Amsterdamse Bos Theater. Theater in het vondelpark

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Amsterdamse Bos Theater. Theater in het vondelpark"

Transcriptie

1 T H E A T E R P O L D E R A f s t u d e e r p l a n v a n A n n e m a r i j n H a a r i n k r i c h t i n g a r c h i t e c t u u r

2

3 Inleiding Zoals het vondelpark voor de vondelbuurt een theater heeft, het Amsterdamse bos het theater is voor Zuid en het Wester gas terrein het theater is voor west, zo wordt de groenscheg die Amsterdam noord in komt het park voor dit stadsdeel. Een stadspark zal het niet worden, eerder een natuurpark. Iedere stad heeft zijn theater, zo ook Amsterdam noord.

4 Een theater in een stedelijke omgeving, zoals carré, is een theater waarbij de belevenis van een avond uit begint bij de voordeur. De architectuur begrenst het terrein en eenmaal binnen begint je gemoedstoestand zich te richten op dat wat komen gaat. De foyer is hier een belangrijk element, deze ruimte bereidt de toeschouwer voor op de voorstelling. Eenmaal in de zaal aangekomen openbaart zich de plek waar het allemaal gebeuren gaat. Na de voorstelling en ook tijdens de pauze is de foyer de plek waar je naar terugkeert. Eenmaal buiten de muren van het theater is de droom voorbij en sta je weer op straat midden in het stadse leven dat gewoon door is gegaan alsof er niets is gebeurt. Wanneer een theater zich in de natuur bevindt, ligt de grens, de overgang van het dagelijkse leven en theater voorstelling heel anders. Misschien is er wel geen grens maar een langzame overgang, van het landschap waar het theater in staat naar de beleving van de voorstelling. De natuur als foyer. Het mooiste zou zijn als er niets zichtbaar is dat op een theater lijkt terwijl de beleving er al wel is. Een voorbeeld hiervan is het Amsterdamse bos theater. Je weet dat je naar het theater gaat en je weet ook dat het in het bos is. Er loopt een slinger pad naar het theater, door het bos. Daar waar het bos begint, start de beleving van het theater. Waar is het? Na welke bocht van het kronkelende bospad? Op het moment dat je bij het hutje bent van de kaartenverkoop zie je niets van het theater, weer loop je een pad af en om de hoek zie je pas de open plek waar het zich allemaal gaat afspelen. De architectonische vormgeving laat te wensen over, maar het theater is bij het betreden van het bos al begonnen, het bos was onderdeel van de belevenis. Een theater is een uitgelezen functie die in het groen geplaatst kan worden, het landschap leidt een voorstelling in en het rond een belevenis geleidelijk weer af.

5 Amsterdamse Bos Theater Theater in het vondelpark

6 Theater carre

7 Fascinatie In de stad Amsterdam kun je de geschiedenis van het inpolderen aflezen aan de stedenbouw, pandbreedtes, hoogteverschillen en de afstanden tussen de straten. Het polderen heeft een orde en structuur nagelaten die onze dagelijkse werkelijkheid bepaald, alleen beseffen we ons dat meestal niet. Wie per ongeluk met de fiets in Amsterdam Noord beland en het dan ook nog volhoudt met de fiets door te trappen tot de ringweg, zal een grote verrassing te wachten staan. De tunneltjes onder de ring door zijn smal. Ze versterken het weidse uitzicht over het polderlandschap dat je te wachten staat. Het tunneltje inmiddels onderdoor, wordt het zwaar trappen om boven op het smalle bruggetje te komen. Voor je gevoel het hoogste punt in de hele omgeving. Platter dan plat kan niet, een zee van groene lakens versneden door sloten is het uitzicht dat mij dan altijd even stil maakt. Al snel bedenk ik me dan dat dit land gewonnen is door de mens, bijna onvoorstelbaar dat we op een dergelijke grote schaal het water hebben weten te bedwingen. Huizen kruipen tegen de dijken op. Een structuur van fijnmazige en gecompliceerde waterhuishouding, waarbij water van beneden naar boven wordt gepompt, in plaats van de natuurlijke stroming van boven naar beneden. Het is een prachtig decor dat al eeuwen oud is, een puur stukje Nederland van eigen hand.

8

9

10

11

12

13 Een theater in het landschap. Het draait om de juiste gradatie van beschutting en uitzicht. Van buiten mag een theater opgaan in zijn omgeving. Je moet weten dat het er is, je moet weten dat het hier, verborgen in het weefsel van de polder, een plek schuilgaat waar je opeens terecht kunt komen en van een voorstelling kan gaan genieten. Het omvattend vermogen om mensen tijdelijk een gemeenschap te laten vormen midden in een uitgestrekt landschap. Het theatrale dat het theater nodig heeft wordt door het landschap en de route daar doorheen, gedramatiseerd. De stilte van het landschap, zoals de stilte voor het begin van een voorstelling, bouwt de spanning op. Het theater in het landschap is geen gebundelde architectuur maar een reeks van onderdelen die de beleving van het theater samen met die van het landschap presenteert. De open plek waar de voorstelling zich afspeelt zal vrij indeelbaar zijn, wel een tribune, geen tribune, publiek zit, publiek staat. De schrijver of regisseur van het stuk moet geïnspireerd raken door de architectuur, de plek. Het theaterlandschap zal meerder mogelijkheden bieden, zowel in de open lucht als overdekt. De routes van de ene naar de andere plek wordt als een kralenketting aan elkaar geregen, waarbij nooit de zelfde weg terug bewandelt hoeft te worden. Een voortschrijdende beweging door het theater, tot het landschap weer verlaten wordt. Er moet ruimte zijn voor experiment, uitnodigen tot iets anders en aanleiding geven tot meer. Het theater is een plek dat elk moment van de dag toegankelijk is, maar in verschillende gradaties. Het poldersysteem zal hier aan bijdragen. Met veranderende waterniveaus kan de toegankelijkheid van het theater op verschillende momenten van de dag bepaald worden.

14 Ook zal de architectuur veranderen door de verschillende water niveaus. Staat het water hoog dan wordt de architectuur optisch verkleind. Het water kan architectuur met het spiegelende oppervlak verbinden of een groot volume splitsen in verschillende delen. Een terras kan drijvend op het wateroppervlak van niveau veranderen en daarmee op verschillende momenten aansluiten op diverse niveaus van de architectuur. Door gebruik te maken van het polder systeem, het landschap, het programma en de architectuur zullen deze elementen elkaar beïnvloeden, versterken en een eenheid vormen.

15 Polderlandschap Stevigheid en stabiliteit worden in een polder gecombineerd met de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van de natuur. Polders zijn een onderdeel van onze geschiedenis, een samenspel van menselijk gebruik en natuurlijke omstandigheden dat een waardevol landschap oplevert. Vergezichten te midden van gestapelde stenen met daarboven rijke Hollandse luchten. De techniek van het polderen heeft zich in de jaren ontwikkeld tot nationaal trots. Water is een belangrijke drager van de polder en verbindt de stedelijke omgeving met het landelijke gebied. Waterwegen zijn niet alleen afvoerkanalen van overtollig water. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan recreatie en nemen een deel van de verkeersstromen over die normaliter via land zouden gaan.

16

17

18 Stedelijk weefsel van Amsterdam Noord Op dit moment vormt de ring rond Amsterdam de grens tussen polder en stad. Deze grens wordt bij de nieuwe plannen opgerekt. Er zijn plannen, om een groenscheg zo ver mogelijk Noord in te laten steken. De karakteristieke weidsheid van ons polderlandschap komt door de stedelijke ontwikkeling in het gedrang en daarmee ook de ruimtelijke kwaliteit ervan. Een polder is een tegenpool voor het sterk verstedelijkte westen van Nederland. Hij draagt op die manier bij aan een goed leefklimaat. Amsterdam Noord is op dit moment het grootste toekomstige uitbreidingsgebied van Amsterdam. Het gebied zal eerst verdicht worden om vervolgens uitgebreid te kunnen worden in de richting van het polderlandschap. We kunnen treuren vanwege het feit dat het polderlandschap krimpt, maar we kunnen ook zorgen dat het op zo n manier gebeurt dat het karakter van de polder duidelijk aanwezig blijft en het polderlandschap een groene en recreatieve functie krijgt. De polder kan een dienende rol bieden voor de inwoners van toekomstig Amsterdam Noord.

19

20 Opgave Door het theater in het polderlandschap te zetten krijgt de polder een functie die bruikbaar is voor Amsterdam Noord. Hiermee is het behoud van de polderstructuur niet alleen vanuit historische waarde belangrijk, maar ook vanuit de functie voor de uitbereiding. Het polderlandschap is een samenballing van techniek, verbeeldingskracht, kunst en wetenschap. Hieraan heeft het polderlandschap zijn verschijningsvorm te danken. Mijn doel is het polderlandschap te lezen en te ontleden en de informatie en ontwerpkennis die erin verborgen ligt, als een instrument in te zetten voor het ontwerp van een theater. Het ontwerp moet een bijdrage leveren aan de bewustwording van het landschap. Een polder moet je op een manier beleven die past bij zijn aard en omvang, slow. Maar met in het achterhoofd de dreiging, de kwetsbaarheid en gevoeligheid voor de natuurlijke krachten.

21 Programma Café restaurant Terras Buitentheater (tussen de 500 en 1000 pers) Binnentheater (tussen de 800 en 1500 pers) Kleedruimtes Opslag installaties Foyer/ garderobe/ ticket/ bar Toiletten Kantoor

22 Locatie. Amsterdam Noord heeft plannen om uit te bereiden. Deze plannen zijn in een zeer vroeg stadium en daarom nog niet helemaal duidelijk. Een paar onderdelen zijn al wel bekend, zoals het idee dat er een groenscheg het stadsdeel in moet lopen die het stedelijk weefsel zal verbinden met het landschap ten noorden van de stad. Uit het onderzoek moet blijken wat de positie in de polder wordt, zodat het afstudeerplan aansluit op de uitbreidingsplannen van de gemeente. Mijn doel is om het theater op dusdanige manier in het landschap te situeren dat er een verbinding ontstaat tussen stedenbouw en landschap die uitdaagt het landschap verder te betreden.

23

24 Planning en onderzoek. Mijn onderzoek zal starten met het achterhalen wat Amsterdam Noord precies van plan is met de uitbreiding. Hiernaast wil ik een literatuur -en veldonderzoek starten om het landschap in Noord te onderzoeken. Ik wil in kaart brengen hoe de polders worden afgewaterd, hoe het gebied wordt leeggepompt en waar de stromingen van de afwatering uitmonden. Deze gegevens zullen van invloed zijn op de keuze van mijn locatie. Parallel aan dit onderzoek wil ik mij bezig houden met het theater en een overzicht maken van alle soorten, maten en verschijningsvormen. In dit onderzoek wil ik me vooral richten op de positie en de beleving van het publiek. Naar aanleiding van dit onderzoek wil ik vormstudies gaan doen naar de verschijningsvorm van het theater in het polderlandschap.

25 planning annemarijnhaarink.xls augustus septamber oktober november december januari februari maart april mei juni juli augustus kalenderweek projectweek inleveren plan plan presentatie 1e commissie individuele afspraken commissie mentoren gesprek 2e commissie individuele afspraken commissie 3e commissie afstudeer salon individuele afspraken commissie groen licht tentamen 3 1 schrijven afstudeerplan 1 2 behandeling afstudeerplan 2 3 verwerken opmerkingen onderzoek terrein 4 5 onderzoek ontwikkeling van noord 5 6 onderzoek theater 6 7 planontwikkeling SO lokatieondezoek maquettes 1:500 / 1:200 verankering van volumes in landschap 7 8 analyse onderzoeksresultaten 8 9 planontwikkeling VO eerste ontwerpvoostellen 9 10 materialisering VO, constructie, materialisering,details ontwerpontwikkeling DO maquette tekenwerk plattegronden doorsnedes principe details DO, constructie, 13 t i li i d t il afronden verder uitwerken 14 DO afronden tekenwerk/ maquette voorbereidien presentatie uitwerken, afronden, presentatie maken 17

26 Commissie John Lonsdale (toegezegd) John Lonsdale architect KNSM laan LN Amsterdam Netherlands Tom Berkhout (onder voorbehoud) Woltjer Berkhout Architecten Generaal Vetterstraat 73-b 1059 BT Amsterdam Nederland Moriko Kira (onder voorbehoud) Moriko Kira Architect Foeliestraat TM Amsterdam Nederland

27 Adviseurs Bjarne Mastenbroek supervisor van Amsterdam Noord (of collega Eric Workel ) Aafke Post DRO Amsterdam Noord. Dhr. Keulenmans van theater ~Tolhuistuin. Dorien Verschoot Zakelijk leider van het Amsterdamse bos theater.

Nieuwe invulling voor binnengebieden in de binnenstad van Amsterdam

Nieuwe invulling voor binnengebieden in de binnenstad van Amsterdam Nieuwe invulling voor binnengebieden in de binnenstad van Amsterdam Afstudeervoorstel Ivar van der Zwan afstudeervoorstel Ivar van der Zwan Academie van Bouwkunst Amsterdam richting architectuur 7 september

Nadere informatie

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

Ontwerp gastenverblijf

Ontwerp gastenverblijf Auteur: Meggie Van Dael Studentnummer: 1265024 Klas: BBE2BK Datum: 31-05-2014 Opdrachtgever: Dhr. Sap Ontwerp gastenverblijf Bosvilla, Heesch Inhoudsopgave Analyse locatie Analysetekening (schaal 1:200)

Nadere informatie

8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo

8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo 8 sfeerrijke appartementen Blockhove gelegen aan de Westerweg te Heiloo 1 2 Blockhove - aanzicht Westerweg/Stationsweg 3 Ontwerp een appartementengebouw met 8 appartementen en ondergronds parkeren op een

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens

Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens Wilgenrijk Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen Ontwerpfilosofie van Wilgenrijk De Maassluise School HOLLANDSE KUST Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland

Nadere informatie

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR

c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR c l e u r e n _ m e r k e n RUIMTELIJKE PLANNING EN ARCHITECTUUR - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend PROGRAMMA DEEL I DEEL II DEEL III ALGEMENE INFORMATIE PLAN ZELF (LATEN) BOUWEN PLANNING INLOOP VRAAG EN ANTWOORD PROJECTTEAM (STATAFELS)

Nadere informatie

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG

URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG URHAHN STEDENBOUW EN STRATEGIE MAART 2016 BKP AMERSFOORTSESTRAATWEG 1 BEELDKWALITEITPLAN PROCES KLANKBORD 1 PARTICIPATIEBIJEENKOMST KLANKBORD 2 PRESENTATIE VASTSTELLING DEFINITIEF PRODUCT PRINCIPES UITWERKING

Nadere informatie

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin

Frij hof Nijmegen. Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Nijmegen Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Frij hof Integraal ontwerp leidt tot idyllische woonbuurt met stadstuin Waar ooit middelmatige architectuur uit de wederopbouwperiode

Nadere informatie

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel 1 Fietsen in je eigen

Nadere informatie

IK BOUW IN MIJN TUIN PASSIEF MASSIEF

IK BOUW IN MIJN TUIN PASSIEF MASSIEF IK BOUW IN MIJN TUIN PASSIEF MASSIEF DACHA MARX&STEKETEE ARCHITECTEN Dommelstraat 11, 5611 CJ Eindhoven, tel 040 244 65 68 MARX&STEKETEE ARCHITECTEN INTELLIGENT AANPASBAAR ONTWERP IK BOUW IN MIJN TUIN

Nadere informatie

Exclusief Vrachelsedijk in Oosterhout

Exclusief Vrachelsedijk in Oosterhout Exclusief Vrachelsedijk in Oosterhout 1 Realiseer uw eigen droomhuis Op één van de mooiste locaties in Oosterhout, op het kleine wooneiland Vrachelen, zijn drie zeer exclusieve en riante bouwkavels te

Nadere informatie

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse.

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Vrij wonen in de Randstad Uw droomhuis Heerlijkheid Akervoorde

Nadere informatie

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Hoofdweg 137 -II, 1057 CN Amsterdam. centrale ligging. uitvalswegen. openbaar vervoer. uitgaan. goed onderhouden H6H

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Hoofdweg 137 -II, 1057 CN Amsterdam. centrale ligging. uitvalswegen. openbaar vervoer. uitgaan. goed onderhouden H6H Huizen van Hoekstra & van Eck Hoofdweg 137 -II, 1057 CN Amsterdam centrale ligging uitvalswegen openbaar vervoer uitgaan goed onderhouden H6H Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Wonen. bos. aan het. met. uitzicht op de snelweg

Wonen. bos. aan het. met. uitzicht op de snelweg Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk Boschkens Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Waarom zouden we goed ontworpen woonwijken verstoppen achter geluidsschermen? Nota bene achter geluidsschermen

Nadere informatie

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT

sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 3824 PN AMERSFOORT sikkelkruid 11 In de zeer gewilde wijk Nieuwland gelegen tussenwoning. Alstublieft. Met veel plezier presenteer ik u de verkoopbrochure van de Sikkelkruid 11 te Amersfoort.

Nadere informatie

Te koop Vrijstaande woning met schuur gelegen op een ruim perceel van m²

Te koop Vrijstaande woning met schuur gelegen op een ruim perceel van m² Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 Te koop Vrijstaande woning met schuur gelegen op een ruim perceel van 1.135 m² Zwanegatsedijk 10 3299 LT Maasdam Algemeen

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

droooo droooo oooom speurtocht je stad je toekomst 12 april - 3 juli oba is Paleis voor Volksvlijt

droooo droooo oooom speurtocht je stad je toekomst 12 april - 3 juli oba is Paleis voor Volksvlijt droooo oooom je stad speurtocht droooo oooom je toekomst 12 april - 3 juli oba is Paleis voor Volksvlijt Een speurtocht door de tentoonstelling Volksvlijt2056 voor jong (en oud) Ooit, heel lang geleden,

Nadere informatie

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom 5 De gemeente Bergen op Zoom is voorstander van het herstructureren van wijken in nauw overleg met marktpartijen. Zij heeft een wijkontwikkelingsplan opgesteld op grond waarvan ontwikkelaars in concurrentie

Nadere informatie

Wieringenrandmeer - wieringen. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland.

Wieringenrandmeer - wieringen. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland. Wieringenrandmeer - wieringen Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor een nieuw woonlandschap in de kop van Noord-Holland. Ontwerp voor het masterplan en het beeldkwaliteitsplan voor

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling JANUARI 2013 BEELDKWALITEITSPLAN STRAND

Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling JANUARI 2013 BEELDKWALITEITSPLAN STRAND Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling JANUARI 2013 BEELDKWALITEITSPLAN STRAND Ligging strand in Den Haag Inhoudsopgave H1- Inleiding pag. 5 H2- Nieuwe Boulevard pag. 6 H3- Ruimtelijke uitgangspunten;

Nadere informatie

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN

FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN FORUMGEBOUW UNIVERSITY & RESEARCH CENTRE WAGENINGEN OMSCHRIJVING PROJECT FORUMGEBOUW Object in het park Het Forumgebouw is het centrale onderwijsgebouw, ontwikkeld in het kader van de totale herhuisvestingplannen

Nadere informatie

HORECA PAVILJOEN ZANDRAK

HORECA PAVILJOEN ZANDRAK HORECA PAVILJOEN ZANDRAK PAGINA 4 DE LOCATIE ZANDRAK CAPELLE A/D IJSSEL De locatie Het paviljoen is gelegen op een beeldbepalende locatie aan de Hollandsche IJssel. Een markant punt aan de rivier met een

Nadere informatie

WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU

WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU Vorstelijk wonen aan de kust ZEEËN VAN RUIMTE VOOR EEN LEVEN VOL RUST Op een unieke locatie, pal achter de duinen van de Noordzeekust. In het hart van de Randstad en op slechts

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP. Geef het door. Leven is doorgeven

Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP. Geef het door. Leven is doorgeven Provinciale vereniging voor natuurbescherming UW NALATENSCHAP Geef het door Leven is doorgeven Bescherm de natuur voor later It Fryske Gea vereniging voor natuurbescherming in Fryslân It Fryske Gea is

Nadere informatie

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU Programmatische lagen Uitgangspunten voor positionering gebouw De opdracht was om niet alleen deze puzzel op te lossen, maar juist

Nadere informatie

Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl. Verrassende kunst. Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen

Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl. Verrassende kunst. Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen Staatsbosbeheer Bouvignelaan 35 4836 AA Breda www.staatsbosbeheer.nl Verrassende kunst Boswachterij Dorst, een spannend bos voor iedereen Verrassende kunst Lopend door de uitgestrekte boswachterij Dorst

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Balkon op het oosten. Toplocatie. Frans balkon. Vrij uitzicht. Ruime woon- en slaapkamer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Balkon op het oosten. Toplocatie. Frans balkon. Vrij uitzicht. Ruime woon- en slaapkamer Huizen van Hoekstra & van Eck Verbindingstraat 5 -II, 1073 TJ Amsterdam Toplocatie Vrij uitzicht Frans balkon Balkon op het oosten Ruime woon- en slaapkamer H13 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud

Nadere informatie

Plenair gedeelte 5 onderdelen. Sterkselse muzikale verrassing. Interactief gedeelte met stands. Vragen, opmerkingen

Plenair gedeelte 5 onderdelen. Sterkselse muzikale verrassing. Interactief gedeelte met stands. Vragen, opmerkingen Welkom & opening Plenair gedeelte 5 onderdelen Sterkselse muzikale verrassing Interactief gedeelte met stands Vragen, opmerkingen Afsluiting Programma plenair gedeelte: Verantwoording algemeen beleid en

Nadere informatie

Oost-Graftdijk. Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Oost-Graftdijk. Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Oost-Graftdijk Beeldkwaliteitsplan Graft - De Rijp 12 januari 2006 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam de Kamerhop, huizen met uitzicht over het weidse polderland de Graftdijk, smalle dicht bebouwde

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Het meest simpele ondernemersplan van de wereld.

Het meest simpele ondernemersplan van de wereld. Het meest simpele ondernemersplan van de wereld. Meten is weten. Een kunstenaar begint met het maken van proefmodellen van zijn werk in welke vorm dan ook voordat hij het meesterwerk kan presenteren. Een

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

FOA(C/M) AFSTUDEERVOORSTEL ROBERT BIJL 2011

FOA(C/M) AFSTUDEERVOORSTEL ROBERT BIJL 2011 FOA(C/M) AFSTUDEERVOORSTEL ROBERT BIJL 2011 FACINATIE F otografie, en dan met name de reportage en journalistieke fotografie heeft altijd een grote invloed op mij en mijn werk gehad. Het juiste moment

Nadere informatie

CULTUURCAMPUS VLEUTERWEIDE

CULTUURCAMPUS VLEUTERWEIDE CULTUURCAMPUS VLEUTERWEIDE UTRECHT Fotografie: Luuk Kramer Programma Bouwoppervlak VO-scholen, bibliotheek, sporthal, kunstencentrum, welzijnsorganisaties, kerkelijk centrum, informatiecentrum, commercie

Nadere informatie

Tuintrip: +!717973!911562! kktkt. Kleurenparadijs: Tuinfestival aan de Loire. Nazomeren Pompoenseizoen Dahlia. Tuintrend Wilgentenen Buitenhaard

Tuintrip: +!717973!911562! kktkt. Kleurenparadijs: Tuinfestival aan de Loire. Nazomeren Pompoenseizoen Dahlia. Tuintrend Wilgentenen Buitenhaard WWW.GARDENZINE.NL SEPTEMBER 2009 3,95 H E T T I J D S C H R I F T V O O R D E T U I N, S E R R E E N H E T T E R R A S +!717973!911562! kktkt Tuintrip: Kleurenparadijs: Tuinfestival aan de Loire Nazomeren

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Lindenlaan. 2 halfvrijstaande woningen Maarn

Lindenlaan. 2 halfvrijstaande woningen Maarn van bekkum projecten bv juli 2012 1. Inleiding De Lindenlaan in Maarn, dat is wonen in de buitenlucht in een intiem hofje. In een fonkelnieuwe woning waar u zich snel thuis zult voelen. Twee halfvrijstaande

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 Wat moet je doen? 1. Maak een presentatie over hoe jouw buurt er omstreeks 1935 uitzag of over de mensen die in die tijd in jouw buurt leefden. Wat kun je te weten komen

Nadere informatie

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Driehuizen. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005. concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Driehuizen Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam romantische hollandse parel Driehuizerweg prachtig kappenspel achter de Schermerringvaart bebouwing dicht

Nadere informatie

Gagelbos. Spelen. Wandelen. Het buurtbos van Overvecht

Gagelbos. Spelen. Wandelen. Het buurtbos van Overvecht Staatsbosbeheer - landelijk informatiecentrum Postbus 1300, 3970 BH Driebergen T 030-6926213 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen

Nadere informatie

Delft Poptahof. Herstructurering zestigerjarenwijk Poptahof in Delft.

Delft Poptahof. Herstructurering zestigerjarenwijk Poptahof in Delft. Delft Poptahof Herstructurering zestigerjarenwijk Poptahof in Delft. Delft - Poptahof Herstructurering zestigerjarenwijk Poptahof in Delft. Raamwerk en flexibiliteit De herstructurering van de Poptahof

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

G.P effectieve stilte

G.P effectieve stilte G.P effectieve stilte... Generale pauze of generale rust (meestal aangeduid met, van het Duitse Grosse Pause) is een aanduiding binnen de muziek. Het houdt in dat alle beoogde musici een rust hebben voorgeschreven,

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O

1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O ` 1 2 A P P A R T E M E N T E N E N 2 E X C L U S I E V E P E N T H O U S E S O P E E N B U I T E N G E W O O N M O O I E L O C A T I E I N H E I L O O EXCLUSIEF WONEN IS WONEN WAAR U ZICH HELEMAAL THUIS

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij WANDELRONDJE - KASTEELDOMEIN Afstand 8,8 km (ca 2 uur) Deze wandeling vereist stevige wandelschoenen en gaat deels over onverharde paden. 1 Tijdens deze wandeling is er geen horeca langs de wandelroute.

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Altijd en overal licht

Altijd en overal licht SINGELWONINGEN - 1 Welkom in je nieuwe huis Altijd en overal licht Ashok Bhalotra is een architect van wereldfaam. Als architectstedenbouwkundige ontwierp hij in binnen- en buitenland voor tientallen beeldbepalende

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

UITBREIDING DIERENTUIN ANTWERPEN, Antwerpen

UITBREIDING DIERENTUIN ANTWERPEN, Antwerpen UITBREIDING DIERENTUIN ANTWERPEN, Antwerpen De Zoo van Antwerpen ligt in het centrum van de stad, vlak naast het imposante Centraal Station. Het is het oudste dierenpark in ons land, opgericht op 21 juli

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Leergebied: Zuid Nederland. Constructies

Leergebied: Zuid Nederland. Constructies Techniekkit: Domein: Competentie: Leergebied: Zuid Nederland Constructies Toepassen Geschiedenis Mensen bouwen al duizenden jaren huizen om in te wonen. In de prehistorie woonden de mensen in Limburg al

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Projectinformatie Hanzesociëteit Locatie

Nadere informatie

Doorkijk vanuit het winkelcentrum-plein op het Raam van de Betuwe (foto hierboven).

Doorkijk vanuit het winkelcentrum-plein op het Raam van de Betuwe (foto hierboven). RIJKERSWOERD B De A325 ofwel de Nijmeegseweg heeft een afslag naar de wijk Rijkerswoerd. Hierbij rijdt men eerst onder een viaduct met in de hoogte een geel trapvormig teken dat de richting van de afslag

Nadere informatie

Landschapsplan Voormalig Eiland van Cadzand

Landschapsplan Voormalig Eiland van Cadzand -d L;'. --. s,*c- Landschapsplan Voormalig Eiland van Cadzand Landschapsplan Voormalig Eiland van Cadzand West Zeeuwsch-Vlaanderen tekent zich scherp af als groene oase te midden van een sterk verstedelijkte

Nadere informatie

Drie keer Raam. november 2005. s t e d e b o u w k u n d i g e

Drie keer Raam. november 2005. s t e d e b o u w k u n d i g e Drie keer Raam november 2005 E L S B E T s t e d e b o u w k u n d i g e Drie keer Raam november 2005 in opdracht van de gemeente Gouda E L S B E T s t e d e b o u w k u n d i g e in samenwerking met

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk bos (naaldbos en loofbos). De paden kunnen op sommige

Nadere informatie

Heijplaat, RDM terrein = Sport Educatie & vrije tijd

Heijplaat, RDM terrein = Sport Educatie & vrije tijd Heijplaat, RDM terrein = Sport Educatie & vrije tijd De stad Rotterdam is onlosmakelijk met zijn haven verbonden. De geschiedenis leert dat met de groei van de stad de haven activiteit even zo meegroeit.

Nadere informatie

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK

GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK GERSHWIN BROTHERS AMSTERDAM ONTSPANNEN LEEFGEBIED OP HOOGSTEDELIJK PLEK Op de Zuidas vormen George en Ira het sluitstuk van de Gershwin-strook schuin tegenover de VU. De twee woongebouwen zijn in samenhang

Nadere informatie

GENIEPARK: militair historisch erfgoed wordt modern stadspark

GENIEPARK: militair historisch erfgoed wordt modern stadspark GENIEPARK: militair historisch erfgoed wordt modern stadspark N H S Inhoud: -1- De Stiltestelling -2- Historisch onderzoek -3- Ontwerp Geniepark de Stiltestelling Het water: van vijand naar vriend De Stelling

Nadere informatie

beschrijving plankaart.

beschrijving plankaart. 06. plan. "Op en langs het voormalige tracé van de A9 wordt de vrijkomende ruimte gebruikt om nieuwe hoogwaardige woongebieden te realiseren binnen de bebouwde kom van Badhoevedorp. Deze gebieden krijgen

Nadere informatie

LESDOELEN LEERINHOUD WERKVORMEN/MEDIA/ORGANISATIE TIJD 1. Lesbegin

LESDOELEN LEERINHOUD WERKVORMEN/MEDIA/ORGANISATIE TIJD 1. Lesbegin LESONDERWERP : De Stad (Gent) ALGEMENE VAARDIGHEDEN EN ATTITUDES : LEERPLANDOEL(EN) : - - LESDOELEN LEERINHOUD WERKVORMEN/MEDIA/ORGANISATIE TIJD 1. Lesbegin onderwijsleergesprek Kunnen definiëren wat een

Nadere informatie

Kijk... Boschkens goirle. Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg

Kijk... Boschkens goirle. Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk... Boschkens goirle Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Kijk... Boschkens Wonen aan het bos met uitzicht op de snelweg Waarom zouden we goed ontworpen woonwijken verstoppen achter geluidsschermen?

Nadere informatie

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam Notitie / Memo Aan: Tom Groot (HHNK) Van: Johanna Bouma Datum: 21-3-2017 Kopie: Ronald Hoevers, Dave Groot Ons kenmerk: T&PBF2365N002D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

Nijmegen. Uniek penthouse hartje centrum. In Nijmegen. Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie. Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug

Nijmegen. Uniek penthouse hartje centrum. In Nijmegen. Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie. Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug Burchtstraat 71c - Nijmegen WONEN In Nijmegen Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug Uniek penthouse hartje centrum Nijmegen Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie De verkoper vertelt Ik woon

Nadere informatie

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam.

Amsterdam overhoeks. Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Amsterdam overhoeks Ontwerp voor her-ontwikkeling van het Shellterrein op de Noordelijke

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum 26 maart 2018 Agenda 19:00 Ontvangst met koffie 19:10 Welkom door Adri Reijm van Lentiz 19:15 Uitleg initiatief door Willem van Mierlo

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Dijkpark elzenhagen-zuid

Dijkpark elzenhagen-zuid Dijkpark elzenhagen-zuid amsterdam Hoogstedelijk wonen in een wollige groene wereld Sequentie van parken tussen IJ en Waterland Park Elzenhagen : een park in een park Beplantingsprincipe Park Elzenhagen

Nadere informatie

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com LOCATIE OPTIES IN UTRECHT www.metelkaar.com INLEIDING Waar zouden jullie met elkaar aan de slag willen gaan, maar vooral: waar zouden jullie met elkaar willen wonen? Een belangrijke stap in het waarmaken

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Het landgoed kent een sterk variërende omgeving met bos, heide, weide en akkers, beekdal, ven en meer. De gebouwen vallen traditioneel niet erg op, ook de nieuwbouw zal

Nadere informatie

Atelier II: schetsontwerpen voor de Bonnenpolder 27 september 2017, Hoek van Holland. 19 oktober 2017

Atelier II: schetsontwerpen voor de Bonnenpolder 27 september 2017, Hoek van Holland. 19 oktober 2017 Atelier II: schetsontwerpen voor de Bonnenpolder 27 september 2017, Hoek van Holland 19 oktober 2017 Atelier II: Schetsontwerpen voor de Bonnenpolder Gebiedsproces Natuurbegraven Nederland, Natuurmonumenten

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak

14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak 14 Comfortabele nieuwe woningen in Gouderak NieuwStaringh Comfortabel & uniek wonen in Gouderak NieuwStaringh, de ideale kans wanneer u op zoek bent naar een nieuwe woning in Gouderak 14 Nieuwe woningen

Nadere informatie

mijmer en focus een koepel voor landgoed de Overplaats in Heemstede

mijmer en focus een koepel voor landgoed de Overplaats in Heemstede mijmer en focus een koepel voor landgoed de Overplaats in Heemstede De Overplaats De Overplaats is van oudsher de overtuin van buitenplaats De Hartekamp, en van historische waarde voor Zuid-Kennemerland.

Nadere informatie

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer De Architect Luuk de Boer & Bas de Boer 1. Wat is een architect? Iedereen woont of werkt in een gebouw, bijvoorbeeld: - een huis - een kantoorgebouw - fabriek - een school Soms heeft zo iemand een

Nadere informatie

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard

Structuur ontwerp. Stadsparc Sittard Structuur ontwerp Stadsparc Sittard 08-05-2017 Bernhardlaan Leyenbroekerweg Toegangsweg naar kavel C12 Kavel C12 Molenweg N Hoeferlaan Andreasommegang 0 10 20 30 40 50 m Stadsparc Sittard projectnr. bladnr.

Nadere informatie

WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012

WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012 WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012 De Locatie De Basis Aan de basis van de ontwikkeling van Weidelanden liggen het Beeldkwaliteit Weidelanden, Hazerswoude-Dorp en het Definitief Ontwerp

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin

Masterplan Kijkduin. Natuurlijk... Kijkduin. Presentatie: SBK bijeenkomst. Masterplan Kijkduin Natuurlijk... Kijkduin Presentatie: SBK bijeenkomst 1. Planning en proces 2. Masterplan en samenspraak 3. Wijzigingen 4. Kijkduin Badplaats 5. Virtuele maquette Proces 1. 19 mei: concept MP en planmer

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 INLEIDING In de wijk Hillesuis zijn weinig sportvoorzieningen aanwezig. De capaciteit van de aanwezige sportzalen is onvoldoende. In het

Nadere informatie

Midden-Delfland. advies m.b.t. aanvraag status Provinciaal Landschap. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland

Midden-Delfland. advies m.b.t. aanvraag status Provinciaal Landschap. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Midden-Delfland advies m.b.t. aanvraag status Provinciaal Landschap provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Midden-Delfland advies m.b.t. aanvraag status Provinciaal Landschap HV-PAZH-01

Nadere informatie

Monumentaal wonen aan de Waal bij Nijmegen. 8 Koopwoningen aan het water.

Monumentaal wonen aan de Waal bij Nijmegen. 8 Koopwoningen aan het water. Monumentaal wonen aan de Waal bij Nijmegen 8 Koopwoningen aan het water. Nijmegen om de hoek De locatie van De Bunswaard is ideaal voor rustzoekers die ook van de grote stad houden. Wonen in een monument

Nadere informatie

SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8

SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8 SCHOOLKRANT GROEP 7 & 8 Spreekbeurt week: Kwade Hoek Jack en ik deden een spreekbeurt over De Kwade Hoek. We zijn begonnen met werken tijdens docu. Later kregen we te horen dat we hem op vrijdag 16 mei

Nadere informatie