Algemeen. CBS Merula Bloemendaele XA Heenvliet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551"

Transcriptie

1 CBS Merula Bloemendaele XA Heenvliet info@merula.vcodekring.nl Schooljaar Nieuwsbrief nr. 9 Datum: 30 januari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op onze website Belangrijke data 4 februari Studiedag; alle leerlingen zijn deze dag vrij. 12 februari Playbackshow groep 7 en 8 13 februari Playbackshow groepen 1, 2 en 3 19 februari Playbackshow groepen 4, 5 en 6 20 februari Continurooster; alle leerlingen blijven tussen de middag op school en zijn om uur vrij. Verjaardagen Allemaal van harte gefeliciteerd!!! Naam Groep Leeftijd Melvin Haak 5 9 Quinten Speelpenning 6 9 Mees Orchard 5 7 Mika Boerboom 6 10 Tom van Geest 4 8 Anona van den Berg 1 5 Sander Althusius 5 9 Thijs van Niekerk 8 12 Daan Vernet 4 8 Algemeen Studiedag 4 februari Komende woensdag 4 februari zullen alle leerkrachten van CBS Merula samen met hun collega s van zo n 70 scholen uit de regio deelnemen aan een studiedag die georganiseerd wordt door het samenwerkingsverband Kindkracht. CBS Merula is één van de scholen van

2 Tijdens deze studiedag zullen we luisteren naar een lezing van Noelle Pameijer. In de brochure van de studiedag werd deze lezing als volgt aangekondigd: Handelingsgericht werken (HGW) en gedrag: de leerkracht doet ertoe! Gedragsproblemen in de klas, wat kan het lastig zijn! In deze lezing bespreken we hoe HGW je kan ondersteunen in het omgaan met drukke, dwarse en boze leerlingen. Recente ontwikkelingen in HGW, succeservaringen én missers komen aan bod. Wat leren we hiervan? De rol van de leerkracht blijkt bijvoorbeeld cruciaal: hij of zij kan juist voor die moeilijke leerling het verschil maken. Onderzoek over de impact van de relatie leerkracht-leerling komt eveneens aan bod. Dit alles wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Naast deze lezing konden alle leerkrachten zich inschrijven voor diverse workshops met uiteenlopende onderwerpen. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u informatie over het Samenwerkingsverband Kindkracht en de studiedag vinden op de website: CITO toetsen De afgelopen weken zijn er in alle groepen CITO toetsen afgenomen. Dit doen we twee keer per jaar. Met deze methode-onafhankelijke toetsen volgen we de vorderingen van de leerlingen zodat we weten of ons aanbod juist is of dat we aanpassingen moeten doen. In het volgende rapport treft u de resultaten van uw kind aan. Heeft u zelf ook zin in een beetje uitdaging. De afgelopen weken stonden de kranten bol van de meningen over het al dan niet invoeren van de Rekentoets in het Voortgezet Onderwijs. Op de site van de Volkskrant kunt u 15 opgaven maken om te zien hoe u het er zelf vanaf zou brengen. Ik ben benieuwd.. Met vriendelijke groet, mede namens het team van CBS Merula, Kalle van der Heiden Trefwoord Het thema voor de komende weken is: Dat heb je verdiend Inhoud: Over terechte of onterechte beloningen en straffen. Over wat je verdient, claimt of zomaar als geschenk mag ontvangen. Uit de Bijbel lezen we de volgende verhalen: De arbeiders in de wijngaard (Mattheüs 20); De talenten (Mattheüs 25); De boom zonder vruchten (Lucas 13); De verloren zoon (Lucas 15).

3 Zending Afgelopen twee weken is er in elke groep weer zendingsgeld opgehaald. Met elkaar hebben we het mooie bedrag van 41,35 opgehaald. Fijn als je ook mee spaart. Playbackshows Data De verdeling voor de playbackshows is als volgt: Donderdag 12 februari: groep 7 en 8 met 15 optredens van ± uur. Vrijdag 13 februari: groep 1, 2 en 3 met 10 optredens van ± uur. Donderdag 19 februari: groep 4, 5 en 6 met 12 optredens van ± uur. De zaal gaat een kwartier voor aanvang open. Ingang is via de zijkant van de school. Een half uur voor aanvang kunnen deelnemers via de voorkant van de school de artiesteningang nemen om zich om te kleden of te schminken. Er mag 1 begeleider mee met kaart. Elke deelnemer krijgt drie kaartjes; 1 voor zichzelf, 2 voor gasten. Deelnemers van groep 1, 2 of 3 hebben dit jaar geluk. Omdat het aantal deelnemers laag is, krijgt elke deelnemer 2 kaarten voor gasten extra. Prijs Voor deelnemers en hun klasgenootjes is de entree gratis. Alle anderen betalen 1 euro. Kaarten Dinsdag 3 februari krijgen de kinderen hun entreekaarten mee naar huis. DEELNEMERS: Elke DEELNEMER krijgt 3 kaartjes: 1 voor hem/haar zelf en 2 voor gasten. Dit om te voorkomen dat we het maximaal toegestane aantal personen overschrijden ivm de brandveiligheid. Bij binnenkomst krijgt iedereen een stempel op de hand als bewijs van toegang. - Broertjes en zusjes van DEELNEMERS (die op de basisschool zitten of jonger) mogen zonder kaart naar binnen en hoeven niet te betalen. - Broers en zussen van DEELNEMERS die op het voortgezet onderwijs zitten (of ouder) mogen zonder kaart mee, maar betalen 1 euro. NIET-DEELNEMERS: - Kinderen die niet zelf deelnemen krijgen 1 kaart voor de playbackshow van hun eigen groep. Niet deelnemende kinderen uit groep 1 krijgen 1 extra kaart, zodat ze begeleid kunnen worden door een volwassene. - Oud-leerlingen of leerlingen uit andere groepen dan de deelnemende groepen van de betreffende avond krijgen alleen toegang met een kaart (tenzij hun broertje/zusje deelnemer is) en betalen gewoon entree.

4 Kaarten die niet gebruikt worden Niet-deelnemers die hun kaart niet gebruiken, mogen deze aan iemand anders geven, maar deze persoon betaalt wel gewoon entree. Niet-deelnemers uit groep 1 die hun kaart niet gebruiken, kunnen deze aan iemand anders geven, maar de extra-begeleiders-kaart niet. Overtollige kaarten kunnen ook op school ingeleverd worden, zodat we andere gezinnen weer blij kunnen maken met een extra kaart!!! Het optreden De CD met daarop de naam/namen van de deelnemer(s) en duidelijk aangegeven welk nummer geplaybackt gaat worden, kan uiterlijk de dag voor de playbackshow ingeleverd worden. Via de artiesteningang kun je naar je eigen klas gaan. Je mag iemand meenemen om je te helpen met omkleden/schminken (in je eigen klas), maar deze persoon betaalt wel gewoon entree. Pauze Tijdens de pauze wordt koffie/thee enz. verkocht bij de keuken in de hal. Alle kinderen krijgen een bekertje limonade en een snoepje. Tombola Voor aanvang en tijdens de pauze worden loten verkocht. Terwijl de jury zich aan het eind van de avond terugtrekt om te overleggen en de winnaars te kiezen, is de trekking van de tombola. Er zijn weer leuke (kinder)prijzen te winnen! Vragen? Voor vragen kun je terecht bij juf Paulien Heijsman (groep 8) of juf Rinke Prooi (groep 1-2).

5 Klassenbabbels Groep 1/2 Leuk dat we bij ons winterthema bijpassend winterweer hebben gekregen. We werken tot aan de voorjaarsvakantie over winter en in de komende weken vooral over ijsberen. We hebben geleerd hoe sneeuw ontstaat, hoe nep-sneeuw gemaakt wordt en hoe sneeuw er onder de microscoop uit ziet. Groep 1 is aan het rijmen geweest en groep 2 leert nieuwe woorden te maken door de beginletter te veranderen b.v. mat-kat. De CITO toetsen zijn afgerond. U krijgt binnenkort een briefje met de scores van uw kind. Zijn er geen bijzonderheden, dan is een gesprekje niet nodig. Is dat wel nodig, dan nemen we even contact met u op of maakt u zelf een afspraak. De Nationale voorleesdagen rondom het boek 'Boer Boris op vakantie' lopen deze week ook weer af. Een medewerkster van de bibliotheek heeft een les rondom dit boek verzorgd, met een knutsel als afsluiting. Op dinsdag 3 februari zal Kamlung wederom een gymles verzorgen. De vorige keer was dat een intensieve les 'Total body workout'. Benieuwd wat het deze keer is. Geeft u uw kind op dinsdag makkelijke kleding aan ivm met het zelf omkleden? Vooral ruime kleding zonder knoopjes is handig. Op 13 februari is de playbackshow van groep 1, 2 en 3. Hierover kunt u in deze nieuwsbrief meer informatie vinden. Groep 3 Volgende week hebben we de laatste CITO toets. De kinderen hebben al toetsen gehad voor rekenen en woordenschat. Hiernaast gaan alle kinderen ook nog AVI lezen. Dit betekent dat ze een tekst op het niveau van Midden groep 3 in een bepaalde tijd moeten kunnen lezen. Als deze toetsen klaar zijn, kunnen we op dinsdag- en donderdagmiddag in de groep met de hulp van ouders gaan lezen. Ik laat u weten wanneer we beginnen. Groep 5 De CITO toetsen zijn weer achter de rug. Eind volgende week verwacht ik dat ik alles in de computer zal hebben ingevoerd en kunnen we zien op welk niveau uw kind gescoord heeft. Komt u gerust even vragen hoe uw kind gescoord heeft. Natuurlijk komt de score ook in het rapport van uw kind. We zijn de laatste tijd, zoals u heeft gemerkt tijdens de inloop, veel bezig geweest met het digitale klokkijken en woord benoemen in een zin. Gelukkig gaat dit nu zijn vruchten afwerpen en gaat het bij de meeste kinderen nu steeds makkelijker. We gaan nu extra bezig met het onderwerp zoeken in de zin en sommen maken met honderdtallen.

6 Groep 6 Oudheidkundig museum Leiden Allereerst wil ik alle ouders bedanken die gereden hebben! Het was een leuke en leerzame excursie. Verjaardag Op maandag 9 februari vier ik mijn verjaardag. Natuurlijk mogen de kinderen die dag verkleed op school komen. Rots en Water Als aanvulling op de reguliere sociale vaardigheidslessen in groep 6, wordt vanaf dinsdag 3 februari Rots en Water training gegeven door Marcel Venis. Hij is een zeer ervaren Rots en Water trainer. Rots en Water is een fysieke training waarbij de nadruk ligt op zowel weerbaarheid als ook op het ontwikkelen van positieve sociale vaardigheden. Rots en Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van geweld, het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema s. Om u, als ouder van groep 6, verder te informeren over de inhoud, de aanpak en het verloop van het programma, zullen we een ouderavond organiseren op dinsdagavond 3 maart van Een uitnodiging volgt. We rekenen erop dat alle ouders op deze avond aanwezig zijn! Toetsen Op donderdag 5 februari staat de Topo toets Noord Holland op het programma. Mocht u de stencils niet hebben ontvangen, kom dan gerust even langs. Groetjes, Anja Groep 7 Leven in de prehistorie Op 21 januari heeft meneer Jan Hendriks een presentatie gegeven over het leven in de prehistorie en dat was een groot succes. We weten nu meer over hoe Nederland er toen uitzag, welke dieren er rondliepen, wat de mensen aan werktuigen maakten en dat we zo naar Engeland konden lopen. We keken niet op een paar miljoen jaar en dat is moeilijk voor te stellen. Meneer Hendriks had heel veel materiaal mee genomen. Na de presentatie zijn we zelf met prehistorische werktuigen aan de slag gegaan. Zo hebben we gaten in schelpen geboord, peen doorgesneden met een stenen mes, spijkers geslagen met een houten hamer en in schelpen grottekeningen gemaakt. Kortom we hebben enorm genoten.

7 Groepsvoorlichting mediales Gisteren heeft groep 7 voorlichting gehad over het thema mediagebruik. Eefje Prins, verpleegkundige, heeft alle aspecten doorgenomen. Er was veel herkenning bij de kinderen. Aan het eind kregen de kinderen nog een informatiemap mee voor thuis. Na de krokusvakantie starten we zelf in de klas nog met een lesserie over veilig gebruik van het internet. Aan het eind van deze serie ontvangen de kinderen het diploma Veilig Internet. Techniekles Ruim van te voren geef ik door dat de kinderen op 5 maart een techniekles hebben van meneer Bert Kraak (VMBO docent techniek van de Oude Maas). In tweetallen gaan we dan een robot maken die kan knippen of bewegen. De kinderen moeten hiervoor een leeg, schoon, droog pak frisdrank meenemen van 1,5 liter. Zie verder het informatieblaadje wat de kinderen vandaag hebben meegekregen. Voorleeswedstrijd Op vrijdagavond 13 februari vindt om uur de regio-voorleeswedstrijd plaats in de bibliotheek van Hellevoetsluis. Xanne zal namens onze school meedoen aan deze voorleeswedstrijd. We laten Xanne vanzelfsprekend niet alleen gaan. Er gaan genoeg supporters mee. We wensen Xanne namens de hele school, veel plezier en succes toe. Zet m op voorleeskampioen. Huiswerk Donderdag 5 februari: rekenblad Vrijdag 6 februari: biologietoets leven uit het verleden Vrijdag 13 februari: herinnering groot werkstuk inleveren (of eerder) Donderdag 19 februari: topotoets Verenigd Koninkrijk en Ierland (krijgen de kinderen 6 februari mee) Succes en veel plezier gewenst met de voorbereidingen voor de playbackavond van 12 februari. Met 9 optredens komen we goed voor de dag! Met vriendelijke groet, Dick Zwart Groep 8 CITO LVS Volgende week ronden we de midden toetsen van het CITO LVS af. Dan hebben we alle benodigde resultaten binnen om de eindadviezen Voortgezet Onderwijs te kunnen geven. Kinderen die door ziekte een toets hebben gemist halen deze toetsen ook volgende week in. Succes ermee!

8 Eindgesprekken De eindgesprekken zullen plaatsvinden op maandag/dinsdag 16 en 17 februari. Mocht het noodzakelijk zijn dan is er een uitwijkmogelijkheid woensdagmiddag 18 februari ( uur). Tijdens het eindgesprek is uw zoon/dochter ook welkom. U ontvangt als ouder een concept van het Onderwijskundig Rapport (OKR). Uw handtekening is noodzakelijk om het OKR definitief te maken. Dan is dit rapport te openen door het Voortgezet Onderwijs. Na de eindgesprekken verzorgt u zelf de aanmelding in het VO (moet voor 15 maart 2015). Spelling We storten ons de komende weken op de volgende onderwerpen: We herhalen de open en gesloten lettergrepen (jager en bakker). Werkwoordspelling is best lastig de komende weken. Je gaat leren hoe je een zelfdeklankwerkwoord schrijft met een voorvoegsel en een stam op d of t. Beantwoorden-beantwoordde (VT) en de beantwoorde brief (BIJVOEGLIJK GEBRUIKT VOLTOOID DEELWOORD). vergroten-vergrootte (VT) EN DE VERGROTE FOTO (BIJVOEGLIJK GEBRUIKT VOLTOOID DEELWOORD). ontmoeten-ontmoette (VT) EN DE ONTMOETE VRIEND (BIJVOEGLIJK GEBRUIKT VOLTOOID DEELWOORD). SUCCES MET OEFENEN! Rekenen Volgende week ronden we de procenttaak af met een toets. Het resultaat krijgt u zoon/dochter zoals u gewend bent mee naar huis. Bezoeken Voortgezet Onderwijs Gisteren bezochten we Scala. Met deze school besloten we onze CYCLUS. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor de medewerking (vervoer). De leerlingen (en ook u) hebben vast een goede indruk kunnen krijgen van het aanbod aan scholen in de directe omgeving van Heenvliet. Let u zelf op de Open Dagen! Werkstukken Alle werkstukken zijn nagekeken en gecorrigeerd teruggegeven aan de leerlingen. Verstandig om de tips te bewaren en te gebruiken voor werkstuk 2. Nadere informatie hiervoor volgt. Ik mocht bijzondere landen bezoeken tijdens mijn reis over de wereld (zal er een aantal noemen). Ik reisde van Noord-Amerika (Canada en de Verenigde Staten) naar Zuid-Amerika (Brazilië). Onderweg maakte ik een tussenstop in Cuba. In Afrika bezocht ik Egypte, Sudan en Sierra Leone. Daarna maakte ik kennis met de landen China en Indonesië. Ik besloot mijn reis in Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland). Succes met het maken van werkstuk 2 thema De 2 e Wereldoorlog. Spreekbeurten De lijst met spreekbeurten is gemaakt. Op de lijst kun je het onderwerp invullen. Succes met de voorbereiding. Vanaf volgende week hangt de lijst op in de hal bij de klas.

9 Theater: Afgelopen woensdag brachten een bezoek aan theater de 2 hondjes. De voorstelling was echt humoristisch. Wat fijn dat u ons hebt geholpen met het vervoer. Hartelijke bedankt! Pannenkoekdag Op 27 maart wordt ons pannenkoekrestaurant voor 1 dag weer geopend. Na de voorjaarsvakantie gaan we ermee aan de slag. Het thema is LENTE! Allemaal een fijn weekend toegewenst.

Belangrijke data 7 februari Playbackshow groepen 1/2 en 3 13 februari Playbackshow groepen 7 en 8 17 21 februari Voorjaarsvakantie

Belangrijke data 7 februari Playbackshow groepen 1/2 en 3 13 februari Playbackshow groepen 7 en 8 17 21 februari Voorjaarsvakantie CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 11 Datum: 7 februari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

Algemeen. Beste ouder(s) / verzorger(s), Vakmanschap is meesterschap

Algemeen. Beste ouder(s) / verzorger(s), Vakmanschap is meesterschap CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 10 Datum: 29 januari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meldt

Nadere informatie

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 10 Datum: 13 februari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen?

Nadere informatie

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Allemaal van harte gefeliciteerd! CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 10 Datum: 23 januari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2015: Maandag 5 januari

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24

19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 19 februari 2016 jaargang 24 nummer 24 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen.

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen. Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Groepsnieuwsbrief groep 6-7 nummer 6, 11 april 2014 De zesde nieuwsbrief Taal/spelling

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Dit is de hand van God en de parel dat ben jij. Jij bent waardevol, jij mag er zijn!

Dit is de hand van God en de parel dat ben jij. Jij bent waardevol, jij mag er zijn! PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Nieuwsbrief Week 23 5 t/m 11 juni 2016 Vanuit de directie De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 naar de molen in Ten Boer geweest. Groep 1/2 ging naar de boerderij van juf Arda. Komende week

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 januari

Nieuwsbrief 23 januari Nieuwsbrief 23 januari Trefwoord In deze nieuwsbrief Thema: Dat heb je verdiend! Trefwoord Rapporten Lezen 2 Wist u dat? 3 Eerste H Communie. Tafeltennistoernooi LeerKRACHT 5 De komende weken werken de

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Algemeen. Namens alle collega s wens ik iedereen een leerzaam en gezellig schooljaar toe. Met vriendelijke groet, Kalle van der Heiden

Algemeen. Namens alle collega s wens ik iedereen een leerzaam en gezellig schooljaar toe. Met vriendelijke groet, Kalle van der Heiden CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 1 Datum: 12 september 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen?

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen.

Zomervakantie t/m 31 augustus, maandag 1 september hopen we iedereen weer op school te mogen verwelkomen. e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 17 27 juni schooljaar 2013-2014 AGENDA 2 juli studiedag team, alle leerlingen

Nadere informatie

info 12 schooljaar 2014-2015 Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij.

info 12 schooljaar 2014-2015 Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij. Aan: Van: Alle kinderen en ouders Team Basisschool de Staaij 024-6961202 E-mail: info@bs-destaaij.nl www.bs-destaaij.nl info 12 schooljaar 2014-2015 Betreft Het schooljaar Vakantie-rooster 2015-2016 Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 2 15 januari 2016

Nieuwsbrief. Nummer 2 15 januari 2016 Nieuwsbrief Nummer 2 15 januari 2016 Thematafels Op school is er een werkgroepje, bestaande uit ouders, die zowel op de dependance als in het hoofdgebouw, de thematafels verzorgd. De thema s worden bepaald

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015 vrijdag 12 juni AGENDA 11 juni 2015 jaargang 17 nr. 37 laatste weeksluiting van het schooljaar op locatie Erflanden: om 10.45 u. groep 3B 6A 8B maandag 15 juni groep 8 dode hoekproject, parkeerplaats is

Nadere informatie

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551

Algemeen. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 8 Datum: 16 januari 2015 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2014/2015 20 februari nummer 24 Groep 1 in de keuken "Deze week hebben we het thema 'restaurant' in stijl afgesloten. Samen met vaders en moeders hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen

Obs De Boogerd Maurik. Basis voor Groei en Bloei. Groep 1-2 heeft een opening van de voorleesdagen In Het Openbaar Obs De Boogerd Maurik Basis voor Groei en Bloei Maurik, 14 januari 2016 Dinsdag 12 januari Woensdag 27 jan. t/m 6 febr. Woensdag 27 januari MR vergadering Nationale Voorleesdagen voor de

Nadere informatie

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl

Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl NIEUWSFLITS 31e jaargang / Nummer 11 / 9 februari 2016 Rijslag 15-21 * 2587 BB Den Haag * 070-355 84 54 * info@hetvolleleven.nl * www.hetvolleleven.nl Agenda Belangrijke data vr 19.02.2016 Margedag: alle

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie

Belangrijke data 25 januari MR vergadering 27 januari Vrije dag groep 1 t/m 4 28 januari Open ochtend

Belangrijke data 25 januari MR vergadering 27 januari Vrije dag groep 1 t/m 4 28 januari Open ochtend CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 9 Datum: 15 januari 2016 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meldt

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 3 32 E JAARGANG VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015 Komt allen! Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Alle-talenten Dit schooljaar werkt het team van de Klim-Op hard aan. - Tijdens

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3

Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 Werkblad 3.1 Opdracht 3, module 3, les 3 1. Luister naar deel 1 van het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Wat vertelt de juf? Kruis aan: ja of nee. 1. De kinderen praten in de kring. 2. De kinderen lezen

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014

TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014 TUNNISKE Jaargang 12 nummer 59 13-10-2014 Sinterklaasvoorstellingen in de Enck Het lijkt nog ver weg maar voor we het weten is het al weer 5 december. Vandaar deze herinnering om op tijd kaartjes te bestellen

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011

Ichthusschool Jaargang 13, nummer 5, februari 2011 Maandnieuws Februari 2011 FEBRUARI EEN WINTERMAAND IN 2011 Inmiddels zijn we al weer halverwege het schooljaar 2010-2011. Het eerste deel van dit schooljaar is weer snel voorbij gegaan. Er wordt dagelijks

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 5 januari: Eerste lesdag in

Nadere informatie

Wat vrijdag niet is opgehaald, gaat in de kledingcontainer achter de school.

Wat vrijdag niet is opgehaald, gaat in de kledingcontainer achter de school. Nr 10, februari 2019 Er ligt een grote stapel gevonden voorwerpen achter de bar. Deze week gaan we het uitstallen, zodat u makkelijk kunt kijken of er iets van uw kind(eren) tussen ligt. Wat vrijdag niet

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Onze collega Jeroen van der Meer (leerkracht groep 6) heeft afgelopen week met succes de gymopleiding afgerond. Van harte gefeliciteerd Jeroen!

Onze collega Jeroen van der Meer (leerkracht groep 6) heeft afgelopen week met succes de gymopleiding afgerond. Van harte gefeliciteerd Jeroen! Weeknieuws 19 cursus 2015 2016 15 januari 2016 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014

Nieuwsbrief 21. 17 februari 2014 Nieuwsbrief 21 17 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De Cito-week is voorbij, voor de leerlingen een spannende week en het blijft nog even

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Belangrijke data 5 maart Studiedag voor de leerlingen van groep 1 t/m 4. Fabienne zal Charlotte vervangen in groep 5.

Belangrijke data 5 maart Studiedag voor de leerlingen van groep 1 t/m 4. Fabienne zal Charlotte vervangen in groep 5. CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 12 Datum: 28 februari 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen?

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling:

Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Weekbericht van 6 februari 2017: Mededeling: Carnaval: Maandag 27 februari a.s. (Rosenmontag) vieren we s ochtends op school carnaval. De kinderen van groep 1t/m 8 mogen verkleed komen. Deze middag zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei CHRISTELIJKE BASISSCHOOL De Schalmei Noordakker 50, 8314 AH Bant TEL. 0527-261558 E-MAIL : de.schalmei@scpo-nop.nl Website: http://www.deschalmei-bant.nl/ Schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Allemaal nog een heel mooi 2016 gewenst! Iedereen is maandag 4 januari

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Maandag 30 januari 2017, week 5

Maandag 30 januari 2017, week 5 Maandag 30 januari 2017, week 5 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 5: 30 januari t/m 3 februari 2017 Petrus, Jacobus en Johannes volgen, Lucas 5:1-11 De melaatse man, Lucas 5:12-16 De verlamde man,

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015 Weer een nieuw jaar! Wij, als team van Vuurvogel, wensen u en uw gezin een heel gelukkig nieuwjaar! de Januari 5: weer naar school 9: rapporten mee 13: GGD informatieavond 12: start CITO afname 21: start

Nadere informatie

Belangrijke data 26 november De leerlingen uit de groepen 1 t/m 7 krijgen hun rapport mee naar huis. 1 december Rapportgesprekken groep 1 t/m 7

Belangrijke data 26 november De leerlingen uit de groepen 1 t/m 7 krijgen hun rapport mee naar huis. 1 december Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 5 Datum: 14 november 2014 Wilt u de nieuwsbrief per mail ontvangen? Meld

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 9 07-01-2014 In dit nummer: Een nieuw jaar.. Personel e zaken Een

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie