeen niet van onder het gezag van anderen

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Ben ik een ondernemer?

Ben ik een ondernemer? Ben ik een ondernemer? Dit artikel gaat over ondernemerschap. Met behulp van de vragenlijst kun je de mate van ondernemerschap in jezelf, jouw ondernemersgehalte, typeren. Als je hierop hoog scoort (en

Nadere informatie

We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders. We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders.

We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders. We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders. Creatie 2011 (musicpiece) Uitgesproken tekst: We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders. We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders. We zijn vandaag hier en morgen zijn we ergens anders.

Nadere informatie

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen.

Lucid Control. ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Lucid Control ChrisDeemian's handleiding naar het herinneren, veranderen en sturen van je dromen. Inhoud I. Disclaimer II. Inleiding III. Dromen Onthouden IV. Wakker Worden In Je Dromen V. Je Dromen Beheersen

Nadere informatie

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters Leuk dat je ons e-book hebt gedownload! In dit e-book vertellen we je graag meer over opvoeden. Want het opvoeden van je kind(eren)

Nadere informatie

Grieppandemie. Wat moet u weten over een grieppandemie (wereldgriep)?

Grieppandemie. Wat moet u weten over een grieppandemie (wereldgriep)? Grieppandemie Wat moet u weten over een grieppandemie (wereldgriep)? Grieppandemie 2 Wat leest u in deze folder? Deze folder gaat over een grieppandemie (wereldgriep). U leest de antwoorden op 10 belangrijke

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Er moet iets zijn als we inslapen we gingen liggen en sliepen in

Er moet iets zijn als we inslapen we gingen liggen en sliepen in Kopland is het passende pseudoniem van Van den Hoofdakker. Hij was naast dichter en schrijver ook psychiater. Voor zijn dichterlijk werk heeft hij vele prijzen gehad. Hij schreef volgens Herman de Coninck,

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

CP15. functioneringsgesprek

CP15. functioneringsgesprek CP5 functioneringsgesprek In Nederland voert de leidinggevende een of meer keren per jaar een functioneringsgesprek met de werknemer over het werk. Dit gesprek gaat over wat wel en niet goed gaat in het

Nadere informatie

Kweekperiode - verzorging

Kweekperiode - verzorging Kweekperiode - verzorging verzorgingsschema kweekduiven kweekduiven zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag SuperVIt SuperVIt Ideal PIlls - 2 PIllen per nestjong (vanaf 8 dagen oud)

Nadere informatie

VLIEGPLAN 2019 PREMIUM SPRINTER (NL / BE) (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer:

VLIEGPLAN 2019 PREMIUM SPRINTER (NL / BE) (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer: VLIEGPLAN 2019 (NL / BE) PREMIUM SPRINTER (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer: 1 Belangrijke adviezen bij het voeren van : Er zijn jaren dat er zeer veel vluchten verlopen met westen of zuid-westen

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

5,5 TIPS VOOR BETERE INGS

5,5 TIPS VOOR BETERE  INGS 5,5 TIPS VOOR BETERE E-MAILINGS Strategie Concept Creatie Iedereen heeft het erover en iedereen heeft een mening. Switch Reclamebureau ook! E-mail marketing, nieuwsbrieven, en e-dm s, u vindt er een heleboel

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

inhoud 1. Oren 2. De vleermuis 3. De olifant 4. De uil 5. De dolfijn 6. De postduif 7. De tijgermot 8. De kat 9. De hond 10. Filmpjes Pluskaarten

inhoud 1. Oren 2. De vleermuis 3. De olifant 4. De uil 5. De dolfijn 6. De postduif 7. De tijgermot 8. De kat 9. De hond 10. Filmpjes Pluskaarten Oren inhoud 1. Oren 3 2. De vleermuis 4 3. De olifant 5 4. De uil 6 5. De dolfijn 7 6. De postduif 8 7. De tijgermot 9 8. De kat 10 9. De hond 11 10. Filmpjes 12 Pluskaarten 13 Bronnen 15 Colofon en voorwaarden

Nadere informatie

Psychosociale ontwikkeling

Psychosociale ontwikkeling Psychosociale ontwikkeling De psychosociale ontwikkeling van het kind Reeds in de baarmoeder ontstaat er een wisselwerking tussen ouder en kind. De baby is al vertrouwd geraakt met de stem van de ouder

Nadere informatie

Nog voor de zomer van baan veranderen?

Nog voor de zomer van baan veranderen? Nog voor de zomer van baan veranderen? Op naar een baan met meer blije hoogtepunten. Een verslaggever van Radio 1 noemde mij een soort psycholoog nadat ik hem afgelopen maandag had uitgelegd hoe ik twijfelaars

Nadere informatie

Getekende woorden. 1 Bekijk de bladzijde. Welke woorden vallen meteen op?

Getekende woorden. 1 Bekijk de bladzijde. Welke woorden vallen meteen op? 1 Getekende woorden 1 Bekijk de bladzijde. Welke woorden vallen meteen op? 2 Bekijk kwetterden. Het is eigenlijk niet geschreven maar getekend. Waarom is het zo getekend? Leg uit. Fragment uit: Fantasia

Nadere informatie

Het Duivengazetse. Januari 2010. Pascal Lanneau Dierenarts Keiberg 31 8552 Moen België 0032 56 649143 pascallanneau@skynet.be

Het Duivengazetse. Januari 2010. Pascal Lanneau Dierenarts Keiberg 31 8552 Moen België 0032 56 649143 pascallanneau@skynet.be Het Duivengazetse Januari 2010 Pascal Lanneau Dierenarts Keiberg 31 8552 Moen België 0032 56 649143 Regelmatig krijg ik vragen van klanten die nog van alles en nog wat wensen te doen, maar als we er dan

Nadere informatie

In gesprek met medewerkers over verzuim

In gesprek met medewerkers over verzuim TIP: dit is een interactieve pdf. de inhoudsopgave en het menu onder aan de pagina s zijn clickable. In gesprek met medewerkers over verzuim Inhoud 1. verzuim bespreken met medewerkers Het is belangrijk

Nadere informatie

20 tips over sparen en beleggen.

20 tips over sparen en beleggen. 20 tips over sparen en beleggen. www.sparen-en-beleggen.nl 10 spaartips TIP 1 Bepaal uw spaardoel Spaart u bijvoorbeeld om een buffer op te bouwen of wilt u sparen voor een nieuwe auto of vakantie. Het

Nadere informatie

Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan!

Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan! Kk K Dhoca kwaliteitsvoer. omdat het beter en goedkoper kan! 2014 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de firma Dhoca. Het jaar waarin we van start gaan met een eigen voedingslijn Dhoca kwaliteitsvoer!

Nadere informatie

SPREEKBEURT ZWAARDDRAGER

SPREEKBEURT ZWAARDDRAGER SPREEKBEURT ZWAARDDRAGER l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE ZWAARDDRAGER

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Wat je kunt doen om je kind te helpen zindelijk te worden. Drie fasen Zindelijk worden verloopt in drie fasen:

Wat je kunt doen om je kind te helpen zindelijk te worden. Drie fasen Zindelijk worden verloopt in drie fasen: Zindelijkheid Zindelijkheidsontwikkeling Zomaar laten gaan moet zelfbeheersing worden Een kind moet, net als bij lopen, zijn eigen tempo bepalen. Je kunt hem eigenlijk niet zindelijk maken, hij* wordt

Nadere informatie

Gespreksvragen bij Podcastserie

Gespreksvragen bij Podcastserie 1.1.1 Inhoud 1 Podcast: Mieke en Claudia over Tinie... 2 2 Podcast: Afscheid... 4 3 Podcast: Dieren... 4 4 Podcast: Gedicht van Marinus van den Berg... 5 5 Podcast: Harpmuziek... 5 6 Podcast: Koning...

Nadere informatie

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Naar de dokter Gezondheid: De huisarts Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Van kop tot teen, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Geldwisselprobleem van Frobenius

Geldwisselprobleem van Frobenius Geldwisselprobleem van Frobenius Karin van de Meeberg en Dieuwertje Ewalts 12 december 2001 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Afspraken 3 3 Is er wel zo n g? 3 4 Eén waarde 4 5 Twee waarden 4 6 Lampenalgoritme

Nadere informatie

Goede zorg van groot belang. Nederlanders staan open voor private investeringen

Goede zorg van groot belang. Nederlanders staan open voor private investeringen Goede zorg van groot belang Nederlanders staan open voor private investeringen Index 1. Inleiding p. 3. Huidige en toekomstige gezondheidszorg in Nederland p. 6 3. Houding ten aanzien van private investeerders

Nadere informatie

Eieren & Pluimvee. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

Eieren & Pluimvee. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels Eieren & Pluimvee Eieren en Pluimvee Vires5 Animalia laat steeds weer enorme resultaten zien. Dieren die dagelijks 3% Vires5 Animalia in hun drinkwater drinken, zien er gezonder uit, zijn fitter en minder

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Delier in de laatste levensfase. Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase

Delier in de laatste levensfase. Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase Delier in de laatste levensfase Informatie voor naasten van patiënten met een delier in de laatste levensfase Inhoudsopgave Wat is een delier?... 3 Wat zijn kenmerken van een delier?... 3 Invloed op u

Nadere informatie

HAND-OUT STATION 1 KAARTEN. In mijn land. Onderweg naar België. In België. Hand-outs Wie ben ik? Lespakket RG 2.1 en 2.2 1

HAND-OUT STATION 1 KAARTEN. In mijn land. Onderweg naar België. In België. Hand-outs Wie ben ik? Lespakket RG 2.1 en 2.2 1 HAND-OUT STATION 1 KAARTEN In mijn land Onderweg naar België In België Hand-outs Wie ben ik? Lespakket RG 2.1 en 2.2 1 HAND-OUT STATION 2 HET LIED VAN LOT (ZANGER: STEF BOS) Intro Dit liedje gaat over

Nadere informatie

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13 1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest Lezing: Handelingen 2 : 1 13 Pinksteren het is een feest van onbegrijpelijke gebeurtenissen. Geheimen waar we geen grip op kunnen krijgen. Dingen die we niet goed

Nadere informatie

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van klachten en uitval door lichamelijk zwaar werk 1 Inhoud Inleiding 3 A Omgaan met fysieke belasting

Nadere informatie

GDF SUEZ wordt ENGIE. Een medewerker afwezig? Regels en praktische tips

GDF SUEZ wordt ENGIE. Een medewerker afwezig? Regels en praktische tips GDF SUEZ wordt ENGIE Een medewerker afwezig? Regels en praktische tips Nagenoeg 40% van de afwezigheden wegens ziekte houdt verband met de arbeidsomstandigheden (soort werk, omgeving, sfeer, uurregeling,

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be

Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten : controleer, verwijder en volg op Belang campagne Plan je een bezoek aan de natuur? Fijn! Genieten van de natuur

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

De vreselijke tweeling

De vreselijke tweeling De pers over De verschrikkelijke badmeester: Komt qua tekeningen en schrijfstijl overeen met de boeken van Roald Dahl en Quentin Blake. Superleuk! CooleSuggesties.nl Een hilarisch spannend leesboek voor

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Bedreigingen. Broeikaseffect

Bedreigingen. Broeikaseffect Bedreigingen Vroeger gebeurde het nogal eens dat de zee een gat in de duinen sloeg en het land overspoelde. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer. De mensen hebben de duinen met behulp van helm goed vastgelegd

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

De kleur op zich maakt niet uit voor elk van die paren, maar er is wel verschil in waarde tussen ongelijke/gelijke

De kleur op zich maakt niet uit voor elk van die paren, maar er is wel verschil in waarde tussen ongelijke/gelijke Om goed te kunnen pokeren, is psychologisch inzicht natuurlijk belangrijk. Een speler moet inschatten of zijn tegenstander bluft en zijn eigen strategie zo goed mogelijk verbergen. Je zou zeggen dat geluk

Nadere informatie

Peter M. Kalf. Wellness³. Verslag van de 10 jaar research van de saunafanclub.nl

Peter M. Kalf. Wellness³. Verslag van de 10 jaar research van de saunafanclub.nl Peter M. Kalf Wellness³ Verslag van de 10 jaar research van de saunafanclub.nl Tweede druk versie 10-2016 copyright All rights reserved. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Psychosociale ontwikkeling

Psychosociale ontwikkeling Psychosociale ontwikkeling De psychosociale ontwikkeling van het kind Reeds in de baarmoeder ontstaat er een wisselwerking tussen ouder en kind. De baby is al vertrouwd geraakt met de stem van de ouder

Nadere informatie

Verkondiging n.a.v. Lucas 2: zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders

Verkondiging n.a.v. Lucas 2: zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders Verkondiging n.a.v. Lucas 2: 22-40 zondag 30 december 2018 Ds. D.J.A. Snijders Gemeente van Christus, We hebben een paar dagen geleden de geboorte van Jezus feestelijk gevierd. We vierden natuurlijk niet

Nadere informatie

Diabetes Mellitus Zelfcontrole

Diabetes Mellitus Zelfcontrole INTERNE GENEESKUNDE Diabetes Mellitus Zelfcontrole Inleiding Diabetes mellitus (D.M.) is een chronische ziekte. Het is voor u als mens met diabetes van belang een aantal zaken in de gaten te houden. U

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Schimmel Weg Stappenplan

Schimmel Weg Stappenplan Schimmel Weg Stappenplan Stap voor stap, weg met schimmel Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING

TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING Contentkalender Facebook campagne tekenbeten.be Volg ons op www.facebook.com/tekenbeten - Facebook TIJDSTIP DOELGROEP TOPIC POST VOORBEELD AFBEELDING 14/04/2018 18/04/2018 : controleer, verwijder en volg

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

1 Jan Visser. 2 M. Klaassen.

1 Jan Visser. 2 M. Klaassen. Tentoonstelling. Op zaterdag 30 november a.s. houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling. De 4 duiven, die door de leden vrijdagavond worden ingekooid, zullen zaterdagmorgen op hun schoonheid beoordeeld

Nadere informatie

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES BUILT FOR De gezondheid van uw paard is van uiterst belang voor zijn prestaties. Met behulp van het Q-line Equine Nano Treatment System verbetert u de algehele conditie, gemoedstoestand en vitaliteit van

Nadere informatie