De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004."

Transcriptie

1 Wandeling Heuvelrug Bron: Wandelkrant Te Voet (feb. 2001) Auteur Berry Schutten Correcties: Henk Swart De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli Deze rondwandeling start bij restaurant Darthuizen. (te bereiken met lijn 50 van Utrecht CS-(of NS-Zeist/Driebergen) naar Wageningen/Arnhem via Doorn, uitstappen Leersum halte Donderberg. Aan de overzijde van het restaurant iets naar rechts langs de grote weg en dan linksaf de Burg. v.d. Boschlaan in. Aan de rechterkant bevindt zich het kerkhof. Even na de ingang van het kerkhof staat links de graftombe van Van Nellestein. Loop naar de toren. Boven aangekomen haaks naar rechts en al spoedig bereik je dan een rode paaltjesroute. Linksaf de route volgen (op een Y-splitsing is rood paaltje zoek, maar hier linker tak nemen) tot aan de Uilentoren (aan de Lomboklaan). Achter de Uilentoren gaat het pad verder dat gemarkeerd is met de rode paaltjes achter afsluitboom. Bij een klein kruispuntje gaat de rode markering naar links. Loop hier naar rechts en neem in het bos de rechtertak van de Y-splitsing. Er verschijnen geel/blauwe markeringen. Aan het eind, bij T-splitsing voor een omheining, naar links. Loop door tot aan het fietspad, hier naar rechts. U passeert nog een asfaltweg naar rechts. Waar de afrastering rechts eindigt in een hoek, het pad naar rechts inslaan, opnieuw korte tijd langs de afrastering.(blijf de geel/blauwe markering volgen.). Dit pad komt uit bij een soort splitsing waar een pad naar rechts wegloopt. Ga rechtdoor het open veld op. Dit is Donderstein. Steek het veld over en ga aan het einde iets omhoog. Volg de geel/blauwe markering die linksaf het bos ingaat, later met een boog naar rechts. U bereikt een asfaltweg (Scherpenzeelseweg). Steek de weg over, passeer de afsluitboom en ga na de afsluitboom gelijk naar rechts. Verlaat nu de geel/blauwe markering. Vervolgens het eerste pad naar links. Bij driesprongen of zijpaden rechtdoor. Bij een ruime kruising met rode en witte paaltjes rechtsaf (hier staan rode paaltjes en later ook streekpadstrippen (blauw/geel). Loop door tot het grote open veld voor u. Hier naar links langs het veld. U bereikt aan het eind van het veld een ander pad waar u naar rechts gaat. Loop vervolgens door tot aan de grote weg. Steek deze over om aan de overkant het pad te vervolgen. Passeer een witte afsluitboom van Zuylestein. Loop door tot het kruispunt met aan de rechterkant de schaapskooi. Hier is de splitsing tussen een lange en een korte variant. Korte variant. Ga bij de schaapskooi linksaf en loop alsmaar rechtdoor, waarbij het pad na een weiland overgaat in asfalt (Zuylensteinseweg) en tussen de bebouwing ook rechtdoor blijven lopen tot aan het einde van de Kersweg een doorlopende weg wordt bereikt met de nodige richtingborden. Loop naar rechts en houd de borden richting Eck en Wiel aan.

2 Steek de Lekdijk over en volg weer het bord richting Eck en Wiel. Aan de linkerhand ligt nu de tuin van kasteel Amerongen. Na een paar honderd meter komt de lange variant op de route uit, namelijk bij het einde van het kasteelterrein. Hier linksaf, een schelpenpad over de kasteelgrachtdijk.

3 Lange variant: Via de Amerongse Bovenpolder (toegankelijk van 1/4 tot 1/10). Loop vanaf de schaapskooi rechtdoor. (links ligt het kasteel Zuylenstein). Het pad maakt na 100 meter een bocht naar links. Dan de eerste afslag rechts (verderop links de vijver van het kasteel). Vervolgens meteen de eerste afslag rechts, een smal pad. Loop tussen de weilanden door. Waar het pad na lange tijd naar rechts afbuigt, linksaf een beekje oversteken via een plank. Het pad buigt naar links en vervolgens dit pad helemaal uitlopen (kan in bepaalde periodes knap blubberig zijn.). U bereikt de dijk. Hier naar rechts. Na 100 meter tegenover boerderij De Ark naar links de polder in. Volg hier de rode paaltjes. Passeer het hek en houdt rechts aan. Gedurende tocht door de polder loopt u tussen de koeien of schapen door. Passeer weer een hek bij een sluisje. Passeer nogmaals een houten hek met een sluisje. Nu richting de rivier de Lek. Bij het prikkeldraad naar links. Blijf nu langs het prikkeldraad lopen. Aan het eind links aanhouden en loop naar een soort binnenwater. Steek dit water over via de houten brug. Vervolgens nogmaals over een houten bruggetje. Steek schuin naar links het weiland over. Loop naar het prikkeldraad (u loopt naar de huizen in de verte). Direct na het volgende bruggetje rechts aanhouden. Passeer wederom een hekje, nog een hekje en dan rechtdoor. U bereikt het bord met de info over de polder. Passeer het ijzeren hek en loop door naar het hek voor u. Op de asfaltweg naar links en na meter naar rechts. Vervolg beide varianten. Links ligt kasteel Amerongen. Ga na een bocht naar links, het eerste pad naar rechts op. Links ligt de kerk van Amerongen. U bereikt een asfaltweggetje. Hier naar rechts. Laat een karrenspoor naar rechts liggen en ga nog circa 10 meter rechtdoor. Dan naar links de trappen op. U bereikt dan een plek waar in het verre verleden dieven en schurken werden opgehangen. Ga naar links een klein paadje op. U bereikt het kerkhof en gaat hier naar rechts. Wandel tegenover het familiegraf van A.B. Albers een klein paadje naar rechts op. U bereikt de grote weg. Steek deze over om vervolgens aan de overkant het Amerongse Bos in te gaan. Bij het bordje ruiterpad naar rechts. Hier staat het bordje Geniet van de natuur enz. Eerste duidelijke pad naar links, (rechtsvóór staat een bankje). Dan eerste kruising naar rechts (aan de linkerhand op de hoek staat een paaltje met een hoefijzer). Het pad maakt een zwakke bocht naar links en komt uit bij het bosrestaurant en pannenkoekenhuis Berghuis. (op maandag gesloten).

4 Ga vanaf het Berghuis links van de schuur van SBB richting het noorden, richting Amerongse Kop. Links ligt nog een grafheuvel die als museum is ingericht (absoluut even rondneuzen!).. Passeer een afsluitboom en loop recht door de heuvel op. Het pad maakt eerst een zwakke bocht naar rechts en vervolgens weer naar links. U bereikt een kruispunt van 5 paden. Hier ligt het hoogste punt van de wandeling, 68,9 meter, staat een informatiezuil. Weg direct naar rechts negeren, maar loop schuin naar rechts. (Bij het bordje Amerongse Berg en daaronder Eigen weg). Al snel duikt rechts een rood paaltje op. Er volgt opnieuw een kruispunt. Hier naar links. Vervolgens is er wederom twee maal een kruispunt: nu rechtdoor. Weer bereikt u een kruispunt, waar 5 paden samenkomen. Ga niet naar rechts, hier staat een blauw paaltje. Loop niet rechtdoor, maar neem het pad waar aan de rechterkant een geel/blauw paalje staat. Negeer alle paden naar links en na geruime tijd bereikt u een Y-splitsing, houd hier links aan, een klein paadje. U bereikt een asfaltweg. Steek deze over om aan de overkant een klein paadje te nemen. Waar pad van rechts samenkomt, mee naar links buigen. Spoedig is het pad onderbroken, maar er is rechts een noodpaadje uitgesleten. Vlak achter dit obstakel ligt het fundament van een oud bouwwerkje. Precies hiervóór een breed pad naar rechts nemen (dat is het pad rechts van het obstakel met het noodpad). Na een bochtje naar rechts en naar links gaat het pad over in een grasachtig pad (graszijpad links negeren maar rechtdoor lopen). U bereikt een breder bospad. Precies aan de overkant (iets naar rechts) ligt tussen het struikgewas een klein paadje, zeer onduidelijk te zien. Ga dit in. Bij het eerste kruispunt rechtdoor. Wanneer het pad naar rechts afbuigt, naar links. Dus niet het kleine paadje rechtdoor op. U bereikt een bospad. Hier naar rechts, vóór het bordje Amerongse berg. Negeer de zijpaden. Bij kruispunt met witte paaltjes rechtdoor. U bereikt nog een kruispuntje. Hier gaat het hoofdpad naar rechts. Links staat een afsluitboom. Ga niet naar rechts of links, maar nog steeds rechtdoor. U bereikt een groot grassig kruispunt. Ga naar links voorbij het bord Amerongse berg met de toevoeging Eigen weg. Op het direkt daarachter gelegen brede zandfietspad rechtsaf, in westelijke richting. Volg deze richting ongeveer een kilometer, met de volgende bijzonderheden: Eerste kruispunt (zonder markeringen) rechtdoor. Volgende kruispunt wederom rechtdoor. Laat alle paden naar links liggen. Nu volgen nog vier kruispuntjes met de volgende kenmerken: 1 e kruising. ruiterpad en wit fietsroutepaaltje 2 e kruising rood paaltje 3 e kruising rood en wit paaltje 4 e kruising geen markering 5 e kruising met afgezien van het gebruikelijke witte paaltje is deze herkenbaar aan een korte, gele gasleidingmarkering op de verste rechterhoek. Ga hier rechtsaf.

5 Bij het volgende kruispuntje (rechts staat een blauwe paal en links op de hoek een bankje) naar links. Bij de volgende twee kruispuntjes rechtdoor (weer blauwe paal). Bij het dan volgende kruispuntje wederom rechtdoor (rode en blauwe paal). een smaller paadje in. U bereikt een kruispuntje van paden. Hier scherp naar rechts (een gras-metheide paadje). Zijpaden negeren en pas bij de asfaltweg naar rechts. Na 20 meter naar links, een smal kronkelpaadje in, dat nu deel uitmaakt van het Utrechtpad met de geel/rode strippen. Bij een fietspad oversteken om vervolgens het brede pad geruime tijd te vervolgen in dezelfde richting. Loop wat door het zand heen, maar blijf wel rechtdoor gaan. Bij begrazingsgebied door een klaphekje. Bij een kruispunt rechtdoor, in de richting van het bos. Bij het prikkeldraad, even naar links en dan naar rechts door klaphekje. Ga rechtdoor en verlaat dus het Utrechtpad. Het geheel wordt nu wat lastiger. Houd zoveel mogelijk het pad aan. Dit loopt enigszins naar rechts, komt dan samen met een ruiterpad en buigt hier mee naar links. Het kronkelt en is hier en daar behoorlijk modderig. U bereikt een soort driesprong, vlak na de plek waar aan de linkerhand een pad uitkomt. Op deze driesprong het hoofdpad nog even volgen, maar snel daarna volgt weer een driesprong en nu de aftakking naar links/vóór nemen, eveneens een tamelijk breed bospad. Aan het eind maakt het pad een bocht naar rechts. Bij fietspad rechtdoor over de zandweg naast het fietspad. Wanneer het fietspad verderop naar rechts afbuigt, rechtdoor (Boswachterij Leersum, Eigen weg). Bij een hekje linksaf hekje door en loop richting het water. Blijkens reacties op deze wandeling staat aan de ingang bij het hek een bordje dat de toegang verbiedt van 15 maart tot 15 juli. Kennelijk wordt dat nadien weer verwijderd, want wij hebben het nooit gezien. Mocht het er weer staan, dan kunt u in plaats van het hekje door, rechtdoor blijven lopen en helemaal om de plassen heen lopen. U volgt dan de rood/gele strippen van het Utrechtpad tot de ingang Breeveen bij het SBB-gebouw (zie tekst verderop). Bij een omgevallen boom en een zitbankje (rechts) naar rechts. Loop tussen de boomstronken door naar het zitbankje. Daarachter loopt een klein paadje tussen de vennen door. Dit volgen. In het voorjaar kan dit pad behoorlijk drassig zijn. Aan de overkant bij een bankje naar links om langs het water te lopen. Na verloop van tijd volgt een pad naar links (dit is op een kruispuntje waar u naar rechts over het hek heen kunt). Neem dit pad naar links. Bij het eerstvolgende kruispuntje (er staan ook nog twee bankjes) naar rechts over het Leersumse Veld. U bereikt weer een hek. Hier verlaat u het Leersumse Veld. Loop nu de brede weg af. Na het passeren van een woonhuis aan de rechterkant, staat verderop een tweede huis dat van SBB is. Ga hier naar links door een hek heen en loop het Breeveen in. Vervolgens bij het eerstvolgende pad naar rechts. Vóór een bankje en bij witte paal naar rechts. Een paadje naar rechts laten liggen en loop met een boog naar links om het heideveld heen en verder langs het hoofdpad (af en toe staat er een wit paaltje). Na een behoorlijke afstand bereikt u een klaphek met daarnaast een boerenhek. Verlaat het Breeven via het klaphek en ga naar rechts. Een klein paadje naar rechts negeren De route is nu gemarkeerd met paaltjes met geel/witte koppen. U bereikt na geruime tijd een fietspad en rechts staat ook een afsluitboom. Steek het fietspad over en vervolg aan de overkant het pad bij een bankje. Het pad is gemarkeerd met onder meer de strippen van het Utrechtpad. U bereikt op een gegeven moment een grasveldje. Precies hiervóór ligt een pad dat schuin naar rechts omhoog

6 loopt. U gaat al snel rechtsaf, een paadje met vele markeringen. Het pad daalt en stijgt weer. Wanneer de markeringen aangeven dat u naar links zou moeten, gaat u rechtdoor. Op een kruispuntje rechtdoor blijven gaan. Loop weer iets omhoog. Nu alsmaar gewoon rechtdoor lopen. U komt vanzelf op de Burg. v.d. Boschlaan (hier rechtsaf) resp. op de doorgaande autoweg bij het restaurant Darthuizen. Rechts is de bushalte.

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Maastricht-Geuldalroute

Maastricht-Geuldalroute Maastricht-Geuldalroute Van Maastricht naar Plaat Auteur: Henk Swart De wandeling is beschreven met als startpunt NS-station Maastricht (hoofdingang) en loopt via Gronsveld, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek,

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor

P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor Leersum P = paddenstoel / Y = wegwijzer / RI = richting / LA = linksaf / RA = rechtsaf / RD = rechtdoor Routes A & B In periode 15 maart 15 juli zijn routes A & B niet mogelijk i.v.m. het vogelbroedseizoen.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan).

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan). Heideroute Auteur: Henk Swart Door Gooise heidevelden Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in, maar wie op perron 1 aankwam

Nadere informatie

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg.

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg. Geuldal-Vijlnerbos Auteur: Henk Swart Door het Limburgse landschap De totale lengte van deze route is circa 27 KM over zeer geaccidenteerd terrein. Wie dat te ver vindt kan een stuk van circa 4 KM afsnijden,

Nadere informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving Tocht door de Somerense Heide en de Lange Bleek. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek.

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek. Oostmaasroute Auteur: Henk Swart Door het oude stroomgebied van de Maas Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan.

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen STRUINBULLETIN Nummer 23 Uitgave: September 2016 Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen Een Struintocht door de Overasseltse en Hatertse Vennen Door: Frans Sijben Nijmegen Vennen: een overblijfsel

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen STRUINBULLETIN Nummer 25 Juli 2014 Rondom Afferden Door de Maasduinen Rondom Afferden door de Maasduinen Door: Frans Sijben - Nijmegen Hoe bereikt u het startpunt? U begint deze wandeling in Afferden bij

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten.

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten. Westbroekroute Auteur: Henk Swart Door bos, plassengebied en open landschap Deze route begint en eindigt in Hollandsche Rading en voert deels door bos, deels door plassengebied (geen honden!) en deels

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl Routewijzigingen Duinweg. Aanvullingen en correcties op de Duinweg De genummerde PWN-wandelroutes, waarnaar in de routebeschrijving van de Duinweg wordt verwezen, zijn vervangen door wandelroutes met een

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:  Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz.

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz. Dommelroute Mooie wandeling, veel langs en over de rivier den Dommel. Van Liempde richting Gemonde, st. Michielsgestel en via Boxtel weer terug naar Liempde. Start en finish in café Het wapen van Liempde,

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Lefkada ten Voeten Uit

Lefkada ten Voeten Uit Lefkada ten Voeten Uit Wandeling nr. 1 p.10, tussen LE3 en LE4, er is geen ketting meer. p.10, na LE4, twee bankjes (achter de vuilnisbakken), de vuilnisbakken waren weg. Wandeling nr. 2 p.12, toen wij

Nadere informatie

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord.

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. 115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. Op kruising met betonfietspad rechtsaf. Waar fietspad afsplitst, pad rechts Pad boven langs beek volgen, verderop onder langs beek. Door

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk

Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk 50 Jubileum uitgave 50 jaar IVN-Oisterwijk Inhoudsopgave Voorwoord Voorzitter.pag 1 Felicitaties pag 2 IVN landelijk NME IVN Boxtel Heemkundekring Natuurmonumenten LNMH Brabants Landschap Werkgroepen pag

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk 2016)

Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk 2016) Routewijzigingen Groot-Frieslandpad (1 e druk ) 21 6 t/m 15 04 terug Gedurende sommige delen van het jaar loopt er een stier door het weiland bij de Dwangburcht. Dan geldt er een omleiding die in het veld

Nadere informatie

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals.

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals. Drielandenroute Auteur: Henk Swart Over de Limburgse heuvels Routebeschrijving De 3-landenroute start bij de bushalte kasteel Vaalserbroek van de lijn 59 van Mamelis naar Vaals via Vijlen. Wie van Maastricht

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 13. Aangepaste versie: 15 Augustus 2016

STRUINBULLETIN. Nummer 13. Aangepaste versie: 15 Augustus 2016 STRUINBULLETIN Nummer 13 Aangepaste versie: 15 Augustus 2016 Knikkerend door de natuur tussen Well en Wellerlooi Frans Sijben - Nijmegen Struintocht "Knikkerdorp" start in Well. Deze leidt u in 11 of 19

Nadere informatie

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM.

De kortste variant van deze wandeling is circa 12 KM en de totale lengte is circa 21 KM. Bellevue Auteur: Henk Swart Over de heide en door de bossen van het Gooi Naar keuze een lange of een korte wandeling. Het startpunt kan worden bereikt door vanaf NS station Naarden-Bussum met buslijn 109

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 September 2017 Struinbulletin Mokerheide en Mokerplas Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide.

Neem de trap langs de attracties aan de achterzijde van het cafe richting Pyramide. Henschoten Auteur: Henk Swart Door boswachterij Austerlitz en Den Treek/Henschoten De wandeling is zodanig opgezet dat drukke paden worden vermeden en dat degenen die de NS-route of de LAW Utrechtse heuvelrug

Nadere informatie

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij WANDELRONDJE - KASTEELDOMEIN Afstand 8,8 km (ca 2 uur) Deze wandeling vereist stevige wandelschoenen en gaat deels over onverharde paden. 1 Tijdens deze wandeling is er geen horeca langs de wandelroute.

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Sterenborg - Ter Wupping - Veele - Giezelbaarg - Wessinghuizen - Ruige Berg - Sterenborg ***** - 12,5 Km - 3:30 uur Tussen Ter Wupping en Höfte bij Wessinghuizen liggen

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie