15 december 1982, BO/KL/ (OR III/9T552 L0) 20 december 1982, BO/KL/ ^9 (OR til/9762*» L0)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "15 december 1982, BO/KL/3-670.317 (OR III/9T552 L0) 20 december 1982, BO/KL/1-670.3^9 (OR til/9762*» L0)"

Transcriptie

1 ONDERWIJSRAAD *' te jzzr Bijlage bij Verslag *-***" 3 ' tóscommi$sie U O K AM U WOB. ^^n 's-gravenhage,! Nassaulaon 6 O.R./538 Alg JS 's-gravenhoge Tel Bericht op het schrijven van -3MEI1983 Betreffende : toepassing artikel 18, eerste lid, van de Wet medezeggenschap onderwijs. de staatssecretaris van ondervijs en wetenschappen, de heer drs. G. van Leijenhorst, Nieuwe Uitleg 1, 's-gravenhage. AAN Rs/CR De Raad heeft uit het rondschrijven van de secretarisgeneraal, de heer dr. G.H. Scholten, van l6 februari 1983, kenmerk SG 5%79 vernomen dat u belast bent met aangelegenheden met betrekking tot de Wet medezeggenschap onderwijs. Bijgevolg brengt de Raad u hierbij advies uit ter zake van de hieronder nader aangegeven verzoeken om advies inzake toepassing van artikel l8, eerste lid, Wet medezeggenschap onderwijs, ten behoeve van de scholen welke in het onderstaande geordend naar de diverse sectoren nader worden gespecificeerd. Verzoeken om advies van : 15 december 1982, BO/KL/ (OR III/9T552 L0) 20 december 1982, BO/KL/ ^9 (OR til/9762*» L0) 20 december 1982, BO/KL/ (0B,111/97623 LO) 20 december 1982, BO/KL/1-67O.U58 (0R Ui/97625 L0) li januari 1983, VO/LMB/J-U (0R/232 S) 5 januari 1983, (zonder kenmerk) (0R III/97663 L0) 6 januari 1983, BO/KL/I (OB UI/97682 L0) 10 januari 1983, VO/AV/J (OR/23 J * S) 27 januari 1983, VO/LMB/J-l< (0B/2U6 S) 28 januari 1983, VO/AV/J (0R/2&5 3) it februari 1983, (zonder kenmerk) (UR [.11/97879 L0) 8 februari 1983, Dl/SC/J-125.'56 (0B WI/99 T) M*n 9*lt«v* bti h«r antwoord dagtekening «n nummir von àtt schftyvtn t» v«rm«ld«n

2 -2-9 februari 1983, BO/KL/ (OR Ui/97905 LO) 10 februari 1983, BO/KL/ (OR Ui/97933 LO) 10 februari 1983, BO/KL/ (OR UI/97908 LO) 10 februari 1983, VO/AV/J (OR U/260 S) 22 februari 1983, DGBO/WMO-18/3 (OR II/98OIU LO) 10 maart 1983, DGBO/WMO-I8A (OR UI/98061 LO) 17 maart 1983, V0/AV/J-782.W7 (OR U/277 S) Ter zake van de navolgende scholen: Scholen uitgaande van de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerken (binnen en buiten verband). - sector kleuter- en lager onderwijs - (Noord-Holland) te Amsterdam, de Gereformeerde School te Amsterdam, (ko + lo). te Hilversum, "De Gereformeerde Basisschool, Het Gooi en omstreken". (Zuid-Holland) te Oegstgeest, de Dr. K. Schilderschool. te Berkel en Rodenrijs, de Gereformeerde kleuterschool, Kleuterborch en de lagere school, de Koningin Beatrixschool. te Hardinxveld-Giessendam, de Gereformeerde School te Hardinxveld-Giessendam, ko + glo. te Zwijndrecht, de Gereformeerde School te Zwijndrecht. ko + glo. te Cape11e a/den IJssel, de Gereformeerde School te Capelle a/den IJssel ko + glo te Vlaardingen, de Gereformeerde Lagere School te Vlaardingen. (Utrecht) te Veenendaal, de Gereformeerde School te Veenendaal. te Spakenburg en te Bunschoten, gemeente Bunschoten; de k.o. scholen; Groen van Prinsterer k.o. school, Ds. K. Schilder k.o. school Bunschoten en de "Gereformeerde kleuterschool te Spakenburg": de l.o. scholen, Groen van Prinstererschool (l.o.), de Bavinckschool (te Bunschoten, de Ds. K. Schilderschool), en de kleuterschool het "Bakentje". (alle uitgaande van de Vereniging Gereformeerd Onderwijs te Bunschoten-Spakenburg) Calvijnschool (l.o.) Spakenburg..

3 OR/538 Alg. -3- te Amersfoort, de Petrus Planciusschool, de Lagere School De Regenboog en de Kleuterschool De Regenboog. te Utrecht, de Gereformeerde School te Utrecht. te Leusden, de Gereformeerde kleuterschool te Leusden en de Gereformeerde Lagere school te Leusden. (Zeeland) te Axel, de Gereformeerde Gaspar van de Heyden kleuterschool en de Gereformeerde Gaspar van der Heyden Lagere School. (Brabant) te Best, de Gereformeerde Lagere School "Immanuel". (Gelderland) te Harderwijk, de Fontanus k.o.- en de Fontanus l.o. school, te Zevenaar, de Gereformeerde Lagere School te Zevenaar. te Hat tum, de Gereformeerde School te Hattum. (Overijssel) te Zwolle, de Gereformeerde Kleuterschool te Zwolle en de Gereformeerde Lagere School te Zwolle, te Hasselt, de Gereformeerde School te Hasselt, te Dalfsen, de Gereformeerde School te Dalfsen ko + glo. te Ommen, de (Gereformeerde) Guido de Bréschool ko + glo. te Heemse-Hardenberg, gemeente Hardenberg, de Gereformeerde School te Heemse-Hardenberg. te Mariè'nberg, gemeente Hardenberg, de Gereformeerde kleuterschool te Mariënberg en de Gereformeerde Lagere School te Mariënberg. te Kampen, de Gereformeerde Basisschool, de Mirt ko + glo. te Enschede, de Gereformeerde School te Enschede, ko + glo. te Rouveen, de Gereformeerde Kleuter-, en Lagere School te Rouveen. te Bergentheim, de Gasper Diemerschool voor Gereformeerde Onderwijs te Bergentheim (ko + glo). te Vollenhove-Kadoelen, de Gereformeerde Lagere School te Vollenhoven-Kadoelen. te Emmeloord, gemeente Noord-Oost Polder, de Gereformeerde School te Emmeloord. (Drenthe) te Zuidlaren, de Gereformeerde Lagere School te Zuidlaren. te Meppel, de Gereformeerde kleuterschool te Meppel en de Gereformeerde (lo) Johannes Calvijnschool. te Samen, de Gereformeerde School de Rank ko + glo. te Hoogeveen, de Gereformeerde^Johannes Calvijnschool. te Assen, 2 Gereformeerde kleuterscholen en 2 Gereformeerde Lagere Scholen, welke uitgaan van de 'Gereformeerde School vereniging te Assen.

4 OR/538 Alg. -i>- (Groningen) te. Bedum, de Gereformeerde School te Bedum. te Leek, de Gereformeerde Kleuterschool te Leek en de Gereformeerde (lagere) School te Leek. te Leens, de Gereformeerde Basisschool te Leens. te Schildwolde, gemeente Slochteren en te Slochteren, de Gereformeerde Lagere School te Schildwolde, en de Gereformeerde kleuterschool te Slochteren. te Westernieland, gemeente Eenrum, de Gereformeerde School te Westernieland. te Delfzijl, de Gereformeerde School Het Baken. te Grootegast, de Gereformeerde School te Grootegast. te Hoogezand, gemeente Hoogezand-Sappemeer, de Gereformeerde School te Hoogezand. te Stadskanaal, de Gereformeerde kleuterschool te Stadskanaal en de Gereformeerde Lagere School; de Piet Prins School. te Mussel, gemeente Stadskanaal, de Gereformeerde Lagere School te Mussel. te Ten Boer, de Gereformeerde kleuterschool, Het Erfdeel en de Gereformeerde Lagere School Ten Boer. te Enumatil, gemeente Zuidhorn, "De Gereformeerde Lagere School te Enumatil", en "De Gereformeerde kleuterschool te Enumatil". (Friesland) te Haulerwijk, gemeente Oost-Stellingwerf, de Gereformeerde Lagere School te Haulerwijk. te Heereveen, de Gereformeerde School te Heereveen. te Dokkum, de Gereformeerde School te Dokkum. te Ureterp, gemeente Opsterland, de Gereformeerde School te Ureterp ko + glo. te Leeuwarden, de Gereformeerde kleuterschool de ark, en de gereformeerde Lager* School, Johannes Bogermanschool. te Kootstertille, gemeente Achtkarspelen, de Gereformeerde School te Kootstertille. te Drachten, gemeente Smallingerland, de kleuter en basisschool te Bouwsteen, de k.o. school "Het Fundament" en de l.o. school "Het Fundament". (Oostelijk-Flevoland) te Dronten, de Gereformeerde School te Dronten. te Lelystad, de Gereformeerde Lagere School te Lelystad. - sector voortgezet onderwijs - (Noord-Holland) te Bloemendaal, de Gereformeerde Mavo. (Utrecht) te Amersfoort, de Gereformeerde Scholengemeenschap Amersfoort (vwo, mavo, p.a. en Klos)

5 OR/538 Alg. -5- de Scholengemeenschap voor Gereformeerd beroepsonderwijs (l.t.o. en l.h.n.o.) de Gereformeerde Scholengemeenschap Amersfoort (vwo, havo, mavo), te Bunschoten-Spakenburg, de Gereformeerde School voor H.N.O. "Idelette van Buren". (Zuid-Holland) te Rotterdam, de Gereformeerde Scholengemeenschap Rotterdam (gymnasium, atheneum, havo, mavo). (Overijssel) te Hardenberg, de Gereformeerde School voor M.a.v.o. (Drenthe) te Meppel, de Hendrik de Cockschool voor Gereformeerde Mavo. (Groningen) te Zuidhorn, de School voor Gereformeerd Mavo te Groningen, de Scholengemeenschap voor Gereformeerd Beroepsonderwijs Groningen (l.t.o., l.h.n.o., m.h.n.o. en m.b.v.o.). de Gereformeerde Pedagogisch Academie te Groningen "Albertus Zijlstra" (p.a. en Klos). Gereformeerd Lyceum/H.a.v.o./M.e.a.o. te Groningen. (Friesland) te Drachten, de Middenschool/Mavo. te Leeuwarden, de Prof. Dr. S. Greijdanusschool voor mavo. Scholen op Reformatorische Grondslag (uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Bond in de Nederlands Hervormde Kerk). - sector kleuter- en lager onderwijs - (Noord-Holland) te Hilversum, de Petrus Dathenusschooi (l.o.). (Zuid-Holland) te Leiden, Leiderdorp de k.o. school Mirjam, en de l.o. Gomarusschool. te Puttershoek, de Petrus JDathenusschool (l.o.). te Maasdam, de Rehoboth (l.o.) school. te Papendrecht, de Augustinus k.o.- en de Augustinus l.o. school. te Dordrecht, de k.o. school "Kleuterhof", de l.o. school Ds. J. Bogermans.

6 OR/538 Alg. -6- te Krimpen aan den IJssel, de k.o. school Samuel, de Jac. Koelman k.o. school en de Jac. Koelman l.o. school, en de Joh. Calvijn l.o. school. te Leerdam, de Calvijn k.o.- en de Calvijn l.o. school. te Gouda, de k.o. Prins Willem Alexanderschool, en de l.o. Graaf Jan van Nassauschool. te Boskoop, k.o. school Samuel, en de l.o. Eben Haëzerschool. te Alblasserdam, de k.o. school De Eerste Stap, en de l.o. school Ds. Johannes Beukelschool. te Ouddorp, gemeente Goedereede, k.o. school Prinses Margriet, (l.o.) School met de Bijbel op Gereformeerde Grondslag, Koningin Beatrix. te Hendrik-Ido-Ambacht, de k.o. scholen Benjamin en Samuel, en de l.o. scholen Willem de Zwijer School en Stadhouder Willem III school. te Poortugaal, de l.o. en k.o.-scholen Ds. Jac. Koelmanschool. te Oud-Beijerland, de Eben Haëzer (l.o.) school. te Gorinchem, de Ds. Koelmanschool. te Middelharnis, "de School op Gereformeerde Grondslag te Middelharnis". te Woerden, de k.o. school Benjamin en de Jan de Bakkerschool (l.o.). (Zeeland) te Goes, de k.o. school Benjamin, de k.o. school Mirjam, de Ds. Koelmanschool (l.o.), en de (l.o.) Dr. C. Steenblokschool. te Meliskerke, gemeente Mariekerke, de k.o. school De Schutte en de l.o. school Boazschool. te Oosterland, gemeente Duiveland de k.o. school- en de l.o. school Ds. J. Bogermanschool. te Rillanth-Bath, gemeente Reimerswaal, de Basisschool op Reformatorische Grondslag. te Borssele, gemeente Borsele, de k.o. Ds. G.H. Kerstenschool en de l.o. Ds. G.H. Kerstenschool. te Yerseke, gemeente Reimerswaal de k.o. school De Rank en de l.o. school Dr. A. Comrieschool - Kruiningen. te Krabbendijke, gemeente Reimerswaal, de Juliana k.o.- en de Juliana l.o. school. te Waarde, gemeente Reimerswaal de l.o. school op Gereformeerde Grondslag te Waarde. te Terneuzen, de k.o. D.L. Aangeenbrugschool en de l.o. D.L. Aangeenbrugs chool. te Kapelle, de k.o. school Prins Willem Alexander, en de l.o. school Juliana van Stolbergschool. te Stavenisse, gemeente Tholen, de (l.o.) Rehobothschool. te 's-gravenpolder, gemeente Borsele, de k.o. school Prins Willem Alexander en de l.o. school Koningin Julianaschool. (Noord-Brabant) te Andel, gemeente Woudrichem, de Ds. Gisbertus Voetiusschool.

7 OR/538 Alg. -7- te Werkendam, de k.o. Benjamin, en de l.o. school Ds. Groenewegenschool. (Utrecht) te Rhenen l.o. school Willem Teilinckschool, de Reformatorische k.o. school en de Eben Haëzerschool (k.o.). te.doorn, de Gisbertus Voetiusschool (l.o.). te Amersfoort de Reformatorische School (l.o.) en de Reformatorische k.o. school, te Veenendaal, de k.o. en de l.o. Dr. C. Steenblokschool de Joh. Calvijn-k.o. school en de Joh. Calvijn l.o. school. (Gelderland) te Kootwijkerbroek, gemeente Barneveld, de Rehoboth k.o. en de Rehoboth l.o. school. te "leldermalsen, gemeente Geldermal sen, de Rehobothschool g. l.o. de Tuinfluiter k.o. te Scheroenzeel, de Wittenberg k.o.- en de Wittenberg l.o. school, te Uddel, gemeente Apeldoorn, de Rehoboth k.o.- en de Rehoboth l.o. school. te Nunspeet, de k.o. scholen "Het Stekje*', en de Hidderschool, en de l.o. scholen, Dr.. A. van Stuyvenbergschool, en de Ds. C. de Ridderschool. te Opheusderi, ";ïe H.ristelijke School voor Basisonderwijs op Gereformeerde Grondslag". te Speuld, gemeente Êrmelo, op Gereformeerde Grondslag de k.o. en l.o. school. te '..'aardenburg, de Eben Haëzerschool (k.o. - l.o.). te Bennekom, gemeente Ede, de Eben Haëzer School (k.o. - l.o.). te Barneveld, de Eben Haëzerschool (k.o. - l.o.) de Chr. k.l. school Benjamin, en de Ds. Fraanjeschool (l.o.). te Oldebroek, de Eben Haëzerschool (l.o.). te Elspeet, gemeente Nunspeet, Eben Haëzerschool (k.o. - l.o.). (Overijssel) te Genemuiden de Rehobothschool (k.o. en l.o. school). te Rouveen, gemeente Staphorst, de Hervormde Basisschool, De Triangel. te Kampen, de k.o. school Ds Lentevreugd, en de l.o. school Groen van Prinstererschool. te Grafhorst, gemeente TJsselmuiden, de k.o.- en de l.o. school te Grafhorst op Gereformeerde Gromlslag. te Vrieseveen de k.o. en de l.o. school Ds. Johannes Bogermanschool. \ ('Friesland) t<* Drachten, gemeente Smallingerlan i, dt- Eben Haëzerschool (l.o.)..-

8 OR/538 Alg sector voortgezet onderwijs - (Zuid-Holland) te Gorinchem, de Gomarus Mavo. te Dordrecht, de Ds. B. Lydiusschool voor m.a.v.o. (Zeeland) te Goes, de Voetius-scholengemeenschap voor h.a.v.o. en m.a.v.o. (Utrecht) te Amersfoort, de Van Lodensteinscholengemeenschap voor v.w.o. - h.a.v.o. - m.a.v.o. de Udemans-scholengemeenschap voor l.t.o. en h.n.o. (Gelderland) te Uddel, de Christelijke Scholengemeenschap voor m.a.v.o. en l.h.n.o. "Koningin Juliana". (Overijssel) te Rouveen, de "Christelijke Scholengemeenschap" voor m.a.v.o. en l.t.o. Scholen met De (n) Bijbel (uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, de Oud Gereformeerde Gemeenten, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk, de Confessionele richting in de Nederlands Hervormde Kerk). (Zuid-Holland) te Streefkerk Chr. l.o.- en k.o. school. te Nieuw-Beijerland, "Scholen met de Bijbel Nieuw Beijerland" (k.o. + g.l.o.) te Sommelsdijk, gemeente Middelharnis, de "(Christelijke-Nationale) Basis- en Kleuterschool te Sommelsdijk". (Zeeland) te Aagtekerke, gemeente Mariekerke, de Jonkheer Willem Versluysschool (l.o. + k.o.). te Scherpenisse, gemeente Tholen, Oud Gereformeerde k.o. school. te Kapelle, de k.o. en l.o. school Juliana van Stolbergschool. te Scherpenisse, gemeente Tholen, de Groen van Prinstererschool met de Bijbel (l.o.). te Nieuwerkerk, gemeente Duiveland "School met den Bijbel te Nieuwerkerk" (l.o.) te Oostdijk, gemeente Reimerswaal, de k.o. school De Puttertjes en de "Christelijke School met de Bijbel te Oostdijk" (l.o.). te Nieuwerkerk "de Kleuterschool met den Bijbel".

9 OR/538 Alg. -9- (Utrecht) te Nieuwer Ter Aa, gemeente Breukelen, de k.o. school Benjamin, en de "Lagere School met de Bijbel te Nieuwer Ter Aa". te Montfoort, de k.o. school De Zonnestraal, en de l.o. school met de Bijbel (Ver. Obadja). te Maartensdijk, "De School met de Bijbel te Maartensdijk" (l.o. + k.o. heb Molentje). (Gelderland) te Ede, school Stadhouder Willem III school (l.o. k.o.). te Ederveen, gemeente Ede, de Calvijnschool (met den Bijbel) (k.o. + l.o.). (Overijssel) te Urk, de k.o. school Samuel, en de l.o. school Johannes Calvijnschool, de k.o. school Dr. Maarten Lutherschool en de l.o. school Dr. Maarten Lutherschool. te Staphorst, de k.o. scholen Chr. k.o. school "Meester Boldewijnlaan", Chr. k.o. school "Meesterveg", de Willem de Zwijjer k.o. school, en de Ds. H. Doornveld k.o. school; dé Prins Maurits k.o. school, Dr. Maarten Luther k.o. school: ie l.o. scholen, de Wi llem-alexanderschool, de Willen de Zwi j.vrschool, de- Ds. ii. Doornveldschool, de Prins Mauritsschool en de Dr. Maarten Lutherschool (alle uitgaande van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen met de Bijbel 6> Staphorst), te Karaperzeedijk, gemeente Genernuiden, dt- kleuterschool met de Bijbel, C.N.S. de lagere school met de Bijbel, C.N.S. de Driester. (Drenthe) te Schoonoord, gemeente Sleen, de christelijk nationale school, de Slagkrooie en de Christelijke Nationale kleuterschool Prinses Marijke. School voor bijzonder neutraal onderwijs * te Amsterdam, de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (Vrije School), School uitgaande van de Joodse Gemeenschap te Amsterdam, (Stichting) Joodse Kindergeraeenschap Cheider ko + lo. Protestants-Christelijke Scholen op 'alvinisti sche Grondslag (Zuid-Holland) te Ridderkerk, U kleuterscholen. \

10 OR/538 Alg. -lüde kleuterschool Rozemarijntje de kleuterschool De Woelwaaiers de kleuterschool Benjamin de kleuterschool 't Ankertje 5 lagere scholen; de Rehobothschool de Eben Haëzerschool de Maranathaschool de Immanuelschool de Lagere school de Ark, alle uitgaande van de Vereniging voor Christelijk Kleuteren Lager onderwijs "Laat de Kinderkens tot Mij komen" te Ridderkerk. (Gelderland) te Hulshorst, gemeente Nunspeet, Prinses Beatrix (l.o.) school, en de Prinses Marijke Kleuterschool. (Friesland) te 3oornbergum, gemeente Smallingerland "De Christelijke lagere en kleuterschool 3y de Boarne". a. Met uitzondering van de onder b en c vermelde gevallen is de Raad van oordeel dat genoegzaam is aangetoond, dat deze verzoeken zijn gebaseerd op gronden die verband houden met de godsdienstige overtuiging die aan deze scholen ten grondslag ligt. Uit de hierbij door de schoolbesturen verstrekte gegevens blijkt tevens dat ter zake van al deze verzoeken is voldaan aan het bepaalde in artikel 18, eerste lid, tweede volzin van de Wet. De Raad acht ter zake van deze verzoeken dan ook termen aanwezig voor toepassing van artikel 18, eerste lid, van de Wet medezeggenschap onderwijs, en geeft u derhalve in overweging op de onderhavige verzoeken in gunstige zin te reageren. Voor wat de duur der ontheffing aangaat wijst de Raad hierbij op het feit dat deze scholen in de komende jaren steeds meer bevolkt zullen worden door een jongere generatie van leerlingen, ouders en personeel, bij wie een regeling zoals in deze wet neergelegd op de hiervorengenoemde gronden wellicht minder verzet zal ontmoeten. Bijgevolg meent de Raad u in dit kader nadrukkelijk te moeten wijzen op het bepaalde in artikel 18, derde lid, van de Wet, en u in overweging te geven te dezer zake de nodige alertheid te betrachten. b. Ter zake van het verzoek om advies van 15 maart 1983, VO/AV/J 782.UU7 (OR U/277 S) ten behoeve van het Gereformeerd Lyceum/H.a.v.o./M.e.a.o. te Groningen is de Raad de volgende

11 -11- j opvatting toegedaan. Door het schoolbestuur is hierbij op genoegzame wijze aangetoond, dat dit verzoek is gebaseerd op gronden die verband houden met de godsdienstige overtuiging die aan deze school ten grondslag ligt. Blijkens de door het schoolbestuur verstrekte gegevens wordt dit verzoek echter door minder dan twee derde van het personeel ondersteund. In weerwil van het pleidooi van het schoolbestuur ora niettemin ontheffing van de voorschriften van de Wet medezeggenschap onderwijs te verlenen op grond van het materieel criterium dat een aanmerkelijk deel van de geledingen ouders en personeel het verzoek heeft ondersteund, is de Raad van oordeel dat, nu hierbij niet voldaan wordt aan het bepaalde in artikel 18, eerste lid, tweede volzin van deze wet, voor toepassing van dit artikel in dezen geen grondslag aanwezig is. Het schoolbestuur wijst in zijn verzoek tevens op de omstandigheid dat voor Je uitvoering van de voorschriften van deze wet op voormelde school nauwelijks enig draagvlak aanwezig is. Te dier zake verwijst de Raad naar het bepaalde in artikel 17, eerste lid, van de Wet. Daar hierbij echter niet om toepassing van voormeld artikel is verzocht, geeft de Raad u resumerend in overweging op het onderhavig verzoek in afwijzende zin te reageren. Ten slotte merkt de Raad op het waardevol te achten dat ook door de Toetsingscommissie Wet medezeggenschap onderwijs hiervan wordt kennis genomen, en geeft u derhalve in overweging om deze zaak tevens r»nn voormelde commissie voor te leggen. Met betrekking tot het verzoek om advies van 10 januari 1983, VO/AV/J-779.1'1 (OR/234 S) merkt de Raad ter zake van het bij punt 13 van voormeld verzoek bedoelde door Ie Open Schoolgemeenschap Bijlmer te Amsterdam gedane verzoek om ontheffing het volgende op. Blijkens het onderwerpelijk verzoekschrift is dit verzoek om ontheffing van de bepalingen van de V/et medezeggenschap onderwijs niet gebaseerd op gronden die verband houden met een godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging, die aan de school ten grondslag ligt. De grondslag van dit verzoek ligt veeleer in een afweging door de betrokkenen binnen de school met betrekking tot de concrete vormgeving van de medezeggenschap zoals deze in deze Wet is vastgelegd. Waar het schoolbestuur etelt dat er aan deze school al elf jaar een inspraakstructuur bestaat die naar wens functioneert, is de Raad dan ook van oordeel, dat hierbij geen verzoek om ontheffing of vrijstelling van de bepalingen van de Wet medezeggenschap onderwijs m AI. de orde dient te zijn,

12 OR/538 Alg doch eerder een verzoek om vervanging van deze wettelijke bepalingen door daaraan uit een oogpunt van medezeggenschap gelijkwaardige maar aan de situatie aangepaste bepalingen. In dit verband verwijst de Raad naar het bepaalde in artikel 17, eerste lid van de Wet. Daar hierbij echter niet om toepassing van voormeld artikel is verzocht, geeft de Raad u resumerend in overweging op dit verzoek in afwijzende zin te reageren. Namens de Onderwijsraad, "JH / / ' X (prof. dr. I.A. Diepenhorst, voorzitter),.. (.. - (mr. H. Drop, algemeen, secretaris)..

Hersteld Hervormde Kerk SEPA Incassant ID t.b.v. het Euro-incassocontract

Hersteld Hervormde Kerk SEPA Incassant ID t.b.v. het Euro-incassocontract Nr. Naam Soort Incassant-ID HHK 100452 Hersteld Hervormde Gemeente Aalst Gemeente/kerkvoogdij 302699390452 100453 Hersteld Hervormde Gemeente Abbenbroek Gemeente/kerkvoogdij 302699390453 100454 Hersteld

Nadere informatie

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo

Overijssel FRYSLÂN DRENTHE FLEVO- LAND DUITSLAND. Zwolle GELDERLAND. Steenwijk* Giethoorn* Hardenberg* Kampen* Vecht* Ommen* Nijverdal* Almelo Vecht* 1 met namen Overijssel FRYSLÂN DRENTHE Steenwijk* Giethoorn* FLEVO- LAND Hardenberg* Kampen* DUITSLAND Zwolle Ommen* SALLAND* IJssel Deventer Nijverdal* Rijssen* Almelo Oldenzaal* TWENTE Hengelo

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG-18152

BELEIDSREGEL BR/REG-18152 BELEIDSREGEL Bijlage Overzicht standplaatsen zoals in het Referentiekader Spreiding en Beschikbaarheid 2017 Standplaats Regionr RAV Plaats Inwoners Inw klasse OAD gewogen OAD-klasse gewogen 9364 1 RAV

Nadere informatie

Naam. RSINnr Diaconie Hersteld Hervormde Evangelisatie Zaltbommel Diaconie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Aalst

Naam. RSINnr Diaconie Hersteld Hervormde Evangelisatie Zaltbommel Diaconie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Aalst Naam RSINnr Diaconie Hersteld Hervormde Evangelisatie Zaltbommel 824142858 Diaconie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Aalst 824142895 Diaconie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Abbenbroek 808472069

Nadere informatie

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen.

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 Opnieuw toename van deelauto s Het aantal deelauto s in Nederland is tussen september 28 en maart 29 met

Nadere informatie

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's Bevolking per 1 januari 2015 Gemeente inwoners Gemeente inwoners Aa en Hunze 25.203 Marum 10.311 Achtkarspelen 27.983 Menaldumadeel 13.612 Ameland 3.590 Menterwolde

Nadere informatie

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s. Regio s

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s. Regio s Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s Regio s Bevolking per 1 januari 2013 Gemeente inwoners Gemeente inwoners Aa en Hunze 25.541 Loppersum 10.292 Achtkarspelen 28.110 Marum 10.382 Ameland 3.525

Nadere informatie

RMC Factsheet. RMC Regio 30 Zuid-Holland-Zuid

RMC Factsheet. RMC Regio 30 Zuid-Holland-Zuid RMC Regio 30 Zuid-Holland-Zuid RMC Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 RMC regio 30 : Zuid-Holland-Zuid Dit document

Nadere informatie

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC

Alkmaar BCC BCC. Almere-Buiten BCC. Amersfoort BCC. Amsterdam BCC. Apeldoorn BCC. Arnhem BCC. Barendrecht BCC. Beek BCC. Bergen op Zoom BCC Almere-Buiten Barendrecht Beek Bergen op Zoom Beverwijk Den Helder Ede Emmen Heerlen Helmond Hengelo Hilversum Hoogeveen Hoorn Leidschendam Lelystad Middelburg Muiden Oosterhout Oss Purmerend Roosendaal

Nadere informatie

Ds. H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. Gedeeltelijk gesloten (zie inventaris)

Ds. H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. In overleg met H.J. Boiten. Gedeeltelijk gesloten (zie inventaris) Ds. H.J. Boiten Archiefblokgegevens Archiefnummer: Archiefnaam: Ds. H.J. Boiten Begin-eindjaar: 1860-2005 Omvang: 51 dozen / 5,6m. Plaats: EE8-EE13 Bewerker: Erik de Roode Datum bewerking: 11 feb 2019

Nadere informatie

2e Paasdag maandag 17 april

2e Paasdag maandag 17 april T-Shop 14 zondag 16 Alkmaar 10:00-18:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almelo 10:00-17:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almere Traverse 10:00-18:00 gesloten

Nadere informatie

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter

Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik 21 tweede halfjaar Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 - Aantal deelauto s stijgt licht grote en middelgrote steden blijven achter In september

Nadere informatie

van Stichting Administratiekantoor Dataland Datum: 1 december 2010

van Stichting Administratiekantoor Dataland Datum: 1 december 2010 Betreft: Verslag gecombineerde aandeelhouders- en certificaathoudersvergadering DataLand B.V. en Bestuursvergadering van Stichting Administratiekantoor Dataland Datum: 1 december 2010 Locatie: VNG ten

Nadere informatie

Toelichting 09193479 gevolgd door het unieke nummer Index

Toelichting 09193479 gevolgd door het unieke nummer Index Toelichting Begin 2014 wordt de huidige Nederlandse incasso vervangen door een Europese variant: de Euro-incasso. Dat betekent dat zowel de kerk als de bank een aantal wijzigingen moeten doorvoeren. Eén

Nadere informatie

Bijlage 1 Gemeenten die (nog) niet deelnemen aan LAA peildatum: mei 2017

Bijlage 1 Gemeenten die (nog) niet deelnemen aan LAA peildatum: mei 2017 Bijlage 1 Gemeenten die (nog) niet deelnemen aan LAA peildatum: mei 2017 Gemeentenaam Inwoners Provincie Deelname in voorbereiding 1 Gemeente Aa en Hunze 25.243 Drenthe 2 Gemeente Aalburg 13.038 Noord-Brabant

Nadere informatie

Uitslag beste scholen W4Kangoeroewedstrijd 2014 Middelbare scholen (VO)

Uitslag beste scholen W4Kangoeroewedstrijd 2014 Middelbare scholen (VO) Uitslag beste scholen W4Kangoeroewedstrijd 2014 Middelbare scholen (VO) Schoolnaam Plaats Score VMBO 1 1. Jc Pleysierschool Afd. Westerbeek College 's-gravenhage 77.9 2. Beatrix College Tilburg 77.6 2.

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

Wie Waar Wanneer 2018

Wie Waar Wanneer 2018 Wie Waar Wanneer 2018 Vaardigheidstoetsen voor de Brandweer kijk op de site www.abwc.nl Provinciale vaardigheidstoets Klasse 112 1e Ronde Gewestelijk Klasse 112 PLOEGEN 1e RONDE 10 maart Gelderland 10

Nadere informatie

Rapport Totaaltelling MEDIAWIJSHEID-gerelateerde maatschappelijke stagiaires in bibliotheken / Schooljaar 2010-2011

Rapport Totaaltelling MEDIAWIJSHEID-gerelateerde maatschappelijke stagiaires in bibliotheken / Schooljaar 2010-2011 Rapport Totaaltelling MEDIAWIJSHEID-gerelateerde maatschappelijke stagiaires in bibliotheken / Schooljaar 2010-2011 Dit rapport bevat de totaaltelling van mediawijsheid-gerelateerde maatschappelijke stagiaires

Nadere informatie

2005 Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen

2005 Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen Procentueel sterkst gestegen grafkosten in de provincie Drenthe Drenthe 1 Dr Aa & Hunze 998 78,58% Periode 30 jaar 2 Dr De Wolden 704 58,86% 3 Dr Borger-Odoorn 433 52,80% Gemeenten met de hoogste grafkosten

Nadere informatie

AANBIEDINGSBRIEF PAMFLET

AANBIEDINGSBRIEF PAMFLET AANBIEDINGSBRIEF PAMFLET Genemuiden, 26 april 2013 Geachte dame/heer, Zoals u bekend is, heeft de onderwijsraad aan de staatssecretaris een advies uitgebracht waar men vraagt om een actief beleid inzake

Nadere informatie

LEDEN LEDENRAAD. Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden. Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland

LEDEN LEDENRAAD. Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden. Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland LEDEN LEDENRAAD Protestantse Kerk Nederland (voorheen Nederlandse Hervormde Kerk): 20 leden Woonplaats Dhr. A.P. Beekman Krabbendijk Zeeland Mw. M.J.T. den Besten-Blom Harderwijk Gelderland Mw. E. Bette

Nadere informatie

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid.

2. Het vierde lid vervalt, onder vernummering van het vijfde tot en met achtste lid tot vierde tot en met zevende lid. 32 021 Wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Wet op de rechterlijke indeling, het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en enkele andere wetten naar aanleiding van de evaluatie van

Nadere informatie

Memo. Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Van Datum Onderwerp. Doorkiesnummer Bijlage(n)

Memo. Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Van Datum Onderwerp. Doorkiesnummer Bijlage(n) Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz 3 september 2008 Statistieken gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 010-282 5753 - Het aantal deelauto s in Nederland groeit snel en het einde van de groei is

Nadere informatie

Kengetallen 1 oktober 2014

Kengetallen 1 oktober 2014 Kengetallen 1 oktober 2014 Kengetallen Kompas oktober 2014 Toelichting op de Kengetallen van Kompas per 1 oktober 2014 Doel: op een eenduidige, transparante en efficiënte manier kengetallen verzamelen

Nadere informatie

Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt.

Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Theatertour VSK 2012/ 13 Nieuwegein 26juli 2012 Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Jaaroverzicht I Datum Plaats 24 september Amersfoort

Nadere informatie

Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur

Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur Uitslagen stemmingen buitengewone ALV VNG 17 november 2014 Account Gemeente Agenda Item Uitslag 12345 Aa en Hunze 4. Invulling vacatures in bestuur en commissies JA 12348 Aalten 4. Invulling vacatures

Nadere informatie

Amersfoort Utrecht Dhr. Menno Tigelaar wethoudertigelaar@amersfoort.nl. Amsterdam Noord-Holland Dhr. Abdeluheb Choho Abdeluheb.Choho@amsterdam.

Amersfoort Utrecht Dhr. Menno Tigelaar wethoudertigelaar@amersfoort.nl. Amsterdam Noord-Holland Dhr. Abdeluheb Choho Abdeluheb.Choho@amsterdam. Leden vereniging GDO 2015 Achtkarspelen Friesland Dhr. M. van der Veen m.vanderveen@achtkarspelen.nl Alblasserdam Zuid-Holland Dhr. Arjan Kraijo a.kraijo@alblasserdam.nl Alkmaar Noord-Holland Dhr. J.P.

Nadere informatie

Top 10 scholen VO. Categorie/school Plaats Score. 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Uden Elzendaalcollege Boxmeer 79.8

Top 10 scholen VO. Categorie/school Plaats Score. 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Uden Elzendaalcollege Boxmeer 79.8 Top 10 scholen VO Categorie/school Plaats Score VMBO 1 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Uden 82.3 2. Elzendaalcollege Boxmeer 79.8 3. Christelijk Lyceum Apeldoorn Apeldoorn 77.0 4. Hooghuis, Lokatie Mondriaan

Nadere informatie

REFERENTIELIJST GEMEENTEN. Bestuurssecretaresse. Teamleider Bestuurssecretariaat. Directiesecretaresse. Procesbegeleider Agendakamer.

REFERENTIELIJST GEMEENTEN. Bestuurssecretaresse. Teamleider Bestuurssecretariaat. Directiesecretaresse. Procesbegeleider Agendakamer. REFERENTIELIJST GEMEENTEN Almere Teamleider Bestuurssecretariaat Alkmaar Procesbegeleider Agendakamer Teamleider Amersfoort Amsterdam Amsterdam Dienst ICT Directie- bestuurssecretaresse Amsterdam Dienst

Nadere informatie

Bijlage 2: Overzicht dienstkringen met ijkjaren 1896, 1924, 1968, 1985 en 2000 Behoort bij de publicatie:

Bijlage 2: Overzicht dienstkringen met ijkjaren 1896, 1924, 1968, 1985 en 2000 Behoort bij de publicatie: Bijlage 2: Overzicht dienstkringen 1884-2005 met ijkjaren 1896, 1924, 1968, 1985 en 2000 Behoort bij de publicatie: 1-2-2016 Henk van de Laak ISBN: 978-94-6247-047-7 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Toelichting: U mag deze tool vrij gebruiken voor het bepalen van uw leerdoelen voor de training of cursus beoordelingsgesprekken.

Toelichting: U mag deze tool vrij gebruiken voor het bepalen van uw leerdoelen voor de training of cursus beoordelingsgesprekken. HULP BIJ HET BEPALEN VAN UW LEERDOELEN VOOR DE TRAINING OF CURSUS BEOORDELINGSGESPREKKEN Algemene gegevens Uw naam: Naam organisatie waar u werkt: Uw mobiele nummer: Uw email-adres. Uw functie: Huidige

Nadere informatie

Kengetallen 1 oktober 2015

Kengetallen 1 oktober 2015 Kengetallen 1 oktober 2015 Toelichting op de Kengetallen van Kompas per 1 oktober 2015 Doel: op een eenduidige, transparante en efficiënte manier kengetallen verzamelen die in verband staan met de verwijzingspercentages.

Nadere informatie

Zeven weken lang acties met Allure

Zeven weken lang acties met Allure Zeven weken lang acties met Allure 13 april t/m 29 mei 2015 * Mits toegepast en onderhouden volgens voorgeschreven verfsysteem. Kijk op sigma.nl/voorjarenklaar voor de voorwaarden. Met 10 jaar garantie*

Nadere informatie

Kleine Synode van de Protestantse Kerk in Nederland

Kleine Synode van de Protestantse Kerk in Nederland 1 Kleine Synode van de Protestantse Kerk in Nederland Voorlopig besluit tot herindeling van de gemeenten in classes als gevolg van het besluit van de generale synode d.d. april 2016 inzake het rapport

Nadere informatie

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Klinische opname Ziekenhuis Plaats Dagopname Dagmortaliteit Klinische mortaliteit % dag % kliniek Stg. Medisch Centrum Alkmaar Alkmaar 30.641 33.947 0 765 0,00 2,25 Ziekenhuisgroep

Nadere informatie

Voorstel tot herindeling van de gemeenten in classes

Voorstel tot herindeling van de gemeenten in classes 10 Voorstel tot herindeling van de gemeenten in classes Kleine Synode 23 november 2016 KS 16-15 Voorstel tot herindeling van de gemeenten in classes als gevolg van het besluit van de generale synode d.d.

Nadere informatie

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x PAV Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Loc.Goes Loc. Zierikzee Loc. Vlissingen Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) Loc. Sliedrecht Loc. Zwijndrecht Alrijne Ziekenhuis,

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING INBOEDELVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.656 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

Planningsoverzicht per 1 april 2015

Planningsoverzicht per 1 april 2015 Planningsoverzicht per 1 april 2015 Planning van aanbieden van de slimme meter tot 2020 Drenthe COEVORDEN 7741 Enexis 2015 Kwartaal 1 41,3% Groningen GRONINGEN 9746 Enexis 2015 Kwartaal 1 54,1% Groningen

Nadere informatie

Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE

Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE Catalogus stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE Overzicht van de verstrekte stempels NIETIG AFGESCHREVEN TE in rechthoekig model. Proefstempel NIETIG (zonder AFGESCHREVEN TE) NAPR 0001 AMSTERDAM 1912-06-17 Postkantoren:

Nadere informatie

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64 A Aalten-Bredevoort 7461 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Almere 8200 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Alphen aan den Rijn 1000 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amersfoort 3900 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amstelveen 1000 304 mhz 6875

Nadere informatie

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21

Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 Naam Plaats donderdag 20 dec vrijdag 21 dec Koopzondag 23 dec dinsdag 25 dec woensdag 26 december 1828 Alkmaar WC de Mare open tot 21 uur open tot 21 uur open van 09:00 tot 17:00 Gesloten Gesloten 1887

Nadere informatie

Provincie Groningen. Provincie Friesland

Provincie Groningen. Provincie Friesland Groningen Ikea Groningen Sontweg 9 9723 AT GRONINGEN Provincie Groningen Winschoten NS Station bij de bushaltes Stationsweg 22 9671 AN Winschoten Delfzijl Station, aan de voorzijde Kornputplein 1 9934

Nadere informatie

Duurzame huizen. met een verhaal

Duurzame huizen. met een verhaal Duurzame huizen met een verhaal NIEUW: Verkiezing duurzaamste huis 2018 Fam. De Vries uit Berltsum Fam. Westerink uit Doornspijk Fam. Van Laarhoven uit Oirschot Fam. Dillerop uit Leeuwarden Fam. Maters

Nadere informatie

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden

Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden SZW «Wet inschakeling werkzoekenden» Wijziging Regeling uitvoering en financiering Wet inschakeling werkzoekenden in verband

Nadere informatie

Vraag en antwoord voor docenten. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet

Vraag en antwoord voor docenten. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet Vraag en antwoord voor docenten Steun waar nodig Speciaal waar het moet Regulier waar mogelijk, steun waar nodig, speciaal waar het moet Alle kinderen moeten een plek krijgen op een school die past bij

Nadere informatie

Zes weken lang acties met Sigmapearl

Zes weken lang acties met Sigmapearl Zes weken lang acties met Sigmapearl 14 september t/m 25 oktober 2015 Nu ook in Satin. Doekje erover. Klaar! Sigmapearl Clean Matt. Waarschijnlijk de best reinigbare matte muurverf ter wereld. Verras uw

Nadere informatie

Leges gastouder Landelijk Register Kinderopvang

Leges gastouder Landelijk Register Kinderopvang Leges gastouder Landelijk Register Kinderopvang Leges gastouder Landelijk Register Kinderopvang Leges gastouder Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen Sommige gemeenten brengen leges in rekening

Nadere informatie

Najaar 2015 WOONINSPIRATIE 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN. Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl

Najaar 2015 WOONINSPIRATIE 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN. Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl Najaar 2015 WOONINSPIRATIE Kijk voor nog meer inspiratie op www.colorsathome.nl 20% KORTING OP GORDIJNEN & PVC VLOEREN STEEN & STAAL Steen & staal, aangevuld met grof hout, zorgen voor een industriële

Nadere informatie

De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015. De keiharde lak voor binnen.

De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015. De keiharde lak voor binnen. De keiharde lakweken 2 februari t/m 13 maart 2015 De keiharde lak voor binnen. Zes weken lang keiharde acties Van 2 februari t/m 13 maart 2015 staat uw Sigma verkooppunt in het teken van de nieuwe kwaliteit

Nadere informatie

Omgevingscan timemanagement

Omgevingscan timemanagement Omgevingscan timemanagement Uw naam: Functie: voorbeeldrt werkvoorbereiders INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... Inleiding... Eerste indruk... Vergaderingen... Cultuur... Werkomgeving... Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014)

Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014) Vereniging Eigen Huis - Rioolheffing steekproef 109 gemeenten (per november 2014) Ranglijst rioolheffing Gemeente Rioolheffing Meerpersoons 2014 Rioolheffing Meerpersoons 2015 Verandering Rioolheffing

Nadere informatie

Vraag en antwoord voor ouders. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet

Vraag en antwoord voor ouders. Steun waar nodig. Speciaal waar het moet Vraag en antwoord voor ouders Steun waar nodig Speciaal waar het moet Regulier waar mogelijk, steun waar nodig, speciaal waar het moet Alle kinderen moeten een plek krijgen op een school die past bij hun

Nadere informatie

Opstaplocaties en vertrektijden

Opstaplocaties en vertrektijden Provincie Groningen Groningen Ikea Groningen Sontweg 9 9723 AT GRONINGEN VERTREKTIJD: 08.15 UUR Delfzijl Station, aan de voorzijde Kornputplein 1 9934 EA Delfzijl VERTREKTIJD: 07.45 UUR Winschoten NS Station

Nadere informatie

Overzicht verzoeken vangnetuitkering 2017

Overzicht verzoeken vangnetuitkering 2017 bijstand 738 Aalburg 1.298.992 1.615.207 24,34% 0 202.553 Positief Positief 197 Aalten 4.273.319 4.742.621 10,98% 0 127.818 Positief Positief 482 Alblasserdam 4.128.503 4.982.119 20,68% 0 492.372 Positief

Nadere informatie

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS

CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS CRITERIA PRODUCTRATING OPSTALVERZEKERING PRIJS Om tot de ProductRating Prijs te komen heeft MoneyView de gemiddelde marktpositie van elk product berekend over 28.368 fictieve klantprofielen. Deze klantprofielen

Nadere informatie

REFERENTIELIJST GEMEENTEN. Bestuurssecretaresse. Teamleider Bestuurssecretariaat. Directiesecretaresse. Procesbegeleider Agendakamer.

REFERENTIELIJST GEMEENTEN. Bestuurssecretaresse. Teamleider Bestuurssecretariaat. Directiesecretaresse. Procesbegeleider Agendakamer. REFERENTIELIJST GEMEENTEN Almere Teamleider Bestuurssecretariaat Alkmaar Procesbegeleider Agendakamer Teamleider Managementassistente Amersfoort Amsterdam Amsterdam Dienst ICT Directie- bestuurssecretaresse

Nadere informatie

Kengetallen 1 oktober 2012

Kengetallen 1 oktober 2012 Kengetallen 1 oktober 2012 Toelichting op de Kengetallen van Zorgfederatie Kompas per 1 oktober 2012 Doel: op een eenduidige, transparante en efficiënte manier kengetallen verzamelen die in verband staan

Nadere informatie

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden Concept Wedstrijdprogramma 2014 Wijzigingen voorbehouden 29 Maart 2014 Maasdriel Wedstrijdleider Aad Buijs Telefoonnummer 06 41251200 Tijd Junioren LD Aspiranten LD 9:00 Geldermalsen 9:30 Leerdam Giessenlanden

Nadere informatie

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden Concept Wedstrijdprogramma 2016 Wijzigingen voorbehouden 02 April 2016 Giessenlanden Kazerne, Vlietskade 1002, 1180 WB Arkel Tijd Junioren LD Aspiranten LD 8:30 - - 9:00 Lingewaal Zederik 9:30 Geldermalsen

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002.

IN EERSTE HALFJAAR 2002. Paula van der Brug en Robert Selten. April 2005. Het aantal gestarte trajecten in het eerste halfjaar van 2002. Centraal Bureau voor de Statistiek Centrum voor Beleidsstatistiek UITSTROOM UIT DE UITKERING NA START REÏNTEGRATIETRAJECT IN EERSTE HALFJAAR 2002 Paula van der Brug en Robert Selten April 2005 Op 1 januari

Nadere informatie

AANBIEDINGSBRIEF MMFLEli^iS^iiïi^

AANBIEDINGSBRIEF MMFLEli^iS^iiïi^ AANBIEDINGSBRIEF MMFLEli^iS^iiïi^ Genemuiden, 26 april 2013-1 NE! 203 AFD ocy> Geachte leden van de Raad, leden van het College van Burgemeester en Wethouders, z Zoals u bekend is, heeft de onderwijsraad

Nadere informatie

Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen

Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen Zwarte Piet of niet? Enquête Onderwijsblad november 2015 Tabellen 1 Verantwoording Begin november hield het Onderwijsblad een korte enquête over Zwarte Piet onder de leden in het basisonderwijs waarvan

Nadere informatie

1. Opening & Mededelingen. 2. Ingekomen stukken en mededelingen

1. Opening & Mededelingen. 2. Ingekomen stukken en mededelingen Betreft: Verslag gecombineerde aandeelhouders- en certificaathoudersvergadering DataLand B.V. en Bestuursvergadering van Stichting Administratiekantoor Dataland Datum: 4 november 2009 Locatie: Raadszaal

Nadere informatie

25 Maart 2017 Papendrecht

25 Maart 2017 Papendrecht 25 Maart 2017 Papendrecht Wedstrijdleider Mark van Wijk Telefoonnummer 06-55706902 08.00 uur begin briefing Tijd Junioren LD Aspiranten LD 9:00 - Giessenlanden 9:30 Geldermalsen Zederik (Ameide) 10:15

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2013 442 Besluit van 30 oktober 2013 tot wijziging van het Besluit specifieke uitkeringen gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid 2011 2014 in verband

Nadere informatie

Drenthe. Meldpunt Discriminatie Drenthe. Bezoekadres: Eemland 5b, 9405 KD Assen. Postadres: Postbus 954, 9400 A Assen. Tel.

Drenthe. Meldpunt Discriminatie Drenthe. Bezoekadres: Eemland 5b, 9405 KD Assen. Postadres: Postbus 954, 9400 A Assen. Tel. Drenthe Meldpunt Discriminatie Drenthe Bezoekadres: Eemland 5b, 9405 KD Assen Postadres: Postbus 954, 9400 A Assen Tel. 06 1357 48 87 info@meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl http://www.meldpuntdiscriminatiedrenthe.nl

Nadere informatie

Agenda Item voor tegen 6. VNG Agenda 2014 25 0 Aa en Hunze 6. VNG Agenda 2014 28 0 Achtkarspelen 6. VNG Agenda 2014 19 0 Alblasserdam 6.

Agenda Item voor tegen 6. VNG Agenda 2014 25 0 Aa en Hunze 6. VNG Agenda 2014 28 0 Achtkarspelen 6. VNG Agenda 2014 19 0 Alblasserdam 6. 6. VNG Agenda 2014 25 0 Aa en Hunze 6. VNG Agenda 2014 28 0 Achtkarspelen 6. VNG Agenda 2014 19 0 Alblasserdam 6. VNG Agenda 2014 72 0 Almelo 6. VNG Agenda 2014 75 0 Almere 6. VNG Agenda 2014 72 0 Alphen

Nadere informatie

Besturen Zeeuwse reformatorische basisscholen slaan de handen ineen

Besturen Zeeuwse reformatorische basisscholen slaan de handen ineen Info Samen dragen Besturen Zeeuwse reformatorische basisscholen slaan de handen ineen Nieuwsbrief februari 2015 Geachte ouder, geachte belangstellende, Al een aantal jaren bundelen christelijke en reformatorische

Nadere informatie

socio-demografie 2.597.232 jongeren geslacht leeftijd woonplaats 4 grote steden en per provincie afkomst opleiding religie

socio-demografie 2.597.232 jongeren geslacht leeftijd woonplaats 4 grote steden en per provincie afkomst opleiding religie FACTSHEET: socio-demografie Hoeveel jongeren zijn er eigenlijk in Nederland? Wonen er meer jongeren in Limburg of in Zeeland? Wat zijn de cijfers rondom geslacht, afkomst, opleidingsniveau en religie?

Nadere informatie

Overzicht vergunninghouders Kerktelefonie

Overzicht vergunninghouders Kerktelefonie Overzicht vergunninghouders Kerktelefonie Tenaamstelling Opstelpaats Zend frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage S-GRAVENHAGE 153,0875 Gereformeerde Gemeente Scheveningen S-GRAVENHAGE 148,7125

Nadere informatie

Kerk/Gemeente. Plaats. Frequentie. Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage. s Gravenhage 153,0875. Gereformeerde Gemeente Scheveningen.

Kerk/Gemeente. Plaats. Frequentie. Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage. s Gravenhage 153,0875. Gereformeerde Gemeente Scheveningen. Kerk/Gemeente Plaats Frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage s Gravenhage 153,0875 Gereformeerde Gemeente Scheveningen s Gravenhage 148,7125 Gereformeerde Gemeente 's-gravenpolder Elimkerk s Gravenpolder

Nadere informatie

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van xxx, nr. xxx, directie Wetgeving en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van xxx, nr. xxx, directie Wetgeving en Juridische Zaken; besluit van tot wijziging van het Besluit specifieke uitkeringen gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid 2011-2014 in verband met verlenging en aanvullende bekostiging voor andere gemeenten Op de voordracht

Nadere informatie

# LP Titel opname Spreker Uitvoerende Plaats Datum Introductieband onbekend onbekend 01/01/1966

# LP Titel opname Spreker Uitvoerende Plaats Datum Introductieband onbekend onbekend 01/01/1966 ID # LP Titel opname Spreker Uitvoerende Plaats Datum 245-0001 1 Introductieband onbekend onbekend 01/01/1966 245-0002 2 Ontwikkeling van het kerkelijk leven sinds de Vrijmaking Vries, W.G. de onbekend

Nadere informatie

RMC Regio 29 Rijnmond. RMC Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014

RMC Regio 29 Rijnmond. RMC Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 RMC Regio 29 Rijnmond RMC Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 RMC regio 29 : Rijnmond Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Ruwe Sterftecijfers Ziekenhuizen

Ruwe Sterftecijfers Ziekenhuizen Ziekenhuis Plaats DagOpname Klinische Opname Franciscus Ziekenhuis Roosendaal 13.986 15.21 Atrium Medisch Centrum Parkstad Heerlen 31.453 30.128 Orbis medisch en zorgconcern Sittard-Geleen 28.194 18.29

Nadere informatie

Notitie cijfers & feiten

Notitie cijfers & feiten Notitie cijfers & feiten Financiën van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt 2017 Oktober 2018 Inhoud 1. Inleiding en werkwijze... 2 2. Ontwikkeling ledenaantallen GKv-kerken... 2 3. Inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

AANBIEDINGSBRIEF 1>A1vijF.LET i ~ _ " _ a ff *» ~ /' Genemuiden, 26 april 2013 - - 1 _ L. W 'J Geachte leden van de Raad, leden van het

AANBIEDINGSBRIEF 1>A1vijF.LET i ~ _  _ a ff *» ~ /' Genemuiden, 26 april 2013 - - 1 _ L. W 'J Geachte leden van de Raad, leden van het AANBIEDINGSBRIEF 1>A1vijF.LET i ~ _ " _ a ff *» ~ /' Genemuiden, 26 april 2013 - - 1 _ L. W 'J Geachte leden van de Raad, leden van het College van Burgemeester en Wethouders, Zoals u bekend is,

Nadere informatie

BCC AMSTERDAM BUITENVELDERT MEDIA MARKT AMSTERDAM NOORD

BCC AMSTERDAM BUITENVELDERT MEDIA MARKT AMSTERDAM NOORD ALKMAAR ALKMAAR ALKMAAR ALKMAAR ALMERE ALMERE ALMERE ALMERE-BUITEN ALPHEN A/D RIJN AMSTELVEEN AMSTELVEEN AMSTELVEEN ASSEN ASSEN BARENDRECHT BARENDRECHT BARNEVELD BEEK BERGEN OP ZOOM BERGEN OP ZOOM BERKEL

Nadere informatie

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden

Concept. Wedstrijdprogramma. Wijzigingen voorbehouden Concept Wedstrijdprogramma 2015 Wijzigingen voorbehouden 28 Maart 2015 Amerongen Tijd Junioren LD Aspiranten LD 8:30 - - 9:00 Geldermalsen Veenendaal 9:30 Giessenlanden Neder-Betuwe 10:15 Veenendaal Gorinchem

Nadere informatie

Top 10 scholen VO. Categorie/school Plaats Score. 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Heesch Elzendaalcollege Boxmeer 79.8

Top 10 scholen VO. Categorie/school Plaats Score. 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Heesch Elzendaalcollege Boxmeer 79.8 Top 10 scholen VO Categorie/school Plaats Score VMBO 1 1. Het Hooghuis Locatie Heesch Heesch 82.3 2. Elzendaalcollege Boxmeer 79.8 3. Christelijk Lyceum Apeldoorn Apeldoorn 77.0 4. Hooghuis, Lokatie Mondriaan

Nadere informatie

www.portoshop.nl Kerk/Gemeente Plaats Frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage S-GRAVENHAGE 153,0875 Mhz Gereformeerde Gemeente Scheveningen

www.portoshop.nl Kerk/Gemeente Plaats Frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage S-GRAVENHAGE 153,0875 Mhz Gereformeerde Gemeente Scheveningen www.portoshop.nl Kerk/Gemeente Plaats Frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage S-GRAVENHAGE 153,0875 Mhz Gereformeerde Gemeente Scheveningen S-GRAVENHAGE 148,7125 Mhz Gereformeerde Gemeente 's-gravenpolder

Nadere informatie

Overzicht Kerktelefonie

Overzicht Kerktelefonie Rooms-Katholieke Pastorie St Theresia Borne Rooms-Katholieke Carmelitessenklooster Hervormde Gemeente Wesepe Protestantse Gemeente Goor Parochie Onze Lieve Vrouwe Hengelo St. Plechelmusparochie Saasveld

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 MKB Nederland Postbus 93002 2509 AA Den Haag november 2013 Voorwoord Groningen, september 2013 In dit rapport presenteren we u het in 2012 en 2013 gehouden

Nadere informatie

Lijst met kerktelefoon frequenties 2012

Lijst met kerktelefoon frequenties 2012 Lijst met kerktelefoon frequenties 2012 Kerk / Gemeente Plaats Frequentie Gereformeerde Gemeente 's-gravenhage s Gravenhage 153,0875 Gereformeerde Gemeente Scheveningen s Gravenhage 148,7125 Gereformeerde

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Naam_Organisatie Belastingsamenwerking Rivierenland Gemeente Achtkarspelen Gemeente Alkmaar Gemeente Almelo Gemeente Almere Gemeente Alphen aan den

Naam_Organisatie Belastingsamenwerking Rivierenland Gemeente Achtkarspelen Gemeente Alkmaar Gemeente Almelo Gemeente Almere Gemeente Alphen aan den Naam_Organisatie Belastingsamenwerking Rivierenland Gemeente Achtkarspelen Gemeente Alkmaar Gemeente Almelo Gemeente Almere Gemeente Alphen aan den Rijn Gemeente Amersfoort Gemeente Amstelveen Gemeente

Nadere informatie

Overzicht frequenties DKtel Wesotronic B.V.

Overzicht frequenties DKtel Wesotronic B.V. AADORP Diakonie Hervormde Gemeente Vriezenveen 148,2375 10 AAGTEKERKE Gereformeerde Gemeente Aagtekerke 153,2375 57 AALST GLD Gereformeerde Gemeente Aalst 148,1625 7 AALTEN Protestantse Gemeente Aalten

Nadere informatie

Advies niet-ambtelijke adviescommii-,.. WOB.

Advies niet-ambtelijke adviescommii-,.. WOB. Advies niet-ambtelijke adviescommii-,.. WOB. Onderwijsraad Aan de staatssecretaris van onderwijs en wetenschappen, mevrouw drs. N.J. Ginjaar-Maas, Postbus 25000, 2700 LZ Zoetermeer. Nassaulaan 6 2514JS

Nadere informatie

RDC Regio-indeling Nederland

RDC Regio-indeling Nederland RDC Regio-indeling Nederland De RDC Regio-indeling Nederland is gebaseerd op gebieden met een socio-demografische samenhang. Elke regio wordt in AutoMotive Dashboard verder uitgesplitst in Nederlandse

Nadere informatie

Barendrecht en. Dr. Schaepmanschool

Barendrecht en. Dr. Schaepmanschool naam plaats schoolsoort Basisonderwijs De Rank Almelo Speciaal basisonderwijs SBO Michaelschool Amersfoort Speciaal basisonderwijs Kolom SBO Zuid, Meander Amsterdam Speciaal basisonderwijs SBO De Prinsenhof

Nadere informatie

EINDSTAND. De live-uitzending van Sirkelslag zit erop. Alle scholen bedankt voor het meedoen en voor jullie enthousiaste reacties op Twitter.

EINDSTAND. De live-uitzending van Sirkelslag zit erop. Alle scholen bedankt voor het meedoen en voor jullie enthousiaste reacties op Twitter. EINDSTAND De live-uitzending van Sirkelslag zit erop. Alle scholen bedankt voor het meedoen en voor jullie enthousiaste reacties op Twitter. NB: Hebben jullie dezelfde score als een andere school? Dan

Nadere informatie

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018

RMC Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018 RMC Regio IJsselVecht RMC Factsheet Convenantjaar 6 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers versie Uitgave: februari 8 RMC regio : IJsselVecht Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Amsterdam, 14 januari 2019 P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 14 januari 2019 P e r s b e r i c h t Hoeveel van je eerste maandsalaris geef je uit aan afval? Cijfers Adzuna: In Hoorn geeft men gemiddeld 14,9% van een maandsalaris uit aan afvalstoffenheffing AMSTERDAM - Het percentage salaris dat huishoudens

Nadere informatie

Welkom op Guido de Brès. Informatie over het toelatingsbeleid op Guido de Brès

Welkom op Guido de Brès. Informatie over het toelatingsbeleid op Guido de Brès Welkom op Guido de Brès Informatie over het toelatingsbeleid op Guido de Brès 2 Voorwoord Beste ouder(s), verzorger(s), Deze brochure is geschreven voor ouders die belangstelling hebben voor scholengemeenschap

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten

Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten Wijziging Uitvoeringsregeling inkoop arbeidsvoorziening door gemeenten SZW 2 december 1998/nr. AM/ARV/98/35644 Directie Arbeidsmarkt Werkgelegenheid Gelet op artikel 137a, tweede lid, van de Algemene bijstandswet,

Nadere informatie

Plaats Ziekenhuis Status

Plaats Ziekenhuis Status Zorg Plan Selectief Overzicht van geselecteerde ziekenhuizen Voor het Zorg Plan Selectief hebben we een beperkt aantal ziekenhuizen geselecteerd die kwalitatief goede zorg verlenen en de laagste prijs

Nadere informatie

Onderwijs ons goed. Afnemende leerlingenaantallen in Zeeland. in opdracht van Platform Primair Onderwijs Zeeland

Onderwijs ons goed. Afnemende leerlingenaantallen in Zeeland. in opdracht van Platform Primair Onderwijs Zeeland Onderwijs ons goed Afnemende leerlingenaantallen in Zeeland in opdracht van Platform Primair Onderwijs Zeeland Onderwijs ons goed Afnemende leerlingenaantallen in Zeeland Deze uitgave is mede mogelijk

Nadere informatie