Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2015

2 INLEIDING Sinds 2014 is de restauratie van de korenmolen Oostvoorne afgerond. De molen gaat nu een nieuwe fase in, namelijk het zorg dragen voor het in stand houden van de molen. Niet weer mag de molen ooit zo vervallen raken als in de jaren '90 het geval was. Gebouwd in 1821 is het één van de oudste historische gebouwen van Oostvoorne. De molen is circa 30 jaar ouder dan het oudste Duinhuisje. Bovendien is het een historische werktuig, dat verbonden is met cultuur en techniek. Het heeft ook (juist) in de huidige tijd nog steeds een grote educatieve waarde voor met name scholen. Om succesvolle exploitatie ter behoud van de molen invulling te geven is in februari/maart 2015 een nieuw bestuur aangetreden van de Stichting Ter Ondersteuning Restauratie Molen (STORM). Deze ANBI 1 stichting is de juridische eigenaar van de molen en derhalve belast met het in stand houden van de molen voor latere generaties. Het nieuwe bestuur heeft in 2015 allerhande activiteiten ontplooid, die een eerste aanzet zijn om de molen te behouden in de staat waarin deze nu verkeert. Allereerst is de inzet van vrijwilligers essentieel voor het behoud van de molen. Alle bestuursleden, molenaars en molengidsen zetten zich belangeloos in. Ten tweede is er geld nodig. De stichting dient uit eigen middelen bij te dragen aan de instandhouding, naast de subsidies die hiervoor ontvangen worden van het Rijk en de provincie Zuid- Holland. De subsidies dekken echter niet de exploitatiekosten. Deze dient STORM uit eigen middelen te betalen, zoals verzekeringen, gemeentelijke lasten, gas, water, licht, enzovoort. We bedanken alle personen die zich in 2015 hebben ingezet om de molen te behouden, in het bijzonder onze donateurs (Vrienden Van) de molen. Ook danken we dhr. B. van Rij, eigenaar van het kavel waarop de molen staat. Hij heeft ons alle vrijheid gegeven om zijn grond te gebruiken om de diverse activiteiten rondom de molen mogelijk te maken IN CIJFERS 1 Algemeen Nut Beogende Instelling - een status die door de Belastingdienst wordt toegekend aan een stichting, die zich - in ons geval - inzet voor het behoud van cultureel erfgoed van Nederland. Dit geeft met name donateurs aan de stichting de mogelijkheid hun donaties/giften fiscaal aftrekbaar te maken.

3 PROMOTIE & ACTIVITEITEN Het besef dient breed gedragen te worden door de inwoners van Oostvoorne, regionale bedrijven en gemeente Westvoorne, dat de korenkolen van Oostvoorne als rijksmonument een onmisbaar onderdeel is van de Oostvoornse geschiedenis. Bovendien is het een toeristische trekpleister met de nodige potentie voor de toekomst. Het bestuur heeft daarom in 2015 de verhoging van de bekendheid van de molen centraal gesteld. Al jarenlang is de molen geopend op de Nationale molendag, Voorne Putten en Rozenburg (VPR) molendag en de Open Monumentendagen. In 2015 is de molen voor het eerst extra geopend geweest tijdens evenementen in het centrum van Oostvoorne. Enerzijds om mensen extra kansen te geven om de molen te kunnen bezoeken. Ander-zijds ter verhoging van de bekendheid van dit historische rijksmonument. Het behoud van de molen begint immers bij het besef dat Oostvoorne toch echt een molen rijk is, ook al staat deze niet binnen de dorpskern. Tijdens onderstaande evenementen was de molen open voor bezoek in 2015: Koningsdag (april) Nationale Molendagen (mei) Bos & Burchtfair (mei) Jacoba van Beierendag (juni) VPR Molendag (juli) Burchtfeesten (augustus) Open Monumentendag (september) Nationale Burendag (september) Kerstfair Oostvoorne (december) Op veel van deze speciale dagen bakten we op de molen pannenkoeken of poffertjes. Dit genereerde de nodige inkomsten. Echter nog belangrijker: het trok mensen naar de molen en er werd weer over de molen gepraat! In 2016 is het voornemen om tenminste weer geopend te zijn op deze speciale dagen. De molen was in 2015 ook voor het eerst aanwezig bij de tentoonstelling Oostvoorne in vroeger tijden in augustus. Om de vele activiteiten te promoten hebben we het nodige drukwerk ontwikkeld in Waaronder visitekaartjes, flyers, briefpapier, banners, etiketten, diverse promotieposters en een eigen vlag. Ook draaide de molen in 2015 voor het eerst met vlaggetjes in het gevlucht, met de kleuren van wapen van Oostvoorne. En in december verrees voor het eerst de zelfgemaakte kerstster in het gevlucht. Beide hadden vele positieve reacties tot gevolg. DRAAIDAGEN In 2015 was de molen 44 dagen geopend voor publiek. Dit was in 2014 nog slechts 9 keer. Gemiddeld was de molen 3 tot 4 keer per maand geopend. In juli was de molen vaak operationeel, mede door de voorbereidingen voor de opening van VPR molendag op 18 juli. Reguliere draaidagen We hebben gedraaid op alle 6 van de ingeplande reguliere draaidagen op elke eerste zaterdag van elke EVEN maand. Draaidagen jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

4 Ingelaste draaidagen Er zijn 27 ingelaste draaidagen geweest. Dit zijn willekeurige dagen, dat de molen geopend is, zodra de vrijwillige molenaars tijd vrij kunnen maken en de wind meewerkt. Reguliere draaidag Ingelaste draaidag Evenement Speciale draaidagen De molen is geopend geweest tijdens 9 landelijke of regionale evenementen. BEZOEKERS Wat bezoekers betreft is 2015 het drukste jaar ooit geweest sinds de aanvang van de restauratie in We ontvingen totaal bezoekers op de molen. Juli was de drukste maand. In 2014 ontvingen we ongeveer 265 bezoekers. VPR molendag op 18 juli was de drukste dag van het jaar. Dit jaar vond de opening van deze dag plaats bij onze molen. Bovendien organiseerden we diverse activiteiten bij de molen, zoals een springkussen, ritjes met paard en wagen, poffertjes verkoop, meelverkoop en rondleidingen door de molen. Op deze dag hebben we tenminste 425 bezoekers ontvangen. We zijn voornemens elk jaar tijdens VPR molendag dergelijke activiteiten te blijven organiseren. OMWENTELINGEN In 2015 was de molen ruim 265 uren in bedrijf en maakte omwentelingen. Voor het eerst komt de molen hiermee in aanmerking voor een jaarlijkse draaisubsidie van de provincie, die wordt uitgekeerd vanaf omwentelingen per jaar. Ter vergelijk: in 2014 werden er circa omwentelingen gedraaid. Gemiddeld draaien we circa omwentelingen per dag. Bezoekers jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Omwentelingen jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec VRIENDEN VAN In 2015 zijn we gestart met de Vrienden Van de molen Oostvoorne. Inmiddels hebben zich 48 Vrienden aangemeld. Inwoners, bedrijven en andere organisaties kunnen Vriend Van de molen worden, waarbij zij een jaarlijkse donatie doen aan de molen. Elke Vriend krijgt bovendien een Vriendenkaart, waarmee 15% korting kan worden verkregen op alle meel- en diervoerproducten die we bij de molen verkopen. Hun bijdrage wordt gebruikt om een deel van de onderhoud- en exploitatiekosten te kunnen betalen. PARTNERS Onze maaldemonstraties en productie van diervoer worden mede mogelijk gemaakt door Westvoornes Weidevlees. De molen Oostvoorne maalt diervoer voor de koeien van Boerderij Assenberg in Oostvoorne. Dankzij Westvoornes Weidevlees kunt u de molen het hele jaar door als historisch werktuig aan het werk zien. Het ambachtelijk breken van maïs met onze molen draagt ook bij aan het product, namelijk eerlijk en heerlijk rundvlees zonder toevoegingen. Ook het voer wordt lokaal op een verantwoorde en duurzame wijze bewerkt.

5 SPONSORS In 2015 hebben we onze eerste sponsors binnen gehaald. Mijnkadootje.nl en Dijkman Hoveniersbedrijf maakten de feestelijke vlaggetjes voor in ons gevlucht mogelijk. Op VPR-molendag leverde Reno Entertainment het springkussen en verzorgde Dick Klok Mechanisatie de stroomvoorziening. Miniworld Rotterdam maakte het drukwerk voor promotie mogelijk. Als laatste is ons diervoer sinds oktober ook leverbaar als de molen niet geopend is, namelijk in Groentewinkel Sjoukes op een steenworp afstand van de molen. Meer informatie over onze sponsors is te vinden op onze website: MAALGOED In maart 2015 heeft de molen voor het eerst in circa 65 jaar weer graan gemalen. Sinds die tijd heeft de molen dankzij onze partners, vrienden en sponsors kg maïs en tarwe gemalen. Circa was bestemd voor Westvoornes Weidevlees. De overige circa 350 is gemend tot diervoer, dat met name in kleine hoeveelheden van 5 en 20 kg werd afgenomen door particulieren. Eén van de grotere afnemers van ons diervoer is sinds augustus 2015 Kinderboerderij Agathahoeve in Oostvoorne. Zij gebruiken ons gemengd graan om het pluimvee, met name de kippen en kalkoenen bij te voeren. WEBSITE & SOCIAL MEDIA In 2015 is onze huisstijl ontworpen. Op basis hiervan hebben we onze website ontworpen en gelanceerd. De website werd bezocht door bezoekers, die gezamenlijk pagina s bekeken. Het gemiddeld aantal pageviews per maand is 400. De grafiek rechts geeft het aantal pageviews per maand weer. Zo was de drukte maand op onze website in juli, met name tijdens VPR molendag. We hebben onszelf op Facebook gepresenteerd met een speciale pagina. Per 31 december 2015 hebben we 283 likes op onze pagina. We hebben hier in 2015 ruim 100 berichten geplaatst. BESTUUR Sinds maart 2015 is er een nieuw bestuur aangetreden van de stichting. Nu de restauratie is afgerond in 2014 was het tijd voor een nieuw bestuur, dat zich vanaf nu gaat inzetten voor het behoud van de gerestaureerde molen. Een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen vergt immers een nieuwe werkwijze en visie. Voorzitter : Marc van Buren Secretaris : Carola de Jonge Penningmeester : Martin Molenaar Administratief adviseur : Taco Verplanke

6 FINANCIEEL Jaarlijks ontvangt STORM subsidies van het Nationaal Restauratiefonds en de Provincie Zuid-Holland. Deze dienen te worden besteed aan onderhoudswerkzaamheden aan de molen. Hierbij wordt ook een eigen bijdrage vanuit de eigen middelen van de stichting gevraagd. Daarnaast dient de stichting alle exploitatiekosten (jaarlijks ruim 2.500) uit eigen middelen te betalen. Rijks- en provinciale subsidies mogen hiervoor niet gebruikt worden. Met giften en verkopen dienen we de eigen bijdrage en exploitatiekosten te kunnen dekken. Het is in 2015 gelukt om een positief exploitatieresultaat te bereiken van circa 800,-. Echter heeft de stichting per 31 december 2015 nog wel een negatief vermogen van circa 9.000,-. De komende jaren zal dit tekort moeten worden aangezuiverd, via meer giften, meer Vrienden Van de molen en hogere verkopen. KORTE VOORUITBLIK In 2016 en opvolgende jaren staan er de nodige zaken op stapel Ontwikkeling bezoekerscentrum De Maalderij Reproductie schilderij en/of foto Molen Oostvoorne Jubileumfolder 50 jaar rijksmonument (2016) Jubileumboek 200 jaar Korenmolen Oostvoorne (2021) In 2016 is de molen 50 jaar een rijksmonument. De molen verkreeg deze status op 11 oktober Hieraan gaan we in 2016 de nodige aandacht besteden. We hebben het plan om een jubileumfolder uit te geven met de beknopte historie van de molen erin. Dit is een opmaat voor een echt jubileumboek, dan we in onze plannen hebben staan voor het 200-jarig bestaan van de molen in Ook gaan we in 2016 verder met het opzetten van een gelegenheid om bezoekers en scholen beter te kunnen ontvangen bij de molen. Het plan is om de naastgelegen schuren, waar voorheen de machinale maalderij was gevestigd door te ontwikkelen tot volwaardig bezoekerscentrum in de komende jaren. Meer informatie hierover zal worden gepubliceerd op onze website.

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Beleidsplan Molen Oostvoorne

Beleidsplan Molen Oostvoorne Beleidsplan Molen Oostvoorne 2015-2020 Versie: 10-7-2015 Rijksmonument 38892 Molendijk 23 3233 LN Oostvoorne Beleidsplan Molen Oostvoorne 2015-2020 Blad : 2 / 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 DOELSTELLING...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Beleidsplan 2018-2022 Het doel van de stichting is de instandhouding van de inmiddels gerestaureerde St. Antonius molen. Restauratie en onderhoud De restauratie van de St. Antonius

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 december 2013 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Jaarrekening 2016 Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2016 31-12-2015 Activa Passiva Molen 1 1 Eigen vermogen -86.055-79.819 Banken: Voorziening

Nadere informatie

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek.

Bezoekadres: Kerkstraat 3A 7722 LR Hoonhorst Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk voor publiek. ANBI gegevens Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst Sinds 01-01-2013 staat Stichting de Molen van Fakkert te Hoonhorst als culturele ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) geregistreerd. Giften

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2016 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2017 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Jaarrekening 2015 Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Balans per 31 december 2015 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2015 31-12-2014 Activa Passiva Molen 1 1 Eigen vermogen -79.819 15.789 Banken: Voorziening

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2015 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2015 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2015 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2016 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

De toekomst begint vandaag Beleidsplan Stichting Exploitatie Molen Aeolus

De toekomst begint vandaag Beleidsplan Stichting Exploitatie Molen Aeolus De toekomst begint vandaag Beleidsplan 2016-2020 Stichting Exploitatie Molen Aeolus Stichting Exploitatie Molen Aeolus 13 december 2015 Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 1. Inleiding pagina 4 2. De organisatie

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2014 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2015 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2017 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink Januari 2018 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2013 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2013 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2013 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 juli 2014 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KORENMOLEN GEESINA DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF KORENMOLEN GEESINA DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF KORENMOLEN GEESINA DECEMBER 2015 VOORWOORD Ook 2015 was weer een goed jaar voor de molen zij het met een (hopelijk klein) donker wolkje. In juli werd ontdekt dat er een scheur in de muur van

Nadere informatie

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN

WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN WINDKORENMOLEN SANCTO ANTONIO HALSTEREN Plan van aanpak: Herstel en Restauratie. Sancto Antonio te Halsteren Plan van aanpak herstel en restauratie. Inleiding De molen aan de Halsterseweg te Halsteren

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Roeivalidatie. Jaarrekening 2014

Vereniging Vrienden van Roeivalidatie. Jaarrekening 2014 Vereniging Vrienden van Roeivalidatie Jaarrekening 2014 Financieel verslag Algemeen Het jaar 2014 heeft onze Vereniging financieel afgesloten met een positief resultaat van 4.101. In 2014 ontvingen wij

Nadere informatie

Financiële verantwoording

Financiële verantwoording Financiële verantwoording Stichting "Rijnlandse Molenstichting" Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten 2014 5

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Krijtmolen d Admiraal Amsterdam Noord. Factsheet en hoofdlijnen beleidsplan 2014-2015 Stand van zaken juli 2015

Stichting Krijtmolen d Admiraal Amsterdam Noord. Factsheet en hoofdlijnen beleidsplan 2014-2015 Stand van zaken juli 2015 Stichting Krijtmolen d Admiraal Amsterdam Noord Factsheet en hoofdlijnen beleidsplan 2014-2015 Stand van zaken juli 2015 Stichting Krijtmolen d Admiraal zet zich in voor het behoud en het openstellen van

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk P. Meijer en H. Marquart Juli 2016

Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk P. Meijer en H. Marquart Juli 2016 344 Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk 1978-2014 P. Meijer en H. Marquart Juli 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 Pag. 2 van 7 Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Het Witte Kasteel & Stichting Exploitatie Het Witte Kasteel

Jaarverslag 2015 Stichting Het Witte Kasteel & Stichting Exploitatie Het Witte Kasteel Jaarverslag 2015 Stichting Het Witte Kasteel & Stichting Exploitatie Het Witte Kasteel Het Witte Kasteel is een Rijksmonument met een landgoedstatus en is onderdeel van een Historische Buitenplaats, in

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Energiekazerne

Jaarverslag 2017 Energiekazerne Jaarverslag 2017 Energiekazerne Algemene gegevens Verslagperiode: 1 januari t/m 31 december 2017 Adres: Breelaan 4 6711 MR Ede EAN: 871687110002859625 Startdatum: 31 maart 2016 Start RVT: 1 mei 2016 Gegarandeerde

Nadere informatie

Stichting "Rijnlandse Molenstichting"

Stichting Rijnlandse Molenstichting Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Verklaring van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat van baten en lasten 2013 5 Algemene toelichting 6 Er is door Horlings Accountants en Belastingadviseurs

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

Stichting Agathos Houten

Stichting Agathos Houten Stichting Agathos Houten Financieel jaarverslag 2013 Dit verslag beschrijft de financiële situatie van de Stichting Agathos Houten (hierna te noemen Agathos ) over het kalenderjaar 2013. Op dit moment

Nadere informatie

saldo controle getal , , , ,56

saldo controle getal , , , ,56 31-12-2016 saldo 31-12-2016 controle getal 48.281,56 48.281,56 48.281,56 48.281,56 MATERIALE VASTE ACTIVA BESTEMMINGSRESERVE crediteuren 0,00 fondsen 3.506,68 6.759,30 vitis welzijn 16-apr budgedcoachen

Nadere informatie

Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Lettele. Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Beleidsplan voor de jaren 2014 t/m 2018

Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Lettele. Stichting Windkorenmolen De Leeuw. Beleidsplan voor de jaren 2014 t/m 2018 Lettele Lettele (Oude Molen) Inhoud 1. Oprichting en verwerving van de molen 2. Het bestuur 3. Financiële zaken 4. Onderhoudsplan 5. Subsidiezaken 1. Oprichting en verwerving van de molen, bijgebouwen

Nadere informatie

Kasstaat Contante verkopen feb-10

Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstuk 1 tm 233 Afleverdatum: 1-28 februari 45 Villa 225,00 10.125,00 110 Lodge 180,00 19.800,00 78 Cabin 150,00 11.700,00 Bedrag exclusief omzetbelasting 41.625,00 Omzetbelasting

Nadere informatie

Activiteiten seizoen 2018 Vrijwilligersrooster_ / 7

Activiteiten seizoen 2018 Vrijwilligersrooster_ / 7 en seizoen 2018 Vrijwilligersrooster_2019 1 / 7 ma 11 mrt '19 09:30-11:00 Meijer (rondleiden) bezoek groep met 12 leerlingen Gomarus college Groningen (helft Hongaars); voertaal Engels vr 15 mrt '19 11:00-11:45

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Auteur(s) Jan Rutten Ambtelijk secretaris Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Vaststellingsdatum 17 oktober 2014 Inhoud 1. Doelstelling

Nadere informatie

STICHTING TOT BEHOUD VAN DE NACHTEGAAL

STICHTING TOT BEHOUD VAN DE NACHTEGAAL STICHTING TOT BEHOUD VAN DE NACHTEGAAL Beleidsplan 2017 2021 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie 3. Missie 4. Ambities 5. Beleid 6. De molen 7. Instandhouding 8. Bezoekers 9. Winkel beleid 10. Het molenerf 11.

Nadere informatie

Jan Ide van Helden Voorzitter

Jan Ide van Helden Voorzitter Jaarverslag 2017 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Jaarverslag

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015 Printdatum : 5-10-2015 1/13 Aantal werknemers gemiddeld Aantal werknemers totaal Aantal fte Aantal fte BAPO Aantal fte ziek Aantal ziekmeldingen Aantal herstelmeldingen Aantal nul-verzuimers 49.100 58.155

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013

JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 INTERNATIONAAL BALLONMUSEUM BARNEVELD JAARVERSLAG EN JAARREKENING 2013 1. Verslag van het bestuur Bericht van de voorzitter In 1938 werd in Barneveld het eerste museum geopend. Tot stand gekomen uit een

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar.

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar. Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Elke signaal vertaalt zich in een activiteit. In onderstaande

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015 WWW.DEVREUGDEFABRIEK.NL Adres: Postbus 50 Postcode: 6650 AB Woonplaats: Druten Email: info@devreugdefabriek.nl Telefoonnummer: 06 2820 4744 INHOUD Pag. 3 Doelstelling Pag. 4 Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8 Pagina 1 / 8 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2014... 4 Activiteiten... 6 Financiële

Nadere informatie

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen januari 2015 januari 2015 1 1 2 3 4 2 5 6 7 8 9 10 11 3 12 13 14 15 16 17 18 4 19 20 21 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 31 februari 2015 5 1 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22 9

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof Secretarieel en financieel jaarverslag 2017

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof Secretarieel en financieel jaarverslag 2017 Secretarieel en financieel jaarverslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Bestuurssamenstelling 2 2b. ANBI-status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Tentoonstelling: Outplacement 3 4.

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting ELSA 2015

Jaarverslag. Stichting ELSA 2015 Jaarverslag Stichting ELSA 2015 Met speciale dank aan Toon Beerens van AMECO, dankzij hem is stichting ELSA voor een groot deel tot ontwikkeling gekomen. 1 Inhoudsopgave Doelstelling van de stichting Jaarplan

Nadere informatie

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de aantallen warmtekrachtcertificaten die aan netbeheerders werden verkocht

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van

Jaarverslag 2015 van Jaarverslag 2015 van (beknopte versie) 2 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vorderingen 83.385 51.686 Liquide middelen 687.386 645.652 Totaal activa 770.771 697.338 3 2015 2014 Passiva Stichtingskapitaal

Nadere informatie

Exploitatie rekening - Vereniging voor mensen met het Van Lohuizen syndroom (CMTC) 2003. ExploitatieRekening Balans 2003 Pagina 1

Exploitatie rekening - Vereniging voor mensen met het Van Lohuizen syndroom (CMTC) 2003. ExploitatieRekening Balans 2003 Pagina 1 2003 2002 euro euro Saldo 1 januari 1143,00 636,26 Saldo 31 december 1117,82 1143 Verschil -25,18 506,74 Inkomsten - uitgaven (exploitatie overschot) 622,56 1275,52 Inkomsten Omschrijving euro euro Contributie

Nadere informatie

Financieel verslag 2012

Financieel verslag 2012 1 Financieel verslag 2012 Voorwoord Penningmeester. De Stichting is 2012 begonnen met op 1-1-2012 6459,49 op de bank en 0,00 in de kas. Het jaar is geëindigd met een bank saldo op 31-12-2012 van 5184,98

Nadere informatie

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Augustus 2018 30-jul 31-jul 1-aug 2-aug 3-aug 4-aug 5-aug 6-aug 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug 21-aug 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2016

Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof. Secretarieel en financieel jaarverslag 2016 Secretarieel en financieel jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. 2 2a. Bestuurssamenstelling 2 2b. ANBI-status 2 3. Uitgevoerd beleid 3 3a. Inkomsten 3 3b. Bijdrage organisatie tentoonstellingen

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 7 Vooruitzichten... 11 Afsluiting... 12 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2013... 4 Activiteiten... 6 Financiële positie...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek 19 november 2014 VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van Stichting Groevenbeek Klassiek. In dit beleid wordt

Nadere informatie

januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso

januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag week 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 53 OUDJAAR NIEUWJAAR kdv en bso kdv en bso gesloten gesloten 31-dec 1-jan 2-jan 3-jan 1 Thema: Dit ben ik 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan

Nadere informatie

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van. In dit beleid wordt inzicht gegeven in wat is, de wijze waarop de activiteiten worden gefinancierd en de sponsormogelijkheden voor bedrijven,

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Voorheen st. Gereformeerde Jeugdraad Maassluis JAARVERSLAG 2017 www.jeugdwerkpknmaassluis.nl Lange Boonestraat 5 3144 CR Maassluis E: info@jeugdwerkpknmaassluis.nl

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

1. Highlights. Rapportage 1e kwartaal 2016

1. Highlights. Rapportage 1e kwartaal 2016 1. Highlights PDOK Geodatastore De PDOK Geodatastore is in Q1 verder in bekendheid toegenomen. Inmiddels zijn er circa 25 datasets ondergebracht in de Geodatastore. PDOK is verder gestart met een uitrolcampagne

Nadere informatie

1994-2012 Bestuurslid Dierenbescherming afdeling Eemland, 18 jaar 1995 2012 Bestuurslid Stichting De Paardenkamp, 17 jaar De Birkhoeve Vosseveld

1994-2012 Bestuurslid Dierenbescherming afdeling Eemland, 18 jaar 1995 2012 Bestuurslid Stichting De Paardenkamp, 17 jaar De Birkhoeve Vosseveld Toespraak ter gelegenheid van de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding, aan de heer J.Th. Bakker, op zaterdag 26 juli 2014, uitgesproken door de burgemeester van Soest, de heer R.T. Metz, tijdens

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Van de Activiteitencommissie

Van de Activiteitencommissie Van de Activiteitencommissie In 2006 is de Activiteiten Commissie in het leven geroepen tijdens een vergadering in het kantoor van het Waterschap in Siddeburen. De belangrijkste reden was 2007 - Het Jaar

Nadere informatie

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa Handen uit de mouwen Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015 1 Stichting Werkgroep Oost-Europa Initiatief Werkgroep 1996 Stichting sinds 1999 ca. 25 vaste vrijwilligers 17 projecten &

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

Dag Datum Aanvang Locatie Soort

Dag Datum Aanvang Locatie Soort Dag Datum Aanvang Locatie Soort Januari Dinsdag 3-jan 15.00u Papendal Nieuwjaarsreceptie PS en GS, aansluitend Provincie Gelderland Woensdag 4-jan 19.45u Fractievergadering VERVALT Dinsdag 10-jan 19.45u

Nadere informatie

Bestuursverslag 1.1 Oprichting en statutaire doelstelling Bestuur 3

Bestuursverslag 1.1 Oprichting en statutaire doelstelling Bestuur 3 Jaarverslag 2010 Stichting Jayden Langemeet 101, 4464 BJ Goes, Bankrekeningnummer 83.01.65.428 www.stichtingjayden.nl info@stichtingjayden.nl tel. 06-38939938 Jaarverslag 2010 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaar verslag Korenmolen "De Hoop" anno 1641 Oude Niedorp

Jaar verslag Korenmolen De Hoop anno 1641 Oude Niedorp Jaar verslag 2015 Korenmolen "De Hoop" anno 1641 Oude Niedorp Jaarverslag 2015 Molens zijn prachtige monumenten. De gemeente Hollands Kroon heeft er twee in eigendom: de molens De Hoop in Wieringerwaard

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017 Stichting Buitenplaats Villa Sanoer Jaarverslag 2017 - 2 - VERSLAG VAN HET BESTUUR OVER HET BOEKJAAR 2017 Hierbij doen wij u het verslag toekomen over het afgelopen boekjaar, alsmede onze visie op de ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017

Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Financieel strategisch beleidsplan 2015-2017 Versie december 2014 Inleiding In dit plan presenteert Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (hierna: RID ) haar financiële beleidsvoornemens voor de periode

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2017 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Inhoudsopgave Voorwoord 3 Activiteiten in 2017 4 Behaalde successen 5 Visie op de toekomst 6 Organisatie 7 Financieel Verslag 8 Jaarverslag Rotterdam

Nadere informatie

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline Id naam Duur Begindatum Einddatum an '10 18 jan '10 25 jan '10 1 feb '1 d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m d 1 2 Start 1 dag woe 13-1-10 woe 13-1-10 3 Voorbereidende werkzaamheden (offertes, besluiten

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS

BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS BELEIDSPLAN STICHTING PANCREAS Inleiding Dit beleidsplan geldt als leidraad voor de bestuurders van de stichting. Gestelde doelen worden aangegeven en nader uitgewerkt. Tevens wordt voldaan aan de aanpassing

Nadere informatie

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd?

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Resultaten workshops Molencontactdag 22 november 2013 Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Groep blauw - Nicole Bakker: Werken met de molen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website:

Publicatieplicht ANBI. De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: Publicatieplicht ANBI De volgende gegevens moeten gepubliceerd zijn op onze website: 1. de naam van de instelling 2. het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) 3. contactgegevens

Nadere informatie

Sapna Foundation Jaarverslag 2012

Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Sapna Foundation Jaarverslag 2012 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com Telefoon: 06-48 32 68 02 Bankrekening: 14 85 20 073 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Activiteiten

Nadere informatie

Stichting Fonds Anna Cornelis

Stichting Fonds Anna Cornelis Stichting Fonds Anna Cornelis Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Bestuurssamenstelling en -vergaderingen... 3 3. Subsidieaanvragen 2012... 3 4. Afgeronde subsidieaanvragen... 4 6. Lopende

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017

FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017 FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017 S"ch"ng Exxpose Postbus 353 3000 AJ, Ro9erdam Kruisplein info@exxpose.nl KvK: 64670295 IBAN: NL21TRIO0391118986 BIC: TRIONL2U RSIN: 855771422 Inhoud 1. Algemene informatie...

Nadere informatie

LEVENSEINDEKLINIEK 31 januari 2013

LEVENSEINDEKLINIEK 31 januari 2013 LEVENSEINDEKLINIEK 31 januari 2013 Januari 2013 is de elfde maand in het bestaan van de Levenseindekliniek. Dit rapport vermeldt het aantal aanmeldingen en de afwikkeling van hulpvragen door de Levenseindekliniek.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Inhoudsopgave

Jaarverslag 2013. Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Activiteiten 2 Donateurs en vrijwilligers 4 Bestuurlijke organisatie 5 Evenementen 6 Balans 7 Winst- en verliesrekening 8 Algemene informatie 9 Eibergen, januari

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse

Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van Kinderboerderij de Trotse Pauw Spijkenisse Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie