Flits nummer 9, 3 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flits nummer 9, 3 april 2015"

Transcriptie

1 Flits nummer 9, 3 april 2015 Vrijdag 10 april van 8.30 tot 9.00 uur Inloopochtend / koffie inloop ouders Komt u ook een kijkje nemen in de klassen? OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam info@obsdejagersplas.nl Ivar Heck wint Zaan Primair rekenbattle 2015 Ivar mag zich het komende jaar Hét Rekentalent van Zaan Primair 2015 noemen. Eenentwintig scholen hielden een rekenbattle voor leerlingen van groep 6. Na de voorronde in de eigen school volgde een halve finale en ten slotte de finale op woensdagmiddag 25 maart. Op OBS Hannie Schaft streden tien beste rekenaars tegen elkaar. Uiteindelijk werd Ivar Heck van basisschool de Dijk-West de winnaar! Hij ontving een mooie beker en een cheque van 500,-. Het bleef nog lang super spannend wie tweede en derde werden, dat moest worden beslist met extra vragen. Tweede werd Dante van der Horst van de Dijk-Oost, hij ontving een cheque van 300,-. Derde in de finale werd Leon Heijmann van OBS Herman Gorter, hij ontving een cheque van 150,-. Met het gewonnen geld mogen de scholen van deze finalisten rekenspellen voor groep 6 aanschaffen. De andere finalisten gingen ook naar huis met een beker en in de wetenschap dat ze een geweldige bijdrage hadden geleverd aan een spannende wedstrijd. Wij willen Mathis Backer feliciteren met zijn fantastische bijdrage aan de rekenbattle! Mathis was een van de 10 finalisten, en stond zelfs met foto in de krant!

2 Nieuws uit groep 7 Ik eet het beter Wij hebben in de klas allerlei proefjes gedaan met etenswaren. Zo ontdekten wij hoeveel suiker of zetmeel een product bevat. De kinderen kunnen u vast veel vertellen aan de hand van de foto`s! We hebben veel plezier gehad en goed samengewerkt! De levensmiddelen waren beschikbaar gesteld door Albert Heijn. Onze dank daarvoor!

3 De Cito-eindtoets voor groep 8 Nog een paar weken en dan is het zover: de Centrale Cito Eindtoets. De Centrale Eindtoets toetst wat de kinderen in acht jaar geleerd hebben. Er hoeft dus niet speciaal voor geleerd te worden. De Centrale Eindtoets bestaat uit twee onderdelen die iedereen maakt: taal en rekenen. Daar kunnen ook vragen bij zijn waarbij de kinderen een tabel moeten lezen of iets moeten opzoeken. Dat noemen ze ook wel: vragen waarbij je studievaardigheden moet gebruiken. Studievaardigheden zijn belangrijk voor op de school waar de kinderen na de basisschool naartoe gaan. Onderdelen taal Bij taal gaan de vragen over de onderdelen: lezen: kun je een tekst lezen en begrijpen? woordenschat: weet je wat deze woorden betekenen? schrijven: kun je schrijffouten in een verhaaltje verbeteren? taalverzorging: kun je een tekst goed spellen en volgens de regels netjes schrijven? Onderdelen rekenen Bij rekenen gaan de vragen over de onderdelen: getallen: en 3 x 5 enzovoort; verhoudingen: dat zijn vragen over breuken; meten en meetkunde: dat zijn vragen over oppervlakte; verbanden: dat zijn vragen over tabellen en grafieken. De Centrale Eindtoets wordt afgenomen op: dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 april Als een leerling de eindtoets PO beter maakt dan de school gezien het schooladvies verwachtte, dan zal de basisschool het schooladvies heroverwegen. De basisschool is verantwoordelijk voor deze heroverweging, in overleg met de ouders/verzorgers. De heroverweging kan leiden tot een wijziging in het schooladvies, maar er kan ook beslist worden dat in het schooladvies wordt afgeweken van het resultaat van de eindtoets PO. Het schooladvies blijft in dat geval ongewijzigd. Soms is het resultaat van de eindtoets PO minder goed dan verwacht. In dat geval mag de school het schooladvies niet aanpassen. Het resultaat van de eindtoets heeft dan geen invloed op de toelating van de leerling in het voortgezet onderwijs. Alle kinderen van groep 8: succes met deze Cito-eindtoets!

4 Heeft u al een Campina Schoolmelk abonnement? Om te groeien en te leren, heeft uw kind de juiste voedingstoffen nodig. Ook op school, waar er veel van ze gevraagd wordt. In melk zitten veel voedingsstoffen, zoals eiwit en Calcium. Campina schoolmelk Wij denken dat Campina Schoolmelk een bijdrage kan leveren aan het gezond groter groeien van onze leerlingen. Bovendien zorgt het ervoor dat uw kind elke schooldag heerlijk verse en gekoelde zuivel binnen krijgt. Uw voordelen o Geen lekkende bekers meer. o Elke schooldag pakjes zuivel beschikbaar. o Gemaksvoordelen, geen omkijken naar dagelijks meegeven van drinken. o Dagverse zuivelproducten. o Keuze uit 2 smaken. o Gekoeld gepresenteerd en gedronken. Het assortiment Het zuivelassortiment van Campina Schoolmelk bestaat uit 2 zuivelproducten, te weten: halfvolle melk en Optimel drink framboos. Deze producten zijn voorzien van het Gezondere keuze logo en bevatten Weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die gegarandeerd van het voorjaar tot het najaar tenminste 120 dagen 6 uur per dag in de Nederlandse wei staan. Hoe werkt Campina Schoolmelk U kiest voor uw kind voor één of meerdere consumptiemomenten (ochtendpauze/lunchpauze) een product uit het assortiment en u sluit het abonnement rechtsreeks af met FrieslandCampina. De producten worden na aflevering meteen door de chauffeur in de koelkast gezet. Uw kind krijgt zo gekoelde verse zuivel. Dat is niet alleen lekker én gezond voor uw kind, maar ook gemakkelijk voor u. Wat zijn de kosten De EU verleent subsidie op de zuivelproducten. Deze prijs is berekend in de prijs per pakje. Een pakje halfvolle melk kost in het schooljaar 2014/2015 daarom slechts 0,38 en een pakje Optimel drink framboos slechts 0,39. Aan u wordt de prijs per pakje berekend. Het aantal pakjes hangt af van het aantal consumptiedagen en consumptiemomenten op de school. Meld uw kind(eren) dus nu nog aan op

5 Brede school activiteiten U kunt nog inschrijven voor de onderstaande naschoolse activiteiten. Schrijf nu in via bredeschoolkalf@gmail.com. Leeftijd Activiteit Wanneer? Waar? Start Groep 3 t/m 5 Natuurkunst Dinsdag ICBS de Vuurvogel 14-4 Groep 4 t/m 6 Beeldhouwen Donderdag ICBS de Vuurvogel 9-4 Groep 4 t/m 7 Korfbal Maandag Schoolplein ICBS de 20-4 Vuurvogel Groep 5 t/m 8 Aandachttraining Dinsdag ICBS de Vuurvogel 21-4 Groep 6 t/m 8 Sport en Fun Woensdag OBS de Jagersplas 13-5 Groep 6 t/m 8 Techniekkunst Donderdag OBS de Jagersplas t/m 8 jaar Vakantie Stamp it Donderdag OBS de Jagersplas t/m 12 jaar Vakantie Viltbeest Donderdag OBS de Jagersplas 7-5 maken Groep 1 t/m 4 Vakantie School is Out Maandag SC Hercules 4-5 Groep 5 t/m 8 Vakantie School is Out Maandag SC Hercules 4-5 Groep 3 t/m 8 Wetenschap- en Vrijdag OBS De Jagersplas 22-5 tecniekcursus Groep 5 t/m 8 Rekenen Woensdag OBS de Jagersplas 8-4 Groep 5 t/m 8 Begrijpend Lezen Woensdag OBS de Jagersplas 8-4 Nieuws van de Tussenschoolse opvang De laatste tijd valt het tijdens de TSO op dat kinderen steeds vaker snoep/koek in hun broodtrommel hebben! Wij willen u vragen om dit niet meer mee te geven. De bedoeling is om de lunch zo gezond mogelijk te houden. Een stukje kaas, worst,komkommer, snoeptomaatjes zijn een lekkere/ gezonde aanvulling voor de lunch. Afgelopen maandag hebben de kinderen een paar proefjes gedaan. Dit was zeer leerzaam en leuk! Vooral de cola met mentos was een succes!

6 Ook de stembus bij de ingang van school is door de kinderen van de TSO gemaakt. Techniekweek: 7 april 10 april Dinsdag 7 april wordt de techniekweek geopend met een spectaculaire show van Mad Science. Hierbij maken de kinderen kennis met allerlei experimenten over krachten van lucht. Voor de kleuter- en onderbouw start dit om 10 uur in de Kuil en voor de midden- en bovenbouw om 11 uur. De show duurt 45 minuten. De leerlingen vanaf groep 3 krijgen na afloop een folder mee met het aanbod om een naschoolse cursus over techniek te volgen. Dit is dezelfde cursus (wetenschap- en techniekcursus) die is opgenomen in het programmaboekje van de brede school activiteiten en waar al enkele kinderen zich voor hebben opgegeven! Op vrijdag 10 april bent u van harte uitgenodigd om van 8.30 tot 9.00 uur een kijkje in de klassen te nemen en te zien wat de kinderen zoal hebben geleerd/gedaan tijdens de techniekweek.

7 Nieuws vanuit de medezeggenschapsraad De MR is de komende week druk bezig de stemmen betreffende de achterbanraadpleging met als onderwerp andere tijden te inventariseren. Meer dan 50% heeft zijn stem uitgebracht! We willen natuurlijk zoveel mogelijk respons, dus breng uw stem uit voor 10 april uur. Daarna komt de oudergeleding bij elkaar om de stemmen te tellen en de percentages inzichtelijk te maken. Wij nemen hierin de opmerkingen mee die u achterop het blad hebt geschreven. Op 17 april volgt het verslag en de feedback naar de directie en naar u als ouders/verzorgers. Als u nog niet gestemd heeft, doe dat dan alsnog de komende week! We zijn bezig met het opzetten van een plan voor de Klasse!ouder. Met als doel meer transparantie te krijgen in de communicatie tussen alle lagen van school zullen wij dit plan de komende tijd handen en voeten gaan geven. Het formatieplan van school voor het volgend schooljaar wordt voor 1 mei door het schoolbestuur vastgesteld. Op grond van het aantal leerlingen ontvangt school geld om de formatie in te vullen, daarbij worden keuzes gemaakt. Het uitgangspunt is een directeur per school, leerkrachten voor elke groep, eventueel onderwijsondersteunend personeel en één of meer vakleerkrachten. In de WMS (wet medezeggenschap op scholen) is vastgelegd dat de personeelsgeleding van de MR een instemmingsbevoegdheid heeft bij vaststelling of wijziging van de samenstelling van de formatie. De oudergeleding wordt door de directie geïnformeerd over het plan waarbij de beweegredenen worden vermeld en ook de verwachte gevolgen voor personeel, ouders en leerlingen. Uiteraard kan de oudergeleding meepraten over de voorstellen. Het overleg over het formatieplan vindt doorgaans dan ook plaats in aanwezigheid van zowel de personeels- als de oudergeleding. Want ondanks dat ouders geen formele zeggenschap over het formatieplan hebben, hebben de kinderen te maken met de gevolgen van de gemaakte keuzes. Kiest een school bijvoorbeeld voor een vrijgestelde intern begeleider die extra zorg aan leerlingen biedt, maar waardoor de klassen iets groter worden? Of wordt juist gekozen voor kleine klassen, en dus relatief meer inzet van leerkrachten die zelf extra zorg aan leerlingen die dat nodig hebben, kunnen geven. De komende tijd zal de MR zich met bovenstaande onderwerpen bezighouden. Zijn er vragen of heeft u opmerkingen, dan kunt u altijd een mail sturen naar mr@obsdejagersplas.nl of contact opnemen met een van de onderstaande MR-leden. Heel graag zien we u 10 april aanstaande tijdens de koffie-inloop. Fijne paasdagen! Namens de MR Erik Verstegen (voorzitter), Ruben Löwenstein Manuela Snabilie, Henriëtte Winnubst Annemarie Hengsdijk, Janneke Molenaar Natascha Theewis, Marjon Cats

8 Nieuws van Babino Beste ouders / verzorgers, Donderdag 30 april willen wij een open speelmiddag organiseren op de BSO van Babino Jagersplas. Denkt u erover om uw kind(eren) op de BSO te plaatsen? Dan is dit een mooie gelegenheid om de sfeer bij ons te komen proeven. We zullen deze middag leuke activiteiten organiseren op het gebied van sport / spel, creatief bezig zijn of samen iets lekkers maken. De middag zal er als volgt uitzien: uur kinderen worden bij hun klas opgehaald; uur we eten gezamenlijk fruit en een cracker en drinken limonade of thee; uur start activiteiten; uur kinderen kunnen weer opgehaald worden. Er is deze dag plaats voor 4 kinderen, dus reageer snel, vol = vol. Bij veel vraag plannen we ook een open speelmiddag op donderdag 7 mei. U kunt uw kind opgeven door een mailtje te sturen naar kinderopvangjagersplas@gmail.com, of loop even bij ons binnen. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Wij hebben er zin in! Team Babino Jagersplas wenst iedereen fijne Paasdagen!! Gemaakt door de BSO kinderen Aanbod BKC De Jagersplas bij andere schooltijden Tijdens de ouderbijeenkomst op 23 maart jl. is besproken dat Breed Kindcentrum De Jagersplas komend schooljaar met een continurooster wil gaan werken. Voor sommige ouders, die geen gebruikmaken van buitenschoolse opvang, kan het een probleem zijn om hun kind eerder uit school op te halen. De Jagersplas en Babino zijn hiervoor op zoek gegaan naar een geschikte oplossing.

9 Aanbod Babino zal komend schooljaar de mogelijkheid bieden om slechts 1 uur opvang af te nemen na schooltijd voor een speciaal tarief voor kinderen van BKC De Jagersplas. U kunt ervoor kiezen om de extra opvang structureel af te nemen, maar het is ook mogelijk om de opvang incidenteel af te nemen. Hierbij is er geen prijsverschil, maar uiteraard bent u wel altijd gegarandeerd van plaatsing indien u de opvang structureel afneemt. Groepsruimte BKC De Jagersplas stelt speciaal voor deze kinderen een groepsruimte beschikbaar die omgebouwd zal worden tot uitdagende speelruimte. Daarnaast kunnen de kinderen ook gebruikmaken van de huidige BSO-ruimte van Babino. Bruto tarief Het tarief zal afhankelijk zijn van de schooltijden waar uiteindelijk voor gekozen gaat worden. Indien u en uw partner beiden werkende ouders zijn, of wanneer u een werkende alleenstaande ouder bent, heeft u recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw (gezamenlijk) toetsingsinkomen. U dient via de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aan te vragen. Aantal uur opvang Tarief 1 uur ( uur) 7,40 bruto 1,25 uur ( uur) 9,25 bruto Netto tarief Onderstaand een kleine greep uit het overzicht van de belastingdienst met daarbij het bedrag dat de u netto betaalt. Ouders betalen het volledige uurtarief aan Babino en vragen hierover vervolgens zelf Kinderopvangtoeslag aan. Netto tarief - 1 uur ( uur) Gezamelijk toetsinginkomen: Eerste kind tweede e.v. kind Lager dan ,69 0, ,23 0, , ,33 0, ,03 1, ,83 1, , ,99 1, ,07 2, ,07 2, ,07 2, en hoger 6,07 3,09 Zet en drukfouten voorbehouden

10 Netto tarief 1.25 uur ( uur) Gezamelijk toetsinginkomen: Eerste kind tweede e.v. kind Lager dan ,86 0, ,54 0, ,17 0, ,91 1, ,78 1, ,79 1, ,29 1, ,49 2, ,59 2, ,59 2, ,59 3, en hoger 7,59 3,87 Zet en drukfouten voorbehouden Wat biedt BKC De Jagersplas nog meer? Binnen het breed kindcentrum biedt Babino zowel Kinderdagverblijf, Peuteropvang als Buitenschoolse Opvang op de locatie van De Jagersplas. Ook bieden wij incidentele opvang aan en opvang tijdens studiedagen. Tarieven Buitenschoolse Opvang (BSO) Keuzepakket Soort opvang Uurtarief 2015 Pakket 1 VSO+NSO+Vak. 6,38 Pakket 2 NSO+Vak. 6,48 Pakket 3 VSO 6,92 Pakket 4 NSO 6,89 Pakket 5 Vakantie 6,89 Pakket 6 VSO+NSO 6,48 Pakket 7 Incidenteel 7,40 Tarieven Kinderdagverblijf (KDV) en Peuteropvang (PO) Soort opvang Uurtarief 2015 KDV 6,84 KDV ½ dag 6,90 Peuteropvang 6,90 Kennismaken Ouders zijn van harte welkom om een keertje kennis te komen maken met de pedagogisch medewerkers van Babino. Loopt u gerust even binnen bij Barbara op de groep of maak een afspraak via of info@babino.nl.

11 Nieuws van Tinteltuin Beste ouders, verzorgers, TintelTuin heeft vernomen, dat de school voornemens is om over te gaan op een continurooster bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Door middel van dit bericht willen wij alle ouders van De Jagersplas informeren over het feit dat de opvang op BSO De Kleine Jager zal blijven aansluiten bij de school. TintelTuin is nl. altijd open, op het moment dat de school gesloten is. Dit geldt ook voor alle schoolvrije dagen. Mocht u tot op heden geen buitenschoolse opvang nodig hebben, maar nu wel dan kunnen wij melden dat er per direct plaats is op in ieder geval de dinsdag en woensdag. Op de andere NSO dagen zijn op het moment geen plaatsen beschikbaar. Bij interesse verzoeken wij u om contact op te nemen met de locatie. Bij voldoende aanmeldingen breiden wij. Op de VSO zijn op alle dagen plaatsen beschikbaar, behalve op donderdag. Ook daar breiden wij uit bij voldoende vraag. Voorziet u in de komende periode een opvangbehoefte ontstaan, geeft u deze alvast door, dan kunnen wij hiermee rekening houden. Wij kunnen ons voorstellen, dat u mogelijk in de problemen komt, omdat u werkt onder schooltijd tot half 4. In dat geval bieden wij een uitkomst: wij kunnen u een overeenkomst voor een 'overbruggingsuurtje' aanbieden, waarin we gedurende het gehele nieuwe schooljaar opvang bieden in de tijd tussen de oude schooltijd en de nieuwe schooltijd. Ook kunt u gebruikmaken van incidentele opvang op BSO De Kleine Jager, juist om aan deze nieuwe situatie te wennen. Op het moment dat de school over is gegaan tot besluitvorming, kunt u contact opnemen met Adrie van der Spoel, onze relatiebeheerder (a.vanderspoel@tinteltuin.nl / ), die u dan meer kan vertellen over de inschrijving voor het overbruggingsuurtje etc. Wij hopen u vooralsnog goed geïnformeerd te hebben en veel kinderen op BSO De Kleine Jager te mogen begroeten! Heeft u hierover vragen, dan ben ik bereikbaar op (maandag t/m donderdag) via telefoonnummer ( ) en k.meijer@tinteltuin.nl. Mede namens rachel, Linda, Aly en Peter van BSO De Kleine Jager Katrin Meijer Locatiemanager

12 En tot slot Kom je deze zomer ook leren zeilen bij de jachthaven van Zeilvereniging De Onderlinge? (achter voetbalvereniging Zaandijk) Op woensdag avond wordt er zeilles gegeven aan kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Dit is voor kinderen die nog nooit of zeer weinig hebben gezeild, maar ook voor jeugd die beter wil leren zeilen. Er wordt gezeild in een 1-mans-vrouw jeugdboot de Optimist, verbazend stabiel en onzinkbaar. Alvorens het water op te gaan, zal de eerste les gehouden worden in het zwembad (overdekt) om vertrouwd te worden met de gedragingen van de boot. Dolle pret als je bijvoorbeeld moet proberen de boot om te doen slaan en zo je dit lukt dan vertrouwd te worden met de handelingen die gedaan moeten worden. De opbouw van de cursus is dan ook om spelenderwijs het plezier en de juiste beginselen van de zeilsport te leren kennen. De cursus wordt afgesloten met de ZO zeildiploma. zaterdag 11 april :00 zwembadles voor beginners woensdag 13 mei :30 1e zeilles haven woensdag 20 mei :30 2e zeilles haven woensdag 27 mei :30 3e zeilles haven woensdag 3 juni :30 4e zeilles haven woensdag 10 juni :30 5e zeilles haven zaterdag 13 juni 2015 n.t.b. zeil challenge voor gevorderden woensdag 17 juni :30 6e zeilles haven woensdag 24 juni :30 7e zeilles haven woensdag 1 juli :30 8e zeilles haven woensdag 19 augustus :30 9e zeilles haven woensdag 26 augustus :30 10e zeilles haven woensdag 2 september :30 11e zeilles haven Aanmelden uiterlijk 7 april 2015 via de website Kosten voor de complete cursus: 117,00 inclusief gebruik optimist en zwemvest en ZO diploma. Voor vragen mail naar: jeugd@zvdeonderlinge.nl of bel: Agenda Vrijdag Goede vrijdag; kinderen vrij - Juf Marloes jarig 7-4 t/m 10-4 Techniekweek Woensdag 8-4 Juf Marjan jarig Donderdag 9-4 Biebbus Vrijdag 10-4 Inloopochtend/koffie inloop ouders Maandag 13-4 Studiedag; kinderen vrij Dinsdag 14-4 Cultuur groep 5 en 6 Dinsdag 21-4 PETZ groep t/m 23-4 Eindtoets groep 8 Donderdag 23-4 Biebbus Vrijdag 24-4 Koningsspelen incl. ontbijt Maandag 27-4 Koningsdag; kinderen vrij Donderdag 30-4 Flits 10

13

Cito-toetsen in Ouderportaal

Cito-toetsen in Ouderportaal NIEUWSBRIEF 12, JAARGANG 13 22-02-2016 website: www.kindercampusking.nl mail: school@kindercampusking.nl telefoon: 020-6417799 / voor ziekmeldingen: 020-7670366 Geachte ouders, Laatste week voor de voorjaarsvakantie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 15, nummer 2 vrijdag 7 september 2012. Beste ouders,

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 15, nummer 2 vrijdag 7 september 2012. Beste ouders, Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 15, nummer 2 vrijdag 7 september 2012 Beste ouders, Afgelopen woensdag hebben we met zijn allen heel onze nieuwbouw trots officieel geopend!

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers, februari 2015

Geachte ouders/verzorgers, februari 2015 O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl AANPASSINGEN CITONORMERINGEN Geachte

Nadere informatie

Flits nummer 10, 30 april 2015

Flits nummer 10, 30 april 2015 Flits nummer 10, 30 april 2015 Koningsspelen Afgelopen vrijdag vonden de Koningsspelen weer plaats op OBS De Jagersplas! Met prachtig weer begonnen alle groepen in de Kuil met het Kinderen voor Kinderen-lied

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

Controleer je brandmelders regelmatig en vervang dan meteen de batterijen voor oplaadbare batterijen.

Controleer je brandmelders regelmatig en vervang dan meteen de batterijen voor oplaadbare batterijen. Jaargang 5, nummer 06, datum 10 november 2015 Beste ouders of verzorgers, Sinterklaas is alweer in aantocht, dus de spanning in de school stijgt. De groepen 1 tot en met 4 willen natuurlijk weer graag

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 9 Vrijdag 7 november 2013 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, De lessen uit Hemel en Aarde in de komende periode. De lessen over

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Campina op School. Nieuw! Nu met Optimel drink en fruit! AF.ASFR.0910.1

Campina op School. Nieuw! Nu met Optimel drink en fruit! AF.ASFR.0910.1 Nieuw! Nu met Optimel drink en fruit! AF.ASFR.0910.1 Meer dan 50 jaar heeft Campina Schoolmelk samen met de scholen vele generaties voorzien van verse zuivel. De vertrouwde naam Schoolmelk is daarmee een

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 07 2013-2014

Nieuwsbrief nr. 07 2013-2014 dr. de Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan tel. 075 6841468 info@korenaar.nl www.korenaar.nl Nieuwsbrief nr. 07 2013-2014 A g e n d a 05-12 Sinterklaas viering; Let op continurooster kinderen om 14.00 uur vrij

Nadere informatie

Informatieavond: Andere schooltijden

Informatieavond: Andere schooltijden Informatieavond: Andere schooltijden AGENDA Aanleiding Visie Huidige situatie Vijf gelijke dagen model Overzicht modellen Financiën Tijdspad Werkgroep Afsluiting AANLEIDING - We zien dat er steeds meer

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Flits nummer 7, 4 februari 2015

Flits nummer 7, 4 februari 2015 OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 Flits nummer 7, 4 februari 2015 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Rekenbattle 2015 Zaan Primair Dit jaar zullen de leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 april 2016 o.b.s. de Aanloop

Nieuwsbrief 9 april 2016 o.b.s. de Aanloop Nieuwsbrief 9 april 2016 o.b.s. de Aanloop Boekenmarkt voor een goed doel op 24 maart jl. De boekenmarkt op 24 maart jl. heeft 57 opgeleverd!!! De opbrengst schenken wij aan de KWF Kankerbestrijding. Naar

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang KINDEROPVANG BROER KONIJN B.V. INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE Buitenschoolse opvang Midas locatie BSO Zandloper Schoolstraat 15 1831 CC Koedijk tel. 072 5629800 Buitenschoolse opvang Wolfje locatie KDV

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal Juli en augustus 2015 Bezoek aan het Baafje Ouderportaal School app voor smartphones Gebruik van foto s Bericht van juf Mireille Naschoolse wetenschap- en tecniekcursus Afscheid groep 8 Villa Lilla Nieuwe

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 DE FAMILIESCHOOL 0.12 van baby tot brugklasser Op de Familieschool 0.12 ligt de focus op samenwerken. Met de kinderen, de ouders, de ouderraad, de medezeggenschapsraad, het bestuur en

Nadere informatie

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos

continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos continurooster 4 of 5 gelijke dagen G.A. de Ridderschool, 12 oktober 2015 Jan de Vos Programma Welkom (voorzitter MR) Informatieve uitleg 2 modellen (Jan de Vos) 4 gelijke dagen en woensdagochtend 5 gelijke

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER

VRAGENLIJST CONTINUROOSTER VRAGENLIJST CONTINUROOSTER Beste ouders, Via deze brief willen we u informeren over het continurooster. We willen uw mening vragen of het continurooster eventueel moet worden ingevoerd op onze school.

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier BSO Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Maasbree...

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND

INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND INFORMATIE RONDOM ENQUÊTE SCHOOLROOSTER MR JOZEFSCHOOL 15 JANUARI INFORMATIE AVOND AGENDA DOELSTELLING ROL VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD HUIDIGE SITUATIE VOOR- EN NADELEN VAN VERSCHILLENDE ROOSTERS UITLEG

Nadere informatie

Educatief Basis Centrum De Regenboog

Educatief Basis Centrum De Regenboog Educatief Basis Centrum De Regenboog R.k. Basisschool De Regenboog Kinderopvang de Plu Email:info.regenboog@skoposschijndel.nl Email: info@deplu.org Website: www.bs-deregenboog.nl Locatie Hoevenbraak Hertog

Nadere informatie

Tarievenkrant. Inhoudsopgave

Tarievenkrant.  Inhoudsopgave krant Kinder biedt professionele aan kinderen van 0 tot 13 jaar met als doel dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige, sociale en gewaardeerde persoonlijkheden met een goed ontwikkeld inlevingsvermogen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN

Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Ouderinformatieavond SCHOOLTIJDEN Aanleiding voor deze avond Signalen van team en ouders (tevredenheidsonderzoek) Tendens binnen de Groeiling Veranderingen in de maatschappij Doel van deze avond Informatie

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof.

Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Deel 1 Vraag 1. Van de ouders die de enquête hebben ingevuld heeft 43,9 % 1 kind, 49,7% 2 kinderen, 5,8% 3 kinderen en 0,6% 4 kinderen op Villa Vlinderhof. Vraag 2. De kinderen van de respondenten zitten

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief juni 2015 Bericht van directie: Zoals we al eerder hebben gecommuniceerd, zijn we steeds meer mooie stappen aan het zetten in de ontwikkeling van onze integrale samenwerking. Graag informeren

Nadere informatie

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep.

Continurooster Protocol. Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Continurooster Protocol Met extra informatie over op tijd komen en ouders in de groep. Juni 2015 Voorwoord De Thomas van Aquinoschool hanteert vanaf schooljaar 2015 2016 een continurooster. Een continurooster

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

Tarieven 2014. Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar. geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur

Tarieven 2014. Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar. geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur Tarieven 2014 Pakket D(agopvang) Tarieven voor 0 tot 4 jaar geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur Voor het jaar 2014 hanteren wij de volgende tarieven: (Geldig per 1 januari 2014. Prijswijzigingen voorbehouden.

Nadere informatie

Continurooster Jozefschool

Continurooster Jozefschool Continurooster Jozefschool beleid continurooster 1 / 11 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Totstandkoming... 5 3. Schooltijden... 6 3.1 Overgangsregeling.... 6 4. Voor- en nadelen continurooster... 7 5. De praktijk...

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL

INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Bladzijde [1] INFORMATIEPAKKET HUIDIGE MODEL EN 5-GELIJKE DAGEN MODEL Februari 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u ten behoeve van de ouderraadpleging over het voorstel Naar andere schooltijden?

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Kinderdagverblijf KDV

Kinderdagverblijf KDV Tarievenkrant 2019 Kinderdagverblijf KDV Kinderdagverblijf (KDV) Voor kinderen van 0 to 4 jaar bieden wij dagopvang aan middels diverse mogelijkheden en pakketten. Kunt u nu toch niet het pakket, of combinatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus. Kindercentrum Ikke Ook November 2015 Tarievenkrant 2016 Belastingdienst 2015-2016 De kinderopvangtoeslag in 2016 is hoger aan die uit 2015. De kinderopvangtoeslagtabel 2016 wijkt door de loonindexatie

Nadere informatie

Op de dagen dat ik aanwezig ben, staat de deur van de directiekamer voor u open, mocht u vragen hebben.

Op de dagen dat ik aanwezig ben, staat de deur van de directiekamer voor u open, mocht u vragen hebben. Menneweg 12 2172 HD SASSENHEIM info@obshetbolwerk.nl Uitgave september 2013 21 e jaargang KALENDER MAAND SEPTEMBER 6 kleuters vrij 12 Startfeest 17.00u 18.30 u. 20 Kermisvrij 23 Informatieavond groep 1

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

Cuijk, 31 oktober 2014. Onderwerp: Voorinformatie Vijf-gelijke-dagen-model.

Cuijk, 31 oktober 2014. Onderwerp: Voorinformatie Vijf-gelijke-dagen-model. Robijnlaan 78 5431 ZR Cuijk 0485-313088 Info.startblokcuijk@stichting-invitare.nl www.startblokcuijk.nl Cuijk, 31 oktober 2014 Onderwerp: Voorinformatie Vijf-gelijke-dagen-model. Op 14 oktober heeft u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 maart 2015

Nieuwsbrief 19 maart 2015 Nieuwsbrief 19 maart 2015 Belangrijke data - Oud papier: 28 maart: Fam. Manshande (Dirk) en Fam. Schutten (Niek) - Oud papier: 11 april: Fam. Trouerbach (Marcus) en Fam.Dijkman(Wesley) - 20 maart: Bingo

Nadere informatie

Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31

Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31 Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31 ma 04 Vakantie ma 11 Vakantie ma 18 Vakantie ma 25 1e schooldag, 08.30-09.00 uur weerzien met koffie en thee voor ouders,

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach

Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach Creatief in denken en doen! Ontwikkelen met een lach Welkom Creatief in denken en doen! Samen op weg naar een nieuw gebouw met een eigen IKC Creatief in denken en doen blijft het motto ook van het IKC.

Nadere informatie

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Ook bij de TSO willen we graag gaan werken met een nieuwsflits. Via deze brief blijft u op de hoogte over eventuele veranderingen en de activiteiten die plaats vinden tijdens

Nadere informatie

Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o.

Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o. Aanbod en tarieven, buitenschoolse opvang Uden e.o. U krijgt wellicht meer terug dan u denkt! Dit voorbeeld betreft een gezin dat in 2016 gebruik gaat maken van 1 buitenschoolse opvang (3 uur), voor 1

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Thema eindweek: Cowboys en Indianen

Thema eindweek: Cowboys en Indianen Thema eindweek: Cowboys en Indianen Met nog enkele schoolweken te gaan, komt de eindweek weer in zicht. Het thema is dit jaar Cowboys en Indianen. Er staan diverse activiteiten op het programma, waarover

Nadere informatie

VOORAF AGENDA EXTRA INFO

VOORAF AGENDA EXTRA INFO VOORAF Deze keer starten we met een terugblik op een zeer geslaagde zaterdag op SBO Diekmaat. We willen alle ouder(s)/verzorger(s) en teamleden die zaterdagmorgen 11 maart de mouwen hebben opgestroopt

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Kalender - Woensdag 13 april Ateliers groepen 3 en 4 - Donderdag 14 april studiedag, alle leerlingen

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

Groepsverdeling en formatie Voor in de agenda. Maandag 18 juni: - groepen 8 schoolkamp. Donderdag 21 juni

Groepsverdeling en formatie Voor in de agenda. Maandag 18 juni: - groepen 8 schoolkamp. Donderdag 21 juni Hele kindcentrum Surveilleren tussen de middag Tijdens de middagpauzes van de onderbouw en bovenbouw krijgt de ambulante leerkracht uitstekende ondersteuning van een aantal ouders bij het surveilleren

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2016

Producten & Tarieven 2016 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2016 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Openingstijden Hele dagen Onze kinderdagverblijven zijn dagelijks geopend

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein 4 2315 HG Leiden

P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein 4 2315 HG Leiden P.C.B.S. De Springplank Bonaireplein 4 2315 HG Leiden NIEUWSBRIEF 14 10 t/m 23 april 2015 Hierbij de nieuwsbrief, nummer 14 alweer, met een mooie bijdrage van de groepen 4. Morgen gaat het team op de Kanjertrainingsdagen.

Nadere informatie

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015

Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896. Jaargang 26 - nr. 11 Nieuwsbrief 10 juli 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 11

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief Januari 2016 We wensen iedereen 365 dagen om te dromen te gaan en te komen te ontvangen en te geven en tussenin: gelukkig en gezond te leven! Januari 4: Weer naar school Luizencontrole 11: Start Cito afname 14: Studiedag;

Nadere informatie