Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek."

Transcriptie

1 Oostmaasroute Auteur: Henk Swart Door het oude stroomgebied van de Maas Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan. De naam van de wandeling is zo gekozen omdat de Maas ruim 2 miljoen jaren geleden vanaf Eijsden een bedding heeft gehad die dwars door Zuid-Limburg liep ongeveer langs de lijn Noorbeek, Slenaken, Mechelen, Vijlen en benoorden Vaals langs verder tot de samenvloeiing in de Rijn. De oevers reikten tot Ubachsberg in het Noorden tot het Vijlenerbos in het Zuiden. De route geeft een goed overzicht van het oude stroomgebied. Het landschap is daarna door natuurinvloeden, erosie en grindwinning geworden tot wat het nu is. Op de toppen van de huidige heuvels zijn nog grintlagen van stenen uit Ardennen en Vogezen aanwezig en in de lagere delen is een waterkerende leemlaag achtergebleven, waaruit op diverse plaatsen bronnen tevoorschijn komen. De wandeling is in principe een rondwandeling, maar op diverse plaatsen kan men de route afbreken, dan wel elders beginnen. Routebeschrijving Start vanaf punt A (bushalte Hoofdstraat 61). Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek. Wie van de richting Epen kwam steekt de straat over en ook de beek en gaat aan de overkant langs het voetpad linksaf langs de beek. Iets voorbij hotel Br?ll (bij bordje Partij 2 KM) rechtsaf, de rode en zwarte paaltjesroute in. Volg voorlopig deze route langs de Geul. Bij een bosje gaat de route haaks naar rechts en op de direkt daarna volgende T-splitsing de rode route verlaten en de zwarte blijven volgen die hier rechtsaf gaat. Verkeersweg oversteken. Bij kruising rechts aanhouden (zwarte route). Nogmaals verkeersweg oversteken en zwart nog blijven volgen. Op kruising met mini begraafplaatsje rechtdoor (volg verzoek op grafkruis op!). Er komen nu rode paaltjes langs de route en de zwarte verdwijnen spoedig. Bij kruising rechtdoor (paaltjes blauw en rood en rood/geel). Vlak daarna linksaf de blauwe route kiezen. (op de hoek staat ook een groene stip op bordpaal) versiedatum:

2 Bij kruising blauwe route verlaten en bij wegkruis oversteken, een stijgend pad met rode paaltjes. (Merk op dat hier op het hoge deel veel grind ligt.) Bij asfaltweg aan de overkant via het tegelpad linksaf naar beneden.. Het tegelpad komt uit bij een rotonde van de provinciale weg. Hier naar links oversteken en ook de rijksweg oversteken en daar via de achtergelegen asfaltweg naar de huizen achter de rotonde. Loop tussen de (vakwerk)huizen naar links door tot een bruggetje. Dit is startpunt B. Ga aan de noordkant van de rotonde naar beneden langs fraai vakwerkhuis. Brug over en even een smal voetpad volgen. Er zijn vanaf hier twee varianten, te weten route I en route II Route I Rechts om grenspaal 201 heen lopen en de daarachter gelegen asfaltweg omhoog volgen tot ongeveer het hoogste punt, dat is waar het bos de weg bereikt. Ga hier het pad naar links in. Daarna het 1e pad rechts in (bij grote wit/rood gestreepte paal). Boven vrijwel rechtdoor tussen de velden door naar sportvelden. Hier weer rechtdoor, een weg oversteken en verder door naar het daarachterliggende veld. Hier linksaf langs een reusachtige akker naar beneden en op de hoek daarvan naar rechts. Het pad eindigt op een asfaltweg. Rechtsaf en handel verder als vermeld bij route II inzake de duitse zijde. Route II. Direkt (v??r grenspaal 201) linksaf en na 30 meter rechts aanhouden, een asfaltpad. Bij boerderij Michaelshof rechtdoor en bij T-splitsing met bankje linksaf omhoog en de bocht naar rechts volgen. De weg komt uit bij een dubbele T-splitsing met aan de duitse kant een asfaltweg en aan de verst gelegen nederlandse kant een veldweg. Rechtsaf slaan met naar keuze de duitse of de nederlandse weg. Links ziet u het kerkje van Bocholz, rechts die van Vijlen en rechtsv??r die van het duitse Orsbach. Vervolg beide varianten I en II. Aan het eind komen ze beide uit op een asfaltweg. Wie de nederlandse landweg koos gaat hier even naar rechts de grens over langs grenspaal 207 en direkt linksaf en wie de duitse asfaltweg liep gaat nu rechtdoor, in beide gevallen een grassige landweg langs de grens. Een landweg kruisen en rechtdoor het graspad vervolgen.

3 Einde links (drukke verkeersweg) maar al na circa 100 meter de 1e weg rechts, een asfaltpaadje. Dan weer 1e rechts, een landweg, overgaande in graspad en later weer landweg. Op asfaltweg rechtsaf en vlak na de bocht een pad naar links inslaan bij geel paaltje en een bord inzake terrein voor modelvliegtuigen. Bocht naar links, dan bocht naar rechts en nog een bocht naar links, waarna het pad een stevige meidoornhoutwal volgt. Afslagen naar beneden negeren. Bij een soort Y-splitsing links/rechtdoor, een zeer smal pad dat in de lengte door de meidoornhoutwal loopt. Houd de rechte lijn aan en negeer afslagen naar beneden. Het pad gaat over in de bossen van de Schneeberg. Volg het kronkelende hoofdpad. Waar een breder pad van links erbij komt rechtdoor. Na een stijgende bocht loopt het pad langs de bosrand en sla bij kruising naast golfterrein rechtsaf. Het moderige pad komt uit bij een asfaltweg met bankje. Hier rechtsaf richting Zur Kapelle. Volg nu dit asfaltweggetje tot het eind, eerst langs anti-tank-asperges en betonnen afweerwallen (halverwege deze muur, tegenover een afslag met bordje Privatweg, ligt in de grasberm, iets voor een metalen hekje, een informatiesteen over deze wallen), later verder naar beneden tot het naambordje Schneebergweg en daar rechtdoor blijven dalen. Vlak na het buspleintje met grenssteen 198 en nog voor de wegstijging linksaf, een smal voet/fietspad langs een grensbeekje. De brug over bij grenssteen 200 en daar rechtsaf. Loop de straat uit en aan het eind rechtsaf. Bij huisnr 8 a-k linksaf een grauwe kasseienweg. Aan het eind van de kasseien linksaf langs de beek met o.m. blauwe paaltjes gemarkeerd en na een bruggetje komt het pad uit op een asfaltweggetje. Linksaf en aan het eind daarvan de drukke provinciale weg oversteken en rechtdoor een landweg in richting Harles en Holset. (zie handwijzer). Einde, op asfaltweg, schuin naar links oversteken en pad vervolgen. Bij uitgebreide splitsingen met handwijzers heel even richting Einrade lopen. maar meteen rechts aanhouden, een stijgend paadje.

4 Het pad eindigt op een asfaltweg met een bankje waar bus 59 voorbijkomt. Bushalte Harles is rechtsaf. Dit is afbreekpunt C. Anders de asfaltweg oversteken en een landweg in. Bij de bosrand op Y-splitsing rechtsaf en met de bocht mee lopen naar rechts langs het weiland. Later buigt de weg toch naar links en gaat het bos in. Dit brede pad blijven volgen. Bij Y-splitsing rechts aanhouden richting open weideplek in het bos, voorlangs een nieuw huis en dan rechts aanhoudend langs de open plek bereikt u hijgend Boscaf? 't Hijgend Hert Dit is het gehele jaar geopend van 11 tot 21 uur. Na de pauze hetzelfde pad vervolgen, inmiddels met blauwe paaltjes. Op de asfaltweg even naar rechts en snel weer linksaf het bos in. Het pad daalt en slingert enigszins. Bij kruising rechtdoor. Bij driesprong linksaf en vanaf nu de route met blauwe en gele paaltjes volgen. Bij afsluitboom rechtsaf nog slechts de gele route volgen en de blauwe verlaten. Aan het eind van dit pad linksaf en nu zijn er ook groene paaltjes bij gekomen. Tegenover huisnr 24 rechtsaf omhoog en meteen linksaf. Na draaihek rechtdoor. Na betonpad ook rechtdoor. De bereikte asfaltweg schuin naar rechts oversteken en de groene route vervolgen dwars door het veld (de gele paaltjes zijn nu weg). Aan de overkant van de akker de groene route verlaten en nu rechtdoor de blauwe route volgen. Deze route loopt tussen de wijnpercelen en langs een bosrand en buigt bij een driesprong naar rechts af en komt uit in het gehucht Rott. Op de asfaltweg hier linksaf en al na 15 meter rechtsaf. Bij T-splitsing linksaf bij bordje richting Mechelen. Er zijn nu rode paaltjes bij gekomen. Bij asfaltweg rechtsaf (Voortweg). Na het oversteken van een beek en tegenover de uitrit van een boerderij, is links een metalen hek met daarnaast een voetpad. Ga hier in en volg dit. Bij aftakkingen links aanhouden. Daal af naar de beek en volg het pad met gele en zwarte paaltjes. Na het laatste draaihekje bij de eerste huizen van Mechelen de paaltjesroute naar links negeren en het pad schuin naar rechts kiezen.

5 Dan direkt de eerste straat rechts nemen (Wienberg). Loop met de bocht mee naar links en na huisnr. 31 rechtsaf een voetpad en aan het eind daarvan rechtsaf. U komt uit bij de kerk. De dichtstbijzijnde bushalte is nu rechtsaf (halte kerk). Praktische informatie Startpunt Het beginpunt (punt A) is in Mechelen bij de bushalte Hoofdstraat 61 van lijn 57 (Gulpen- Maastricht via Slenaken). Het eindpunt is in Mechelen bij de bushalte Kerk van dezelfde lijn. Starten is ook mogelijk bij de bushalte Mamelis van de bus Gulpen richting Vaals (lijn 50). De route is dan circa 6 KM korter. (In de tekst punt B) Wie het laatste deel wil overslaan kan bij punt C een stukje rechtsaf lopen langs de weg tot een halte van buslijn 61 (Vaals-Gulpen over Vijlen) en naar Mechelen terug reizen (halte Klooster). Het afbreken bij punt C schat ik op een verkorting van eveneens 6 KM. Laatst gedeeltelijk gecontroleerd mei Achtergrondinformatie Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan.

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Zuid Limburg : Vijlen : P Pastorijweg : Vijlen RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden : bos en landelijk : diverse klimmetjes

Nadere informatie

Maastricht-Geuldalroute

Maastricht-Geuldalroute Maastricht-Geuldalroute Van Maastricht naar Plaat Auteur: Henk Swart De wandeling is beschreven met als startpunt NS-station Maastricht (hoofdingang) en loopt via Gronsveld, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek,

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004.

De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk gecontroleerd op 24 juli 2004. Wandeling Heuvelrug Bron: Wandelkrant Te Voet (feb. 2001) Auteur Berry Schutten Correcties: Henk Swart De korte variant van deze wandeling is circa 20 KM en de lange variant circa 24 KM. De route is laatstelijk

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg.

Langs de molen verder langs een klinkerweggetje omhoog voorbij een info-bord naar een asfaltweg. Geuldal-Vijlnerbos Auteur: Henk Swart Door het Limburgse landschap De totale lengte van deze route is circa 27 KM over zeer geaccidenteerd terrein. Wie dat te ver vindt kan een stuk van circa 4 KM afsnijden,

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals.

Het eindpunt van de wandeling is niet gelijk aan het beginpunt, maar in Vaals. Drielandenroute Auteur: Henk Swart Over de Limburgse heuvels Routebeschrijving De 3-landenroute start bij de bushalte kasteel Vaalserbroek van de lijn 59 van Mamelis naar Vaals via Vijlen. Wie van Maastricht

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Mei 2005. Uitgave 1. Aangepaste versie: 19 juni 2011. Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg

STRUINBULLETIN. Mei 2005. Uitgave 1. Aangepaste versie: 19 juni 2011. Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg STRUINBULLETIN Mei 2005 Uitgave 1 Aangepaste versie: 19 juni 2011 Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg Een typisch grensgeval: Een grensoverschrijdend avontuur van Eperheide naar Hombourg

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten.

Van station Hollandsche Rading circa 100 meter de straat, waaraan het. stationsgebouwtje ligt, aflopen tot aan de drukke weg met verkeerslichten. Westbroekroute Auteur: Henk Swart Door bos, plassengebied en open landschap Deze route begint en eindigt in Hollandsche Rading en voert deels door bos, deels door plassengebied (geen honden!) en deels

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij WANDELRONDJE - KASTEELDOMEIN Afstand 8,8 km (ca 2 uur) Deze wandeling vereist stevige wandelschoenen en gaat deels over onverharde paden. 1 Tijdens deze wandeling is er geen horeca langs de wandelroute.

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen STRUINBULLETIN Nummer 25 Juli 2014 Rondom Afferden Door de Maasduinen Rondom Afferden door de Maasduinen Door: Frans Sijben - Nijmegen Hoe bereikt u het startpunt? U begint deze wandeling in Afferden bij

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen

STRUINBULLETIN. Nummer 23 Uitgave: September Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen STRUINBULLETIN Nummer 23 Uitgave: September 2016 Struinen door de Overasseltse en Hatertse Vennen Een Struintocht door de Overasseltse en Hatertse Vennen Door: Frans Sijben Nijmegen Vennen: een overblijfsel

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:  Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

1. Start: P naast kasteel Wijlre

1. Start: P naast kasteel Wijlre Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Limburg : Wijlre-Valkenburg : Wijlre : P aan de Beertsenhoven : Naast Kasteel Wijlre RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan).

Aan het eind linksaf, opnieuw langs een water en bij stenen brug rechtsaf (Paulus Potterlaan). Heideroute Auteur: Henk Swart Door Gooise heidevelden Routebeschrijving Loop perron 2 of 3 af richting Amsterdam en ga temidden van de overweg rechtsaf de Comeniuslaan in, maar wie op perron 1 aankwam

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

De bossen tussen Manhay en Mormont

De bossen tussen Manhay en Mormont De bossen tussen Manhay en Mormont Grandmenil - Petite-Hoursinne - Mormont - Grandmenil ***** - 17,5 Km - 530 Hm - 5:30 uur Wandelen langs de bosranden is vaak veel interessanter dan door de bossen zelf,

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Rondom Zuid-Limburg etappe 9

Rondom Zuid-Limburg etappe 9 Rondom Zuid-Limburg etappe 9 Land van Herve en Voerstreek: Visé - Noorbeek Auteur: Alex Buis Deze etappe opent met een kleine stadswandeling door Visé. Daarna volgt u een paar kilometer de GR5 tot aan

Nadere informatie

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl De ommetjes van Gemeente Boxmeer De ommetjes van Gemeente Boxmeer Gekoppeld aan het wandelroutenetwerk zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt

Nadere informatie

Lefkada ten Voeten Uit

Lefkada ten Voeten Uit Lefkada ten Voeten Uit Wandeling nr. 1 p.10, tussen LE3 en LE4, er is geen ketting meer. p.10, na LE4, twee bankjes (achter de vuilnisbakken), de vuilnisbakken waren weg. Wandeling nr. 2 p.12, toen wij

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN STRUINROUTE Augustus Nijmeegse Waal-Wildernis en Boerenland Ooijpolder

STRUIN BULLETIN STRUINROUTE Augustus Nijmeegse Waal-Wildernis en Boerenland Ooijpolder STRUIN BULLETIN STRUINROUTE 26 16 Augustus 2015 Nijmeegse Waal-Wildernis en Boerenland Ooijpolder Door Frans Sijben Nijmegen Deze Struinroute start midden in de bewoonde wereld van de stad Nijmegen. Maar

Nadere informatie

Vanaf de bushalte de dorpsstraat uitlopen richting kerk (geldt voor beide varianten).

Vanaf de bushalte de dorpsstraat uitlopen richting kerk (geldt voor beide varianten). Voerenwandeling Auteur: Henk Swart Vanuit Noorbeek de grens over en terug Lengte 17 km (lange variant) of 12 km (korte variant). (Met dank aan Jac. Theunissen). Startpunt is te bereiken met bus 57 (Route

Nadere informatie

NS MST Limburg Heuvelland Trail 36 kilometer 580 hoogtemeters

NS MST Limburg Heuvelland Trail 36 kilometer 580 hoogtemeters NS MST Limburg Heuvelland Trail 36 kilometer 580 hoogtemeters route Han Savelkoel en Remco Dautzenberg foto s Han Savelkoel Kenmerken Met de NS MST Limburg Heuvelland Trail wordt een nieuwe uitdagende

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 September 2017 Struinbulletin Mokerheide en Mokerplas Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Bron: Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron:   Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Drakia Chania Drakia Deze wandeling begint en eindigt in Drakia, een sfeervol en authentiek dorp boven Agria. Drakia heeft twee pleinen. Vanaf het bovenste plein is uitzicht over een deel van de route

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 24 Uitgave: Augustus Door Reichswald langs Niers struinen om Kessel (.de)

STRUINBULLETIN. Nummer 24 Uitgave: Augustus Door Reichswald langs Niers struinen om Kessel (.de) STRUINBULLETIN Nummer 24 Uitgave: Augustus 2015 Door Reichswald langs Niers struinen om Kessel (.de) Door: Frans Sijben Nijmegen met feedback van Dik Daub Een struinroute van 18 kilometer rondom Kessel.

Nadere informatie

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling

Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont 'De Twee Ourthes' wandeling Grande Mormont - Ourthe - Uitzichtpunt 'Twee Ourthes' - Uitzichtpunten Barrage de Nisramont - Filly - Grande Mormont ***** - 11,5 Km - 400 Hm - 4:00 uur Deze

Nadere informatie

558 VIJLEN 10 km

558 VIJLEN 10 km 558 VIJLEN 10 km www.wandelgidszuidlimburg.com Tijdens deze panoramische wandeling met enkele heuvels wandelt u via het Mechelderbeekdal naar de buurtschap Vijlenerstraat. Dan wandelt u omhoog naar het

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie