We hebben een aantal verschillende, gave activiteiten op het programma staan. Voor kinderen, jongeren, speciaal voor jou, als jonge mantelzorger!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We hebben een aantal verschillende, gave activiteiten op het programma staan. Voor kinderen, jongeren, speciaal voor jou, als jonge mantelzorger!"

Transcriptie

1 Jaargang 2 / Uitgave nov/dec 2014 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden die allen activiteiten rondom mantelzorg en mantelzorgondersteuning organiseren. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de verschillende mogelijkheden van hulp en ondersteuning die er zijn voor mantelzorgers. En over nieuws voor en door mantelzorgers uit alle hoeken in de gemeente Steenwijkerland. Langzamerhand gaan we al richting 2015, het jaar waarin veel zal veranderen in de zorg. Veel informatie hierover is te vinden via een website van de overheid, waar veel uitleg en toelichting is te vinden. In november besteden we volop aandacht aan de dag van de mantelzorg, we maken er weer een week van met heel veel activiteiten, deze vindt u in deze nieuwsbrief. We hopen u daar te zien! De website wordt op dit moment up-to-date gemaakt, we hopen dat vanaf half december alles is afgerond. Alle informatie rond mantelzorg is dan op de site terug te vinden. Graag horen we ook van u wat u nodig heeft en waar u mee geholpen zou zijn als mantelzorger. Namens de netwerkpartners wens ik u veel leesplezier toe! Hartelijke groeten, Paula Bierma Coördinator mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Activiteiten voor de jonge mantelzorger tijdens de week van de mantelzorg Hoi allemaal, Inmiddels hebben jullie de eerste (herfst) vakantie alweer achter de rug! En is ook het herfstseizoen aangebroken, de bladeren vallen alweer volop van de bomen! Het is alweer een poosje geleden dat wij wat geschreven hebben in de nieuwsbrief. Kunnen jullie nog herinneren dat we schreven over de Week van de Mantelzorg? De week die in het teken staat van ontspanning? Deze week komt al snel dichterbij dus hieronder is het programma te lezen! We hebben een aantal verschillende, gave activiteiten op het programma staan. Voor kinderen, jongeren, speciaal voor jou, als jonge mantelzorger! Het programma is als volgt: Woensdagmiddag 12 november, van uur: Vrij zwemmen (met gezellige activiteiten) in de Waterwijck te Steenwijk (voor de basisschoolkinderen), je kunt je om 14:00 melden bij de balie van de Waterwijck. Donderdagavond 13 november, van 18:30 21:30 uur: Wellness en ontspanning in de Wellnesshoeve Butterfly te Zuidveen (vanaf 12 jaar zelf meenemen: badslippers, badkleding, handdoek en indien mogelijk badjas).

2 Vrijdag 21 november, van uur: Bootcamp bij fitnesscentrum Hier! in Tuk (vanaf 12 jaar zelf meenemen sportkleding passend bij weertype). Laat je even weten of je er bij bent? Je kunt je opgeven uiterlijk een week voor de activiteit. Wij hebben er zin in! Met vriendelijke groet, Nikkie van de Vegte Lisette van der Vegt Consulenten Jonge Mantelzorg Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Telefoon: (0521) / (06) Lisette van der Vegt (06) Nikkie v.d. Vegte of Activiteitenoverzicht Week van de Mantelzorg, van 10 tot en met 15 november! Onderstaand vindt u alle activiteiten, georganiseerd door diverse partners van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, in de week van de Mantelzorg. Meldt u aan, geniet van alles wat u geboden wordt, er zijn geen kosten voor mantelzorgers aan verbonden! Dinsdag 11 november: Wellnesshoeve Butterfly heeft haar deuren openstaan voor mantelzorgers! Even een paar uurtjes heerlijk ontspannen in sauna, jacuzzi, hydrojet, zonnebank. We kunnen die dag 3x 6 mensen ontvangen, in blokken van 3 uur, van uur, van 12: uur en van uur. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten! Neemt u wel een eigen badjas, badslippers, handdoeken en badkleding mee! Bij de Wellnesshoeve vindt u verschillende faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Geeft u zich op via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of via ons nummer T. (0521) , met voorkeur dagdeel, (vol=vol!). Via butterfly.nl vind u meer informatie over de Wellnesshoeve. De Wellnesshoeve heeft een Climb4hope team, volgend jaar gaan ze de Alpe d'huzes beklimmen, om geld in te zamelen voor KWF. Voor iedere liefhebber is er mogelijkheid om voor 5 euro een heerlijke paraffine handpakking te krijgen. Dit is zeer verzorgend voor droge handen, helemaal in deze periode van het jaar. Dit kan dus ook in jullie geval als aanvulling worden aangeboden. Het hele bedrag is voor de Teampot van ons Climb4Hope team en dus uiteindelijk voor KWF.

3 Dinsdag 11 november: Zorggroep Oude en Nieuwe land organiseert een bijeenkomst werk en mantelzorg, met een hapje en drankje om samen het gesprek aan te gaan. Er zijn stellingen over werk en mantelzorg; Wat gaat goed, wat kan beter. Deze middag is van 15:30-17:30 uur, voor iedereen die dit onderwerp aangaat; werknemers, werkgevers en verdere belangstellenden, voor Zorggroep medewerkers, maar ook mensen die elders werken! Locatie: Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Groenestraat AZ Vollenhove T. (0527) Donderdag 13 november: Graag nodigen wij mantelzorgers uit voor een kopje koffie met appelgebak bij de theekoepel in het park Ramswoerthe in Steenwijk. Op donderdag 13 november van uur. Wel graag even van te voren opgeven, uiterlijk 7 november bij ambulantsteenwijk@frionzorg.nl. Deze gezellige bijeenkomst wordt georganiseerd door Frion en MEE Steenwijk! Donderdag 13 november Interactieve Workshop Mantelzorg bij Auti-start: Wat verandert er in 2015 voor ú als mantelzorger? De avond is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel krijgt u informatie over alle veranderingen waar u als mantelzorger mee te maken krijgt in Het tweede deel is interactief, u gaat in gesprek met andere mantelzorgers aan de hand van stellingen. Wij zullen dit doen in de vorm van speeddaten U kunt ervaringen uitwisselen en aan het eind van de avond halen we de tips en tops op om met u te delen, zodat u het als mantelzorger ook in 2015 kunt volhouden en weet waar u terecht kunt voor extra hulp. Ontvangst met koffie en thee: uur. Tijdsduur: uur Locatie Trend, Mr. Zigher ter Steghestraat 5B in Steenwijk. U kunt zich al aanmelden via info@auti-start.nl Vrijdag 14 november: Graag nodigen we u uit voor een Hollandse middag. Activiteiten voor deze middag zijn jeu de boules, tafeltennissen, biljarten en diverse spelletjes. Mochten er liefhebbers zijn, is er ook de mogelijkheid om een creatieve activiteit bij te wonen. Tevens is er een live optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor. Tijdstip: uur Locatie: RIBW Groep Overijssel, Parade 8, 8333 DR Steenwijk. U kunt zich opgeven tot 7 November bij Janien van der Linde: Janien.vanderlinde@tdczorg.nl, T De organisatie ligt in handen van TDC Zorg en RIBW. Zaterdag 15 november: Informatiemarkt Mantel-zorgers van 13:00-16:00 uur in De Korf in Steenwijk Naast kennis opdoen, erva-ringen uitwisselen, zien, ont-moeten en netwerken, is er op de informatiemarkt ook van alles te vinden over de zorg ter ondersteuning van mantelzorgers. Op deze markt zullen alle netwerkpartners van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland zich presenteren! Iedereen is van harte welkom! Gasthuislaan MZ Steenwijk T. (0521)

4 Kerstbijeenkomst Donderdagmiddag 18 december is er een kerstbijeenkomst in Rams Woerthe voor alle mantelzorgers van Steenwijkerland. Mede namens de gemeente nodigen we u van harte uit voor deze middag. Het wordt een gezellig informeel samenzijn met muziek en een hapje en een drankje, op deze prachtige plek! Locatie: Gasthuislaan 2, 8331MX Steenwijk Tijdstip: Van 14:00-16:00 uur Wilt u zich uiterlijk 12 december aanmelden voor deze middag? U kunt zich opgeven via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of via ons nummer T. (0521) Graag tot dan! Alzheimercafé Steenwijkerland Verslag opening van het seizoen 22 september was de opening van het nieuwe seizoen van het Alzheimer café Steenwijkerland. Dit keer is er gekozen voor een gezamenlijke aftrap van het seizoen. Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt verzorgden gezamenlijk de opening in het Vestzaktheater in de Meenthe in Steenwijk. Wat een opkomst, de zaal vol en er moesten stoelen bij. Jannes Bennink opende de avond met een vraag aan de zaal: Wie kent er iemand in zijn omgeving met dementie? Bijna iedereen kende wel iemand en hierdoor was de openingszin: Dementie raakt ons allemaal. Daarna was de beurt aan wethouder Frantzen, o.a. wethouder van Zorg en Welzijn, zij vertelde een persoonlijk verhaal over haar ouders met dementie en gaf daarmee het startschot om van de gemeente Steenwijkerland een dementievriendelijke gemeente te maken. Nu was de beurt aan Marga v/d Horst die training acteur is, zij speelde situaties na uit het dagelijkse leven van een dame met dementie, niet alleen herkenbaar voor een ieder die er mee te maken heeft maar ook met veel humor. Tussendoor trad het Smartlappenkoor de Johanna s op met liedjes die aansloten bij het spel van Marga. Ingrid Berger kwam een check van 2500 euro aanbieden voor de Alzheimerstichting, zij had samen met een vriendin een sponsortocht gemaakt op de fiets van Haarlem naar Amersfoort, een tocht van ruim 400km!

5 Na afloop van de avond werd er nog nagepraat in de foyer van het theater en kwamen er veel persoonlijke verhalen los. Bij de informatiestand was het een drukte van belang en werden alle zeilen bijgezet om iedereen van folders te voorzien en vragen te beantwoorden. Al met al een zeer geslaagde opening van het Alzheimer café Steenwijkerland. De hele avond is gefilmd en kan worden bekeken via de volgende link Programma locatie Steenwijk: Dinsdag 11 november 2014: Zorgen voor je ouders, hoe doe je dat? In deze week van de mantelzorg komen Esther Boontje en Erna Oosterveen vanavond over dit onderwerp praten, zij hebben samen het boek Help mijn moeder wordt oud geschreven. Dinsdag 9 december2014 : Workshop kerststukjes maken met hulp van ervaren begeleiders, met kerstmuziek op de achtergrond Locatie: Verzorgingshuis Nijenstede, J.Bogermanstraat 1, 8331 GZ Steenwijk. U bent welkom vanaf 19:00 uur, de koffie staat klaar. Aanvang programma 19:30 uur. Aansluitend informeel samenzijn met een hapje en een drankje. Programma Locatie Oldemarkt: 18 november 2014: Vanavond hebben we een arts in ons midden die komt vertellen over dementie en medicatie en alles wat daarbij kan komen kijken Locatie: De Landerijen (voormalig dienstencentrum Oldemarkt) De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt, U bent welkom vanaf 19:00 uur, de koffie staat klaar. Aanvang programma 19:30 uur. Aansluitend informeel samenzijn met een hapje en een drankje. Niet Aangeboren Hersenletsel groep (NAH) Afgelopen donderdag 9 oktober is er weer een bijeenkomst voor lotgenoten NAH geweest, tijdens deze bijeenkomst sprak neuroloog Keuter over zenuwpijnen. Het begin van de lezing was vrij technisch, maar de tweede helft na de pauze was heel herkenbaar, en er kwamen vragen los. We kunnen dan ook weer terugkijken op een leerzame middag, die deze keer gehouden werd in het Hoogthij, te Steenwijkerwold. Dit was eenmalig, de volgende lotgenotenmiddag is weer als vanouds in de Korf, aan de Gasthuislaan. Deze middag zal in het teken staan van onze spraak, taal, en mond. We hebben de logopedist van het ziekenhuis Meppel gevraagd om ons wat te vertellen over spraak en slik problemen. We hopen wederom op een goede opkomst! Tot dan!!

6 Donderdag 13 november Aanvang: Plaats: De Korf, Gasthuistraat te Steenwijk. Op 11 december wordt er, onder voorbehoud, een activiteit georganiseerd in de sfeer van de komende feestdagen,13 november, tijdens de bijeenkomst van de lotgenotengroep NAH hopen we meer te kunnen vertellen over de invulling hiervan. Mocht u ook belangstelling hebben en u bent niet op de bijeenkomst geweest bel dan naar Henneke of Sandra voor verdere informatie. De lotgenotenbijeenkomst Jong Meppel e.o. zijn na de zomerstop op 13 september jl. bij elkaar geweest. Er is met elkaar gepraat over ieders ervaringen tijdens de vakantie. Op 8 november komt de groep weer bij elkaar. De ergotherapie praktijk Kocks en Benthem komen praten over hun werk in de regio Meppel Aanvang: 14:00 uur 16:00 uur Locatie: Diaconessen ziekenhuis Meppel in de Ontmoetingsruimte In het nieuwe jaar starten we weer op 8 januari. Dit keer komt Marjan Metselaar van stichting welzijn Meppel e.o. uw vragen beantwoorden over problemen die u tegen komt in uw relatie en/of de opvoeding van uw opgroeiende kinderen. Oproep: We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers, met affiniteit met hersenletsel die afwisselend samen met de coaches en vrijwilligers actief willen meedraaien in de groep Jong Meppel e.o. Heb je belangstelling en wil je wat meer informatie neem dan contact op met: Sandra Storck: Oproepje! Ik ben een jongvolwassen vrouw van 25 jaar, met een lichte vorm van autisme. Ik woon in de gemeente Steenwijkerland en ervaar toch dat er in deze gemeente weinig tot geen vriendenkringen zijn voor mensen met een lichte vorm van autisme. Ook ik merk dat ik behoefte heb aan sociale contacten van mijn eigen leeftijdscategorie, en zal hopelijk daarin niet de enige zijn. Het zou fijn zijn lotgenoten bij elkaar te brengen, en toch herkenning te vinden zonder dat het autisme steeds centraal staat. Hiervoor wil ik graag in een ongedwongen sfeer een vriendenkring creëren. Dan zou je kunnen denken aan 1x in de maand op een avond een activiteit te organiseren zoals bijvoorbeeld een spelletjesavond of film etc. Maar hiervoor heb ik natuurlijk wel mensen nodig! Dus ben jij tussen de jaar, en heb je een lichte vorm van autisme, en woon je ook in de gemeente Steenwijkerland of in de omgeving van. Dan mag je je altijd opgeven, en wie weet valt er bij genoeg aanmeldingen onze vriendenkring te realiseren. Herken jij je in dit oproepje, en zie jij dit helemaal zitten, dan kun je mailen naar: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl Een inwoonster van Steenwijkerland

7 MEE maakt meedoen mogelijk MEE biedt cliëntondersteuning aan mensen met een kwetsbaarheid of beperking. Het kan gaan om een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Of bijvoorbeeld een beperking door een chronische ziekte, nietaangeboren hersenletsel of autisme. Zij kunnen bij MEE terecht met al hun vragen of belemmeringen. Op elke leeftijd en op elk gebied van hun leven. Maar ook hun familie, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers of andere betrokkenen kunnen bij MEE terecht voor informatie en advies. Sociale Netwerk Versterking MEE heeft uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. En jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk. Sociale Netwerk Versterking van MEE is hier een goed voorbeeld van. Deze aanpak richt zich op samenwerking met het sociale netwerk van een cliënt en gaat uit van eigen kracht van de cliënt en zijn omgeving. Dit sociale netwerk kan bestaan uit familieleden, buren, of bijvoorbeeld een trainer van een voetbalvereniging. Samen maken zij een plan voor de toekomst om problemen het hoofd te kunnen bieden. Dat vergroot de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen. Bovendien voorkomt de aanpak veelal langdurige professionele hulpverlening. MEE kenniscentrum Naast individuele cliëntondersteuning fungeert MEE als kenniscentrum voor gemeenten en (sociale) partners. Binnen het kenniscentrum wordt de jarenlange ervaring in het versterken van eigen kracht en netwerk omgezet in innovatieve oplossingen voor gemeenten, bedrijfsleven en non-profit. MEE ondersteunt haar partners bijvoorbeeld door haar kennis omtrent het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking te delen in trainingen en consultancy. Door haar methoden te delen als het gaat om het versterken van eigen kracht en netwerken. Door samen projecten op te starten die integraal inclusie bevorderen. Of bijvoorbeeld door specifieke vraagstukken of problemen binnen organisaties op te lossen die gepaard gaan met de begeleiding van mensen met een beperking. Om samen meedoen écht mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op: Algemeen telefoon nummer is Hoofdkantoor is in Zwolle dr. van deenweg BG Bereikbaar op kantoor uren uur. In Zwolle is nu nog de aanmelding maar dat gaat in januari anders worden. In Steenwijkerland zitten de consulenten op verschillende plekken Groet Nieske.

8 Zorgen voor en zorgen dat Om een kind op te kunnen voeden heb je het hele dorp nodig is een bekende uitdrukking. Zorgen kun je niet in je eentje, zeker niet als het een kwestie van lange adem is. Zorg kan immers jaren duren en ook nog eens steeds zwaarder, intensiever worden of onvoorspelbaar zijn. Ervan op aan kunnen dat je er niet alleen voorstaat, de zorg af en toe kunnen delen, erover kunnen praten en ook eens de zorg de zorg te laten en onbezorgd gebruik kunnen maken van activiteiten, speciaal voor jou. Er wordt steeds vaker en meer een beroep gedaan op mantelzorg en vrijwilligerszorg, op de familie en het eigen netwerk van een cliënt of patiënt. Wat kunnen zij bijdragen? Wie spelen er allemaal een rol rondom de cliënt, hoe verloopt het onderlinge contact en waar zit de regie? Hoe kom je tot een rolverdeling die werkt en verdeel je de taken zo dat de mantelzorger het volhoudt? Voor de Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) zijn mantelzorgers belangrijk. Zeker ook als samenwerkingspartners rondom de cliënt of de patiënt. Samenwerken gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je elkaar kenen, op elkaar kunnen vertrouwen, goede afspraken maken en moeten er ook momenten zijn voor onderling contact. Dan gaat het om afspraken tussen de individuele cliënt, mantelzorger en zorgverlener, maar ook over de voorwaarden om goed samen te kunnen werken: mantelzorgbeleid. Aan de ene kant gaat het dan om de houding ten opzichte van elkaar, de manier waarop je met elkaar omgaat, elkaar ruimte geven, naar elkaar luisteren. Aan de andere kant om vastgelegde afspraken, zodat mantelzorgers, cliënten en medewerkers weten waar ze aan toe zijn. Dat geeft duidelijkheid, houvast, zorgt voor informatie en wijst de weg naar oplossingen bij problemen en klachten en biedt mogelijkheden om zorgen te uiten. Bij ZONL werken we vanuit diverse invalshoeken aan zo n beleid. Ook vanuit de Centrale Cliëntenraad (CCR). We zijn vanuit de lokale cliëntenraden en de Ledenvereniging nauw betrokken bij het mantelzorgbeleid, Bijvoorbeeld door een studiedag over nieuwe ontwikkelingen te beleggen voor de leden van cliëntenraden, onderzoek te doen naar wat mantelzorgers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Naar wat zij belangrijk vinden. Dan gaat het over zorg voor mantelzorgers en het creëren van de voorwaarden zodat mantelzorgers hun werk voor de cliënt kunnen: de combinatie van zorgen voor en zorgen dat! Anjo Geluk-Bleumink, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van ZONL Als u deze nieuwsbrief (liever) digitaal wilt ontvangen, of als u zich wilt afmelden, laat het ons weten via Info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl

Nieuwsbrief. Dag Mantelzorgers en belangstellenden,

Nieuwsbrief. Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 3 / Uitgave jan/feb 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij de eerste nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor het transitiejaar 2015. Een jaar waarin veel verandert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018 In deze nieuwsbrief Agenda mei en juni Nieuwe consulent jonge mantelzorgers Seizoensafsluiting high tea Alzheimercafé & Parksinsoncafé Open over

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016

Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016 Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Alweer een nieuwsbrief vol met nieuws en activiteiten voor u. Wist u dat we ongeveer 50 zorgvrijwilligers hebben die zich vanuit

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015

Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015 Het seizoen is in volle gang en we hebben de eerste activiteiten gehad. November is de maand waarin we extra stilstaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop November/december 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop November/december 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop November/december 2018 In deze nieuwsbrief Agenda Dag van de Mantelzorg Kidsfestival De Uitdaging Programma bijeenkomsten Hersenletsel trefpunt, Diabetescafé,

Nadere informatie

Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief, de activiteiten zijn gratis, u bent van harte welkom!

Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief, de activiteiten zijn gratis, u bent van harte welkom! Jaargang 3 / Uitgave maart/april 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij weer onze nieuwsbrief, met volop activiteiten en informatie over alles rond mantelzorg in onze gemeente Steenwijkerland.

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016

Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016 Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, De lente zit in de lucht en we zitten volop in het seizoen, ook de komende maanden staan er weer veel leuke en interessante

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Najaar 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Najaar 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop Najaar 2018 In deze nieuwsbrief Agenda najaar 2018 Mantelwandelen Longpunt erland Dag van de Mantelzorg Tapas voor zorgmama s en -papa s in Nieuwsbrief Een aantal

Nadere informatie

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé Een rustmoment voor mantelzorgers Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende

Nadere informatie

Onvergetelijk Zeeuws Museum

Onvergetelijk Zeeuws Museum Onvergetelijk Zeeuws Museum Overzicht van activiteiten die het Zeeuws Museum de komende maanden biedt voor mensen met dementie, naasten, zorgverleners en geïnteresseerden: Rondleidingen Onvergetelijk Zeeuws

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Zeeland Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Utrecht, Gooi & Vecht Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling MEE is een organisatie voor iedereen met een beperking of chronische ziekte. MEE biedt

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd Jaargang 17 nr. 4 juli / augustus 2013 St. SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen met een functiebeperking, handicap of chronische

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Inhoud: Nieuws vanuit Steunpunt Mantelzorg Agenda oktober november - december Dag van de Mantelzorg 2012 Terugblik van het respijtweekend Nieuws vanuit

Nadere informatie

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit!

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! vrijwilligerszorg midden-limburg Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Heeft u of een van uw naasten een verstandelijke en/of lichamelijke

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015

Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015 Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij weer onze nieuwsbrief, met volop activiteiten en informatie over alles rond mantelzorg in onze gemeente Steenwijkerland.

Nadere informatie

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Informatie voor mantelzorgers Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Uw partner, familielid, vriend of andere naaste krijgt zorg bij Zorgbalans.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrije tijd & Sport MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrije tijd & Sport Ik wil graag dat mijn kind leert zwemmen, maar hij past niet in zo n grote groep. Kan het ook anders? Er is vast wel een (gezelligheids)

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3)

het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) het fundament christelijke basisschool genderen ACHTSTE JAARGANG NIEUWSBRIEF 18 SEPTEMBER 2012 (3) We zijn volop bezig met het project. Er worden workshops gegeven. Sommige groepen gaan op excursie. We

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juni en juli Juni Juli 1 juni Sportdag ( gr. 1 t/m 4 vrij ) 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 2 juni Margedag, leerlingen vrij 4 juli Maandopening

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

STEUNPUNT MANTELZORG. Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief. Geachte heer, mevrouw,

STEUNPUNT MANTELZORG. Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief. Geachte heer, mevrouw, STEUNPUNT MANTELZORG Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief Geachte heer, mevrouw, Via deze weg wil ik u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten is aanmelden

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Editie februari 2018 Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Contact Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen Hester Aanen Irma van der Meij Lucien Katerberg Moek Samiran Marian van der Vaart 0598-364900 Midden-Groningen

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Voorbereiden op het keukentafelgesprek?

Voorbereiden op het keukentafelgesprek? Voorbereiden op het keukentafelgesprek? Deze brochure helpt u daarbij! 2015 een coproductie van: Voor kinderen, partners, verwanten, vrijwilligers die mantelzorgtaken vervullen voor hen die hun dierbaar

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Op de Kaart, het congres

Op de Kaart, het congres Nieuwsbrief 3, oktober 2009 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 992 Op de Kaart, het congres Welkom op het congres Op de kaart. Op 10 september was het dan zo ver, het congres Op de kaart

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Inspirerende bijeenkomst over mantelzorg met aandacht voor: de kracht van zeggenschap van cliënten en mantelzorgers; eigen regie voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS juni NIEUWSFLITS Juni/ juli In deze editie:

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS juni NIEUWSFLITS Juni/ juli In deze editie: Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt Juni/ juli 2016 juni 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Bijeenkomst mantelzorg en autisme Wandelen Werkt! Wandelen met een

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Ben je mantelzorger? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een ziek of gehandicapt

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Jeugd & Gezin

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Jeugd & Gezin MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Jeugd & Gezin We redden het niet met de opvoeding van ons kind. Is er iemand bij wie we terecht kunnen? Iemand die ons begrijpt? Ons kind heeft een beperking,

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Wanneer je zorgt voor een partner, kind of naaste uit je omgeving met Niet Aangeboren Hersenletsel kan het een uitdaging zijn balans te vinden in de

Nadere informatie

Wat staat er in zorgblad Het manteltje?

Wat staat er in zorgblad Het manteltje? Het zorgblad voor mantelzorgers en zorgvragers Hoe kunnen mantelzorgers ontlast worden? Alle mantelzorgers zouden zich minder belast voelen als ze eens op vakantie zouden kunnen gaan. Ze zouden er dan

Nadere informatie

De mantelzorg DER LIEFDE

De mantelzorg DER LIEFDE De mantelzorg DER LIEFDE Ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders zorgen onbetaald en langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner of familielid. Ook op de HAN zijn veel medewerkers

Nadere informatie

Activiteiten Nieuwsbrief

Activiteiten Nieuwsbrief Activiteitenoverzicht November en december 2014 Voor mensen met kanker en hun naasten Piet Heinstraat 59, 5703 AK Helmond, 0492347904 Activiteiten Nieuwsbrief Voor mensen met kanker of hun lotgenoten.

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA OOK SAMEN:

ZOMERPROGRAMMA OOK SAMEN: Nieuwsbrief OOK Zandvoort Zomer 2015 Inhoud: OOK samen Koffie-in Breiclub Kom je OOK eten Medische gym Herstel het Samen Burendag Alzheimercafé Mantelzorg Toon Hermansgroep Gezelligheid en ontmoeting staan

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015

Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015 Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, De vakantieperiode zit er alweer bijna op, we gaan een nieuw seizoen in met volop activiteiten en informatie over alles

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-02 21 augustus 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Swim2Play gr. 3, 4C en 6 Vrijdag

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015. Inleiding Nieuwsbrief Odensehuis Hoeksche Waard no.3. 1 e kwartaal 2015 Inleiding Over 3 maanden is het Odensehuis al weer een jaar open. We beginnen goed op gang te komen. Het is duidelijk dat er behoefte is aan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Jaaractiviteiten 2016

Jaaractiviteiten 2016 Jaaractiviteiten 2016 Je bent niet de enige! Leven met brandwonden is niet altijd eenvoudig. Contact met lotgenoten helpt je te leren leven met je veranderde uiterlijk en het verwerken van je ongeval.

Nadere informatie

In verwachting. momenten en herinneringen. Daarom luisteren we eerst naar jullie wensen en vullen daarna in overleg de kraamzorg

In verwachting. momenten en herinneringen. Daarom luisteren we eerst naar jullie wensen en vullen daarna in overleg de kraamzorg Kraamzorg In verwachting Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap! Een spannende tijd is aangebroken waarin veel verandert. De geboorte lijkt nog ver weg, maar het is nu tijd om een aantal praktische

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Enquête Mantelzorgcentrum. Graag ontvangen wij uw reactie vóór 3 februari. Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Enquête Mantelzorgcentrum. Graag ontvangen wij uw reactie vóór 3 februari. Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier. Digitale nieuwsbrief Mantelzorgcentrum met nieuws en activiteiten voor mantelzorgers en organisaties. Inschrijven voor de nieuwsbrief Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Nadere informatie

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 Praatcafé Dementie Genk Samen dementie bespreekbaar maken T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie