WEEKBERICHT. Nr augustus website: Redactie Han Nicolaas Tel.: (06)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WEEKBERICHT. Nr augustus website: Redactie Han Nicolaas Tel.: (06)"

Transcriptie

1 WEEKBERICHT Nr augustus 2017 website: Redactie Han Nicolaas Tel.: (06) h.nicolaas@ziggo.nl Wedstrijdleider intern Frits Berendse jr. Tel.: (0174) frits.berendse@gmail.com Van dinsdag 27 juni tot en met dinsdag 25 juli speelden we gedurende vijf avonden de inmiddels bijna traditionele Open Zomer- (snelschaak)competitie. Het was inmiddels de vijfde editie van een dergelijke Open Zomercompetitie bij Pomar: dat eerste lustrum hebben we toch maar mooi gehaald! De voorgaande edities in 2012, 2014, 2015 en 2016 waren zeer geslaagd te noemen, met een gemiddeld aantal deelnemers van rond de 18 tot 20 per avond. Reden genoeg dus om ook dit jaar weer onze speellocatie open te stellen voor alle enthousiastelingen die op dinsdagavond niets te doen hebben. De opzet was gelijk aan de voorgaande editie met uitzondering van het aantal speelavonden: dit jaar wordt er 'slechts' op vijf dinsdagavonden gespeeld in plaats van zeven. Ook dit jaar dus wel met increment want dat speeltempo (5 minuten per persoon per partij + 3 seconden erbij per zet vanaf het begin van de partij waarmee we in de editie van 2016 zijn gestart) is prima bevallen. Deze eerste avond wisten 26 schaakfanaten de weg naar Pomar te vinden van wie er 19 (en uiteindelijk 20 aangezien Derk Dekker vanaf ronde 7 instroomde) daadwerkelijk deelnamen aan de snelschaakcompetitie. De overige zes aanwezigen (Perry van der Meer, Wil Kauffman, Peter de Man, Rens ter Veen, Gerbrand Beekman en Willem Brizee) besloten het rustig(er) aan te doen en een serieuze pot op de borden te leggen, iets minder snelschaakpotjes te spelen of diverse schaakproblemen op te lossen. De 19/20 man (waarvan 11 niet- Pomarleden!) speelden in één groep negen ronden volgens het onvolprezen Zwitserse systeem. Met een bedenktijd van 5 minuten per persoon per partij + een increment van 3 seconden per zet en een begintijd van uur (geen pauze, keihard doorschaken!) was de hele boel rond 11 uur wel zo'n beetje afgelopen. Raymond Liem van Schaakhuis was deze avond ongenaakbaar en won al zijn partijen waarmee hij clubgenoot Norbert Harmanus twee volle punten voor bleef. Wim Reimer, altijd goed in dit soort snelschaak-evenementen, pakte de derde plaats met 6 punten. De Pomarianen hadden het niet makkelijk in dit snelschaakgeweld hoewel Frits Berendse en uw verslaggever (Han Nicolaas) het met 5½ punten lang niet slecht deden. De overige Pomarleden scoorden minder en vinden we vrijwel allen in de onderste helft van de ranglijst terug: flink oefenen dus!

2 Iedereen scoorde wel een aantal punten (altijd vervelend als iemand puntloos blijft zo'n avond) en elke speler kan denk ik min of meer trots zijn op een (of meerdere) partijen die hij vanavond heeft gespeeld. Maar het kan natuurlijk altijd beter (behalve voor Raymond 'The Shark' Liem): volgende week weer nieuwe kansen. Wat mij betreft een geslaagd begin van deze zomercompetitie, dinsdag 4 juli spelen we de tweede ronde! Op dinsdag 4 juli vond de 2e ronde plaats van de Open Zomercompetitie bij Pomar. Met 21 snelschakers (en 5 mensen die liever gewoon wilden schaken of een probleem wilden oplossen) was het weer aardig druk in onze locatie. Dat het deelnemersveld bij het snelschaken oneven was vond men over het algemeen geen groot probleem: een ronde rust is ook wel eens lekker. Evenals vorige week was het toernooi behoorlijk sterk bezet met één grote favoriet in de persoon van Raymond Liem en daarnaast cracks als Theo van Orsouw, Norbert Harmanus, Wim Reimer en Frans Vreugdenhil. Voeg daarbij gehaaide snelschakers als Nadeem Taverne, Jan van der Meer, Dominique Nierop, Patrick Tjioe, Frits Berendse, Loek Beekman, Aad van Eijk en Markus Lohrer en voilà: een loodzware avond is gegarandeerd! Raymond Liem nam inderdaad van begin af aan de leiding maar moest tot en met de derde ronde Frans Vreugdenhil naast zich dulden. Het onderlinge treffen in de vierde ronde werd door Raymond gewonnen waarna hij zijn koppositie niet meer afstond. Norbert Harmanus kwam goed mee, versloeg Frans in de 5e ronde en naderde Raymond tot op een punt. In de 6e ronde moest Norbert echter zijn meerdere erkennen in Patrick Tjioe, altijd een lastige klant op dit soort toernooitjes, terwijl Raymond in diezelfde ronde alle zeilen bij moest zetten om zich Nadeem Taverne van het lijf te houden. Nadeem had remisekansen maar moest uiteindelijk het punt toch aan The Shark laten.

3 De strijd om de tweede plaats (Raymond ging gewoon door met winnen en zou evenals vorige week 9 uit 9 scoren) was intussen bijzonder spannend geworden met Nadeem, Patrick, Theo, Frans en Wim Reimer (hij kwam terug!) als voornaamste gegadigden voor het zilver. Allevijf lieten ze hier en daar wel een half of heel punt liggen maar toen de kruitdampen rond 11 uur waren opgetrokken bleek Patrick met 6½ punten net een halfje meer gescoord te hebben dan Frans die wel ongedeeld derde werd. Nadeem en Jan deelden de vierde en vijfde plaats met 5½ punten. Dat het een zwaar toernooi was bleek uit de score van Norbert en WimR die met 5 punten beiden onder hun kunnen speelden en aan den lijve ondervonden dat je dit soort snelschaaktoernooien er niet 'zomaar even tussendoor' doet... De meeste Pomarianen vinden we onderaan de ranglijst: ik heb het eerder gezegd, wij zijn geen echte snelschaakclub, uitzonderingen daargelaten. Maar het zegt wel wat dat we de eerste Pomarianen pas op de gedeelde 11e t/m 16e plaats vinden: Frits Berendse en Loek Beekman scoorden beiden met 4½ punten nog juist 50 procent. Uw verslaggever (Han Nicolaas) speelde als een krant, en dan ook nog een hele slechte... (3½ punten). Markus Lohrer, Jos Bergers en Ruud van Dijk sloten de rijen deze avond: tja, je kunt niet altijd winnen... Goed, twee ronden gehad in deze zomercompetitie, nog drie te gaan! Volgende week, dinsdag 11 juli spelen we de derde ronde! Dinsdag 11 juli speelden we de 3e ronde van de Open Zomercompetitie bij Pomar. Met 18 snelschakers (en 5 mensen die liever iets anders gingen doen) was ons huisje weer goed gevuld. En om maar direct met de deur in huis te vallen: het was de avond van Norbert Harmanus, of in ieder geval niet de

4 avond van Raymond Liem die de voorgaande twee ronden beide keren een 100%-score had neergezet. Raymond had het lastig deze keer en moest 'maar liefst' drie punten inleveren: verliespartijen tegen Wim Reimer en de altijd onberekenbare Frans Vreugdenhil en remises tegen Jean Paul Drenth en Norbert Harmanus. Norbert daarentegen ging als een speer door het deelnemersveld en stond slechts twee halfjes af, tegen Raymond dus en tegen de al genoemde Frans waarbij hij en passant ook nog even van Jean Paul en Wim Reimer won. Een terechte dagprijs voor Norbert dus die met 8 uit 9 de concurrentie 1½ punt voor bleef! Patrick Tjioe, vorige week nog tweede met 6½ punten, bleef nu steken op 3½ en zal daar niet echt tevreden over zijn. Aan de andere kant was daar Aad van Eijk die met 5 punten zichzelf overtrof en de vijfde plaats pakte maar opvallend genoeg niemand van de top 4 tegenover zich kreeg: toch dat Swissmaster eens nakijken... Uw verslaggever, Han Nicolaas, was deze avond met 4½ punten zowaar de beste Pomariaan. Dat kwam niet alleen omdat ik een paar redelijke partijen speelde maar met name omdat Loek Beekman (4 punten) en Frits Berendse (3½) hier en daar wat halve en hele steken lieten vallen. Gelukkig bleef ook vanavond niemand puntloos en ik hoop dat de mensen die regelmatig op de onderste plaatsen te vinden zijn ook de komende weken hun weg naar Pomar weten te vinden. Drie ronden gehad en daarmee zijn we over de helft aangezien deze Zomercompetitie slechts vijf avonden telt. A.s. dinsdag 18 juli spelen we alweer de vierde en voorlaatste ronde! Frans pakte een verdiende tweede plek met 6½ punten terwijl Jean Paul in zijn eerste optreden in deze Zomercompetitie de derde plek voor zich opeiste met 6 punten, evenveel als Raymond maar met iets meer weerstandspunten. Sommige spelers zullen niet tevreden zijn geweest met hun score vanavond. Wim Reimer bijvoorbeeld scoorde 50 procent maar kan (veel) beter. Ook André Wagner en Jan van der Meer bleven steken op een 50%- score: niet slecht, maar ook zij kunnen beter. De eindstand in deze zomercompetitie wordt uiteindelijk bepaald op basis van het percentage dat men heeft gescoord na vijf avonden waarbij men minimaal drie van de vijf avonden aanwezig moet zijn geweest. Na de derde avond gaat Raymond Liem aan kop met een zeer fraaie 88,9%-score, gevolgd door Norbert Harmanus (74,1%), Jean Paul Drenth (66,7%) en Frans Vreugdenhil (64,8%). Frits Berendse, Felix Ferschtman en Han Nicolaas zijn op dit moment de beste Pomarianen met een 50%-score en een gedeelde 13e t/m 18e plaats.

5 Op dinsdag 18 juli vond de 4e en voorlaatste ronde plaats van de Open Zomercompetitie bij Pomar. Het was weer een fraaie zomeravond waarin de eerste zes ronden buiten geschaakt kon worden. Enkele die-hards hadden er vervolgens geen moeite mee om de resterende drie ronden van het toernooi onder het licht van een schamel lampje te voltooien. Met 17 snelschakers (en 3 mensen die liever iets minder snel gingen schaken) was het overigens iets rustiger dan voorgaande weken maar dat mocht de pret en de spanning niet drukken zege voor de als tweede geplaatste Norbert. Jan van der Meer en Wim Reimer hadden zich inmiddels in de subtop genesteld met een punt achterstand op de koploper maar beiden verloren in de vijfde ronde en zagen Dominique Nierop langszij komen. Norbert kwam vervolgens in de zesde ronde niet verder dan remise tegen diezelfde Dominique (het eerste halve verliespunt voor Norbert!) terwijl Derk in deze ronde weer dichterbij kroop na winst op Gerbrand Beekman die had besloten 'toch maar een keer mee te doen'. Enkele toppers zoals Raymond Liem, Jean Paul Drenth en Frans Vreugdenhil waren afwezig, maar met de aanwezigheid van o.a. de Schaakhuis-cracks Norbert Harmanus en Derk Dekker (meteen maar als eerste geplaatst!) kon er weer een flinke strijd worden verwacht. Norbert en Derk gingen als een komeet uit de startblokken en hadden beiden na drie ronden evenzovele punten verzameld waarbij gezegd moet worden dat Derk in de tweede ronde alle zeilen bij moest zetten om zich uw verslaggever (Han Nicolaas) van het lijf te houden. In de vierde ronde volgde de confrontatie tussen deze twee koplopers en dit werd een Norbert vergrootte zijn voorsprong tot een vol punt na winst in de zevende ronde op Markus Lohrer terwijl Derk in deze ronde een halfje liet liggen (of een half punt pakte, het is maar hoe je het bekijkt) tegen André Wagner. In de clash tussen twee Haeghe Ooievaar-figuren (Jan en Dominique) trok Jan aan het langste eind terwijl Michelle zich heel stiekem en sneaky een weg naar boven had geschaakt en na winst op Dimitri Karagantcheff op 4 uit 7 was beland. En dat was nog niet alles want in de achtste ronde volgde toch wel de sensatie van de avond. Michelle won met zwart van Norbert en voorzover ik het heb kunnen volgen was

6 dat ook nog een vrij reguliere overwinning! Er werden in ieder geval geen stukken (of erger...) weggegeven. Naaste achtervolger Derk verloor echter ook (met zwart van Dominique: lekker bezig die gasten van Haeghe Ooievaar!) maar Jan kwam op een half punt van Norbert na winst op André. Nog één ronde te gaan en die zal worden gespeeld op dinsdag 25 juli. Direct na afloop, of in ieder geval zo snel mogelijk (...), volgt de prijsuitreiking dus loopt u niet massaal weg als u klaar bent met uw laatste partij... De laatste ronde bracht Norbert met zwart tegen Gerbrand en Jan tegen Aad Mittertreiner, ook met zwart. Beiden wonnen zodat Norbert met 7½ uit 9 de dagprijs voor zich opeiste, een halfje vóór Jan die met zijn tweede plek waarschijnlijk zijn beste resultaat in de diverse Zomercompetities van Pomar boekte. Derk werd derde met 6½ punten, een vol punt vóór Dominique, Michelle en André. De Pomarboys hadden het (opnieuw) lastig hoewel Gerbrand en HanN het met 4½ uit 9 niet eens zo heel slecht deden. Markus en Frits scoorden 4 punten (evenals Dimitri en AadM overigens), Willem Brizee 3½ terwijl Loek Beekman op 3 punten bleef steken. De rode lantaarn was deze avond voor Wil Kauffman die wel eens beter heeft gescoord dan de 2½ punten die hij vandaag bij elkaar harkte. Zoals gezegd wordt de eindstand in deze zomercompetitie uiteindelijk bepaald op basis van het percentage dat men heeft gescoord na vijf avonden waarbij men minimaal drie van de vijf avonden aanwezig moet zijn geweest. Na vier avonden wordt de groep met potentiële prijswinnaars aangevoerd door Raymond Liem met een fraaie 88,9%-score, gevolgd door Norbert Harmanus (76,4%) en Frans Vreugdenhil (64,8%). HanN is op dit moment de beste Pomariaan met een 50%- score, gevolgd door Frits en Wim Meijer. Op dinsdag 25 juli speelden we de 5e en laatste ronde van de Open Zomercompetitie bij Pomar. Waarom gaan leuke dingen toch altijd zo snel voorbij? Zo begin je eraan, zo deel je de prijzen uit na vijf weken snelschaakgeweld!

7 Geen weer om buiten te schaken vanavond dus we zaten met een man of 22 lekker binnen. Negentien van hen waagden zich voor de laatste maal deze zomercompetitie aan een negenrondig Zwitsers snelschaaktoernooitje. Evenals vorige week ging Norbert Harmanus van Schaakhuis voortvarend van start. Wat heet: hij denderde als een sneltrein door het deelnemersveld heen en had na zeven ronden zeven scalpen aan zijn riem hangen. Pas in de achtste ronde moest hij een half puntje afstaan aan Hans Segers om de avond te besluiten met een overwinning en een 8½ uit 9 score: niet slecht! De concurrentie kon deze avond slechts toekijken, en schaken natuurlijk. Wim Reimer deed dat nog het beste en sprokkelde 6½ punten bij elkaar, 2 minder dan Norbert. Na een weinig verheffend toernooi in Leiden besloot Theo van Orsouw het maar een keer bij Pomar te proberen wat een stuk beter ging. Met 6 punten legde Theo beslag op de derde plaats. Uw verslaggever (Han Nicolaas) kwam ook op zes punten maar had net iets minder van die akelige weerstandspuntjes dan Theo: het onderlinge duel eindigde overigens na een belachelijk en hartverscheurend gevecht in een overwinning voor ondergetekende. Frans Vreugdenhil, vorige week actief in Gent, Hans Segers en Gerrit Horst (drie DD-ers deze avond!) scoorden 5½ punten terwijl Markus Lohrer zichzelf overtrof met een score van 5 uit 9: zijn hoogste score tijdens deze zomercompetitie! De rest van het deelnemersveld bleef steken op een 50%-score of minder maar ook deze avond bleef niemand puntloos. Jan van der Meer kende met vier punten één van zijn mindere avonden en ook Aad van Eijk zal zijn score van 3½ punten niet direct aan het thuisfront doorgegeven hebben. Ruud van Dijk werd laatste met 2 punten, en niet voor de eerste keer. Des te dapperder vind ik het dat hij toch telkens weer zijn weg wist te vinden naar deze zomercompetitie om zich elke avond weer met frisse moed achter het (snelschaak)bord te zetten. Dat brengt me bij de overall-eindstand na vijf ronden van de 5e editie van deze Open Zomercompetitie. Raymond Liem kwam de eerste drie keer opdagen en behaalde tijdens deze avonden een zodanige score dat hij de resterende twee avonden kon overslaan: maar vanavond kwam hij wel keurig zijn prijs ophalen! Met een score van 89% (24 uit 27) bleef hij clubgenoot Norbert Harmanus zo'n 9 procentpunten vóór maar dat maakt de prestatie van Norbert er niet minder om: 5 keer meegedaan, 3 keer 1e, 1 keer 2e en 1 keer gedeeld 6e. Goed voor 36 uit 45 ofwel een 80%-score. Het brons ging naar Frans Vreugdenhil die zich in dit Schaakhuis-geweld goed staande wist te houden maar met een 64%-score nog wel iets tekort kwam tegen deze 'grote jongens'. Wim Reimer viel met een vierde plaats net buiten de medailles maar kaapte wel de (enige) ratingprijs in de categorie weg. Zes prijzen waren er in de categorie tot 1700 (in volgorde: Jan van der Meer, Patrick Tjioe, Han Nicolaas, André Wagner, Frits Berendse en Aad van Eijk) en voor drie spelers tot 1450 was er eveneens een ratingprijs: Markus Lohrer, Wim Meijer en Loek Beekman. Daarnaast was er nog een poedelprijs (Ruud van Dijk), een prijs voor de meeste remises (Bas von Königslöw: weet eerlijk gezegd niet of hij daar heel blij mee was...) en een prijs voor de meeste overwinningen met zwart. Die ging naar Norbert Harmanus die maar liefst 18 van de 45 gespeelde partijen met zwart wist te winnen. Ook dit jaar namen de Pomarianen genoegen met bescheiden klasseringen, en zo hoort het ook als een goed gastheer: of moeten we tegenwoordig 'gastmens' of 'gastpersoon' zeggen? HanN werd de beste Pomariaan

8 met een zevende plaats onder de prijswinnaars, nog juist vóór Frits Berendse die de lichte achterstand die hij op de 3e en 4e avond had opgelopen niet meer kon goedmaken. Mede door het genereuze inkoopbeleid van de wedstrijdleiding/barcommissie was er al met al niemand die zonder prijs huiswaarts keerde. Iedereen tevreden hoop ik! Hieronder vindt u de eindstand na vijf ronden, onderverdeeld in een groep die minimaal drie avonden heeft meegedaan (de 'echte' prijswinnaars) en een groep die minder dan drie keer heeft meegedaan (de 'troostgroep') Ik vond het al met al weer een geslaagd toernooi en hoop dat u daar hetzelfde over denkt. Wat mij betreft tot volgend jaar Enkele deelnemers speelden opvallend evenwichtig. Zo was daar Dimitri Karagantcheff die drie keer meedeed en drie keer vier punten bij elkaar harkte: soort psychologische barrière? En dan Ruud van Dijk: vier deelnames en evenzovele keren twee punten! Eindstand zomercompetitie 2017 (spelers die minimaal drie keer hebben meegedaan) Naam Punten Aantal partijen 1 Raymond Liem ,9 2 Norbert Harmanus ½ 8½ ,0 3 Frans Vreugdenhil 5 6 6½ - 5½ ,9 4 Wim Reimer 6 5 4½ 4½ 6½ 26½ 45 58,9 5 Jan van der Meer 4½ 5½ 4½ ½ 45 56,7 6 Patrick Tjioe 5 6½ 3½ - 4½ 19½ 36 54,2 7 Han Nicolaas 5½ 3½ 4½ 4½ ,3 8 André Wagner 4 4½ 4½ 5½ 4½ ,1 9 Frits Berendse 5½ 4½ 3½ 4 4½ ,9 10 Aad van Eijk 4½ 4½ 5 3½ 3½ ,7 11 Dimitri Karagantcheff ,4 12 Bas von Königslöw 4½ - 3-4½ ,4 13 Markus Lohrer ,2 14 Aad Mittertreiner 3 4½ ½ 45 41,1 15 Wim Meijer ,7 16 Loek Beekman 2½ 4½ ,8 Score (%) 17 Ruud van Dijk ,2

9 Eindstand zomercompetitie 2017 (spelers die één of twee keer hebben meegedaan) Naam Punten Aantal partijen 1 Jean Paul Drenth ,7 2 Derk Dekker 4½ - - 6½ ,1 3 Hans Segers ½ 5½ 9 61,1 4 Nadeem Taverne - 5½ ½ 9 61,1 5 Erik Olie 5½ ½ 9 61,1 6 Gerrit Horst ½ 5½ 9 61,1 7 Theo van Orsouw - 4½ ½ 18 58,3 8 Dominique Nierop - 5-5½ - 10½ 18 58,3 9 Michelle de Liefde - 4½ - 5½ ,6 10 André van der Weijde - 5 4½ - - 9½ 18 52,8 11 Felix Ferschtman 4½ ½ 9 50,0 12 Gerbrand Beekman ½ - 4½ 9 50,0 13 Willem Brizee ½ - 3½ 9 38,9 14 Wil Kauffman ½ - 6½ 18 36,1 15 Jos Bergers ,2 Score (%) Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit. Vanavond, dinsdag 1 augustus, gaan we weer gewoon vrij schaken. Dat zullen we nog een flink aantal weken kunnen doen: op 19 of 26 september zal de interne competitie van start gaan. De Algemene Ledenvergadering is voorlopig gepland op dinsdag 10 oktober: die datum kunt u vast noteren

WEEKBERICHT. Nr september website: Redactie Han Nicolaas Tel.: (06)

WEEKBERICHT. Nr september website:   Redactie Han Nicolaas Tel.: (06) WEEKBERICHT Nr. 315 19 september 2017 website: www.pomar.nl Redactie Han Nicolaas Tel.: (06) 41188743 E-mail: h.nicolaas@ziggo.nl Wedstrijdleider intern Frits Berendse jr. Tel.: (0174) 297771 E-mail: frits.berendse@gmail.com

Nadere informatie

WEEKBERICHT. Nr. 108 18 december 2012. website: www.pomar.nl

WEEKBERICHT. Nr. 108 18 december 2012. website: www.pomar.nl WEEKBERICHT Nr. 108 18 december 2012 Redactie Han Nicolaas Tel.: (015) 3614854 / (06) 41188743 E-mail: h.nicolaas@ziggo.nl (! Let op: nieuw e-mailadres!) website: www.pomar.nl Wedstrijdleider intern Frits

Nadere informatie

POMAR NIEUWS. Alle stukken voor de ALV van 11 oktober 2016:

POMAR NIEUWS. Alle stukken voor de ALV van 11 oktober 2016: POMAR NIEUWS Alle stukken voor de ALV van 11 oktober 2016: interne en externe competitie 2016-2017 jaarverslagen wedstrijdleider 2015-2016 jaarverslag secretaris 2015-2016 financieel jaarverslag 2015-2016

Nadere informatie

Grand Prix Assen 2013

Grand Prix Assen 2013 Grand Prix Assen 2013 Op 11 mei 2013 was het de beurt aan schaakclub Assen om de Grand Prix te organiseren. De Grand Prix werd gehouden in het weekend van Hemelvaart en het NK voor de E jeugd in Rijswijk,

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr maart 2019

Nieuwsbulletin Nr maart 2019 Nieuwsbulletin Nr. 9 20 maart 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Maandag 18 februari Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie)

Maandag 18 februari Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie) Maandag 18 februari 2019 Hellevoets Effect 1-Salamanders 6: 3-7 (2 e klasse D reguliere competitie) Hellevoets Effect 1 blijft vrijwel zeker alleen deze voorjaarscompetitie in de 2e klasse D van de reguliere

Nadere informatie

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni.

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. Nieuwsbrief DVSB Jaargang 2 juni 2018 nr 10 Wedstrijdprogramma bij DVSB Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. De onderlinge competitie duurt nog enkele weken: - Maandag

Nadere informatie

POMAR NIEUWS. Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2015:

POMAR NIEUWS. Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2015: POMAR NIEUWS Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2015: interne en externe competitie 2015-2016 jaarverslagen wedstrijdleider 2014-2015 jaarverslag secretaris 2014-2015 financieel jaarverslag 2014-2015

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2018

Dinsdag 6 november 2018 Dinsdag 6 november 2018 De Sprint 2-Hellevoets Effect 1: 3-2 (3 e klasse J duo competitie) Hellevoets Effect 1 heeft zichzelf gisterenavond opnieuw geen dienst bewezen door in Brielle met 2-3 te verliezen

Nadere informatie

Schaakvereniging Hoogland

Schaakvereniging Hoogland Schaakvereniging Hoogland COMPETITIEREGLEMENT 3 juli 2014 (conceptversie 0.2) Inhoud DEEL 1: ALGEMEEN... 4 Artikel 1.1: definities.... 4 Artikel 1.2: toezicht interne competitieleider.... 4 Artikel 1.3:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 280 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 280 week NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 280 week 44 2012 Rabobank Clubkas Campagne (door Nico Grubben) Wat is het? Rabobank Peel en Maas hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart

Nadere informatie

Clubkampioenschappen 4 juni 2018

Clubkampioenschappen 4 juni 2018 Clubkampioenschappen 4 juni 2018 Maandag 4 juni was deel I van de Clubkampioenschappen 2018. De strijd in de diverse categorieën waarbij de spelers op sterkte zijn ingedeeld. Uitgangspunt daarbij de ELO

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen

Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen Innsbruck - De Nederlandse vrouwen domineerden het wereldkampioenschap tijdrijden in Innsbruck dinsdag. Annemiek van Vleuten verdedigde

Nadere informatie

Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee

Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee Staand vlnr: Kevin Lunenborg, Marco Kolk, Dhr. De Jonge en Johan Vos Hurkend vlnr: Allert Nijmeijer en Pim Broens Voordat het toernooi echt

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 7 nr. 267 week NIEUWSBRIEF jaargang 7 nr. 267 week 19 2012 Ton Noyens wordt 90 jaar (door Nico Grubben) Op 5 juni wordt ons voormalig damlid Ton Noyens 90 jaar. De zondag er aan voorafgaand houdt hij een groot feest.

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 24-13 februari 2010 Hallo schaak- en damleden Zowel ons schaak- als damzestal konden deze week geen punten

Nadere informatie

Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement

Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement Afgelopen zondag 12 mei was het dan zover, het tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement. Na het succes van vorig jaar besloot het bestuur de handschoen op te

Nadere informatie

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½ Reglement Zwitsers op weerstandspunten A. Inleidende opmerkingen en definities A1 a Weerstandspunten De weerstandspunten (WP), ook wel Buchholz of Solkoffscore genoemd, van een speler is de som van de

Nadere informatie

Schaakvereniging Hoogland

Schaakvereniging Hoogland Schaakvereniging Hoogland COMPETITIEREGLEMENT 1 augustus 2016 (versie 1.1) Inhoud DEEL 1: ALGEMEEN... 4 Artikel 1.1: definities.... 4 Artikel 1.2: toezicht interne competitieleider.... 4 Artikel 1.3: beslissing

Nadere informatie

4 e Chess League Oost 2014/2015

4 e Chess League Oost 2014/2015 4 e Chess League Oost 2014/2015 22-2-2015 Op zondag 22 februari 2015 was alweer het 4 e Chess League Oost 2014/2015. Het toernooi werd zoals gebruikelijk gehouden in de Meevaart. Naast het schaken konden

Nadere informatie

Maandag 8 april Hellevoets Effect 1-DHC 4: 2-8 (2 e klasse reguliere competitie)

Maandag 8 april Hellevoets Effect 1-DHC 4: 2-8 (2 e klasse reguliere competitie) Maandag 8 april 2019 Hellevoets Effect 1-DHC 4: 2-8 (2 e klasse reguliere competitie) Tien wedstrijden, tien nederlagen (3x 4-6) in de voorjaarscompetitie. Dan ben je terecht gedegradeerd. Ook al hebben

Nadere informatie

Grand Prix toernooi Schaakschool Indische buurt groot succes

Grand Prix toernooi Schaakschool Indische buurt groot succes Grand Prix toernooi Schaakschool Indische buurt groot succes Inleiding Op 20 januari was het GrandPrix toernooi van de schaakschool Indische buurt, in het sympathieke Meevaart in de Balistraat, een geweldig

Nadere informatie

BVA Nieuws. De prijzentafel. Nieuw was deze keer dat de gebruikelijke bekers nu plaats hebben gemaakt voor medailles.

BVA Nieuws. De prijzentafel. Nieuw was deze keer dat de gebruikelijke bekers nu plaats hebben gemaakt voor medailles. BVA Nieuws Recent nieuws van uw BVA reporter Dinsdag 22 mei 2018 Seizoen 2017-2018 zit er weer op. Na 32 speelweken met 8 teams werd de laatste speelavond afgesloten met een prijsuitreiking en de gebruikelijke

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

Chess League Oost en internetschaken op Playchess 27 januari 2013

Chess League Oost en internetschaken op Playchess 27 januari 2013 Chess League Oost en internetschaken op Playchess 27 januari 2013 Afgelopen zondag was het weer zover; de 1e chess league van 2013. Nadat een week eerder al het officiële Indische Buurt Grandprix was gehouden

Nadere informatie

Tour de France spel 2016

Tour de France spel 2016 Tour de France spel 2016 17e etappe: Jammer jammer jammer. Jammer dat er altijd mensen zijn (4) die geluk hebben en vóór mij staan met mijn elite team. Jammer dat dat ook bij het klaverjassen is (21 gelukhebbers).

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo

Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo Wedstrijdreglement Veluws Schaakgenootschap Ermelo 1. Algemeen 1.1 Spelregels a. De wedstrijden worden gespeeld volgens de FIDE-Regels voor het Schaakspel, Officiële Nederlandse vertaling volgens de KNSB,

Nadere informatie

Vierde ronde (Hoofdklasse) en derde ronde (overige klassen)

Vierde ronde (Hoofdklasse) en derde ronde (overige klassen) Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond in De Brink (clublokaal van Damclub Den Haag), Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Bekercompetitie. Van de redactie

Bekercompetitie.   Van de redactie Van de redactie Het tafeltennisseizoen zit er alweer bijna op. De bekercompetitie is voor SVO voorbij, het dubbeltoernooi zit er ook alweer op en vanavond is alweer de laatste speelavond. Gelukkig is er

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr juli 2019

Nieuwsbulletin Nr juli 2019 Nieuwsbulletin Nr. 14 12 juli 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019 Deze week in t Klökske Veel spanning in de competities. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 23 maart: Senioren: Minor 1 SETA 1 5-5 Heerlen 4 SETA 2 1-9 SETA 1 Falco 2 5-5 Sittard 1 SETA 2

Nadere informatie

BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen

BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen BEGRIPPENLIJST bij de BSG wedstrijdreglementen Afwezigheid Per periode mag een speler maximaal 3 keer afwezig zijn. In dat geval ontvangt hij de helft van het eigen aantal waarderingspunten. In geval van

Nadere informatie

Verslag Jeugd-Ouder toernooi

Verslag Jeugd-Ouder toernooi Verslag Jeugd-Ouder toernooi 21-2-2015 Op 21 februari 2015 is het traditionele Jeugd-Ouder toernooi gehouden. Omdat er twee spelers met dezelfde vader waren ingeschreven, wat dus technisch gezien niet

Nadere informatie

Kalender Komende toernooien. Juni 2018

Kalender Komende toernooien. Juni 2018 Welkom bij de 3 e nieuwsbrief van dit jaar. Nog 2 toernooien en dan is alweer bekend wie dit jaar in team Nederland zitten op het wereldkampioenschap. Één daarvan is het EGP en dat belooft een mooi toernooi

Nadere informatie

LET OP: komende woensdag is er GEEN DAMMEN bij Morgenstond. De vierde ronde wordt op woensdag 28 maart gespeeld.

LET OP: komende woensdag is er GEEN DAMMEN bij Morgenstond. De vierde ronde wordt op woensdag 28 maart gespeeld. Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2018 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld in Het Ontmoetingscentrum Morgenstond, Eerste Eeldepad 3 A, 2541 JG Den Haag De wedstrijdleider is bereikbaar

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * CLUBLOKAAL: Dorpscentrum Kerkeböske Aan de Koeberg 3, 5988 NE Helden Jaargang 6 nr. 26-19 februari 2011 Hallo schaak- en damleden Ons schaakzestal wist een moeizame maar

Nadere informatie

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!!

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! We kijken er ieder jaar weer naar uit!!! Het zogenaamde ALLESISMOGELIJK.NL INTERNATIONALE F1-TOERNOOI beleefde op zaterdag 24 mei zijn 5 e

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 3 nr. 27-23 februari 2008 Hallo schaak- en damleden Op vrijdag 29 februari 2008 schaken en dammen enkele van

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 27-13 maart 2010 Hallo schaak- en damleden Ons schaakteam heeft afgelopen zondag de twee matchpunten

Nadere informatie

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG Van de redactie Het is weer winter. Het competitieseizoen is weer afgelopen, clubkampioenschappen jeugd en senioren zijn weer geweest. Kortom tijd voor kerst. Namens de redactie fijne feestdagen allemaal

Nadere informatie

Schaakclub Rijssen REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN. De wedstrijden.

Schaakclub Rijssen REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN. De wedstrijden. opgericht 1 oktober 1951 http://www.schaakclubrijssen.nl REGLEMENT ONDERLINGE COMPETITIE SCHAAKCLUB RIJSSEN Schaakspel, inclusief de aanhangsels, in de laatste door de K.N.S.B. uitgegeven officiële Nederlandse

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit.

Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit. WOORDEN VAN UITLEG Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit. Een meelevend iemand kwam langs en sprak: ik voel met

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 10-08-2014 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr februari 2019

Nieuwsbulletin Nr februari 2019 Nieuwsbulletin Nr. 7 19 februari 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr juni 2019

Nieuwsbulletin Nr juni 2019 Nieuwsbulletin Nr. 13 22 juni 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie

1 van 1 15/04/ :57

1 van 1 15/04/ :57 Schaakkring Oude God http://skoudegod.be/archief/zt2005.html 1 van 1 15/04/2009 16:57 Zilveren Toren 2005 Uitslagen, standen, statistieken (website Merksem) van reeks 2A (SKOG I) en reeks 3A (SKOG II)

Nadere informatie

Reglement interne senioren competities Versie

Reglement interne senioren competities Versie Reglement interne senioren competities Versie 01-03-2016 1. ALGEMEEN Artikel 1.1 Dit reglement heeft betrekking op de voor de leden te organiseren interne competities senioren. Artikel 1.2 De competities

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Nico Grubben en Urbain Diarra clubkampioenen HSDV

* N I E U W S B R I E F H S D V * Nico Grubben en Urbain Diarra clubkampioenen HSDV * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdv-helden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Hallo schaak- en damleden Jaargang 4 nr. 37-3 mei 2009 Afgelopen maandag won Urbain Diarra van Hans Leenders en werd

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie

POMAR NIEUWS EXTRA. Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2009:

POMAR NIEUWS EXTRA. Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2009: POMAR NIEUWS EXTRA Alle stukken voor de ALV van 13 oktober 2009: jaarverslagen wedstrijdleider 2008-2009 jaarverslag secretaris 2008-2009 financieel jaarverslag 2008-2009 begroting 2009-2010 oktober 2009

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal)

Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Kampioenschap van ZHDB + Den Haag 2017 (Anko Baksoellah bokaal) Het toernooi wordt gespeeld op dinsdagavond in De Brink (clublokaal van Damclub Den Haag), Escamplaan 55, 2547 GA Den Haag De wedstrijdleider

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL 18 maart 2012 - ZEVENDE JAARGANG Afl. 3 KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL HET WORDT STEEDS GEKKER!! Kennelijk is de wil om de volgende ronde te halen zó groot, dat sommige spelers echt alles uit de kast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jos Feron Cup / Wintercompetitie

Nieuwsbrief. Jos Feron Cup / Wintercompetitie Nieuwsbrief Jos Feron Cup / Wintercompetitie Afgelopen zondag hebben in totaal 24 leden van MTB Baarlo deelgenomen aan de eerste wedstrijden in de Jos Feron Cup. Deze wedstrijden werden gehouden in Baarlo

Nadere informatie

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Evaluatie van de spelonderdelen AUTEUR(S) VANMEDEGAEL STEVEN,

Nadere informatie

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Op zaterdag 18 maart was de finaledag in Sportcafé de Poortdijk van Coupe De Haar dat voor de 21 e keer georganiseerd werd door Gert Zweserijn en Hans van

Nadere informatie

P rogramma T oernooi:

P rogramma T oernooi: Nr.122 10-09-2016 Toernooi te Amersfoort Sporthal: Zielhorst Zaterdag 10 september werd het toernooi Wheelchair Mania gespeeld. Basketball Events Organisation heeft voor het eerst in haar geschiedenis

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 04-09-2012 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas).

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 302 week 17 2013. Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 302 week 17 2013 Herstel Hans (door Nico Grubben) Afgelopen dinsdag brachten Eddy en ik een bezoek aan Hans in Horst (aan de Maas). Hans zat nog in een rolstoel, maar op de brug

Nadere informatie

Competitie bulletin nr

Competitie bulletin nr Never Out - Houtrust Competitie bulletin nr 2 2010 Van de redactie Waar blijven al die verslagen, dames en heren competitiespelers? Het weer was tot nu toe misschien niet fantastisch maar toch niet alle

Nadere informatie

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten.

2 APRIL. Wim, Edmond en Willem staan klaar om op blauw twee af te slaan. Dik hoort er ook bij, maar moest even dit plaatje schieten. 2 APRIL 48 deelnemers kwamen opdagen op deze seniorendag. Niemand ondervond kennelijk naweeën van een 1 april-grap. Het was druk aan de wedstrijdtafel van Edmond. De eerste qualifyingwedstrijd van dit

Nadere informatie

3 e Chess League Oost 2014/2015

3 e Chess League Oost 2014/2015 3 e Chess League Oost 2014/2015 25-1-2015 Op 25 januari 2015 was het 3 e Chess League Oost 2014/2015. Deze keer zaten we niet in de Meevaart, maar in Speeltuin de Batavia! Dit bleek een zeer geschikte

Nadere informatie

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde.

Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. Deze week in t Klökske SETA jeugd sterk op toernooi, minder tijdens competitieronde. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen 10 maart: Senioren: De seniorenteams waren vrij. Jeugd: Destatec 2 SETA 1 4-1

Nadere informatie

Schooldammen. seizoen

Schooldammen. seizoen Schooldammen seizoen 2004-2005 o Hoe t Waliën de finale bereikte o Voorronde Winterswijk 17 november o Finale Winterswijk 27 november o Regiofinales 18 december o Districtsfinale 22 januari o Kampioenschap

Nadere informatie

EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website : Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014

EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website :     Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014 EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website : www.svtornado.nl E-mail : nieuwsbrief@svtornado.nl Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014 editie van het schoolschaakkampioenschap geslaagd ondanks

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 9 nr. 321 week Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben)

NIEUWSBRIEF. jaargang 9 nr. 321 week Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben) NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 321 week 48 2013 Ex-lid Harry Driessen overleden (door Nico Grubben) Afgelopen maandag werd ons ex-lid Harry Driessen gecremeerd. Hij werd in het najaar van 1982 lid van onze

Nadere informatie

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers)

Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Statutair : Damvereniging HDC ODB (binnenkort officieel: De Hofstad Dammers) Gespeeld wordt op donderdag vanaf 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum Morgenstond, 1e Eeldepad 3a, 2541 JG 's-gravenhage. Bankrekeningnummer:

Nadere informatie

Prijsuitreiking 2015

Prijsuitreiking 2015 Prijsuitreiking 2015 Tja, wat valt er nog te zeggen, zou je denken. De prijsuitreiking is geweest en het was een leuke en gezellige boel. We hebben lol gehad en een enkeling was mogelijk ietsje pietsje

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Artikel 1: Definitie Dit reglement geldt voor het Nederlands Kampioenschap E-teams (NK E-teams), zijnde het

Nadere informatie

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Op vrijdag 19 oktober 2012 zijn de D.O.V. clubkampioenschappen dubbel gehouden. Er hadden zich 13 koppels ingeschreven, waardoor besloten is om een 6-kamp en

Nadere informatie

Sponsornieuwsbrief Voorschoten 97 juni 2013

Sponsornieuwsbrief Voorschoten 97 juni 2013 Sponsornieuwsbrief Voorschoten 97 juni 2013 1. Onze vereniging krijgt een nieuw tenue Het contract voor het kledingplan met Wout Bergers is getekend. Verschillende mensen hebben zich de afgelopen maanden

Nadere informatie

Hier won zwart materiaal. Na 32,...,fxg4 33,hxg4,Pe4+ 34,Kh2,Pf2 35,Le2,Pxg4+ 36,Kg1,Txf1+ 37,Lxf1,Pxe3 staat zwart gewonnen.

Hier won zwart materiaal. Na 32,...,fxg4 33,hxg4,Pe4+ 34,Kh2,Pf2 35,Le2,Pxg4+ 36,Kg1,Txf1+ 37,Lxf1,Pxe3 staat zwart gewonnen. Bord 2, Charlie: Ik speelde met zwart tegen Mark Haast. Het speeltempo was anderhalf uur zonder increment plus een kwartier na de 40e zet. En hij kwam ruim een kwartier te laat binnen. We kwamen in een

Nadere informatie

Draaglijk verlies Hijken DTC 2 (7 13)

Draaglijk verlies Hijken DTC 2 (7 13) Draaglijk verlies Hijken DTC 2 (7 13) Henk Kalk Zaterdag 20 september maakte het tweede tiental van Hijken zijn debuut in de nationale Hoofdklasse. Na een gezellige heenreis met Benjo, Roel en Michiel

Nadere informatie

nr.tegenstander resultaat nr ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ ½

nr.tegenstander resultaat nr ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ ½ A. Inleidende opmerkingen en definities A1 a Weerstandspunten De weerstandspunten (WP), ook wel Buchholtz of Solkoffscore genoemd, van een speler is de som van de gescoorde punten, die zijn tegen standers

Nadere informatie

Deel A. Breuken vergelijken

Deel A. Breuken vergelijken Deel A Breuken vergelijken - - 0 Breuken en brokken (). Kleur van elke figuur deel. Doe het zo nauwkeurig mogelijk.. Kleur van elke figuur deel. Doe het telkens anders.. Kleur steeds het deel dat is aangegeven.

Nadere informatie

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S

V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S V E R E N I G I N G S N I E U W S D E P I N P O N G E R S uitgave 17 januari 2016 DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN MIJN HAND 140 Nieuwsbrieven heb ik de afgelopen jaren geschreven, daarvoor had Wim Groffen er

Nadere informatie

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC)

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Informatiegids Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Seizoen 2015-2016 Data * De inschrijving sluit op 11 september * Vrijdag 18 september is de eerste speelavond. Let op: alle speeldagen zijn op vrijdagavond.

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

Maandag 17 september Hellevoets Effect 1-Dordrecht 5: 3-2.

Maandag 17 september Hellevoets Effect 1-Dordrecht 5: 3-2. Maandag 17 september 2018. Hellevoets Effect 1-Dordrecht 5: 3-2. Duoteam 1 heeft gisterenavond opnieuw een 3-2 overwinning geboekt in de 3e klasse J van de duo competitie. Dordrecht 5 had met Niels van

Nadere informatie

Nieuwsbulletin Nr. 4 8 januari 2019

Nieuwsbulletin Nr. 4 8 januari 2019 Nieuwsbulletin Nr. 4 8 januari 2019 Redactie: Bert Gerritsma Telefoon:06-13352675 e-mail:bertgerritsma@ziggo.nl Website: www.schakenbijhsv.nl Rekeningnummer NL02INGB0003317190 t.n.v. Haagse Schaakvereniging

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014 Op vrijdag 17 oktober 2014 zijn de clubkampioenschapp0en dubbel van D.O.V. gehouden. Er hadden zich acht koppels ingeschreven, maar één uur voor de wedstrijden kreeg

Nadere informatie

Huishoudelijk competitie reglement senioren

Huishoudelijk competitie reglement senioren Huishoudelijk competitie reglement senioren 1 Algemeen Dit reglement beschrijft de regels van onze huishoudelijke seniorencompetities, met ingang van de eerste dinsdag van september 2016. 1.1 Competities

Nadere informatie