ZoomText 11 USB. Installatie Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZoomText 11 USB. Installatie Handleiding"

Transcriptie

1 ZoomText 11 USB Installatie Handleiding

2 Copyrights ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText 11 USB Setup Guide Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Alle rechten voorbehouden. Ongeoorloofd kopiëren, dupliceren, verkopen of anderszins distribueren van deze software of documentatie is een overtreding van de federale auteursrecht. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd, verzonden, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of vertaald in een andere taal, in welke vorm of op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Freedom Scientific, Inc. (d.b.a. VFO ). Trademarks ZoomText en xfont zijn geregistreerde handelsmerken van Freedom Scientific, Inc. ZoomText Magnifier, ZoomText Magnifier/Reader en ZoomText Voices zijn handelsmerken van Freedom Scientific, Inc. NeoSpeech is een handelsmerk van NeoSpeech, Inc. Microsoft en Windows zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Mei 2017 Freedom Scientific, Inc, d.b.a. VFO st Court North, St. Petersburg, FL USA Licentie Overeenkomst De software die bij dit product wordt in licentie gegeven, niet verkocht. U moet ofwel akkoord gaan met de licentieovereenkomst in de software Setup scherm of prompt de terugkeer van de ZoomText USBproduct, samen met de software voor een terugbetaling met uitzondering van de retourkosten.

3 ZoomText USB Installatie Handleiding Computers zijn een groot deel van ons leven geworden. Waar we ook zijn, we willen op elk moment een computer kunnen gebruiken... thuis, op school, op werk, zelfs in bibliotheken en andere publieke faciliteiten. Om ZoomText altijd beschikbaar te maken heeft Ai Squared "ZoomText USB" ontwikkeld. Dat is ZoomText op een USB stick die gebruikers gemakkelijk mee kunnen nemen en altijd kunnen gebruiken. Met ZoomText USB kunt u waar u ook bent ZoomText installeren en gebruiken (met administrator rechten), zonder dat u elke installatie hoeft te activeren. De ZoomText USB verzorgt namelijk zowel de installatie als de licentie. U kunt dus op verschillende computers ZoomText installeren, zonder de installatie te hoeven activeren. En dan, als u ZoomText moet gebruiken op één van de computers, kunt u de ZoomText USB stick in de computer stoppen en ZoomText starten. Zolang de USB stick in de computer zit kunt u ZoomText gebruiken. ZoomText USB is beschikbaar voor ZoomText Vergroter en ZoomText Vergroter/Lezer. ZoomText Vergroter wordt geleverd op een groene USB stick. ZoomText Vergroter/Lezer wordt geleverd op een blauwe USB stick. Over deze Installatie Handleiding De ZoomText USB Installatie Handleiding bevat instructies die specifiek gelden voor de USB versie van ZoomText 11 Vergoter en Vergroter/Lezer. Voor alle informatie over het installeren en gebruiken van ZoomText Vergroter en ZoomText Vergroter/Lezer leest u de ZoomText 11 Gebruikers Handleiding of de Appendix.

4 2 Het Voordeel van een ZoomText USB-versie ZoomText biede de volgende voordelen: toegang tot elke computer Met de ZoomText USB-versie kan ingeplugd worden in meerdere computers zonder dat er extra versies aangeschaft moeten worden Draagbaar en onder handbereik The ZoomText USB drive fits in your pocket, so it s always with you when you need it. Handig in gebruik Eenvoudig inpluggen een u kunt kiezen welk ZoomText product u wilt gebruiken Als ZoomText reeds is geïnstalleerd kunt u direct gebruik maken van deze versie en deze starten Plug-and-Play license management Als de ZoomText USB-penversie is geactiveerd, hoeft u zich verder geen zorgen meer te maken over activering, licenties en serienummers. Inclusief 3 Systeemactivaties Bij de USB-versie worden 3 licenties geleverd. U kunt ZoomText op 3 vaste systemen installeren en gebruiken, zonder dat de USB-pen hoeft te worden ingeplugd Neem uw instellingen mee Uw eigen ZoomText-instellingen worden opgeslagen op de USB-pen en worden automatisch geladen als u ZoomText opstart.

5 ZoomText USB Installatie Handleiding 3 Instellen ZoomText USB Het voorbereiden en instellen van ZoomText USB is een eenvoudig proces van een paar stappen en kost maar een paar minuten. Systeem Vereisten De volgende hard- en software zijn minimaal vereist voor het gebruik van ZoomText 11: Windows 10, 8.1 of 7 met Service Pack 1 (of recenter). Processor: 2 GHz i3 dual core processor of gelijkwaardig. i5 or i7 aanbevolen. 4 GB Ram. 8 GB aanbevolen. Videokaart met ondersteuning voor DirectX 10 of hoger.. Aanbevolen: 256 MB Videogeheugen. 400 MB vrije ruimte op de Harde Schijf of SSD. SSD drive aanbevolen. 5-point multi-touch beeldscherm voor touch screen ondersteuning. USB 2.0 (of hoger) voor ZoomText USB en ZoomText Camera ondersteuning. Let op: Als uw computersysteem alleen is voorzien van USB Type-C aansluitingen, dan heeft u een adapter nodig van USB- A naar USB Type-C aansluiting.

6 4 Installeren van ZoomText Stemmen Belangrijk! Deze stap is alleen van toepassing op de Internationale versie van ZoomText Vergroter/Lezer. Als u deze versie van ZoomText 11 niet heeft, ga dan door naar Installeer ZoomText 11 hieronder. Als u ZoomText Vergroter, of een Engelse versie van ZoomText Vergroter/Lezer heeft gekocht en ook andere talen wilt hebben, neem dan contact op met uw distributeur of Ai Squared om een upgrade aan te schaffen naar de Internationale Versie van ZoomText Vergroter/Lezer. Alle versies van ZoomText Vergroter/Lezer worden geleverd met premium Engelse NeoSpeech-stemmen welke automatisch worden geïnstalleerd. Internationale versies van ZoomText Vergroter/Lezer krijgen premium 'ZoomText Stemmen' met de meest gesproken talen en dialecten van over de hele wereld. U moet de ZoomText Stemmen voor-installeren voor de taal van Windows en andere talen die u tijdens het gebruik van ZoomText wilt gebruiken. Hierdoor kan ZoomText automatisch de stem selecteren die past bij het Windows besturingssysteem tijdens de setup van ZoomText en wanneer ZoomText na de installatie opstart. U kunt op elk moment een andere stem kiezen, als ZoomText actief is. Opmerking Het installeren van ZoomText Stemmen is erg simpel. U kunt het hele proces in een paar stappen doorlopen.

7 ZoomText USB Installatie Handleiding 5 Om ZoomText te installeren van uw ZoomText USB-versie 1. Steek de USB-pen in een beschikbare USB-aansluiting Het Windows venster voor Automatisch Afspelen wordt getoond. 2. Kies Openen map om bestanden te bekijken. De Windows verkenner wordt geopend en toont de mappen en bestanden die op de USB-pen, waaronder enkele bestanden met de bestandsnaam "Install". 3. Kies Installeer ZoomText Stemmen, en druk vervolgens op Enter. 4. Lees de - op het scherm getoonde - instructies voor het volledig uitvoeren van de installatie. Let op: Het ZoomText Stemmen installatieprogramma installeert op systeemniveau componenten. Om deze componenten te installeren heeft u administrator rechten nodig. Als u deze rechten niet heeft, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder voordat u verder gaat met de installatie.

8 6 Installeren van ZoomText 11 Het installeren van ZoomText is erg simpel. U kunt het hele proces in een paar eenvoudige stappen doorlopen. Om ZoomText te installeren van uw ZoomText USB-versie 1. Steek de USB-pen in een beschikbare USB-aansluiting Het Windows venster voor Automatisch Afspelen wordt getoond. 2. Kies Openen map om bestanden te bekijken. De Windows verkenner wordt geopend en toont de mappen en bestanden die op de USB-pen, waaronder enkele bestanden met de bestandsnaam "Install". 3. Kies Installeer ZoomText 11, en druk op Enter. 4. Lees de - op het scherm getoonde - instructies voor het volledig uitvoeren van de installatie. Let op: Het ZoomText setup programma zal componenten op systeem-niveau installeren. Om deze componenten te installeren heeft u administrator rechten nodig. Als u deze rechten niet heeft, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder voordat u verder gaat met de installatie. Om ZoomText te starten vanaf uw USB-versie ZoomText moet geïnstalleerd zijn op uw systeem. Start het ZoomText op volgens de procedure hieronder beschreven. Om ZoomText te starten Doe één van de volgende dingen: In het Windows Start menu, kies ZoomText 11. Gebruik de sneltoets voor ZoomText Starten: Ctrl + Alt + Shift + Z Op het Windows bureaublad, selecteer het ZoomText 11 programma icoon.

9 ZoomText USB Installatie Handleiding 7 Activeer ZoomText De Enkele Gebruiker USB-versie van ZoomText kan op 3 systemen worden geactiveerd. Dit geeft u de mogelijkheid om ZoomText te gebruiken op de meest gebruikte systemen, zonder dat de USB-stick hoeft te worden ingestoken. Voor complete informatie over het activeren van uw ZoomText installatie, zie Stap 4 Activering ZoomText in Hoofdstuk 2 Installeren ZoomText in de ZoomText Gebruikershandleiding of Help systeem. Opmerking: Alhoewel ZoomText op maximaal 3 computers kan worden geïnstalleerd, kan ZoomText op één scherm tegelijk gebruikt worden. Het kan - binnen een netwerk - op één systeem worden gebruikt. Tegelijkertijd gebruiken van een pakket ZoomText voor enkele gebruiker, door meerdere gebruikers is niet in overeenstemming met de licentievoorwaarden. Verlaten van het programma en uittrekken van de ZoomText USB-stick. Net als bij alle andere USB-apparaten, zo ook de ZoomText USB-stick, is het belangrijk deze niet los te nemen als deze actief is of wordt gelezen. Als dit wel gebeurt, kan dit scahade aan het USB-apparaat veroorzaken of er kunnen bestanden verloren gaan. Om het risico van beschadiging te vermijden, schakel ZoomText helemaal uit. Daarna kan de USB-stick worden uitgenomen. De-installeer ZoomText Als u ZoomText niet langer nodig heeft, kunt u het op elk moment de-intalleren. Voor complete informatie over het de-installatie van uw ZoomText installatie, zie De-installatie ZoomText in Hoofdstuk 2 Installeren ZoomText in de ZoomText Gebruikershandleiding of Help systeem.

10 8 Beheren Configuratiebestanden Alle ZoomText instellingen kunnen worden opgeslagen en geopend in en vanuit de Configuratiebestanden. Configuratie bestanden beheren alle ZoomText functies; inclusief vergrotingsniveau, type vergrotingsvenster, scherm accentuering, leesopties, applicatie instellingen en sneltoetsen. Alle ZoomText instellingen kunnen worden opgeslagen en geopend in en vanuit de Configuratiebestanden op de ZoomText USB-pen. Opslaan en openen configuratiebestanden Als ZoomText wordt gestart vanaf de ZoomText USB-pen, standaard worden de configuratiebestanden geladen vanaf de USB-pen. U kunt zo eenvoudig de instellingen meenemen van de ene naar de andere computer. Het opslaan van instellingen naar een configuratiebestand 1. Alle ZoomText instellingen naar wens instellen. 2. In het ZoomText menu, kies Configuraties > Opstaan Standaard Configuratie. Het Opslaan Configuratie dialoogvenster verschijnt en toont een lijst met bestaande configuratiebestanden. 3. Typ de naam van de nieuwe configuratie in het Bestandsnaam veld.. 4. Klik OK. Het laden van instellingen van een configuratiebestand 1. In het ZoomText menu, kies Opstaan Standaard Configuratie. Het Openen Configuratie dialoogvenster verschijnt en toont de bestaande configuratiebestanden. 2. Selecteer het gewenste configuratiebestand. 3. Klik OK.

11 ZoomText USB Installatie Handleiding 9 Het maken van een back up en het terugzetten van Configuratiebestanden Als u ZoomText uitvoert door middel van de ZoomText USBpenversie, de configuratiebestanden - welke worden geladen opgeslagen en geconfigureerd - staan op de USB-pen. Voor uw gemak kunt u de configuratiebestande opslaan in de huidige gebruikersmap op het lokale systeem, waardoor u dit kan terugzetten bij beschadiging of per ongeluk wissen. Opmerking: Het ZoomText Activatiebestand is eveneens op deze wijze opgeslagen en kan zo worden teruggeplaatst. Om de ZoomText Configuratiebestanden op te slaan 1. Open de Windows verkenner en blader naar de ZoomText USB-pendrive. 2. Open de Backup and Restore map. 3. Selecteer het bestand: BackupConfig.bat en druk op Enter. Het ZoomText Back up programma wordt gestart. 4. Volg nauwgezet de instructie op het scherm. Om uw ZoomText Configuraitiebestanden terug te zetten 1. Open de Windows verkenner en blader naar de ZoomText USB-pendrive. 2. Open the Backup and Restore folder. 3. Selecteer RestoreConfig.bat en druk op Enter. Het ZoomText Herstel programma wordt gestart. 4. Volg nauwgezet de instructie op het scherm.

12 10 Veel Gestelde Vragen Heeft ZoomText USB dezelfde functies als de CD-ROM versie (ook wel de "desktop versie" genoemd) van ZoomText? Ja. ZoomText USB heeft alle functies en mogelijkheden (inclusief de spraak synthesizers) die de CD-ROM versie ook heeft, plus het extra gemak van draagbare activering zodat u deze altijd en overal kunt gebruiken Moet ik ZoomText installeren om ZoomText USB te gebruiken? Ja. Zoals met alle hoogwaardige schermvergroters en schermlezers bevinden sommige componenten zich op systeem-niveau. U moet ZoomText USB dus eerst installeren voordat u deze kunt gebruiken. Let op: U heeft administrator rechten nodig om ZoomText te kunnen installeren. Wat gebeurt er als er al een oudere of nieuwere versie van ZoomText op het systeem geïnstalleerd is, bijvoorbeeld 10.1 of 12 (toekomstige release)? ZoomText 11 is ontworpen om te coëxisteren naast oudere en nieuwere versies van ZoomText. Dus, uw ZoomText 11 zal normaal worden geïnstalleerd en uitgevoerd, ook al staat er al een oudere of nieuwere versie van ZoomText op het systeem. Waar kan ik mijn serienummer vinden van ZoomText USB? Na de installatie van ZoomText wordt uw serienummer getoond in het ZoomText Programma Info dialoogvenster. Om dit dialoogvenster te bekijken, ga naar ZoomText menu en kies Over ZoomText. Het serienummer is ook te vinden in het SerialNumber.txt bestand, deze staat in de hoofdmap van de ZoomText USB stick.

13 ZoomText USB Installatie Handleiding 11 Moet ik de ZoomText USB stick altijd aansluiten als ik ZoomText wil gebruiken? Dat hangt er vanaf. Als u een enkele gebruiker versie van ZoomText USB heeft, kunt u ZoomText op maximaal 3 systemen activeren en hoeft u de USB stick niet aan te sluiten op deze systemen. Let op: Alhoewel ZoomText op maximaal 3 computers kan worden geïnstalleerd, kan ZoomText op één scherm tegelijk gebruikt worden. Het kan - binnen een netwerk - op één systeem worden gebruikt. Het tegelijkertijd gebruiken van een pakket ZoomText voor enkele gebruiker, door meerdere gebruikers is niet in overeenstemming met de licentievoorwaarden. Op hoeveel systemen kan ik ZoomText USB activeren? Naast de draagbare activering in de ZoomText USB stick, kunnen enkele gebruiker versies van ZoomText USB op drie apparaten geactiveerd worden. Dit geldt niet voor de meerdere gebruikers versie van ZoomText USB. Kan ik een bruikbare kopie van ZoomText USB maken op een andere USB stick? Nee. Alhoewel u een kopie zou kunnen maken van de inhoud van de ZoomText USB stick, zal hier geen bruikbare licentie bij zitten. Wat moet ik doen als ik mijn ZoomText USB stick kwijt raak of deze kapot gaat? Neem contact op met de leverancier om een vervanger te kopen of aan te vragen met het ZoomText USB Verzekeringsplan. Let op: ZoomText USB Verzekeringsplan is alleen geldig als deze is gekocht bij de ZoomText USB.

14 12 Kan ik ZoomText USB zonder administrator rechten gebruiken? U heeft administrator rechten nodig om ZoomText te kunnen installeren. Zodra ZoomText is geïnstalleerd, heeft u geen administrator rechten nodig om ZoomText te gebruiken.

15 ZoomText USB Installatie Handleiding 13

16 Tel: (802) (800) Fax: (802) PO Box 669 Manchester Center, VT USA

Gebruikershandleiding NEDERLANDS

Gebruikershandleiding NEDERLANDS NEDERLANDS Inclusief DVD met demoversies van: - Zoomtext Magnifier/ScreenReader - Zoomtext Magnifier - SuperNova Access Suite - SuperNova Reader Magnifier - SuperNova Magnifier Gebruikershandleiding KOBA

Nadere informatie

Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen. Snelstartgids

Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen. Snelstartgids Schermvergrotings- en schermverbeteringssoftware vermindert de vermoeidheid van de ogen Snelstartgids Welkom bij ZoomText Express ZoomText Express is een betaalbaar en eenvoudig te gebruiken schermvergrotings

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Copyright 2000-2015 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide

ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide ZoomText 10.1 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText 10.1. Voor instructies

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

ZoomText 10.1. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText 10.1. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText 10.1 Bijlage bij de gebruikershandleiding Copyrights ZoomText Vergroter Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Vergroter/Lezer Copyright 2014, Algorithmic

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden

Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Hoofdstuk 7 Configuratie Bestanden Alle ZoomText instellingen kunnen opgeslagen en weer hersteld worden met gebruik van de configuratie bestanden. Configuratie bestanden controleren alle ZoomText functies;

Nadere informatie

ZoomText 10.1 voor Windows. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText 10.1 voor Windows. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de gebruikershandleiding Copyrights ZoomText Vergroter Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Vergroter/Lezer Copyright

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

DatamedFT Gebruiksaanwijzing

DatamedFT Gebruiksaanwijzing DatamedFT Gebruiksaanwijzing DatamedFT v3 Doc ID DMD-10100-01100-NL Rev A 4/2017 COPYRIGHT Copyright. Alle rechten voorbehouden. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is verboden zonder de voorafgaande

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

DatamedWL Gebruiksaanwijzing

DatamedWL Gebruiksaanwijzing DatamedWL Gebruiksaanwijzing Datamed LLC DatamedWL v2 Doc ID DMD-10500-00400-NL Rev B 10/2014 COPYRIGHT Copyright Datamed LLC. Alle rechten voorbehouden. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is verboden

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide

ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide ZoomText 10.1 voor Windows 8 Bijlage bij de Quick Reference Guide Deze bijlage bij de ZoomText 10 Quick Reference Guide beschrijft nieuwe functies en andere veranderingen die specifiek zijn aan ZoomText

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact

Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10. Handleiding van Helpmij.nl. Auteur: leofact Zonder kosten van Windows 7 naar windows 10 Handleiding van Helpmij.nl Auteur: leofact juni 2019 Pagina 2 van 5 Tien jaar geleden, om precies te zijn op 22 oktober 2009, kwam Windows 7 uit. Het was de

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 2.0.4 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851 USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER Korte Installatiehandleiding DA-70851 1. De Driver Installeren Opgelet: Sluit de adapter NIET op uw computer aan voordat de meegeleverde driver is geïnstalleerd. Plaats

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

ZoomText Mac. Bijlage bij de gebruikershandleiding

ZoomText Mac. Bijlage bij de gebruikershandleiding ZoomText Mac Bijlage bij de gebruikershandleiding OPMERKING: Het onderdeel Installatie van de bijgevoegde Gebruikershandleiding (het in spiraalband gebonden boek dat ook in deze doos terug te vinden is)

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie SharpdeskTM R3.1 Installatiehandleiding Versie 3.1.01 Copyright 2000-2004 Sharp Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

DIT PROGRAMMA EN EEN ADOBE ID DIENT TE GEBEUREN VOORDAT U BOEKEN KOOPT!

DIT PROGRAMMA EN EEN ADOBE ID DIENT TE GEBEUREN VOORDAT U BOEKEN KOOPT! BELANGRIJKE NOOT OVER e-books: e-books in epub formaat, zijn beveiligd met DRM (Digital Rights Management) Om digitale E-Books te kopen, downloaden en lezen op uw ereader, epub formaat, heeft u het programma

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 2.1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

SBGuidance 4.x.x Update Manager

SBGuidance 4.x.x Update Manager Disclaimer Inleiding Inhoudsopgave GEBRUIKERSHANDLEIDING (NEDERLANDS) (ORIGINEEL) SBGuidance 4.x.x Update Manager 016-8000-022NL Rev. A Pagina 1/14 I SBGuidance Update Manger I NL I Rev. A Woord vooraf

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1

Kwalitan op de Mac. Kwalitan op de Mac pagina 1 Kwalitan op de Mac Kwalitan is ontwikkeld als een programma dat werkt binnen een Windows omgeving. Er is geen aparte Mac-versie van Kwalitan. Toch kan Kwalitan ook gebruikt worden op een Mac, omdat er

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

ZoomText 9.1. Gebruikershandleiding Addendum. Ai Squared

ZoomText 9.1. Gebruikershandleiding Addendum. Ai Squared ZoomText 9.1 Gebruikershandleiding Addendum Ai Squared Copyrights ZoomText Vergroter Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. Alle rechten voorbehouden. ZoomText Vergroter/Lezer Copyright 2008,

Nadere informatie

Positief / negatief Caps Lock + C. Stem aan/uit Caps Lock + Alt + Enter. ZoomText aan/uit Caps Lock + Ctrl + Enter

Positief / negatief Caps Lock + C. Stem aan/uit Caps Lock + Alt + Enter. ZoomText aan/uit Caps Lock + Ctrl + Enter Handleiding ZoomText 11 Uitgebreide handleiding: zie ZoomText Help Vergroten Caps Lock + Pijl Omhoog Splitscreen draaien Caps Lock + Pijl Links/Rechts Verkleinen Caps Lock + Pijl Omlaag Positief / negatief

Nadere informatie

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Desktop. Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Desktop Qlik Sense 1.1 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

QuickRestore cd gebruiken

QuickRestore cd gebruiken QuickRestore cd gebruiken BELANGRIJK: Als u deze cd gebruikt, verwijdert u alle informatie die op de computer is opgeslagen en formatteert u de vaste schijf opnieuw.! VOORZICHTIG: U wordt aangeraden QuickRestore

Nadere informatie

U3000/U3100 Mini. (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids

U3000/U3100 Mini. (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids U3000/U3100 Mini (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids ASUS_U3000_U3100_mini.indd 1 2/2/08 4:18:45 PM DU3656 Eerste editie januari 2008 Copyright 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk Installatiegids Installatie en registratie Kurzweil 3000 Engine Installatie extra Kurzweil 3000 Administrator Installatie Kurzweil 3000 Client Installatie Kurzweil

Nadere informatie

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer 1.1 Systeemeisen inventariseren Wat zijn de systeemeisen voor AccountView Windows? Om AccountView te installeren, moet u minimaal beschikken over een

Nadere informatie

Installatie instructies SRP Basic

Installatie instructies SRP Basic Installatie instructies SRP Basic De installatie van SRP bestaat uit twee delen: SRP Validator en SRP Installer. Zie onze website voor meer informatie. Noodzakelijke voorbereidingen voordat u begint: Zorg

Nadere informatie

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten 1.0 Introductie Wanneer je een product hebt aangeschaft van Eminent waarbij het vereist is een harde schijf in te bouwen, kan het vaak lastig zijn een

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project vertel ik wat Open Source is en wat ik daarover heb gevonden. Ik laat zien hoe ik een Virtuele machine geschikt maak voor Dual Boot. Dan laat ik zien hoe je 2 besturingssystemen

Nadere informatie

Dit kunt u vinden op internet via deze link: http://www.adobe.com/nl/products/digitaleditions/help/

Dit kunt u vinden op internet via deze link: http://www.adobe.com/nl/products/digitaleditions/help/ BELANGRIJKE NOOT OVER e-books: e-books in epub formaat, zijn beveiligd met DRM (Digital Rights Management) Om digitale E-Books te downloaden en lezen op uw ereader, epub formaat, heeft u het programma

Nadere informatie

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen INSTRUCTIES VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE: Dit document bespreekt het gebruik van de WorldShip-dvd om WorldShip bij te werken. U kunt ook WorldShip installeren vanaf het web. Ga naar de volgende webpagina

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Windows 7 installeren Op uw Dell-computer is vooraf het besturingssysteem Microsoft Windows 7 geïnstalleerd, als u dit bij de aankoop hebt geselecteerd. Volg

Nadere informatie

WAVIX Installatie Handleiding

WAVIX Installatie Handleiding Modelit Rotterdamse Rijweg 126 3042 AS Rotterdam Telefoon +31 10 4623621 info@modelit.nl www.modelit.nl in opdracht van RIKZ WAVIX Installatie Handleiding Modelit KvK Rotterdam 24290229 Datum 27 September

Nadere informatie

Backup en herstel. Handleiding

Backup en herstel. Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

ZoomText ImageReader Website Info

ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader Website Info ZoomText ImageReader is een software- en cameraoplossing die gedrukte tekst toegankelijk maakt voor slechtzienden: boeken, tijdschriften, zakelijke documenten en meer.

Nadere informatie

DATACARD Firmware Update Instructie

DATACARD Firmware Update Instructie DATACARD Firmware Update Instructie Firmware Update Applicatie voor Windows Besturingssystemen Inhoud Wat u nodig heeft Update uw firmware met behulp van de Go Green Upgrade CD-ROM Update uw firmware met

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten

activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten activboard bijwerken Betreft: bijwerken software, drivers en firmware van Activ producten Het bijwerken van software en drivers is gewenst om zo de nieuwste functies te kunnen gebruiken en om probleemloos

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

QUICKSTORE PORTABLE PRO

QUICKSTORE PORTABLE PRO HNLIING QUIKSTOR PORTL PRO 1. e back-upsoftware 1.1 Installatie (Windows als voorbeeld) 1. Plaats de bijgeleverde cd met hulpprogramma s in uw cd/dvd-station. 2. Open in Windows Verkenner de map SHRKOON

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding TiSM- PC 10, 25, 100 en PRO Behorende bij TiSM Release 11.1 R e v i s i e 1 1 1 0 28 De producten van Triple Eye zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging

Nadere informatie

Configuration Backup & Restore

Configuration Backup & Restore Configuration Backup & Restore Configuration Backup & Restore Wat is een Configuration Backup? Een Configuration Backup is een bestand dat een kopie van de instellingen van de router bevat. In een backup

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie