Women Empowerment een project van Karunalaya

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Women Empowerment een project van Karunalaya"

Transcriptie

1 Women Empowerment een project van Karunalaya Presentatie voor Stichting Overal. Stichting Amaidhi, juli 2008

2 Karunalaya Social Service Society is een stichting die zich inzet voor straatkinderen en de vissersgemeenschap in het noorden van Chennai (Madras).

3 Het noorden van Chennai is het armste deel van de stad met veel sloppenwijken, straatkinderen en kinderarbeid. De vissershaven met de omliggende dorpjes (nabij Tondiarpet) werd zwaar getroffen door de tsunami.

4 Na de tsunami

5 Paul Sunder Singh is de oprichter en directeur van Karunalaya. Hier geeft hij uitleg over het beeldverhaal van de tsunami en het daaropvolgende hulpprogramma van drie jaar.

6 Vóór de tsunami richtte Karunalaya zich op de opvang van straatkinderen en opbouwwerk in de vissersdorpen. Met zorg voor de straatkinderen is Pauls missie ooit gestart.

7 Het begon allemaal in een klein gebouwtje vlak aan zee, waar Paul indertijd zelf woonde bij de straatkinderen.

8 Inmiddels is het opvanghuis voor straatjongens verhuisd naar Tondiarpet, een paar kilometer landinwaarts van de zee. Er worden gemiddeld ongeveer veertig jongens opgevangen.

9 De populatie is nooit stabiel. Veel jongens gaan zo snel mogelijk terug naar hun ouders. Karunalaya speurt deze op en zorgt voor de hereniging. Een klein deel woont permanent in de opvang. Sommige jongens verdwijnen ook weer naar de straat. Paul heeft onderzoek gedaan naar de kinderarbeid in NoordChennai (met name in de visindustrie) en haalt ook kinderen uit deze situatie. Nu Karunalaya is gegroeid, is er personeel om voor de jongens te zorgen: een conciërge en een lerares. Jongens die dat kunnen en willen, worden naar een reguliere school begeleid.

10 Vanuit zijn werk met straatkinderen en werkende kinderen en het onderzoek naar hun situatie raakte Paul ook betrokken bij het sociale leven in het gebied rond de vissershaven. Hij begon daar met opbouwwerk, gesteund door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

11 De tsunami hield in Chennai vooral huis in het gebied waar Karunalaya al actief was met zijn maatschappelijk werk. Vanaf het begin hebben Paul en zijn medewerkers hulp gegeven aan de slachtoffers en zijn ze een politieke lobby gestart om hun rechten op steun en een nieuwe woning te waarborgen.

12 Drie rampen De vissers van Kasimedu hebben drie rampen achter elkaar meegemaakt. Tsunami. Brand in noodhutten. Overstroming Voor sommigen ook nog shelters gesloopt.

13 De hulp na de tsunami was niet alleen materieel, maar vooral ook immaterieel. Aan de ene kant kwamen er voedsel, huisraad, boten, mobiele winkeltjes en schooltjes. Aan de andere kant vormde Karunalaya vrouwengroepen, kindergroepen, hield protestmarsen en sit-ins en spande rechtzaken aan.

14 Op de rails Voor alle slachtoffers zijn er nu huizen. Maar ook sociale wederopbouw nodig Leren leven in flats Bestrijden drank, drugs, huiselijk geweld. Vrouwenrechten.

15 Het project Women Empowerment, waar het nu om gaat, komt voort uit sociale en politieke actie na de tsunami. In de traditie van de emancipatoire en sociaal-economische activiteiten in de vissersdorpen voor de komst van de tsunami. Deze projecten werd tot voor kort gesteund door Cordaid maar die heeft inmiddels dit project beëindigd.

16 De vrouwengroepen spelen een grote rol in de emancipatie van de vissersgemeenschap. De tsunami en het vechten voor hun rechten hebben die rol nog versterkt. Om deze gemeenschap strijdbaar te maken en te houden is het van belang het vormen van vrouwengroepen te blijven steunen.

17 Hoe zit het project in elkaar? De vissersgemeenschap, die woonde in hutjes op het strand, is zwaar getroffen door de tsunami van december Karunalaya heeft daarna, met steun van onder meer stichting Amaidhi een groot wederopbouwprogramma op poten gezet. De sociale wederopbouw is achtergebleven. Daarom wil Karunalaya nu de vrouwen die nog niet zijn georganiseerd, bijeenbrengen in vrouwengroepen. De vrouwen leren vechten voor hun sociale en politieke rechten. Het gaat enerzijds om emancipatie binnen het gezin. Anderzijds om zich teweer te stellen tegen de overheid.

18 Voorbeeld van vrouwenactie Een voorbeeld van een succesvolle actie in de nasleep van de tsunami is de rechtszaak die enkele vrouwen, met steun van Karunalaya, hebben aangespannen tegen de overheid. Die had hun gezinnen wel als tsunamislachtoffer erkend, waarmee ze recht hadden op een nieuwe woningen, maar bouwde vervolgens geen huizen. Via de rechter haalden de vrouwen hun gelijk.

19 Waarom vrouwen? Vrouwen zijn de motor van verandering Sociale veranderingsprojecten aan de basis werken bijna altijd via vrouwen(groepen). Dubbele emancipatie: emancipatie binnen het gezin en emancipatie in het openbare leven. Het blijkt ook dat vrouwen vaak betrouwbaardere en duurzamere partners zijn dan mannen. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor hun gezin en kinderen. Mannen en zonen worden geschoold in het respecteren van vrouwenrechten.

20 Acties en resultaten Vrouwengroepen Scholing vrouwenrechten Emancipatietraining voor mannen en jongens collectieve actie voor betere leefomstandigheden Preventie huiselijk geweld tegen vrouwen Preventie kinderhuwelijken Demonstraties, straattheater Flyer- en posteracties Crisisinterventie Petities richting overheid. Gedurende drie jaar worden 2400 vrouwen bereikt.

21 Wat is de betrokkenheid van Stichting Amaidhi bij Karunalaya?

22 Stichting Amaidhi steunt Karunalaya sinds Sinds dat jaar zamelen kinderen die in Beuningen jaarlijks het vormsel doen geld in voor het kopen van rugzakken. Inmiddels koopt Paul ieder jaar 400 rugzakken met schriften en pennen voor de kinderen in het shelter en in de vissersdorpen. Van het geld dat jaarlijks overschiet, werden kleren voor de shelter boys gekocht, twee rickshaws en verf om het opvanghuis op te fleuren. We kochten de aanpalende speelplaats bij het opvanghuis. We gaven geld voor de bouw van twee verdiepingen op het shelter. We steunden noodhulp en structurele wederopbouw na de tsunami. Onder meer voedsel, huisraad, boten, schooltjes. We betaalden voor een minikinderboerderij en speeltuin.

23 Hoe werkt Amaidhi? Amaidhi steunt kleinschalige projecten Amaidhi geeft geld voor lokale initiatieven in India Amaidhi kent geen overheadkosten: het werk wordt verricht door vrijwilligers die reiskosten uit eigen beurs betalen. Amaidhi houdt zijn donateurs op de hoogte van het verloop van projecten via een regelmatig verschijnende nieuwsbrief. Amaidhi investeert in structurele hulp op het gebied van armoedebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs.

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in.

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in. EEN KRACHTIGE NATUURRAMP ERKBOEK VOOR LEERLINGEN Vul hier je naam in. INHOUD at is een tsunami? 2 Vul hier je groep in. Hoe ontstaat een tsunami? 3 aar komen tsunami s voor? 4 De gevolgen van een tsunami

Nadere informatie

Morgo steunt stichting Woord & Daad

Morgo steunt stichting Woord & Daad Morgo steunt stichting Woord & Daad Op zondag 26 December 2004 berooft een vloedgolf van water meer dan 100.000 mensen van het leven. Bijna een jaar later zijn Woord en Daad en ZOA- vluchtelingenzorg nog

Nadere informatie

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen.

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april 2003 6,6 297 keer beoordeeld Vak Nederlands Kinderen in problemen. Er wonen veel meisjes op Haïti. Ze werken bij mensen in het huishouden. Sommige kinderen

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan

Stichting Kleine Helden. Beleidsplan Stichting Kleine Helden Beleidsplan 2017-2020 Stichting Kleine Helden Oude Arnhemse bovenweg 16a 3941 XM Doorn November 2017 Inhoudsopgave pagina Inleiding 3 Visie en missie 4 Activiteiten 5 Doelstellingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

LIEVE MENSEN, Alvast veel leesplezier.

LIEVE MENSEN, Alvast veel leesplezier. Beautiful Gate Nederland Wintereditie 2017 View this email in your browser LIEVE MENSEN, Deze week ontdekten we dat de woorden 'bemoediging' en 'opstanding' in de Xhosa taal afkomstig zijn van dezelfde

Nadere informatie

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2013. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2013. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2013 Voorwoord Vanaf 2014 is er voor Organisaties met een ANBI-status, zoals Stichting Emda, een publicatieplicht via de website. De Stichting meent met de publicatie

Nadere informatie

CHILI een VERGETEN BEVING

CHILI een VERGETEN BEVING TALCAHUANO centrum: ZONA CERO CHILI een VERGETEN BEVING 27 feb 2010-03:34 uur CALETA el MORRO COMPLEET VERWOEST Grootste aardbeving van de laatste 50 jaar. 8.8 op de schaal van Richter. 15 min later: Tsunami

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2014. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord

Stichting Emda. Beknopt Jaarverslag 2014. Network for European Monitoring and Development Assistance EMDA. Voorwoord Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2014 Voorwoord De nieuwe publicatieplicht voor een ANBI-status geeft vooral bij kleinere NGO s, zoals de Stichting Emda, nogal extra administratieve en organisatorische

Nadere informatie

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka Bakery School Sri Lanka Project plan 2015 2016 Even voorstellen PURE! zet zich in om een blijvende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van en de kansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië.

Nadere informatie

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Voorkomen is beter Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Postbus 545, 3500 AM UTRECHT www.loscachorros.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

EEN NIEUWE KOERS. Limburgse VrouwenRaad september 2010

EEN NIEUWE KOERS. Limburgse VrouwenRaad september 2010 EEN NIEUWE KOERS Limburgse VrouwenRaad september 2010 1 1. Terugblik 35 jaar Limburgse VrouwenRaad 2. Belangrijkste conclusies De kracht van de LVR als koepel 3. Een nieuwe koers Economische ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2018 www.sarasvatimataji.com Stichting Sarasvati Mataji Plaggeberg 35 3956BK Leersum E-mail: welcome@sarasvatimataji.com Telefoon: +31 343-452789 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1.

Nadere informatie

Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016

Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016 Femina Vrouwenrechten & Integratie Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 van de Stichting Femina Stichting Femina werd op 10 januari 2016 opgericht door Mastoora Sultani. Mastoora en haar gezin ontvluchtten

Nadere informatie

Beleidsplan Benja Juni 2016

Beleidsplan Benja Juni 2016 Beleidsplan Benja Juni 2016 Inleiding Benja helpt kinderen in Oeganda op weg naar zelfstandigheid. Op weg naar een volwaardige toekomst. Afhankelijk van de vraag van het kind. Dit doen wij door projecten

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Spreekbeurtinformatie kinderarbeid 1. Trésor uit Ivoorkust 2. Van de plantages terug de klas in 3. Feiten en cijfers over kinderarbeid

Nadere informatie

De rechten van het kind

De rechten van het kind De kinderrechten in een notendop Internet(wiki): Verdrag inzake de rechten van het kind 1 Het kinderrechtenverdrag Naast de rechten van de mens werd er in de Verenigde Naties gewerkt aan een verdrag voor

Nadere informatie

Geachte gemeente, We horen heel graag of uw gemeente hieraan gehoor zou willen geven.

Geachte gemeente, We horen heel graag of uw gemeente hieraan gehoor zou willen geven. Geachte gemeente, Hierbij in bijlage een brief gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad, met het verzoek dit jaar deel te nemen aan de wereldwijde Orange the World campagne

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

SPREEKBEURT INFORMATIE

SPREEKBEURT INFORMATIE SPREEKBEURT INFORMATIE Wie is Stichting DierenLot? Heel veel dieren hebben het niet best en leiden een beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken...soms ernstig mishandeld..of

Nadere informatie

- UPDATE - Nepal zes maanden na de aardbeving

- UPDATE - Nepal zes maanden na de aardbeving - UPDATE - Nepal zes maanden na de aardbeving Zes maanden na de aardbeving Zes maanden geleden werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving en verschillende nabevingen, die het leven in dit vriendelijke

Nadere informatie

Armoedebestrijding in Nederland

Armoedebestrijding in Nederland Armoedebestrijding in Nederland 1 Ieder een dak boven zijn hoofd Uniek programma Cordaid is de enige Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die zich ook bezighoudt met armoedebestrijding in eigen land. Zeker

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

UPDATE NOODHULP NEPAL

UPDATE NOODHULP NEPAL UPDATE NOODHULP NEPAL nieuwsbrief #03 / mei 2015 Samen voor Nepal Onmiddellijk na de aardbeving in Nepal sloegen de ADID-organisaties de handen ineen, ter plekke en in Nederland. We staan geen van allen

Nadere informatie

Diakonaal Project NoorderLicht

Diakonaal Project NoorderLicht Diakonaal Project NoorderLicht Uit de gemeente Uitstralen dat je leeft voor elkaar Goed doel steunen Betrokkenheid van de gemeente We hoeven niet alleen ver weg te kijken Continuïteit kunnen waarborgen

Nadere informatie

Beleidsplan Theater RhederArt

Beleidsplan Theater RhederArt Beleidsplan Theater RhederArt Dieren, 14-11-2017 Versie 2.2 1 1. Inleiding: Dit is het beleidsplan van de organisatie Stichting Theater RhederArt vanaf 2017. Middels dit plan krijgt u inzicht in de ambities

Nadere informatie

8 keer beoordeeld 10 december 2013

8 keer beoordeeld 10 december 2013 7,3 Werkstuk door D. 1296 woorden 8 keer beoordeeld 10 december 2013 Vak Levensbeschouwing Methode Standpunt 1A Welke onderwerpen komen aan de orde? Duurzame economie Armoede Duurzame producten Duurzame

Nadere informatie

Stichting Vesta Jaarverslag 2015

Stichting Vesta Jaarverslag 2015 Stichting Vesta Jaarverslag 2015 s-hertogenbosch www.stichtingvesta.nl info@stichtingvesta.nl IBAN NL41TRIO0254615473 KvK 54080630 ANBI 851151000 Inleiding Uit de boot gevallen lijkt het thema voor vluchtelingen

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

CORDAID KINDERSTEM HELPT KINDEREN IN SLOPPENWIJKEN. Djibril uit Kameroen leert een vak. Sarawathi en Nagaraju blij met steun van Navajeevan

CORDAID KINDERSTEM HELPT KINDEREN IN SLOPPENWIJKEN. Djibril uit Kameroen leert een vak. Sarawathi en Nagaraju blij met steun van Navajeevan NIEUWS NUMMER 15 Ι JAARGANG 8 Ι JANUARI 2012 CORDAID KINDERSTEM HELPT KINDEREN IN SLOPPENWIJKEN Djibril uit Kameroen leert een vak Sarawathi en Nagaraju blij met steun van Navajeevan UW GIFT GOED BESTEED

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Geachte Provincie, We horen heel graag of uw provincie hieraan gehoor zou willen geven.

Geachte Provincie, We horen heel graag of uw provincie hieraan gehoor zou willen geven. 19015563 From: Sent: Sunday, May 26, 2019 23:41:14 To: Cc: Subject: Brief College en Staten Orange the World 2019 Attachments: uitnodiging provincies 2018-2019.pdf; Infosheet Orange the World campagne

Nadere informatie

BEDRIJVEN KINDERARBEID AANPAKKEN

BEDRIJVEN KINDERARBEID AANPAKKEN VIETNAMESAMEN MET BEDRIJVEN KINDERARBEID AANPAKKEN Vietnam is het eerste land in Azië dat in 1990 het kinderrechtenverdrag ondertekende. Het Zuid-Aziatische land kan zich inmiddels tot de middeninkomenslanden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2017 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info.stichting.thomas@gmail.com W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken

Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken Nieuwe kansen voor vrouwen uit sloppenwijken Naaicursussen in Jaipur, India Voortgangsverslag januari t/m juni 2014 Statutaire naam Stichting Narangi Oprichtingsdatum 4 oktober 2010 Kamer van Koophandel

Nadere informatie

KINDEREN HEBBEN WIJ IN 2015 GEHOLPEN DANKZIJ UW STEUN!

KINDEREN HEBBEN WIJ IN 2015 GEHOLPEN DANKZIJ UW STEUN! 428.574 KINDEREN HEBBEN WIJ IN 2015 GEHOLPEN DANKZIJ UW STEUN! BEKNOPT JAAROVERZICHT 2015 Scan de QR code en bekijk het filmpje van ons jaarverslag of ga voor het uitgebreide jaarverslag naar onze website

Nadere informatie

Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015

Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015 Lieve donateurs, familie en vrienden, Zoetermeer, januari 2015 Allereerst wens ik u een gezond en gelukkig Nieuwjaar! Eind september 2014 heb ik een bezoek gebracht aan het Radha Kishan Home (R.K.H) in

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

PROJECTVOORSTEL STERRENGALA. Van noodhulp naar wederopbouw in Syrië

PROJECTVOORSTEL STERRENGALA. Van noodhulp naar wederopbouw in Syrië PROJECTVOORSTEL STERRENGALA Van noodhulp naar wederopbouw in Syrië SAMENVATTING Locatie SOS doelstelling Sahnaya Damascus, Syrië Sahnaya is een wijk in Damascus, Syrië. De levensomstandigheden van kinderen

Nadere informatie

New Day Impact Jaarverslag 2012

New Day Impact Jaarverslag 2012 New Day Impact Jaarverslag 2012 Stichting New Day Impact, Vlijtseweg 95, 7317 AE Apeldoorn info@newday-impact.nl www.newday-impact.nl Activiteiten in het jaar 2012 New Day Carecenter Ook in 2012 lag de

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie

uw kenmerk PK/3457 Lbr. 13/031

uw kenmerk PK/3457 Lbr. 13/031 Word - U201300462_7055_S_U201300462_2.docx - 201... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/20130329_ledenbrief_ste... (vwc) Aan de leden Vereniging van 1 Q p ( y Nederlandse GemeenteVi ^ w 3 2 9 Um2013

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen Achtergrondinformatie Man 2.0 Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen April 2010 1 Inleiding Het is het Oranje Fonds gebleken dat veel maatschappelijke

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 Oog voor kinderen in risicosituaties Missie, visie en strategie Missie Steeds meer kinderen die in risicosituaties leven de mogelijkheid geven op een hoopvolle toekomst Stichting

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Schoolbestuur baha i-school Bofokule

Schoolbestuur baha i-school Bofokule Nieuwsbrief September 2013 Schoolbestuur baha i-school Bofokule Bofokule nieuwsbrief September 2013 Nieuws uit het binnenland van Suriname De brief aan FHF Paramaribo, 31 augustus 2013 Brief gezonden aan

Nadere informatie

Op de 2e dinsdag in september is het Prinsesjesdag.

Op de 2e dinsdag in september is het Prinsesjesdag. Op de 2e dinsdag in september is het Prinsesjesdag. Daarmee ontstaat een traditie om ieder jaar aandacht te vragen voor de gevolgen van de kabinetsplannen voor vrouwen. Er worden zeven kunstwerken aangeboden

Nadere informatie

Inhoud Vooraf De Organisatie Activiteiten en projecten in Nederland Projecten Somalië 9 Colofon 11

Inhoud Vooraf De Organisatie Activiteiten en projecten in Nederland Projecten Somalië 9 Colofon 11 Jaarverslag 2014 Inhoud Vooraf 4 De Organisatie 5 - Organisatie ontwikkelingen 6 Activiteiten en projecten in Nederland 7 - Spreekuren 7 - Ontmoeting 7 - Bespreking taboe onderwerpen 8 - Conferentie gemeente

Nadere informatie

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India KINDIA beleidsplan 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie

Nadere informatie

llochtone meiden en vrouwen in-zicht

llochtone meiden en vrouwen in-zicht 2010 PROJECTEN Nieuwsbrief INHOUD Allochtone meiden & vrouwen in-zicht (Vervolg project) Kinderen aan zet (Onderzoek naar de gevolgen voor kinderen van het hebben van een moeder die seksueel misbruikt

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2013 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag 2013 2013 is een bewogen jaar Conflicten als in Syrië, natuurrampen en vele

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ...

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ... Naam: DE WATERSNOOD- RAMP Het is 31 januari 1953. Het stormde vreselijk In Zeeland. Toch waren de meeste mensen gewoon rustig naar bed gegaan. Zij werden in hun slaap overvallen door een zware stormvloed.

Nadere informatie

Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel. Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt!

Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel. Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt! Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt! Het probleem 59 miljoen kinderen gaan niet naar school vanwege armoede en daardoor blijven

Nadere informatie

Missie, visie en doelstellingen

Missie, visie en doelstellingen Beleidsplan jaar 2016 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Volinskproject... 5 ChildCare... 5 Dare2Care... 5 Adama... 6 Administratie... 6 PR en fondswerving...

Nadere informatie

De hulp komt nu op gang, zowel vanuit de Filippijnen als vanuit heel veel buitenlanden. Ook vanuit nederland.

De hulp komt nu op gang, zowel vanuit de Filippijnen als vanuit heel veel buitenlanden. Ook vanuit nederland. Hoi allemaal, Zoals bekend trok op Vrijdag 8 november een zware typhoon over de Filippijnen en deze heeft een spoor van vernietiging achter gelaten. Op TV in Nederland (en ook hier in de Filippijnen) gaat

Nadere informatie

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 INLEIDING Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Met dit jaarverslag wil het bestuur

Nadere informatie

Beknopt Jaarverslag

Beknopt Jaarverslag Stichting Emda 1 Beknopt Jaarverslag 2014-2015 Operations Netherlands Stichting Emda Beknopt Jaarverslag 2015 Voorwoord 2 De publicatieplicht voor de ANBI-status geeft vooral bij de kleinere NGO s, zoals

Nadere informatie

Collecte zondag 7 oktober 2018

Collecte zondag 7 oktober 2018 Collecte zondag 7 oktober 2018 1 e collecte is bestemd voor: Kerk en Israël Het gesprek houdt nooit op Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit.

Nadere informatie

Geweld tegen vrouwen vanuit internationaal perspectief. Ineke Boerefijn College voor de Rechten van de Mens

Geweld tegen vrouwen vanuit internationaal perspectief. Ineke Boerefijn College voor de Rechten van de Mens Geweld tegen vrouwen vanuit internationaal perspectief Ineke Boerefijn College voor de Rechten van de Mens Belangrijkste ontwikkelingen sinds1993: Mensenrechten breed VN Comités Algemene aanbevelingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project

Project : ISOBE. Land: KAMEROEN. Onderdeel van het Mount Cameroon Project Project : ISOBE Land: KAMEROEN Onderdeel van het Mount Cameroon Project DAM STEUNT ARMSTEN VAN ISOBE Het dorpje Isobe aan de zuid west kust van Kameroen wordt jaarlijks geteisterd door talrijke overstromingen.

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 Beleidsplan 2015-2018 1 Vincentiusvereniging St.Jan geboorte Vlijmen Beleidsplan 2015-2018 Inleiding: De Vincentiusvereniging Vlijmen is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie, die met behulp

Nadere informatie

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië

Activiteitenverslag Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Activiteitenverslag 2016 Jocum, Belo Horizonte, Brazilië Casa Luzeiro Casa Renascer Casa Semear Casa Resgate Casa Restauração Casa Refugio Casa Rocha Huize Lichtende Ster (Casa Luzeiro) 10 medewerkers

Nadere informatie

SARI actief in Nieuwsbrief december Suyam Chennai

SARI actief in Nieuwsbrief december Suyam Chennai Nieuwsbrief december 2015 Stichting SARI p/a Bernhaldelaan 12, 6955 BR Ellecom tel.: 0313-450703 / 0622415328 KvK: 09171467 ABN/Amro: NL28 ABNA 048.43.90.120 (ANBI erkend onder nr. 41610) Website: www.stichtingsari.com

Nadere informatie

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Transparantie 1.2 en 2018-2023 2. Terugblik 3. Missie en visie 4. en doelstelling 4.1 De basis verstevigen 4.2 Donateurs en

Nadere informatie

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een huisverbod

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een huisverbod Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Ambulant Arrangement Hulpverlening na een huisverbod Over het Ambulant Arrangement Hulpverlening na een huisverbod Het huisverbod geeft onmiddellijke veiligheid

Nadere informatie

Terug naar de familie

Terug naar de familie Terug naar de familie Een veilig thuis voor straatkinderen in Peru 2018 Stichting Los Cachorros Postbus 545, 3500 AM UTRECHT www.loscachorros.nl Contactpersoon: Lenny van den Brink 06 2141 9607 - voorzitter@loscachorros.nl

Nadere informatie

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon.

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon. ZWERFnieuws Stichting Straatkinderen Midden-Amerika WWW.STRAATKINDEREN-MA.NL In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon Projectkeuze - 1 - Onlangs hebben wij gekozen welke projecten

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

Beleids plan Oprichtingsdatum: 24 april 2018 KvK nummer:

Beleids plan Oprichtingsdatum: 24 april 2018 KvK nummer: Oprichtingsdatum: 24 april 2018 KvK nummer: 71512772 Secretariaat gevestigd te map-mark Maisdijk 4, 5704 RM Helmond Beleids plan envelope info@arteresponsiblestonefoundation.org phone 0492 580 500 2018-2020

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Umthombo

Stichting Vrienden van Umthombo Stichting Vrienden van Umthombo Beleidsplan(januari 2014) 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en de activiteiten, tevens geeft het inzicht in

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10

Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10 Verslag bezoek India, schooltjes Jaipur 26 oktober tot 8 november 10 In deze periode hebben we met Prahlad 4 schooltjes bezocht per scooter-riksja. Het eerste schooltje onder een viaduct: De riksja stopte

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen...

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen... Beleidsplan jaar 2014 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Inkomsten werving... 8 Beheer en besteding vermogen... 9 2 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

Presentatiemap voor scholen Stichting BeHoCa

Presentatiemap voor scholen Stichting BeHoCa Presentatiemap voor scholen Stichting BeHoCa Wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren. You must be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Indiaas politiek en geestelijk

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË NEDERLAND CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 09 november 2018 Het conflict in Syrië duurt al zeven jaar en gaat nu de achtste oorlogswinter in. Veel vluchtelingen wonen al jaren in tentenkampen, dochters

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016

Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016 Stichting Odanadi NL Meerjarenplan 2013 2016 Meerjarenplan 2013 2016 / Stichting Odanadi NL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3 2. Terugblik 4 3. Missie en visie 4 4. en doelstellingen. 4 4.1 De basis verstevigen.

Nadere informatie

SOTOS: Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal

SOTOS: Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal SOTOS: Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal SOTOS is opgericht in mei 2003. Oprichters: Haegens Bouw te Horst Bouw Opleidings Centrum te Horst Dendron College te Horst Situatie oktober 2013:

Nadere informatie

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2005

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2005 STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2005 INLEIDING Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Met dit jaarverslag wil het bestuur

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005 EUROPEES PARLEMENT 2004 Zittingsdocument 2009 11.1.2006 B6-0038/2006 ONTWERPRESOLUTIE naar aanleiding van vraag voor mondeling antwoord B6-0345/2005 ingediend overeenkomstig artikel 108, lid 5 van het

Nadere informatie

Algemene informatiebrochure

Algemene informatiebrochure De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie Algemene informatiebrochure De Ango, steunt je bij je handicap De Ango werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden van mensen met een beperking en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA

Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA Beleidsplan Stichting Ashleigh s Place SA 20152016 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Ashleigh s Place SA (APSA). Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

2020 COLLECTEROOSTER

2020 COLLECTEROOSTER 2020 COLLECTEROOSTER Collecten 2020 Namens de GZB bied ik u hierbij het Collecterooster 2020 van Project 10 27 aan. Het gaat om acht diaconale collecten, waarvan zes met een buitenslandse bestemming en

Nadere informatie

Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015

Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015 Activiteitenverslag Jeugd met een Opdracht Belo Horizonte 2015 Huize Redding Huize Herstel Huize de Zaaier Huize Toevlucht Huize Renascer Casa Luzeiro Huize de Rots Huize Redding ongeveer 5 medewerkers

Nadere informatie

Recht op een gelijke behandeling. Recht op een goed leven. Recht op een eigen mening en op inspraak. Recht om iemand te zijn

Recht op een gelijke behandeling. Recht op een goed leven. Recht op een eigen mening en op inspraak. Recht om iemand te zijn Recht op een goed leven Gezonde voeding, water, kleding en onderdak zijn nodig om goed te kunnen opgroeien. Alle kinderen hebben recht op drinkbaar water en eten. Kinderen mogen geen gevaar lopen door

Nadere informatie

Maatschappelijk Werk in Moldavië

Maatschappelijk Werk in Moldavië Resultaten van MCA in 2014 Maatschappelijk Werk in Moldavië Hierbij een aantal grepen van de resultaten van MCA in Moldavië: Oprichten van Gezondheidscentrum Hansca Het oprichten van het Gezondheidscentrum

Nadere informatie