KBO AFDELING ASSENDELFT AUGUSTUS/SEPTEMBER 2017 VAN DE VOORZITTER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KBO AFDELING ASSENDELFT AUGUSTUS/SEPTEMBER 2017 VAN DE VOORZITTER"

Transcriptie

1 KBO AFDELING ASSENDELFT AUGUSTUS/SEPTEMBER 2017 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, Zoals u ziet ligt voor u de eerste WijSr, de gezamenlijke uitgave van de KBO-PCOB. Er is veel aandacht aan besteed en wij hopen dat u er veel leesplezier aan beleeft, De afgelopen weken heb ik veel vragen binnen gekregen over de terugbetaling van zorgen huurtoeslag. De belastingdienst toeslagen maakt een schatting van het ingezonden IB formulier, in dit geval van 2015, voor een voorschot dat u alvast ontvangt voor Als in maart/ april 2016 uw belasting wordt ingevuld en opgestuurd kunnen zij zien of u te veel of te weinig heeft ontvangen en gaan zij een correctie aanbrengen. Het kan dan voorkomen dat u teveel of te weinig heeft ontvangen en als u dan moet terug betalen is dat een tegenvaller. Op veler verzoek zal ik een en ander toelichten waardoor dat komt. Huurtoeslag Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen mag uw huur niet hoger zijn dan 710,68 per maand. U mag niet teveel inkomen hebben. Woont u alleen, dan mag u in 2017 niet meer dan per jaar verdienen of AOW en Pensioen ontvangen. Hebt u een partner, dan mag het inkomen niet meer dan per jaar zijn. Voor 2017 mag uw vermogen niet hoger zijn dan euro als u alleenstaand bent, hebt u een toeslagpartner dan mag het vermogen niet meer dan euro zijn. De belastingdienst gaat uit van het toetsingsinkomen (verzamelinkomen) dat gewijzigd kan zijn door privé situaties zoals een ander inkomen of eventuele aftrekposten. Dus als het voorgaande verandert, dan veranderen ook uw verzamelinkomsten. Dit heeft altijd gevolgen voor uw toetsingsinkomen, dus ook voor de huurtoeslag of zorg toeslag. Bij veel aftrekposten in het jaar hiervoor had u mogelijk een lager toetsingsinkomen en is meer toeslag toegekend. Bij weinig of geen aftrekposten heeft u een hoger toetsingsinkomen en krijgt u mogelijk minder zorg- en huurtoeslag terwijl er soms meer is uitbetaald. Voorbeeld U hebt in 2016 specifieke zorgkosten of hulpmiddelen gehad die u in mindering mag brengen; totaal 2000,00 inclusief verhoging minus de drempel, dan is uw toetsingsinkomen verlaagd en krijgt u mogelijk meer toeslagen. Hebt u in 2017 deze aftrekposten niet, dan is uw toetsingsinkomen weer hoger en heeft u mogelijk recht op minder toeslagen. Het gevolg kan zijn dat u dan de teveel ontvangen toeslag moet terug betalen. Stel: u verkoopt uw woning en zet het geld op de bank, dan kan het zijn dat u voordeel heeft uit sparen en beleggen (box 3), dan hebt u helemaal geen recht op huur toeslag en moet het hele bedrag dat u hebt ontvangen als voorschot terug betalen. In dit geval moet deze verandering doorgegeven worden zodat in hetzelfde jaar van aangifte een verrekening kan plaatsvinden in de nog komende maanden dat u toeslag ontvangt.

2 Terugbetalen Als u teveel voorschot huur- of zorg toeslag hebt ontvangen moet u dit terugbetalen, u ontvangt hiervoor een acceptgiro. Kunt u het niet in een keer betalen dan is een betalingsregeling mogelijk. Zorgtoeslag Hoogte van uw inkomen. Als u geen toeslagpartner hebt, mag uw inkomen voor 2017 niet hoger zijn dan ,00. Als u wel een toeslagpartner hebt, mag het inkomen voor 2017 samen niet hoger zijn dan ,00. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan euro. Voor degenen die in 2016 veel aftrekposten hadden en in 2017 niet; voor hen kan het verzamel inkomen voor 2017 nog gewijzigd worden, zodat er in de laatste 4 maanden nog een verrekening kan plaatsvinden. Hebt u nog vragen, bel dan uw belastinginvuller! Uw belastinginvuller: Eduard Vermast Uw Ouderenadviseurs: Elly van de Berg, telefoon Riet Hooijschuur, telefoon Eduard Vermast, telefoon Eduard Vermast, uw voorzitter EEN WOORDJE VAN AGAATH Beste mensen, Zomer, je zou denken er gebeurt niet veel, maar dat is schijn. Het tempo ligt een ietsje lager maar velen zijn toch actief. Onder andere: wij blijven bezig met vragen om aandacht voor behoud van zorg en verzorging hier in ons eigen Assendelft. Tijdens de wijkanalyse kwam heel duidelijk naar voren dat de behoefte aan zorg alsmaar gaat toenemen en dat er maatregelen nodig zijn. Er zijn veel partijen bij betrokken en onze taak is: blijven aanhouden en aandacht vragen voor ons doel. Het zal even duren, maar ik ben positief over Ons Assendelft. Hoewel ik ben geboren in Krommenie wandel en fiets ik al heel lang rond in ons mooie dorp. Dat kwam ook omdat mijn vader broodbakker was. Na zijn werk in de bakkerij had hij nog een klein ventwijkje. Als puber van 14 jaar moest ik werken voor mijn zakgeld, dat wil zeggen mijn vader op zaterdag en ook met feestdagen helpen met venten en ook met brood, koek en gebak bezorgen. Dat helpen betekende aanbellen bij de klanten, lopen en fietsen met een grote mand met daarin diverse soorten brood en ruimte voor zakjes koek. Mijn vader had een grenzeloos vertrouwen in mij. Ik berekende de prijzen van de broden en koekjes gewoon uit het hoofd en had een leren tas om mijn nek met daarin wisselgeld. Ik ventte brood en koekjes hier in Assendelft tot aan de sluis. Mijn laatste klant was Lientje Molenaar waar ik broden afleverde die zij weer doorverkocht. Ook herinner ik mij dat ik bij de schoonmoeder van onze secretaris Tiny de Wit op kerstavond om acht uur soesjes afleverde bij een verbouwereerde familie die de hoop op soesjes allang had opgegeven. Verschrikkelijk, maar ik had geen keus.

3 Doordat mijn vader veel werkte en helemaal met de feestdagen, tot wel 80 uur in de week, hadden wij het goed, mijn moeder was zuinig en er werd gespaard. Wij hadden ook een eigen auto een DAF Variomatic, later door mijn ega een koekblik genoemd en daar maakte hij geen vrienden mee! Vakantie Met die auto gingen wij ook op vakantie naar Italië, naar het Gardameer. Alles ingenieus ingepakt, kleding in kartonnen doosjes, aardappelen in bakjes in de loze ruimte onder de motorkap. De bakjes waren gelast door mijn vaders broer Joop. Wij, de drie kinderen zaten achter in de auto op slaapzakken en de kussens tussen ons in. Op de vloer tussen onze benen stonden respectievelijk de gastank, watertank en de juspan met het vlees onder het vet. Al na 10 km verloren wij, bij een wipje op de brug van de Provinciale weg, de imperiaal waarop de tent, de stoelen en stokken waren geladen, met als gevolg alles op straat en mogelijk een klein krasje. Na de schrik is alles weer ingepakt en met touwen aan de stoelen vastgezet en daar gingen wij weer. Niemand had iets gemerkt er was geen auto te zien op die zondagochtend, er was nauwelijks verkeer in die tijd en de reis werd vervolgd. Wij gingen over de Brennerpas, toen zeker nog geen vierbaansweg, zodat de Daf het erg moeilijk had en heel langzaam begon te rijden.toen er een lampje ging branden zei mijn vader: Allemaal eruit, hij is te zwaar, ga er maar naast lopen! En dat gebeurde dan ook. Kortom: vakantie betekende toen een heel zware reis. Bij aankomst in Italië regende het ook nog verschrikkelijk hard en dat na al die ontberingen. Ik huilde van ellende en er kwam geen eind aan, dat maakte wel indruk. Als troost kregen wij een glas Aranciata (Ranja) in een bergcafeetje; nou dat was toen heel wat. Zo heb ik leren kamperen en ik doe het nu nog, al is het nu wel met een caravan. Meer luxe en zonder gehaktballen en vlees onder het vet! KBO 60 jaar Eindelijk kunnen wij donderdag 21 september gaan feesten. Onze eigen afdeling KBO Assendelft bestaat immers 60 jaar. In bijgaande wijsr treft u de uitnodiging aan in de vorm van een diamant. Wij willen alle leden van harte uitnodigen om het feest gezamenlijk te komen vieren in het Wapen van Assendelft. De feestcommissie heeft er alles aan gedaan om een gevarieerd programma samen te stellen. Daarbij wordt uiteraard ook de inwendige mens niet vergeten. Wel verzoeken wij u om zich vooraf op te geven bij: Tiny de Wit of Alie Jonker Agaath Vermast Zondag 24 september willen wij met een mis om 10:00 uur het feest afsluiten met een traktatie van de KBO-60 bij de koffie. De feestcommissie.

4 VAN HET SECRETARIAAT Half augustus! De zomer draait alweer aardig (zou opoe zaliger zeggen) en voor we het weten is het kermis. Maar eerst ons eigen feest! En reken maar dat we voor het komende seizoen nog veel meer voor u in petto hebben. Nu maar hopen dat het nog een beetje gaat nazomeren. De laatste tijd wil het nogal eens graag regenen en dat is echt niet de schuld van de weermannetjes, maar van de Heilige Margaretha van Anthiochië, wier naamdag op 20 juli wordt gevierd. Juist ja, Sint Margriet, in België bekend onder de welluidende naam Pissegriet. En het spreekwoord zegt: Regen op Sint Margriet, zes weken boerenverdriet. Je zou natuurlijk ook kunnen spreken van vakantiegangersverdriet. Maar er is nog hoop; er zijn nog meer dit soort dagen en spreuken. Kijkt u maar eens goed uit het raam op 8 september: Mooi weer met Maria Geboort, duurt vier of acht weken voort. Als dat nu eens dit jaar helemaal klopt zitten we goed met ons feest en met de kermis Nu gauw verder met de jarigen van augustus en september, want we lopen achter! Augustus Mevr. H.J. Daniëls-Daems ( ) Dhr. F.H. de Kuijper ( ) Mevr. L.A.T. Duncker-Zijlstra ( ) Mevr. M. Way-Betjes ( ) Dhr. J.W.M. van den Bosch ( ) Mevr. M.C. Noom-Kroon ( ) Mevr. M.H.M. Vonk-Daan ( ) Dhr. V.J. Kramer ( ) Mevr. J.C.M. v.d. Dungen-van Poorten ( ) Dhr. J. Kleine ( ) Mevr. M. de Kuijper-van Basten ( ) Mevr. J. Kleijne-Louw ( ) September Dhr. G.C. Stalenhoef ( ) Mevr. M.M. Oehler-v.d. Haak ( ) Dhr. N.S. Vrouwe ( ) Mevr. A.M. Bos-Rijkhoff ( ) Mevr. M. Kerssens-van Gelderen ( ) Dhr. W. Voogsgerd ( ) Dhr. A.A.J. Brandes ( ) Dhr. M. Mooij ( ) Mevr. M. v.d. Eng-Bruggeman ) Mevr. A. Zwikker-Verheijden ( ) Dhr. H. Pirovano ( ) Proficiat, beste mensen en weet u nog wanneer u een vermelding kunt verwachten? Wij noemen hier alleen de jarigen die 75, 80, 85 of ouder worden en deze mensen krijgen ook een kaartje van ons in de bus. Hierover bestaan toch nog wel eens misverstanden, alleen leden ouder dan 85 worden dus ieder jaar genoemd. Maar u kunt ons gewoon bellen of mailen hoor, als u denkt dat we u of iemand anders hebben vergeten. Ook berichtjes over huwelijksjubilea en ander lief en leed zien we graag tegemoet. En vergeet u vooral niet uw verhuizing door te geven! U wilt toch graag meteen weer onze WijSr en Nieuwsbrief in de bus?

5 Nieuwe leden Tot ons genoegen mochten we weer twee nieuwe leden inschrijven en wel: Mevr. D.K.G. Hilhorst-van Warmerdam en Mevr. M.H.M. Vonk-Daan. Welkom bij de club! Overleden Helaas moesten we voorgoed afscheid nemen van twee van onze leden: Mevr. E. Hijne- Snijder en Dhr. J. Bloetjes. Wij wensen al hun nabestaanden heel veel sterkte voor de komende tijd. Huwelijksjubilea Dat zijn er nogal wat, houd u vast! Op 1 juli jl. vierden A.H. Kwantes en R. Kwantes-Vermast (Wormerveer) hun 60 jarig huwelijksjubileum en op 20 juli jl. waren G. van Gelderen en M. van Gelderen-Liefting met 50 jaar aan de beurt. Op 2 september as. is het echtpaar Van der Laan-Kerssens 40 jaar gehuwd, T. Kerssens en M. Kerssens-de Jong vieren op 14 september het feest van hun 50 jaar huwelijksgeluk en ten slotte hebben we nog. G. Padberg en J. Padberg-Schoorl met 55 jaar op 21 september. Namens het bestuur nog vele gelukkige jaren! Voorzitter: Eduard Vermast, tel Postadres: Mevr. T. de Wit, Dorpsstraat 987, 1566 JC, Assendelft Secretariaat/ledenadministratie: Mevr. T. de Wit, tel j.wit20@chello.nl Website: (Webmaster: Hans Jaspers) Penningmeester: Hans Jaspers, tel IBAN bankrekening: NL 80 RABO op naam van KBO afd. Assendelft (contributie 2018: 25 euro p.p.) Website Odulphusparochie: Inlichtingen Lourdesreizen Assendelft: Mevr. Ans Veenboer, tel en Dhr. Henk Hooijschuur, tel Kent u de website al? Heel goede tips op gebied van langer en beter zelfstandig wonen september: Jubileumfeest 60 jaar KBO Assendelft 19 oktober: Themamiddag Omgaan met dementie 9 november: naar museum De Twentse Welle met de Museumbus 16 november: Sinterklaasfeest Kerstmiddag: woensdag 13 december In principe bedraagt de entree twee euro voor leden en vier voor niet-leden. Wel mogen leden van andere KBO-afdelingen en de PCOB op vertoon van hun ledenpas eveneens twee euro betalen. MUSEUMBUS Ja, u hebt het goed gelezen; we gaan op donderdag 9 november as. weer eens een keertje op stap met de Museumbus en wel naar museum De Twentse Welle in Enschede. Leuk hè? Nadere informatie volgt in de Nieuwsbrief van oktober.

6 NOG EVEN TERUGBLIKKEN OP EEN GEZELLIGE MIDDAG Het was weer een zeer geslaagde thuisblijversmiddag op donderdag 20 juli jl. Een lekker bakkie en advocaatje, gezellig kletsen, een spelletje doen en als verrassing een luchtdirigent die de aanwezigen kostelijk wist te vermaken. Doen we volgend jaar weer! ACTIE WARM HART Mevr. Elly van der Berg organiseert in Assendelft al meer dan 20 jaar de jaarlijkse collecte voor Fonds Kinderhulp. Dit jaar is haar goede doel genomineerd door Actie Warm Hart van de omroep KRO en dit kan een donatie van euro opleveren, maar daarvoor zijn wel een flink aantal stemmen nodig! Ga naar en breng uw stem uit! Als u dan bovendien ook nog lid wordt van de KRO, maakt deze omroep 20 euro over aan het goede doel. U kunt stemmen t/m 29 september uur. Doen! ZAANS MOPPIE TOE Klaine Wullempie deelt in et speulkwartier altaid droppies oit op et skôôlplain en in ien keer is zuks zo maar ovvelope. Vraagt de skôôlmeester: Weerom hewwe jai gien droppies meer in je zak, me knecht? Zait Wullempie: M n knain is dôôd, meester! En oplossingen vorige Nieuwsbrief 29 De Oude Zeemeeuw is een toprestaurant met een uitstekende reputatie. Maar op een dag moeten alle veertig mensen die er hebben geluncht overgeven. Er is niets mis met het eten. Wat is er gebeurd? Antwoord: Het restaurant De Oude Zeemeeuw bevindt zich aan boord van een schip. De zee is op die dag erg onrustig. 30 Een huis heeft 4 muren. In elke muur zit een raam. Door welk raam je ook kijkt, je kijkt altijd naar het noorden. Hoe kan dit? Antwoord: Het huis ligt op de Zuidpool. 31 Olympische Spelen Sylvia zit in de finale van een wedstrijd op de O.S. Op het moment dat zij bij de finish is, zijn alle andere spelers achter haar rug. Ze heeft niet vals gespeeld of doping gebruikt en toch krijgt zij geen gouden medaille? Waarom niet? 32 Getallenreeks Maak af: Uitslag volgende nieuwsbrief. (Uit de scheurkalender: Breinbrekers en Hersenkrakers)

KBO AFDELING ASSENDELFT SEPTEMBER 2016

KBO AFDELING ASSENDELFT SEPTEMBER 2016 KBO AFDELING ASSENDELFT SEPTEMBER 2016 VAN DE VOORZITTER Beste mensen Eén dezer dagen kreeg ik bericht dat de ANBO in Zaanstad is opgeheven. Oorzaak: de problemen met het hoofdkantoor. Alle afdelingen

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2015 VAN DE VOORZITTER

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2015 VAN DE VOORZITTER KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2015 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, Voor de inkomstenbelasting (IB) 2016 gaat er veel veranderen. In het bijzonder de toeslagen en daarom vraag ik u onderstaande wijzigingen

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT JULI 2017

KBO AFDELING ASSENDELFT JULI 2017 KBO AFDELING ASSENDELFT JULI 2017 VAN DE VOORZITTER Beste mensen Het eerste gedeelte van het seizoen zit erop en nu kunnen wij volop genieten van een mooie zomer. Ook de komende maanden is er wel wat te

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT MEI 2017

KBO AFDELING ASSENDELFT MEI 2017 KBO AFDELING ASSENDELFT MEI 2017 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, Het is bijna 1 mei; wat wil zeggen hopelijk mooi weer maar ook een afsluiting voor ons als belastinginvullers. Het waren een paar drukke

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2016

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2016 KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2016 VAN DE VOORZITTER Beste mensen Nu de vakantie voor de meeste mensen voorbij is, de kermis achter de rug, de zomer plaats maakt voor herfst en winter, wordt de klok

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT MAART 2015 VAN DE VOORZITTER

KBO AFDELING ASSENDELFT MAART 2015 VAN DE VOORZITTER KBO AFDELING ASSENDELFT MAART 2015 Beste mensen, VAN DE VOORZITTER BELASTING Een ieder die zijn of haar inkomstenbelasting voor het jaar 2014 laat invullen heeft een brief van de belastingdienst ontvangen

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2017 / JANUARI 2018

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2017 / JANUARI 2018 KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2017 / JANUARI 2018 Beste mensen, VAN DE VOORZITTER 2017 Voor u ligt weer het KBO/PCOB magazine met hierin onze nieuwsbrief. Wij kunnen weer terugkijken op een geslaagd

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT APRIL 2017

KBO AFDELING ASSENDELFT APRIL 2017 KBO AFDELING ASSENDELFT APRIL 2017 NIEUWS VAN EDUARD EN AGAATH Beste mensen, Dit stukje schrijf ik ook namens Eduard. Het belastingseizoen is begonnen en dat betekent dat hij het druk heeft. Hij is onderweg

Nadere informatie

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl isbn 978 90 216 7308 0 / nur 277 Tekst: Hans Kuyper en Janny van der Molen 2014 Illustraties: Els van Egeraat 2014 Vormgeving:

Nadere informatie

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind

Toeslagen. Onze doelgroep: gepensioneerd, / Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind (1) De aangifte is klaar Ondertekend, verzonden, print gemaakt Nu de toeslagen Onze doelgroep: gepensioneerd, 35.000 / 55.000. Wij doen alleen: Zorgtoeslag, Huurtoeslag; niet Kind Indien aanpassen van

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT MAART Van de voorzitter

KBO AFDELING ASSENDELFT MAART Van de voorzitter KBO AFDELING ASSENDELFT MAART 2017 Van de voorzitter Beste mensen, Terwijl ik dit schrijf is het buiten koud, maar de wereld achter het glas is heerlijk. Een witte wereld, blauwe lucht, je hoort mij niet

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 4 E KWARTAAL 2016 December Editie

NIEUWSBRIEF. 4 E KWARTAAL 2016 December Editie NIEUWSBRIEF 4 E KWARTAAL 2016 December Editie HO HO HO, De decembermaand zit er bijna op en daarmee ook 2016. Dit jaar heeft voor onze leden successen geboekt, er waren hoogteen dieptepunten, jullie hebben

Nadere informatie

ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018

ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018 ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018 Het Kennisnetwerk kan je daarbij ondersteunen VERGROOT JE

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT JUNI 2017

KBO AFDELING ASSENDELFT JUNI 2017 KBO AFDELING ASSENDELFT JUNI 2017 Beste mensen, Deze week is er al heel veel gebeurd. Nederland kwam met O G3NE in de finale van het jaarlijks terugkerende songfestival. Ondanks dat zij voortreffelijk

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT FEBRUARI Van de voorzitter

KBO AFDELING ASSENDELFT FEBRUARI Van de voorzitter KBO AFDELING ASSENDELFT FEBRUARI 2017 Van de voorzitter Beste mensen Het jaar 2016 hebben we weer achter ons gelaten en terugkijkend is het voor onze afdeling een goed jaar geweest. Veel mensen hebben

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016 K B O afd. Berkel en Rodenrijs november 2016 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris: Jeanne Bloom,

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Interview met de heer J.W. Wesselius

Interview met de heer J.W. Wesselius Interview met de heer J.W. Wesselius Op 4 mei jl. is de heer J.W. Wesselius in de Hofkamer komen wonen. Samen met zijn dochter heb ik hem uitgenodigd voor een interview, want twee weten altijd meer dan

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2014 / JANUARI 2015 VAN DE VOORZITTER

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2014 / JANUARI 2015 VAN DE VOORZITTER KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2014 / JANUARI 2015 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2014. Ja, de tijd gaat snel, daarom moeten we er ook van genieten zolang het

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT OKTOBER 2016

KBO AFDELING ASSENDELFT OKTOBER 2016 KBO AFDELING ASSENDELFT OKTOBER 2016 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, De opening van het seizoen is op 15 september weer van start gegaan met onze mystery guest en het was een geweldige middag. U leest

Nadere informatie

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Uw kindertoeslag wijzigen

Uw kindertoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen Voorwaarden 2 3 Uw kindertoeslag

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Voorwaarden Toeslagpartner

Nadere informatie

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank Jaargang 33 nummer 13 03 december 2015 een wekelijkse uitgave van Kindcentrum 'T BLAAIKE FELICITEERT... 06 dec 09 dec Sint Nicolaas Saar van der Steen ieder kind een talent! thema schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Huurtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw huur Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Huurtoeslag Krijgt u huurtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2016 / JANUARI Van de voorzitter

KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2016 / JANUARI Van de voorzitter KBO AFDELING ASSENDELFT DECEMBER 2016 / JANUARI 2017 Van de voorzitter Beste mensen, Dit is alweer de laatste Nestor en eigen nieuwsbrief van dit jaar en gaan we het jaar 2017 in met al zijn verrassingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Correspondentieadres: Achter de Bergen 14, 2675 AS Honselersdijk Tel.: 0174-623554 / 06 12 11 88 91 Stichtingsnummer: JW 39 50 313 Rabo-bank NL90 RABO

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

ABO-NIEUWS. Maart De bingo doet het een keertje anders! De voorzitter vertrekt. Wijziging van het ABO-bestuur

ABO-NIEUWS. Maart De bingo doet het een keertje anders! De voorzitter vertrekt. Wijziging van het ABO-bestuur De bingo doet het een keertje anders! Om met de deur in huis te vallen de bingo van dinsdag 20 maart gaat niet door! Op die dag organiseert het SBO een belangrijke bijeenkomst in het Hart van Hellevoet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Top In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief Top-2000 November 2018 In deze nieuwsbrief -Agenda Top-2000. -Even voorstellen Leny van Bazuijnen -Snertloop 17 November -Contributie -Presentatie Schouweburg Optiek -Wijnproeverij 30 November

Nadere informatie

ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018

ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018 ALS JE BURGERS HELPT MET HET DOEN VAN AANGIFTE INKOMSTENBELASTING OF AANVRAAG TOESLAGEN. Tips en trucs en de belangrijkste veranderingen in 2018 Het Kennisnetwerk kan je daarbij ondersteunen VERGROOT JE

Nadere informatie

Februari Duiven-Westervoort

Februari Duiven-Westervoort Februari 2018 Duiven-Westervoort HET BESTUUR Voorzitter vacant Penningmeester Ledenadministratie Secretaris W. Westra - Adam Weidekervel 63, 6922 GA Duiven tel. 0316 280640 e-mail: westra.adam@hotmail.com

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 21-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 19 april 2019 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! Maandag 22 april t/m vrijdag 3 mei - Vakantie, alle leerlingen vrij! Zondag 5

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Uw zorgtoeslag wijzigen

Uw zorgtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulierblad met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Voorwaarden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Lespakket Sinterklaas en de gouden munten Huis van Sinterklaas Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Voorleesverhaal Sinterklaas en de gouden munten Het is bijna pakjesavond. Sinterklaas

Nadere informatie

WelzijnsPaletActueel. maart 2017

WelzijnsPaletActueel. maart 2017 WelzijnsPaletActueel maart 2017 Voor u! Het programma voor de maand maart, de maand waarin volgens de kalender de lente begint. Langzaam ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Aan het eind van de vorige

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Themanummer Kindgebonden budget

Themanummer Kindgebonden budget Themanummer Kindgebonden budget Kindgebonden budget 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderen Per 1 januari 2009 maakt de kindertoeslag plaats voor een nieuwe regeling; het kindgebonden budget. Deze

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag ALLES OVER HUURtoeslag Als u in verhouding tot uw inkomen teveel huur betaalt, is er een kans dat u in aanmerking

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018

DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 DE KAKO GLOSSY VOOR VRIJWILLIGERS, OUDERS EN ZERO S SEPTEMBER 2018 KORTE TERUGBLIK NIEZO PARADIEZO RABO CLUBKAS ACTIE VIDEO AVOND HIJ KOMT, HIJ KOMT NIEZO PARADIEZO Die zomer die begon zowat in mei. heel

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

Agenda Studiedag Kerststukjes maken

Agenda Studiedag Kerststukjes maken Agenda Ma 9/1 Di 10/1 Vr 13/1 Ma 16/1 Do 19/1 Vr 20/1 Eerst heerlijk vakantie!!! Studiedag team, de kinderen zijn nog een dagje vrij. Vandaag is er weer gewoon school. s Middags luizencontrole 9.45-9.45

Nadere informatie

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag WELKOM CNV Senioren Agenda ODP voorlichtingsmiddag 1. Opening door dagvoorzitter 2. Toelichting belasting aangifte 2014 3. Over pensioenen, wat er zoal speelt op dit moment 4. De Zorg Verandert 5. Sluiting

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2014

KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2014 KBO AFDELING ASSENDELFT NOVEMBER 2014 VAN DE VOORZITTER Beste mensen, Deze week gaat het bestuur brainstormen over wat wij in 2015 voor u in petto hebben. Niet alleen kaarten, kienen of spelmiddagen, (hoewel

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011 Belasting over 2010 Nibud, maart 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aangifte doen... 4 3. Maandelijkse belastingteruggaaf... 5 4. Belastingteruggaaf over het afgelopen jaar... 6 5. Geld betalen... 7 6. Wijzigingen

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Melkweg. Pinnen mag. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Geld

Melkweg. Pinnen mag. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Geld Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Pinnen mag Geld Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Pinnen mag, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Aan de slag met BudgetZorg

Aan de slag met BudgetZorg Aan de slag met BudgetZorg De stappen van BudgetZorg voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - BUDGETZORG De stappen van BudgetZorg Welkom bij Stadsbank Oost Nederland 1 Opstartfase Overzicht: wat

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 1 NEDERLAND Opdracht 1 een afspraak maken het Nederlandse landschap Sinterklaas het kaartje Opdracht 13 Carola Hadassa Carola Hadassa Carola Hadassa Opdracht 18 Hallo,

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar!

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Aldtsjerk, 14 augustus 2015 Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Tjonge jonge, wat worden we oud hè! Vandaag en morgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

In de Kijker. Beste ouders, leerlingen en andere belangstellenden, Schoolreisje groep 3 t/m 7. Paaseitjesactie prijzenregen..

In de Kijker. Beste ouders, leerlingen en andere belangstellenden, Schoolreisje groep 3 t/m 7. Paaseitjesactie prijzenregen.. In de Kijker April 2018 Beste ouders, leerlingen en andere belangstellenden, Vanmorgen zijn de kinderen van groep 1 en 2 op schoolreis gegaan. Een spannende gebeurtenis! Alle kinderen konden een plekje

Nadere informatie