Voorbereiding algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorbereiding algemeen"

Transcriptie

1 1 Voorbereiding algemeen Stap 1. Inloggegevens Om te beginnen moet je jouw inloggegevens van het Digitale Loket van de AFM bij de hand hebben. Via Inloggen Digitaal Loket op de website van de AFM kun je inloggen met deze inloggegevens. Heb je deze niet bij de hand, of ben je je ze vergeten, kun je deze digitaal opvragen bij de AFM. Let op: alleen de formele beleidsbepaler(s) en/of een door de beleidsbepaler Gemachtigde kan inloggen in het Digitale Loket van de AFM. Stap 2. Check registratie handelsnaam in Mijn Loket Controleer vervolgens ook of jouw handelsnaam is geregistreerd bij de AFM. Zo niet, zul je deze handelsnaam alsnog moeten toevoegen, voordat je een DVD kunt opmaken met vermelding van jouw handelsnaam. In Mijn Loket kun je jouw handelsnaam toevoegen. De registratie van de door jouw gewenste handelsnaam moet ook blijken uit het KvK handelsregister. Mogelijk moet je jouw handelsnaam dus nog deponeren bij de KvK. Dit kan eenvoudig. Klik op deze link hoe je dit kunt doen. Stap 3. Start de DVD generator op (klik hiervoor op Start Dienst ) Je vindt deze op onder Financiële Dienstverleners en DVD generator. Volg de stappen van de DVD generator. In het hoofdstuk hierna geven wij voor de DVD Vermogen opbouwen : aan welke keuzemogelijkheden je in welke situatie kunt kiezen; tekstvoorstellen voor de blokken waar aanvullende informatie mag worden gegeven; aan welke informatie je niet mag vermelden, bijvoorbeeld buitensporig hoge kosten; voorbeelden van doelgroepen die je specifiek kunt opnemen; een richttarief voor diverse diensten.

2 2 Stap 4. Kies de dienstverleningsvraag Vermogen opbouwen We adviseren je één DVD tegelijkertijd aan te maken. Na invulling van de handelsnaam, opent zich een invulscherm, waar je in kan beginnen nadat je akkoord gaat met de vermelde disclaimer. Het invullen van de DVD kan beginnen (zie invulinstructie hierna).

3 3 Hulpinstructie opmaken DVD Vermogen opbouwen NB: Deze DVD gaat in op de adviesvraag Vermogen opbouwen. Klanten met een adviesbehoefte ten aanzien van bijvoorbeeld een aanvullend pensioen, doel sparen (studie, een auto, vakantie, etc.), een appeltje voor de dorst of ter aflossing van een geleend bedrag, zul je vooraf deze DVD moeten verstrekken. Bij een hypotheek en/of kredietbehoefte van de klant hoeft deze DVD niet apart te worden verstrekt; in dat geval verstrek je de DVD Hypotheekvraag. Alleen wanneer de adviesvraag sec over het opbouwen van vermogen gaat of kan gaan, verstrek je deze DVD Vermogen opbouwen tijdig voorafgaand aan je dienstverlening. In de DVD vragenlijst volg je het volgende menu: Niet alle keuzes in de DVD generator staan in dit document; alleen de vragen en keuzes die mogelijk vragen oproepen. Hieronder geven we je extra informatie en tips.

4 4 Onderdeel: Handelsnaam Geef aan welke handelsnaam je wilt gebruiken voor de DVD. Tip: Na het aangeven voor welke entiteit/handelsnaam je je DVD wilt opmaken, worden de bij de AFM bekend zijnde adresgegevens weergegeven. Deze kun je overschrijven, bijvoorbeeld als je voor een bepaalde entiteit andere telefoon of gegevens gebruikt. Wat je hier opneemt, wordt opgenomen in de (definitieve) DVD de je aanmaakt. Onderdeel: Producten Geef aan in welke producten je adviseert en/of bemiddelt bij de adviesvraag Vermogen opbouwen. Opmerking: We gaan ervan uit dat je in de standaard genoemde verzekeringsproducten en beleggingsfondsen kunt adviseren en/of bemiddelen (behalve beleggingsobjecten). Vink alle producten aan, behalve beleggingsobjecten. Voor de laatste categorie heb je doorgaans geen deelvergunning. Als je voor het adviseren in beleggingsinstellingen (nadere regeling Mifid) geen deelvergunning hebt, kun je deze uiteraard ook niet aanvinken.

5 5 Onderdeel: Hoedanigheid Geef aan in welke hoedanigheid je optreedt. Tip: Kies in beide gevallen voor de optie Adviseur/Bemiddelaar. Als je in voorkomende gevallen op execution only basis bemiddelt, kun je dit elders in de DVD kwijt in een open veld. NB: Als je op execution only basis in risicoverzekeringen (betalingsbeschermers, individuele AOV s) bemiddelt, moet je ook vóóraf de kennis en ervaring inwinnen van de klant. Deze in te winnen info moet aan bepaalde eisen voldoen. Bovendien moet je de klant schriftelijk (aantoonbaar!) waarschuwen dat het inwinnen van advies raadzaam is, voordat je voor hem bemiddelt.

6 6 Onderdeel: Belangentransparantie Geef aan in welk type producten je adviseert/ bemiddelt. Opmerking: Vink In uitsluitend in producten van andere aanbieders aan. Dit gaat eigenlijk op voor alle financieel dienstverleners die niet zelf aanbieder zijn van financiële producten. Laat je niet afleiden door de term andere aanbieders.

7 7 Onderdeel: Objectieve analyse Geef per productsoort aan hoeveel producten je meeneemt in een vergelijking. Tip: Geef hierbij het gemiddeld aantal aanbieders, c.q. specifieke producten die je in je vergelijking meeneemt. Zorg dat je je met het door jou gegeven antwoord desgevraagd altijd kunt verantwoorden tegenover de AFM. Neem bijvoorbeeld alle aanbieders mee die in deze productcategorie aantoonbaar in het door jou gebruikte adviespakket wordt vergeleken, zoals Finix, Hypobox, Findesk, Moneyview, etc. De AFM maakt voor dit doel jaarlijks een lijst met aantallen beschikbare producten in de markt. Deze vind je achterin de handleiding van de AFM. We verwachten dat je de antwoorden die je hier geeft kunt verantwoorden, maar gaan er ook vanuit dat je een behoorlijk aantal van de beschikbare producten per productsoort vergelijkt. Er zijn voldoende tools beschikbaar die je in de gelegenheid stellen dit in praktijk ook daadwerkelijk te doen, zoals de voorwaarden vergelijker VIP en Finix.

8 8 Geef per productsoort een schatting aan in hoeveel gevallen je deze productsoort adviseert. Tip: Je kunt je hierbij richten op ervaringen vanuit het verleden, maar je mag je hier ook richten op de toekomstige adviezen. NB: Achter de invulling van het aantal aanbieders, als de in te vullen schatting zit een wiskundige benadering van de AFM. De ratio hierachter is dat de AFM onderbouwd wil zien of er daadwerkelijk sprake is van objectief advies. Onderdeel: Gekwalificeerde deelnemingen Tip: In praktijk zullen de meeste financieel dienstverleners geen directe of indirecte belangen kennen in één of meer andere financieel dienstverleners of aanbieders van financiële producten, noch zullen aanbieders een gekwalificeerd belang hebben in de financieel dienstverlener. Het antwoord zal veelal Nee zijn op de eerste vraag. Er is pas sprake van een zogenaamde gekwalificeerde deelneming, als er 10% of meer van de (stemrechten op de) aandelen van een financiële onderneming wordt gehouden. Tip: Je zult in praktijk met meerdere aanbieders van financiële producten een aanstellingsovereenkomst hebben. Alleen voor zover je je hierin contractueel verplicht tot het bij voorkeur aanbieden van bepaalde financiële producten, is er sprake van contractuele verplichtingen. Het hebben van een rekening-courant relatie en/of een aanstelling om

9 9 diverse producten van die aanbieder te mogen bemiddelen, kwalificeert zich niet als een contractuele verplichting. Onderdeel: Kosten Geef de gemiddelde beloning weer voor de dienstverlening die je aanbiedt. Tip: De getoonde tabel moet gevuld worden, in hele euro s. Er kan naast gemiddelde tarieven ook onderscheid worden gemaakt in 3 door je zelf te kiezen doelgroepen. Kies hiervoor de optie Anders, nl.. Je hebt hier 40 leestekens om kernachtig aan te geven welke doelgroep je apart wilt benoemen in de kostentabel. Tip: Op de volgende pagina staat een voorbeeld met daarin richttarieven voor een paar verschillende doelgroepen. Je kunt hier uiteraard van afwijken. De tarieven die je hier hanteert moeten echter altijd in overeenstemming zijn met de redelijkerwijs te verwachten inspanningen én mogen niet kennelijk onredelijk (lees: buitensporig) zijn. Wanneer je hier een onredelijk hoog of irreëel laag tarief opneemt, kan de AFM deze als buitensporig kwalificeren.

10 10 Voorbeeld kostentabel Huis & Hypotheek Advieskosten* Gemiddelde kosten 700,- Optioneel in te vullen Optioneel in te vullen Optioneel in te vullen Kosten gericht op afsluiten product 295,- Combinatie advies en afsluiten 995,- * Let er op dat je bij Advieskosten het bedrag inclusief 21% btw opneemt. Bij afhandelingskosten of een combinatie is sprake van (een intentie tot) bemiddeling en is de dienstverlening vrijgesteld van btw-heffing. Tip: Als je een bepaalde dienst niet aanbiedt (je bemiddelt bijvoorbeeld niet zonder advisering), kun je dat veld leeg laten. Er wordt in dat veld dan automatisch nvt in de DVD opgenomen. Tip: Ga bij de invulling van je gemiddelde kosten uit van je daadwerkelijke gemiddelde kosten voor soortgelijke advies en/of bemiddelingstrajecten, bijvoorbeeld bij je laatste 10 klanten. Het is hier niet de bedoeling een vanaf-prijs op te nemen, met als doel een kennismakingsafspraak af te dwingen op basis van een onjuiste voorstelling van zaken. Open veld suggestie bij het onderdeel Kosten (maximaal 400 leestekens): Bovenstaande (gemiddelde) kosten baseren wij op basis van onze ervaringen met diverse verzekeringsadvies trajecten. Afhankelijk van uw specifieke situatie doen wij u een maatwerk voorstel. Dit voorstel kan ook bestaan uit een combinatie van een vast tarief met advies op uurbasis. De met u afgesproken kosten en dienstverlening leggen we vast in een opdracht tot dienstverlening. Tip: De vrij in te vullen tekst moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet deze aansluiten bij de aard en het doel van dit onderdeel in de DVD én mag deze geen afbreuk doen aan de voorgeschreven teksten. Geef aan op welke wijze je de kosten in rekening brengt De wijze waarop de kosten in rekening worden gebracht, worden altijd opgenomen in het dienstverleningsdocument. Tip: Wij gaan ervan uit dat de meeste financieel dienstverleners hier kunnen kiezen voor antwoord 1. Dit antwoord biedt je de mogelijkheid om zowel op fee, als (deels) op basis van uurtarief te kunnen werken.

11 11 NB: De volgende standaard tekst van de AFM wordt altijd in de DVD gepubliceerd onder kosten: Afhankelijk van de diensten die u kiest kunnen de kosten die in rekening worden gebracht verschillen. Dit document kunt u gebruiken bij het maken van concrete afspraken over de dienstverlening. Onderdeel: Nazorg Geef aan of je diensten verricht na het adviseren, bemiddelen of afsluiten van het product. Tip: Kies hier het antwoord Ja. We gaan ervan uit dat iedere financieel dienstverlener in haar DVD Risico s afdekken aangeeft nazorg te kunnen leveren. Geef aan of je deze nazorg diensten in de DVD wilt specificeren. Tip: Kies hier het antwoord Ja. Naast de 3 voorgeschreven standaardantwoorden, kun je ook 1 regel (maximaal 100 leestekens) toevoegen. Vink deze in ieder geval altijd aan en vul bijvoorbeeld de tekst op de volgende pagina in.

12 12 Open veld suggestie bij onderdeel Nazorg (maximaal 100 leestekens) Wij kunnen u altijd passende nazorg bieden. Vraag ons er naar of kijk op Geef aan op welke wijze je de kosten voor nazorg in rekening brengt. Vul hier in welke (combinatie-)mogelijkheden je de klant biedt om nazorg te leveren. Er is maar één keuze mogelijk. Onderdeel: Additionele teksten Hier heb je de gelegenheid om de paar open velden in de verder gestandaardiseerde DVD in te vullen. Het is zaak de vrije tekst zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de standaardtekst, en/of eventueel nuances aan te geven. Te allen tijde geldt dat de vrije tekst geen afbreuk mag doen aan de standaardtekst, noch aan de merknaam Huis & Hypotheek en de door haar voorgestane werkwijze. Vrije tekst bij het onderdeel: Onderzoek Vul de volgende standaard AFM tekst aan in het vrije veld. We beginnen met uw persoonlijke situatie. Want pas als we uw persoonlijke situatie goed kennen, kunnen we u een goed financieel advies geven. Samen met u beantwoorden we bijvoorbeeld de volgende vragen: - Wat weet u al over mogelijke financiële oplossingen? En heeft u hier ervaring mee? - Wat wilt u en wat kunt u betalen? - Hoeveel zekerheid wilt u? En hoeveel risico kunt u en wilt u nemen? Open veld suggestie bij onderdeel Onderzoek (maximaal 400 leestekens) We doen dit door u uitgebreid vragen te stellen. Het invullen van een vragenlijst kan hier onderdeel van zijn. Naast dat dit onderzoek een wettelijke verplichting is, leveren uw antwoorden en onze eventuele aanvullende vragen een gericht en persoonlijk beeld van uw situatie op. Dit is het startpunt voor onze analyse en advies.

13 13 Vrije tekst bij het onderdeel: Advies Vul de volgende standaard AFM tekst aan in het vrije veld. Nadat we uw persoonlijke situatie en wensen in beeld hebben gebracht en een beeld hebben van u als klant, analyseren we dit klantbeeld. U krijgt een financiële oplossing die aansluit bij uw situatie en wensen. Open veld suggestie bij onderdeel Advies (maximaal 400 leestekens) We analyseren hiervoor de door u gegeven antwoorden, scherpen deze waar nodig verder samen met u aan en bespreken met u welke oplossingen invulling kunnen geven aan uw wensen en doelstellingen.

14 14 Vrije tekst bij het onderdeel: Contract Vul de volgende standaard AFM tekst aan in het vrije veld. Nadat wij u advies hebben gegeven, neemt u een beslissing. Als u dat wilt kunnen wij ervoor zorgen dat u de contracten krijgt. Open veld suggestie bij onderdeel Contract (maximaal 400 leestekens) Het adviestraject is afgerond. In deze fase helpen wij u onder andere met het aanvragen van de geadviseerde financiële oplossingen, het bewerkstelligen van een soepel aanvraagproces, de communicatie met de aanbieder en het controleren van de definitieve stukken. Kortom: wij zorgen dat het voor u is geregeld!

15 15 Onderdeel: Afsluiting Je bent nu klaar met het invullen. Sla de DVD eerst op als concept. Na het valideren krijg je de melding Aanvraag opgeslagen. Controleer na het opslaan nogmaals de ingevulde antwoorden. Maak deze vervolgens definitief door de verklaring aan te vinken en op Maak DVD te klikken. De DVD is nu beschikbaar in pdf-formaat in het Digitale Loket van de AFM. NB: Je kunt een al definitief gemaakte DVD altijd aanpassen en hiermee overschrijven. Klik in het digitaal loket op het opgeslagen concept en volg na eventuele aanpassingen weer bovenstaande stappen.

Voorbereiding algemeen

Voorbereiding algemeen 1 Voorbereiding algemeen Stap 1. Inloggegevens Om te beginnen moet je jouw inloggegevens van het Digitale Loket van de AFM bij de hand hebben. Via Inloggen Digitaal Loket op de website van de AFM kun je

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag Steenrijk Hypotheken en Verzekeren Nieuwe Stationsstraat 20 6811 KS Arnhem 0850470223 info@steenrijkhypotheek.nl Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor jou kunnen doen.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Pensioen aanvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Consultatie Nrgfo en toelichting Dienstverleningsdocument

Consultatie Nrgfo en toelichting Dienstverleningsdocument Consultatie Nrgfo en toelichting Dienstverleningsdocument Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Risico s afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies ONZE DIENSTVERLENING Inleiding Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten, de wijze

Nadere informatie

VERMOGEN OPBOUWEN. Dienstverleningsdocument. Versie 1.2 / juni 2014 Compliance

VERMOGEN OPBOUWEN. Dienstverleningsdocument. Versie 1.2 / juni 2014 Compliance VERMOGEN OPBOUWEN Dienstverleningsdocument Versie 1.2 / juni 2014 Compliance Meeùs Assurantiën BV is dochteronderneming van Meeùs Groep BV, onderdeel van Aegon. Meeùs Groep BV is geregistreerd bij de AFM

Nadere informatie

Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering

Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering Monuta Adviesinstructie uitvaartverzekering Inleiding De adviseur die zich bezighoudt met advisering over uitvaartverzekeringen, is verplicht een passend advies te geven. De adviseur dient er altijd voor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen Adviesgroep Koeman-De Baronie B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad. Dit dienstverleningsdocument is opgemaakt

Nadere informatie

RISICO S AFDEKKEN. Dienstverleningsdocument. versie 2.0/oktober 2014 Compliance

RISICO S AFDEKKEN. Dienstverleningsdocument. versie 2.0/oktober 2014 Compliance RISICO S AFDEKKEN Dienstverleningsdocument versie 2.0/oktober 2014 Compliance Meeùs Assurantiën BV is dochteronderneming van Meeùs Groep BV, onderdeel van Aegon. Meeùs Groep BV is geregistreerd bij de

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag Huis & Hypotheek De Baronie Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad. Dit dienstverleningsdocument is opgemaakt volgens

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs.

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u

Nadere informatie

Inhoud Dienstverleningsdocument

Inhoud Dienstverleningsdocument Inhoud Dienstverleningsdocument In dit document zijn de wettelijk verplichte Dienstverleningsdocumenten (DVD s) opgenomen. Het gaat achtereenvolgens om de onderdelen: Vermogen opbouwen Risico s afdekken

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Risico s afdekken

Dienstverleningsdocument Risico s afdekken Adviesgroep Koeman-De Baronie B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen zijn onze leidraad. Dit dienstverleningsdocument is opgemaakt

Nadere informatie

Handleiding DVD Generator

Handleiding DVD Generator Handleiding DVD Generator Oktober 2014 - versie 1.6 Tip! Sla uw antwoorden per scherm op zodat er geen gegevens verloren gaan. 1 Inleiding Op 1 januari 2013 is het provisieverbod op het verlenen van financiële

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument hypotheekaanvraag

Dienstverleningsdocument hypotheekaanvraag Dienstverleningsdocument hypotheekaanvraag Inleiding In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken

Nadere informatie

Inhoud Dienstverleningsdocument

Inhoud Dienstverleningsdocument Inhoud Dienstverleningsdocument In dit document zijn de wettelijk verplichte Dienstverleningsdocumenten (DVD s) opgenomen. Het gaat achtereenvolgens om de onderdelen: Vermogen opbouwen Risico s afdekken

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen Kröller Assurantiën B.V. Laan van Nieuw Oost Indië 123 2593 BM s Gravenhage T+ 31(0)70 34 22 400 Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen Kröller Assurantiën B.V. is onderdeel van Aon en is geregistreerd

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen Dienstverleningsdocument Adres Telefoon Telefax E-mail Internet Kerkstraat 89 3882 BP Putten 0341-35 20 43 0341-35 70 84 info@vandemheen.nl www.vandemheen.nl In dit document staat wat

Nadere informatie

Hypotheek, Risico s afdekken en Vermogen opbouwen

Hypotheek, Risico s afdekken en Vermogen opbouwen De kerngegevens van ons kantoor vindt u in onze dienstenwijzer. Hierin vindt u alle benodigde informatie over ons bureau en de wijze waarop wij onze dienstverlening verrichten. Op de pagina s hieronder

Nadere informatie

Handleiding DVD Generator

Handleiding DVD Generator Handleiding DVD Generator Augustus 2014 - versie 1.6 Tip! Sla uw antwoorden per scherm op zodat er geen gegevens verloren gaan. 1 Inleiding Op 1 januari 2013 is het provisieverbod op het verlenen van financiële

Nadere informatie

Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als

Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als Dienstverleningsdocument 1. Waarom dit dienstverleningsdocument? Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als opdrachtgever verrichten. Mol Assurantiën B.V. is gespecialiseerd

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen. Flexis Benefits Zoetermeer BV

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen. Flexis Benefits Zoetermeer BV DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Vermogen Flexis Benefits Zoetermeer BV In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Handleiding DVD Generator

Handleiding DVD Generator Handleiding DVD Generator Juni 2013 - versie 1.1 Tip! Sla uw antwoorden per scherm op zodat er geen gegevens verloren gaan. 1 Inleiding Op 1 januari 2013 is het provisieverbod op het verlenen van financiële

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument ( DVD ) V1-PHV-05022013 Het dienstverleningsdocument is een informatief document waarin wij u aangeven wie wij zijn en wat onze werkwijze is. Ook wordt

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs.

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben

Nadere informatie

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken.

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. Dienstenwijzer Wegwijs bij RegelingFD In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. RegelingFD R e g e l i n

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Risico's afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Kerngegevens

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Hypotheekaanvraag Risico afdekken Vermogen opbouw Pensioenaanvraag Bijlage tarieven Hoofdvestiging Kantoor Zundert Dorpsstraat 3 Het Laar 1 4751 AH Oud Gastel 4881 DS Zundert 0165-512851

Nadere informatie

PENSIOENVRAAG WERKGEVER

PENSIOENVRAAG WERKGEVER PENSIOENVRAAG WERKGEVER Dienstverleningsdocument Versie 1.2 / juni 2014 Compliance Meeùs Assurantiën BV is dochteronderneming van Meeùs Groep BV, onderdeel van Aegon. Meeùs Groep BV is geregistreerd bij

Nadere informatie

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g

gen O Verm D DV V e r z e k e r i n g e n - z A k e L i J k r i S i C O B e H e e r - H y p O t H e k e n - p e n S i O e n p L A n n i n g DVD Vermogen Verzekeringen - ZAKELIJK RISICOBEHEER - Hypotheken - pensioenplanning In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Welkom bij Regeling Financiële Dienstverlening, wij geven u graag deskundig advies. Wij mogen u adviseren over de volgende

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DVD 2013.1 Van t Riet Assurantie Advies B.V. Pagina 1 van 5 Inleiding Op onze dienstverlening is de Wet op het financieel toezicht van toepassing. Eén van de eisen uit deze wet

Nadere informatie

Hypotheek, risico s afdekken & vermogen opbouwen

Hypotheek, risico s afdekken & vermogen opbouwen Hypotheek, risico s afdekken & vermogen opbouwen Dienstverleningsdocument Versie: 19-1-2017 Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen

Dienstverleningsdocument. Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheken Risico Vermogen Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Je ontvangt deze informatie van ons omdat je mogelijk gebruik wilt maken van de dienstverlening van Verzekeringen24. Wij adviseren je deze informatie goed door te lezen en bij

Nadere informatie

DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1

DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1 DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1 DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 2 Duijff en Hunneman Financiële Dienstverlening Matsijslaan 27 1701 NK Heerhugowaard

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies voor relaties van Postma Financieel Advies Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van schadeverzekeringen,

Nadere informatie

lezen wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel onze dienstverlening kost. In deze situaties heeft u een vermogensopbouw vraag en moet u over

lezen wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel onze dienstverlening kost. In deze situaties heeft u een vermogensopbouw vraag en moet u over Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen/sparen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken

Nadere informatie

Ons dienstverleningsdocument (DVD)

Ons dienstverleningsdocument (DVD) Informatie over onze dienstverlening Wij zijn een financieel dienstverlener. Wij adviseren, bemiddelen en bieden nazorg op het gebied van financiële producten. Daarbij staat altijd úw belang voorop: wij

Nadere informatie

Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1. Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2. Kosten: Hoeveel betaalt u? 4

Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1. Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2. Kosten: Hoeveel betaalt u? 4 Inhoudsopgave Dienstverleningsdocument Vermogen opbouw 1-4 Samenvatting: Wat kunnen wij voor u doen? 1 Toelichting: Wat kunnen wij voor u doen? 2 Kosten: Hoeveel betaalt u? 4 Dienstverleningsdocument Risico

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument pensioenvraag

Dienstverleningsdocument pensioenvraag Dienstverleningsdocument pensioenvraag Inleiding In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken

Nadere informatie

In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners

In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 Dienstverleningsdocument Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Pensioenvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen en andere financiële diensten.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot dit klachteninstituut: KiFid 070-333 89 99

Mocht u menen dat wij niet adequaat op uw klacht hebben gereageerd, dan kunt u zich wenden tot dit klachteninstituut: KiFid 070-333 89 99 Dienstenwijzer Wet op het financieel toezicht december 2014 De Regt assurantiën v.o.f., handelend onder de namen De Regt adviesgroep, De Regt assurantiën, De Regt adviseurs, De Regt pensioenadviseurs,

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Onze gegevens Domek B.V Burgemeester Godschalxstraat SB s-hertogenbosch Telefoon

DIENSTENWIJZER. Onze gegevens Domek B.V Burgemeester Godschalxstraat SB s-hertogenbosch Telefoon DIENSTENWIJZER Algemeen Op de dienstverlening van ons kantoor is de Wet op het financieel toezicht van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt is dat wij u tijdig informeren over wie wij zijn

Nadere informatie

Kerngegevens ONZE DIENSTVERLENING

Kerngegevens ONZE DIENSTVERLENING ONZE DIENSTVERLENING Inleiding Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten, de wijze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument HAVES Assurantie- & Financieringskantoor

Dienstverleningsdocument HAVES Assurantie- & Financieringskantoor Dienstverleningsdocument HAVES Assurantie- & Financieringskantoor Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Risico's afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen.

Onze bereikbaarheid U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen. WFT Dienstenwijzer Inleiding U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken/verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële belangen

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Dienstverleningsdocument Pensioenvraag Werkgever In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Hypotheekaanvraag Risico afdekken Vermogen opbouw Pensioenaanvraag Bijlage tarieven Hoofdvestiging Kantoor Zundert Dorpsstraat 3 Bredaseweg 7 4751 AH Oud Gastel 4881 DC Zundert

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Wilt u een lening voor uw woning? Bijvoorbeeld omdat u een woning wilt kopen en daarvoor een lening nodig heeft, of omdat u nadenkt over een

Wilt u een lening voor uw woning? Bijvoorbeeld omdat u een woning wilt kopen en daarvoor een lening nodig heeft, of omdat u nadenkt over een Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Registratie AFM Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12011036.

Registratie AFM Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12011036. DIENSTENWIJZER Informatie over onze dienstverlening op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie

Nadere informatie

VERMOGEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES

VERMOGEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES VERMOGEN VERZEKERINGEN - ZAKELIJK RISICOBEHEER - HYPOTHEKEN - PENSIOENADVIES WWW.TAYLORMATES.NL In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

De Marne PV - Bolsward telnr DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

De Marne PV - Bolsward telnr DIENSTVERLENINGSDOCUMENT De Marne 57 8701 PV - Bolsward telnr. 0515-576525 info@excellentgroepfriesland.nl www.excellentgroepfriesland.nl DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek Dienstverleningsdocument HYPOpARTNERS B.V. Op grond van de Wet financieel toezicht (WFT) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële) overeenkomst/opdracht tot dienstverlening

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Postbus 179 AFM 12020125 9470 AD Zuidlaren KvK 01165328 Bank 47.69.93.024 T 050 85 38 417 F 050 23 04 045 www.shassurantie.nl info@shassurantie.nl Geachte relatie, Dit document

Nadere informatie

Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12016220

Ons kantoor is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12016220 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT juli 2013 Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs.

Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Wat kunnen wij voor u doen? En hoeveel betaalt u daarvoor? Met dit document kunt u ons vergelijken met andere adviseurs. Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen

Nadere informatie

Onbezorgd een nieuwe private lease auto rijden?

Onbezorgd een nieuwe private lease auto rijden? Onbezorgd een nieuwe private lease auto rijden? Een nieuwe of gebruikte auto rijden voor een vast bedrag per maand. Wij maken het voor u (verantwoord) mogelijk! Het Financieringshuis, dé auto financier

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet Risico's afdekken en vermogen opbouwen Dienstverleningsdocument Versie: 14-04-2016 Dienstverleningsdocument Risico's afdekken In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere

Nadere informatie

Van Munnen & De Haan DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

Van Munnen & De Haan DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Van Munnen & De Haan DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Statutaire naam Van Munnen & De Haan Handelsnamen kantoor Van Munnen & De Haan PassendHypotheekadvies.nl PassendPensioenadvies.nl Van Munnen & De Haan Consultancy

Nadere informatie

DGA VERMOGEN OPBOUW. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland

DGA VERMOGEN OPBOUW. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland DGA VERMOGEN OPBOUW november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag Aeilkema & Partners B.V. Van Stolbergweg 195 9641HK VEENDAM 0598622225 info@aeilkema.nl In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere

Nadere informatie