Jaargang maart 2018 nr.23

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang maart 2018 nr.23"

Transcriptie

1 , In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje van Jaïrus, vijfduizend hongerige mensen, bange leerlingen in een storm op het meer, kleine kinderen, zieke mensen alles en iedereen mag aansluiten. Wie zich laat raken door deze verhalen, gaat mee in het spoor dat Jezus door de wereld trekt. Deze week is het thema 'Ik help je wel!' (Marcus 6:30-52 en Marcus 7:31-37) Soms weten de leerlingen even niet hoe het moet. Hoe geven we zoveel mensen te eten? Hoe komen we ooit aan de overkant? Deze week zien we dat ze het niet alleen hoeven te doen. Jezus zegt tegen de mensen Ik help je wel. Liederen: Groep 3 t/m 8: Hosanna, we maken een rij! Jezus wijst de weg naar Pasen, luister naar wat hij je zegt. Wie het hoort mag zich verbazen en meegaan op zijn weg. Een jongen heeft broden en ook nog wat vis. Als Jezus het deelt, zie je hoeveel het is. Veertigdagentijd De veertig dagen voor Pasen wordt de Veertigdagentijd genoemd. Deze periode is van oudsher een tijd van inkeer, bezinning en gebed ter voorbereiding op Pasen. Veel christenen gebruiken de Veertigdagentijd om op een bepaalde manier te vasten of soberder te leven. De Veertigdagentijd begint op Aswoensdag en eindigt op Stille Zaterdag. Als u goed telt zijn dat 46 dagen. Waarom dan Veertigdagentijd? Dit komt, omdat de zes zondagen die in deze periode vallen, niet als vastendag gerekend worden en daarom niet meegeteld worden. Ook op school leven we toe naar Pasen. Het thema van dit jaar is Ga je mee?

2 Zending Opbrengst zending afgelopen periode Wat was juf Gré blij verrast toen ze hoorde dat we gingen sparen voor Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel. En we kunnen haar blij maken, want in de afgelopen periode is er 229,35 ingezameld door de leerlingen. Allen hartelijk dank hiervoor! We zullen dit bedrag binnenkort storten en we horen vast nog wel waar ze het geld voor hebben gebruikt. Nieuw zendingsdoel Een steeds terugkerend zendingsdoel is de ondersteuning van het werk van Rianne Binnenmars in Nepal. Een vrouw met een warm, liefdevol hart die zorgt voor de mensen in Kathmandu en omgeving. U herinnert zich vast nog wel de allesverwoestende aardbevingen daar. Rianne is toen ook bij ons op school geweest om daarover te vertellen. Er wordt nu volop gebouwd aan een nieuwe toekomst. Eén van de nieuwe gebouwen is een kerk, een fijne plek voor de gemeenschap om elkaar te ontmoeten. In het gebouw is een speciale ruimte voor de kinderen, waar straks ook zondagsschool gegeven wordt. Maar deze ruimte is nog erg kaal. Wij willen graag helpen om er een mooie ruimte van te maken met krukjes, een kast, knutselmaterialen, speelgoed en nieuwe zondagsschoolboeken. Wij hopen dat u ook uw steentje bij wilt dragen door wekelijks zendingsgeld mee te geven aan uw kind(eren). Alvast hartelijk dank daarvoor!

3 Welkom We hebben een nieuw maatje in groep Tommie, want Stan Arrindell is gisteren vier jaar geworden. Stan van harte gefeliciteerd en welkom bij ons op school! Ook verwelkomen we Kyle Lantin in groep 6. Kyle heeft het afgelopen jaar les gehad op Het Palet in Almelo. Welkom op De Maten! We wensen jullie beide een heel fijne tijd toe bij ons op school! Ouderpanel We willen ook dit cursusjaar weer een ouderpanel organiseren. De bedoeling van een ouderpanel is een open dialoog tussen de schoolleiding en een groep ouders over het onderwijs op school. Goede communicatie met ouders is één van de kenmerken van kwaliteitsbeleid waaraan wij willen voldoen. Natuurlijk is er de communicatie met individuele ouders over eigen kinderen, maar ook de communicatie met de ouders als groep vinden wij belangrijk. Op deze manier bieden we ouders de mogelijkheid om op een laagdrempelige en rechtstreekse manier in gesprek te komen met de school. Uit zo n gesprek komen verbeterpunten naar voren die in het team worden besproken en als er draagvlak is, worden ze in de praktijk gebracht. Het is geen voorwaarde dat steeds dezelfde ouders deel uit maken van een ouderpanel. Bij wisselende samenstelling kunnen er meerdere ouders aan de beurt komen. Het is een extra overlegvorm naast de oudercommissie en medezeggenschapsraad. Het is beslist niet de bedoeling om deze organen overbodig te maken. We vragen een aantal ouders om zitting te nemen in het ouderpanel. De avond is gepland op donderdag 12 april van uur tot uur. Lijkt het u wat? U kunt zich opgeven bij Jenny Valk - van Esch. Gesprekkencyclus Deze maand wordt u opnieuw in de gelegenheid gesteld om samen met de leerkracht en uw kind in gesprek te gaan. Met de gesprekken beogen wij een wederzijdse betrokkenheid op het onderwijs aan uw kind. De ervaringen van u, uw kind en de leerkracht vormen samen de uitgangpunten voor het gesprek. Om het gesprek op elkaar af te stemmen willen wij u vragen om de vragenlijst, die bij de uitnodiging wordt meegestuurd, door te nemen en voor uzelf gesprekspunten te noteren. Mede door de gesprekken op deze manier te voeren geven wij input aan onze vijf dalton kernwaarden. We vinden dat samenwerking en een gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders, leerkracht en kind onlosmakelijk is verbonden met goed onderwijs. U bent immers de ervaringsdeskundige met betrekking tot uw kind. Uw ervaringen en die van uw kind kunnen zeer nuttig zijn voor ons als leerkracht om onze aanpak nog beter af te stemmen op wat uw kind nodig heeft. Wij zijn ons ervan bewust dat de ouder en de

4 school ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft als het gaat om opvoeding en/of onderwijs en daarmee samenhangende grenzen. Vanzelfsprekend vinden wij dat de stem van het kind gehoord moet worden. We willen de kinderen voorbereiden op de toekomst. Een toekomst die o.a. vaardigheden als samenwerken, overleggen, reflecteren en evalueren, probleemoplossend vermogen en analyseren van situaties vraagt. Mede door onze vorm van Daltononderwijs en de invulling van onze gesprekkencyclus geven wij kinderen de mogelijkheid om aspecten uit de vaardigheden voor de 21 e eeuw te oefenen. Doe je best Wees zuinig en netjes De komende periode besteden we aandacht aan de regel Wees zuinig en netjes. De leerlingen op school zijn medeverantwoordelijk voor de netheid in en rondom de school. De taken zijn samen verdeeld. Zo zorgt groep 8 o.a. voor het verzamelen van oud papier en plastic, vegen leerlingen het plein schoon en helpen alle leerlingen in groepsverband mee om de tuin op orde te houden. Ook wordt u als ouder door de oudercommissie ingedeeld voor het werken in de tuin en het schoonmaken van de klaslokalen. Zo zorgen we er samen voor dat het in en rondom de school netjes blijft. Hartelijk dank dat u ook een steentje bijdraagt! De Nederlandse Kinderjury gaat binnenkort van start! Groep 4 en groep 8 van De Maten doen dit jaar weer mee aan de Nederlandse Kinderjury. De Bibliotheek Twenterand zorgt dan voor heel veel mooie leesboeken in groep 4 en 8, die het afgelopen jaar zijn uitgebracht. De Nederlandse Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Als middel daartoe kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boeken. De jury bestaat dus uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. De kinderen mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar zijn verschenen. Zij bepalen samen wat het beste jeugdboek van het vorige jaar gaat worden. De schrijver van dat boek wint de Prijs van de Nederlandse Kinderjury! Nieuwe boeken lezen is natuurlijk heel goed voor de leesmotivatie. Project DaVinci/Samen op aarde (herinnering) Misschien heeft u al veel over DaVinci/Samen op aarde gehoord van uw kinderen. DaVinci/Samen op aarde is onze nieuwe aanpak voor de zaakvakken. Bent u nieuwsgierig, dan kunt u alvast in uw agenda noteren dat op donderdag 22 maart 2018 er een open middag plaats vindt in onze school, zodat u ook kunt proeven en beleven wat DaVinci/Samen op aarde met u doet. In de groepen 6, 7 en 8 werken we over Vikingen. In de groepen 3, 4 en 5 over Weer en water en in de groepen 1 en 2 over In en om het water. Het project Water wordt op donderdag 22 maart afgesloten en wij willen u van harte hiervoor uitnodigen om de resultaten te bewonderen.

5 U bent vanaf uur tot uur van harte WELKOM! Maandag 12 maart t/m vrijdag 16 maart is het de Week van de Techniek. Groep 7 doet hier aan mee. De Week van de Techniek wordt georganiseerd door het Regionaal Techniek Centrum in samenwerking met bedrijven in de regio Dedemsvaart - Hardenberg - Ommen. Het Regionaal Techniek Centrum is een school waar je vakman/vrouw kunt worden in de Metaal, Installatie- / Elektrotechniek, Bouw of Transport & Logistiek. Op dinsdag 13 maart gaat groep 7 op bedrijfsbezoek bij 'Itter B.V.' in Hardenberg. Daarnaast is groep 7 met een opdracht bezig om een zo stevig mogelijke brug te bouwen. Op zaterdag 17 maart 2018 vindt de open bedrijven dag plaats in Hardenberg. Leuk om eens met uw kind een kijkje te nemen in verschillende bedrijven, om zo kennis te maken met verschillende beroepen! Schoolfruit Wij doen mee aan EU-Schoolfruit! Het EU Schoolfruit project is een Europees gefinancierd project om de consumptie van suikerhoudende producten bij kinderen op school te verminderen. Kinderen die meer groente en fruit eten voelen zich fitter op school, zijn minder vaak ziek en leren gemakkelijker. Er zijn er lessen voor leerlingen over groente, fruit en gezonde voeding. Na 20 weken kunnen uw kinderen zelf groente en fruit meebrengen naar school. Dit kan natuurlijk ook nu al op de dagen dat er geen Schoolfruit is op school. Op de website kunt u nog veel meer informatie vinden over Schoolfruit. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de kinderen fruit/groente voor de ochtendpauze. Deze week op dinsdag waspeen, op woensdag ananas en op donderdag appel.

6 Kriebelcommissie Iedere woensdag na een vakantie controleert de kriebelcommissie uw kind op hoofdluis. Woensdag 7 maart 2018 wordt uw kind weer gecontroleerd! (zie kalender). Bedankt Dinsdag voor de voorjaarsvakantie zijn alle lokalen extra schoongemaakt door ouders. Alle ouders die hierbij geholpen hebben HARTELIJK DANK! Foto s In dit Infomaatje staan van enkele activiteiten een paar foto s, voor meer foto s verwijzen we u naar Facebook/Klasbord. Agenda 5 maart Doe je best Wees zuinig en netjes 5 maart Gesprekkencyclus 7 maart Hoofdluiscontrole 10 maart Schooltuin 14 maart MR vergadering 14 maart Biddag 14 maart Groep 6 bezoek Meulenbelt i.v.m. rioleringsinstallatie 16 maart Vrachtwagenproject groep 7 en 8 22 maart Afsluiting Project DaVinci/Samen op aarde Tot slot We wensen u een goede week! Met vriendelijke groet, Team De Maten

7 Geachte ouder/verzorger, Zoals een zorginstelling een ondernemingsraad en een cliëntenraad heeft, zo hebben basisscholen de medezeggenschapsraad op schoolniveau. Voor de zaken die voor alle scholen gelden is er een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). De GMR heeft evenals elke medezeggenschapsraad een personeelsgeleding en een oudergeleding. De GMR bestaat uit vijf ouders en vijf personeelsleden van SCO-Twenterand e.o. De leden van de GMR zijn rechtstreeks gekozen door de leden van de afzonderlijke medezeggenschapsraden. Ieder GMR-lid heeft in principe zitting voor een periode van drie jaar en kan zich na afloop van een zittingsperiode herkiesbaar stellen. Met ingang van het schooljaar ontstaan er 3 vacatures voor de oudergeleding binnen de GMR. De termijnen van 3 GMR leden (oudergeleding) zijn verstreken, helaas kunnen zij zich niet nogmaals verkiesbaar stellen. Daarom zijn wij op zoek naar ouders die zich willen inzetten voor de GMR. Als GMR-lid vertegenwoordigt u de ouders/verzorgers in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Bovenschoolse taken worden vanuit het bestuur in samenspraak met de GMR besproken. Dan moet er uiteraard wel een betrokken en initiatiefrijke oudervertegenwoordiging zijn. Wat is en wat doet de GMR? De GMR is de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van en voor alle 13 scholen van SCOT-Twenterand e.o. Samen met het College van Bestuur van SCOT stellen we als GMR het beleid voor alle scholen vast. We overleggen samen met het bestuur van SCOT over bovenschoolse zaken die alle ouders, alle leerlingen en alle personeelsleden aangaan. U kunt hierbij denken aan de begroting voor SCOT, het zorgplan, huisvesting, kwaliteit, personeelsbeleid, formatie, functiemix, identiteit en andere zaken. We bespreken dus de onderwerpen met een gemeenschappelijk belang voor al onze scholen. We vergaderen ongeveer zes keer per jaar en voor deze vergaderingen wordt het bestuur uitgenodigd om toelichting te geven op het beleid en beleidsvoornemens. Afhankelijk van de bevoegdheden hebben we advies of instemmingsrecht. De onderwerpen waarop we advies- of instemmingsrecht hebben zijn vastgelegd in het Reglement GMR. Daarnaast kunnen we uiteraard ook zelf onderwerpen aan de orde stellen, die voor de scholen en de kinderen van belang zijn. Binnen de GMR zijn er ook de volgende werkgroepen. Financiën Huisvesting, arbo, veiligheid Onderwijsidentiteit Personeelsbeleid

8 Communicatie, PR, organisatie Wilt u zich als ouder kandidaat stellen voor de nieuw GMR? Laat dit dan weten door een mail te sturen naar H.Smedema@sco-t.nl vóór 30 maart Na aanmelding krijgt u verdere informatie. Ook voor vragen kunt u mailen naar dit mailadres. Met vriendelijke groet, Henk Jan Smedema Secretaris GMR H.Smedema@sco-t.nl

Jaargang maart 2018 nr.24

Jaargang maart 2018 nr.24 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.25

Jaargang maart 2018 nr.25 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Jaargang februari 2017 nr.21

Jaargang februari 2017 nr.21 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Jaargang februari 2018 nr.21

Jaargang februari 2018 nr.21 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Jaargang februari 2019

Jaargang februari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.26

Jaargang maart 2018 nr.26 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Jaargang januari Goede voornemens

Jaargang januari Goede voornemens Goede voornemens Aan het begin van het jaar hebben veel mensen goede voornemens. Maar wat is eigenlijk een goed voornemen? Welke keuzes maak je? Welke kant wil je op? Wat gaat goed en wat kan anders? Wat

Nadere informatie

SINNICH NIJS. Nummer 117 Datum: 17 juni 2014

SINNICH NIJS. Nummer 117 Datum: 17 juni 2014 SINNICH NIJS Nummer 117 Datum: 17 juni 2014 Feestwein Sinnehonk op glad ijs. Er is een lange periode met man en macht aan de Feestwein gewerkt. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Ouders: heel erg bedankt

Nadere informatie

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen

Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Een veerkrachtig mens maakt mooie sprongen Tijdens het voorbereiden van het jaarthema 2017-2018 kwam ik het volgende verhaal tegen: Elke avond luister ik onder het eten naar het journaal van mijn vrouw.

Nadere informatie

Jaargang april 2018 nr.27

Jaargang april 2018 nr.27 Als ik de baas zou zijn.. Hoe zou de wereld er dan uitzien? In het voorjaar lezen we een lange serie verhalen over het koningschap van Israël. We horen over de profeet Samuel, over koning Saul en koning

Nadere informatie

De school als vijfsterrenrestaurant!

De school als vijfsterrenrestaurant! De school als vijfsterrenrestaurant! Als ouders kies je voor een school die past bij je kind en gezin. Dan kijk je naar een school die de kwaliteit vormgeeft vanuit hun godsdienstige, levensbeschouwelijk

Nadere informatie

Jaargang maart 2019

Jaargang maart 2019 In de veertigdagen tijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Angst en verdriet hebben niet het laatste woord, God maakt een nieuw begin. Het thema van deze veertigdagentijd is Pak mijn hand.

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Jaargang november 2017 nr.10

Jaargang november 2017 nr.10 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

Jaargang januari 2019

Jaargang januari 2019 Het beste! Dat kun je iemand toewensen, maar wat is eigenlijk het beste? Jezus laat zien wat je je kunt voorstellen bij het beste. Verdrietige mensen worden getroost, zieke mensen worden beter en wie niet

Nadere informatie

Jaargang mei 2018 nr.32

Jaargang mei 2018 nr.32 We beginnen deze periode met verhalen over David, die door de profeet Samuel tot koning wordt gezalfd. Hij verslaat een reus en maakt prachtige muziek. Maar is hij ook de koning die God voor ogen heeft?

Nadere informatie

Jaargang oktober 2017 nr.8

Jaargang oktober 2017 nr.8 De verhalen in de komende periode gaan over de zonen van Jakob. Jozef is een meesterdromer, maar wordt door zijn broers in een put gegooid en als slaaf verkocht naar Egypte. Daar wordt hij onderkoning

Nadere informatie

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling

GMR Stichting kom Leren Oproep kandidaatstelling Maastricht, 2 juni 2017 Aan het personeel en de ouders/verzorgers van de leerlingen van stichting kom Leren, De GMR van stichting kom Leren is op zoek naar enthousiaste leden, die er een uitdaging in zien

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Datum: 16-03-2018 Nieuwsbrief: 8 Beste ouders / verzorgers, WAT BETEKENT PASEN? Wat zou Pasen toch betekenen, gaat het over kip of ei over een paashaas of een kuiken, wat betekent Pasen voor jou en mij?

Nadere informatie

Jaargang januari 2018 nr.17

Jaargang januari 2018 nr.17 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Kind op maandag. In deze periode ( t/m )

Kind op maandag. In deze periode ( t/m ) Nr. 11 schooljaar 2017-2018 Regel van de maand Peuterspeelzaal op school Schoolkerkdienst Koptelefoontjes Stakingsvrij 14 februari en vrije dag 16 februari Theaterlessen nieuws Typecursus nog plaatsen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Belangrijk data 22 t/m 26 oktober Herfstvakantie 29 oktober Studiedag team, groep 1 t/m 8 vrij NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Waterpokken Momenteel zijn er veel kinderen die de waterpokken hebben. Dit

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. 9 februari 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. 9 februari 2018 Agenda 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie Zaterdag 3 maart Oud papier Dinsdag 6 maart Fietscontrole Dinsdag 13 maart Ouderavond Kanjertraining Woensdag 14 maart Biddag; studiedag leerlingen vrij!

Nadere informatie

Jaargang april 2019

Jaargang april 2019 Pak mijn hand Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen niet vergeet. Hij zei: Pak mijn hand, dan help ik jou. Pak mijn hand, een nieuw begin. Pak mijn hand,

Nadere informatie

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Jaargang 3, nr.8 31 maart 2016 Toerjournaal Hierbij ontvangt u nummer 8 van onze nieuwsbrief. Mocht u nog opmerkingen of vragen hebben dan horen we het graag

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Donderdag 22 februari 2018 Agenda 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie Zaterdag 3 maart Oud papier Dinsdag 6 maart Fietscontrole Dinsdag 13 maart Ouderavond Kanjertraining Woensdag 14 maart Biddag; studiedag leerlingen vrij!

Nadere informatie

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Belangrijke data: 19 maart ouderkijkweek gr 1-2 21 maart verkiezingen, stemlokaal in gymzaal 29 maart paasontbijt

Nadere informatie

Jaargang december 2018

Jaargang december 2018 Doe de lichten aan! Doe de lichten aan tegen alle duister in Zet de lichten voor het raam ga niet in het donker zitten Wees zelf een lichtpunt straal licht en interesse uit Geef het licht de ruimte tegen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018 Belangrijk data 14 november Start EU-schoolfruit (dinsdag, woendag, vrijdag) 23 november Studiedag groep 1/2, groep 1 en 2 vrij 30 november Talentenochtend groep 1 t/m 3 NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Infobrief december 2011 UITGA VE december RKBS Maria Langeweg

Infobrief december 2011 UITGA VE december RKBS Maria Langeweg Belangrijke data 22 december: Kinderen om 12:00 uur vrij i.v.m. kerstviering 17:00 19:30 23 december: Kinderen vrij i.v.m. start kerstvakantie. Schoolontwikkeling Het inspectierapport is in conceptvorm

Nadere informatie

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 8 december 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Na een heel mooi en gezellig Sinterklaasfeest gevierd te hebben,

Nadere informatie

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week:

Voor de ouders, We hopen natuurlijk op veel bezoekers! Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Schoolfruit. Agenda deze week: 2 4 Nieuwsbrief 26 Maandag 13 maart vrijdag 17 maart Voor de ouders, Aanstaande woensdag, 15 maart, is de nationale Daltondag. Ook onze deuren staan die dag tussen 9 en 12 uur open voor mensen, die meer

Nadere informatie

Plezier in lezen doet lezen!

Plezier in lezen doet lezen! 9+6 We horen deze weken verhalen over Mozes. Hij wordt geboren in het volk van de Israëlieten in Egypte; een slavenvolk, dat hard moet werken voor de farao. Zo kan het niet langer, vindt God. De slaven

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Jaargang januari 2017 nr.20

Jaargang januari 2017 nr.20 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november 2015 Jordaansingel 20, 781 GP, Haaksbergen. Tel. 053-5721396. Directie@piusx.eu Vernieuwing mailsysteem. Binnenkort gaan we ons mailsysteem

Nadere informatie

Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016

Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016 Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016 Agenda 12 26 februari 2016 donderdag 18 februari dinsdag 23 februari Bijbelrooster Week 7: 15 t/m 19 februari 2016 Vijf broden en twee vissen Jezus loopt

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 15 juni Deze keer in de nieuwsbrief Suikerfeest op school Vervoer gezocht kamp Afscheid

Nadere informatie

Liederen: Groep 3 t/m 8: Adventslied, Komt allen tezamen en Hoor de Eng len zingen d eer

Liederen: Groep 3 t/m 8: Adventslied, Komt allen tezamen en Hoor de Eng len zingen d eer Doe de lichten aan! Doe de lichten aan tegen alle duister in Zet de lichten voor het raam ga niet in het donker zitten Wees zelf een lichtpunt straal licht en interesse uit Geef het licht de ruimte tegen

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7.

Mijn naam is Gaby Merkelbach. Ik ben 43 jaar en moeder van een dochter van 14 en een zoon van 7. 13 mei 2016 Agenda 16/05 2 e Pinksterdag alle kinderen zijn vrij 18/05 Leescafé voor de groepen 1 t/m 4 20/05 GMR vergadering 24/05 MR vergadering 25/05 OR vergadering 26/05 Groep 7/8 gaat naar Blijdorp

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

WINGERDINGEN maart 2016

WINGERDINGEN maart 2016 WINGERDINGEN maart 2016 Inhoud Voorwoord Agenda Schoonmaakavond Bericht van de Medezeggenschapsraad Van de Schoolraad Damkampioenschappen Even voorstellen: Desley van Schijndel Oud papier Bijlagen: - Flyer

Nadere informatie

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal.

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal. Verjaardagen kleuterjuffen... 1 Heling fietsen... 2 Verjaardagen kleuterjuffen... 3 Onderzoeken GGD... 3 Schoolfotograaf... 4 De MR is op zoek naar u!..... 4 Nieuws vanuit de peutergroep... 7 De agenda

Nadere informatie

Jaargang juni 2017 nr.35

Jaargang juni 2017 nr.35 Veertig dagen na zijn opstanding is Jezus naar de hemel gegaan. Zijn leerlingen hebben hun meester niet meer in hun midden. Maar ze hebben nog wel zijn woorden, ze weten nog hoe hij liet zien dat Gods

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2019

Nieuwsbrief Februari 2019 Nieuwsbrief Februari 2019 Kalender en belangrijke informatie voor de komende periode: Woensdag 13 februari, schrijver in de klas - gastles voor groep 5 en 4 / 5 Dinsdag 19 februari, gastles Sempre Crescendo

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 februari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

@irpost februari 2019

@irpost februari 2019 Agenda 6 feb tuin/pleinochtend 5 & 7 feb adviesgesprekken groep 8 12 feb gemeentelijke finale voorleeswedstrijd 12 feb schoonmaakavond 17 feb Kerk en Schooldienst Beatrixschool 18 & 21 feb oudergesprekken

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 11 21 november 2017 Deze week: * Schoolfruit * Sinterklaas * Kerst * We vinden het fijn om dit jaar Kerst met de ouders en kinderen te vieren. Het kerstfeest staat gepland op

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt Klusochtend tot uur afsluiting kinderboekenweek MR-vergadering

dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt Klusochtend tot uur afsluiting kinderboekenweek MR-vergadering Nieuwsbrief nr. 3 18 september 2015 Voor in de agenda maandag 5 oktober woensdag 7 oktober dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt 12.15-13.15 Zaterdag 10 oktober vrijdag 16 oktober Klusochtend

Nadere informatie

Jaargang mei 2019

Jaargang mei 2019 Later begint nu Tussen Pasen en Pinksteren lezen we hoe Jezus na zijn opstanding opnieuw bij zijn leerlingen kwam. Uiteindelijk gaat hij naar de hemel en ontvangen zijn leerlingen de heilige Geest. Ook

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag

Beste ouders, Met vriendelijke groet ook namens het team, Linda Westerik. Kind op Maandag Beste ouders, Wat staat onze school toch op een prachtig plekje! Vorige week zagen we dat maar weer eens toen Juf Ilse met Unit 2 ijsbellen ging blazen op de bevroren tennistafel op ons plein en de zon

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018

Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018 Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018 Agenda 15 januari- 26 januari 26 januari 29 januari- 2 februari 30 januari 1 februari Citoweken Samenwerkingskwartier Feestweek SAKS Spannende rondleiding Grote Kerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Belangrijke data Zondag 11 november: Sint Maarten, Sint Maarten viering op zaterdag

Nadere informatie

Donderdag 13 september 2012

Donderdag 13 september 2012 Donderdag 13 september 2012 Agenda 24 september Studiedag, kinderen vrij 26 september Kinderpostzegels 03 oktober Start Kinderboekenweek 11 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 15 oktober Start gespreksweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag

Nieuwsbrief. December Adventvieringen Sinterklaas. middag: Pietenmiddag In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2017 Voor op de kalender Adventvieringen Sinterklaas Kerstfeest Pietenmiddag Volle laatjes Twenteranddictee Nieuwe MR-leden gezocht Voor op de kalender zaterdag

Nadere informatie

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 2 november 2017 Agenda Do 2 Vr 3 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Weekend Gruitdag. Vr 10 Open podium groep 5/6 en groep 7. Start 11.00 uur. Weekend Ma 13 Di 14 Wo 15 Gruitdag. Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Bereikbaarheid

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Bascule nieuws. Nieuwsbrief van OBS De Bascule. Een school in balans. 1 februari 2019 Jaargang 16 nummer 18. Belangrijke data. In dit nummer o.a.

Bascule nieuws. Nieuwsbrief van OBS De Bascule. Een school in balans. 1 februari 2019 Jaargang 16 nummer 18. Belangrijke data. In dit nummer o.a. Sportlaan 85 7833 CH Nieuw-Amsterdam 0591-552042 Postbus 68 7833 ZH Nieuw-Amsterdam www.obs-bascule.nl Bascule nieuws Een school in balans 1 februari 2019 Jaargang 16 nummer 18 Nieuwsbrief van OBS De Bascule

Nadere informatie

Weeknieuws nr.19 1 februari 2019

Weeknieuws nr.19 1 februari 2019 Weeknieuws nr.19 1 februari 2019 AGENDA Datum Activiteit 5 februari BLP-scholing; leerlingen vrij 5 februari Oud papier ophalen 6 februari MR vergadering 12 februari Oudergesprekken 1 maart Afscheid juf

Nadere informatie

Jaargang november 2018

Jaargang november 2018 We zijn dit schooljaar begonnen met de verhalen van Mozes en het volk Israël. In deze periode horen we hoe ze aankomen in het beloofde land. Maar in dat land lukt het niet altijd om een gelukkig en goed

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie N o v e m b e r 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 8-2 0 1 9 n r. 4 Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Personeel 2 Bloembakken 2 Bezoek uit Rwanda 3 Continurooster 4 Ouderavonden 5 Sint & Kerst 5

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. c.b.s. de Bron maart Nieuwe adressen:

Nieuwsbrief. c.b.s. de Bron maart Nieuwe  adressen: Nieuwsbrief c.b.s. de Bron maart 2018 Nieuwe emailadressen: Met ingang van januari is het algemene emailadres van c.b.s. de Bron gewijzigd. Ons nieuwe emailadres is nu: bron@palludara.nl Ook onze raden

Nadere informatie

Procedure werving MR-ouderlid

Procedure werving MR-ouderlid Procedure werving MR-ouderlid 1. Opstellen wervingstekst voor Nieuwsslinger en Facebook 2. Verzamelen ingekomen reacties 3. Versturen bevestiging naar geïnteresseerden met daarin uitleg over de vervolgprocedure

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari

Nieuwsbrief februari Nieuwsbrief februari Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is hard gewerkt en veel geleerd in de groepen de afgelopen maanden. Deze maand ontvangen de kinderen hun eerste rapport en bent u van harte welkom op

Nadere informatie

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017

Maandbrief JULI / AUGUS- TUS 2017 Maandbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Over een week sluit de school voor 6 weken haar deuren. Wat is het jaar weer omgevlogen. Wij willen in het bijzonder groep 8 veel plezier wensen

Nadere informatie

7556 WS Hengelo T:

7556 WS Hengelo   T: Nieuwsbrief november 2018 Wilbertschool Ruysdaelstraat 45 7556 WS Hengelo directie.wilbertschool@primatohengelo.nl www.wilbertschool.nl T:074-2914499 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Ik speel, ik dans, Ik spreek, ik zwijg, zing af en toe een lied en als ik niets te spelen krijg speel ik een poosje niet. Maar ergens buiten mijn verstand, erboven of eronder, ben ik een kleine

Nadere informatie

Jaargang januari 2018 nr.19

Jaargang januari 2018 nr.19 Jij verandert mij Kunnen mensen echt veranderen? Of blijf je toch altijd wie je was? In de verhalen van de komende periode ontdekken we dat er veel kan veranderen in een mensenleven. De bijbel laat zien

Nadere informatie

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel:

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel: Openbare Daltonbasisschool De Meander jaargang 2018-2019 nummer: oktober Meander West Pauwenburg 4 8226 TA Lelystad tel: 0320-240521 Meander Oost Bingerden 41 8219 AT Lelystad tel: 0320-219317 www.demeander.eu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018

Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 Nieuwsbrief 19 OBS De Driekleur Daltonlocatie 19 juni 2018 24 juni Start intekenen eindgesprekken in Digiduif 27 juni Juffen/ meestersdag 28 juni Sluiting intekenen Eindgesprekken in Digiduif 29 juni Rapport

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Sinterklaasfair GMR

Vlindernieuws. Belangrijke data. Sinterklaasfair GMR Vlindernieuws Belangrijke data 8 november: SVOV-vergadering 11 november: Sint-Maarten 14 november: Doe avond Sint 16 november: Studiedag groep 1-8 19 november: Intocht Sinterklaas 23 november: Sinterklaasfair

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

... 1... 2... 2... 2... 3... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 6 De kinderen van groep 4, 5 en 6 lezen twee keer per week in ons Leesplein. Zij mogen boeken lenen uit de schoolbibliotheek en lekker vrij

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Inloopmiddag kinderboekenweek Belangrijke data: 5 november KSG dienst 7 november MR vergadering 11 november Sint Maarten 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 4 Jaargang 3 november 2017 Agenda Nieuwsbrief KBS De Boxem 8 november Overleg feest- en decoratiecommissie 10 november Het Nationaal Schoolontbijt 17 november Versieren sinternklaas 22 november Oudercafé

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 10 februari 2017 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Studiemiddag 17 februari Wellicht hebt u het al genoteerd in uw agenda

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Vol verwachting klopt ons hart Waarvoor? Waarvan?

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Vol verwachting klopt ons hart Waarvoor? Waarvan? Nieuwsbrief Nieuwsbrief 14 december 2016 Agenda 2016-2017 Di 20 Vr 23 Ma 09 Do 12 December Januari December Kerstviering groep 5-8 19.00u. in Bethabara Viering kerst in eigen groep 1-4 12.00u.: Start kerstvakantie

Nadere informatie