& POOLS. Duurzaamheid. Managersmeeting 2009 PEOPLE, PLANET, PROFIT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "& POOLS. Duurzaamheid. Managersmeeting 2009 PEOPLE, PLANET, PROFIT"

Transcriptie

1 Managersmeeting 2009 Duurzaamheid PEOPLE, PLANET, PROFIT & POOLS Schrijf vandaag nog in voor de Managersmeeting en verras, inspireer en motiveer uzelf om de dagelijkse praktijk op de werkvloer vanuit een nieuwe, duurzame invalshoek te bekijken!

2 Duurzaamheid PEOPLE, PLANET, PROFIT & POOLS Duurzaamheid gaat over zorg voor onze omgeving. Binnen de zwembadbranche wordt die omgeving gemaakt door mensen en accommodaties. Hoe laten wij onze medewerkers op een prettige manier werken? Kunnen onze gasten comfortabel en op een verantwoorde manier in ons zwembad verblijven? Hoe kan ons zwembad bijdragen aan een schoner milieu waar mensen in Laat u inspireren de toekomst nog steeds plezier van hebben? Hoe ga ik om met de markt? Hoe zorg ik ervoor dat er in de toekomst De Managersmeeting vindt dit jaar plaats op 29 september nog steeds omzet wordt behaald en dat mijn producten in Brennels Buiten in Kraggenburg in de Flevopolder. Brennels Buiten is een unieke locatie die duurzaamheid aansluiten op de behoeften van de consument? Hoe ademt en die bezoekers bewust probeert te maken van het kan ik de financiële geldstromen verder uitbouwen? belang van duurzaamheid. Brennels Buiten is hét voorbeeld dat Kortom: 'duurzame zorg voor het zwembad' staat duurzaamheid en ondernemerschap hand in hand gaan en is centraal tijdens de Managersmeeting daarmee een inspirerende locatie voor de Managersmeeting 2009.

3 Het verhaal achter Brennels Buiten Brennels Buiten is het nieuwste project van Bob Crébas, die na het opzetten van een keten kringloopwinkels de internetwinkel Marktplaats.nl opkocht en transformeerde tot Nederlands meest populaire website. Uiteindelijk verkocht Crébas op zijn beurt de site weer door aan het internationale ebay. Plenair Opening door Maurits Groen, directeur en oprichter van communicatieadviesbureau MGMC en dagvoorzitter Welkomstwoord door Ronald ter Hoeven, directeur Nationaal Platform Zwembaden NRZ Van Marktplaats naar Brennels, het verhaal People, Planet, Profit & Pools door Maurits Groen Aftrapcampagne People, Planet, Profit & Pools Leefstijlprogramma door Marlon Muller hoofd afdeling Zwembaden Gemeente Den Haag Energiemanagement door Antoinette van Alphen directeur MTC Outdoor Europe WORKSHOPS People De gemeente Den Haag streeft middels haar sportbeleid naar fitte en vitale burgers. Onder het motto van 'binnen beginnen is buiten winnen' is Den Haag daarom begonnen met een leefstijlprogramma voor medewerkers van de afdeling Binnensport. In deze workshop geeft Marlon Muller inzicht in de organisatorische en processtappen die een organisatie kan nemen om gedrag van medewerkers duurzaam te veranderen. Duurzaamheid gaat ook over zorgvuldig omgaan met de eigen energie. In deze actieve workshop traint Antoinette van Alphen u, als psycholoog, ondernemer en managementcoach, om u bewust te worden van wat u energie kost en wat u energie oplevert. Van sommige mensen wordt u moe en van anderen energiek. Jammer genoeg weet u vaak niet wat u met deze informatie kunt doen. U oefent in deze workshop waardevolle technieken om energie waar te nemen en te sturen. Een avontuur met een hele praktische impact! Deze workshop wordt door iedereen gevolgd.

4 Op Brennels Buiten draait het voor het grootste deel om de brandnetel en alles wat het opbrengt. Hier worden brandnetels geteeld om er stof en kleding van te maken en inmiddels is er een complete modelijn opgezet rond dit soort groene kleding. Stof gemaakt van brandnetels is te vergelijken met katoen, maar is duurzamer. Katoen wordt rond de evenaar geteeld en verbruikt veel zoet water. De brandnetels groeien hier, verbruiken weinig water en zijn lichter in gewicht. Om aandacht te vragen voor het brandnetelproject is Brennels Buiten opgezet als grand café, restaurant en evenementenlocatie. Dagvoorzitter Maurits Groen richtte in 1982 het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau op. Zijn bedrijf adviseert bedrijven, overheden en NGO's, geeft zelf boeken uit en distribueert films. In 2006 en in 2008 haalde hij Al Gore naar Nederland en vertaalde diens boek. Een nieuwe weg Met de Managersmeeting wil het Nationaal Platform Zwembaden NRZ zwembadmanagers verrassen, inspireren en motiveren om de dagelijkse praktijk op de werkvloer vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Dit doen wij door inspirerende thema's en daarbij passende locaties. Vorig jaar sloegen we met de Managersmeeting een nieuwe weg in en koppelden we het thema 'Sales' aan de Business Universiteit Nyenrode in Breukelen. Dit jaar krijgt dit succesvolle evenement een vervolg met het thema 'Duurzaamheid' op Brennels Buiten. Waterbehandeling & Duurzaamheid door Maarten Keuten onderzoeker TU Delft & Hellebrekers Technieken Maatschappelijk verantwoorde hygiëne door Bert Schulting JohnsonDiversey WORKSHOPS Planet Als promovendus gezondheidstechniek onderzoekt Maarten Keuten of de hygiëne in zwembaden kan worden verbeterd. Zijn doel: een chloorvrij zwembad. Dat moet lukken door een combinatie van een betere hygiëne van zwembadgasten en de toepassing van moderne technieken met als kernwoorden: minder waterverbruik, minder energieverbruik, hoge comforteisen en hoge veiligheidseisen. In veel situaties is er behoefte aan optimalisatie of verbetering van de kwaliteit en de hygiëne zonder dat daarbij de schoonmaakkosten stijgen en dus het rendement van uw organisatie onder druk komt te staan. Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in een benadering hoe u de kwaliteit binnen uw organisatie of accommodatie kunt borgen en verbeteren. U kunt duurzame en concrete oplossingen verwachten gericht op de verbetering van het arbeidsmilieu van uw medewerkers, ons leefmilieu en uw winstgevendheid.

5 Teenslippers of kaplaarzen? De Managersmeeting 2009 wordt in vele opzichten anders dan anders. Het weer zal een grote rol gaan spelen bij de beleving van deze dag. Op Brennels Buiten is het 'buiten' letterlijk aanwezig. We starten in het grand café, daarna vinden de workshops plaats in tipi-tenten, een amfitheater of, bij een stralende zon, in de openlucht. Op 29 september laat u uw kledingkeuze afhangen van het weer. Bij regen zijn kaplaarzen, paraplu en warme jas belangrijk. Maar... wanneer de zon schijnt, kunt u op teenslippers en in luchtige kleding verschijnen. Programma Vanaf uur verwelkomen wij u op Brennels Buiten. U kunt dan gebruikmaken van de lunch (niet inbegrepen bij het programma). Dit kunt u aangeven op het aanmeldingsformulier op de achterzijde van deze folder. Vanaf uur Lunch (apart aanmelden via het aanmeldingsformulier) uur Ontvangst overige deelnemers uur Opening uur Korte pauze uur Workshopronde één uur Workshopronde twee uur Korte pauze uur Workshopronde drie uur Plenaire afronding en afsluiting uur Gezamenlijk diner Eneco New Energy door Koen Gommers en Willem Malda Duurzame energie & zwembaden door Mark van Seventer en Folkert Linnemans E kwadraat advies WORKSHOPS Profit Eneco New Energy gaat in op het energieverbruik van de zwembaden in Nederland en vergelijkt dit met andere energieverbruikers in Nederland. Daarnaast wordt het energiebewustzijn van de workshopdeelnemers getoetst met een quiz: wat is hun energie-identiteit? Eneco New Energy gaat verder in op de mogelijkheden voor het duurzaam omgaan met energie: besparen, goed inkopen en vergroenen en op de oplossingen waarmee Eneco New Energy zich richt op partijen zoals zwembaden. In voorbereiding op de Managersmeeting bezocht E kwadraat advies diverse zwembaden en voerde daar energiescans uit. Dit leverde verrassende resultaten en reële verbeteropties op. In deze workshop bespreekt E kwadraat advies de uitkomsten van deze scans en formuleert samen met u concrete verbeteropties voor uw eigen situatie.

6 Aanmeldingsformulier Managersmeeting 2009 Naam Naam zwembad Klantcodenummer Correspondentieadres Postcode + plaats Telefoon adres Geboortedatum Factuuradres Optioneel (indien afwijkend van bovenstaand adres): Postcode + Plaats U volgt in ieder geval de workshop Energiemanagement. Geeft hieronder uw persoonlijke voorkeur aan voor 2 extra workshops:* Leefstijlprogramma Waterbehandeling & Duurzaamheid Maatschappelijk verantwoorde hygiëne Eneco New Energy Duurzame energie & zwembaden Mijn reservekeuze is: *Aankruisen wat van toepassing is. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw voorkeur. Ja, ik maak gebruik van de uitgebreide lunch à 29,50 Dieetwensen voor het driegangendiner: U kunt dit formulier sturen naar: NPZ Scholing & Training, Postbus 119, 3970 AC Driebergen, fax (0343) , Als u meer deelnemers wilt opgeven, graag dit formulier kopiëren. Locatie De Managersmeeting vindt plaats op Brennels Buiten, Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg. Op Brennels Buiten is ruime parkeergelegenheid. Wanneer u vanaf de provinciale weg het terrein oprijdt, wordt u middels bebording naar het Strandpaviljoen geleid. Kijk voor meer informatie op Investering De Managersmeeting 2009 vraagt een investering in tijd, energie en geld: 295,- per persoon. Hierbij is het driegangendiner inbegrepen. Zijn u en uw accommodatie/ werkgever aangesloten bij de CAO Recreatie dan draagt het Sociaal Fonds Recreatie 125,- bij. U betaalt dan slechts 170,- voor deze bijzondere bijeenkomst. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname. Aanmelden U kunt zich tot uiterlijk 15 september 2009 aanmelden via het aanmeldingsformulier of stuur een naar Informatie Meer informatie over het programma vindt u op Arnhemsebovenweg MH Driebergen Postbus AC Driebergen Telefoon (0343) Fax (0343)

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering

Introductie cursus GROEN MANAGEMENT. Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers. 23 e aflevering GROEN MANAGEMENT Introductie cursus GROEN MANAGEMENT Zakelijke Bedrijfsvoering voor Hoveniers 23 e aflevering EEN ANDERE KIJK OP DE BEDRIJFSVOERING MET GROEN MANAGEMENT De in het bedrijf aanwezige vakkennis

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011

LEA-ondersteuningsactiviteiten najaar 2011 Net als in het aanbod voor het voorjaar 2011, maken we in het najaar graag met u een pas op de plaats na 5 jaar LEA. We staan stil bij hoe de LEA zich heeft ontwikkeld en kijken van daaruit vooruit naar

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

Bouw & Techniek Wilt u meer weten over een van onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op: Bouw & Techniek Technisch uitblinken met Sportfondsen Nederland NEDERLAND GROEP Sportfondsen uw bouwkundig en installatietechnisch adviseur Sportfondsen Nederland exploiteert niet alleen ruim 300 uiteenlopende

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw

woont duurzaam Wageningen Samen komen we verder nog aanleveren Win 50 incl. advi Kijk op p.! Win met energie! Droogmolens in Nieuw Wageningen woont duurzaam Samen komen we verder Win 50,aan verli chting, incl. advi es Kijk op p.! 13 nog aanleveren Win met energie! 5 Droogmolens in Nieuw Kortenoord 7 Energieneutraal, iets voor u? 8

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1

Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1 Bent u de nieuwe generatie ondernemer? Word dan nu franchiser bij Optie1 Optie1 groeit dwars tegen de Nederlandse retailmarkt in. Daarom gaan wij in 2015-2016 vijftig nieuwe winkels openen. 50, ja. Gaat

Nadere informatie

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel

Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel Persoonlijke bijstand Verhaal van uw persoonlijke schade bij letsel 1 Juridische hulp met een warm hart Bent u buiten uw schuld slachtoffer van een ongeval? Zijn er bij een medische behandeling fouten

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Gericht verlicht. Hoe openbare verlichting zuiniger, goedkoper en toch even veilig kan

Gericht verlicht. Hoe openbare verlichting zuiniger, goedkoper en toch even veilig kan Gericht verlicht Hoe openbare verlichting zuiniger, goedkoper en toch even veilig kan Openbare verlichting kost gemeenten veel geld: ongeveer de helft van de elektriciteit die ze gebruiken, gaat eraan

Nadere informatie

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht 2014 Waarom deze leergang? Wanneer ben je als accountmanager succesvol? In een uitdagende markt waarin je ondernemer, consultant, procesbewaker en onderhandelaar tegelijk hebt te zijn. Waarbij je kansen

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap Programma Persoonlijk leiderschap Bereiken wat je wilt Bereiken wat je wilt Iedere dag weer zijn wij allemaal bezig onze gestelde doelen te realiseren. Soms bewust maar meestal onbewust. Hoe krijg jij

Nadere informatie

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 1 Wat u kunt verwachten 2 Beleggingsverzekering 3 De Achmearegeling 4 Komt u in aanmerking? 5 Hoe nu verder? Voorwoord De laatste tijd is er veel kritiek

Nadere informatie

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig.

MAAK DE COMMUNICATIESPRONG. Bureau Kortkrachtig. Het Kortkrachtig concept. Printversie van de website van Kortkrachtig. www.kortkrachtig. Pagina 1 van 5 Document Inhoud document Website Printversie van de website van Kortkrachtig Alle teksten van de site www.kortkrachtig.nl MAAK DE COMMUNICATIESPRONG Hoe gebruik je communicatie slimmer en

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Heer Janszdorp 1 4493 EA Kamperland Telefoon: (076) 52 44 930 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Bart

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende voorbeelden, reacties van klanten, visie, werkwijze & stijl en contactgegevens

inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende voorbeelden, reacties van klanten, visie, werkwijze & stijl en contactgegevens transformatio (latijn) [Gr. metamorph ōsis] Metamorfo se: 1. gedaanteverandering, - verwisseling. 2. herschepping; het geheel van gedaante doen veranderen. inhoud: de uitdaging, doelgroep, prikkelende

Nadere informatie

Impactvolle marketinganalist

Impactvolle marketinganalist Impactvolle marketinganalist Deeltijdopleiding van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen www.impactvolleanalist.nl Haal het maximale uit je analysecompetenties Betere bedrijfsbeslissingen

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

KADERTRAINING VOORMAN

KADERTRAINING VOORMAN Introductie KADERTRAINING VOORMAN 33 e aflevering www.kadertrainingvoorman.nl Postbus 680, 8440 AR Heerenveen T 0513-631010 E info@kadertrainingvoorman.nl Een andere bedrijfsvoering met Kadertraining Voorman

Nadere informatie