Verdraaid. Een zomer vol fun. Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verdraaid. Een zomer vol fun. Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai!"

Transcriptie

1 Krantje van vzw Den Draai Verdraaid Een nieuwe kans bij elke draai! Periodieke uitgave, juli 2012, nr 4, jrg 4 Een zomer vol fun Buitenspeeldag - Picknick in Den Draai - Zomeruitstap Buurt in beweging - Flensjesdag - Samen naar de Nekker Greasedag - Wafels bakken - Volksspelen Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek Bereikbaar met de belbus vanaf Heist-Centrum of met lijn 520 Putte- Schriek-Tremelo. Ingang via de bibliotheek tegenover de kerk. Telefoon: (0470) ONTMOETINGSMOMENTEN: DINSDAG van tot uur, en WOENSDAG van tot uur. IN JULI EN AUGUSTUS ENKEL OP WOENSDAG.

2 Zomersolden 2012 Het is weer zover!!!!! De zomersolden. In België mag een verkoper slechts 2 keer per jaar onder de benaming solden of een gelijkaardige naam een verkoop houden. Beide periodes van solden zijn bij wet bepaald. De zomerperiode begint op 1 juli 2012 en eindigt op 31 juli Omdat 1 juli 2012 een zondag is, mogen de solden al op zaterdag 30 juni 2012 beginnen. Die verkoop vindt plaats om de seizoenvernieuwing van het assortiment van de verkoper door te voeren. Het gebeurt door middel van een versnelde verkoop en verlaagde productprijzen. De winkel moet de producten in solden daarvoor reeds gedurende minstens 30 dagen aangeboden hebben. De zomersolden vinden dus plaats van 1 juli 2012 tot en met 31 juli De koopjes in de winter vinden volgens de wet plaats van 3 tot 31 januari En in Den Draai kan je een heel jaar aan soldenprijzen meedoen aan onze activiteiten. Kijk maar eens snel verder en ontdek ons boeiend zomeraanbod. Tot in Den Draai. De redactie. 2. ONTMOETINGSMOMENT Dinsdag van tot uur. Woensdag van tot uur. (In juli en augustus enkel op woensdag.) Heb je zin in een gezellige babbel met een lekker tasje koffie of thee, heb je vragen over eender wat of nood aan een luisterend oor om je verhaal eens te vertellen? Kom dan zeker eens langs. Op dinsdag bieden we je s middags tevens een broodmaaltijd aan en praten we wat bij rond tafel. Inhoud 04 Een mooi verhaal 05 Zomerbuitenspeeldag Praatgroep onderwijs Discussiegroep verkiezingen 06 Picknick in Den Draai Zomeruitstap 07 Buurt in beweging 08 Flensjesdag 09 Mopjes 10 Zomerkalender Den Draai 12 Kleurplaat 13 Greasedag 14 Infomoment Sociale Kruidenier 15 Wafeltjes bakken Uitstap: De Nekker met picknick Aanbod cultuur en cursussen 16 Volksspelen in Den Draai 17 De EnergieWijzer 18 Nonkel Kok maakt het bont 19 Het Draaihoekje 20 Ideeënbox Wist je datjes Vzw Den Draai is een vereniging waar kansarmen en niet-kansarmen samen de strijd aangaan tegen armoede en uitsluiting in de regio van Heist-op-den-Berg. CREA ATELIER Dinsdag van tot uur. Woensdag van tot uur. (NIET IN JULI EN AUGUSTUS.) In het Crea Atelier van Den Draai is iedereen welkom om samen iets te knutselen. Graag vooraf een seintje indien je mee wil komen doen met ons, zodoende we genoeg aan materiaal in huis kunnen halen. Deze activiteit is gratis. Ook het materiaal is gratis. KOOKATELIER Donderdag van tot uur. (NIET IN JULI EN AUGUSTUS.) We leren jullie koken aan een laag budget. Hiervoor vragen we een kleine bijdrage van 1 euro per keer. Na het bereiden, smullen we van de gerechten. Graag vooraf een seintje als je mee wil koken, kwestie van de juiste hoeveelheid ingrediënten in huis te halen. 3.

3 EEN MOOI VERHAAL DANKWOORD namens Den Draai We willen jullie allemaal bedanken (leerlingen, leerkrachten en directie van de Sint-Lambertusscholen) ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 04/07 woensdag - van tot uur ZOMER voor jullie gulle bijdrage!!!!!! Elke en Mieke gaven een uiteenzetting met betrekking tot armoede en generatiearmoede aan alle studenten van de Sint-Lambertusschool. Diverse stellingen werden besproken en het oordeel van de studenten werd bevraagd. Het was een leerrijke ervaring voor alle studenten en het thema werd bespreekbaar gemaakt. Naar aanleiding van de uiteenzetting besliste de school om de opbrengst van hun vastenactie volledig ten voordele van Den Draai te doneren. Er werden heel wat dozen wafels verkocht want Den draai ontving een cheque van 3500 euro op zondag 3 juni Dit geld wordt heel zinvol besteed. Onze jaarlijkse zomeruitstap kan uitgebreider naar aanleiding van jullie bijdrage. 05/07 donderdag - van uur Praatgroep Onderwijs Vzw Den Draai en vzw De Regenboog nodigen iedereen uit voor de Praatgroep Onderwijs. Wij zijn op zoek naar mensen die samen met ons hun onderwijservaringen willen delen. Afspraak in De Regenboog, Leuvensebaan 40, 2580 Putte. Waar? In Den Draai. 10/07 dinsdag - van uur Discussiegroep Verkiezingen In oktober verkiezen we onze politici. Maar welke politici kiezen er voor ons? We organiseren in Den Draai een bijeenkomst over al je vragen en bemerkingen rond politiek en gemeenteraadsverkiezingen: Bv.: - Zijn verkiezingen belangrijk voor mensen in kansarmoede? - Hoe kunnen we onze stem laten horen?

4 ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 18/07 woensdag - van tot uur Picknick in Den Draai Samen maken we een leuke Picknick klaar en smullen we er nadien op los in onze tuin. GRATIS deelname. Afspraak in Den Draai. 21/07 woensdag - van tot uur DAGUITSTAP ZOMERUITSTAP DRAAIUITSTAP FEESTUITSTAP Want we zijn dit jaar erkend als vereniging waar armen het woord nemen. 6. Zaterdag 21 juli 2012 VERRASSINGSUITSTAP Vertrek met de bus om 8 uur aan de ijsbaan in Heist-op-den-Berg. We landen daar terug om 21 uur. Je kan je auto op de parking van de ijsbaan de hele dag GRATIS parkeren. (Kasteelstraat 85, Heist-op-den-Berg) 4 euro per persoon. 2 euro wordt terugbetaald bij deelname aan de uitstap. Je brengt ZEKER mee: * 2 lunchpakketten per persoon of voldoende zakgeld, eten is niet inbegrepen. * Iets voor de regen of elk ander weer want we zijn veel buiten. * Er is ruimte voor buggy en zo in de koffer van de bus. * Jullie identiteitskaarten en voor de kinderen de Kids-ID, want we gaan de grens over. ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 24/07 en 21/08 dinsdag - van tot uur WAAR? We sporten en spelen op het speelpleintje aan de Nachtegaalweg! Buurt in Beweging komt naar jouw wijk! Je kan gratis meedoen met allerlei supercoole en megatoffe sporten en spellen zoals voetbal, zumba, basketbal, fietsen, touwtjesspringen, dansen, skaten Dit mag je zeker niet missen! Den Draai gaat op 24/07 en 21/08 hier met de kinderen naartoe. Om uur komen we samen in Den Draai. De volwassenen kunnen in Den Draai een tas koffie blijven drinken. 7. Alle kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom!

5 ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 25/07 woensdag - van tot uur Kom op 25/07/2012 mee in Den Draai FLENSJES BAKKEN tussen en uur. MOPJES Er waren eens twee vliegen. Zegt de ene: Die mensen zijn toch maar rare wezens. Ze geven al dat geld uit om een plafond te maken en daarna gaan zij op de vloer lopen. Bijdrage voor deelname is 1 euro. Graag vooraf een seintje indien je wenst deel te nemen. De bijhorende ijsjes zijn gratis. INSCHRIJVINGSTROOK FLENSJES BAKKEN OP 25/07/2012 Naam: Adres: Telefoon:... TOTAAL:.. x 1 euro = Betaling kan gebeuren (graag uiterlijk 23/07/2012) via OCMW Heist-op-den-Berg (Mieke Corstjens) of geef deze bon af vergezeld met de nodige centen in Den Draai. Voor meer info: (0470) Er was eens een voetbalwedstrijd ingericht tussen de muizen en de olifanten. Tijdens de tweede helft van de match kwam een duizendpoot, om mee te spelen. Waarom bleef je zo lang weg? vroeg men hem. Ik had te veel werk om mijn schoenen aan te trekken, antwoordde hij. 9. Drie mannen stappen door de woestijn. Plots staat een leeuw achter hen. Twee van de drie mannen nemen wat zand en gooien het in de ogen van het beest. Daarna beginnen ze als drie gekken te rennen met de leeuw achter hen aan. De drie bereiken een boom. Twee klimmen er in maar de derde blijft staan. Als ze hem vragen waarom hij niet in de boom klimt, zegt hij: Waarom zal ik? Ik heb toch niet met zand gegooid!

6 juli ZOMERKALENDER DEN DRAAI augustus MAA DIN WOE DON VRIJ ZAT ZON MAA DIN WOE DON VRIJ ZAT ZON pag 13 GREASE- DAG pag 05 BUITEN- SPEELDAG 05 pag 05 PRAAT- GROEP ONDERWIJS pag 14 INFO SOCIALE KRUIDENIER 08 pag 15 WAFELTJES BAKKEN 09 pag 15 UITSTAP NEKKER PICKNICK pag 05 DISCUSSIE- GROEP VERKIEZING 11 GESLOTEN (VLAAMSE FEESTDAG) pag 15 BEZOEK WATER- TOREN pag 06 PICKNICK IN DEN DRAAI pag 06 ZOMER- UITSTAP pag 07 BUURT IN BEWEGING 22 pag 16 INFO CULTUUR- AANBOD pag 07 BUURT IN BEWEGING 25 pag 08 FLENSJES- DAG pag 16 VOLKS- SPELEN Hang mij op het prikbord! vzw Den Draai - Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek (0470) info@vzwdendraai.be -

7 KLEURPLAAT ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 01/08 woensdag - van tot uur Back in time! dag muziek drankjes 1 augustus in Den Draai van tot uur. De best verklede greaser, krijgt een geschenkje

8 ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 07/08 dinsdag - om uur Sociale Kruidenier. Vrijwilliger, iets voor jou? De Sociale Kruidenier is een prijsbewuste buurtwinkel, waar mensen in armoede tegen een verminderde prijs basisproducten kunnen kopen. De winkel opent dit jaar zijn deuren op de Kringwinkelsite in Heist-op-den-Berg en is een samenwerking met de plaatselijke OCMW s, De Kringwinkel Zuiderkempen, vzw Den Draai en vzw De Regenboog. Vrijwilliger worden? Een Sociale Kruidenier kan niet zonder de inspanning van talrijke vrijwilligers. Van onthaal, aankoop, kassa en voorraadbeheer tot het laden en lossen van goederen: dit zijn allemaal taken die wachten op een invulling. Meewerken is gelijk aan inspraak. Zo help je de Sociale Kruidenier niet alleen mee om zijn maatschappelijke taak te vervullen, je geeft hem ook mee vorm. Werken in een team van diverse enthousiaste mensen. De mogelijkheid om zelf je eigen uren te bepalen. Verzekerd voor ongevallen of burgerlijke aansprakelijkheid. Wil je meer informatie? Kom naar ons infomoment op dinsdag 7 augustus om 14 uur in De Kringwinkel Zuiderkempen, Noordstraat 25, Heist-op-den-Berg. Stel je kandidaat via sarah.vanderveken@dekringwinkelzuiderkempen.be of via telefoon: (015) ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 08/08 woensdag - van tot uur Wafeltjes bakken met Nonkel Kok Samen met alle mensenkinderen gaan we heerlijke wafeltjes bakken in Den Draai die we nadien in onze buiken gaan stoppen. Grote mensen zijn ook welkom. GRATIS deelname. 09/08 donderdag - van tot uur UITSTAP: De Nekker in Mechelen met picknick De Nekker is de ideale plek om te relaxen en te wandelen. Je vindt er een zwemvijver met een wit zandstrand waarop je heerlijk kan zonnen. Het domein is ook voorzien met speeltuigen voor kinderen, lig en ravotweiden, mooie wandelpaden, en zoveel meer Rond de middag voorzien we een heerlijke picknick. INSCHRIJVING VERPLICHT tegen ten laatste 1 AUGUSTUS 2012 in Den Draai of via Den Draaitelefoon (0470) Prijs: 2 euro per persoon (vervoer en picknick inbegrepen). Samenkomst station Heist om uur. We zijn terug rond uur. Zeker identiteitskaart meenemen, wordt gecontroleerd aan ingang. 15/08 woensdag - om uur Avondopening water en uitkijktoren 21/08 dinsdag - van tot uur Buurt in beweging - zie pagina augustus is er een avondopening van de Heistse water en uitkijktoren boven op de berg. We gaan daar met z n allen naar toe. Afspraak u onder aan de trappen van de berg ter hoogte van Café t Hoekske. 15.

9 ZOMERACTIVITEITEN DEN DRAAI 22/08 woensdag - van tot uur Infomoment cultuur- en cursusaanbod Mensen van het Cultuurcentrum, het Cursuscentrum en de Bibliotheek van Heist-o/d-Berg komen in Den Draai hun aanbod voor het komende seizoen voorstellen. Iedereen krijgt nadien een Vormingszak mee. 29/08 woensdag - van tot uur Kegelspel, sjoelbak, zaklopen wie kent en kan het nog???? Op 29/08/2012 organiseert Den Draai een volksspeeldag tijdens de openingsuren van tot uur. 16. Nog even ontspannen voor die eerste schooldag. Allen welkom!!!!!!! Amusement voor groot en klein!!!!!!!!!!!!! DE ENERGIEWIJZER OCMW Heist-o/d-Berg en Den Draai hebben een project opgestart rond energie. Iedereen die te maken heeft met energiearmoede kan deelnemen aan dit project. Energiearmoede wil zeggen dat je moeilijkheden hebt om je energiefacturen te betalen of wanneer je bijvoorbeeld een budgetmeter hebt, maar ook als je niet weet hoe je van leverancier moet veranderen. Eén keer per maand is er een bijeenkomst op donderdagnamiddag van tot uur. In de vakantieperiode worden er geen infomomenten georganiseerd. Voor verschillende bijeenkomsten werken we samen met andere organisaties zoals Samenlevingsopbouw provincie Antwerpen en Ecolife. Een kort overzicht van de infomomenten: - 20 september 2012: een overzicht van alle premies, kortingen en groepsaankopen (met Samenlevingsopbouw Provincie Antwerpen) oktober 2012: er wordt een workshop Verwarming georganiseerd door Eco-Life. Er worden ook besparingstips gegeven november 2012: wat kan je doen als je niet tijdig je energiefactuur kan betalen? Wat zijn de mogelijke gevolgen? Wanneer kan of moet je een budgetmeter nemen? Wanneer kan je terug overstappen naar een privé-leverancier? - 20 december 2012: welke rechten heb je als klant en wat staat er in je contract? - 24 januari 2013: hoe kan je zelf de V-test doen? (zoeken van de goedkoopste leverancier) februari 2013: hoe regel je je verhuis? - 21 maart 2013: afsluitmoment met een hapje en een drankje. Als je geïnteresseerd bent kan je contact opnemen met: - Yannick Van Mechelen, energiemaatschappelijk assistent van OCMW Heist-o/d-Berg, op tel (015) ; - of Mieke Corstjens, kansenmedewerker van OCMW Heist-o/d-berg, op tel (015) ; of op Den Draaitelefoon, op tel (0470) DE BIJEENKOMSTEN GAAN DOOR IN HET OCMW HEIST-o/d-BERG 17.

10 NONKEL KOK MAAKT HET BONT Gazpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van groenten en kruiden, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. De benaming gazpacho is afkomstig van het Latijnse woord caspa wat staat voor restant of kleinigheid. Al voor de Romeinse tijd maakten Spaanse herders een soort gazpacho, want gazpacho stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige vitamines en zout. GAZPACHO VAN KOMKOMMER Benodigdheden: - 1 komkommer; - enkel blaadjes sla; - 0,75 liter water; - 1 lookteentje; - 1 kleine ui; - peper en zout; - pili pili of iets anders pikant. Bereiding: Snij de komkommer met schil in blokjes van 1 cm. Maak enkele blaadjes sla schoon. Plet een look-teentje. Snij 1 kleine ui zeer fijn. Doe dit allemaal in een hoge pot en voeg het water toe. Werk af met peper, zout en pili pili. Mix dit geheel met een staafmixer tot een gladde massa en werk eventueel nog af met een snuifje zout. Laat dit geheel ijskoud worden in ijskast. Smakelijk. CIJFERROOSTER Elk getal moet een plaatsje krijgen in het rooster. Om je te helpen zijn er al 4 cijfers ingevuld HET DRAAI HOEKJE

11 IDEEËNBOX Heb je een leuk idee waar je op uitstap naar toe wil samen met Den Draai? Je denkt aan een leuke activiteit die je wel eens wil doen? Je wil wel eens praten over dingen die je graag veranderd zou zien binnen of buiten Den Draai? Laat het ons weten. WIST JE DATJES Wist je dat we met enkele mensen van Den Draai naar de opendeurdag van busbouwer Van Hool ter gelegenheid van 800 jaar Lier gingen? Iedereen vond het zeer interessant om eens van dichtbij te kunnen zien, hoe het bouwen van een bus in verschillende fases wordt afgewerkt. En wist je dat we een leuke vorming over Publisher gaven aan de medewerkers van dit krantje en andere geïnteresseerden? Zo krijgen vrijwilligers altijd nieuwe kansen om iets bij te leren. En wist je dat we net vier vormingen gaven aan de mensen van Familiehulp? Zo leren zij beter kansarmoede begrijpen. V.U.: Stefaan Marien, vzw Den Draai, Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek Geef al je ideeën of schrijf je opmerkingen hierboven en laat dit velletje papier achter in Den Draai of op het OCMW bij Mieke Corstjens. vzw Den Draai Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek (0470) info@vzwdendraai.be Rekening nummer voor een vrijblijvende gift Eindredactie: Thierry Scheers. Redactie: Elke Dähmlow, Francis Vervloet, Marina Claes en Katleen Marien. Andere medewerkers: Eric Le Beer, Mieke Corstjens en Sarah Van Der Veken.

Voorjaarsgroeten. Activiteitenagenda

Voorjaarsgroeten. Activiteitenagenda Voorjaarsgroeten Oef, het krantje is weer klaar. Het kost altijd veel tijd en energie om telkens weer een nieuw exemplaar in elkaar te knutselen, maar toch vinden we het belangrijk om op regelmatige basis

Nadere informatie

Knipoog naar positiviteit

Knipoog naar positiviteit Knipoog naar positiviteit MENSEN WILLEN ZIN GEVEN Den draai gelooft dat mensen wezenlijk willen geraakt worden en op hun beurt anderen willen raken. De VZW wil een verschil maken, de steen in de rivier

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni

Dag allemaal, NR 2-2015 April-mei-juni Dag allemaal, Ik hoop dat jullie net zoals de mensen van OnderOns genieten van het mooie weer. Net zoals zovele organisaties gaan we het de maanden juli en augustus iets kalmer aan doen bij OnderOns. De

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Verdraaid. Krantje van vzw Den Draai. geeft een nieuwe kans bij elke draai! OPENINGSUREN: MAANDAG en DINSDAG van 12.00 u tot 16.

Verdraaid. Krantje van vzw Den Draai. geeft een nieuwe kans bij elke draai! OPENINGSUREN: MAANDAG en DINSDAG van 12.00 u tot 16. Krantje van vzw Den Draai Verdraaid geeft een nieuwe kans bij elke draai! Periodieke uitgave, najaar 2011, nr 3, jrg 3 Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek Bereikbaar met de belbus vanaf Heist-Centrum

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie augustus 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kinderfestival 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Sorteerstraatjes

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie januari 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Nieuwjaarsetentje 6 Pannenkoekenfeest 7 Buurtfeest 8 Noordpoel 9 Fotopagina 10 Programma

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Verdraaid. Benieuwd naar onze uitstap in de zomer? Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai!

Verdraaid. Benieuwd naar onze uitstap in de zomer? Krantje van vzw Den Draai. Een nieuwe kans bij elke draai! Krantje van vzw Den Draai Verdraaid Een nieuwe kans bij elke draai! Periodieke uitgave, mei 2012, nr 3, jrg 4 Benieuwd naar onze uitstap in de zomer? Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek Bereikbaar

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

standpunt noodhulp 18 augustus 2009

standpunt noodhulp 18 augustus 2009 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent MAART 2013 HUIS MARANT Groepswerking Marant wordt gevormd door mensen die armoede een stem willen geven. We komen samen in en organiseren maandelijks informatieve en ontspannende activiteiten. Het Marantboekje

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen JANUARI FEBRUARI 2019 Contactgegevens voor info en inschrijvingen: Contactpersoon: Marleen Dobbels Adres: Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Tel: 03 355 18 14 E-mail: marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten 2015 Studio58 & omgeving Activiteiten Studio58 is een ontmoetingsplaats waar mensen met een beperking op gezette tijden kunnen binnenlopen voor een praatje, kopje koffie, hapje eten en activiteit. Binnen

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Den Dries. Juli augustus - september 2014

Activiteitenkalender LDC Den Dries. Juli augustus - september 2014 Activiteitenkalender LDC Den Dries Juli augustus - september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor

Nadere informatie

Verdraaid. Krantje van vzw Den Draai. geeft een nieuwe kans bij elke draai!

Verdraaid. Krantje van vzw Den Draai. geeft een nieuwe kans bij elke draai! Krantje van vzw Den Draai Verdraaid geeft een nieuwe kans bij elke draai! Periodieke uitgave, zomer 2011, nr 2, jrg 3 Prettige zomervakantie Leo Kempenaersstraat 21 te 2223 Schriek Bereikbaar met de belbus

Nadere informatie

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Beste, In dit boekje komt u alles te weten over speelpleinwerking Flapuit. Deze zomervakantie zijn we geopend van maandag 12 juli 2016 t.e.m. vrijdag 5 augustus

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Week 2 7 januari 8 januari 10 januari Een frisse start! Schoonmaakwedstrijd en kindervergadering

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016 Teugeljournaal Berghemseweg 16 5348 CJ Oss Telefoon: 0412-691680 E-mail: infodeteugelaar@skbo.nl Website www.deteugelaar.nl www.skbo.nl Jaargang 11, nummer 4 2 december 2016 KALENDER 6-12 Groep 1 t/m 8:

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. November 2015. k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. November 2015. k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA November 2015 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 16 nr. 9 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Toots in concert: woensdag 29 mei 2013

Toots in concert: woensdag 29 mei 2013 Extra uitnodiging! Toots in concert: woensdag 29 mei 2013 "Een concert met Toots om goede doelen te ondersteunen." Ondanks zijn respectabele leeftijd van 90 jaar slaagt Toots er nog steeds in om loepzuivere

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Speelberge taartmix Film Dag speelvogels, De winter staat synoniem voor een periode vol korte en koude dagen. Reden genoeg dus voor ons om het voor jou tijdens deze periode

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

ertoe doen Pameijer wenst jou een goed 2014! nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer uitgave 05 december 2013

ertoe doen Pameijer wenst jou een goed 2014! nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer uitgave 05 december 2013 uitgave 05 december 2013 ertoe doen nieuwsbrief voor en door cliënten van Pameijer Pameijer wenst jou een goed 2014! > Samen duurzaam. Hoe bespaar jij energie? > Het Pameijer Kompas: de gedragscode voor

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy)

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) (Uit: Recht in de roos) Doel Elkaar beter leren kennen en begrijpen. Kennis maken met de vele verschillende of net dezelfde gewoontes en gebruiken

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Roep je vrienden bij elkaar en win het toernooi! Verzamelen bij het voetbalveld! Water basketbal

Roep je vrienden bij elkaar en win het toernooi! Verzamelen bij het voetbalveld! Water basketbal 1 Vrijdag 21 oktober 10.30-11.30 Kidsfun Kom deze ochtend een echte toeter knutselen! Hoe cool komt die van jou eruit te zien? 13.30-14.30 Cricket Doe mee met dit aparte spel! Kom het meemaken! Verzamelen

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!!

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af te

Nadere informatie

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons?

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Brugge editie 2016 Inhoud Informatie Slapen en opvang Eten Douche Was Kledij Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Informatie 1 2 Inloophuis t Sas Maandag 14 tot 19 uur Dinsdag 9.30 tot 12 uur

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit! Outdoor met Bart! Schaatsen

Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit! Outdoor met Bart! Schaatsen DAG TIJD ACTIVITEIT VORM LEEFTIJD Contact persoon Maandag 15:45-16:45 Judo 4-5 Janet 16:30-17:30 goes crea met de feestdagen 16:30-17:45 16:30-17.30 16:00-17.30 Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit!

Nadere informatie

Wisten jullie dat. Onze minidisco CD te koop is voor slechts 6,95 bij de receptie en het restaurant?

Wisten jullie dat. Onze minidisco CD te koop is voor slechts 6,95 bij de receptie en het restaurant? Hé allemaal! Mijn naam is Flurki en ik heet jullie allemaal welkom hier op vakantiepark Dierenbos! Wisten jullie dat hier ontzettend veel leuke dingen te doen zijn!? Je kan hier je creativiteit kwijt in

Nadere informatie

HOEVEEL MOET IK BETALEN?

HOEVEEL MOET IK BETALEN? HOEVEEL MOET IK BETALEN? Hoeveel kost een cursus? Het antwoord is niet altijd gemakkelijk. In veel scholen is er een comple systeem met verschillende tarieven. Wat moet je doen? 1. Maak de woordenschatoefeningen

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent SCHAARBEEK - oktober 2018 NL - 2018 Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

T S DE WARME BAKKER BUREN

T S DE WARME BAKKER BUREN F I N D WARM BAR BURN 6 2 3 BOJ Burenboekje tips van de schepen Personalia In een nieuwe buurt terecht komen, is niet makkelijk maar jij kunt zeker je steentje bijdragen om er een buurt, bruisend van Gentse

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste Maandag 1 juli BSO Houtveste Natuur naar het bos 4 t/m 12 jaar Vandaag gaan we naar het bos achter onze BSO. Daar gaan we allemaal leuke spelletjes doen, misschien weet jij er wel één. Trek in ieder geval

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Buurthuis Posthof. Buurtwerk. Buurtijd. Bistro P. Webpunt. Naja ar 2017

Buurthuis Posthof. Buurtwerk. Buurtijd. Bistro P. Webpunt. Naja ar 2017 Buurthuis Posthof Naja ar 2017 Buurtwerk Buurtijd Bistro P Webpunt Inhoud Bistro P Cafetaria Onthaal Webpunt dot.kom Af en toe Sociaal restaurant Bistro P p3 U bent hartelijk welkom voor: Een lekkere en

Nadere informatie

60 jaar. Januari 2011 27/05

60 jaar. Januari 2011 27/05 60 jaar Januari 2011 27/05 27 ste jaargang. nr 05 korte inhoud Wat voorbij is... KWB mini-voetbal... Opbouw kerststal... Samenaankoop stookolie... KWB kattenbos viert kerst Wat komt... KWB Nieuwjaarsduik...

Nadere informatie

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Wat gezellig dat je er bent, er is hier van alles te beleven. Mijn naam is Lukkie de Leeuw en ik woon hier. Samen met mijn vrienden van het animatieteam proberen we jullie vakantie

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015 Maandag 18 mei 14.00-15.00 Telspelletjes Kun jij al tellen? Tel je met ons mee? 1, 2, 3. Jij doet toch ook mee met deze gave activiteit? 16.00-17.00 Spetteren!

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 2 Zomerprogramma VTV Delft 2019 Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2019. Een zomer genieten met elkaar! De zomervakantie is van maandag 22 juli t/m zondag

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven

Word taal- en cultuurbuddy. Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur. Laat een nieuwkomer proeven van het verenigingsleven Steek samen met een nieuwkomer de handen uit de mouwenin de natuur Word samen met Natuurpunt een pluspunt voor de natuur! Werk één keer per week samen met een groepje nieuwkomers en Nederlandstaligen in

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

De zomer van Atlas 2018

De zomer van Atlas 2018 De zomer van Atlas 2018 Beste docent Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Atlas leuke en leerrijke activiteiten tijdens de zomermaanden. Hieronder vind je belangrijke informatie. Vermeld je deze info zeker

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie