RWPC Nieuwsbrief september 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RWPC Nieuwsbrief september 2013"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN... 2 WEBSITE ADRESSEN... 2 W-OFFICIALS... 2 W-jury programma... 2 W-Official kaarten Uploaden foto s... 3 W-jury en Sportlink... 3 BIJEENKOMST... 3 Fluiten door SR Beoordelingen... 4 Beleidsplan... 4 Dispentatiebeleid:... 4 Normering 100%:... 4 Criterium Sr.: op 2 norm:... 5 Beschikbaarheid:... 5 Fungeren W-Official:... 5 Cursus W-Official:... 5

2 ALGEMEEN Rick van der Toorn, voorzitter Er is in de zomermaanden door een aantal mensen weer hard gewerkt om de competitie gestalte te geven. Daarnaast is een hernieuwd programma in gebruik genomen waarin de verenigingen de cursisten voor de W- Officials kunnen aanmelden en ook het fungeren van de W-Officials wordt bijgehouden. Vanuit de jaarlijkse bijeenkomst in mei met de polosecretariaten zijn er vragen waarop we nog een antwoord zouden geven. Omdat de website van de Regio nog niet werkt lijkt het ons handig om derhalve een nieuwsbrief te maken. WEBSITE Henny den Dekker De voormalige kringen hadden een eigen website. Deze websites zijn buiten werking gesteld. Per regio komt er een eigen website. Zodra deze website werkt, dan stellen we jullie op de hoogte. Het is de bedoeling, dat deze website o.a. deze nieuwsbrief gaat vervangen zodat we veel actueler zaken kunnen publiceren. Wel zijn er centrale adressen gemaakt, zodat u ons gemakkelijker kunt bereiken. Vanuit de website van de Kring Utrecht werd dankbaar gebruik gemaakt van de uitslagen en standen. Deze service is opgepakt door Fred en Gijs en zij hebben gemaakt. Neem en kijkje en denkt dit is wat om op de website van de vereniging te plaatsen, dan dit doen. Vergeet hierbij niet om minimaal 2,50 bijdrage over te maken om deze service in de lucht te houden. En stuur een tje naar webmaster@waterpolouitslagen.nl om te vertellen dat deze service van harte ondersteund. ADRESSEN Henny den Dekker Er zijn nieuwe adressen. Dus verwijder de oude adressen en noteer de volgende adressen: RWPC: Secretariaat: Competitieleiders: RSC: Secretariaat: Indelers: Beoordelingen: Opleidingen: Declaraties: waterpolo@knzbmidwest.nl competitieleider@knzbmidwest.nl rsc@knzbmidwest.nl rsc-indeler@knzbmidwest.nl rsc-beoordelingen@knzbmidwest.nl rsc-opleidingen@knzbmidwest.nl rsc-declaraties@knzbmidwest.nl W-OFFICIALS Peter Rienstra & Henny den Dekker Het hernieuwde W-Official programma is in gebruik genomen, maar er ontstaan hier en daar nog wat misverstanden. Daarom een uitleg. W-jury programma Het programma bestaat uit drie onderdelen: 1. Beheer van de W-Officials 2. Fungeren van de W-Officials 3. Opleidingen van W-Officials. In het beheer kunnen mutatie m.b.t. W-Officials gedaan worden. Dus wijzigingen van verenigingen een up to date foto er in plaatsen en W-Officials verwijderen Bij het fungeren wordt de inzet van de W-Officials bijgehouden. Een overzicht van de W-Officials en hoeveel keer er gefungeerd, dat kunnen de verenigingen na het inloggen zien en dit ook uitprinten.

3 Het beheer en het fungeren dat ligt bij de RWPC en word gedaan door de competitieleiders. Dan is er nog het op gedeelte opleidingen. Dit wordt gedaan door de RSC/Opleidingen. Wanneer er een cursus is ingevoerd, dan kunnen de verenigingen de cursisten invoeren. Zodra de cursist is geslaagd, dan kunnen de verenigingen de W-Officialkaart uitprinten. Voor vragen over de opleidingen kunt u en naar rsc-opleidingen@knzbmidwest.nl Tot nu toe heeft Henny den Dekker een behoorlijke rol gespeeld bij het invoeren van het systeem en zijn een hoop verenigingen door hem geholpen. Vanaf nu de vragen richten aan de competitieleiders of de coördinator opleidingen van de RSC. Indien er een technisch probleem ontstaat dan weten deze mensen wel bij wie ze moeten zijn. W-Official kaarten. Met ingang van het seizoen zijn enkel de nieuwe kaarten nog geldig. Een voorbeeld ziet u hiernaast. Waarom de nieuwe kaarten. Met het controleren van de gegevens kwam we er achter dat bij een heleboel verenigingen een verkeerd depotnummer werd gebruikt. Nu maakt het depotnummer deel uit van de samenstelling van de W-kaartnummer. Dus velen W-Officials hebben nu een nieuw kaartnummer gekregen. Dit nieuwe nummer is cruciaal en dient op het wedstrijdformulier vermeld te worden. Dit nummer wordt gebruikt om het fungeren van de W-Official de registreren. Uploaden foto s Tot aanvang 28 september 2013 is mogelijk voor de verenigingen om zelf de foto s te uploaden. Daarna is dit niet meer mogelijk. W-jury en Sportlink De vraag is gesteld waarom dit programma. Alles wordt toch geregistreerd in Sportlink. Ja het klopt dat de persoonlijke gegevens van de W-Official ook in Sportlink staan en het klopt ook dat functie W-Official ook geregistreerd wordt in Sportlink. Dit is dubbel werk voor degene die W-Jury beheren. Hiervan merkt de vereniging niets. Maar het maken van W-Officialkaarten, de cursussen en de registratie van het fungeren zitten niet in Sportlink. Hetgeen wat de vragen oproept is omdat bondsnummer wordt gevraagd van de W-Officials. De mutaties en nieuwe W-Officials worden ook in Sportlink ingebracht. Het bondsnummer is uniek en maakt het zoeken van een persoon gemakkelijker. Dit bondsnummer dient wel van een lid van de vereniging te zijn en niet van een relatie. Het bondsreglement luidt: 18.3 Alle voor het eerst te benoemen officials, waterpoloscheidsrechters en tijdopnemers/secretarissen waterpolo dienen de 16-jarige leeftijd te hebben bereikt op de dag van het examen. Zij dienen lid casu quo ondersteunend lid te zijn van een bij de KNZB aangesloten vereniging. BIJEENKOMST Jan Koolhaas Op de bijeenkomst van 22 mei 2013 zijn een aantal vragen blijven staan. Bij deze de beantwoording Fluiten door SR2 Waarom gaan we voor een aantal categorieën niet terug naar de verenigingsscheidsrechter. Na de uitleg werd gevraagd aan de RWPC om dit nogmaals in overweging te nemen.

4 De RWPC blijft van mening dat het fluiten van wedstrijden met twee scheidsrechters te handhaven, zoals dit nu is vastgesteld. Door hierin het masterplan arbitrage te blijven volgen en zo te voldoen aan een goede ontwikkeling voor startende scheidsrechters om door te groeien. Beoordelingen Beleidsplan Om de bondsbeoordelaars mee te nemen in de statistieken. De (bonds)scheidsrechters uit onze regio, die beoordelingen maken in onze regio worden reeds meegenomen. De bondsrapporteurs en regioscheidsrechters, die een beoordeling opmaken voor de bond of in een andere regio worden niet meegenomen. Er is navraag gedaan of wij ook deze gegevens uit WCS konden halen. Dit gaat niet lukken, die is expliciet voorbehouden aan de licentiehouder van de bond. In het seizoen worden deze gegevens niet meegenomen. Een samenvatting van punten uit het beleidsplan, die het één en ander simpeler leesbaar maken is eigenlijke vraag. Deze vraag is nog niet te beantwoorden. Hier moet nog naar gekeken worden. Tevens wachten wij op het in de lucht gaan van de Regio website, zodat we zaken kunnen publiceren. Dispensatiebeleid: Kan het gevoerde beleid worden aangepast. De huidige beschrijving van het dispensatiebeleid is verschillend te interpreteren. Het dispensatiebeleid zal niet worden aangepast. Wel zal de procedure voor het seizoen omtrent aanvraag duidelijker worden weergegeven, zodat het duidelijk is hoe, waarom en wanneer de aanvraag gedaan kan worden. Normering 100%: M.i.v. het seizoen geldt de normering van 100% voor fluiten en beoordelen, zoals deze in de statistieken staan voor alle verenigingen in onze regio. Wel is er een alertheid voor een aantal verenigingen geboden op 1 op 2 norm voor ingeschreven teams. Een aantal verenigingen doen met ingang van het seizoen niet meer aan deze normering door overschrijvingen en stoppen van scheidsrechters. Medio oktober 2014 start een SR3 cursus, dus de mogelijkheid voor de verenigingen om minimaal aan de 1 op 2 norm te gaan voldoen. Criterium Sr.: Wat is het criterium van wedstrijden moet een scheidsrechter fluiten per seizoen. Het is afhankelijke van de bevoegdheid van de scheidsrechter. Een richtlijn van een eerder seizoen staat hieronder en die als richtlijn wel aan te houden. Bevoegdheid Norm Wedstrijden Norm Weekenden 100% % 30 Yf 20% 7 20% 6 Ye 25% 9 25% 8 Yd 30% 11 30% 9 Behoud Yd 40% 14 40% 12 Promotie Yc 40% 14 40% 12 Yb 45% 16 45% 14 Ya 50% 18 50% 15 Behoud Om miscommunicatie te voorkomen. De inzet van de scheidsrechters heeft te maken met behoud of verandering in bevoegdheid in combinatie met beoordelingen en is alleen voor de scheidsrechters.

5 1 op 2 norm: Dit heeft niets van doen met de richtlijnen inzet scheidsrechters voor verenigingen. In Regio Midwest geldt als basis de 1(scheidsrechter) op 2 (teams), deze scheidsrechters dienen samen minimaal net zoveel wedstrijden te fluiten als de teams van een vereniging spelen. Dat is de 100% inzet, die vanaf seizoen voor de gehele regio Midwest geldt. Het aantal benodigde scheidsrechters alsmede voldoende inzet van de scheidsrechters, dat is de verantwoordelijkheid van de verenigingen. Door het regelmatig ontvangen van de statistieken hebben de vereniging de gegevens inzichtelijk die dit ondersteunen. Halverwege het seizoen is er een scheidsrechter over gekomen van andere vereniging. De nieuwe vereniging heeft hierover een bericht gestuurd. De betreffende scheidsrechter is niet meegeteld in de statistieken waardoor de nieuwe vereniging nu een probleem heeft met de 1 op 2 norm. Alleen tussen twee seizoenen door kan een scheidsrechter (niet de vereniging) aangeven dat er voor een andere vereniging gefloten kan worden. Zodra de het seizoen is begonnen kan een scheidsrechter tijdens het seizoen geen verandering aanbrengen in de vereniging waarvoor de scheidsrechter fluit. Scheidsrechters die het nieuwe seizoen voor een andere vereniging gaan fluiten worden niet meegenomen in de 1 op 2 norm bij de inschrijving voor het nieuwe seizoen. Hiervoor geld de 1 op 2 norm aan het eind van het seizoen. Als een scheidsrechter bijvoorbeeld 70 wedstrijden fluit kan de 1 op 2 regeling dan worden versoepeld? Nee want de basis is de 1 op 2 regeling en staat los van de persoonlijke inzet van een scheidsrechter. De 1 op 2 regeling is om per vereniging voldoende scheidsrechters beschikbaar te hebben. Of de nieuwe scheidsrechters mee telden in 1 op 2 regeling Ja, zodra de aspirant scheidsrechter is ingevoerd in WCS, dan telt de scheidsrechter ook mee in de tellingen, dit is ook in de statistieken terug te vinden. Beschikbaarheid: Fungeren W-Official: Om de telling in statistieken door scheidsrechters van daadwerkelijk gefloten wedstrijden om te zetten in de beschikbaarheid. Als je berekenen vanuit beschikbaarheid, dan krijg een subjectieve meeting. Te veel scheidsrechters stellen zich beschikbaar terwijl deze scheidsrechters niet in te zetten zijn vanwege beperking in tijd of kilometers of de teamkoppelingen. Die worden dan beloond terwijl de scheidsrechter van te voren weet dat er niet ingedeeld kan worden. In de bond komt het wel eens voor dat een scheidsrechter niet wordt ingezet. Een telefoontje of naar de indeler van de regio en de hulp wordt bijna altijd in dank aanvaard. In het beleidsplan staat dat bij het niet 2x fungeren per seizoen van de W-Official dat de betreffende W-Official wordt afgevoerd. In verleden was dat bij niet fungeren in het ene seizoen de W-Official de kans kreeg om het seizoen daarna dit in te halen door dan 4 x te fungeren als W-Official. De RWPC heeft de mogelijkheid onderzocht is tot de conclusie gekomen dat het beleid blijft gehandhaafd. De W-Official dient 2x per seizoen te fungeren om de bevoegdheid te behouden. Om het W-beleid inzake het voldoende fungeren van W-Officials voor de verantwoordelijkheid van de verenigingen te laten. De verenigingen hebben de controle op het voldoende fungeren van de W-Officials. Immer doen zij de inzet en met de invoering van het W-Jury programma heeft de vereniging ook inzicht of een ieder voldoet aan de norm van 2x per jaar fungeren. Cursus W-Official: Of de W-Official cursussen niet zoals vroeger kunnen worden georganiseerd bij en door de verenigingen. De mogelijkheid bij verenigingen is er nog steeds in overleg met RSC en onder auspiciën van de RSC en daarvoor opgeleide cursusleider.

P R O M O T I E / D E G R A D A T I E R E G E L I N G W A T E R P O L O S C H E I D S R E C H T E R S REGIO MIDWEST

P R O M O T I E / D E G R A D A T I E R E G E L I N G W A T E R P O L O S C H E I D S R E C H T E R S REGIO MIDWEST BIJLAGE II BELEIDSPLAN RWPC 2012 P R O M O T I E / D E G R A D A T I E R E G E L I N G W A T E R P O L O S C H E I D S R E C H T E R S REGIO MIDWEST 1 Inhoud Inhoud.....2 1. Inleiding... 3 2. Doel... 3

Nadere informatie

Richtlijnen Scheidsrechters en W-functionarissen seizoen

Richtlijnen Scheidsrechters en W-functionarissen seizoen Richtlijnen Scheidsrechters en W-functionarissen seizoen 2016-2017 Regiowerkgroep Waterpolo Scheidsrechters (RWS) mei 2016 Versie 1.0 11 Inhoud 1De Regiowerkgroep Waterpolo Scheidsrechters... 3 1.1Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE. REGIO MidWest. t.b.v. Scheidsrechterszaken

BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE. REGIO MidWest. t.b.v. Scheidsrechterszaken BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE REGIO MidWest t.b.v. Scheidsrechterszaken Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Doel... 2 3. Realisatie... 2 4. Informatiestroom voor het wel functioneren

Nadere informatie

Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 7 oktober 2017

Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 7 oktober 2017 Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 7 oktober 2017 passie voor water Opening Welkom Agenda 9.00 9.30 uur : Inloop + koffie 9.30 10.00 uur : Opening + informatie KNZB/Regio (Stef) 10.00 10.30 uur : Algemene

Nadere informatie

Vanaf het seizoen Scheidsrechtersopleiding in het nieuw

Vanaf het seizoen Scheidsrechtersopleiding in het nieuw Vanaf het seizoen 2018-2019 Scheidsrechtersopleiding in het nieuw Uitgangspunten De huidige SR3 cursus is een zwaar traject voor opleider en kandidaat; De huidige SR3 cursus heeft een hoge kwaliteit, dit

Nadere informatie

HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016

HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016 HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016 AGENDA Welkom en inleiding De verandering en de voordelen De werking van de app De voorbereiding Veel gestelde vragen Support

Nadere informatie

Jaarvergadering november passie voor water

Jaarvergadering november passie voor water Jaarvergadering 2018 10 november 2018 passie voor water Opening Welkom [voettekst komt hier] 2 Agenda 8.30 9.00 uur : Inloop + koffie 9.00 9.15 uur : Opening (Stef) 9.15 9.30 uur : Aanstellingen (Marko)

Nadere informatie

Regio MidWest Scheidsrechter Commissie

Regio MidWest Scheidsrechter Commissie Regio MidWest Scheidsrechter Commissie Opleidingen voor seizoen 2016-2017 passie voor water Welkom Mijn naam is: Robert Köhnke van Werkgroep Opleidingen R.S.C. Presentatie Opleidingen voor seizoen 2016

Nadere informatie

Digitaal wedstrijdformulier

Digitaal wedstrijdformulier Digitaal wedstrijdformulier App downloaden De app Sportlinked is gratis beschikbaar voor IOS en Android. Na het downloaden moet worden ingelogd met je eigen gegevens (bondsnummer en emailadres). Deze gegevens

Nadere informatie

Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 16 februari 2019

Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 16 februari 2019 Scheidsrechter bijeenkomst Regio Zuid 16 februari 2019 passie voor water Opening Welkom Agenda 8.30 9.00 uur : Inloop + koffie 9.00 9.05 uur : Opening (Stef) 9.05 9.15 uur : Aanstellingen (Marko) 9.15

Nadere informatie

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL Ga naar: http://officialportal.sportlink.com/knzb Vul bij Gebruikersnaam je relatiecode waarmee je in Sportlink staat. Deze kan je opvragen bij de scheidsrechterscommissie,

Nadere informatie

Informatie over het mdwf

Informatie over het mdwf Informatie over het mdwf Uitleg over de Sportlinked Applicatie en het mobiel Digitaal WedstrijdFormulier (mdwf) 31-10- 2015 Paul te Riele / Werkgroep Opleidingen (WGO) Wat is de Sportlinked applicatie?

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Bijeenkomst RWPC/RSC WP secretarissen. Regio Zuid passie voor waterpolo

Bijeenkomst RWPC/RSC WP secretarissen. Regio Zuid passie voor waterpolo Bijeenkomst RWPC/RSC WP secretarissen Regio Zuid 16-12-2017 passie voor waterpolo Opening Welkom Agenda 9.00 9.30 uur : Inloop + koffie 9.30 9.50 uur : Opening + informatie KNZB/Regio (Stef) 9.50 10.05

Nadere informatie

Digitaal Wedstrijd Formulier

Digitaal Wedstrijd Formulier Digitaal Wedstrijd Formulier Agenda 1. Inleiding 2. Introductie DWF 3. Voordelen DWF 4. Voor, tijdens en na de wedstrijd 5. Veel gestelde vragen 6. Handige links & tips 7. Vragen 1. Inleiding Met ingang

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 09 06 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 OVERZICHT WEDSTRIJDPROGRAMMA... 2 Selecteren op datum... 2 Selecteren op nog niet

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 10 12 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 SCHEIDSRECHTERS TOEVOEGEN AAN DE SCHEIDSRECHTERSLIJST... 2 Toevoegen aan de hand

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Hoe gebruik je het DWF?

Hoe gebruik je het DWF? Hoe gebruik je het DWF? Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Zolang er een internetverbinding is kun je gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding invullen beschikbaarheid regioscheidsrechters

Handleiding invullen beschikbaarheid regioscheidsrechters Handleiding invullen beschikbaarheid regioscheidsrechters Inleiding Ook dit seizoen zal het via www.nevobo.nl/ mogelijk zijn om de beschikbaarheid in te vullen voor regioscheidsrechters, die actief zijn

Nadere informatie

RSC Midwest Nieuwsbrief februari 2013

RSC Midwest Nieuwsbrief februari 2013 RSC Midwest Nieuwsbrief februari 2013 25-02-2013 INHOUDSOPGAVE ksc@kringnoord-holland-knzb.nl www.kringnoord-holland-knzb.nl ALGEMEEN... 2 REGIOVORMING... 2 Algemeen... 2 DECLARATIES... 2 Controle Wedstrijdformulieren...

Nadere informatie

Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP.

Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP. Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP. De Waterpolo competitie voor KNZB Regio-Noord is dit seizoen qua opzet afwijkend aan voorgaande jaren. De competitie sluit aan

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

RSC REGIO 3 Nieuwsbrief december 2012

RSC REGIO 3 Nieuwsbrief december 2012 RSC REGIO 3 Nieuwsbrief december 2012 01-12-2012 INHOUDSOPGAVE ksc@kringnoord-holland-knzb.nl www.kringnoord-holland-knzb.nl ALGEMEEN... 2 REGIOVORMING... 2 Algemeen... 2 Website... 2 Beleidsplan... 2

Nadere informatie

BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE. REGIO MidWest. t.b.v. Minipolo

BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE. REGIO MidWest. t.b.v. Minipolo BELEIDSPLAN REGIO WATERPOLOCOMMISSIE REGIO MidWest t.b.v. Minipolo Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Achtergrond... 2 3. Doel... 2 4. Realisatie... 2 5. Informatiestroom van Jeugdwaterpolo...

Nadere informatie

Hoe gebruik je het DWF?

Hoe gebruik je het DWF? Hoe gebruik je het DWF? Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Zolang er een internetverbinding is kun je gebruik

Nadere informatie

Concept Arbitrageplan 2.0

Concept Arbitrageplan 2.0 Concept Arbitrageplan 2.0 Concept wijzigingen Rompregeling Arbitrage en Masterplan Arbitrage n.a.v. evaluatie juni 2014 + brainstormsessies met verenigingen Historie 2007 2011: Masterplan Arbitrage (MPA)

Nadere informatie

Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM

Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM Wat? KNVB administratief systeem bestaat uit Sportlink = bronbestand (voor wedstrijdsecretariaat) en daaraan gekoppeld: 1. voetbal.nl = informatie

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk

Nadere informatie

Sportlinked App. mdwf Digitaal Wedstrijdformulier

Sportlinked App. mdwf Digitaal Wedstrijdformulier Sportlinked App mdwf Digitaal Wedstrijdformulier App downloaden App is beschikbaar voor Android en ios. En is NIET beschikbaar voor WindowsPhone. Registreren Registreren De gebruiker vult een e-mailadres

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2016 06 20 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen Iedere andere gebruiker

Nadere informatie

Sportlinked downloaden

Sportlinked downloaden Sportlinked downloaden Dit document legt je uit hoe je een Sportlinked account aanmaakt en wat dit inhoudt. De Sportlinked app ben je nodig om bijvoorbeeld, wanneer je een wedstrijd moet fluiten, een wedstrijd

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie 2016 06 21 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Digitaal Wedstrijd Formulier

Nieuwsbrief Digitaal Wedstrijd Formulier Voor u treft u de eerste nieuwsbrief van het Digitaal Wedstrijd Formulier. Op basis van de ervaringen en nieuwe toepassingen willen wij u middels deze nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES REGLEMENT TRAINERS EN COACHES BEGRIPSBEPALINGEN Bondsbestuur : het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) Vereniging : organisatie-eenheid als bedoeld in artikel 3.2 van de statuten van de NBB

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

2. Wanneer kan ik het DWF invoeren? U kunt het DWF alleen op de dag van de wedstrijd invoeren.

2. Wanneer kan ik het DWF invoeren? U kunt het DWF alleen op de dag van de wedstrijd invoeren. 1. Wat moet ik doen als het aanmaken van mijn account mislukt? Registra9e met een e-mailadres dat niet bekend is in het bondssysteem. Juiste e-mail achterhalen of laten wijzigen en dan nogmaals proberen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen November 2018 Inhoud Voorwoord Goedgekeurd reglement trampoline Aangepaste oefenstof vanuit de FIG Plaatsing NK synchroon Eredivisie Opnieuw inschrijven voor komende 3 plaatsingswedstrijden

Nadere informatie

ARBITRAGE BELEIDSPLAN

ARBITRAGE BELEIDSPLAN ARBITRAGE BELEIDSPLAN C.K.V. Tweemaal Zes 2017-2021 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 1.1. HUIDIGE BEZETTING ARBITRAGE TZ 3 1.2. SANCTIES VAN KNKV 4 1.3. OVERWEGINGEN BIJ BELEID 4 1.4. HOOFDLIJNEN ARBITRAGEBELEID

Nadere informatie

In deze update zijn de volgende zaken voor de app aangepast:

In deze update zijn de volgende zaken voor de app aangepast: Nieuwsbrief 14 invoering Sportlink Beste mensen, Hierbij ontvang je de 14 e Nieuwsbrief omtrent Sportlink. Via deze Nieuwsbrief willen wij je wederom informeren over een aantal zaken v.w.b. Sportlink.

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen Iedere andere gebruiker

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoud 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 2 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 4 3. Aanmelden

Nadere informatie

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Het digitale wedstrijd formulier (DWF) is qua opzet gelijk aan het papieren formulier dat in seizoen 2013/2014 in alle categorieen is vervangen door

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Hierbij treffen jullie de 3 e nieuwsbrief van de FairPlayCup Helmond voor teams onder 23 jaar aan. Deze nieuwsbrief wordt naar alle betrokkenen gestuurd, met daarin alle van belang zijnde informatie.

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2018

Handleiding Invullen Bardiensten 2018 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. Het invoeren wordt online via internet

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012

Rapportage. Tevredenheidsonderzoek. Bondscompetitie 2011/2012 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Bondscompetitie 2011/2012 Uitgevoerd door: afdeling Wedstrijdzaken Periode onderzoek: april 2012 Contactpersoon: Joan Peeters Inhoudsopgave Pag H1 Inleiding 3 H2 Resultaten

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen

Handleiding Sportlink Club voor Waterpoloverenigingen voor Waterpoloverenigingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Sportlink Club downloaden en installeren.........................................................................

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) - Leiders Jeugdteams B-Categorie

Handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) - Leiders Jeugdteams B-Categorie Handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) - Leiders Jeugdteams B-Categorie 1. Algemeen v.v. Vorden is sinds 2006 aangesloten bij Sportlink. In dit geautomatiseerde leden- en wedstrijdsysteem wordt

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08 HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2015 09 03 Versie 2015 09 08 1 Wedstrijdsecretaris Login met je inloggegevens op: www.erugby.nl en klik op rugby Teams - nieuw team aanmaken

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Joost Ghijssen zal volgende week alle teams langs gaan en jullie ook persoonlijk op de hoogte brengen van het nut van DWF.

Joost Ghijssen zal volgende week alle teams langs gaan en jullie ook persoonlijk op de hoogte brengen van het nut van DWF. Nieuwsbrief NVC - 10 september 2015 Beste leden en ouders van jeugdleden, Op woensdag 9 september 2015 is er een aanvoerdersbijeenkomst geweest en daar is onder andere verteld over de invoering en het

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Privacy bij Aquapoldro

Privacy bij Aquapoldro Privacy bij Aquapoldro Waarom hebben we jouw gegevens nodig en waarvoor gebruiken we ze? Volgens de Europese en Nederlandse privacywetgeving (de GDPR en de AVG) moeten we zeggen welke juridische gronden

Nadere informatie

Invoering mdwf. Wat te doen en hoe werkt het. 1 <datum> V<0X>

Invoering mdwf. Wat te doen en hoe werkt het. 1 <datum> V<0X> 1 Invoering mdwf Wat te doen en hoe werkt het DE VERANDERING: VAN DWF NAAR MDWF Alle DWF over op mdwf DWF (Sportlink Club) kan niet meer gebruikt worden Nog niet O8 t/m O11 Wedstrijdzaken app 2 WAT BETEKENT

Nadere informatie

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams...

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams... Documentatie Arbitrage Deze handleiding geeft houvast voor het gebruik van LISA ter ondersteuning van de arbitrage/scheidsrechterscommissie. In LISA is de autorisatie arbitrage nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoudsopgave: Voor wie 1. Aanmaken Nevobo account (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (thuis) Aanvoerder/coach, zaalwacht

Nadere informatie

Handleiding Digitale Wedstrijd Formulier (tablet)

Handleiding Digitale Wedstrijd Formulier (tablet) Internetverbinding (Wi-Fi) Voor het gebruiken van de applicatie van het Digitaal Wedstrijdformulier is een internetverbinding nodig. Zie hieronder welke acties online dan wel offline mogelijk zijn. De

Nadere informatie

Uitleg icoontjes: Speler verwijderen. Captain instellen. Functie instellen HET TOEVOEGEN VAN SPELERS/STAFLEDEN

Uitleg icoontjes: Speler verwijderen. Captain instellen. Functie instellen HET TOEVOEGEN VAN SPELERS/STAFLEDEN In dit document vindt u een beschrijving van de functionaliteiten van het Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier (kortweg mdwf) voor de rol van scheidsrechter. Zodra een team de spelersopgaaf heeft uitgevoerd,

Nadere informatie

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters,

HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC. Beste scheidsrechters, HANDLEIDING FLUITEN BIJ WHC Beste scheidsrechters, Jullie hebben het afgelopen seizoen of al eerder scheidsrechtersexamen gedaan en zijn nu clubscheidsrechter (CS). In deze korte handleiding lees je alles

Nadere informatie

Handleiding scheidsrechters 2015-2016

Handleiding scheidsrechters 2015-2016 Handleiding scheidsrechters 2015-2016 Marrit Vermeulen 30 augustus 2015 1 Inhoud Voorwoord 3 1. Scheidsrechtersbeleid 4 2. Scheidsrechterscursus 4 3. Scheidsrechtersindeling 4 4. Scheidsrechtersbenodigdheden

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

M. Visser secretaris ai Verslag bijeenkomst WCN met de verenigingen maandag te Haren

M. Visser secretaris ai Verslag bijeenkomst WCN met de verenigingen maandag te Haren 1 M. Visser secretaris ai administratie@knzbnoord.nl 0645091837 Verslag bijeenkomst WCN met de verenigingen maandag 28-05-2018 te Haren Aanwezig; Vereningingen: Esta, FZC54, Dragor, Orca, Aqua 68, GZVW,

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Verplichting leden 3. Werkplan 4. Inloggegevens 5. Bestanden 6. Recente acties 6. E-mailadres wijzigen 6.

Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Verplichting leden 3. Werkplan 4. Inloggegevens 5. Bestanden 6. Recente acties 6. E-mailadres wijzigen 6. Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Verplichting leden 3 Werkplan 4 Inloggegevens 5 Bestanden 6 Recente acties 6 E-mailadres wijzigen 6 Leden 7 Status van een lid 7 Verwijderen 7 Meer informatie van een lid 8

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het?

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden voor een programma werkt in MijnHOVO anders dan voorheen. Als u zich wilt aanmelden, doorloopt u een proces. Bij iedere stap zal gevraagd worden gegevens

Nadere informatie

Free-Wheel Inline cup oost 2019

Free-Wheel Inline cup oost 2019 Inschrijvingen en reglementen Free-wheel Inline Cup Oost competitie. (versie februari 2019) Algemeen Rijders uit de volgende categorieën kunnen deelnemen aan de Free-wheel Inline Cup Oost: o Kadetten-meisjes

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

Registreren ledensite ZZ&PC De Devel

Registreren ledensite ZZ&PC De Devel Registreren ledensite ZZ&PC De Devel Voor wedstrijdzwemmers is er een ledensite op de website voor De Devel. Deze ledensite is alleen voor wedstrijdzwemmers (en ouders- en verzorgers van) toegankelijk

Nadere informatie

Arbitrage Beleidsplan

Arbitrage Beleidsplan Arbitrage Beleidsplan 2006 -.. Inleiding Gedurende de laatste maanden heeft de scheidsrechters-commissie van HCN een voorstel voor beleid rondom de arbitrage geformuleerd. Dit voorstel is in dit discussiestuk

Nadere informatie

Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar

Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar Nevobo stelt digitaal wedstrijdformulier (DWF)beschikbaar De Nevobo kijkt uit naar het gebruik van het DWF komend seizoen na een periode van ontwikkelen en testen. We hopen dat veel verenigingen net als

Nadere informatie

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Arbitrageplan Jumping Giants Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Inhoudsopgave Doel... 2 Beleid... 3 Eisen van de basketbalbond... 3 Opleiding... 4 Inhoud cursussen... 4 Tafelcursus... 4 BS1

Nadere informatie

Protestcommissies Honkbal en Softbal. Procesbeschrijving

Protestcommissies Honkbal en Softbal. Procesbeschrijving Protestcommissies Honkbal en Softbal Procesbeschrijving 19 april 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Senioren en jeugd... 3 Protestcommissies... 3 Correspondentie... 3 Reglementaire bepalingen... 3 Formulieren...

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. WEDSTRIJDSECRETARIS Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE WEDSTRIJDSECRETARIS Versie 2018 10 02 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen Iedere andere gebruiker

Nadere informatie

Hand out planners / Leidinggevende van Assistenten

Hand out planners / Leidinggevende van Assistenten Hand out planners / Leidinggevende van Assistenten (variabele roosters) Medrie Versie 22 mei 2014 Inleiding Wanneer de term planner wordt gebruikt wordt in het geval van Medrie ook leidinggevende bedoeld.

Nadere informatie

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe Reglement Biljartbond Zuid-Drenthe Oosterhesselen, april 2015 Beste sportvrienden, Onze biljartbond is opgericht op 8 november 1953. De vorige versie van ons reglement dateerde alweer van 15 jaar terug.

Nadere informatie

Van operationeel naar kwaliteit gericht

Van operationeel naar kwaliteit gericht Van operationeel naar kwaliteit gericht Huidige beleid voldoet niet aan eisen en adviezen van de KNHB Vergeleken met andere clubs Lopen we nog op klompen Kwaliteit van de scheidsrechters kan (moet?) beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014

Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014 Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014 Beste waterpoloërs, Met deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en informatie geven m.b.t. het nieuwe poloseizoen 2014-2015.

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE INHOUD 1. WAAROM OSIRIS STUDENT?...1 2. HOE KRIJG JE TOEGANG TOT OSIRIS STUDENT?...1 3. HOE VEILIG IS OSIRIS STUDENT...3 4. WAT IS DE RELATIE MET SOLIS (STUDENTS

Nadere informatie

Links Links naar andere sites Leiders Fotoalbum (*) Fotoreportages Geregistreerde gebruikers (het seizoensalbum wordt door de webmaster aangemaakt)

Links Links naar andere sites Leiders Fotoalbum (*) Fotoreportages Geregistreerde gebruikers (het seizoensalbum wordt door de webmaster aangemaakt) Teampagina Olympia site (info voor leiders) Voor elk team is een teampagina ingericht. De teampagina s kun je gebruiken om de communicatie rond het team zo goed mogelijk te organiseren. Via de Olympia

Nadere informatie

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF

STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Gezinssportfederatie vzw, Troonstraat, 125, 1050 Brussel STAPSGEWIJS AAN DE SLAG MET HET ONLINE LEDENPROGRAMMA GSF Vanaf december 2014 kunnen de GSF-sportclubs hun leden online inschrijven. Dit biedt jou

Nadere informatie

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Gegevens Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel

Nadere informatie