ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide"

Transcriptie

1 ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText Voor instructies met betrekking tot de installatie en het gebruik van ZoomText 10.1, dient u nog steeds uw ZoomText 10 Gebruikershandleiding of het ZoomText 10.1 Helpsysteem te raadplegen. Belangrijk! Controleer de systeemvereisten die in deze bijlage worden beschreven alvorens ZoomText 10.1 te installeren. Er is specifieke hardware en software nodig om met ZoomText 10.1 te kunnen werken. Nieuw in ZoomText 10.1 ZoomText 10.1 bevat de volgende nieuwe functies en verbeteringen. Ondersteuning voor Windows 8.x Ondersteuning voor Microsoft Office 2013 Ondersteuning voor Internet Explorer 10 en 11 Verbeterde ondersteuning voor video s en spelletjes Ondersteuning voor apparaten met aanraakscherm Verbeterde traceerfunctie en Programma Echo Verzachte muisaanwijzers Overgangseffecten bij kleuraccentuering Bijkomende vergrotingsniveaus: Bijkomende niveaus tussen 42x en 60x Bijkomende gefractioneerde vergrotingsniveaus tussen 1x en 5x

2 2 Wat er vooralsnog ontbreekt in ZoomText 10.1 De volgende ZoomText 10-functies zijn tijdelijk niet beschikbaar in ZoomText Deze functies zullen zo snel mogelijk worden toegevoegd in een reeks gratis updates: Vastzet Venster Twee Monitors-ondersteuning Tekst Zoeker Systeemvereisten U hebt de volgende hardware en software nodig om met ZoomText 10.1 te kunnen werken: Windows 7, 8 of 8.1 Processor: 2 GHz single core of 1 GHz dual core Werkgeheugen (RAM): 2 GB Aanbevolen: 4 GB of meer Grafische kaart met ondersteuning voor DirectX 9.1 of hoger Aanbevolen: DirectX 10 of recenter Aanbevolen: 256 MB dedicated videogeheugen Vrije schijfruimte: 100 MB voor US English, 350 MB voor Internationale versies 5-punts multi-touch beeldscherm vereist voor ondersteuning van ZoomText Aanraakmodus Geluidskaart (alleen voor Vergroter/Lezer) USB 2.0 (voor latere ondersteuning van ZoomText Camera)

3 ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide 3 ZoomText installeren Wanneer u de ZoomText CD in uw CD-ROM drive invoert, zal het Setup programma automatisch opstarten. Volg de instructies op het scherm om de installatie uit te voeren. Indien Setup niet automatisch start 1. Druk WINDOWS + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. 2. Ga naar uw CD-ROM-station. 3. Selecteer het Setup programma en klik op Open. 4. Klik op OK in het dialoog venster Uitvoeren. De installatie van ZoomText ongedaan maken To uninstall ZoomText in Windows 8.x Typ De installatie van ZoomText ongedaan maken in op het Startscherm. Selecteer De installatie van ZoomText 10.1 ongedaan maken. To uninstall ZoomText in Windows 7 In het Windows Start menu, kies Programma s ZoomText 10.1 Ander De Installatie van ZoomText 10.1 Ongedaan Maken. ZoomText opstarten Om ZoomText starten in Windows 8.x Klik in het Startscherm op de tegel ZoomText Klik in het Windows bureaublad op het ZoomText 10.1 programmapictogram. Typ ZoomText in het tekstvak Zoeken. Selecteer ZoomText Om ZoomText starten in Windows 7 Op het Windows bureaublad, selecteer het ZoomText 10.1 programma icoontje. In het Windows Start menu, kies Programma s ZoomText 10.1 ZoomText 10.1.

4 4 Ondersteuning voor aanraakschermen ZoomText 10.1 kan worden gebruikt op Windows 8.x-apparaten met aanraakscherm, zoals tablets, laptops en tastgevoelige beeldschermen. ZoomText volgt u overal terwijl u uw weg tikt, sleept en veegt doorheen al uw programma s. ZoomText hindert deze bewegingen niet en zal reageren op door bewegingen voortgebrachte gebeurtenissen zoals wanneer u het toetsenbord en de muis gebruikt. U kunt ook toegang krijgen tot de gebruikersinterface van ZoomText (werkbalken, menu s en dialoogvensters) met dezelfde standaard bewegingen die u gewoon bent te gebruiken voor andere programma s. Opmerking: U moet over een Windows 8.x-apparaat beschikken dat minstens vijf aanraakpunten tegelijk ondersteunt. Deze apparaten dragen het Designed for Windows -logo voor Windows 8.x. Een Schermvergroter op een aanraakscherm gebruiken Wanneer u een schermvergroter gebruikt op een aanraakscherm onder Windows 8.x, moet u een paar concepten, gedragingen en technieken in het achterhoofd houden: Veel programma s bieden de mogelijkheid om in te zoomen op documenten of te pannen. Een schermvergroter voegt daarbovenop een tweede zoom- of panninglaag toe. Dat kan verwarrend worden wanneer het programma en de schermvergroter tegelijkertijd inzoomen. Om dat te vermijden, is het aanbevolen telkens slechts één zoomlaag te gebruiken. Een autonoom apparaat met aanraakscherm gebruiken, betekent dat u gebruik moet maken van een schermtoetsenbord. Bij gebruik van een schermvergroter, zal het schermtoetsenbord niet volledig zichtbaar zijn. U zult dus het vergrote beeld moeten pannen om toegang te hebben tot alle toetsen. Dit verlaagt zowel uw typesnelheid als uw productiviteit. Daarom raden wij u aan om een fysiek toetsenbord aan te sluiten wanneer u veel moet typen.

5 ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide 5 Het ZoomText Aanraakpictogram ZoomText 10.1 biedt ook een speciaal ZoomText Aanraakpictogram waardoor u onmiddellijk toegang hebt tot belangrijke ZoomText-functies met behulp van aanraakbewegingen. Deze functies zijn onder andere in- en uitzoomen, het vergrote beeld verschuiven en de AppReader- en ZegHet-leesinstrumenten van Zoomtext gebruiken. Zo werkt het Wanneer u ZoomText 10.1 op een apparaat met aanraakscherm installeert, verschijnt het ZoomText Aanraakpictogram standaard aan een kant van het scherm. Dit zwevende pictogram blijft zichtbaar zelfs wanneer u in- of uitzoomt of het vergrote beeld verschuift. U kunt het pictogram verplaatsen naar meerdere ankerpunten langs de zijkanten van uw scherm. Zo kunt u het pictogram op het scherm de plaats geven die u wilt en kunt u het verplaatsen als het een element bedekt dat u wilt zien. Opmerking: Het gebruik van het ZoomText Aanraakpictogram en de bewegingen die ermee gepaard gaan, vereist een multi-touch scherm met 5 (of meer) aanraakpunten.

6 6 Het ZoomText Aanraakpictogram werkt in twee modi: Windows Aanraakmodus en ZoomText Aanraakmodus. Windows Aanraakmodus geeft alle aanraakbewegingen door aan Windows en de programma s die op het scherm open staan, net alsof ZoomText niet op het systeem actief zou zijn. Dit is de modus waarin u zich moet bevinden wanneer u wilt interageren met uw bureaublad of met programma s door middel van aanraakbewegingen (inclusief de ZoomText-werkbalk). In Windows Aanraakmodus verschijnt het pictogram als een groep Window-8 startschermtegels met een wijzende vinger onderaan. ZoomText Aanraakmodus geeft alle aanraakbewegingen door aan ZoomText. Dit is de modus waarin u zich moet bevinden wanneer u toegang wilt tot de ZoomText-functies die bewegingen ondersteunen (bv. een beetje in- of uitzoomen, of het vergrote beeld pannen). In ZoomText Aanraakmodus neemt het pictogram de vorm aan van het ZoomText-logo met een wijzende vinger onderaan. Dit pictogram zal ook pulseren (langzaam aan- en uitgaan) om u te laten weten dat de ZoomText Aanraakmodus actief is.

7 ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide 7 Het ZoomText Aanraakpictogram activeren en gebruiken In dit onderdeel leert u hoe u het ZoomText Aanraakpictogram moet activeren en gebruiken. Om het Aanraakpictogram te (de)activeren In het Instellingen menu, selecteer Aanraakschermondersteuning Aanraakpictogram aan. Wanneer het geactiveerd is, verschijnt het Aanraakpictogram aan een kant van het scherm. Wanneer het gedeactiveerd is, is het pictogram verborgen. Opmerking: Het Aanraakpictogram is ook verborgen wanneer ZoomText gedeactiveerd is. De grootte van het Aanraakpictogram aanpassen In het Instellingen menu, selecteer Aanraakschermondersteuning Grootte aanraakpictogram {grootte}. De grootte van het Aanraakpictogram verandert naargelang de grootte die u selecteert. Een kleurschema voor het Aanraakpictogram selecteren In het Instellingen menu, selecteer Aanraakschermondersteuning Kleur Aanraakpictogram {kleur}. Het Aanraakpictogram neemt de geselecteerde kleur aan. Het Aanraakpictogram op het scherm verplaatsen Druk en houd een vinger op het pictogram en sleep het naar de gewenste plaats ergens langs de rand van het scherm. Wanneer u uw vinger van het pictogram haalt, zal het pictogram zich automatisch vastzetten op het dichtstbijzijnde ankerpunt. Omschakelen tussen Windows Aanraakmodus en ZoomText Aanraakmodus Dubbeltik met één vinger op het Aanraakpictogram. In Windows Aanraakmodus verschijnt het pictogram als een groep Window-8 startschermtegels. In ZoomText Aanraakmodus neemt het pictogram de vorm aan van het ZoomText-logo.

8 8 Tip! U kunt kort van Aanraakmodus wisselen door een vinger op het Aanraakpictogram te houden. Wanneer u uw vinger van het pictogram haalt, wordt de Aanraakmodus die eerder al actief was automatisch hersteld. Dit betekent dat wanneer u in de Windows Aanraakmodus bent, u kort kunt overschakelen op de ZoomText Aanraakmodus om een beweging door te geven aan ZoomText en dan automatisch terugkeren naar de Windows Aanraakmodus. Omgekeerd, wanneer u in de ZoomText Aanraakmodus bent, kunt u kort overschakelen naar de Windows Aanraakmodus om een beweging door te geven aan het bureaublad of een programma en dan automatisch terugkeren naar de ZoomText Aanraakmodus.

9 ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide 9 Toegang krijgen tot ZoomText-functies met aanraakbewegingen In dit onderdeel leert u hoe u het ZoomText Aanraakpictogram en bewegingen gebruikt om toegang te krijgen tot ZoomText-functies en deze te bedienen. Vergeet het Aanraakpictogram niet in ZoomText Aanraakmodus te zetten wanneer u deze bewegingen uitvoert. De ZoomText gebruikersinterface tonen Dubbeltik met vier vingers. Het vergrotingsniveau aanpassen (in- en uitzoomen) Dubbeltik en houd drie vingers op het scherm. Sleep vervolgens naar boven om in te zoomen en naar beneden om uit te zoomen. Het vergrote beeld pannen Beweeg met drie vingers over het scherm om de vergrote weergave over het scherm te bewegen. De grootte en plaats van een zoomvenster aanpassen 1. Op de Vergroter werkbalk, selecteer Type Aanpassen. Het Aanpassen-gereedschap wordt actief en op het kader van het zoomvenster verschijnen handgrepen om de grootte aan te passen. 2. Om de grootte van het venster aan te passen, houd één vinger op een handgreep en sleep ermee tot het venster de gewenste grootte heeft. 3. Om het venster te verplaatsen, houd één vinger in het zoomvenster en sleep ermee. 4. Om het Aanpassen-gereedschap te verlaten, dubbeltik met drie vingers. Het ZegHet-gereedschap gebruiken 1. Op de Lezer werkbalk, selecteer ZegHet. Het ZegHet-gereedschap wordt actief. 2. Om een enkel woord te laten uitspreken, tik op het woord. 3. Om een reeks woorden te laten uitspreken, sleep diagonaal met een vinger om de woorden te markeren, die u wilt laten uitspreken. Wanneer u gedaan hebt met slepen, wordt alle gemarkeerde tekst uitgesproken. 4. Om het ZegHet-gereedschap te verlaten, dubbeltik met drie vingers.

10 10 AppReader gebruiken 1. Open het document, de webpagina of die u wenst te lezen. 2. Start AppReader op een van de volgende manieren: Om bij een bepaald woord te beginnen lezen: Dubbeltik met een vinger op het woord vanwaar u wilt beginnen lezen. Om te beginnen lezen vanaf de plaats van de tekstcursor (indien een cursor actief is): Dubbeltik met twee vingers. AppReader begint de tekst voor te lezen. 3. Om het voorlezen te starten en stoppen of om te navigeren/lezen per woord, regel, zin en paragraaf, gebruikt u de AppReader leesbewegingen die in de tabel hieronder zijn beschreven. 4. Om AppReader te verlaten, dubbeltik met drie vingers. Wanneer u AppReader verlaat, wordt de cursor automatisch teruggeplaatst bij het laatste woord dat gemarkeerd was in AppReader (indien er een cursor bestaat in het programma). Commando's Lezen aan/af zetten (Speel/Pauze) Vanaf nieuwe locatie lezen Volgend woord uitspreken Vorig woord uitspreken Huidig woord uitspreken Woord eronder uitspreken Woord erboven uitspreken Volgende zin uitspreken Vorige zin uitspreken Volgende paragraaf uitspreken Vorige paragraaf uitspreken Einde van het document Begin van het document Bewegingen Eenmaal tikken met 2 vingers Eenmaal tikken met 1 vinger Met 1 vinger naar rechts vegen Met 1 vinger naar links vegen Dubbeltikken met 1 vinger om het woord uit te spreken. Door deze beweging te herhalen op hetzelfde woord binnen (minder dan) twee seconden doorloopt u de volgende opties: Zeg/spel/spel fonetisch. Zet zich terug na meer dan twee seconden. Met 1 vinger naar beneden vegen Met 1 vinger naar boven vegen Met 2 vingers naar rechts vegen Met 2 vingers naar links vegen Met 2 vingers naar beneden vegen Met 2 vingers naar boven vegen Met 4 vingers naar beneden vegen Met 4 vingers naar boven vegen

ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide

ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText

Nadere informatie

ZoomText 10.1. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText 10.1. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText 10.1 Bijlage bij de gebruikershandleiding Copyrights ZoomText Vergroter Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Vergroter/Lezer Copyright 2014, Algorithmic

Nadere informatie

ZoomText 10.1 voor Windows. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText 10.1 voor Windows. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de gebruikershandleiding Copyrights ZoomText Vergroter Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Vergroter/Lezer Copyright

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 1 Inleiding ZoomText 9.1 is een fantastisch computer hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor slecht-ziende mensen. ZoomText bestaat uit twee aangepaste technieken schermvergroting en schermlezen

Nadere informatie

ZoomText 10.1. Snelle Referentie Gids. version

ZoomText 10.1. Snelle Referentie Gids. version ZoomText Snelle Referentie Gids version 10.1 Inhoud Welkom bij ZoomText 10.1... 2 Systeem Vereisten... 3 ZoomText Installeren... 4 ZoomText Opstarten... 5 ZoomText Activeren... 6 Aanraakschermen... 8

Nadere informatie

Sneltoets Combinaties. Hoofdstuk 6 Sneltoetsen

Sneltoets Combinaties. Hoofdstuk 6 Sneltoetsen Hoofdstuk 6 Sneltoetsen Sneltoetsen zijn combinaties van toetsen die ZoomText bevelen uitvoeren zonder dat de ZoomText gebruikersinterface geactiveerd dient te worden. Er zijn sneltoetsen voor bijna alle

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Alle ZoomText instellingen kunnen opgeslagen en weer hersteld worden met gebruik van de configuratie bestanden. Configuratie bestanden controleren alle ZoomText functies;

Nadere informatie

5. Surfen op uw Samsung telefoon

5. Surfen op uw Samsung telefoon 129 5. Surfen op uw Samsung telefoon In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet

Nadere informatie

Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Nederlandstalige handleiding die je vindt

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode. Eindgebruiker Quick Start Guide Overzicht De exacqvision Client software bestaat uit 3 schermen: Live, Search, en Setup. Om in het gewenste scherm te geraken, klik je op het desbetreffende pictogram aan

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 85 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op uw Samsung Galaxy Tab. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

5. Surfen op internet

5. Surfen op internet 147 5. Surfen op internet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Internet, de webbrowser op de Samsung Galaxy. Met deze webbrowser surft u op het internet. Als u ook gebruikmaakt van internet op uw

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved.

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. Gebruikershandleiding NL - Revisie 3.7 YourSafetynet home Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. INHOUD 1 Inleiding... 3 2 YourSafetynet gebruiken... 3 2.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie Windows 8 - Dunamare Expertacademie Inhoudsopgave 1. Een gekoppeld Microsoftaccount... 2 2. Een startscherm en dan?... 3 3. De Charmbalk... 4 Zoeken... 4 Start... 5 Apparaten... 5 Instellingen... 5 4.

Nadere informatie

ZoomText ImageReader Website Info

ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader is een software- en cameraoplossing die gedrukte tekst toegankelijk maakt voor slechtzienden: boeken, tijdschriften, zakelijke documenten en meer.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

ZoomText. Snelle Referentie Gids. version

ZoomText. Snelle Referentie Gids. version ZoomText Snelle Referentie Gids version 10 Inhoud Welkom bij ZoomText 10... 2 Werkbalk Lezer...33 Systeem Vereisten... 3 ZoomText Installeren... 4 ZoomText Activeren... 5 ZoomText Opstarten... 7 ZoomText

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

ZoomText 9.1. Snelle Referentie Gids. version

ZoomText 9.1. Snelle Referentie Gids. version ZoomText Snelle Referentie Gids version 9.1 Inhoud Welkom bij ZoomText 9.1... 2 Systeem Vereisten... 3 ZoomText Installeren... 4 ZoomText Activeren... 5 ZoomText Opstarten... 7 ZoomText Gebruikersinterface...

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 57 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome, de webbrowser op uw Google Nexus tablet. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 8

1. Kennismaken met Windows 8 13 1. Kennismaken met Windows 8 Met de introductie door Microsoft van Windows 8 (inmiddels Windows 8.1) is er een brug geslagen tussen het werken met computers en tablets of smartphones. In Windows 8.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING. van

Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING. van Neem een half uurtje de tijd om uw systeem te installeren, vóórdat u Digital Class TM begint te gebruiken. SNELLE HANDLEIDING van Inhoudstafel van de Snelle Handleiding 1. Onderdelen van uw Digital Class-pakket...

Nadere informatie

ZoomText 10. Magnifier. Verkorte handleiding

ZoomText 10. Magnifier. Verkorte handleiding ZoomText 10 Magnifier Verkorte handleiding Anke Prinsen 2012 ZoomText 10 Magnifier Verkorte handleiding* * Dit is een beknopte versie van de handleiding van ZoomText 10 Magnifier, samengevat door Anke

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST6

1.1 Installatie Solid Edge ST6 1.1 Installatie Solid Edge ST6 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur

Chatten via Berichten Je agenda bijhouden Documenten in de cloud met SkyDrive 9. Multimediatoepassingen Muziek Foto s en Camera Video Over de auteur Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Introductie Windows RT en Windows 8 Het nieuwe startscherm Toegang tot het bureaublad Een woordje over Help 2. De gebruikersomgeving

Nadere informatie

ZoomText 10 (sneltoetsen) ZoomText 10 - Meest gebruikte sneltoetsen KOBA Vision

ZoomText 10 (sneltoetsen) ZoomText 10 - Meest gebruikte sneltoetsen KOBA Vision ZoomText 10 (sneltoetsen) Vergroten Verkleinen Positief / negatief ZoomText aan ZoomText uit Stem aan/uit Stem wisselen Stem sneller Stem trager ALT + NUMPAD PLUS ALT + NUMPAD MIN CTRL + SHIFT + C ALT

Nadere informatie

1. Starten met Windows 8

1. Starten met Windows 8 17 1. Starten met Windows 8 Microsoft, de maker van Windows, heeft in de loop der jaren diverse Windowsversies uitgebracht. Windows 8 is de nieuwste versie. Als u eerder met Windows 7, Windows Vista of

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Copyright 2000-2015 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Pagina 2 van 7 1 Inleiding Vanwege de zeer uitgebreide elektronica op Porsche voertuigen is het noodzakelijk dat de diagnosesoftware enorm snel evolueert. De installatie en verdere

Nadere informatie

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING

HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUD VAN VERPAKKING HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L STROOMADAPTER ADAPTER NEDERLANDS ETHERNETKABEL (CAT5 UTP) SLUIT DE

Nadere informatie

Zoomtext (meest gebruikte sneltoetsen)

Zoomtext (meest gebruikte sneltoetsen) Zoomtext (meest gebruikte sneltoetsen) Vergroten ALT + NUMPAD PLUS Verkleinen ALT + NUMPAD MIN ZoomText Aan ALT + INS ZoomText Uit ALT + DEL Stem Aan/uit ALT + SHIFT + S Stem wisselen ALT + SHIFT + E AppReader

Nadere informatie

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead. ClaroRead is speciaal ontwikkeld om het werken met de computer te vereenvoudigen. De volledige integratie met Microsoft Word helpt u bij het

Nadere informatie

1 Kijk, hier is Windows 8 1. 2 Startscherm Windows 19. 3 Bureaublad Windows 8 47. 4 Bestanden en mappen 87

1 Kijk, hier is Windows 8 1. 2 Startscherm Windows 19. 3 Bureaublad Windows 8 47. 4 Bestanden en mappen 87 1 Kijk, hier is Windows 8 1 Wie leest dit boek 2 Afspraken in dit boek 6 Muis of hand 8 Hard of zacht toetsenbord 12 Snel met sneltoetsen 13 Klaar voor Windows 8 14 2 Startscherm Windows 19 Eerste blik

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Werken met een touchpad Bezitters van een laptopcomputer kunnen zowel een muis als het touchpad van de laptop gebruiken om Windows te bedienen.

Werken met een touchpad Bezitters van een laptopcomputer kunnen zowel een muis als het touchpad van de laptop gebruiken om Windows te bedienen. Werken met een touchpad Bezitters van een laptopcomputer kunnen zowel een muis als het touchpad van de laptop gebruiken om Windows te bedienen. Met een touchpad kunt u de aanwijzer klikken en slepen. bewegen

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

1 Kijk, hier is Windows 8.1 1. 2 Startscherm Windows 8.1 21. 3 Bureaublad Windows 8.1 51. 4 Bestanden en mappen 93

1 Kijk, hier is Windows 8.1 1. 2 Startscherm Windows 8.1 21. 3 Bureaublad Windows 8.1 51. 4 Bestanden en mappen 93 1 Kijk, hier is Windows 8.1 1 Wie leest dit boek 2 Afspraken in dit boek 6 Muis of hand 8 Hard of zacht toetsenbord 12 Snel met sneltoetsen 13 Klaar voor Windows 8.1 14 2 Startscherm Windows 8.1 21 Eerste

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Installatiegids usb-versie Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie folder Documentation op usb-sleutel Kurzweil 3000 Installatiegids Kurzweil

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011 Versie voorjaar 2011 INHOUDSOPGAVE 1. VEREISTE HARDWARE SPECIFICATIES... 2 2. INSTALLATIE FA MOS... 2 3. BEELDSCHERM INSTELLEN... 3 4. DE KLEURENWAAIERS... 4 5. HET MARKEREN VAN FOTO S... 6 6. EEN FOTO

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk Installatiegids Installatie en registratie Kurzweil 3000 Engine Installatie extra Kurzweil 3000 Administrator Installatie Kurzweil 3000 Client Installatie Kurzweil

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

ZoomText 10. Magnifier/Reader. Verkorte handleiding

ZoomText 10. Magnifier/Reader. Verkorte handleiding ZoomText 10 Magnifier/Reader Verkorte handleiding Anke Prinsen 2012 ZoomText 10 Magnifier/Reader Verkorte handleiding* Anke Prinsen 2012 * Dit is een beknopte versie van de handleiding van ZoomText 10

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter LD000020 Sweex Powerline USB Adapter Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Powerline adapter. Met behulp van deze Powerline adapter kan snel en eenvoudig een netwerk worden gecreëerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition

Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition Bijlage bij Getting Started Guide International English Edition Chapter 3: Aan de slag met Inspiration, een beginnersles Deze beginnersles is een goed startpunt voor het leren gebruiken van Inspiration.

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

VS Communicator 4. Aan deslag

VS Communicator 4. Aan deslag VS Communicator 4 Aan deslag WELKOM BIJ VS COMMUNICATOR 4 De VS Communicator 4 maakt het mogelijk dat mensen met een fysieke of communicatieve handicap een computer of communicatie-apparaat kunnen gebruiken.

Nadere informatie

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding

Archive Player Divar Series. Bedieningshandleiding Archive Player Divar Series nl Bedieningshandleiding Archive Player Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Bediening 5 2.1 Het programma starten 5 2.2 Inleiding tot het hoofdvenster 6 2.3 Knop

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

1.1 Installatie Solid Edge ST3

1.1 Installatie Solid Edge ST3 1.1 Installatie Solid Edge ST3 1 : Installeren : SE is niet achterwaarts compatibel, dit betekent dat een tekening gemaakt in een hogere versie, niet in een lagere versie van SE kan geopend worden. Omgekeerd

Nadere informatie

inex Client Quicksheet

inex Client Quicksheet inex Client Quicksheet Installeren Klik op het icoon StandardSetup. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Next. Selecteer Client en klik op Next. Kies eventueel in welke map inex geïnstalleerd mag worden

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op het besturingssysteem Windows 7. Lees deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

Installeren van Sinutrain

Installeren van Sinutrain Installeren van Sinutrain Indien u Windows 98 hebt, ga dan direct naar stap 2 (blz 13) Voorbereiding plaats de Cd-rom in de Cd-romspeler open de verkenner o klik op Start Programma s Windows verkenner

Nadere informatie

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft)

Een PowerPoint-presentatie op twee monitoren (Gedeeltelijk overgenomen van de website van Microsoft) 1. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren? Met behulp van Liturgie hebben wij een presentatie aangemaakt van Psalm 150:1 en 2. 2. Weergeven van een PowerPoint-presentatie op twee monitoren?

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Bluetooth Installatie guide DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN

Bluetooth Installatie guide DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN DE BLUETOOTH MODULE GEBRUIKEN 1 Installatie van de software: Het software installatiepakket van de Bluetooth module bevindt zich op de meegeleverde Bluetooth cd-rom. Indien u de Bluetooth module voor de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Inhoud 1. Introductie...2 2. Systeemvereisten...2 3. Ladibug installeren...3 4. Beginnen met de Ladibug te gebruiken...5 5. Bediening...6 5.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 15 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 15 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje

Microsoft Windows XP Professional installatiegids. http://users.telenet.be/amdtje Microsoft Windows XP Professional installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows XP Professional installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen Snelstartgids Waarschuwing Deze Snelstartgids biedt algemene richtlijnen voor de installatie en het gebruik van IRISnotes. Gedetailleerde instructies over het complete functiebereik van IRISnotes vindt

Nadere informatie

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53

Stapsgewijze handleiding voor upgraden naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Stapsgewijze handleiding voor naar Windows 8 VERTROUWELIJK 1/53 Inhoud 1. 1. Installatieproces voor Windows 8 2. Systeemvereisten 3. Voorbereidingen 2. 3. 4. upgrade via 5. 6. 1. Persoonlijke voorkeur

Nadere informatie

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR)

Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) Wielertoeristen club Oud Rycklen (WTC OR) voor beginners Sponsors: Herberg Oud Rycklen Dionysius van Leeuwenstraat 33 3840 (Borgloon) +32 11 68 70 72 bestuur@wtc-oud-rycklen.be http://wtc-oud-rycklen.be/

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Zoeken op het Internet

Zoeken op het Internet Zoeken op het Internet Op rubrieken zoeken met een portaalsite Als u algemene informatie zoekt over een bepaald thema, zoals literatuur, gezondheid of reizen, kunt u zoeken via rubrieken in een portaalsite.

Nadere informatie