De pagina "Thema's" zorgt ervoor dat u op een efficiënte wijze uw thema's kunt beheren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De pagina "Thema's" zorgt ervoor dat u op een efficiënte wijze uw thema's kunt beheren."

Transcriptie

1 Thema's instellen Thema's instellen Thema's instellen Uw huidige thema Themaconfiguratie De geavanceerde instellingen van het thema Een thema selecteren voor de "[naam]" winkel Een thema toevoegen en exporteren Een thema importeren: de knop "Voeg thema toe" Een gloednieuw thema aanmaken Een thema exporteren Live van de PrestaShop Addons! De pagina "Thema's" zorgt ervoor dat u op een efficiënte wijze uw thema's kunt beheren. Uw huidige thema De eerste sectie van de pagina dient als herinnering, welk thema u momenteel gebruikt, met daarbij de informatie: Naam. Versie Auteur van het thema, website en adres. Miniatuurweergave. Deze sectie biedt u ook een aantal tools, waarmee u snel het huidige thema kunt aanpassen: headerlogo, logo, factuurlogo, favicon, winkelicoon. Deze sectie bevat: Uw thema aanpassen. Een link naar de themaconfiguratie (wanneer de themaconfigurator is geïnstalleerd en ingeschakeld). Uw thema configureren. Een link naar de geavanceerde instellingen van het thema. 4 tabbladen met daarin instellingen voor het uiterlijk van het thema: Logo. Het logo dat op alle pagina's van uw winkel verschijnt. Logo voor facturen en s. De logo's die verschijnen op uw facturen en in uw s.

2 Iconen. De favicon van uw winkel (wordt getoond in de adresbalk van uw browser of naast de titel) en uw winkelicoon (deze wordt gebruikt in de winkelzoeker). Mobiel. Het logo dat op alle pagina's van uw winkel verschijnt, als deze met een mobiel apparaat wordt bezocht. U kunt er ook voor kiezen om mobiele thema's helemaal uit te schakelen. In dat geval is deze optie niet meer nodig. Het standaardthema gebruikt een logo met de tekst "YourLogo". Dit is bedoeld om u te herinneren om uw logo te veranderen! In multistore-modus kunt u deze instellingen toepassen op al uw winkels of een selectie van winkels, door gebruik te maken van het multistore-menu. De optie "Schakel mobiele thema in" maakt het mogelijk voor u om het standaard mobiele thema te gebruiken. Met dit thema kan elke PrestaShop-winkelier ervoor zorgen dat zijn of haar site goed is te bekijken op mobiele apparaten: van de homepage tot aan het betaalproces, samen met de productpagina's en de gehele conversietrechter. Het mobiele thema werkt alleen met het standaardthema van PrestaShop 1.5, omdat deze is toegevoegd aan de map: /themes/default/mobile. Het werkt niet als u een ander thema gebruikt, dat geen mobiel thema bevat. Desondanks kunt u alsnog gebruikmaken van het mobiele thema, al dan niet tijdelijk: kopieer simpelweg de map van het mobiele thema van PrestaShop 1.5 naar de map van het nieuwe thema en het is klaar voor gebruik (werkt niet altijd met PrestaShop 1.6; de compatibiliteit wordt op dit moment onderzocht, red.). Als de map van het nieuwe thema bijvoorbeeld /themes /magnolia is, dan kopieert u de map /themes/default/mobile (alleen PrestaShop 1.5) naar de map van het nieuwe thema: /themes/magnolia/mobile. Dit is in het bijzonder handig als het nieuwe thema geen responsive design heeft: op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw winkel er alsnog goed uitziet op mobiele apparaten ook al is het de standaard PrestaShop-look.

3 Deze optie dient niet ingeschakeld te worden als u een responsive thema gebruikt, dat zich kan aanpassen aan alle schermbreedtes. Door het mobiele thema in te schakelen toont u een alternatief thema op mobiele apparaten. Themaconfiguratie De module "Themaconfiguratie" maakt het mogelijk om enkele aspecten van uw thema aan te passen. Door te klikken op de link vanaf de pagina "Thema's" kunt u de configuratiepagina van de module openen. Deze pagina geeft u directe verwijzingen naar de meest gebruikte frontoffice-modules: u kunt features in- en uitschakelen, zoals het tonen van sociale knoppen of het Facebook-blok (hierbij ervan uitgaande dat de bijbehorende modules zijn geïnstalleerd), en direct toegang verkrijgen tot hun configuratiepagina. U kunt ook de Live Configurator inschakelen en gebruiken vanaf deze pagina, welke het mogelijk maakt om gemakkelijk de hoofdkleuren en -lettertype van uw thema aan te passen. In een tweede gedeelte, maakt de Themaconfigurator het mogelijk om gemakkelijk afbeeldingen toe te voegen met links op specifieke haken van de voorpagina: home, top, left, right, footer. Elke beschikbare taal heeft haar eigen tabblad met haar eigen beschikbare haken die u op deze pagina kunt bewerken: dit is noodzakelijk, omdat er vaak tekst voorkomt in een afbeelding, waardoor er zoveel mogelijk versies beschikbaar moeten zijn voor de beschikbare talen. De module wordt in meer detail uitgelegd in hoofdstuk Vooraf geïnstalleerde modules gebruiken. De geavanceerde instellingen van het thema Door te klikken op de knop "Geavanceerde instellingen" wordt de hoofdinformatie over het thema getoond (bekijk de sectie Een gloednieuw thema aanmaken hieronder om uitleg te vinden over de verschillende formuliervelden).

4 Onder de hoofdsectie toont de sectie "Kolomweergave" veel informatie over de manier waarop de linker- en rechterkolom verschijnen, afhankelijk van de pagina: Als de optie is aangevinkt, verschijnt de kolom op de desbetreffende pagina (bijvoorbeeld de categoriepagina). Als het niet is aangevinkt, dan verschijnt de kolom niet op de pagina. Let erop dat deze instellingen niet bindend zijn en dat uw thema deze instellingen niet hoeft te respecteren, waardoor het mogelijk is dat een kolom toch niet verschijnt of juist wel! Een thema selecteren voor de "[naam]" winkel Deze sectie wordt alleen getoond als u minstens twee thema's hebt geïnstalleerd. Het toont de andere beschikbare thema's voor uw PrestaShop-installatie, naast het thema dat al is geactiveerd. Deze sectie toont simpelweg de miniaturen van de beschikbare thema's, met hun naam.

5 Beweeg uw muiscursor over de miniatuurweergave om een menu te tonen met twee opties: Gebruik dit thema. Dit vervangt uw huidige thema met dit thema. Verwijder dit thema. Dit verwijdert de themabestanden van uw webserver. Aan de onderkant rechts, opent de knop "Bekijk alle thema's" een nieuwe pagina naar de PrestaShop Addons-winkel, waar u nog meer thema's kunt vinden. In multistore-modus kunt u een thema niet gelijk toepassen voor al uw winkels; u moet een enkele winkel selecteren in het multistore-menu en daarna een thema toewijzen. Een thema toevoegen en exporteren Twee knoppen aan de bovenkant van het scherm maken het mogelijk om een thema te importeren en te installeren (inclusief bijbehorende modules), of om een thema te exporteren en de bijbehorende modules van uw winkel om het te delen met de rest van de wereld. Een thema importeren: de knop "Voeg thema toe" Dit scherm toont drie methoden om een nieuw thema te installeren: vanaf uw computer, vanaf een publieke website, vanaf uw eigen FTP-server. De laatste knop leidt u naar het formulier waar u een thema kunt aanmaken, zoals aangegeven in de volgende sectie.

6 Welke methode u ook gebruikt, het proces blijft hetzelfde: geef de locatie aan van het zip-archief van het thema en klik vervolgens op "Opslaan". Het enige dat verschilt is de bron van het zip-bestand: Importeert vanaf uw computer. Gebruik de bestandsverkenner om het archief te vinden. Importeer vanaf het web. Geef de directe publieke URL naar het archief op. Importeert vanaf FTP. Door gebruik te maken van uw FTP-client, uploadt u het archief naar de volgende map: /themes/. Klik op "Opslaan" om uw keuze te bevestigen. Het thema is nu geïnstalleerd en PrestaShop vraagt of u wenst om modules te installeren di zijn geïmporteerd bij het thema; wat u liever doet met de huidige module-configuraties en hoe u wilt dat er rekening wordt gehouden met de afbeeldingsconfiguratie. Klik nogmaals op "Opslaan". Een bevestigingspagina toont u alle wijzigingen die zijn toegepast op uw PrestaShop-installatie. Klik op "Bevestigen" om het proces te voltooien. Een gloednieuw thema aanmaken De beste manier om een nieuw thema aan te maken voor PrestaShop is om de bestanden van het standaardthema te kopiëren en de TPL- en CSS-bestanden aan te passen naar uw wensen. De reden hiervoor is dat een PrestaShop-thema veel bestanden nodig heeft die allemaal aanwezig moeten zijn: door te starten vanaf een bestaand thema in plaats van helemaal opnieuw te beginnen, zorgt u er gemakkelijker voor dat uw thema geen belangrijke onderdelen. U kunt dit direct op de webserver doen, maar PrestaShop maakt het gemakkelijk om de bestanden te kopiëren vanaf een geïnstalleerd thema en het nieuwe thema te registeren in het systeem (in elk geval een onvermijdelijke stap). Dit wordt gedaan met de knop "Maak een nieuw thema" bij het formulier dat verschijnt met de knop "Voeg thema toe" aan de bovenkant. Het toont vervolgens een aanmaakformulier.

7 Vul de velden in: Naam van het thema. Zorg ervoor dat de naam niet al in gebruik is door een ander thema (controleer dit op de Addons-website). Thema-afbeelding vooraf weergeven. U zou altijd een preview-afbeelding moeten weergeven, omdat dit een gemakkelijke reminder is van het thema. Als u er nog geen hebt dan kunt u deze optie open houden voor later, wanneer het thema klaar is om te gebruiken. Standaardlinkerkolom en Standaardrechterkolom. Geef aan of uw thema een kolom heeft (of zelfs twee kolommen) en als dat het geval is aan welke kant van het scherm. Dit is volledig informatief bedoeld en kan op elk moment worden gewijzigd. Aantal producten per pagina. Het standaardaantal producten dat wordt getoond op een pagina. Deze optie kan later nog worden gewijzigd. Naam van de thema map. Probeer een naam te kiezen die zo dicht mogeljk tegen de originele naam van het thema zit. Als u nog geen themamap hebt aangemaakt, dan maakt PrestaShop er één voor u aan. Kopieer ontbrekende bestanden van bestaand thema. Dit is de schoonste methode om een nieuw thema aan te maken vanaf een bestaand thema. Kies "default-bootstrap" of elk ander thema die u wilt gebruiken als fundering. Responsive. Geef aan of uw winkel een responsive design heeft (als u niet weet wat een responsive design is, dan kunt u beter "Nee" kiezen). Dit is informatief bedoeld en kan op elk moment worden gewijzigd. Klik op "Opslaan" en PrestaShop zal deze informatie voor u bewaren: het thema is klaar om te worden ingeschakeld en de miniatuurweergave verschijnt in het keuzemenu voor thema's. Het is nu aan u om de themabestanden te wijzigen om het thema uniek te maken! Op uw lokale installatie (niet in uw productieomgeving!), selecteert u het nieuwe thema en kunt u beginnen met werken! Zodra u klaar bent met het ontwerpen en coderen ervan, gaat u terug naar deze pagina en verandert u de instellingen: definitieve miniatuurafbeeldingen, standaardkolommen, aantal producten en responsive. Is uw thema zo goed dat andere winkeliers er geld voor over zouden hebben? U kunt het verkopen op Addons, PrestaShop's officiële thema- en modulemarktplaats: prestashop.com/. Een thema exporteren Deze sectie is alleen beschikbaar als er minstens één thema is geïnstalleerd op uw PrestaShopwebsite. Het geeft u een methode om uw module te exporteren in het juiste formaat (waarvan het belangrijkste het configuratiebestand dat gegenereerd wordt). Het exporteren van een thema is zeer nuttig als u een reservekopie wilt maken voor de zekerheid of een archief wilt maken voor een vriend of om het beschikbaar te stellen in de Addons-marktplaats (http: //addons.prestashop.com/). Niet alleen genereert het een compleet zip-archief van uw thema, maar ook voegt het informatie toe aan XML-bestanden die erg handig zijn wanneer u uw thema uploadt naar Addons en als u het thema importeert in een andere PrestaShop-winkel.

8 Selecteer een thema en klik op "Opslaan". Een configuratieformulier verschijnt waar u de instellingen van het geëxporteerde thema kunt wijzigen: auteursnaam, modules om te exporteren, themanaam, compatibiliteit, etc. Zodra alle instellingen juist zijn ingesteld, klikt u op "Opslaan". U ontvangt gelijk een bestand om te downloaden met uw browser. Bewaar het op uw harde schijf en geef het bestand daarna een goede naam om de willekeurig naam die het nu heeft te vervangen. Vanaf hier kunt u dit thema gemakkelijk delen en als het uw eigen creatie is, kunt u het verkopen op PrestaShop Addons: prestashop.com/. Live van de PrestaShop Addons! Deze onderste sectie toont u de twaalf meest recente thema's die beschikbaar zijn op PrestaShop Addons. U kunt op elke afbeelding klikken om de Addons-pagina te bekijken van het thema en zo meer informatie te verschijnen, en eventueel kopen. U kunt ook het zoekformulier gebruiken om het beste thema te vinden voor uw winkel.

9

Website importeren of maken?

Website importeren of maken? 92 Een website van sjablonen Website importeren of maken? In principe zijn er twee manieren om MAGIX Web Designer te gebruiken: ofwel heeft u al een website en wilt u deze met MAGIX Web Designer bewerken

Nadere informatie

U kunt een waardebon toepassen op alle klanten, op een klantengroep of op een enkele klant; u kunt de vervaldatum bepalen.

U kunt een waardebon toepassen op alle klanten, op een klantengroep of op een enkele klant; u kunt de vervaldatum bepalen. Winkelwagenregels Winkelwagenregels De pagina "Winkelwagenregels" geeft u toegang tot een geavanceerde tool dat het waardebonnensysteem van PrestaShop 1.4 opvolgt. Doorgewinterde PrestaShop-gebruikers

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Les 13. Voorbereiding

Les 13. Voorbereiding Les 13 Voorbereiding 1. Plaats DEZE TWEE PLUGINS op de server in de map libraries. Deze is nodig voor de werking van Masonry Views en Masonry API 2. Schakel de modules Masonry Views en Masonry API in.

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard Dit leerprogramma leidt u door het proces van foto s downloaden van uw camera met gebruik van ACDSee s Foto s Ophalen Wizard. Foto s ophalen is een stuk makkelijker gemaakt door de Apparaat Detector, welke

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Facturatie > Aanmanen

Facturatie > Aanmanen Facturatie > Aanmanen Let op: voordat u aanmaningsregels kunt toevoegen, kunt u het beste eerst een documenttemplate en e-mailtemplate aanmaken. Dit kunt u doen in respectievelijk de tabbladen 'Documenttemplates'

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Updates van modules en thema's. 1. Ga naar Rapporten - Statusrapportage 2. Zoek vervolgens op de verschenen pagina naar de gele opmerking:

Updates van modules en thema's. 1. Ga naar Rapporten - Statusrapportage 2. Zoek vervolgens op de verschenen pagina naar de gele opmerking: Les 3 Updates van modules en thema's Drupal is een CMS die constant evolueert. Performance en veiligheid worden steeds opnieuw bijgesteld. Daarom is het ook nodig dat de Drupal installatie up to date blijft.

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

myshop Skin en logo aanpassen

myshop Skin en logo aanpassen Skin en logo aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een skin kan wijzigen - Hoe je de kleuren van een skin aanpast - Hoe je het logo aanpast - Hoe je het logo laat linken naar je homepage Inleiding

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Aan de slag. met. AaBeeCee

Aan de slag. met. AaBeeCee Aan de slag met AaBeeCee 2 Voordat er met leerlingen gestart kan worden moeten er enkele voorbereidingen getroffen worden. Deze kunnen bij voorkeur door bijvoorbeeld de ict-cöordinator en/of een systeembeheerder

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

em Client Mailprogramma

em Client Mailprogramma em Client Mailprogramma Omdat Windows Live Mail (WLM) na 10 januari 2017 niet meer door Microsoft wordt ondersteund (er komen geen veiligheidsupdates meer uit) is het verstandig om over te stappen op een

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT

Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT Gebruikersdocumentatie SEO EXPERT De module SEO Expert helpt u om snel: Beschrijvende URL's te maken en te personaliseren Metatags voor productpagina's, Facebook-posts en Twitter Cards in uw webshop op

Nadere informatie

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro)

Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Handleiding Importeren/ Exporteren Brouwvisie (& pro) Document : Handleiding Importeren/Exporteren Brouwvisie (& Pro) Versie : 1.0 Datum : Dinsdag 16 April 2019 Auteur : Oscar Moerman 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen.

Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen en uitloggen In deze handleiding leert u hoe u kunt inloggen op uw website en hoe u vervolgens weer kunt uitloggen. Inloggen Stap 1: Start uw browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal

Handleiding LOGO-digitaal Handleiding LOGO-digitaal Inhoud Woord vooraf 3 Stappenplan 4 Stap 1: Toegang geven tot thuisaccount 4 Stap 2: Uitnodiging per mail versturen 4 Stap 3: Specificaties internetbrowser 4 Stap 4: Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon I Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc.& Microloon 2... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Exporteren vanuit People Inc....

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

em Client Mailprogramma

em Client Mailprogramma em Client Mailprogramma Omdat Windows Live Mail (WLM) na 10 januari 2017 niet meer door Microsoft wordt ondersteund (er komen geen veiligheidsupdates meer uit) is het verstandig om over te stappen op een

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen:

Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Les 5 Nieuwe sites Een poging om de snelheid van de sites te verzekeren tijdens de lessen: Luc www.lucacht.drupallearning.be Johan www.jdb.drupallearning.be Laurens www.laurens8.drupallearning.be Ria www.riaacht.drupallearning.be

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2016

Handleiding  account instellen in Outlook 2016 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2016 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2016. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0

FAQ. Responsive Design. Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0 FAQ Responsive Design Auteur Tim Ariesen Serviceteam Fulfilment Allrounder Datum 20-03-2014 Versie 1.0 Inhoudsopgave Pagina 1. Wat is responsive design? 3 2. Wat is er toegevoegd aan onze mono werkomgeving?

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie