Allemaal van harte gefeliciteerd!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allemaal van harte gefeliciteerd!"

Transcriptie

1 CBS Merula Bloemendaele XA Heenvliet info@merula.vcodekring.nl Schooljaar Nieuwsbrief nr. 10 Datum: 23 januari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op onze website Belangrijke data 6 februari Playbackshow groepen 1/2 en 3 7 februari Playbackshow groepen 4, 5 en 6 13 februari Playbackshow groepen 7 en 8 Verjaardagen Naam Groep Leeftijd Noah Jian Lock 1 5 Melvin Haak 4 8 Jill van Gemerden 8 12 Quinten Speelpenning 5 8 Mees Orchard 2 6 Mika Boerboom 5 9 Algemeen Beste mensen, Allemaal van harte gefeliciteerd! De afgelopen tijd heeft u in diverse media veel (verschillende) verhalen kunnen lezen over de toekomst van het onderwijs in Bernisse. In lokale kranten wordt er gesproken over mogelijke fusies tussen scholen in Heenvliet en Abbenbroek. Ik merk dat dit bij u en ons veel vragen oproept. Tot mijn grote spijt kan ik uw vragen op dit moment nog niet beantwoorden. Dit komt simpelweg omdat op dit moment nog niet duidelijk is hoe het onderwijs in Heenvliet en Abbenbroek er in de toekomst uit gaat zien. Wel zien we dat alle scholen in de regio in verband met de demografische ontwikkeling te maken hebben met een terugloop van het aantal leerlingen. Morgen vindt er een werkconferentie plaats met als titel: Krimp in relatie tot leefbaarheid en behoud kwalitatief goed onderwijs. Voor deze conferentie zijn onder andere de schoolbesturen van VCO De Kring en PRIMO, de directeuren van de scholen in Bernisse en de voorzitters van de Medezeggenschapsraden uitgenodigd. CBS Merula is één van de scholen van

2 We zullen er vanzelfsprekend alles aan doen om kwalitatief goed onderwijs, zoals we dat nu geven aan uw kind(eren), veilig te stellen voor de toekomst. Zodra we meer weten zullen we u vanzelfsprekend informeren. Kalle van der Heiden Zending Omdat we het bedrag wat we voor onze sponsorschool nog niet bij elkaar hebben, sparen we hier nog even voor door. De afgelopen twee maandagen haalden we 32,80 op. Fijn als je op maandag ook mee spaart. Bedankt!! Hierbij wil ik iedereen hartelijk bedanken, die mij op wat voor manier dan ook gesteund heeft tijdens mijn actie voor Serious Request. Ik heb het af en toe best zwaar gehad in de week dat ik niet mocht eten, vooral toen mijn vriend en onze kindjes aan de heerlijk zelfgemaakte pizza zaten en het huis overheerlijk rook, want ja...dat ging gewoon door natuurlijk. Maar ik heb het volgehouden en ben trots op het uiteindelijke bedrag van 1.300,-- voor het goede doel. Volgend jaar weer? Absoluut! Nogmaals bedankt! Groet Iris van Splunder Luizen Bij de controle na de vakantie waren er heel wat kinderen met oude neten, maar bij niemand waren er luizen gevonden. De week erna kwam er helaas al weer een melding van luizen (groep 3,5 en 8). Afgelopen week kwam er een melding uit groep 6. Het is erg fijn als dit direkt bij de leerkracht gemeld wordt en het haar dan al behandeld is, zodat het onder controle blijft. Weet u dat er twee weken 's ochtends en 's avonds met een netenkam gekamt moet worden om herhaling te voorkomen? Ook nog een keer het haar behandelen is erg belangrijk. Licht zelf ouders van vriendjes of vriendinnetjes in, zodat zij ook extra kunnen controleren. Bedankt voor uw medewerking. Schoolmelk Elke dag neemt uw kind wat te drinken mee naar school. Op school wordt ook melk en drinkyoghurt door de Campina geleverd. Op kunt u vinden hoe uw kind hier aan deel kan nemen. Er kan besteld worden voor de pauze, maar ook voor het overblijven.

3 Ouderraad zoekt penningmeester Beste ouders, opa s & oma s, verzorgers, De ouderraad is per direct op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je verstand van cijfers en financiën en wil je voor de activiteiten van de kinderen graag een steentje bijdragen? Meld je dan aan! Vanaf eind volgend schooljaar zal Karoline haar werkzaamheden overdragen. Er bestaat nu dus de mogelijkheid om een jaartje mee te draaien Onze voorkeur gaat uit naar iemand met kinderen (of kleinkinderen) in de onderbouw zodat de nieuwe penningmeester weer een paar jaar mee kan.. De werkzaamheden bestaan vooral uit : beheer van geldstroom activiteiten, zorg dragen voor OR bijdragen, en kosten vergoedingen. Lijkt het je leuk, of weet je iemand? Wij horen het graag. Aanmelden kan via de leden van de OR of via Kalle van der Heiden. Playbackshows Data Alle strookjes voor de playbackshows zijn binnen. Het waren er maar liefst 41! De verdeling is als volgt: Donderdag 6 februari, groep 4, 5 en 6 met wel 18 optredens. We beginnen daarom een half uurtje eerder, dus om uur. Verwachte eindtijd: Vrijdag 7 februari, groep 1, 2 en 3 met 12 optredens, aanvang uur. Verwachte eindtijd: uur. Donderdag 13 februari, groep 7 en 8 met 11 optredens, aanvang uur. Verwachte eindtijd: uur. De zaal gaat een kwartier voor aanvang open. Ingang is via de zijkant van de school. Een half uur voor aanvang kunnen deelnemers via de voorkant van de school de artiesteningang nemen om zich om te kleden of te schminken. Er mag 1 begeleider mee. Elke deelnemer krijgt drie kaartjes.

4 Prijs Voor deelnemers en hun klasgenootjes is de entree gratis. Alle anderen betalen 1 euro. Kaarten Elke deelnemer krijgt 3 kaartjes: 1 voor hem/haar zelf en 2 voor gasten. Dit om te voorkomen dat we het maximaal toegestane aantal personen overschrijden ivm de brandveiligheid. Bij binnenkomst krijgt iedereen een stempel op de hand als bewijs van toegang. - Broertjes en zusjes van deelnemers (die op de basisschool zitten of jonger) mogen zonder kaart naar binnen en hoeven niet te betalen. - Broers en zussen van deelnemers die op het voortgezet onderwijs zitten (of ouder) mogen zonder kaart mee, maar betalen 1 euro. - Oud-leerlingen krijgen alleen toegang met een kaart (tenzij hun broertje/zusje deelnemer is) en betalen gewoon entree. - Kinderen die zelf deelnemen krijgen 1 kaart voor de playbackshow van hun eigen groep. Niet deelnemende kinderen uit groep 1 krijgen 1 extra kaart, zodat ze begeleid kunnen worden door een volwassene. Kaarten die niet gebruikt worden Niet-deelnemers die hun kaart niet gebruiken, mogen deze aan iemand anders geven, maar deze persoon betaalt wel gewoon entree. Niet-deelnemers uit groep 1 die hun kaart niet gebruiken, kunnen deze aan iemand anders geven, maar de extra-begeleiders-kaart niet. Overtollige kaarten kunnen ook op school ingeleverd worden, zodat we andere gezinnen weer blij kunnen maken met een extra kaart. Het optreden De CD met daarop de naam/namen van de deelnemer(s) en duidelijk aangegeven welk nummer geplaybackt gaat worden, kan uiterlijk de dag voor de playbackshow ingeleverd worden. Via de artiesteningang kun je naar je eigen klas gaan. Je mag iemand meenemen om je te helpen met omkleden/schminken (in je eigen klas), maar deze persoon betaalt wel gewoon entree. Pauze Tijdens de pauze wordt koffie/thee enz. verkocht bij de keuken in de hal. Alle kinderen krijgen een bekertje limonade en een snoepje. Tombola Voor aanvang en tijdens de pauze worden loten verkocht. Terwijl de jury zich aan het eind van de avond terugtrekt om te overleggen en de winnaars te kiezen, is de trekking van de tombola. Er zijn weer leuke (kinder)prijzen te winnen! Vragen? Voor vragen kun je terecht bij juf Paulien Heijsman (groep 8) of juf Rinke Prooi (groep 1-2).

5 Klassenbabbels Groep 1-2 Vanaf volgende week staat ook in onze klas 'de Nationale voorleesweek' centraal. We werken rondom het boek 'Krrr...okkdil' dus dat betekent: krokodillen, krokodillen en nog eens krokodillen! Kinderen die thuis een speelgoed-krokodil hebben, mogen die meenemen. We hopen in de komende week ook de CITO-toetsen af te krijgen. De afgelopen weken is er gewerkt met de begrippen meer-minder, meest-minst en evenveel en de getallen t/m 10. Groep 1 heeft veel gerijmd en groep 2 oefent met het herkennen van woorden waarvan 1 letter wordt weggelaten, b.v. p-oe-... Wat fijne motoriek betreft, oefenen we op vloeiende lijnen, dus zonder hobbels. We volgen de stippellijnen op het werkblad. Nationale Voorleesdagen Ze zijn weer begonnen, De Nationale Voorleesdagen. Helaas niet met Het Nationale Voorleesontbijt, want we hadden een studiedag. Maar gisteren zijn we in de klas gestart met de voorleesdagen die duren tot en met 1 februari. De Nationale Voorleesdagen zijn erin het bijzonder om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Tijdens deze dagen zal in de kinderopvang, peuterspeelzaal en in de groepen 1 en 2 van de basisschool extra worden voorgelezen. Liefde voor boeken ontstaat al in de vroege kinderjaren als kinderen regelmatig worden voorgelezen. Boekje uit? "Nog een!" Herkent u deze reactie? Iedereen die voorleest weet het : voorleesmomenten moet je koesteren. Samen genieten van mooie verhalen, platen, fantaseren over de afloop en je laten onderdompelen in een wereld waar alles kan. Bij het voorlezen ontstaan vragen en gesprekken over dingen die uw kind raken. Naast aandacht en plezier, bieden deze momenten houvast en ontspanning. In hun drukke leventje waarin veel prikkels op hen af komen, komt dat goed van pas. Zelfs de meest actieve kinderen komen tot rust als ze met vertrouwde personen op de bank kruipen met een boek. Plezier aan voorlezen beleven kinderen pas optimaal, als de keuze van boeken is afgestemd op de ontwikkelingsfase en ervaringswereld. Samen geniet je van nieuwe avonturen en in eigen tempo ontdekt uw kind wat de illustraties daaraan toevoegen. De bibliotheek kan hier uitstekend bij adviseren. Voorlezen is leuk en leerzaam: het stimuleert spelenderwijs de spraak- en taalontwikkling. De woordenschat van uw kind wordt uitgebreid, waardoor het zich op sociaal- en emotioneel gebied beter leert uitdrukken. Voorlezen moedigt uw kind bovendien aan om zelf te willen lezen. Uit onderzoek blijkt dat een kind op school een voorsprong heeft bij het leren lezen, schrijven en rekenen, als voorlezen een vaste plaats in het dagritme heeft.

6 In onze groep wordt dagelijks voorgelezen. Tijdens de voorleesdagen zullen er een aantal extra voorleesmomenten zijn. Allereerst zal Lein, de medewerkster van de bibliotheek, een gastles verzorgen. Daarnaast zullen de collega's van de andere groepen elk een prentenboek komen voorlezen. We vonden het namelijk leuk om de collega's, die de kleuters eigenlijk niet zo goed kennen, eens op een leuke manier kennis met elkaar te laten maken. En voor de collega's een goed leermoment met de kleuters! Tenslotte zullen de leerlingen van groep 7 komen voorlezen uit hun zelf gemaakte prentenboeken. Ook ieder jaar weer leuk en gezellig. Bij de kleuteringang hebben we een hoekje ingericht rond De Nationale Voorleesdagen. Hierin staan een aantal boeken uit de Prentenboeken Top 10 van Ook ligt daar een exemplaar van de voorleesgids en een prentenboekencatalogus. Ook hangt er een lijst met voorleestips voor u als ouder/verzorger. Wij hebben er zin in! U ook? Lissette v.d. Linden en Rinke Prooij Volg juf Rinke op Twitter Voor wie dat leuk vindt: u kunt juf Rinke volgen op Twitter Ze twittert niet over de school of de klas, maar meer algemeen over kinderen, onderwijs en gedrag. Groep 3 We hebben kern 1 t/m 6 van lezen afgesloten. Dit betekent dat we alle letters hebben gehad. Het lekker vlot gaan lezen is één van de belangrijke dingen. Daar hebben we zeker de thuishulp bij nodig. Dus... het blijft; elke dag even lezen thuis en oefenen op tempo. In de klas gaan we dit extra doen op dinsdag- en donderdagmiddag. Direkt om uur. We hebben al wat hulp, maar wat meer hulp is fijner. Kunt u af en toe helpen dan bent u ook van harte welkom. Zoals u waarschijnlijk gezien heeft, is de dagtaak uitgebreid. Voor elke dag zit er een sommenblad in. Dit om het vlot leren rekenen te stimuleren. De cito toetsen van spelling en woordenschat zijn afgerond. De resultaten staan straks in het tweede rapport. Als u het graag wilt weten, kunt dat vragen. De citotoets van rekenen maken we volgende week af. Wilma Warmoltz Groep 4/5 Binnenkort (na de vakantie) begint groep 5 met de spreekbeurten. Hiervoor zullen zij op school en/of thuis mogelijk informatie willen zoeken op internet. Om bewust met het internet om te kunnen gaan hebben wij op school een internetprotocol.

7 Dit is vandaag met de kinderen besproken en meegegeven naar huis. Wilt u dit thuis ook doornemen en daarna ondertekend retour geven. Zo weten we van elkaar dat iedereen van bepaalde afspraken op de hoogte is. Ook zullen de kinderen van groep 5 gaan leren hoe ze een powerpointpresentatie moeten maken (handig voor de spreekbeurt!). De kinderen van groep 4 zoeken (nog) niets zelfstandig op internet op, vandaar dat zij nog geen internetprotocol krijgen. Charlotte van Heek Groep 6 Poëzie wedstrijd Wij doen met de landelijke poëzie wedstrijd mee. U heeft vast al de gedichten gelezen. Iedereen heeft namelijk een gedichten bundel mee naar huis gekregen. Dit weekend stuur ik de geïllustreerde gedichten op. We zijn benieuwd of een van onze gedichten in een echte ''gedichten bundel'' komt te staan. Fringo We hebben nu zo'n tien teksten gelezen. De onderwerpen waren erg divers. Zo lazen we onder andere een artikel over Italiaans ijs maar ook één over nieuws in de klas. PS: onze Fringokaart is nog lang niet vol. Toetsen Donderdag 30 januari hebben we een aardrijkskunde toets (hoofdstuk 2). Mocht u geen samenvatting hebben ontvangen kom dan gerust even langs. De Cito toetsen van spelling en begrijpend lezen hebben we achter de rug. Nu alleen nog rekenen. Één keer in de 14 dagen geef ik een tafeltoets. De kinderen proberen hun eigen record te verbreken. TIP. Iedere dag een tafel opzeggen (beginnen bij 0 en eindigen bij 10) helpt echt. Verjaardagen Meester Dion van harte gefeliciteerd met je verjaardag en hartelijk bedankt voor de traktatie. Op zondag 9 februari word ik weer een jaartje ouder. Ik wil mijn verjaardag op maandag 10 februari vieren. Anja Stal

8 Groep 7 Bezoek Futureland dinsdag 28 januari In de vorige nieuwsbrief had ik u al geïnformeerd over het bezoek aan Futureland op de Maasvlakte. Om 10 uur worden we daar verwacht en krijgen we, na een presentatie over de aanleg van Maasvlakte 2, een ontdekkingstocht door het gebouw. Vervolgens gaan we de expositie Beleef het verleden bekijken o.l.v. meneer Jan Hendriks. Meneer Hendriks is een oud- docent uit het voortgezet onderwijs (al eerder bij ons op school geweest)en weet heel veel van fossielen. Met de biologielessen op school sluit dat mooi aan bij wat wij al weten. Het belooft een interessante ochtend te worden. Fijn dat het vervoer al snel rond was. Alvast hartelijk bedankt voor het rijden en begeleiden. De chauffeurs worden om 9.00 uur op school verwacht. Om 9.15 uur vertrekken we en ik verwacht dat we tussen uur weer terug zijn op school. Alle kinderen blijven deze dag op school over. Dus lunchpakket meenemen! Cito Intussen zijn bijna alle Cito-toetsen gemaakt. Sommige kinderen moeten nog AVI lezen. Mochten de resultaten aanleiding zijn voor een gesprek, dan krijgt u dat van mij te horen. De kinderen hebben de uitslag al te horen gekregen. Huiswerk Woensdag 29 januari: taalblad Donderdag 30 januari: toets biologie leven uit het verleden Maandag 3 februari: toets geschiedenis h.3 Woensdag 5 februari: inleveren groot werkstuk (mag ook eerder) Succes met alles! Dick Zwart Groep 8 Voortgezet Onderwijs: Nog 1 school te gaan op donderdag 30 januari a.s. zet Scala de deuren voor ons open. We worden van uur verwacht in Spijkenisse. We starten ons schoolbezoek op locatie Rietvelden. Iedereen die zich heeft opgegeven om te rijden alvast hartelijk bedankt voor de moeite. We vertrekken om 8.30 uur vanaf school. Geen inloop op die dag! Open Dagen: Belangrijk om de Open Dagen te bezoeken om daar wat gerichtere vragen te stellen. Mij valt op de een redelijk aantal kids zich focust op slechts 1 school. Altijd handig om wat meerdere keuzes te hebben (dit m.n. in afwachting van het eindadvies). Het stencil (vorige mee naar huis gegaan) helpt u met het kiezen van een goede school. Cito: Januari is een echte toets maand. Inmiddels hebben we de spellingtoetsen, begrijpend leestoets en de DMT afgerond. We hebben hard gewerkt en geprobeerd het allerbeste uit onszelf te halen.

9 Heel fijn dat een groot aantal kinderen de tips ook echt opvolgt, je kunt jezelf zelfs nog verbeteren ook al zit je in groep 8. Volgende week gaan we rekenen aanpakken (4 delen) en AVI. Dan zijn we klaar met de tussentoetsen. Op 11,12 en 13 februari ronden we onze cito-cyclus af met de cito Eindtoets. Dan zijn we ook echt klaar met de toetsen van CITO. Mooi! Playbackshow: Fijn dat we dit op donderdagavond 13 februari kunnen vieren met de Playbackshow van groep 7 en 8. Veel (oefen)plezier! Werkstuk: Afgelopen zondag was voor mijn werkstukkendag. Ik heb met plezier, belangstelling en interesse alle werkstukken gelezen. Iedereen had de deadline gehaald, dat is helemaal toppie. Plannen is geweldig moeilijk en als het dan ruimschoots lukt (zonder teveel gestress), dan mag je erg trots zijn op jezelf. Alle werkstukken zijn voorzien van tips en tops. De bedoeling is om deze TT s te gebruiken bij werkstuk 2 over de 2 e WO. Ik zal nog een extra info blad meegegeven. Vanaf eind februari starten we met de spreekbeurten. Ook hiervoor gaat nog een infostencil mee naar huis. Succes met voorbereiden. Warme truien dag: Groep 8 doet vrijdag 7 februari mee met de warme truiendag. CV een graadje lager, lekkere dikke trui aan. Leuke opdrachten uitvoeren o.l.v. Rob van der Drift, allemaal overblijven (voor de lunch wordt gezorgd) en doordat we een doorlopend rooster draaien zijn we op die dag om uur uit. Ons weekend begint dan lekker op tijd! Veel plezier! Paulien Heijsman

Belangrijke data 7 februari Playbackshow groepen 1/2 en 3 13 februari Playbackshow groepen 7 en 8 17 21 februari Voorjaarsvakantie

Belangrijke data 7 februari Playbackshow groepen 1/2 en 3 13 februari Playbackshow groepen 7 en 8 17 21 februari Voorjaarsvakantie CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 11 Datum: 7 februari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 9 Datum: 30 januari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

Belangrijke data 22 januari Studiedag groep 1 t/m 4. De leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn vandaag vrij! Allemaal van harte gefeliciteerd!

Belangrijke data 22 januari Studiedag groep 1 t/m 4. De leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn vandaag vrij! Allemaal van harte gefeliciteerd! CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 9 Datum: 10 januari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Belangrijke data 25 januari MR vergadering 27 januari Vrije dag groep 1 t/m 4 28 januari Open ochtend

Belangrijke data 25 januari MR vergadering 27 januari Vrije dag groep 1 t/m 4 28 januari Open ochtend CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 9 Datum: 15 januari 2016 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meldt

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari,

Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Agenda NIEUWSBRIEF NR 1 JAARGANG 5 11, 12, 13 Februari, Groep 8 CITO eindtoets dinsdag t/m donderdag 7 Februari, vrijdag Warme truiendag 13 Februari, donderdag Playbackshow 5 Februari, woensdag Spreekuur

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren).

De rapportmappen (groep 4 t/m 8) kunnen vanaf maandag 16 november worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind(eren). Weekbrief 16 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond maandag 23 november Maandag 16 november ontvangt u via uw kind(eren) een uitnodiging voor de gespreksmiddag/avond op maandag 23 november

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling.

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling. Vakanties 2017-2018 Voorjaarsvakantie Zaterdag 24 februari 2018 t/m zondag 4 maart 2018 Goede vrijdag en 1e Paasdag Vrijdag 30 maart 2018 t/m maandag 2 april 2018 Meivakantie Vrijdag 27 april 2018 t/m

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 15

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school

KlimtorenNieuws. Bibliotheek op school KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 02-02-2015 Bibliotheek op school Bibliotheek op school Voortgangsgesprekken

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s),

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s), NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL GROENLO Biss. Philip Roveniusstraat 8 7141 KS Groenlo Tel.: 0544-461336 Fax: 0544-467328 Internet: www.hoeksteen.com E-mail: info@hoeksteen.com Interessante informatie 2 t/m 4 juni

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Week 25: geen bijzonderheden Week 26: geen bijzonderheden Week 27: di. 1 juli bedankmiddag ouders woe. 2 juli afscheidsavond gr 8 Week 28: zomervakantie 7 juli

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Geachte ouders, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Er staan nog een paar leuke activiteiten op het programma waar u van alles over kunt lezen.

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

Algemeen. Beste ouder(s) / verzorger(s), Vakmanschap is meesterschap

Algemeen. Beste ouder(s) / verzorger(s), Vakmanschap is meesterschap CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 10 Datum: 29 januari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meldt

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool 14 januari 20 15 Jaargang 6, nummer 4 Nieuws van de directie Inhoud Tanden poetsen 1 Lunchtips 1 Voorstelling 1 Website 1 Allereerst voor u allen de beste wensen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 4. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 4 30 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week starten we met de Kinderboekenweek. Er staan de komende twee weken veel activiteiten

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 e.vansteen@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Even voorstellen! Alle vakanties

Nadere informatie

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012

28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 28-03-2011 Nieuwsbrief nummer 26 schooljaar 2011-2012 Afgelopen zaterdag was er op NU.nl een discussie gaande over de ipad op de basisschool. Ik werd daarover getipt en heb daarop gereageerd. Het kwam

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 2: 23.08.2013

Het Wilgenblaadje. Editie 2: 23.08.2013 Het Wilgenblaadje Editie 2: 23.08.2013 Belangrijke data: 26 augustus: startvergadering ouderraad en medezeggenschapsraad 3 september: schoolverpleegkundige GGD op school 5 en 6 september: cultoer 11 september:

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

We wensen jullie een fijne dag!!!

We wensen jullie een fijne dag!!! Belangrijke data: - Zondag 17 juni: Vaderdag - Vrijdag 22 juni: Sportochtend van half 9 tot 12 uur - Dinsdag 20 juli: continurooster Jarigen deze week: - 16 juni: Delyla Ruiter uit groep 4-18 juni: Aleyna

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 De Hienwijzer Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 15 februari De kinderen uit groep 8 krijgen Onderwijskundige rapporten (OKR) mee naar huis 17 februari Kwartfinale Nationale voorleeswedstrijd,

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Groepsindeling nieuwe schooljaar Woensdag hebben alle leerlingen een brief meegekregen met de indeling van de groepen voor het nieuwe schooljaar.

Groepsindeling nieuwe schooljaar Woensdag hebben alle leerlingen een brief meegekregen met de indeling van de groepen voor het nieuwe schooljaar. Weekbrief 29 juni 2015 Algemene mededelingen Groepsindeling nieuwe schooljaar Woensdag hebben alle leerlingen een brief meegekregen met de indeling van de groepen voor het nieuwe schooljaar. groep 1/2a

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie