De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken"

Transcriptie

1

2

3 MAART e jaargang nr.3 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Apartado 168, Denia Partida Marjal 3, Las Marinas, Denia, Telefoon: Website: adres: Bankrekening: Bankia: IBAN: ES SWIFT:CAHMESMM Lidmaatschap per kalenderjaar 50,00 per individueel lid Tijdelijk lidmaatschap per maand ( maximaal 3 maanden) 12,50 per individueel lid. BESTUUR Voorzitter Mieke van der Waal Bar/clubs mieke1999@gmail.com Vicevoorzitter René van Dijk Bar financiën/redactie/evenementen/keuken renevandyk@gmail.com Secretaris Vacature Penningmeester Willem Pakvis wg.pakvis@hotmail.com Lid Ad de Waal Technisch beheer addewaal46@gmail.com Lid Felicia van Delden Nader in te vullen Lid Vacature

4

5 MAART 2014 APRIL 2014 MAART 15 maart Back to the fifties and sixties aanvang uur 20 maart Film Gandhi aanvang uur 21 maart Filmavond De Marathon aanvang uur 27 maart Modeshow op locatie aanvang uur APRIL 2 april 2 e hands kledingbeurs aanvang uur 26 april Puzzelrit 27 april Koningsfeest

6

7 Op 24 februari werd de laatste vergadering van het zittende bestuur gehouden. Het was een lange vergadering omdat we de AL moesten voorbereiden. René had de financiële jaarstukken klaar en heeft ons daarop een toelichting gegeven. Natuurlijk is ook het wel en wee van de vereniging aan bod geweest. Vermeldenswaardig was het jubileum van Chris Ooms, die heeft 25 jaar de wandelclub als clubleider onder zijn hoede gehad en de wandelaars veel mooie plekjes laten zien. Ook is het een ontmoetingsplaats geworden waar veel gesprekken van allerlei aard worden gevoerd. Uit het toenemende aantal deelnemers blijkt dat er voor de wandelclub nog steeds grote belangstelling is dus in een behoefte voorziet. Wij als bestuur hebben veel waardering voor Chris. We hebben een nieuwe ontvanger aangeschaft waardoor nu alle tv zenders in de Casa te ontvangen zijn. Dus alle sportwedstrijden zijn op ons grote scherm in HD kwaliteit te zien. Daarvoor hoeft u niet meer thuis te blijven. Met elkaar kijken geeft toch een dimensie extra. Natuurlijk hebben we terug gekeken op wat we als bestuur hebben bereikt. Er waren veel initiatieven en een aantal wapenfeiten. De club is financieel gezond. Ons clubhuis is op orde en schoon. We hebben heerlijke koffie, florerende clubs, wat willen we nog meer? Bestuursleden, die hebben we nodig en vrijwilligers en als het kan meer nieuwe enthousiaste leden. Als we met zijn allen de schouders eronder zetten komen niet alle lasten op een paar schouders terecht. Ik ga afscheid van u nemen als secretaris waarbij ik Martin bedank, die dit jaar meer dan zijn steentje heeft bijgedragen tijdens mijn afwezigheid. Ik wil via deze weg mijn collega bestuursleden bedanken voor de samenwerking. De secretaris.

8

9 Algemeen 2013 was in veel opzichten een bewogen jaar waarin een aantal bestuurswisselingen hebben plaatsgevonden. Mieke van der Waal, voorheen vicevoorzitter, heeft Harry Buiskool opgevolgd als voorzitter en René van Dijk is Mieke opgevolgd als vicevoorzitter. Het bestuur heeft Willem Pakvis bereid gevonden om het penningmeesterschap op zich te nemen. Jammer is dat Willem op dit moment in Nederland vertoefd om een knieoperatie te ondergaan; het gaat gelukkig voorspoedig met zijn herstel. René was bereid ook dit jaar weer het financieel verslag te maken en de begroting voor 2014 op te stellen. Het bestuur heeft een aantal initiatieven genomen. Zo zijn er op diverse locaties informatieboekjes voor eventueel nieuwe leden neergelegd en worden clubleiders uitgenodigd bij de bestuursvergadering aanwezig te zijn. Dit laatste geeft aan dat wij als bestuur onze clubs zeer belangrijk vinden en op deze wijze worden we direct geïnformeerd. Theo Gleichman heeft een nieuw verenigingsplan opgesteld. Het bestuur heeft de leden verzocht zich aan te melden voor een werkgroep met als doel om op basis van dit plan mee te denken over een nieuwe opzet c.q. structuur voor onze vereniging. Er was slechts één lid bereid in de werkgroep zitting te nemen. We hebben moeten constateren dat er geen draagvlak c.q. belangstelling was om mee te denken en een nieuwe koers voor onze vereniging uit te zetten.

10

11 Het bestuur is geconfronteerd met het feit dat er steeds minder belangstelling is om deel te nemen aan de door de NTV georganiseerde activiteiten, wat zeer frustrerend is voor de activiteitencommissie. Wat nog beschamender is, is dat er geen vrijwilligers te vinden waren om de traditie (het bakken van oliebollen en appelflappen waarvan de opbrengst bedoeld was voor de allerarmsten) voort te zetten. Uiteindelijk hebben we toch nog een mooi bedrag kunnen doneren aan de voedselbank. Er was ergernis bij diverse leden over het veelvuldig rondgaan met de pet. We proberen dit als bestuur zoveel mogelijk te beperken, maar momenteel verkeren veel Spaanse gezinnen in een benarde financiële positie. Daarom onze oproep om af en toe wat extra voedsel aan te schaffen en dit te doneren aan de voedselbank. Op deze wijze kunnen we ons steentje bijdrage. Laten we hopen dat we zelf nooit in de positie komen om afhankelijk te zijn van de voedselbank voor onze dagelijkse maaltijd. Het bestuur had als doelstelling om een ledengroei te bewerkstelligen, maar dat is nog steeds niet gelukt. Onze vereniging telt momenteel 260 leden. Dit aantal is niet voldoende voor een gezonde financiële huishouding. Het nieuwe bestuur heeft als uitdaging een oplossing te zoeken waarbij er een blijvende gezonde basis moet worden gelegd om het voortbestaan van de NTV te waarborgen. In Denia en omstreken zijn potentiële leden genoeg. Nu nog een methode om ze aan de NTV te binden. Is er dan niets positiefs te melden? Zeker wel: We hebben dit jaar een fantastisch feest mogen organiseren voor onze vrijwilligers. Iets wat zeker voor herhaling vatbaar is. De Jeu de Boules club en de Wandelclub mogen zich verheugen in toenemende belangstelling en de ontspanningsavond op dinsdag trekt steeds meer leden. Het secretariaat Zoals u heeft ervaren vervangt Martin Visser mij bij afwezigheid. In 2013 was ik door persoonlijke omstandigheden grotendeels afwezig. Wel werd ik op de hoogte gehouden van de diverse ontwikkelingen in de NTV, maar dat is toch iets anders dan hier lijfelijk bij aanwezig te zijn. Daarom is in goed overleg besloten dat Martin tijdens de AL aanwezig is om vragen te beantwoorden.

12

13 Wij, de vereniging maar ik in de eerste plaats, zijn Martin veel dank verschuldigd. Martin heeft op uitstekende wijze mijn taken waargenomen. Het ledenbestand Zoals gezegd telt de NTV nu 260 leden. Carola Gleichman heeft de taak op zich genomen om het ledenbestand up to date te houden. Ook hebben we een werkgroep geformeerd om te onder- zoeken of de nieuwe media ons behulpzaam kan zijn om potentiële leden te bereiken. De website. De website zal waarschijnlijk in afgeslankte vorm blijven bestaan; de nieuwsbrief die via de website is te lezen of te downloaden zal de belangrijkste informatiebron zijn. De werkgroep gaat onderzoeken of Facebook een goede aanvulling kan vormen op onze website. We hebben u verscheidene malen verzocht om ons uw adres te mailen, maar dat wil maar niet lukken. Het gebruik van nieuwe media zoals Facebook maakt het mogelijk u automatisch te informeren over gebeurtenissen binnen onze vereniging, zoals activiteiten die worden georganiseerd of zaken van belang zoals een overlijden. Men moet als lid dan zelf het initiatief nemen om geïnformeerd te worden. U dient zich dan aan te melden als vriend op de Facebook pagina van de NTV. Ook kan het dan mogelijk gemaakt worden om uw wensen kenbaar te maken of direct te reageren. Het bestuur,. Het bestuur kwam elke maand in vergadering bijeen om het wel en wee van de vereniging te bespreken en waar nodig actie te ondernemen. Ook waren er verschillende bijzondere vergaderingen nodig om specifieke problemen te bespreken. Onder leiding van onze vicevoorzitter Mieke van der Waal en later door René van Dijk werden de statutair verplichte twee clubleiders vergaderingen gehouden. Het statuut schrijft voor dat een bestuurslid een zittingstermijn heeft van twee jaar. Omdat twee jaar geleden het gehele bestuur is afgetreden moet dit nu vervangen worden. Alleen Willem Pakvis blijft, nadat de AL dit heeft gesanctioneerd, aan als bestuurslid. Mieke van der Waal en René van Dijk hebben zich herkiesbaar gesteld. Wim Savelkouls, Hans Geene, Cor van Mackelenbergh en Theo Gleichman stellen zich niet meer herkiesbaar.

14

15 De bestuursverkiezing. Het bestuur per Harry Buiskool Voorzitter Mieke van der Waal Vicevoorzitter, Barmanagement en clubs Hans Geene Secretaris René van Dijk Penningmeester ad interim, nieuwsbrief, bar-inkoop, keuken Wim Savelkouls Technisch beheer Theo Gleichman Externe communicatie Cor van Mackelenbergh Lid Na mutaties bestaat het huidige bestuur uit de navolgende leden. Mieke van der Waal Voorzitter, Bar management en clubs René van Dijk Vicevoorzitter, nieuwsbrief, barinkoop, keuken Willem Pakvis Penningmeester ad interim (tot goedkeuring AL) Hans Geene Secretaris Wim Savelkouls Technisch beheer Theo Gleichman Externe communicatie Cor van Mackelenbergh Lid Onderstaande bestuursleden zijn statutair aftredend Mieke van der Waal René van Dijk Hans Geene Wim Savelkouls Theo Gleichman Cor van Mackelenbergh Kandidaten die zich hebben aangemeld. Mieke van der Waal herkiesbaar René van Dijk herkiesbaar Ad de Waal kandidaat op voordracht van het huidige bestuur. Vacature Vacature Vacature De functies worden in de eerste bestuursvergadering in onderling overleg verdeeld.

16

17 Jaarverslag evenementencommissie. De evenementencommissie bestond in het begin van het jaar uit: Alice Rekkers, Dymphie Kloppenburg, Marcel Kloppenburg, Marlo de Laat, Joan en Harrie Buiskool, Annelies Akkerman, René van Dijk (namens het bestuur) en Ankie Scholte. Aan het eind van het jaar uit Dymphie en Marcel Kloppenburg, Alice Rekkers, René van Dijk (namens het bestuur) en Ankie Scholte. Januari 01 jan. Nieuwjaarsreceptie 18 jan. film Intouchables Februari 10 feb. Bingo/zuurkoolmiddag 14 feb. Demonstratie Paola Romero 15 feb. Film Hotel Rwanda 21 feb. Themamiddag Flores adviesbureau De bustocht naar Murcia en het Fallasmuseum in Gandia gingen wegens te weinig belangstelling niet door. Maart 14 mrt. Themamiddag Imed ziekenhuis afd. cardiologie 15 mrt. Film Skyfall 21 mrt. Derek Rozema The Passion April 19 apr. Film Amour 25 apr. Derek Rozema Zwart boek 30 apr. Koningsdag, de casa de hele dag open. Op groot scherm de hele dag te volgen. s Avonds receptie en feestavond met live music.

18

19 Mei 04 mei Puzzelrit olv. Bob en Alice Rekkers 09 mei Modeshow bij B&G met eigen leden als model. 17 mei Film Impossible 19 mei Thais eten verzorgd door René De kersenbloesemtocht ging wegens te weinig belangstelling niet door. Juni Het bezoek aan de beeldentuin klein Schreuder ging wegens te weinig belangstelling niet door. 21 juni Film Hope Springs Juli 06 juli Zomerfeest met bbq. Live music Marco Roodhuizen September 15 sept. Paellamiddag verzorgd door Henk Wibbelink 20 sept. Film The Flight Oktober 05 okt. Nazomerfeest met hapje en drankje 18 okt. Film Daglicht 24 okt. Willem van Buuren film Matterhorn November (Santa Lucia maand) 06 nov. Erwtensoep 13 nov. Pannenkoeken en poffertjes 15 nov. Fim Lincoln 20 nov. Erwtensoep 21 nov. Willem van Buuren opera Samson en Delilah 27 nov. Pannenkoeken en poffertjes

20

21 December 02 dec. inpakken cadeaus 04 dec. Bezoek Santa Lucia De stamppotmiddag ging wegens te weinig belangstelling niet door 18 dec. Kerstmarkt met oa. Kerststukjes maken olv. Sjaan, boeken en creatief, loterij. 20 dec. Film Verliefd op Ibiza 26 dec. Kerstbrunch Jaarverslag gastvrouwen. Een jaarverslag kan ik niet maken omdat ik geen leiding geef aan div club activiteiten, maar wel wat ik altijd aan de nieuwe leden vraag heeft u nog verborgen talenten, bv bespeeld u een muziek instrument en dan vertel ik dat wij jaren geleden een eigen band hadden van allemaal vrijwilligers die dat met veel plezier ten gehore brachten maar deze mensen zijn niet meer bij ons dus zoeken wij nieuwe mensen. Maar tot heden nog niemand gevonden, verder geef ik ze veel informatie en een rondleiding en laat ze kennis maken met div bestuursleden als die aanwezig zijn. Zij ontvangen dan een nieuwsbrief. Heel vaak na deze uitleg worden zij dan lid en als zij hier niet wonen dan worden zij vaak lid voor een paar maanden; ook heeft dit zeer kort geleden nog tot een nieuwe barkracht geleid: nog heerlijk jong zij helpt al achter de bar. In mijn branche heb ik zelf een nieuwe gastvrouw gevonden en daar zijn wij erg blij mee en geeft mij veel voldoening. Hopelijk blijf ik dit werk nog vele jaren met veel plezier doen. Of dit ook in een jaarverslag moet komen dat weet ik niet maar dat hoor ik wel hartelijke groeten van Jeanet. Nieuwe start clubactiviteit CREATIEF Door het vertrek van een aantal dames zo n twee jaar geleden kwam de clubactiviteit Creatief stil te liggen, echter nu bestaat de wens weer ondereen aantal dames om deze clubactiviteit weer op te pakken. Elke dinsdagmiddag in de Casa van 14 tot 16 uur De eerste middag heeft reeds plaatsgevonden. Hoofdzakelijk wordt er gehandwerkt, waarbij een ieder haar werkstuk meeneemt om er in de Casa aan te werken. De één heeft een breiwerk, de ander doet Hardanger en een derde borduurt. Veel kan er van elkaar geleerd worden en diverse kneepjes uitgewisseld. Daarnaast wordt er onder het genot van een kopje thee of koffie, niet alleen het handwerken, maar ook de dagelijkse dingen besproken.

22

23 Tegen de kerst kunnen ook kerstkaarten gefabriceerd worden als er animo voor is. Veel materiaal is al voorhanden. Maar natuurlijk kunt u uw eigen inbreng maken. Gezellig en creatief. Indien u mee wilt doen kunt u contact opnemen met de dames hieronder of op dinsdagmiddag komen kijken. Joke Hengst, tel: , jok.ha@hotmail.com Jane Visser, tel: , visser.martin@gmail.com Biljarten Met een kleine maar fijne bezetting wordt er elke dinsdag gebiljart. Het aantal deelnemers is om praktische redenen uiteraard gelimiteerd omdat eenieder aan de beurt wil komen. Nog steeds is er behoefte om vaker en meer biljart te spelen, dit zouden we kunnen realiseren door het inlassen van een extra biljartavond of -middag. Met het nieuwe biljartlaken en de verbeterde verlichting zijn er mogelijkheden genoeg om ook eens een competitie te organiseren met een zustervereniging. Henk van der Linden Technische Dienst De TD concentreert zich hoofdzakelijk op het onderhoud van de Casa en het omliggend terrein. Op de eerste plaats een hartelijk dank aan ons lid Ad de Waal, die ook het afgelopen jaar persoonlijk 99% van de werkzaamheden heeft gedaan in en om de club. Iedereen is nog steeds zeer tevreden over onze schoonmaaksters. Ad heeft zich weer druk moeten bezig houden met het hang en sluitwerk. Ook werden wij geconfronteerd met een water lek dat zowel een hoge waterrekening als veel overlast heeft veroorzaakt. We moeten ons realiseren dat onze Casa een oude dame is die steeds meer onderhoud behoeft. Ook heeft onze koelkast het begeven wat het noodzakelijk maakte deze vroegtijdig te vervangen. Het vervangen van de stoelen staat nog steeds op de rol. Wim Savelkouls Computerclub De belandstelling voor de computeravonden op donderdag neemt af. Dit voornamelijk omdat de gebruikte apparatuur steeds minder storingsgevoelig is. Ook heeft bijna iedereen de beschikking over een internetverbinding. René is nog steeds aanwezig en een vraagbaak voor de computergebruikers. Wellicht is er belangstelling voor een cursus waarbij men wegwijs wordt gemaakt op zijn tablet.

24

25 Jaarverslag Bibliotheek In het afgelopen jaar heeft de bibliotheek 60 nieuwe boeken toegevoegd in verschillende categorieën. Wij hebben, zoals ieder jaar, boeken moeten repareren, maar ook uitgeschreven en die belanden dan in onze speciale koopjeskast. In 2012 hebben wij met 3 vrijwilligsters het rooster verdeeld, gelukkig heeft Hetty zich weer aangemeld en zijn de woensdagdiensten voor ons goed bemand. Door de e-reader bemerken wij een lichtelijke teruggang qua uitleen, toch blijven wij een trouwe lezerskring behouden. Ook voor 2014 bent u van harte welkom en via de Nieuwsbrief houden wij u met boekrecensies op de hoogte. Carola, Hannie, Hetty en Janny Ontspanningsavond Dit jaar hebben we de dinsdagavond verder uitgebouwd. Wat begonnen is als een spelletjesavond is nu voorzichtig uitgegroeid tot een avond waar meerdere disciplines hun plaats hebben gevonden. Er is nog steeds ruimte voor sjoelers, schakers en scrabbelaars. Kortom een gezellige avond en voor elk wat wils. En Ad de Waal heeft zich ontpopt als een echte barman die van alle markten thuis is. Dus ook de bitterballen, kroketten en bami hapjes ontbreken niet. Dus u bent van harte welkom op dinsdagavond. Ad de Waal Klaverjasclub De Klaverjasclub binnen de NTV Denia is en blijft een kwakkelend clubje; dit kun je negatief maar ook positief uitleggen. Wij behouden het Positieve; hebben gemiddeld genomen iedere week 3 tafels met Klaverjassers De 12 tot 16 Klaverjassers genieten er iedere week van en zorgen ook voor een aardige bar omzet is ons idee. Onderling kunnen we het goed met elkaar vinden en we zijn iedere week weer in blijde verwachting dat er meer personen aanwezig zijn dan waar we op hoopten; dat lukt de ene week beter dan de andere. We zijn zeer spaarzaam en zijn daarvan drie maal met elkaar gaan eten, telkens was dit een groot succes. Omdat we nog wat centjes over hadden hebben we a.s dinsdag 25 febr een koud Buffet georganiseerd We blijven hopen op een grotere aanloop maar zolang we iedere week 3 tafels kunnen klaar maken blijven we Klaverjassen om zo wat warmte en gezelligheid te creëren in de NTV Denia.

26

27 De dinsdagavond is een aardig succesnummer geworden want naast het Klaverjassen komen er ook vele om deel te nemen aan de andere activiteiten die deze dinsdagavond plaatsvinden een succesnummer in deze is de Damestafel waar naast het Darten ook een voor ons ondoorgrondelijk Kaartspel plaatsvindt; ook wordt er gebiljart Wij nodigen een ieder uit om ook eens te komen kijken op deze dinsdagavond Marijke vd Klei Hermans Danslessen Qi Gong/Fusion dans/pilates en nog veel meer. Wederom een verslagje van de lessen op de donderdagen in de Casa van Om kwart voor tien druppelen de dames binnen, Iedereen helpt mee om voorzichtig en met beleid de tafels en de stoelen aan de kant te schuiven, zodat we genoeg ruimte gecreëerd hebben waarin we goed kunnen bewegen. Het is een gezellig gekwetter, maar op het moment dat de Chinese muziek door de zaal klinkt, wordt iedereen stil en zeer geconcentreerd worden de bewegingen van een cyclus van de duizenden jaren oude bewegingsleer, Qi Gong, slow motion (dat hoort zo) uitgevoerd. Verwarming is niet nodig, men verwarmt want deze oefeningen maken de stramme spieren los, stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van de organen. De Qi Gong omschrijft dit als nieuwe Qi, oftewel, nieuwe energie. Vervolgens gaan we over naar het dansgedeelte, een fusion van Dansstijlen, waarin coördinatie- articulatie- en isolatieoefeningen zijn verwerkt, Denk bij deze fusion aan moderne dans, flamenco, buikdans, zumba etc. Bovendien zijn al deze danspassen een uitstekende hersengymnastiek daar zijn bijvoorbeeld sudoku's kinderspel bij! Dan komen de matjes tevoorschijn en besluiten we de les met een half uur krachtige Pilatesoefeningen. Ik maak iedere keer een speciaal afgestemd lesprogramma, om een ieders kwaaltjes (rug - heupen - knieën en nog véél meer) te helpen verlichten door een adequate training, En, naar blijkt, heeft iedereen er veel baat bij. Een groet, Hanka

28 De wandelclub.

29 We vieren het feit dat Chris Ooms 25 jaar de wandelclub op fantastische wijze heeft geleid; voorwaar een prestatie van formaat. De wandelclubleden hebben natuurlijk dit jubileum gevierd. De wandelaars weten dat Chris door fysieke problemen niet meer instaat was de wekelijkse wandeling te leiden. Charles Wijnekus heeft Chris op een geweldige manier vervangen. Toch is dit de aanleiding om samen met Chris te gaan zoeken naar een oplossing om de continuïteit van de wandelclub te waarborgen. Inmiddels hebben we een overleg gehad met Bets en Chris Ooms, Charles, Jan Hop, en Cor van den Arend. Zij en nog een aantal leden hebben zich bereid verklaard om op toerbeurt de wandeltochten wekelijks te blijven organiseren. Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Jaarverslag Jeu de Boules Met wisselende deelname, dit vooral afhankelijk van het weer, is er het afgelopen jaar weer heel gezellig ge Jeu de bouled. Dit dan met de nadruk op de gezelligheid, want het is toch echt een gezelligheidsspel. Er wordt bij onze club bijv. geen competitie gespeeld o.i.d. Een ieder die dit wil, kan dan ook meedoen en is van harte welkom op de woensdagmorgen. Voor diegenen, die het eens willen proberen, zijn er een aantal ballen beschikbaar van de club. Ook is het zo, in tegenstelling met wat wel eens eerder beweerd was, dat de verdeling van de teams die tegen elkaar gaan spelen, willekeurig bepaald wordt: Bij aankomst rolt nl. ieder één van zijn ballen naar het midden van de baan, waarna ze verdeeld worden, zoals ze liggen, dus net als bij een loting. Per baan spelen er dan twee teams van elk 2 tot 4 (of 5) personen tegen elkaar. Er wordt gespeeld op de woensdagen van tot uur, met koffiepauze van tot uur. In het voorjaar hadden we weer onze gezellige uitwisseling met de club Los Boulers van Jávea. Deze keer hebben we gespeeld op de paden van het park bij Las Marinas, dit omdat er op onze 3 banen niet genoeg ruimte was voor de 20 deelnemers. We spelen dan nl. met 10 mensen van onze club tegen 10 van hun. Dit dan in groepjes van twee tegen twee. Ook dit was weer een succes. Frank Rijsdijk

30

31 Schilderclub Jammer genoeg was Roelf enige tijd uitgevallen waardoor Machelien Gevaerts hem moest vervangen. Maar Roelf is weer terug. Het aantal leden wat komt schilderen varieert, maar gemiddeld zijn er 7 aanwezig. Regelmatig komen vreemdelingen een morgen meedraaien. Dit zijn doorgaans vakantiegangers, die schilderen als hobby hebben. Bij mooi weer schilderen we buiten en bij slecht weer binnen in de Casa. We beginnen om 10 uur en stoppen rond 13 uur. Spaanse Lessen Er worden wekelijks Spaanse lessen gegeven in kleine groepjes afhankelijk van de kennis. De lessen vinden in een gezellige en ongedwongen sfeer plaats in de Casa, mede door het enthousiasme waarmee Antonio Pérez López vertelt over landelijk nieuws, feesten en bezienswaardigheden van Spanje. Het aantal cursisten blijft constant. Zag met tot voor een paar jaar geleden dat de hoofdmoot der cursisten bestond uit mensen die permanent hier woonden, nu heeft Antonio meer en meer cursisten die overwinteren of een paar maanden in de regio Denia vertoeven. De lesgroepen zijn daarom gevarieerder van samenstelling. Coördinator is Jeannette Delij. Tot slot Een grote waardering voor de clubleiders, die het toch allemaal maar organiseren en mogelijk maken. Ook dank aan evenementencommissie voor de uitvoering van hun belangrijke taak en de vele vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken voor hand- en spandiensten waar nodig. De secretaris.

32

33 Kort verslag van de Ledenvergadering van 1 maart voor de leden die niet aanwezig konden zijn. Aanwezig zijn de bestuursleden, Mieke van der Waal (voorzitter), René van Dijk (vicevoorzitter en invallend penningmeester), Hans Geene ( secretaris), Theo Gleichman (lid) en Cor van Mackelenbergh (lid) Wim Savelkouls (TB).Martin Visser(invallend secretaris) Afwezig met bericht is Willem Pakvis (penningmeester). Er hebben zich 61 leden aangemeld dus niet genoeg voor het 1/3 quorum. De vergadering werd daarom door de voorzitter om opnieuw geopend. Navolgend een kort overzicht per agenda punt. 1 Opening en welkom door de Voorzitter De voorzitter opent de Ledenvergadering om 15:30 uur en heet iedereen van harte welkom. Zij geeft een korte toelichting, waarom René van Dijk invalt voor penningmeester Willem Pakvis. Zij geeft in het kort een terugblik over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Memorabel was het vertrek van Harry Buiskool als voorzitter. Mieke verklaarde dat het bestuur de gang van zaken rondom het vertrek van Harry betreurde. 2 Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Naaste de gebruikelijke huishoudelijke mededelingen deelde de voorzitter aan de vergadering mee dat na afloop van de vergadering het zeemanskoor de Schuimkoppen zou optreden.

34

35 Ingekomen stukken a)verslag van de kascontrolecommissie. b)een van Hans van Santen met een voorstel voor een tekstuele wijziging in het verslag van de Ledenvergadering van 23 februari 2013 en twee officiële afmeldingen Daarna verzocht de voorzitter de vergadering een minuut stilte voor de overleden leden en oud leden.. 3 Aanvullende agendapunten Geen. Tijdens de rondvraag bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen. 4 Sanctioneren functie penningmeester Willem Pakvis. De heer Willem Pakvis is bij acclamatie benoemd als bestuurslid en penningmeester. 5 Goedkeuring notulen De notulen van de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van 23 februari 2013 worden doorgenomen. De voorgestelde tekstuele wijziging van Dhr Hans van Santen wordt door de vergadering geaccepteerd. Verder zijn er geen op- of aanmerkingen en worden de notulen goedgekeurd door de Ledenvergadering en getekend door de voorzitter en de secretaris. 6 Jaaroverzicht NTV 2013 door de secretaris. De secretaris leest een samenvatting voor van het jaarverslag De volledige versie is via de website te lezen. 7 Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement goedkeuring leden. Er zijn geen amendementen c.q opmerkingen van de leden ontvangen binnen de gestelde termijn. De statuten en Huishoudelijke Reglement zijn door de ledenvergadering ongewijzigd aangenomen

36 8 Financieel jaaroverzicht 2013 door de penningmeester De invallend penningmeester René van Dijk geeft een mondelinge toelichting op de financiële stukken. Hij merkt op dat een aantal investeringen die waren voorzien nog niet zijn geëffectueerd, zoals het vervangen van tafels en stoelen. Uit de stukken blijkt dat de contributieopbrengst van het ledenaantal van 260 niet voldoende is om de vaste kosten te dekken en dat de bar omzet niet gemist kan worden. Dus een voorzichtig financieel beleid is noodzakelijk. Het eigen vermogen is toegenomen door het uitstellen van diverse investeringen. Er waren geen vragen over de financiële stukken. 9 Verslag kascontrole 2013 De kascontrolecommissie doet bij monde van Dhr. Yntema verslag van haar bevindingen over het boekjaar De kascontrolecommissie is van mening dat de stukken een getrouw beeld geven van de financiële toestand van de vereniging. De kascontrolecommissie was onder de indruk van de baradministratie en de wijze waarop de financiële administratie wordt gevoerd. De kascontrolecommissie stelt de ledenvergadering voor om decharge aan het bestuur van de NTV te verlenen voor het financiële beheer in De vergadering verleent het bestuur decharge. 10 Benoeming kascontrolecommissie 2014 De kascontrolecommissie voor 2014 bestaat uit : Dhr. Michel Yntema, Mw. Ellis de Vries en Dhr. Martin Visser (reserve). 11 Voorstel begroting 2014 De invallend penningmeester heeft een begroting voor 2014 opgesteld. Hij heeft daarbij een mondelinge toelichting gegeven. Men stelde een vraag over het pas aangeschafte koffiezet apparaat. Waarom de keuze was gevallen op dit type? René legde uit dat diverse horecagelegenheden gebruik maken van dit apparaat en dat een professioneel apparaat met meer capaciteit veel te duur zou zijn. Alle leden zijn het erover eens dat het apparaat een prima kwaliteit koffie produceert. Doordat de coffeepads duurder zijn wordt de prijs voor een kop koffie met 10 cent verhoogd. De Ledenvergadering stemde hier mee in. Een lid stelde voor om een tweede apparaat aan te schaffen om het capaciteit probleem op te lossen. Dit voorstel werd door de Ledenvergadering van harte gesteund en aangenomen.

37 12 Verkiezing leden bestuur. Onderstaande kandidaten hebben zich herkiesbaar gesteld: Mieke van der Waal herkiesbaar René van Dijk herkiesbaar Onderstaande kandidaten hebben zich aangemeld: Ad de Waal Felicia van Delden. De aanwezige leden en de voorzitter deden nog een dringend beroep op Martin Visser om de functie van secretaris weer op zich te nemen. Maar Martin vond dat na tien jaar iemand anders aan de beurt was. Annelies Akkerman vroeg wat de verschillende bestuursfuncties precies inhouden zodat zij zich een beeld kan vormen van de inspanningsverplichtingen die hier mee samenhangen. Martin maakt een afspraak met Annelies om het takenpakket van de secretaris toe te lichten. Hierna verzocht de voorzitter aan de Ledenvergadering toestemming om bij acclamatie te stemmen. De Ledenvergadering gaf hiervoor toestemming. De navolgende leden werden door de Ledenvergadering benoemd als bestuurslid: Mw Mieke van der Waal, Mw. Felicia van Delden, Dhr. René van Dijk, Dhr. Ad de Waal. Pauze Na de pauze werd afscheid genomen van de scheidende bestuursleden. 25 jarig jubileum van Chris Ooms als leider van de wandelclub. Door de voorzitter werd Chris Ooms nog even in het zonnetje zet.

38 13 Rondvraag (genotuleerd door Martin Visser) De volgende leden wensen het woord: a) Michel Yntema, b) Hennie den Hartog, c) Jeannette Delij, d) Ankie Scholte, e) Theo Gleichman. a)michel: Dankt het bestuur voor het snelle verloop van de vergadering. Hij hoort onder de leden veel kritiek op het bestuur en vraagt zich af waarom deze leden zich dan niet direct wenden tot het bestuur met hun op- en aanmerkingen. Wellicht is het voortdurend blootstaan aan kritiek op het bestuur een drempel voor de leden om zich niet voor een bestuursfunctie te kandideren. Door zijn functie als lid van de kascontrolecommissie heeft hij een kijkje in de bestuur keuken kunnen krijgen en constateert dat het bestuur naar behoren functioneert. Hanka van der Flier beaamt dat het bestuur het goed doet en adviseert de klagende leden zich aan te sluiten bij één van de clubactiviteiten om zo van de NTV te profiteren. b)hennie: Vraagt zich af waarom bij de NTV elk jaar zoveel moeite doet om geld en goederen voor bejaardenhuis Sta. Lucia in te zamelen. Moeten we ons niet eens concentreren op een ander doel, bijvoorbeeld de voedselbank. De voorzitter antwoordt dat dit contact met St. Lucia al vele jaren bestaat. De mensen die hier huizen zijn armlastig. Het is tot een Sinterklaasevenement uitgeroepen waarbij de Hollandse Sinterklaas cadeautjes uitdeelt in de vorm van kleine dagelijkse gebruiksartikelen. De bewoners kijken er elk jaar naar uit. Dus niet afschaffen. c)jeannette: Dankt het bestuur en bemerkt ook dat het gezegde de beste stuurlui staan aan wal ook geldt binnen de NTV. Ze is blij dat Truus van Kruchten er afgelopen jaar als een goede gastvrouw bij is gekomen. Wellicht een overweging voor het bestuur om bij de halfjaarlijkse clubleidersvergadering te vragen naar het aantal jaren dat men actief is als clubleider.

39 d) Ankie: Vindt het jammer dat er zo weinig response komt uit de leden voor activiteiten van de evenementencommissie. Bijvoorbeeld de stamppotavond Sinterklaas werd afgezegd door gebrek aan belangstelling. Waarom dragen de leden zelf geen suggesties aan, vraagt ze zich af. Alleen maar kritiek uiten brengt ons niet verder. e) Theo: Ondanks de riante vermogenspositie van de NTV, dient de vereniging zich te beraden op een andere behuizing dan de Casa in de toekomst. De huurovereenkomst loopt eind 2015 af, dus moeten we niet al te lang wachten om een alternatief achter de hand te hebben. De Casa is te groot voor ons ledenbestand (260), resulterend in de scheve verhouding van de ontvangen contributie versus de vaste kosten voor de Casa (huur/energie/schoonmaak) per jaar. Onze verhuurder, de heer Van Eck, wordt er niet jonger op, dus laten we ons als vereniging beraden. Wat willen de leden? René van Dijk schetst de financiële implicaties van het huren van de Casa. De vereniging leunt zeer zwaar op de barinkomsten per jaar om de begroting sluitend te krijgen en dat is niet zo gezond, vooral omdat met een krimpend ledenbestand ook de barinkomsten dalen. Michel Yntema vindt dat zo lang de vereniging geen financiële problemen heeft, we niet hoeven te verkassen. Het idee om te verhuizen is al 12 jaar geleden geopperd, aldus Wim Savelkouls, naar Las Rotas, dat was echter niet gewenst toen, gezien het gebrek aan parkeerplaatsen. 14 Afsluiting De voorzitter sluit de vergadering af ca. 18:00 uur en dankt de leden voor hun aandacht en bijdrage. Vervolgens treedt het Shantykoor De Schuimkoppen op. De secretaris

40 Maart is de maand dat het weer lekkerder wordt en de bollen uit de grond komen. Tijd voor een vrolijke gezellige avond. Frans Kooijman kwam met een leuk idee om een jaren 50 avond te organiseren. Dus.. De NTV presenteert op zaterdag 15 maart 2014 : Nostalgisch uitje met Karaoke, dansmuziek en het optreden van chromatisch harmonicaspeler Frans Kooijman met swingende Gipsy-, Jazz- blues- en country klanken. Ook uw gasten zijn hartelijke welkom. Laten we er met z n allen een ouderwets gezellige avond van maken! Een avond met jaren 50 en 60 muziek op beeldscherm met geluidsbeelden, We hopen op veel belangstelling en enthousiaste zangers en zangeressen en dat het een knoertgezellige avond wordt. Aanvang uur.

41 Donderdagmiddag 20 maart om uur in het clubhuis. Gandhi is een Indiaas-Britse dramafilm uit 1982 van Richard Attenborough met in de hoofdrollen Ben Kingsley en Candice Bergen. Het scenario van de film is gebaseerd op het leven van Mahatma Gandhi, die leiding gaf aan de geweldloze opstand tegen de Britse koloniale overheersing van India in de eerste helft van de twintigste eeuw. Gandhi was een gigantisch succes in de bioscopen. Ook de kritieken waren goed en de film werd onderscheiden met negen Oscars. Nadere informatie: Derk Rozema ( ) of derkrozema@hotmail.com

42 Op vrijdagavond 21 maart hebben we onze maandelijkse filmavond met deze keer een Nederlandse film en wel De Marathon. In Rotterdam staat de garage van vier bevriende automonteurs. Allen zijn op het werk onder elkaar stoere mannen, maar hebben thuis ieder hun problemen. Alles lijkt zijn gang te gaan totdat drie collega's ontdekken dat de eigenaar een belastingschuld van euro heeft. Er moet een plan worden gemaakt om de zaak te redden. Collega Youssoef brengt onbedoeld de oplossing: gesponsord de Marathon van Rotterdam lopen. Er moeten sponsors worden gevonden en de mannen moeten aan de slag om in conditie te komen. Dit valt nog niet mee voor de vrienden die van biertjes, roken en vetkleppen houden. Alle inspanningen moeten leiden tot het behoud van de garage, wanneer de mannen de eindstreep niet halen zullen ze de garage en daarmee hun baan kwijtraken. Een vrolijke film met zeker voor de Rotterdammers heel bekende beelden. Aanvang uur.

43 Op donderdagmiddag 27 maart is er een modeshow bij Catala moda in Ondara aan de Plaza del Pais Valenciano,4. Na het succes van vorig jaar bij B&G mode lijkt het ons een leuk idee om dit te herhalen. Catala moda is bij veel mensen bekend en heeft ook een vestiging in het winkelcentrum onder de naam Maripepa. Ook deze keer wordt de show door onze eigen vrouwen en mannen gelopen. De toegang is gratis, wel is het zo dat de drankjes betaald moeten worden. De keuze beperken we tot bier, wijn (rood en wit) en water. Dit kan met de NTV bar kaart betaald worden. De show begint om uur We helpen jullie herinneren aan de kledingbeurs op woensdagmorgen 2 april. Voor 27 maart kunnen jullie je opgeven hiervoor bij Annelies Akkermans tel

44 Wij delen alvast mee dat het Koningsfeest gehouden wordt op zondag 27 april. Dit in verband met het feit dat de puzzelrit op zaterdag 26 april plaats vindt. Tot zover het nieuws van de evenementencommissie Ankie Baby uitleen spullen Autostoeltje, ledikantje, kampeerbedje, baby badje, fiets stoeltje voor aan het stuur, babywagen, buggy, reiswieg, box, wipstoeltje, fietsje, poppen wagen met pop. Deze kunt u huren voor 5 euro per week. Wel van te voren reserveren op woensdag bij de gastvrouwen. Het uitlenen aan vrienden en niet leden is mogelijk echter voor 7.50 per week per artikel. Jeannette Delij Hennie Verheul Truus van Kruchten

45 Gregoire Delacourt / De lijst van al mijn wensen (Roman) Jocelyne, 47 en 21 jaar getrouwd met Jocelyn. Hun zoon en dochter zijn inmiddels het huis uit en zij heeft een fourniturenwinkeltje. Ze ontroert en troost met haar dagelijkse blog 'tiengoudenvingers', maar heeft niet echt een hoopvol leven. En dan wint ze zomaar 18 miljoen euro in de lotto! De kans is er om haar wensdromen te realiseren en dan... Ja, wat dan? Ze vertelt het niemand. Heerlijk boek wat zo uit is. In het begin iets verwarrend met de 2 voonamen, Jocelyn is een mannennaam!

46 Corine Hartman / Als de dood (Thriller) Desiree en haar man Thomas zijn met haar moeder op vakantie in hun familiehuis in de Dolomieten. Tijdens de jaarwisseling leren ze de mensen kennen, die in het huis naast hun op vakantie zijn. Maar Desiree heeft het gevoel dat haar moeder en de buurman geen onbekenden van elkaar zijn. Dan verdwijnt plotseling de buurvrouw vlak na de jaarwisseling. Dit boek houdt de spanning continue vast, je kunt gewoon niet stoppen met lezen Thomas Olde Heuvelt/ HEX (Roman) In dit boek wordt het verhaal beschreven van een gezin in het idyllische plaatsje Beek. Alleen heeft Beek een heel diep geheim, wat niet naar buiten mag komen. Het gaat lange tijd goed. Totdat een groepje jongens net het verkeerde grapje uithalen.x is een verhaal wat in het begin ietwat traag verloopt maar je word snel in een draaikolk meegesleurd. Het verhaal is netjes opgebouwd en bij het tweede deel word alles op een gruwelijke wijze duidelijk gemaakt.

47 Joy Fielding / Fatale schoonheid (Thriller) In een dorp in Florida waart een seriemoordenaar rond. Sandie Crosbie geeft er les op de plaatselijke Highschool Haar man, die haar verlaten heeft voor een plaatselijke schoonheid, woont er ook. Het lijk van een populaire leerlinge van de school wordt gevonden en een volgend slachtoffer verdwijnt. Sheriff Weber doet zijn best sporen te vinden, arresteert een inwoner, maar of het de dader is valt te betwijfelen. Het verhaal blijft daardoor spannend tot het einde Joy Fielding / Roerloos (Thriller) Nadat de interieurontwerpster Casey Marshall (32) in een parkeergarage in Philadelphia is aangereden, raakt ze in coma. Bijgekomen in het ziekenhuis merkt ze dat ze wel kan denken en horen, maar niet kan zien, praten en bewegen. Omdat de mensen denken dat ze bewusteloos is, hoort ze veel dat ze liever niet zou horen, o.a. dat het ongeluk geen toeval, maar bewuste actie was. Als op een dag de dader haar in het ziekenhuis opzoekt, blijkt hij niet alleen haar man te kennen, maar ook binnenkort haar opnieuw te willen doden.

48 Verlengen ESET smartsecurity licentie. Binnenkort lopen de via mij bij Eset aangekochte antivirus licenties af. Graag verneem ik van u of u uw licentie wilt verlengen. De prijs bedraagt 27,50 ESET Smartsecurity voor 2 jaar volledige bescherming en ondersteuning. De expiratiedata zijn:18 maart 2014of 27 mei 2014 of 18 augustus Wanneer u een nieuwe licentie wenst gelieve mij dat te melden, ook voor nieuwe licenties geldt een prijs van 27,50 voor twee jaar. René van Dijk Wandelclub Bedankt Charles, Voor het overnemen van de leiding van de wandelclub, toen ik door artrose getroffen werd in de knie met rugklachten er bij. Je hebt het voortreffelijk gedaan heb ik gehoord. Gelukkig zijn diverse klachten verdwenen en aan de knie wordt gewerkt. Nogmaals, hartelijk dank. Chris Ooms.

49 Vrijdag 28 februari 2014 Jubileumfeest voor Chris Ooms. Al 25 jaar leidt Chris Ooms de wandelclub van de NTV. Dat werd op een zonnige vrijdag uitbundig gevierd. Het betekende om 10 uur verzamelen op het parkeerterrein van Eroski. Vervolgens naar restaurant Venta de Posta voor koffie met koek. Na de koffie naar Jesus Pobre, auto s parkeren, meegebrachte tafeltjes en stoeltjes eruit. Onder leiding van ditmaal Jan en Thea van Vuure ging de grootste groep een mooie wandeling maken rond Jesus Pobre terwijl de achterblijvers de tafeltjes en stoeltjes verplaatsten naar een geschikte plek op een steenworp afstand van de geparkeerde auto s. Na de wandeling gingen we daar over tot een feestelijke huldiging van Chris door om te beginnen het glas Cava (of iets anders) te heffen en hem (en Bets natuurlijk ) toe te drinken. Els Hekelaar gaf in een kort relaas weer, wat zo n 25 jaar elke week organiseren van een wandeling voor een topprestatie is en overhandigde hem een gedenkboek. Dat boek bevat van bijna elke aanwezige wandelaar een A-viertje met zijn of haar herinneringen aan de wandelclub, versierd met knipsels, foto s, teksten, tekeningen en zelf een rebus! Charles Wijnekus sprak de jubilaris toe, overhandigde Chris een plastiekje met gravering ter herinnering aan 25 jaar wandelen onder zijn leiding en benoemde hem tot Ridder in de Orde van de Gouden Fluit door het overhandigen van zo n fluitje. Bets werd bedacht met een mooie mand bloemen. Trudy en Mart Maissan hadden een lied gemaakt en dat werd uit volle borst gezongen. Onderweg hadden we gerepeteerd, dus het klonk best goed. Vervolgens ging al het kampeermeubilair weer in de auto s, de rommel werd opgeruimd (onder het wakend oog van de nieuwsgierige politie) en óp naar het restaurant el Gaucho voor een feestelijk diner.

50 Het was een heel geslaagde, gezellige dag, die we niet licht zullen vergeten. Dank op de eerste plaats aan Charles en Ell Wijnekus voor de voortreffelijke organisatie en dank aan allen die er verder aan hebben meegewerkt om het geheel tot een succes te maken. Tekst: Trudy Maissan en een beetje Els H. Foto s : Ans Derksen

51 Nederlandse Interkerkelijke Gemeente te Denia Evangelio- El Arca de Noé C/SanchisGuarner 9, te DENIA Pastorie:Calle Aristeu 23, Marquesa 1, te Denia Bezoek gaarne telefonisch aankondigen. Tel: Website: Kerkdienst iedere zondag om uur. Aansluitend drinken we een kopje koffie. Voorgangers: jan=>18 mrt G.J. Kanis Barendrecht 20 mrt =>29 april Rob Quispel Amersfoort Mei, juni Alfred Bronswijk Deventer ( tot half juli) Juli, aug Hans Reedijk Kwadijk ( vanaf half juli) Sep.okt Bert Oosthoek Arnhem Nov, dec. Ties Prins Waddinxveen U wilt meerijden of hebt u een routebeschrijving nodig? Bram Gerth tel: Henk de Jong tel:

52 Advertentie acquisitie René van Dijk Bibliotheek Carola Gleichman Contact Overheidsinstanties Henk Wibbelink Evenementen Ankie Scholte René van Dijk Gastvrouwen + verhuur Baby benodigdheden Jeannette Delij jeanetterozenberg@gmail.com Hennie Verheul Truus van Kruchten vankruchten@gmail.com Redactie Nieuwsbrief Hans van Santen ntvredactiedenia@gmail.com Website beheer Hans Geene webmaster@ntvdenia.com

53 Biljart Leo Duijkers Computerclub René van Dijk Albert Barens Creatief Joke Hengst Jane Visser Dans / Work out / Hanka van der Flier Pilates bofli@telefonica.net Jeu de Boules Frank Rijsdijk fraheike@yahoo.com Klaverjassen Marijke van der Klei leoklei@wanadoo.es Ontspanningsavond Ad de Waal addewaal46@gmail.com Schilderen Roelf Polman Spaanse les Jeanette Delij jeanetterozenberg@gmail.com Wandelen Chris Ooms

54 APRIL maart 2014

55 De Casa is open een half uur voor aanvang van de activiteit tot een half uur na het einde van de activiteit. Het bestuur stelt het activiteitenprogramma vast en de voorwaarden. Bij onvoldoende deelname behoudt het bestuur zich het recht voor om een activiteit te verplaatsen c.q. op te heffen. Voor deelname aan activiteiten is een betaald lidmaatschap van de NTV noodzakelijk Dag Activiteit van tot Bijzonderheden Maandag Spaanse les Jeu de Boules Dinsdag Biljarten Schilderen Creatief Klaverjassen Ontspanningsavond ????? Woensdag Jeu de Boules Koffie Instuif Spaanse les Bibliotheek Donderdag Spaanse Les Dans / Workout / Pilates Themamiddag vanaf uur Op verzoek Computerreparatie Computerles Vrijdag Spaanse les Wandelen

56

57 2014 Uitgave Nieuwsbrief Deadline inleveren kopij April 2 april 26 maart Mei 7 mei 24 april Juni 4 juni 28 mei September 3 september 27 augustus Oktober 1 oktober 24 september November 5 november 29 oktober December 3 december 26 november

58

59

60

Het clubhuis: Casa Holanda

Het clubhuis: Casa Holanda Nederrllandsttalliige Verreniigiing Deniia Het clubhuis: Casa Holanda Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Adres: Partida Marjal 3, Las Marinas, 03700 Denia (Postadres: Apartado 168, 03700

Nadere informatie

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure

Nederlandstalige Vereniging Denia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging Denia Asociación de Lengua Holandesa de Dénia Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Postadres: Apartado 168, 03700 Denia Adres: Partida Marjal

Nadere informatie

Nederlandstalige Vereniging Dénia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure

Nederlandstalige Vereniging Dénia. Asociación de Lengua Holandesa de Dénia. Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging Dénia Asociación de Lengua Holandesa de Dénia Informatiebrochure Nederlandstalige Vereniging voor Denia en omstreken Postadres: Adres: Telefoon: Email adres: Website: Apartado

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018 Beste bewoners van Landgoed Kerkendel, Wat hebben we een geweldig weer deze zomer. Een beetje verkoeling nu gelukkig, daar waren we wel aan toe, maar voor de warmte hoeven we niet naar het buitenland met

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013 Nieuwsbrief 02/2013 DATUM SEPTEMBER 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ. Traplift. Activiteiten. Barruimte is opgeknapt. Burenhulp. Bingo komt. In dit nummer: De BBQ 1 Traplift 2 Opknapbeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013.

Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013. Cliëntenraad Verslag Algemene Leden Vergadering 21 maart 2013. Opening. Voordat de voorzitter iedereen welkom heet vraagt hij een moment stil te staan bij de bewoners die niet meer onder ons zijn. Er zijn

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4 Nieuwsbrief juli 2011 Van de voorzitter Beste leden, Het seizoen 2011 is halverwege, dat betekent dat veel leden druk bezig zijn met de open toernooien of genieten van hun vakantie. Voor de club is ons

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nieuwe leerlingen. 13-06-2014 Agenda. Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone) 13-06-2014 Agenda Nieuwe leerlingen 16 t/m 19-06 Avondvierdaagse 17-06 MR-vergadering 18-06 weekviering groep 8B 20-06 talentenkijker in gr. 6, 6/7 en 7 Victor de Haan in groep 1 (juf Jannie en juf Simone)

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Donderdagmiddag zijn we weer in d nieuwe school om te kijken of alles goed wordt afgeleverd. Dan zal ook de Kunstenaar, Elmo Vermijs aanwezig zijn.

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken

De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken DECEMBER 2013 36e jaargang nr.10 De Nieuwsbrief is het huisorgaan van de Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Nederlandstalige Vereniging voor Denia en Omstreken Postadres: Apartado 168,

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2014 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

t Wiekendje Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2.

t Wiekendje  Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. Maandag 3 oktober: erfgoedproject Kort en Klein Dinsdag 4 oktober: dierendag Dinsdag 4 oktober: GMR-vergadering Woensdag

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op

NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op NOTULEN en Financieelverslag van de Algemene Ledenvergaring SAMENREDZAAMHEID, gehouden op maandag 13 februari 2017 in zaal t Centrum te Dreumel. 1) OPENING De voorzitter, Jacobijn Olthoff, opent de vergadering

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start

Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Nieuwsbrief januari 2013. Alle leden nog de beste wensen voor 2013. Bomenwacht Nederland is de nieuwe sponsor van de competitie. Jeugdcompetitie 2013 A.V.Start Dag Datum Wedstrijd Plaats Afstand zondag

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Opgericht Editie september CLUBBLAD B.S.V. WEST Opgericht 1934 Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie september Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma

L I O N S C L U B N I J M E G E N LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari programma L I O N S C L U B N I J M E G E N 2 0 16-2 0 17 LIONS maandbericht jaargang 45, nummer 5 januari 2017 programma Dinsdag 20 december 2016 18.00 uur, Lions Kerstviering, partners welkom Zondag 8 januari

Nadere informatie